abonnement Unibet Coolblue
  Moderator zaterdag 15 juni 2013 @ 00:19:39 #101
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127814691
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:18 schreef Phaelanx_NL het volgende:

[..]

Nope, alleen kruiden.

Kaneel, kardemom, kruidnagel en nootmuskaat.
Ah, de kaneel hoort er niet in hè, dat is verhollandsing ;)
Lang mee bezig geweest? Die van mij heeft me van begin tot eind 3 uur gekost. En ik had er maar één met 250g boter/suiker
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127814742
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:19 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ah, de kaneel hoort er niet in hè, dat is verhollandsing ;)
Lang mee bezig geweest? Die van mij heeft me van begin tot eind 3 uur gekost. En ik had er maar één met 250g boter/suiker
Voor zover ik weet heb ik geen Indische familie, dus ik neem het mezelf niet kwalijk :P.

Ben ook ongeveer 3 uur bezig geweest denk ik, het beslag maken nam daarvan vrij veel tijd in beslag ( :D ) gezien de hoeveelheid. Denk dat ik 2 uur bezig ben geweest met de laagjes.
Geen referral hier.
  Moderator zaterdag 15 juni 2013 @ 00:37:35 #103
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127815274
Ik ook niet hoor, maar ik vind hem persoonlijk ook lekkerder zonder kaneel.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127817334
ga weg

[ Bericht 50% gewijzigd door Mirjam op 15-06-2013 09:54:22 ]
pi_127830950
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:14 schreef Phaelanx_NL het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Totaal 20 eieren, kilo roomboter, kilo suiker en 500 gram bloem. Die linker weegt 2,3 kilo :D.
Dat zijn grote!!! Mooi!
pi_127831046
Vandaag Banana bread in mini muffin gemaakt voor mijn vader. Zo hapt het lekker weg en niet teveel in 1 keer. Ook nog klassieke mini appeltaartjes gemaakt naar recept van Rudolf. Wat een vervelend deeg om te vormen zeg :( Had het bijna door de keuken gegooid!

  Moderator / KerstCrewQuizWinner zaterdag 15 juni 2013 @ 19:00:40 #107
39237 crew  H_T
2733
pi_127832494
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 21:06 schreef kvd het volgende:
Ik heb een vraagje. Ik wil voor een etentje morgen een pavlova maken. Net een proefversie gemaakt en het smaakt goed (het schuimgedeelte, fruit en slagroom zijn altijd lekker ;) )

Nu wil ik hem morgen in een springvorm doen (alles wat ik op een bakplaat doe, verbrand op miraculeuze wijze, heb het nu op een miniroostertje in een braadslee op het rooster gedaan). Kan ik de springvorm wel invetten of stort dan alsnog je schuim in?
Hoe warm had je de oven staan bij het maken van de proefversie? En was de ovendeur dicht of stond die op een kier? En hoeveel ruimte zit er tussen de bakplaat en de warmtebron?
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_127832554
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 18:01 schreef sjanette het volgende:
Vandaag Banana bread in mini muffin gemaakt voor mijn vader. Zo hapt het lekker weg en niet teveel in 1 keer. Ook nog klassieke mini appeltaartjes gemaakt naar recept van Rudolf. Wat een vervelend deeg om te vormen zeg :( Had het bijna door de keuken gegooid!

[ link | afbeelding ]
Ziet er goed uit hoor! Ik heb dat deeg ook gebruikt voor een gewone grote appeltaart en ook voor mijn aardbei/rabarber taart, maar ik had er geen problemen mee? Lekker makkelijk te maken vooral :P
pi_127832629
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:19 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ah, de kaneel hoort er niet in hè, dat is verhollandsing ;)
Lang mee bezig geweest? Die van mij heeft me van begin tot eind 3 uur gekost. En ik had er maar één met 250g boter/suiker
Bij ons in de familie wordt toch echt kaneel gebruikt voor de spekkoek, gewoon volgens oma's recept uit Indonesië ;)
Ik ga zo maar weer eens een poging wagen..
  zaterdag 15 juni 2013 @ 19:56:28 #110
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_127834092
We hebben een paar bananen in huis die toch redelijk rijp zijn en ik ben hier een paar keer mooie plaatjes van bananenbrood tegengekomen en ik was benieuwd wat nou het lekkerste recept daarvoor is,

iemand? :)
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_127842482
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 19:56 schreef EnemyRock het volgende:
We hebben een paar bananen in huis die toch redelijk rijp zijn en ik ben hier een paar keer mooie plaatjes van bananenbrood tegengekomen en ik was benieuwd wat nou het lekkerste recept daarvoor is,

iemand? :)
Ik gebruik altijd het recept van Laura Vitale Familie vindt deze erg lekker
pi_127842559
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 19:02 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Ziet er goed uit hoor! Ik heb dat deeg ook gebruikt voor een gewone grote appeltaart en ook voor mijn aardbei/rabarber taart, maar ik had er geen problemen mee? Lekker makkelijk te maken vooral :P
Het deeg werd zo snel zacht dat ik het moeilijk vond om te verwerken. Maar het is gelukt en smaakte lekker! Heb nog deeg over, dus morgen denk ik ff een andere versie maken.
pi_127846220
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 19:00 schreef Hawaii_Tim het volgende:

[..]

Hoe warm had je de oven staan bij het maken van de proefversie? En was de ovendeur dicht of stond die op een kier? En hoeveel ruimte zit er tussen de bakplaat en de warmtebron?
oh, die bakplaat heb ik gister niet gebruikt hoor, ik durf al niet meer haha. mijn koekjes zijn al te vaak verbrand. terwijl er niks aanbakt als ik een springvorm of braadslee gebruik. beetje vreemd, heb hem al op alle mogelijke manieren erin gehad. misschien maar eens naar een andere kijken.

zal morgen een foto plaasten,maar de pavlova was mjammie. de zijkanten blijkbaar iets te hoog,er kwam wel een scheur in. maar na de slagroom en fruit viel het niet zo op gelukkig. zeker voor herhaling vatbaar!
pi_127856930
heb je toevallig een hele dikke bakplaat?
bij mn vorige oven zaten 2 bakplaten. 1 dikke zware bakplaat en 1 dunne van aluminium.
met de eerste bakplaat verbrande bij mij ook altijd alles, met de dunnere versie niet.
pi_127857372
Mijn bakplaat ziet er zo uit:


Weet niet of dat een dikke of dunne is....

En het baksel zelf, vannacht om half 4 konden we ons niet meer bedwingen en hebben we het laatste stuk opgegeten hahaha:
pi_127857565
die lijkt erg op mijn oude bakplaat :Y
pi_127858239
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2013 12:56 schreef loecje het volgende:
die lijkt erg op mijn oude bakplaat :Y
dus tijd voor een nieuwe ;)
  zondag 16 juni 2013 @ 15:24:21 #118
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_127862693
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2013 12:50 schreef kvd het volgende:
Mijn bakplaat ziet er zo uit:
[ afbeelding ]

Weet niet of dat een dikke of dunne is....

En het baksel zelf, vannacht om half 4 konden we ons niet meer bedwingen en hebben we het laatste stuk opgegeten hahaha:
[ afbeelding ]
Ik willut! Prachtig.
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zondag 16 juni 2013 @ 15:32:13 #119
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_127862978


Aardbeien citroen gebaksel. Hopen dat het smaakt!
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_127863809
Aardbeien en citroen. Yum!

Buurman en ik zijn bezig met de voorbereidingen van de twee plaatcakes en vooral de kleuren van de ( marsepein) fondant.

Hij is hiermee bezig http://m.youtube.com/#/watch?feature=related&v=Qnp8ENNzKEc
en dat ziet er al goed uit ! De bedoeling is pasteltinten...denk Piet Hein Eek. :{w

De bedoeling is blokjes cake hiermee te bedekken.
Grotendeels hebben wij wel een idee hoe dit voor elkaar te krijgen.

Alleen kom ik bij de instructies voor taarten tegen, dat er iets onder " moet" om te plakken... :?
Vraag: waarmee ? kan dat met vocht als water ? of eiwit?

Wie heeft antwoord of een link ?
  Moderator zondag 16 juni 2013 @ 16:22:44 #121
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127864495
Slagroom? Jam? Stijfgeslagen eiwit?
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127864551
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2013 16:22 schreef djkoelkast het volgende:
Slagroom? Jam? Stijfgeslagen eiwit?
Bij voorbeeld...

Jam zonder vruchtjes !?

Even overleggen...

Dank alvast _O_
  Moderator zondag 16 juni 2013 @ 16:29:58 #123
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127864725
quote:
1s.gif Op zondag 16 juni 2013 16:24 schreef AnneX het volgende:

[..]

Bij voorbeeld...

Jam zonder vruchtjes !?

Even overleggen...

Dank alvast _O_
Beetje neutrale jam, abrikozen bijvoorbeeld. Of als je roze dingetjes maakt aardbeien (maar die is al niet meer neutraal)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_127870262
quote:
1s.gif Op zondag 16 juni 2013 15:24 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Ik willut! Prachtig.
Dank je...en sorry...opperdepop ;)

(is trouwens niet moeilijk te maken hoor)
pi_127870839
Mijn creatie voor vandaag:
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')