Kan ze haar kinderstemmetje weer opzetten en lekker dommig doenquote:
Natuurlijk is die diepvries niet de shit maar van alle diepvriesvis de beste, maar t sloeg nergens op dat Marijn zat te slijmen bij dat bedrijf en out of the blue kwam met cijfers over niet aanwezige metalenquote:Op zaterdag 25 mei 2013 12:19 schreef Apekoek het volgende:
Laten we wel duidelijk wezen, de diepvries sushi is natuurlijk niet de shit. Bij een echt goed restaurant zul je proeven hoe mals en diep van smaak zalm sushi zal zijn, meestal schotse zalm (weer malser en vetter dan Noorse variant). Niet te vergelijken. Desalniettemin verassend om te zien dat een Noor het lekkerste stukje sushi heeft bedacht. Werd daarvoor sushi alleen maar met andere vissen gegeten dus? Wat was toen de "captain" van de vissen?
Ik denk dat de kweekzalm juist het succes is van All You Can Eat, sushi is te duur voor all you can eat in die massa'squote:Op zaterdag 25 mei 2013 12:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Goede sushi maak je van tonijn, niet van kweekzalm
Is ook lekker idd, maar mijn voorkeur gaat uit naar Schotse zalm.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 12:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Goede sushi maak je van tonijn, niet van kweekzalm
Je weet dat dat ook voor 99% kweekzalm is?quote:Op zaterdag 25 mei 2013 12:27 schreef Apekoek het volgende:
Is ook lekker idd, maar mijn voorkeur gaat uit naar Schotse zalm.
Nouja ik proef dat niet terug ofzo en ben ook niet bang er ziek van te worden. Eet het al jaren. Maar als ik overmorgen overleid dan had ik het er voor over Toch is het voor mij het meest zachte en malse stukje zalm dat ik heb gehad, en heb al aardig wat zalm in mn leven gegeten. Maar elke leverancier is misschien zijn eigen bronnen.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 12:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Je weet dat dat ook voor 99% kweekzalm is?
quote:
Taalfout of niet. Leg eens uit wat er mis is met kweekzalm? Of waarom ik het niet zou moeten eten?quote:
Het is vooral een smaakkwestie, kweekzalm smaakt een stuk weeïger dan wilde zalm. Kweekzalm is ook vetter, dus misschien is het wel gezonder, maar ik vind wilde zlm lekkerder.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 13:09 schreef Apekoek het volgende:
[..]
Taalfout of niet. Leg eens uit wat er mis is met kweekzalm? Of waarom ik het niet zou moeten eten?
Kweekzalmen zijn de plofkippen van de zee.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 13:09 schreef Apekoek het volgende:
Taalfout of niet. Leg eens uit wat er mis is met kweekzalm? Of waarom ik het niet zou moeten eten?
Ok dat zou kunnen, ik ben daar geen expert in. Wel weet ik dat ik in sommige reastaurants echt niet moet zijn omdat ik daar de zalm smerig vind. Zo lang ik het maar lekker vind betaal ik er wel voor.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 13:11 schreef Felagund het volgende:
[..]
Het is vooral een smaakkwestie, kweekzalm smaakt een stuk weeïger dan wilde zalm. Kweekzalm is ook vetter, dus misschien is het wel gezonder, maar ik vind wilde zlm lekkerder.
Tja ik weet niet of ik daar nou wakker van moet liggen.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 13:13 schreef golfer het volgende:
[..]
Kweekzalmen zijn de plofkippen van de zee.
Ik had liever gezien dat het naar de VPRO ging in plaats van de KRO.quote:Op vrijdag 24 mei 2013 12:05 schreef borisz het volgende:
KvW is idd minder geworden.
Geef mij maar Wouter Klootwijk of De Slag om NL/Brussel met Roland Duong en Teun vd Keuken.
Goot tast good tast!quote:Op zaterdag 25 mei 2013 12:30 schreef Felagund het volgende:
Niet haten op Marijn. KvW is het leukste als nieuwsgierige consument zonder dat er meteen iets recht gesteld moet worden.
Ik had het over goede sushiquote:Op zaterdag 25 mei 2013 12:24 schreef Stefan het volgende:
[..]
Ik denk dat de kweekzalm juist het succes is van All You Can Eat, sushi is te duur voor all you can eat in die massa's
Ja en dankzij de al you can eat is het ook populair onder henk en ingridquote:
En? Wat heb ik met Henk en Ingid te maken? Ik heb de pleuris aan die opel rijdende geblondeerde RTL en SBS kijkersquote:Op zaterdag 25 mei 2013 16:56 schreef Stefan het volgende:
[..]
Ja en dankzij de al you can eat is het ook populair onder henk en ingrid
Sushi is nu populair bij alle lagen, das pas sinds all you can eatquote:Op zaterdag 25 mei 2013 17:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En? Wat heb ik met Henk en Ingid te maken? Ik heb de pleuris aan die opel rijdende geblondeerde RTL en SBS kijkers
Bij een keuringdienst vorig jaar zag je dat zalm ook prima te kweken isquote:Op zaterdag 25 mei 2013 17:02 schreef Isegrim het volgende:
Het zal wel vloeken in de kerk zijn maar ik vind helemaal niets mis met goede kweekzalm. Wij kopen altijd Ierse zalm bij Gundlach op de Rotterdamse markt en ik vind die echt heerlijk. We hebben er ook een keer wilde zalm gehaald en ik vind er verrekte weinig verschil tussen zitten. Ik vind het gezeik over kweekzalm echt een beetje culisnobisme. Terwijl ik behoorlijk kritisch ben op dat vlak. Over smaak valt niet te twisten, zullen we maar zeggen.
Ierse zalm heb ik nog nooit gehad, maar ik vind wel dat er een groot verschil in smaak tussen Noorse kweekzalm en wilde zalm zit.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 17:02 schreef Isegrim het volgende:
Het zal wel vloeken in de kerk zijn maar ik vind helemaal niets mis met goede kweekzalm. Wij kopen altijd Ierse zalm bij Gundlach op de Rotterdamse markt en ik vind die echt heerlijk. We hebben er ook een keer wilde zalm gehaald en ik vind er verrekte weinig verschil tussen zitten. Ik vind het gezeik over kweekzalm echt een beetje culisnobisme. Terwijl ik behoorlijk kritisch ben op dat vlak. Over smaak valt niet te twisten, zullen we maar zeggen.
Wat wij bij Gundlach (zeer goeie vishandel) kopen is heel erg vet. Ik vind het echt heerlijk. We eten het vanavond, met lamsoren.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 17:07 schreef Felagund het volgende:
[..]
Ierse zalm heb ik nog nooit gehad, maar ik vind wel dat er een groot verschil in smaak tussen Noorse kweekzalm en wilde zalm zit.
Dat zeg je nu al een aantal maal, maar wat is je punt?quote:Op zaterdag 25 mei 2013 17:02 schreef Stefan het volgende:
[..]
Sushi is nu populair bij alle lagen, das pas sinds all you can eat
Overigens Shabu Shabu Fuck the World
Wat zieligquote:
Sorry, maar dat is een verschil van dag en nacht, als je dat verschil niet meent te proeven, betwijfel ik of de wilde zalm die je gegeten hebt wel wild was.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 17:02 schreef Isegrim het volgende:
Het zal wel vloeken in de kerk zijn maar ik vind helemaal niets mis met goede kweekzalm. Wij kopen altijd Ierse zalm bij Gundlach op de Rotterdamse markt en ik vind die echt heerlijk. We hebben er ook een keer wilde zalm gehaald en ik vind er verrekte weinig verschil tussen zitten. Ik vind het gezeik over kweekzalm echt een beetje culisnobisme. Terwijl ik behoorlijk kritisch ben op dat vlak. Over smaak valt niet te twisten, zullen we maar zeggen.
Jij vind dat sushi niet van kweekzalm en kwaliteit niet samengaan, mijn punt is dat dat alleen voor de elite is, de massa kent sushi niet anders.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 17:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat zeg je nu al een aantal maal, maar wat is je punt?
Wilde zalm is juist duidelijk minder vet dan gekweekte zalm. Maar ik zal het eens proberen, hier in de winkel ligt alleen Noorse zalm.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 17:08 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Wat wij bij Gundlach (zeer goeie vishandel) kopen is heel erg vet. Ik vind het echt heerlijk. We eten het vanavond, met lamsoren.
Plus dat je het meteen kunt zien aan de kleur van de zalm.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 17:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Sorry, maar dat is een verschil van dag en nacht, als je dat verschil niet meent te proeven, betwijfel ik of de wilde zalm die je gegeten hebt wel wild was.
En ja, in beide heb je kwaliteitsverschillen.
En aan de geur, de smaak, de structuur.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 17:18 schreef golfer het volgende:
[..]
Plus dat je het meteen kunt zien aan de kleur van de zalm.
En ik vind dat vette juist lekker.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 17:17 schreef Felagund het volgende:
[..]
Wilde zalm is juist duidelijk minder vet dan gekweekte zalm. Maar ik zal het eens proberen, hier in de winkel ligt alleen Noorse zalm.
Dat was zeker wilde zalm. Totaal andere kleur sowieso. Ik vind het geen verschil van dag en nacht. Het is anders, maar voor mij de meerprijs niet waard. Sterker nog, ik vind de Ierse kweekzalm lekkerder dan de wilde zalm.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 17:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sorry, maar dat is een verschil van dag en nacht, als je dat verschil niet meent te proeven, betwijfel ik of de wilde zalm die je gegeten hebt wel wild was.
En ja, in beide heb je kwaliteitsverschillen.
Om hem zoet te maken, doen "ze" tegenwoordig ook met spek, ham etcquote:Op zaterdag 25 mei 2013 18:06 schreef Isabeau het volgende:
Nu jullie het zo over zalm hebben, een vraagje. Ik keek vandaag naar de ingrediënten van de gerookte zalmfilet (Noors en Schots) en ik zag suiker op elk pak als 3e ingrediënt (eerst zalm en zout). Waarom zit er suiker in/op gerookte zalm
Maar ik vind het vreselijk en ik wil het niet in mijn eten. Het zit ook in peulvruchten in blik!quote:Op zaterdag 25 mei 2013 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Om hem zoet te maken, doen "ze" tegenwoordig ook met spek, ham etc
Mensen willen zoet want zoet is lekker
De docu FoodInc niet gezien? In Amerika stoppen ze overal maar dan ook overal zoete mais inquote:Op zaterdag 25 mei 2013 18:21 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Maar ik vind het vreselijk en ik wil het niet in mijn eten. Het zit ook in peulvruchten in blik!
Ik ben toch verdorie geen klein kind wat niets lust als het niet zoet is.
Ik weet het, ik vind het ook vreselijkquote:Op zaterdag 25 mei 2013 18:21 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Maar ik vind het vreselijk en ik wil het niet in mijn eten. Het zit ook in peulvruchten in blik!
Ik ben toch verdorie geen klein kind wat niets lust als het niet zoet is.
Het is ook wat anders dan kristalsuiker.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 18:53 schreef Isegrim het volgende:
"High-fructose corn syrup" - want dat klinkt niet als suiker.
Dat klopt. Maar echt veel gezonder is het niet, vooral niet als je het overal in flikkert.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 19:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is ook wat anders dan kristalsuiker.
Vooral smerigquote:Op zaterdag 25 mei 2013 19:07 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat klopt. Maar echt veel gezonder is het niet, vooral niet als je het overal in flikkert.
Dat alles naar de 'gemiddelde smaak' wordt gefokt is ook één van mijn stokpaardjes! Spruitjes en witlof horen gewoon een bittere smaak te hebben, alles wordt steeds smaaklozer. Of zoet idd (zoek maar eens een lekkere zuur smakende sinaasappel).quote:Op zaterdag 25 mei 2013 19:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Vooral smerig
Alles moet tegenwoordig zoet
Bier, groente, vleeswaren
Getver
En bitter wordt uit de spruitjes en witlof en de slasoorten gefokt
Vre-se-lijk.
Dat komt ook omdat er geen seizoensgroente meer bestaat, alles wordt doorgefoktquote:Op zaterdag 25 mei 2013 23:16 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dat alles naar de 'gemiddelde smaak' wordt gefokt is ook één van mijn stokpaardjes! Spruitjes en witlof horen gewoon een bittere smaak te hebben, alles wordt steeds smaaklozer. Of zoet idd (zoek maar eens een lekkere zuur smakende sinaasappel).
In november seizoensbloemen in de aanbieding en dat bleken tulpen te zijn.quote:Op zondag 26 mei 2013 01:21 schreef Stefan het volgende:
[..]
Dat komt ook omdat er geen seizoensgroente meer bestaat, alles wordt doorgefokt
Mits voldoende opgeleukt met rozijnen en andersoortige vruchten is het wel weg te krijgen. Verder heeft het vooral een korrelige structuur en van zichzelf nauwelijks smaak.quote:Op donderdag 30 mei 2013 12:52 schreef Stefan het volgende:
Nog nooit gegeten, lijkt me ook niet lekker
Kan nogal droog zijn ja .quote:Op donderdag 30 mei 2013 12:52 schreef Stefan het volgende:
Nog nooit gegeten, lijkt me ook niet lekker
Ze praten allemaal een beetje als Willy_1967quote:
Ik geloof van wel, maar in t echt geloof ik het niet, er zijn wel eens latere uitzendingen geweet.quote:Op vrijdag 31 mei 2013 19:20 schreef rene90 het volgende:
Jezus ik was Tony and the chocolat factory aan het kijken maar nu stopt hij op de laatste minuut, wat was de uitkomst van die aflevering? Dat de chocola van dat bedrijf waar hij 1000kg had gekocht nou wel of niet "slaaf vrij" was?
alleen maar regenquote:
daarom is het zo mooi groenquote:Op donderdag 6 juni 2013 20:53 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Wat heeft dat met het landschap te maken?
maar wat doe je dan met het oude vatquote:Op donderdag 6 juni 2013 20:55 schreef ErkendFokker het volgende:
Maar als het eikenhout 'op' is en geen smaak meer heeft, dan kan je toch net zo goed ander hout kopen?
dan ruikt ie zure kutquote:
en dan hebben ze weer een bedrijf kapot gemaaktquote:Op donderdag 6 juni 2013 20:59 schreef TUFKAL het volgende:
Het is gewoon de romantische gedachte dat je zo'n stuk vlees eet van zo'n vat maar de huis tuin en keuken BBQ-er zal het echt niet merken. Dus t zal ook wel niet kloppen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |