abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 11 juni 2013 @ 19:55:15 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127676203
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 19:05 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb afgelopen zaterdag een varkenshaasje gekocht en gemarineerd (2 sjalotjes
2 knoflooktenen
3 eetlepels Chinese rijstwijn
3 eetlepes hoisin saus
2 eetlepels oestersaus
6 eetlepels sojasaus
1 theelepel sesamolie
5 spice-powder
50 gram suiker
zout)

Nu heb ik het door omstandigheden nog niet kunnen braden.
Het heeft afgedekt in de koekast gestaan, zou het nog goed zijn?
Door de rijstwijn valt niet echt te ruiken of het zuur ruikt of niet.
Wat was de houdbaarheidsdatum van het vlees?
Deze marinade zou die eigenlijk moeten verlengen, die sauzen bevatten conserveermiddelen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 juni 2013 @ 20:09:13 #177
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_127676711
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat was de houdbaarheidsdatum van het vlees?
Deze marinade zou die eigenlijk moeten verlengen, die sauzen bevatten conserveermiddelen
Volgens mij tot gister maar weet ik niet zeker, had de verpakking zaterdag al weggedaan.
Ik gok ook wel dat het goed zal zitten, zitten ook veel zuren en zouten in de marinade en dat verlengt de houdbaarheid ook.

Mocht dit m'n laatste post zijn, ik heb van je recepten en adviezen genoten, Piet! ^O^
pi_127678058
Ik wil mijn ragu bolognese verder perfectioneren. Ik gebruik nu steeds Sofritto, knof, ui, gehakt van goede kwaliteit, wijn, melk, tomaat (weinig), rookspek, fond en dit alles natuurlijk een uurtje of 6 langzaam garen.

Sinds ik in Rome in de joodse wijk een fantastische pasta vleesragu heb gegeten wil ik de smaak van de klassieke bolognese verder verbeteren maar vooral versterken.

Nu dacht ik of het een idee is om merg mee te laten stoven? Zal dit de smaak verbeteren?

Heston B geeft als advies om er ossenstaart en steranijs in te doen maar dat lijkt me iets te ver verwijderd van het origineel. Wat zou jij doen?

[ Bericht 1% gewijzigd door louter_genieten op 11-06-2013 20:45:47 ]
pi_127678322


[ Bericht 100% gewijzigd door louter_genieten op 11-06-2013 20:45:34 ]
  dinsdag 11 juni 2013 @ 20:46:17 #180
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_127678361
Beetje suiker erbij helpt enorm voor de smaak, wordt het zure van de tomaat bijna romig door.
En wat ikzelf doe is een bosje Italiaanse kruiden in een netje van de knoflook mee laten pruttelen bij mijn Bolognese.

Wat je ook kan doen ipv gehakt is grove blokjes vlees mee laten sudderen, runderlapje bijv.

Een echte Bolognese (voor zover er 1 recept is) is met bleekselderij en wortel, ik laat dat zelf altijd weg.
  dinsdag 11 juni 2013 @ 21:29:10 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127680611
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 20:40 schreef louter_genieten het volgende:
Ik wil mijn ragu bolognese verder perfectioneren. Ik gebruik nu steeds Sofritto, knof, ui, gehakt van goede kwaliteit, wijn, melk, tomaat (weinig), rookspek, fond en dit alles natuurlijk een uurtje of 6 langzaam garen.

Sinds ik in Rome in de joodse wijk een fantastische pasta vleesragu heb gegeten wil ik de smaak van de klassieke bolognese verder verbeteren maar vooral versterken.

Nu dacht ik of het een idee is om merg mee te laten stoven? Zal dit de smaak verbeteren?

Heston B geeft als advies om er ossenstaart en steranijs in te doen maar dat lijkt me iets te ver verwijderd van het origineel. Wat zou jij doen?
Steranijs weet ik niet, maar dat recept van heston is erg goed, Robinook was er erg positief over. In Bologna maken ze het trouwens zonder tomaten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 juni 2013 @ 21:29:32 #182
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127680641
Gewoon naar Blumenthal luisteren, zijn recept is briljant. Lekkerste spagbol ooit.
  dinsdag 11 juni 2013 @ 21:29:59 #183
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127680669
Crosspost :)
pi_127694163
Bolognese saus voor 2 personen

3 ons rundergehakt
150 gr pancetta
50 gr wortel
50 gr bleekselderij
50 gr ui
5 eetlepels tomaten pasta
1/2 glas rode wijn (wit als je een lichtere saus wilt, niet aan te raden)
1 glas volle melk

Snij de pancetta in kleine stukjes en zweet het af in een hapjespan. Snij de groente tot kleine blokjes en voeg toe, laat ongeveer 2 minuten afzweten.
Voeg het gehakt toe en laat ongeveer 4 tot 5 minuten meebakken. Los de tomatenpuree op in de wijn en voeg toe. Laat minimaal 2 uur sudderen (af en toe een blub) en voeg indien nodig af en toe wat melk toe.
Peper en zout na smaak toevoegen en de saus afmaken met het room van 1 liter ingekookte volle melk of 1 dl kookroom.

Zelf gebruik ik katenspek in plaats van pancetta en doe de helft van de rode wijn vermengen met runderbuillon (wij zijn niet van die wijnliefhebbers in het eten)
pi_127694973
quote:
0s.gif Op woensdag 22 mei 2013 20:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
Ok, misschien kan jij mij uitleggen hoe je ganzenlever het beste kan klaarmaken op een manier die mij maar ook de ganzen gelukkig maakt.
zelfde als diginoob
pi_127695200
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 08:25 schreef Sorella het volgende:
Bolognese saus voor 2 personen

3 ons rundergehakt
150 gr pancetta
50 gr wortel
50 gr bleekselderij
50 gr ui
5 eetlepels tomaten pasta
1/2 glas rode wijn (wit als je een lichtere saus wilt, niet aan te raden)
1 glas volle melk

Snij de pancetta in kleine stukjes en zweet het af in een hapjespan. Snij de groente tot kleine blokjes en voeg toe, laat ongeveer 2 minuten afzweten.
Voeg het gehakt toe en laat ongeveer 4 tot 5 minuten meebakken. Los de tomatenpuree op in de wijn en voeg toe. Laat minimaal 2 uur sudderen (af en toe een blub) en voeg indien nodig af en toe wat melk toe.
Peper en zout na smaak toevoegen en de saus afmaken met het room van 1 liter ingekookte volle melk of 1 dl kookroom.

Zelf gebruik ik katenspek in plaats van pancetta en doe de helft van de rode wijn vermengen met runderbuillon (wij zijn niet van die wijnliefhebbers in het eten)
Is dit het recept van Blumenthal?
pi_127695608
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 09:29 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Is dit het recept van Blumenthal?
Nee voor het recept van Blumenthal mag je wel een week vrij nemen.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_127704291
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 09:29 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Is dit het recept van Blumenthal?
Dit recept heb ik van de moeder van een italiaan gekregen :)
pi_127704713
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 15:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gewone suiker kan, maar dat is zoeter.
Zonder ijsmachine heb ik het nog nooit gemaakt.
Veel roeren
Is goed gelukt! :s)

Wel keihard na een nachtje in de vriezer, de ijsmachine staat intussen op m'n verlanglijstje. :P
  woensdag 12 juni 2013 @ 13:57:21 #190
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127704979
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 13:52 schreef Kwork het volgende:

[..]

Is goed gelukt! :s)

Wel keihard na een nachtje in de vriezer, de ijsmachine staat intussen op m'n verlanglijstje. :P
Philips heeft een hele goeie met vriesaccu, is niet de goedkoopste, maar heb er dik 15 jaar heel veel ijs mee gemaakt.
Inmiddels heb ik er eentje met een vriescompressor
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127706310
Vriesaccu is dat stekker in het stopcontact en gaan met die banaan of moet je daar ook de emmer in de vrieskast zetten ?

Ik mag geen ijsmachine, volgens mijn man kan ik hem nergens kwijt en gebruik ik hem maar 1 keer ;(
  woensdag 12 juni 2013 @ 14:32:23 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127706811
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 14:22 schreef Sorella het volgende:
Vriesaccu is dat stekker in het stopcontact en gaan met die banaan of moet je daar ook de emmer in de vrieskast zetten ?

Ik mag geen ijsmachine, volgens mijn man kan ik hem nergens kwijt en gebruik ik hem maar 1 keer ;(
Een vriesaccu leg je 48 uur in de vriezer en dan doe je hem in de plastic houder, halve liter massa erbij en draaien.
Mensen die roepen, gebruiken hem maar 1 keer hebben of een slechte vriezer, hem er niet lang genoeg ingehad of een heel goedkoop speelgoedapparaatje. Of ze gooien hem helemaal vol en dan vriest het ook niet genoeg.
Het is even een truukje dat je door moet hebben, maar als je 1 keer goed aardbeien of mangoijs hebt gegeten van niets dan rijpe aardbeien (of mangos) en wat suiker ben je verkocht. Geen enkele, ik herhaal, geen enkele ijssalon komt ook maar in de buurt van dat genot.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 12 juni 2013 @ 14:34:34 #193
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_127706944
Mijn goedkope speelgoedapparaatje wordt volgende week bezorgd O+
Spoilers!
pi_127707027
Dank je Piet maar ik blijf gewoon zeuren om een ijsmachine met compressor :)
  woensdag 12 juni 2013 @ 14:37:06 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127707099
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 14:35 schreef Sorella het volgende:
Dank je Piet maar ik blijf gewoon zeuren om een ijsmachine met compressor :)
:)
Welke?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 12 juni 2013 @ 14:37:19 #196
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_127707113
Inderdaad! Ik koop nooit ijs en ik eet het iedere week. IJsmachines Rule! Ik heb ook jaren ijs gemaakt met een ijsmachine met een vriesaccu(ook een Philips). Gaat echt prima hoor.
Siesta & Fiesta!
  woensdag 12 juni 2013 @ 14:38:09 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127707163
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 14:34 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn goedkope speelgoedapparaatje wordt volgende week bezorgd O+
Zorgen dat ie goed bevroren is en er relatief weinig indoen, massa goed voorkoelen, gaat het ook wel lukken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 12 juni 2013 @ 14:38:13 #198
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_127707164
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 14:35 schreef Sorella het volgende:
Dank je Piet maar ik blijf gewoon zeuren om een ijsmachine met compressor :)
Dat is helemaal feest!
Siesta & Fiesta!
  woensdag 12 juni 2013 @ 14:38:45 #199
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127707202
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 14:37 schreef Bramito het volgende:
Inderdaad! Ik koop nooit ijs en ik eet het iedere week. IJsmachines Rule! Ik heb ook jaren ijs gemaakt met een ijsmachine met een vriesaccu(ook een Philips). Gaat echt prima hoor.
Jep. Die philips is dubbel en dwars zijn geld waard.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 12 juni 2013 @ 14:41:58 #200
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_127707373
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2013 14:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]
Het is even een truukje dat je door moet hebben, maar als je 1 keer goed aardbeien of mangoijs hebt gegeten van niets dan rijpe aardbeien (of mangos) en wat suiker ben je verkocht. Geen enkele, ik herhaal, geen enkele ijssalon komt ook maar in de buurt van dat genot.
Dan wil ik je weleens een ijsje aanbieden in Zeist, die maakt z'n ijs ook altijd met vers fruit en 100% fruitsappen http://www.fressini.nl
Dat mango-ijs is echt super, net vloeibare mango.

En zoals je ziet heb ik die varkenshaas van gister overleefd, maar goed was ie niet meer.
Vanochtend erg beroerd, maag is nog steeds wat van streek. :r
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')