Wat was de houdbaarheidsdatum van het vlees?quote:Op dinsdag 11 juni 2013 19:05 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb afgelopen zaterdag een varkenshaasje gekocht en gemarineerd (2 sjalotjes
2 knoflooktenen
3 eetlepels Chinese rijstwijn
3 eetlepes hoisin saus
2 eetlepels oestersaus
6 eetlepels sojasaus
1 theelepel sesamolie
5 spice-powder
50 gram suiker
zout)
Nu heb ik het door omstandigheden nog niet kunnen braden.
Het heeft afgedekt in de koekast gestaan, zou het nog goed zijn?
Door de rijstwijn valt niet echt te ruiken of het zuur ruikt of niet.
Volgens mij tot gister maar weet ik niet zeker, had de verpakking zaterdag al weggedaan.quote:Op dinsdag 11 juni 2013 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat was de houdbaarheidsdatum van het vlees?
Deze marinade zou die eigenlijk moeten verlengen, die sauzen bevatten conserveermiddelen
Steranijs weet ik niet, maar dat recept van heston is erg goed, Robinook was er erg positief over. In Bologna maken ze het trouwens zonder tomatenquote:Op dinsdag 11 juni 2013 20:40 schreef louter_genieten het volgende:
Ik wil mijn ragu bolognese verder perfectioneren. Ik gebruik nu steeds Sofritto, knof, ui, gehakt van goede kwaliteit, wijn, melk, tomaat (weinig), rookspek, fond en dit alles natuurlijk een uurtje of 6 langzaam garen.
Sinds ik in Rome in de joodse wijk een fantastische pasta vleesragu heb gegeten wil ik de smaak van de klassieke bolognese verder verbeteren maar vooral versterken.
Nu dacht ik of het een idee is om merg mee te laten stoven? Zal dit de smaak verbeteren?
Heston B geeft als advies om er ossenstaart en steranijs in te doen maar dat lijkt me iets te ver verwijderd van het origineel. Wat zou jij doen?
Ok, misschien kan jij mij uitleggen hoe je ganzenlever het beste kan klaarmaken op een manier die mij maar ook de ganzen gelukkig maakt.quote:Op woensdag 22 mei 2013 20:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
Is dit het recept van Blumenthal?quote:Op woensdag 12 juni 2013 08:25 schreef Sorella het volgende:
Bolognese saus voor 2 personen
3 ons rundergehakt
150 gr pancetta
50 gr wortel
50 gr bleekselderij
50 gr ui
5 eetlepels tomaten pasta
1/2 glas rode wijn (wit als je een lichtere saus wilt, niet aan te raden)
1 glas volle melk
Snij de pancetta in kleine stukjes en zweet het af in een hapjespan. Snij de groente tot kleine blokjes en voeg toe, laat ongeveer 2 minuten afzweten.
Voeg het gehakt toe en laat ongeveer 4 tot 5 minuten meebakken. Los de tomatenpuree op in de wijn en voeg toe. Laat minimaal 2 uur sudderen (af en toe een blub) en voeg indien nodig af en toe wat melk toe.
Peper en zout na smaak toevoegen en de saus afmaken met het room van 1 liter ingekookte volle melk of 1 dl kookroom.
Zelf gebruik ik katenspek in plaats van pancetta en doe de helft van de rode wijn vermengen met runderbuillon (wij zijn niet van die wijnliefhebbers in het eten)
Nee voor het recept van Blumenthal mag je wel een week vrij nemen.quote:Op woensdag 12 juni 2013 09:29 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Is dit het recept van Blumenthal?
Dit recept heb ik van de moeder van een italiaan gekregenquote:Op woensdag 12 juni 2013 09:29 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Is dit het recept van Blumenthal?
Is goed gelukt!quote:Op dinsdag 11 juni 2013 15:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gewone suiker kan, maar dat is zoeter.
Zonder ijsmachine heb ik het nog nooit gemaakt.
Veel roeren
Philips heeft een hele goeie met vriesaccu, is niet de goedkoopste, maar heb er dik 15 jaar heel veel ijs mee gemaakt.quote:Op woensdag 12 juni 2013 13:52 schreef Kwork het volgende:
[..]
Is goed gelukt!
Wel keihard na een nachtje in de vriezer, de ijsmachine staat intussen op m'n verlanglijstje.
Een vriesaccu leg je 48 uur in de vriezer en dan doe je hem in de plastic houder, halve liter massa erbij en draaien.quote:Op woensdag 12 juni 2013 14:22 schreef Sorella het volgende:
Vriesaccu is dat stekker in het stopcontact en gaan met die banaan of moet je daar ook de emmer in de vrieskast zetten ?
Ik mag geen ijsmachine, volgens mijn man kan ik hem nergens kwijt en gebruik ik hem maar 1 keer
quote:Op woensdag 12 juni 2013 14:35 schreef Sorella het volgende:
Dank je Piet maar ik blijf gewoon zeuren om een ijsmachine met compressor
Zorgen dat ie goed bevroren is en er relatief weinig indoen, massa goed voorkoelen, gaat het ook wel lukkenquote:Op woensdag 12 juni 2013 14:34 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn goedkope speelgoedapparaatje wordt volgende week bezorgd
Dat is helemaal feest!quote:Op woensdag 12 juni 2013 14:35 schreef Sorella het volgende:
Dank je Piet maar ik blijf gewoon zeuren om een ijsmachine met compressor
Jep. Die philips is dubbel en dwars zijn geld waard.quote:Op woensdag 12 juni 2013 14:37 schreef Bramito het volgende:
Inderdaad! Ik koop nooit ijs en ik eet het iedere week. IJsmachines Rule! Ik heb ook jaren ijs gemaakt met een ijsmachine met een vriesaccu(ook een Philips). Gaat echt prima hoor.
Dan wil ik je weleens een ijsje aanbieden in Zeist, die maakt z'n ijs ook altijd met vers fruit en 100% fruitsappen http://www.fressini.nlquote:Op woensdag 12 juni 2013 14:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is even een truukje dat je door moet hebben, maar als je 1 keer goed aardbeien of mangoijs hebt gegeten van niets dan rijpe aardbeien (of mangos) en wat suiker ben je verkocht. Geen enkele, ik herhaal, geen enkele ijssalon komt ook maar in de buurt van dat genot.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |