Bij mij in de buurt zit een vrij kleine Aldi en het nog niet gezien, maar ik zal het koelvak nog eens wat beter bestuderen, dat zou wel een uitkomst zijn, voor een <15 minuten versie dan.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 12:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bij de aldi verkopen ze gefileerde kippendijen, dat bespaart al tijd, maar K&K soepkipvlees heb ik nog niet gezien.
Sowieso, je hebt miljarden legkippen waar nog prima vlees aan zit als je het maar lang kookt. Geen gezeik met de hygienerisico's rond kip, gewoon een potje kip opendraaien. Het smaakt anders dan gebraden plofkip ja, maar niet per se minder. Ik kan me er nog wel meer toepassingen bij voorstellen. Lijkt mij een prima gemaksvoer.quote:Die potten kippenbouillon met kipstukken erin zijn idd bremzout, ik snap dat nooit, alsof mensen zelf geen zout kunnen toevoegen.
Zet op kant en klaar bouillon groot zonder zout, gezonde keuze en je verkoopt een extra product.
Ik wil best wel eens moeite doen, maar dan liever voor andere dingen. Het moet ook wel eens snel en gemakkelijk en dan wil ik gewoon een boel groente en is de kip slechts een smaakmaker.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 12:22 schreef Lucky_Strike het volgende:
kan je het niet zelf maken en dan invriezen? De kip dan bedoel ik.
Mijn dichtstbijzijnde dorpssupermarkt (Bas van der Heijden) verkoopt sinds een heel recente verbouwing en kleine uitbreiding van het assortiment ineens kleine kippendij-filetjes.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 12:48 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Bij mij in de buurt zit een vrij kleine Aldi en het nog niet gezien, maar ik zal het koelvak nog eens wat beter bestuderen, dat zou wel een uitkomst zijn, voor een <15 minuten versie dan.
Evt vervangen door cajunkruiden, zelfde regio en bijna hetzelfde.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 12:31 schreef bloempje-moi het volgende:
Vraagje: in een recept staat 1 tl Creoolse kruiden. Wat wordt daar onder verstaan? Of kun je dat gewoon zo kopen?
quote:Op zaterdag 15 juni 2013 12:15 schreef Weltschmerz het volgende:
Weet iemand of je gare soepkip in een potje kunt kopen, bij een toko of zo?
Het gaat niet hier om een culinaire uitspatting maar om een <10 minuten maaltijd. Ik maak wel een snelle tjap tjoy maar dan is de kip vertragende factor. Kipfilet vind ik sowieso niet zo lekker, het uitbenen van kippenpoten was me ook teveel moeite, terwijl zo'n potje met kippenbouillon inclusief stukken kip wel uitkomst leek te bieden. Alleen te weinig kip en te veel zout. Ik vind die soepkip wel lekker eigenlijk, bovendien is het niet de ster van de toch al niet erg pretentieuze maaltijd.
Mmm, heb even gezocht maar het is toch vooral gebraden hele kip en witvlees wat in blik wordt gestopt, niet helemaal wat ik zoek. In Duitsland schijnen de Suppenhühnendosen al decennia niet meer op de markt te zijn, maar schijnt het nu wel in kleinere potjes te zitten. Dat zou ideaal zijn. Ik had eigenlijk gehoopt op de toko of zo, die Aziaten willen nog wel eens heel praktisch en doelmatig zijn.quote:
Als er een hele kip wordt gebraden dan lust mij best een stukje prachtig sappige witte kippenborst. Maar dat is dan in combinatie met, het heeft zijn eigen kwaliteit maar is wel wat minder smaakvol en minder geschikt voor dit soort toepassingen.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 13:20 schreef minilot het volgende:
[..]
Mijn dichtstbijzijnde dorpssupermarkt (Bas van der Heijden) verkoopt sinds een heel recente verbouwing en kleine uitbreiding van het assortiment ineens kleine kippendij-filetjes.
Echt perfect! En belachelijk goedkoop.
(Zou Nederland langzaam aan het ontdekken zijn dat kippendij honderd keer lekkerder is dan kippenborst?)
Plus piment erbij dan, want is volgens mij wel tamelijk onmisbaar in Creoolse culinaire hoek.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 13:41 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Evt vervangen door cajunkruiden, zelfde regio en bijna hetzelfde.
't zijn kruiden als paprika, gedroogde chilivlokken, citrusschil, nootmuskaat, etc.
Een vlaams stoofpotje? Een Indisch stoofpotje? Boeuf en Daube? Chili?quote:Op zaterdag 15 juni 2013 13:12 schreef Kamper86 het volgende:
Heeft iemand een leuk idee voor ribbraadlappen? Er lagen nog 2 grote lappen in de vriezer +- 700gr.
marineren en ze als steak bereiden?quote:Op zaterdag 15 juni 2013 14:59 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Een vlaams stoofpotje? Een Indisch stoofpotje? Boeuf en Daube? Chili?
Lukt dat? Ik dacht dat riblappen heel lang moesten stoven.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 15:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
marineren en ze als steak bereiden?
Kwestie van het rund goed laten besterven.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 15:04 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Lukt dat? Ik dacht dat riblappen heel lang moesten stoven.
Waarschijnlijk hebben ze eindelijk uitgevogeld hoe het machinaal kan.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 14:47 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik zit hier met vrij kleine en dus niet zo breed gesorteerde supermarkten, ik zal eens kijken of ze op de markt dat hebben. Wel grappig dat het goedkoop kan, want ik vond het een lastig werkje om er filet van te maken.
wat ik er voor betaald heb was zwaar onder de normale prijs. was een stunt actie bij de saturn in Duitsland. hoeveel dit was weet ik niet meer. ik heb het apparaat nu ruim een jaar.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 08:02 schreef Bramito het volgende:
[..]
Dat is dan het verschil, bij mij zit het roerwerk onder. Wat kost dat ding van jou ongeveer?
Vermoed veel poolse handjesquote:Op zaterdag 15 juni 2013 15:58 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Waarschijnlijk hebben ze eindelijk uitgevogeld hoe het machinaal kan.
Ik denk dat 'we' vooral bewuster kip zijn gaan eten, en dat filet dan te duur aan het worden is, en je ook de andere stukken kip kwijt moet. En die zijn een stuk goedkoper.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 13:20 schreef minilot het volgende:
[..]
Mijn dichtstbijzijnde dorpssupermarkt (Bas van der Heijden) verkoopt sinds een heel recente verbouwing en kleine uitbreiding van het assortiment ineens kleine kippendij-filetjes.
Echt perfect! En belachelijk goedkoop.
(Zou Nederland langzaam aan het ontdekken zijn dat kippendij honderd keer lekkerder is dan kippenborst?)
Je yoghurt niet meeblenden, maar achteraf er door roeren.quote:Op donderdag 20 juni 2013 11:53 schreef Flappe-du-Pomme het volgende:
Misschien een hele stomme vraag, maar is er een manier waarop ik smoothies minder luchtig kan maken? Ik stop de ingrediënten (bijv. magere yoghurt en verschillende stukken fruit) in de blender. Smaakt heel lekker maar er zitten wel héél veel belletjes in.
Als ik korter blend, dan is alles niet goed gemixt denk ik.
quote:
Ah ok, ga ik proberen, thx!quote:Op donderdag 20 juni 2013 12:03 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Je yoghurt niet meeblenden, maar achteraf er door roeren.
Die haal ik ook altijd (bij de dirk) alleen valt het mij de laatste tijd op dat er vaak nog kleine stukjes bot inzitten.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 13:20 schreef minilot het volgende:
[..]
Mijn dichtstbijzijnde dorpssupermarkt (Bas van der Heijden) verkoopt sinds een heel recente verbouwing en kleine uitbreiding van het assortiment ineens kleine kippendij-filetjes.
Echt perfect! En belachelijk goedkoop.
(Zou Nederland langzaam aan het ontdekken zijn dat kippendij honderd keer lekkerder is dan kippenborst?)
Ik haalde daar vaak kiphaasjes en die zijn ook van mindere kwaliteit geworden. Kleiner en ze moeten nu bijgesneden worden omdat er nog allerlei viezigheid aanzit.quote:Op donderdag 20 juni 2013 12:36 schreef utrecht1970 het volgende:
[..]
Die haal ik ook altijd (bij de dirk) alleen valt het mij de laatste tijd op dat er vaak nog kleine stukjes bot inzitten.
Eerst was dat helemaal niet, nu vaak kleine stukjes bot van een halve centimeter.
ik haal nu tegenwoordig, de bulk bij de dirk maar de verse spullen zoals vlees en groente/fruit ergens anders. betere kwaliteit dan bij de dirkquote:Op donderdag 20 juni 2013 12:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik haalde daar vaak kiphaasjes en die zijn ook van mindere kwaliteit geworden. Kleiner en ze moeten nu bijgesneden worden omdat er nog allerlei viezigheid aanzit.
Ik kom er eigenlijk alleen n.a.v. aanbiedingen (en kiphaasjes dus). Groente en fruit is daar inderdaad niet zo goed. Al verschilt het ook wel per filiaal. In Dordrecht wordt er volgens mij met de groente gegooid ofzo door het personeel, in Zwijndrecht zie ik eigenlijk nooit producten met schimmel liggen.quote:Op donderdag 20 juni 2013 12:53 schreef utrecht1970 het volgende:
[..]
ik haal nu tegenwoordig, de bulk bij de dirk maar de verse spullen zoals vlees en groente/fruit ergens anders. betere kwaliteit dan bij de dirk
Daar heb je een punt!quote:Op donderdag 20 juni 2013 12:02 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Ik kan mij niet voorstellen dat 'de Nederlander' iets gaat kopen omdat het lekkerder is
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |