abonnement Unibet Coolblue
pi_125715133
*kuch*



Wat fijn voor je Frummel! O+

*sluipt weer weg*
  donderdag 25 april 2013 @ 13:21:35 #252
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_125716093
Wat goed frummel!
  donderdag 25 april 2013 @ 13:26:28 #253
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_125716296
Oh en rammeltje, ik denk dat een kinderwens voornamelijk jullie aangaat...

Erg rot voor schoonzus maar lijkt me niet omdat de kinderwens bij hun niet in vervulling gaat de rest van de wereld dan ook maar niet mag.
Ik denk dat ze er alleen wat over te zeggen kunnen hebben als jullie door jouw aandoening van je schoonvader en zwager afhankelijk zijn.
  donderdag 25 april 2013 @ 14:11:58 #254
253104 Hobbesje
Wachten duurt lang....
pi_125718110
fummeltje: fijn!!!! En altijd leuk om je man blij te maken toch ;) ?

rammeltje: een kinderwens is iets persoonlijks. En ik vind het eerlijk gezegd heel triest dat je schoonvader en zwager het niet goed vinden... (en in problemen denken) Jij maakt toch ook geen keuzes voor hun???
Vervelend voor je zwager en schoonzus dat ze ongewild kinderloos zijn, maar daar kan jij niets aan doen en ook niets aan veranderen. Ze zullen moeten leren leven met het gegeven dat andere koppels wel kinderen krijgen. Hoe moeilijk dat ook is - en idd extra vervelend voor ze als het zo dichtbij komt - het is niet anders...
Maak je eigen keuzes en sta daar achter! :*
pi_125720109
Frummeltje wat goed dat de clomid wat lijkt te doen! Krijg je nu nog een echo of bloed prikken of is het +/-18 dagen wachten?

Rammeltje wat heftig dat anderen je keus mbt kinderwens niet echt accepteren. Sterkte ermee.
  donderdag 25 april 2013 @ 15:39:01 #256
294520 Frummeltje86
It's me, Frummeltje
pi_125721194
Rammeltje, ik sluit me aan bij de andere dames. Een kinderwens is echt geheel aan jullie, hoe moeilijk dat voor anderen ook is. Het enige dat je kunt doen, is als het jullie gegeven is, ze daar op een persoonlijke manier over in te lichten. Ik wens je veel sterkte met deze situatie! :*

Thnx voor de jompels, dames! Ik krijg er gek genoeg zeer veel positieve energie van ;) Natuurlijk heb ik nog een lange weg te gaan, maar het feit dat ik in principe nu net zoveel kans maak als andere vrouwen, doet me goed. :)

Sethiwe, ik krijg inderdaad nog bloedonderzoek op dag 23; dat is dan ongeveer een week na de eisprong. Er worden nu verder geen echo's meer gemaakt in deze cyclus.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_125726335
quote:
1s.gif Op donderdag 25 april 2013 12:44 schreef rammeltje het volgende:

Hoe kan ik/kunnen wij hier het beste mee omgaan? De kans dat het hier niet lukt zonder hulp is erg groot, en dan zou ik wel steun van de familie willen in het traject. (En ook graag familie die achter onze wens staan)
Je kunt de familie niet dwingen om achter je kinderwens te staan. Je kunt ze niet dwingen om er voor jullie te zijn, om leuk te reageren en om jullie te steunen. Helaas kun je ze ook niet dwingen om tactvol te zijn.

Voor jezelf: zorg voor een goed steunnetwerk, bij vrienden, kennissen en evt. belangenorganisaties. Een vruchtbaarheidstraject is zwaar en dus is het belangrijk dat je voldoende support hebt. Laat je partner ook nakijken wat hij fijn vindt voor zichzelf.

Voor jullie als stel naar mensen die er moeite mee hebben: Samen zitten jullie op 1 lijn en de artsen zijn het eens. Gaat niet oeverloos in discussie. Het maakt niet uit of het uitgangspunt jaloezie is of terechte angst over jouw gezondheid. Wat uitmaakt is dat ze zich bemoeien om een negatieve manier in jullie leven. Ik zou je partner gesprekken af laten kappen met: de professionals zijn het eens dat het prima is en wij hebben een kinderwens. Als er tegen jou niets gezegd wordt (bijv. omdat ze niet compleet tactloos zijn) ga het gesprek dan ook niet aan. Dat verlies je alleen maar.

Misschien heb je gelijk dat er jaloezie en pijn speelt. Ongewild kinderloos zijn is hard en heel pijnlijk. Verhalen van jou over jullie traject roepen misschien vele pijnlijke hoopvolle herinneringen op. Misschien zullen ze even niet blij kunnen zijn als jullie zwanger worden, misschien duurt het even voordat ze jullie kind willen aanraken of komen bewonderen. Gun het ze. Hun verdriet duurt voort, maar wij hopen hier dat het jouwe nooit begint en dat je uiteindelijk met een kindje in je armen staat.
pi_125726455
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2013 15:39 schreef Frummeltje86 het volgende:
Thnx voor de jompels, dames! Ik krijg er gek genoeg zeer veel positieve energie van ;) Natuurlijk heb ik nog een lange weg te gaan, maar het feit dat ik in principe nu net zoveel kans maak als andere vrouwen, doet me goed. :)
*stomme copy paste.. nog geen ei.. weet niet wat ik fout doe :'( *

Jaaaaa! Volgens mij maak je officieel zelfs meer kans, omdat je weet wanneer de eisprong is. Dat weten mensen zonder traject nooit zeker namelijk.

Wat betreft je spoiler dat is normaal hoor. Ik kan me toch niet voorstellen dat zo'n arts daar mee zit. Anders blijft ie jaren aan het werk want zonder dat redt je het niet ;)
  donderdag 25 april 2013 @ 18:44:20 #259
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_125727470
Jaaaaa een ei voor frummel *O*

Rammeltje ik sluit me aan bij de andere meiden. Een kinderwens is heel persoonlijk, spijtig dat het je zwager en schoonzus een kinderwens onvervuld zullen zien. Maar dat neemt niet weg dat jij het wel kan proberen en dat jullie weg niet het hetzelfde hoeft en kan zijn als die van hun.
Be happy with the little things in life
pi_125754912
Nou... de verwijzing voor het preconceptie gesprek wordt gefaxed. Ik voel me zo dubbel. Aan de ene kant wil ik heel graag, maar ik ben zo bang dat ik niet mag of nooit mag. Of dat ik wel mag eindelijk en dat iedereen gaat zeuren dat ik dan gelijk *moet*. Mijn partner is ouder en wil supergraag nu kinderen, maar we hebben een aantal andere dingen nog niet op de rit.

Aan allerlei kanten van familie wordt er druk op uitgeoefend. Het is echt belachelijk. Gelukkig zitten mijn partner en ik wel op 1 lijn. Het is zo gek dat ik altijd heb geweten dat het een medisch verhaal zou worden, maar dat ik me nu toch wel een beetje zielig vindt. Humm... Nou ja, ik weet dat ik het bij jullie kwijt kan. O+ :*
  vrijdag 26 april 2013 @ 13:54:27 #261
53814 dobbey
donorkind.wordpress.com
pi_125758465
Kalie, je weet dat de stap komt maar als het dan toch echt echt echt definitief word kun je je nergens meer achter verstoppen of de struisvogel politiek toepassen :*

Chanty :* balen dat het mis is gegaan, maar wel fijn dat het "werkt" (misschien niet de goede uitdrukking maar weet niet goed hoe ik het anders moet zeggen) Ben benieuwd hoe de monitoring gaat en of er iets groeit


Rammel alles is al hierboven door de meiden gezegd, succes in ieder geval.

Nanuke :*

Snoenk hoe is het bij jou?


Nikki en poezebeest wat fijn dat jullie weer mogen gaan starten! *insert jompeldingetje*


Hobbesje knuffel en een :*

Happy ik ben benieuwd wat er uit de bloeduitslagen komt en of ze er iets aan kunnen doen.

Frummel een ei! Super.... Doe jullie best ;-)

En voor de rest een knuffel en een :* en sorry als ik mensen vergeten ben.

[ Bericht 6% gewijzigd door dobbey op 26-04-2013 14:03:37 ]
  vrijdag 26 april 2013 @ 14:01:43 #262
53814 dobbey
donorkind.wordpress.com
pi_125758724
Ik leef dus nog.... Sorry had de afgelopen dagen geen tijd/puf om te reageren. Op aanraden van de mmw ben ik sinds maandag begonnen met sporten. Afgelopen maandag ben ik begonnen met sh'bam en op woensdag met body pump. Ik heb in ene spieren zitten op plaatsen waar ik ze de afgelopen 15 jaar niet heb gehad, auw!

Dinsdagavond zijn we weer bij het Geertgen geweest en heb ik mijn issue met de ICSI voorgelegd. Ze geven aan dat ze het voor mij wel willen proberen maar dat het een grote gok blijft. Hierop heb ik besloten dat dat hoofdstuk voor mij nu klaar is.
Het Geertgen blijft me een hele grote kans geven dat ik via de weg die we nu bewandelen de meeste kans hebben om zelf zwanger te raken aangezien er weer een follikel zat. We gaan nu verder met dit tot ik het echt niet meer trek. Ik heb ook heel duidelijk met mijn man afgesproken dat ik in deze degene ben die beslis, als ik zeg tot hier en niet verder dan is het ook klaar en gaan we door met donatie. Dit kan volgende maand zijn maar ook pas eind van het jaar, we zien wel waar het schip strand.

Voor nu zijn we, ondanks de spierpijn, fijn bezig met bed gym en zitten we dus sinds gister weer fijn op het bankje. Ditmaal met kussens aangezien zelfs mijn kont spieren beurs zijn hahaha
  vrijdag 26 april 2013 @ 15:44:15 #263
147404 Jose81
B@S & LUC
pi_125764233
Lieve Dobbey, wat sta je er duidelijk en sterk in... respect _O_ ! Ik wens jullie alle geluk toe!! :* En in de tussentijd lekker blijven sporten ^O^ ...
**Life is e@sier with your eyes closed**
  vrijdag 26 april 2013 @ 16:04:35 #264
53814 dobbey
donorkind.wordpress.com
pi_125765030
Nou euhmmm nu blijkt wel weer dat ik zo veranderlijk ben als het weer :@ :D

We hebben zojuist weer een rekening binnengekregen van het Geertgen en dit is gewoon niet te doen... Gemiddeld ¤ 500,- per maand voor een gesprekje van ca. 10 minuten incl. echo :X Ik heb gebeld en gevraagd waar die kosten vandaan komen en het blijkt dat die kosten landelijk zijn vastgelegd door de overkoepelende organisatie van de medicie.

In mijn boosheid en teleurgesteldheid heb ik direct contact opgenomen met Zwolle en hun het verhaal voorgelegd en aangegeven waar we nu mee bezig zijn. De conclusie is dat we nu in principe bezig zijn met IUI alleen zonder rechtstreekse terugplaatsing van het zaad van mijn man en we kunnen dit gewoon doen in Zwolle en dan krijgen we het vergoed EN ze heeft in de gauwigheid mijn dossier nagekeken en Zwolle blijft nog steeds achter de ICSI staan :o

Maandag ga ik bellen met Hengelo of ze mijn dossier willen doorsturen naar Zwolle en dan krijgen we daar een uitnodiging voor een gesprek en zullen we daar voorlopig verder gaan. Mocht het dan alsnog uitdraaien op eiceldonatie dan kunnen we alsnog overstappen naar het Geertgen. Manlief vroeg of we niet terug konden naar Hengelo maar daar heb ik direct nee op geantwoord.

Lekker tegenstrijdige verhalen binnen 2 uur :')
  vrijdag 26 april 2013 @ 19:56:25 #265
311825 snoenk
heeft een hondenleven
pi_125773599
Fijn dat het iig wel weer vergoed kan worden en dat je alsnog wel weer ka overstappen dobbey. Zou me rotschrikken van zo een rekening. Hier pas de eigen bijdrage binnengekregen

Gaat wel goed eigenlijk, maak me nog steeds niet heel druk. Had van de week wel weer beetje hoop, juist omdat ik me niet druk maakte, maar vandaag hoofdpijn gekregen wat ik altijd een paar dagen van te voren heb. Dus ga er nu helemaal niet meer van uit.
pi_125774035
Dobbey, zou je het niet kunnen indienen bij de verzekering?
  vrijdag 26 april 2013 @ 20:18:17 #267
53814 dobbey
donorkind.wordpress.com
pi_125774451
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 19:56 schreef snoenk het volgende:

Gaat wel goed eigenlijk, maak me nog steeds niet heel druk. Had van de week wel weer beetje hoop, juist omdat ik me niet druk maakte, maar vandaag hoofdpijn gekregen wat ik altijd een paar dagen van te voren heb. Dus ga er nu helemaal niet meer van uit.
Oei da's minder... Ik hoop voor je dat het toch stiekem een vals voorteken is :*
  vrijdag 26 april 2013 @ 20:29:52 #268
53814 dobbey
donorkind.wordpress.com
pi_125774908
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 20:08 schreef Sull het volgende:
Dobbey, zou je het niet kunnen indienen bij de verzekering?
Nee we wisten van te voren dat we 50% zelf moesten betalen. Menzis heeft geen contract met het Geertgen vanwege de omstredenheid van het donor gebeuren. Het Geertgen doet aan fair wederkeer (ik krijg een eicel en mijn man word zaaddonor en vice versa) en sommige zorgverzekeraars zien dat als ruilhandel... Daarom hebben ze het Geertgen als prive kliniek gekenmerkt en kunnen we dus niets beginnen.
We hadden ons wel voorbereid op kosten maar dat het in 2 maanden tijd nu al op *kuch* ¤ 1400 zou komen :X dat hadden we ff niet verwacht zeg maar :') Dan steek ik liever dat geld in eigen zak en gaan we de 3 pogingen helemaal op maken aan ICSI en dan van het geld wat we "uit sparen" betaal ik dan liever de eiceldonatie. De kosten daarvan zijn ¤ 2850 en ¤ 250 voor de donor....
Nu zijn we de afgelopen maanden dus al zo'n ruime ¤ 2000 kwijt geweest aan medische kosten en reiskosten voor een halve IUI poging omdat we geen inseminatie krijgen. Dan zet ik die liever voort in Zwolle compleet met alles erop en eraan en als het dan nog niets word dan de laatste 2 pogingen voor ICSI....

Ik ben eigenlijk nog steeds wel pissed... We worden nu weer zo knetterhard afgestraft omdat ik gedoe heb met het zwanger worden dat ik net al heel hard tegen mijn man heb gezegd dat als ik dan zo nodig van de zorgverzekering mijn kind moet "kopen" ik dan ook het volledige bedrag ga opmaken die ik vergoed krijg bij een ander ziekenhuis.... Iets met hormonale bui en zo :@
pi_125776663
Dobbey, het hele geldgebeuren slaat echt helemaal nergens op. Dat is denk ik iets waar iedereen die in de mmm komt mee te maken krijgt. "ohjee nog maar X vergoedde pogingen", het is een stemmetje dat dan continue in je achterhoofd meespeelt. Echt jammer dat het zo moet. :(

Wat een geld vraagt dat Geertgen trouwens zeg. Je hebt gelijk dat je toch de andere mogelijkheden weer overweegt. :*
  zaterdag 27 april 2013 @ 08:52:36 #270
53814 dobbey
donorkind.wordpress.com
pi_125788987
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 april 2013 21:05 schreef _NIKKI_ het volgende:
Dobbey, het hele geldgebeuren slaat echt helemaal nergens op. Dat is denk ik iets waar iedereen die in de mmm komt mee te maken krijgt. "ohjee nog maar X vergoedde pogingen", het is een stemmetje dat dan continue in je achterhoofd meespeelt. Echt jammer dat het zo moet. :(

Wat een geld vraagt dat Geertgen trouwens zeg. Je hebt gelijk dat je toch de andere mogelijkheden weer overweegt. :*
Het is echt belachelijk van de verzekeringen en voor mij voelt het ook echt alsof ik (zal voor een ander net zo zijn denk ik) dubbel word gestraft, maar goed weer een hoofdstuk afgesloten voor nu en op naar deel 3!
pi_125789155
Dobbey, wat een vervelende situatie zeg! De kosten zijn wel hoog inderdaad.
Wat je even na moet vragen is of de kosten nog zullen oplopen. Ziekenhuizen werken met een pakketprijs (priveklinieken weet ik niet). Dus zodra je bv pakket 1 opstart maak je die kosten, hoeveel afspraken dat ook zullen zijn. Dus het kan zijn dat het vervolg ook al is berekend in de kosten die je nu berekend hebt gekregen...
  zaterdag 27 april 2013 @ 09:34:19 #272
53814 dobbey
donorkind.wordpress.com
pi_125789414
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 09:11 schreef Sull het volgende:
Dobbey, wat een vervelende situatie zeg! De kosten zijn wel hoog inderdaad.
Wat je even na moet vragen is of de kosten nog zullen oplopen. Ziekenhuizen werken met een pakketprijs (priveklinieken weet ik niet). Dus zodra je bv pakket 1 opstart maak je die kosten, hoeveel afspraken dat ook zullen zijn. Dus het kan zijn dat het vervolg ook al is berekend in de kosten die je nu berekend hebt gekregen...
Dit zijn repeterende kosten.... Dus maandelijks... Heb er al 2 hiervoor gehad. 1 van 800 euro en nog 1 van bijna 500 :( anders was het wel te doen geweest... En dat is dan vanaf januari... Voor de eiceldonatie is wel een pakket en dat is 2850 euro en dan de vergoeding voor de donor dus dat valt in vergelijking hiermee nog mee.....
pi_125790061
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 april 2013 09:34 schreef dobbey het volgende:

[..]

Dit zijn repeterende kosten.... Dus maandelijks... Heb er al 2 hiervoor gehad. 1 van 800 euro en nog 1 van bijna 500 :( anders was het wel te doen geweest... En dat is dan vanaf januari... Voor de eiceldonatie is wel een pakket en dat is 2850 euro en dan de vergoeding voor de donor dus dat valt in vergelijking hiermee nog mee.....
Poei wat extreem qua bedragen. Mijn zus moest ook een deel betalen van haar behandeling in Belgie. Dat was ook vrij pittig. Zo stom, zeker als ze in Nederland zeggen dat ze naar Belgie moet en de verzekering vervolgens volhoudt dat het eigen keuze is en dat ze niet spoedeisende buitenlandse behandelingen niet 100% vergoeden.
  zaterdag 27 april 2013 @ 13:40:39 #274
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_125793892
Jeetje dobbey wat een bedragen zeg. Daar word je niet vrolijk van, ook wel raar dat de zorgverzekeraar niet een deel wilt vergoeden, jammer hoor..
Be happy with the little things in life
  zaterdag 27 april 2013 @ 13:42:48 #275
294520 Frummeltje86
It's me, Frummeltje
pi_125793943
Oef wat een geld zeg! :X zo wordt je wel heen en weer geslingerd dobbey... :*
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')