quote:Op dinsdag 2 april 2013 20:04 schreef WupWup het volgende:
Ik las van de week in het blad van de LLL of die van de VBN (kwamen tegelijk binnen ) dat het niet een kwestie van gewenning is, maar dat de eerste maanden de melk steeds wordt aangemaakt, waar het na drie maanden voornamelijk tijdens de voeding wordt aangemaakt. Waardoor dus veel minder stuwing en soepelere borsten.
quote:Op dinsdag 2 april 2013 20:07 schreef WupWup het volgende:
[..]
Nou zeg, voor een volledige productie van 1 kind heb je gemiddeld 500 extra calorieën per dag nodig. Ik kan me niet voorstellen dat het bij twee kinderen twee keer zoveel kost (het proces is immers hetzelfde), maar laat het 1000 zijn. Eet een pizza en je hebt al 2/3 binnen.
quote:Op dinsdag 2 april 2013 21:01 schreef Kyara het volgende:
[..]
Oh thanx! Zou wel het eea verklaren. Al zijn ze net 2 maanden.
quote:Op dinsdag 2 april 2013 21:02 schreef Kyara het volgende:
[..]
Hoe lang het jij je tweeling gevoed? En heb je ze volledig aan de borst kunnen hebben?
quote:Pasteurisatie
Om mogelijke virussen, bacteriën en schimmels in moedermelk te desactiveren en tegelijkertijd de voedingswaarde en afweercapaciteit van moedermelk relatief goed te behouden, kan men melk gaan pasteuriseren. Er bestaan verschillende pasteurisatiemethodes, twee eenvoudige voorbeelden:
Flash-heating
Een methode die men makkelijk thuis kan uitvoeren en waarbij relatief weinig goede eigenschappen van moedermelk vernietigd worden, heet flash-heating of high-temperature short-time pasteurization. Hierbij gaat men de melk gedurende 5-15 seconden op een temperatuur van ongeveer 72°C houden. In een huis-tuin-en-keuken-setting bekomt men dit door containers met 50-150ml moedermelk au bain marie in een pan met koud water te plaatsen, waarbij het water net iets hoger staat dan de melk. Breng nu het water aan de kook op een hoog vuur. Van zodra het water in de pan kookt, haalt men de pan van het vuur en laat men het water afkoelen, met de melkcontainers er nog in. Eens op kamertemperatuur is de moedermelk klaar voor gebruik of invriezing.
Pretoria pasteurisatie
Ook de pretoria pasteurisatie van moedermelk is een eenvoudige methode die thuis gemakkelijk toegepast kan worden. De melk wordt gedurende minstens 10 minuten op een gemiddelde temperatuur van 56-62°C gehouden. In de praktijk betekent dit dat men een hoeveelheid water aan de kook brengt en de pan dan van het vuur haalt. Onmiddellijk na het koken plaatst men de afgesloten containers met verse of ontdooide moedermelk 15 minuten lang au bain marie in het gekookte water. Het water komt daarbij op hetzelfde niveau als de melk in de container. Na het pasteuriseren wordt de melk snel afgekoeld onder koud stromend water of in de diepvriezer, waarna het gereed is voor gebruik of verdere invriezing.
klopt, ik heb het geregeld als ik ziek ben (gemiddeld zo 2x per maand ). Ongesteld ben ik nog niet geweest, dus geen idee hoe dat zou gaan.quote:Op donderdag 4 april 2013 11:38 schreef bitterend het volgende:
Misschien hebben sommige vrouwen makkelijker een productie dip, Phaidra toch ook? dat is denk ik wel goed gekomen.
Geen nachtvoedingen zal ook een reden kunnen zijn dat het wat minder is! Hier is al 16 maanden nachtvoedingen ik moet wel zeggen dat ik ook niks doe om het te verminderen dus ik klaag ook niet
Ik hoop dat je het op kan prikken! hopelijk hebben andere dames met ervaring meer tips
Dank je! Normaal laat ik mijn kolf op mijn werk staan, maar 's avonds kolven heb ik op een vrijdag wel eens geprobeerd. Dat leverde alleen amper wat op, vandaar dat ik mijn kolf nu gewoon laat staan doordeweeks. Op mijn vrije dagen kolf ik thuis inderdaad al regelmatig na de eerste voeding om de diepvries wat te vullen.quote:Op donderdag 4 april 2013 11:55 schreef Phaidra het volgende:
Als ik merk dat mijn productie terugloopt, ga ik op de dagen dat ik thuis ben extra kolven. Een keertje na de ochtendvoeding, of als de mini 's ochtends slaapt. Een uurtje nadat hij 's avonds naar bed is of voor ik zelf ga slapen. Dat laatste doe ik soms ook op werkdagen, maar eigenlijk alleen als ik niet voldoende melk heb voor de volgende werkdag. Succes Mineola!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |