abonnement Unibet Coolblue
pi_125087204
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2013 21:11 schreef robinpunt het volgende:
Oh, ik las dat stukje waarin je schrijft dat pedofilie volgens jou de enige geaardheid is die je kunt 'oplopen' en schrijft dan dat genderdysforie weliswaar geen geaardheid is maar wel met hetzelfde te maken heeft. Nou ja, dat heb ik dan verkeerd begrepen, maar ik snap de vergelijking gewoon niet tussen een andere genderidentiteit hebben dan je geboren geslachtsidentiteit, en door omstandigheden in je jeugd je aangetrokken voelen tot kinderen. Ik vind het nogal vergezocht om dit vergelijkbare vormen van zelf-herkenning te noemen.
Ja, dat snap ik dat het vergezocht is, daarom noemde ik het zelf al een gevaarlijke vergelijking. Het slaat aan de ene kant natuurlijk als een tang op een varken. 100% mee eens. Maar ik kan mij wel inleven in de psyche van een pedofiel.

We kunnen hier ook beamen dat we niet om deze genderdysforie hebben gevraagd, we zijn het nu eenmaal, we hebben in Nederland het voorrecht dat het zo makkelijk (maar soms zo traag) kan allemaal. Maar wie heeft er begin van het traject niet gedacht: Als er een pilletje voor was om hier direct vanaf te komen en niet jaren lang een traject te doorstaan, dan zou ik die nemen?

Nu heb ik een goed leven hoor dus mij hoor je niet meer klagen, maar ik had daar best wel moeite mee soms.

Daar komt ook die inleving naar jongens/mannen die wel die geaardheid hebben, maar er zelf ook niet om gevraagd hebben. En voor mij het antwoord op de gaande discussie/vraag hoe het komt dat de meesten zich eerder aangetrokken voelen tot jongens ipv meisjes.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')