Nou, ik heb het dus 'wel' gedocumenteerd :
Na de hectische dag van gisteren ( het is dus Mei-vakantie
) het beloofde verslag.
Balletjes gemaakt, en laten rijzen.
Q opmaken voor het ritueel
Ring 'o fire en de steen naar de zijkant, om op te warmen alvast ( en de heerlijke ruimte te gebruiken voor multitasking
Kip vanmorgen om 6u in de marinade van Mississippi bbqsaus, pul-buber chile en peper en zout.
licht afvegen ( de marinade ) en de resterende marinade in een alu-bakje
Kipfilets licht aangrillen, tot gaarheid bereikt is, in het alubakje de marinade aanmaken met wat olie, (witte )wijnazijn
Champignons, uitje, en de kipfilet in reepjes snijden.
In Alubakje en even afgedekt boven de kooltjes opwarmen.
de pizza ...
Q is ondertussen op 275 beland ( volgende keer hout toevoegen, voor meer warmte .. )
De kindjes zijn iig tevreden
De Mrs wil graag asperges op haar pizza, dus die even aangegrilled, en "verstopt" naar later bleek, onder een lading van extra's ...
Grilled bbq pizza, de luxe ...
ervaringen :
* Hout of combo van houtskool + hout = misschien beter, meer hitte .... de 275c was echt het maximale nu
* De door mij zo langgezochte tipo00 is ( voor ons ) niet de beste bloemsoort, soezi frans krokant geeft een fijnere crust
* de Weber is een uitstekende pizza-machine ... zal zeker meer gebruikt gaan worden !