Nu ik eraan denk is eigenlijk Chang het enige bier waar ik goed dronken ben van geworden in zuid-oost aziequote:Op dinsdag 23 oktober 2012 16:09 schreef HD9 het volgende:
[..]
als je voor 30+ C strandweer gaat wel, maar als je op Phuket de hele dag binnen zit om Changs te drinken dan maakt het ook niet uit
Dat zal best ik vind het veel te zwaar, Singha is veel beter voor de dorstquote:Op vrijdag 26 oktober 2012 13:59 schreef kalinhos het volgende:
[..]
Nu ik eraan denk is eigenlijk Chang het enige bier waar ik goed dronken ben van geworden in zuid-oost azie
Wist nog niet dat dat rechtstreeks kan, vandaar het plan via BKK. Maar kanchanaburi wordt vervangen door Pai. Ook mooi dat Ayutthaya in minder kan, hebben we een dagje extra in het noorden Lijkt me wel wat om daar een scooter te huren en rond te cruisen, of zou het veiliger zijn het op de fiets te doen?quote:Op vrijdag 26 oktober 2012 10:27 schreef conleche het volgende:
Je kan vanaf Kanchanaburi rechtstreeks naar Ayutthaya met een minivan, dus waarom zou je eerst terug naar BKK? Ik zou in Ayutthaya idd maar 1 nacht logeren, je hebt aan een dag rondfietsen daar wel genoeg. Ik vond op zich Pai erg leuk en als je bv een jungletrekking in gedachten had, dan kan dat prima vanaf daar.
ja beneveld in een t shirt op de eilanden rondscheuren kan een bloedige toestand zijnquote:Op vrijdag 26 oktober 2012 15:37 schreef conleche het volgende:
Ik heb trouwens nog nooit zoveel mensen in het verband gezien als op Koh Tao. Iedereen scheurde daar rond op een scootertje. maar het was daar op sommige stukken ontzettend steil en icm de coctailbuckets die overvloedig werden geconsumeerd, leverde dat echt nasty wonden op.
Ja die wil ik nog steeds wel graag zien, maar dat is het nadeel van beperkte tijd...keuzes keuzesquote:Op vrijdag 26 oktober 2012 15:37 schreef conleche het volgende:
Bij Kanchanaburi had ik niet de watervallen willen missen, dat was echt de moeite waard! Bij Pai kan je prima met een scooter toeren denk ik, wij hadden fietsen en dat was echt (te) zwaar.
Bij Chang varieert het alcohol percentage tussen de 4,5 en 7 procent. Volgens mij staat er nog steeds geen pct op die flessen, terwijl Singha gewoon op 5 % gereguleerd is. Maar Leo heeft toch een smaak die nauw verwant is aan Chang.quote:Op vrijdag 26 oktober 2012 13:59 schreef kalinhos het volgende:
[..]
Nu ik eraan denk is eigenlijk Chang het enige bier waar ik goed dronken ben van geworden in zuid-oost azie
Waar haal je die informatie vandaan? Naar mijn weten staat er zeker een percentage op. 6,4 zo uit het hoofd.quote:Op vrijdag 26 oktober 2012 19:08 schreef buzz1291 het volgende:
[..]
Bij Chang varieert het alcohol percentage tussen de 4,5 en 7 procent. Volgens mij staat er nog steeds geen pct op die flessen, terwijl Singha gewoon op 5 % gereguleerd is. Maar Leo heeft toch een smaak die nauw verwant is aan Chang.
Gaan we weer met de wisselkoersquote:Op vrijdag 26 oktober 2012 22:50 schreef Lemans24 het volgende:
Gewoon San Miguel voor 30 cent per halve liter Al zijn er ook grote fans van Red Horse, in de Filipijnen.
Hm, die is inderdaad momenteel een stuk ongunstiger dan toen ik er was.quote:
Oh je hebt het echt over de prijs van bier op de Filipijnen in een topic over Thailand.quote:Op vrijdag 26 oktober 2012 22:59 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
Hm, die is inderdaad momenteel een stuk ongunstiger dan toen ik er was.
22 peso was het bier toen.
0.0240984 EUR voor een flesje waterquote:Op zaterdag 6 oktober 2012 22:01 schreef Ener-G het volgende:
in indonesie was het nog erger trouwens, alleen biljetten van 10.000 bij je hebben en dan een flesje water van 300 rupiah af moeten rekenen...
Anderhalve Reais voor een broodje hamburger in Salvador de Bahia. Toedertijd iets van 50 eurocent. Om nog maar niet te spreken van de Taco's in Mexico City.quote:Op vrijdag 26 oktober 2012 23:08 schreef Lemans24 het volgende:
2,4 cent! Mooie prijs
10 cent voor een patatje in Guatemala, dat was mijn beste deal, denk ik.
Allereerst heb ik hem van jaren geleden van horen zeggen nadat ik de ene keer nergens last van had en de andere keer hem stevig had zitten na een paar biertjes. Ik heb het ooit bevestigd gekregen van een NL resort manager op Koh Chang... what's in a name. De Chang die je hier in Europa drinkt in een Thai's restaurant smaakt in het algemeen toch wat lichter dan lokaal. En Singha vind ik gewoon te flauw, te zoet etc. Niet mijn favoriet. Maar ik heb daar wel bier met ijsblokjes leren drinken, en ook daar kun je aardig dronken van worden als je het als water drinkt.quote:Op vrijdag 26 oktober 2012 23:09 schreef Ener-G het volgende:
Dat van die Chang herken ik trouwens wel, ik heb het idee dat de lokale Chang heul wat meer variabel is in alcoholpercentage dan de Chang die je hier koopt vanuit de export.
Van horen zeggen vind ik niet zo betrouwbaar. Zelf zie ik absoluut geen reden waarom een enorm bedrijf als Chang dit zou doen. Ik ga er dan ook vanuit dat de 6,4% gewoon klopt. De machines waarin ze bier brouwen zijn niet echt lastig af te stellen als het op alcoholpercentage aankomt. En dat je de ene keer wel een kater hebt en de andere keer niet, hangt niet alleen van het alcoholpercentage af van je drank. Daar komt veel meer bij kijken.quote:Op zaterdag 27 oktober 2012 00:39 schreef buzz1291 het volgende:
[..]
Anderhalve Reais voor een broodje hamburger in Salvador de Bahia. Toedertijd iets van 50 eurocent. Om nog maar niet te spreken van de Taco's in Mexico City.
[..]
Allereerst heb ik hem van jaren geleden van horen zeggen nadat ik de ene keer nergens last van had en de andere keer hem stevig had zitten na een paar biertjes. Ik heb het ooit bevestigd gekregen van een NL resort manager op Koh Chang... what's in a name. De Chang die je hier in Europa drinkt in een Thai's restaurant smaakt in het algemeen toch wat lichter dan lokaal. En Singha vind ik gewoon te flauw, te zoet etc. Niet mijn favoriet. Maar ik heb daar wel bier met ijsblokjes leren drinken, en ook daar kun je aardig dronken van worden als je het als water drinkt.
Overigens neem ik aan dat de Europese Chang in Europa gebotteld wordt en wellicht enige nazorg verkrijgt, als het al niet in EU gebrouwen wordt. Zo smaakt de Guinness in Engeland ook heel anders dan de originele uit Ierland omdat die in engeland gebrouwen wordt.
En ja, Thailand is godsgruwelijk duur geworden als je het vergelijkt met de prijzen van slecht een paar jaar geleden... wisselkoers en inflatie. En dat laatste daar klaagt de Thaise middenklasse ook heel erg over.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |