Tuurlijk maakt dat wel uit! Hallo. Die op ijs gaan echt veel eerder dood hoor.quote:Op woensdag 10 oktober 2012 09:30 schreef Bramito het volgende:
Hier worden ze in netjes op ijs verkocht, dus ik denk dat de verpakking inderdaad niet zoveel uitmaakt. Maar goed, ik zou ze dus lekker allemaal koken.
Geen ijsmachine aanwezig. Van koekjes ben ik niet zo'n fan.quote:Op woensdag 10 oktober 2012 19:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij de kaas idd, of met suiker en volvette 10% vet turkse yoghurt in de ijsmachiene? Harde wenerdeeg maken, tot een dikke worst rollen en die in de koelkast zetten, dan aan dunne plakjes snijden, theelepel jam erop en dichtslaan, insmeren met ei en bakken. Gevulde koekjes!
Ja, als dip of op dungesneden vijgenbrood erbij.quote:Op vrijdag 12 oktober 2012 09:12 schreef phluphy het volgende:
[..]
Geen ijsmachine aanwezig. Van koekjes ben ik niet zo'n fan.
Bij de kaas klinkt goed! Maar wat moet ik me erbij voorstellen? Als "dip" ?
En welke kaas past er het beste bij? NL of FR?
Met pesto en rauwe ham uit de ovenquote:Op vrijdag 12 oktober 2012 22:50 schreef fespo het volgende:
ik heb twee zalm moten van 125 gram p.s. gekocht. tips om deze lekker te klaar te maken?
Je zou het ook met wat groenten, verse kruiden en witte wijn in aluminiumfolie in de oven kunnen bereiden.quote:Op vrijdag 12 oktober 2012 22:58 schreef fespo het volgende:
klinkt goed, vind pesto alleen best duur om te maken (student) en die potjes veel te overheersend.
Ik heb laatst met zoete marsala saltimbocca gemaakt, erg lekker!quote:Op vrijdag 12 oktober 2012 23:02 schreef Ferdii het volgende:
Ik heb hier nog een partij drank staan waar ik maar niet vanaf kom omdat ik het niet drink. Is er toevallig iets lekkers mee te maken?
Er staat oa nog anijs likeur (met leuke kristallen bloem in de fles ), amaretto, passie vrucht likeur, honing likeur (heeft veel weg van honing whiskey), maraschino, bruine rum, kruskovatch en Een zoete marsala
Glazuur maken van balsamico, honing en knoflookquote:Op vrijdag 12 oktober 2012 22:50 schreef fespo het volgende:
ik heb twee zalm moten van 125 gram p.s. gekocht. tips om deze lekker te klaar te maken?
Leuk idee, ken het alleen met witte wijn. Maar zeker de moeite waard van het proberenquote:Op vrijdag 12 oktober 2012 23:04 schreef roos85 het volgende:
[..]
Ik heb laatst met zoete marsala saltimbocca gemaakt, erg lekker!
Met room erover in een ovenschaaltje, bestrooien met parmazaanse kaas, wat peper en zout en de oven in tot goudbruinquote:Op vrijdag 12 oktober 2012 22:50 schreef fespo het volgende:
ik heb twee zalm moten van 125 gram p.s. gekocht. tips om deze lekker te klaar te maken?
Eerst door een zeef halen? Kaasdoek in de zeef? Ik maak nooit sapjes met een sapcentrifuge.quote:Op zaterdag 13 oktober 2012 15:55 schreef Erasmo het volgende:
Ik ben mijn appeloogst aan het verwerken tot oa. sap. Nu komt er uit de sapcentrifuge een soortgelijk product als op deze foto:
[ afbeelding ]
Het is in principe drinkbaar maar de oxidatie slaat ontzettend snel toe, vooral in dat schuim op de bovenkant. Nu vind ik dat schuim niet echt lekker, maar wat is nou een goede manier om het een beetje te filteren? Koffiefilters heb ik al geprobeerd maar die slaan na een half glas dicht.
Gaat het helaas doorheen. Die centrifuge zat ook maar bij het kerstpakketquote:Op zaterdag 13 oktober 2012 16:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eerst door een zeef halen? Ik maak nooit sapjes met een sapcentrifuge.
waarschijnlijk welquote:Op zaterdag 13 oktober 2012 16:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Met mijn sapcentrifuge krijg ik dat ook, wat een miskoop
Ik heb hier hydrofiele luiers liggen, die gebruik ik bij het maken van hangop en dergelijke. Misschien werkt dat in dit geval ook? Ik heb het zelf nooit geprobeerd.
Wat overblijft wil ik als noodvoer invriezen. Ik ben de komende weken bijna iedere avond door de week weg. Ik heb boodschappen gedaan voor heel makkelijke en snelle maaltijden maar iets uit de vriezer kunnen halen zal best eens makkelijk zijn. Ik haat invriezen van bereid eten over het algemeen maar ik heb een hoopje dat dit een superieur recept is en dat het dan ontdooit nog steeds lekker is.quote:Op zaterdag 13 oktober 2012 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Bechamel met ei? Geen idee, maar je zal de structuur wat veranderen. Waarom wil je het invriezen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |