abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 10 oktober 2012 @ 19:18:08 #251
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_117824676
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 09:30 schreef Bramito het volgende:
Hier worden ze in netjes op ijs verkocht, dus ik denk dat de verpakking inderdaad niet zoveel uitmaakt. Maar goed, ik zou ze dus lekker allemaal koken.
Tuurlijk maakt dat wel uit! Hallo. Die op ijs gaan echt veel eerder dood hoor.
  woensdag 10 oktober 2012 @ 19:19:15 #252
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_117824716
HALLO!
Siesta & Fiesta!
  woensdag 10 oktober 2012 @ 19:20:00 #253
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_117824753
:-)
  vrijdag 12 oktober 2012 @ 09:12:11 #254
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_117884204
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2012 19:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij de kaas idd, of met suiker en volvette 10% vet turkse yoghurt in de ijsmachiene? Harde wenerdeeg maken, tot een dikke worst rollen en die in de koelkast zetten, dan aan dunne plakjes snijden, theelepel jam erop en dichtslaan, insmeren met ei en bakken. Gevulde koekjes!
Geen ijsmachine aanwezig. Van koekjes ben ik niet zo'n fan.

Bij de kaas klinkt goed! Maar wat moet ik me erbij voorstellen? Als "dip" ?
En welke kaas past er het beste bij? NL of FR?
... ♥ ik mis je ♥
  vrijdag 12 oktober 2012 @ 09:23:23 #255
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117884450
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 oktober 2012 09:12 schreef phluphy het volgende:

[..]

Geen ijsmachine aanwezig. Van koekjes ben ik niet zo'n fan.

Bij de kaas klinkt goed! Maar wat moet ik me erbij voorstellen? Als "dip" ?
En welke kaas past er het beste bij? NL of FR?
Ja, als dip of op dungesneden vijgenbrood erbij.
NL of F maakt niet uit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_117914713
ik heb twee zalm moten van 125 gram p.s. gekocht. tips om deze lekker te klaar te maken?
pi_117914874
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 oktober 2012 22:50 schreef fespo het volgende:
ik heb twee zalm moten van 125 gram p.s. gekocht. tips om deze lekker te klaar te maken?
Met pesto en rauwe ham uit de oven :9~
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_117914980
klinkt goed, vind pesto alleen best duur om te maken (student) en die potjes veel te overheersend.
pi_117915110
Ik heb hier nog een partij drank staan waar ik maar niet vanaf kom omdat ik het niet drink. Is er toevallig iets lekkers mee te maken?

Er staat oa nog anijs likeur (met leuke kristallen bloem in de fles :P), amaretto, passie vrucht likeur, honing likeur (heeft veel weg van honing whiskey), maraschino, bruine rum, kruskovatch en Een zoete marsala :P
hardcoholic
pi_117915122
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 oktober 2012 22:58 schreef fespo het volgende:
klinkt goed, vind pesto alleen best duur om te maken (student) en die potjes veel te overheersend.
Je zou het ook met wat groenten, verse kruiden en witte wijn in aluminiumfolie in de oven kunnen bereiden.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_117915163
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 oktober 2012 23:02 schreef Ferdii het volgende:
Ik heb hier nog een partij drank staan waar ik maar niet vanaf kom omdat ik het niet drink. Is er toevallig iets lekkers mee te maken?

Er staat oa nog anijs likeur (met leuke kristallen bloem in de fles :P), amaretto, passie vrucht likeur, honing likeur (heeft veel weg van honing whiskey), maraschino, bruine rum, kruskovatch en Een zoete marsala :P
Ik heb laatst met zoete marsala saltimbocca gemaakt, erg lekker!
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_117915339
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 oktober 2012 22:50 schreef fespo het volgende:
ik heb twee zalm moten van 125 gram p.s. gekocht. tips om deze lekker te klaar te maken?
Glazuur maken van balsamico, honing en knoflook :)
hardcoholic
pi_117915418
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 oktober 2012 23:04 schreef roos85 het volgende:

[..]

Ik heb laatst met zoete marsala saltimbocca gemaakt, erg lekker!
Leuk idee, ken het alleen met witte wijn. Maar zeker de moeite waard van het proberen :P

Nog andere gerechten? Kunnen uiteraard ook desserts zijn
hardcoholic
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 08:21:10 #264
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117920572
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 oktober 2012 22:50 schreef fespo het volgende:
ik heb twee zalm moten van 125 gram p.s. gekocht. tips om deze lekker te klaar te maken?
Met room erover in een ovenschaaltje, bestrooien met parmazaanse kaas, wat peper en zout en de oven in tot goudbruin
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 15:55:40 #265
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_117929760
Ik ben mijn appeloogst aan het verwerken tot oa. sap. Nu komt er uit de sapcentrifuge een soortgelijk product als op deze foto:



Het is in principe drinkbaar maar de oxidatie slaat ontzettend snel toe, vooral in dat schuim op de bovenkant. Nu vind ik dat schuim niet echt lekker, maar wat is nou een goede manier om het een beetje te filteren? Koffiefilters heb ik al geprobeerd maar die slaan na een half glas dicht.
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 16:01:39 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117929927
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 15:55 schreef Erasmo het volgende:
Ik ben mijn appeloogst aan het verwerken tot oa. sap. Nu komt er uit de sapcentrifuge een soortgelijk product als op deze foto:

[ afbeelding ]

Het is in principe drinkbaar maar de oxidatie slaat ontzettend snel toe, vooral in dat schuim op de bovenkant. Nu vind ik dat schuim niet echt lekker, maar wat is nou een goede manier om het een beetje te filteren? Koffiefilters heb ik al geprobeerd maar die slaan na een half glas dicht.
Eerst door een zeef halen? Kaasdoek in de zeef? Ik maak nooit sapjes met een sapcentrifuge.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 16:03:13 #267
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_117929973
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 16:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eerst door een zeef halen? Ik maak nooit sapjes met een sapcentrifuge.
Gaat het helaas doorheen. Die centrifuge zat ook maar bij het kerstpakket :P

Vrees dat het toch een sappan wordt, de appels komen hier nog niet per kruiwagen binnen.
pi_117930032
Ik pers wel eens appels en dan heb je dat schuim niet, zal wellicht door de centrifuge komen.
pi_117931475
Met mijn sapcentrifuge krijg ik dat ook, wat een miskoop -O-

Ik heb hier hydrofiele luiers liggen, die gebruik ik bij het maken van hangop en dergelijke. Misschien werkt dat in dit geval ook? Ik heb het zelf nooit geprobeerd.
Spoilers!
pi_117931495
Heeft iemand enig idee of je moussaka kan invriezen? Ik weet niet of een bechamelsaus met ei goed invriest en het dan later nog lekker is.
Spoilers!
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 17:50:23 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117932928
Bechamel met ei? Geen idee, maar je zal de structuur wat veranderen. Waarom wil je het invriezen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 17:51:26 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117932959
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 16:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Met mijn sapcentrifuge krijg ik dat ook, wat een miskoop -O-

Ik heb hier hydrofiele luiers liggen, die gebruik ik bij het maken van hangop en dergelijke. Misschien werkt dat in dit geval ook? Ik heb het zelf nooit geprobeerd.
waarschijnlijk wel
Tegen het oxideren cq bruin worden kan je vitamine c toevoegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_117934666
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 oktober 2012 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Bechamel met ei? Geen idee, maar je zal de structuur wat veranderen. Waarom wil je het invriezen?
Wat overblijft wil ik als noodvoer invriezen. Ik ben de komende weken bijna iedere avond door de week weg. Ik heb boodschappen gedaan voor heel makkelijke en snelle maaltijden maar iets uit de vriezer kunnen halen zal best eens makkelijk zijn. Ik haat invriezen van bereid eten over het algemeen maar ik heb een hoopje dat dit een superieur recept is en dat het dan ontdooit nog steeds lekker is.
Spoilers!
  zaterdag 13 oktober 2012 @ 18:56:34 #274
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_117934742
En waarom heb je ei door de bechamel gedaan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_117935007
Ik moet het nog maken morgen. Er zit ei door omdat je dan een dikke fluffy bechamellaag krijgt. Aldus de moeder van George van Masterchef Australia van wie ik het recept na ga maken.
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')