SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.TipsSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Poolish/Preferment WasdaSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Enkele recepten:SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Internetsites voor broodrecepten en informatie:
Vooral de eerste twee zijn aanraders!
http://www.thefreshloaf.com/
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/
http://www.kookjij.nl/recepten/00011078/Brood_-_Bakken.html&1
http://www.broodbakken.startkabel.nl/
http://www.gratiskookboek.be/index.php?page=list&categorie=Broden
http://www.broodrecepten.nl/recepten/maisbrood.htm
Wat resultaten van Fok!kersSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Hier dus verder voor vragen/tips/of gewoon als je je resultaat wil showen
Deel 8 alweer!Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequillauniekhoorn
uniek, zoals ieder anderPrachtige croissants van Jagertrut:
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequillaJagärtrut
ik ben moeZe waren perfect, maar wel machtig. Binnenkant was precies een honingraat, zoals het moet dus. Heb er nog twee over, zal kijken of ik een foto kan maken.Ik ben supermarktbrood echt zat, en een goeie bakker is hier niet meer te vinden dus ik ga vandaag zelf brood maken . Ik ga dat recept uit de OP proberen, ik moet alleen nog even gist halen straks.MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!Ik ben benieuws naar je bevindingen en vooral de foto's succesquote:Op dinsdag 4 september 2012 09:52 schreef TC_Artemis het volgende:
Ik ben supermarktbrood echt zat, en een goeie bakker is hier niet meer te vinden dus ik ga vandaag zelf brood maken . Ik ga dat recept uit de OP proberen, ik moet alleen nog even gist halen straks.[b]Hobbelicious is back!
[/b]Succes idd! Welk recept ga je precies volgen?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlAh oke, dat is wel een mooie om mee te beginnen idd! Verwacht er alleen niet teveel van hoor, dat brood zal niet heel speciaal smaken . Behalve natuurlijk de zoete smaak van overwinning . Dat het gelukt is om een brood te bakken .Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlMijn brood is nu aan de tweede rijs, en het is ondertussen brood #5 waarvan er nog niet een fatsoenlijk gelukt is. Wat doe ik fout?? Volgens mij is het deeg prima: goede verhoudingen, ziet er mooi uit en rijst prima. Alleen krijg ik het in mijn oventje niet gaar, of het verbrand, of het is te zout of het smaakt naar schimmel/gist. Potverdorie. Iedere keer als in een brood in de prullenbak gooi zweer ik dat het ik nu klaar ben met het bakken van brood maar het lijkt wel een verslaving. Dan begint het te kriebelen en begin ik weer met het kneden van deeg
Nou ja, nu dus iets minder gist en iets minder zout. Nog 70 minuutjes rijzen en dan de oven in. Nog tips voor baktijden? Die schijn ik niet goed te krijgen. Ik las ergens 10 minuten op 200 en dan een half uur op 170?Als je hulp wil hebben we iets meer informatie nodig dan dit;
Welke verhoudingen/recept gebruik je dan? Wat voor oven heb je? Wat voor bloem/meel gebruik je? etc.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlIk doe steeds hetzelfde met dezelfde ingredienten:
500 gram volkoren meel
300 ml lauw /warm water
eerst 10 maar dit keer 7 gram gist uit een zakje
8/9 gram zout want 10 vond ik te zout.
Mengen, zo'n 10 minuten kneden, uurtje laten rijzen, spannen, nog ruim een uur laten rijzen waardoor het soms wel wat uitzakt en plat wordt en dan in een klein oventje. Ik heb alle vormen al geprobeerd: cakeblik, los op de plaat, een springvorm. Ik heb hem er nu 20 minuten op 200 graden inzitten en het ruikt nou niet bepaald lekker vers broderig
Oh het rijzen doe ik bedekt in een lauwwarme oven. Het zakt vooral tijdens de tweede rijs te ver uit en komt dan in de oven niet meer omhoog.Hoe lang moet een tweede rijs dan ongeveer duren? Ik lees overal dat het lang moet zijn, maar na een klein uur is het al uitgezakt.quote:Jagärtrut
ik ben moeHangt van de temperatuur af. Hoe kouder, hoe langer de rijs duurt...Als je er met je vinger voorzichtig in duwt, en het gat blijft een beetje dan is het goed. Als het gat verdwijnt moet het nog warmer.quote:Op dinsdag 4 september 2012 20:30 schreef bloempje-moi het volgende:
[..]
Hoe lang moet een tweede rijs dan ongeveer duren? Ik lees overal dat het lang moet zijn, maar na een klein uur is het al uitgezakt.
Ik denk dat je lauwwarme temperatuur misschien te hoog is, en wellicht de spanning in je brood niet goed is...ligt eraan hoe heet je lauwe oven is. Probeer het gewoon eens buiten de oven met wat meer geduld. Ook ivm het feit dat je aangeeft dat je brood of niet gaar is of verband is het misschien een idee om een oventhermometer aan te schaffen. Kost geen drol bij de blokker bijvoorbeeld.
Sowieso is het van belang dat je je niet aan de tijden van het recept houdt. Vertrouw op je eigen observaties, als je constateert dat het deeg al inzakt en niet meer rijst in de oven is het toch vrij simpel om te bedenken wat er mis is gegaan?Hmm... volgende keer dus het rijzen buiten de oven proberen. Het brood is nu wel gaar maar smaakt niet echt, beetje gistig nog. Ik gebruik ook het goedkoopste meel van de supermarkt maar eerst moet dat eens lukken voordat ik een stapje duurder ga. Morgen weer proberen, het is verslavend, zelfs als het misluktIk kwam gisteren dit topic tegen. Meteen aan de slag gegaan. Was al een tijdje terug dat ik een brood gemaakt had (poging).
Brood van gisteren iets te veel gist smaak (vind ik wel lekker maar ging een beetje overheersen)
brood van vandaag. Iets minder gist, maar wel een deel mijn deeg van gisteren bewaard en vandaag toegevoegd.
Tijden terug dat ik een lekker brood had gegeten. Dus bedankt_Xbox_Master_
Low frequency specialistArghh... zojuist 2 broden gebakken en er achter gekomen dat ik het zout vergeten ben~ Grolsch flesjes bewegen onevenredig niet significant met de treinrichtingBrood bakken doen wij 2 keer per week, woensdag en zondag, ik begin in de ochtend en hoe heerlijk ruikt je huis dan. Ik heb nooit zo'n broodbakmachine gehad, geef mij maar mijn oven!Jagärtrut
ik ben moeIk heb nu een paar keer dit gemaakt, en dat bevalt goed. Makkelijk, fijne korst, lekkere binnenkant...
Gister 's morgens voor het ontbijt in elkaar gemixt, en 's avonds gebakken, ideaal. Natuurlijk, het kan veel verfijnder, maar dat hoeft niet altijd...Ah, ja, dat is het no-knead bread! In een gietijzeren braadpan, dat werk perfect idd!Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlFijn dat het eindelijk gelukt is. Wat had je nu anders gedaan?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlPrecies wat jullie al aangaven: te lang laten rijzen in een lauwe oven. Nu laten rijzen buiten de oven en het ging prima!quote:Op donderdag 6 september 2012 18:23 schreef MaximusTG het volgende:
Fijn dat het eindelijk gelukt is. Wat had je nu anders gedaan?Maar euh, dit ziet er niet uit als brood van volkoren meel ?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl
Forum Opties Forumhop: Hop naar: