abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 4 september 2012 @ 12:37:19 #226
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_116380142
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 september 2012 12:33 schreef R-JL het volgende:

[..]

Knltb > DSS uitgebreid info .

Ik zie nu dat dit voor 2011 was, maar ik neem aan dat dit niet heel erg veranderd per jaar.
Verschilt wel iets, maar het zal dit jaar dan niet ineens 4.3 zijn ofzo.
Het is maar goed dat ik vorige week verloren heb, anders was ik nog 4 geworden ook in de enkel :P
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_116411283
Wat een partij gister in Nieuwland, 2e poulewedstrijd in de GD7 de beslissende voor poule-winst.
Ik stond eigenlijk als een krant te spelen. Af en toe mooi maar veel in de kaart van de tegenstanders.
Was heel blij met mijn mixmaatje die ons continu in de wedstrijd hield. Eerste set 2-4 achter en winnen met 7-5 en de 2e set achter met 1-4 en winnen met 6-4.
2e set met 5-4 voor en op mijn service 0-40. Met hoge ballen (lobjes) en spreiden en met geen risico wisten we terug te komen en na 2 keer nadeel en 1 keer matchpoint eindelijk binnen gesleept. :P
Nu op naar de kwart. :)
pi_116593009
Nieuwland had helaas zaterdagavond geen vervolg. Goed gespeeld en hadden kansen helaas waren ze net ietsje beter in de 3 setter.

Gister eerste enkel wedstrijd in de 7 voor clubkampioenschappen. En wat was het heet... Na de eerste set waar ik veel te veel heb gegeven, kansen had maar toch verloor in de tiebreak, werd het allemaal wat teveel. Misselijk, licht in m'n hoofd, en stond helemaal te trillen. Moest bijna overgeven. Heel ff naar de kleedkamer uit de brandende zon. Hoofd onder de kraan gehouden en geprobeerd weer rustig te ademen. Sommige raden me af om weer terug de baan op te gaan. Maar wist als ik zou winnen dat ik tegen mijn dubbelmaatje moest enkelen. Dus ik dacht nog 1 keer proberen, dan maar verliezen in de 2e, maar opgeven wilde ik niet. :P Dextro erin gegooit en alleen maar gedacht, niet veel lopen en niet hard slaan en alleen maar spreiden en wat meer korte balletjes geven. Lukte eigenlijk vanaf de 2e set gelijk goed.
Snel op 4-1 voor sprong en met 6-2 de 2e set binnen gehengeld.
Daarna bleef ik gewoon rustig spelen en liet hem de fouten maken. 3e set met 6-1 gewonnen.
Pfff nog nooit zover heen geweest en terug gekomen.
Helaas kreeg ik gisteravond knallende koppijn voor m'n kiezen, is nog niet over en spierpijn kreeg ik er ook gratis bij. Vanavond weer tennissen, gelukkig is het een herendubbel. Van de 3 onderdelen samen met gemengd dubbel vind ik een herendubbel het meest relaxed waar je het minst hoeft te lopen. Gaat vast wel weer lukken. :)
pi_116636390
Afgelopen week ook de clubkampioenschappen gespeeld.

Mijn partner wilde in de HD8 mee doen, nou voorruit dan maar, is ook wel even leuk relax wat potjes spelen.
Helaas ging de eerste wedstrijd meteen me partner zwaar door z'n enkel, waardoor we niet verder konden.
Gelukkig een invaller kunnen vinden, 2 wedstrijden verder, ook deze partner geblesseerd uitgevallen.
HD8 maar opgegeven.

Daarna mocht ik invallen bij de GD8, eerste 3 potjes verliepen heel gezellig, de tegenstanders kende ik allemaal.
De 4e pot was al de finale, ik werd van te voren gewaarschuwd door de andere halve finalisten dat ze heel erg onsportief spelen, en regelmatig gewoon ballen uit gaven.(gezellig de clubkampioenschappen)
De eerste set verliep vrij snel voor ons 6-0 en ging ook heel eerlijk. Tot de 2e set, begonnen ze ineens allemaal ballen die op de lijn waren gewoon uit te geven, waarna er een paar keer let werd gespeeld.
Inmiddels werd het steeds vaker en kwamen er al wat irritaties, dus vroeg een van de organisatoren of hij even als scheids moest fungeren, wij vonden dat prima, de tegenstanders gingen niet vol overtuiging akkoord.

Maar nu komt het, het eerste punt dat we spelen maak ik een smash die midden in de tramrails komt, op zo'n 1.5 meter van de scheidsrechter, nu kan je het al raden, hij roept dat ie uit is.
Ik vraag heel rustig aan de scheids zou je de afdruk willen aangeven die volgens jou van mij slag is, want in 3 vierkante meter was er maar 1 afdruk te vinden, en die was in.
Op het moment dat ik het vraag ontploffen de tegenstanders van ik ben er klaar mee dit is echt onzin, en daardoor ook mijn medespeelster.
Inmiddels zijn de tegenstanders de baan af gegaan, dus mijn medespeelster zegt nou mooi hebben wij gewonnen, de wedstrijdleiding zegt nee deze wedstrijd beschouwen we als niet gespeeld tenzij de wedstrijd nog uitgespeeld word.

Na een half uur weet mijn medespeelster de tegenstanders te overtuigen toch nog verder te gaan.
Tot op heden had ik me ingehouden in de wedstrijd met mijn spel maar was er na de hervatting wel een beetje klaar mee, dus een kwartier later stonden we daar als winnaar en clubkampioen.

Gezellig zo'n club kampioenschap, had meer verwacht van de clubgenoten, die ik eerlijk gezegd nog nooit heb gezien.
En ik er toch zo'n 4-5 dagen per week ben.

Het drama lijkt ook wel een beetje op me af te komen, dit is de 2e keer in 2 weken tijd in een finale dat het niet helemaal vriendelijk verloopt. (zou het dan toch aan mij liggen? :) )
pi_116636843
Oei ja dat is vervelend zulke wedstrijden. Ook niet leuk idd.
Ik ga morgen ook erg vrezen. We moeten in de GD7 tegen een koppel waarvan de jonge ook bij ons in het competitieteam heeft gespeeld. Heb me meerdere malen kapot geschaamd over hoe hij zich gedroeg op de baan en ballen uit gaf alleen om de tegenstanders uit het ritme te halen en bij elke uit call de afdruk wilde zien. Heel onsportief.
Afgelopen week moest hij enkelen tegen een goede maat van mij. Die heeft bijna opgegeven omdat hij zo vals speelde. Nu gaan we morgen met een deels subjectief gevoel aan de wedstrijd beginnen.
Als hij weer ballen uit gaat callen die in zijn stappen wij gewoon de baan af en mogen ze de zege hebben. Ik laat me niet weer verleiden tot dat niveau. Ben ook al helemaal klaar met die gast. :P

Gister herendubbeltje gewonnen met 7-6 (9) 6-2. Eerste set lastig 5 setpoints tegen maar toch de set binnen gesleept. En vanavond hoef ik niet met mijn dubbelmaatje maar tegen hem in de enkel. :D Wordt vast bloed fanatiek haha. Het staat nog steeds 3-0 voor hem in de officiële enkel wedstrijden maar wil er graag verandering in brengen. :) Ben benieuwd.
  † In Memoriam † dinsdag 11 september 2012 @ 12:24:10 #231
21636 Feestkabouter
pi_116638933
Nee RJ-L, zoals ik eerder volgens mij al duidelijk had aangegeven: aan jou ligt het serieus echt niet!
(tenminste niet die finale waar ik bij was)

Omdat je zo lekker hard serveert dacht ik dat je bij een potje vrij spelen misschien ook wel eens een paar ballen naar de tennisballenhemel helpt, dus ik hoop dat ik je met de compensatie die ik gisteren bij je heb afgegeven nog een beetje blij heb gemaakt.
  † In Memoriam † dinsdag 11 september 2012 @ 12:28:24 #232
21636 Feestkabouter
pi_116639053
Daan, over die valsspeler: heb je hem er op die competitiedagen ook op aangesproken?
Weet hij dat zijn gedrag dubieus is?
Of is hij er nog nooit op aangesproken?

Wat je kunt doen: zeg voor de wedstrijd tegen hem: "ik wil er een sportieve eerlijke wedstrijd van maken, jij ook?"
Natuurlijk zal ie dan 'ja' antwoorden.
Als ie dan gaat kloten kun je tenminste keihard tegen hem zeggen dat ie een leugenaar is.
pi_116640392
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 september 2012 12:24 schreef Feestkabouter het volgende:
Nee RJ-L, zoals ik eerder volgens mij al duidelijk had aangegeven: aan jou ligt het serieus echt niet!
(tenminste niet die finale waar ik bij was)

Omdat je zo lekker hard serveert dacht ik dat je bij een potje vrij spelen misschien ook wel eens een paar ballen naar de tennisballenhemel helpt, dus ik hoop dat ik je met de compensatie die ik gisteren bij je heb afgegeven nog een beetje blij heb gemaakt.
De ballen kon ik inderdaad goed gebruiken, heel erg bedankt daarvoor.
  † In Memoriam † dinsdag 11 september 2012 @ 13:25:52 #234
21636 Feestkabouter
pi_116640837
Graag gedaan! Blij dat ze welkom zijn.
pi_116642225
Feestkabouter, ja daar hebben we hem ook op aangesproken. Maar hij is een beetje de clubgek, kon elke wedstrijd weer tegen hem zeggen dat hij niet zo moet zeuren en dat als tegenstanders zeggen dat die uit is dan is die gewoon uit. (Tenzij echt in) Maar was geen 1 keer zo. Meeste zijn wel gewoon sportief.
Ja wilden we ook eerst vooraf zeggen. Maar ga niet zeggen, bij twijfel een let, want dan gaat hij steeds 'twijfelen' breng wel ff een verslagje morgen na de wedstrijd hoe het is gelopen.

Hij heeft na zijn verloren enkel-wedstrijd tegen mijn maatje aan hem en zijn vriendin verteld dat hij altijd expres ballen uit geeft om zijn tegenstander uit zijn ritme te halen.

Vind echt zo dom, want zo'n slechte tennisser is het niet eens. Ga het morgen allemaal zien. ;)
  † In Memoriam † dinsdag 11 september 2012 @ 14:46:25 #236
21636 Feestkabouter
pi_116643258
je kunt een bal verkeerd zien, je kunt er 20 verkeerd zien, maar als je hardop durft te zeggen dat je ze bewust onterecht uit callt om de ander uit z'n ritme te brengen dan krijg je van mij eerst een kort balletje en dan een keiharde uithaal die ik zo geconcentreerd mogelijk hard op je neus probeer te richten. en bij 1 voltreffer zal het niet blijven, want zo'n gezicht kan altijd roder en/of blauwer.

je kunt het met hem ook eens hebben over het uit het ritme brengen van de tegenstander.
ik vind het zelf geen leuk gedoe, maar er is natuurlijk vanalles mogelijk en toegestaan.
wijs hem eens op het boek 'winning ugly', dat zal hem zeker aanspreken gezien zijn mentaliteit.
vanalles toegestaan dus, maar ballen uit callen als je weet dat ze in zijn is simpelweg way over the line.

andere optie, op het moment dat ie een bal duidelijk onterecht uit callt: naar de wedstrijdleiding gaan en de overwinning claimen, omdat je tegenstander weigert een eerlijke partij tennis te spelen. als ze dan vragen hoe of wat, gewoon zeggen dat je tegenstander hardop toegeeft ballen onterecht uit te callen. een wedstrijdleiding met ballen zal die speler uit het toernooi zetten (na fact-checking natuurlijk).

ik heb het zelf ook gehad met een speler, 2 jaar en 1 jaar geleden veel gezeik mee gehad, maar dit jaar weer tegen hem gespeeld en werkelijk waar geen enkel probleem gehad. er is hoop..........
pi_116734501
Gisteravond dan de wedstrijd tegen de desbetreffende clubgek.
Beide dames speelden echt onder hun kunnen, ik speelde redelijk en clubgek raakte echt alles.
Ging af en toe nog vreemd doen. Service 10 cm uit, kwam helemaal naar het net om de afdruk te zien die je bij onze banen toch amper kan zien. Bij een 2e service van mijn maar bal weghalen die een halve meter voor het net helemaal niet in de weg lag.
Verder was het buitengewoon kutweer.
Het enige positieve was dat de clubgek bij ons ballen niet uit ging geven terwijl ze in waren. Denk ook omdat hij in ons team zat en ons goed kent. We zeiden ook van tevoren bij twijfel een let en geen gekke dingen doen. Heeft hij zich gelukkig redelijk aan gehouden.
Helaas wel verloren 6-1 7-6.
Vanavond maar kijken of ik in de HD7 potten kan breken. :) In de enkel lig ik er helaas ook al uit.
Maar bewijst wel weer dat ik op m'n eigen vereniging niet echt lekker uit de voeten kom. Zowel open toernooi als clubkampioenschappen ligt de druk waarschijnlijk te hoog. In andere verlaten dorpjes speel ik vaak op mijn best, zonder dat er veel mensen zijn die ik ken. :) :P
  donderdag 13 september 2012 @ 11:42:38 #238
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_116735303
Dinsdag de eerste partij gewonnen in het laatste toernooi van het jaar. Dubbeltje.
Ging heel wisselend. Mijn maatje speelde een groot gedeelte van de wedstrijd erg matig en we hadden het wel een beetje moeilijk. Uiteindelijk net genoeg om te winnen in 2 sets.

Wel heel vervelend dat ik door mijn enkel ging. Het ging nog enigzins goed, maar toch wel last van gehad. Gisteren was het helemaal stijf. Vandaag gaat het wel aardig en vanavond ingetaped spelen.
Ik ben benieuwd hoe het gaat.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
  donderdag 13 september 2012 @ 11:45:18 #239
202930 Salamando
Altijd sarcastisch
pi_116735393
Volgende week HD4 en HD5, jawolh, knallen met die ballen *O* .
Op donderdag 20 mei 2010 10:53 schreef chewbacca_maatschappij het volgende:
Salamando is beter :@
pi_116739249
Ik snap het nooit zo goed waarom mensen zich in 2 verschillende sterktes inschrijven.
Hopelijk komen er volgend jaar ook meer actuele rating toernooien, waar je gewoon ingedeeld word naar je sterkte.
pi_116739562
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2012 13:45 schreef R-JL het volgende:
Ik snap het nooit zo goed waarom mensen zich in 2 verschillende sterktes inschrijven.
Hopelijk komen er volgend jaar ook meer actuele rating toernooien, waar je gewoon ingedeeld word naar je sterkte.
- Wedstrijd ritme
- Ervaring in hogere klasse
- Tennis (L)
- Volgend jaar zit je in die klasse, dus kan je er beter alvast maar spelen
- Meer uitdaging dan in eigen klasse
Hier schreef Toefjes het volgende:
Superieur, maar wel met je eigen stijl _O_
pi_116740399
quote:
1s.gif Op donderdag 13 september 2012 13:55 schreef detennismaster het volgende:

[..]

- Wedstrijd ritme
- Ervaring in hogere klasse
- Tennis (L)
- Volgend jaar zit je in die klasse, dus kan je er beter alvast maar spelen
- Meer uitdaging dan in eigen klasse

Wedstrijd ritme kan ik begrijpen
Ervaring in hogere klasse (schrijf je in alleen voor de hogere klasse)
Volgend jaar in die klasse (dan zou je het niveau al moeten hebben)
Meer uitdaging ( dan ben je duidelijk uit je klasse > schrijf je hoger in)

Er zijn ook zat mensen die bijvoorbeeld een 5.2 zijn en zich ook nog voor de 6 inschrijven, niet helemaal eerlijk tegenover de 6-7 rating mensen die hopen een toernooi te winnen in hun klasse.

Zelf schrijf ik me meestal ook 1 rating hoger in dan ik zelf ben, omdat ik me wil ontwikkelen op een hoger niveau, en niet afzakken naar een lager niveau.
  donderdag 13 september 2012 @ 15:16:04 #243
342627 tja77
Proud member of the tittycrew.
pi_116742287
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2012 14:20 schreef R-JL het volgende:

[..]

Wedstrijd ritme kan ik begrijpen
Ervaring in hogere klasse (schrijf je in alleen voor de hogere klasse)
Volgend jaar in die klasse (dan zou je het niveau al moeten hebben)
Meer uitdaging ( dan ben je duidelijk uit je klasse > schrijf je hoger in)

Er zijn ook zat mensen die bijvoorbeeld een 5.2 zijn en zich ook nog voor de 6 inschrijven, niet helemaal eerlijk tegenover de 6-7 rating mensen die hopen een toernooi te winnen in hun klasse.

Zelf schrijf ik me meestal ook 1 rating hoger in dan ik zelf ben, omdat ik me wil ontwikkelen op een hoger niveau, en niet afzakken naar een lager niveau.
Alleen in de hogere speelsterkte inschrijven, om vervolgens in de 1e ronde tegen de nummer 1 geplaatst aan te treden, en eraf te gaan. Einde toernooi.
Als je 5.2 bent, zou het niet eerlijk tov de 6-7 ranking spelers? Er zijn mensen die met hun 5.2 ranking NIKS te zoeken hebben in de 5, maar die vanwege hun vorige dubbelmaat, of leeftijdscompensatie 5,2 zijn geworden.
pi_116743866
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2012 14:20 schreef R-JL het volgende:

[..]

Wedstrijd ritme kan ik begrijpen
Ervaring in hogere klasse (schrijf je in alleen voor de hogere klasse)
Volgend jaar in die klasse (dan zou je het niveau al moeten hebben)
Meer uitdaging ( dan ben je duidelijk uit je klasse > schrijf je hoger in)

Er zijn ook zat mensen die bijvoorbeeld een 5.2 zijn en zich ook nog voor de 6 inschrijven, niet helemaal eerlijk tegenover de 6-7 rating mensen die hopen een toernooi te winnen in hun klasse.

Zelf schrijf ik me meestal ook 1 rating hoger in dan ik zelf ben, omdat ik me wil ontwikkelen op een hoger niveau, en niet afzakken naar een lager niveau.
Tuurlijk niet, ik wil in mijn eigen klasse toch gewoon toernooien winnen en de masters halen.
Ik was vorigjaar aan het eind van het jaar: 5.5 en 7 op pasje. Dit jaar nu 5.2 en 6 op pasje, volgend jaar dus 5.
Volgend jaar ga ik dus 5 en 4 spelen.
Hier schreef Toefjes het volgende:
Superieur, maar wel met je eigen stijl _O_
  † In Memoriam † donderdag 13 september 2012 @ 16:26:25 #245
21636 Feestkabouter
pi_116744844
Nee RJ-L, zo simpel ligt het niet. Er is niet een duidelijke scheiding tussen de speelsterktes.
Voorbeeldje: vorig jaar deed ik mee aan een toernooi in 3 onderdelen: HE5, HE6 en HE7.
In de 7 lag ik er in de kwartfinale uit, in de 5 in de halve finale, en in de 6 won ik.

De speelsterktes lopen heel erg in elkaar over. Ik ken jouw spel een beetje nu ik je heb zien spelen: er zijn best wel wat 6-spelers waarvan jij ook zou kunnen winnen, en 7 spelers waarvan je verliest. Elke tegenstander heeft weer zijn eigen spel, en het ene spel ligt je beter dan het andere.

Daarnaast geldt voor mijzelf dat ik graag zoveel mogelijk speel, en ik zit nu tussen de 5 en de 6: ik heb dit seizoen 2 halve finales in de 5 gehaald, 3 finales in de 6 en daarvan heb ik er pas 1 gewonnen.
Mag ik nu (omdat ik heel soms in staat ben om in de 5 de halve finale te halen) niet meer in de 6 meedoen? Als ik nu in de 6 meedoe is het echt hard werken voor mij. Ja er zit heel soms een makkelijke partij tussen, maar dan is dat tegen een enthousiaste 7. En die neem ik dan niet kwalijk dat ie meedoet in de 6.
pi_116746433
Er is inderdaad groot verschil in sterktes en veel overlap is, maar er zijn soms vrij sterke 5 spelers die simpel even de 6 categorie weg vegen op meerdere toernooien, in zulke gevallen vind ik de kansen minder eerlijk verdeelt.

Maar ik begrijp dat veel hier in meerdere categorien mee spelen, ik begrijp de idëeen erachter nu ook wat beter :)
Er komen wel steeds meer actuele rating toernooien opduiken, of zal dit toch niet helemaal door gaan komen? Omdat het ook voor minder inschrijvingen zal zorgen.
  donderdag 13 september 2012 @ 22:42:42 #247
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_116762316
Vandaag weer gewonnen in de dubbel.
Ondanks dat mijn enkel zwaar ingetapet zat.

Sowieso waren die gasten echt slecht. We wonnen 6-2 6-2 en de games die we verloren, verloren we door een beetje te klooien.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
  donderdag 13 september 2012 @ 23:48:32 #248
202930 Salamando
Altijd sarcastisch
pi_116765506
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2012 17:07 schreef R-JL het volgende:
Er is inderdaad groot verschil in sterktes en veel overlap is, maar er zijn soms vrij sterke 5 spelers die simpel even de 6 categorie weg vegen op meerdere toernooien, in zulke gevallen vind ik de kansen minder eerlijk verdeelt.

Maar ik begrijp dat veel hier in meerdere categorien mee spelen, ik begrijp de idëeen erachter nu ook wat beter :)
Er komen wel steeds meer actuele rating toernooien opduiken, of zal dit toch niet helemaal door gaan komen? Omdat het ook voor minder inschrijvingen zal zorgen.
Ik en mijn maatje schrijven ons voor zowel de 4 als de 5 in, in de 5 kunnen we goed mee (vaak halve finale / finale) en in de 4 willen we ons dus ontwikkelen, omdat het tempo daar vaak zoveel hoger ligt dan in de 5 dat je dat gewoon veel moet doen om er beter in te worden.
Op donderdag 20 mei 2010 10:53 schreef chewbacca_maatschappij het volgende:
Salamando is beter :@
  † In Memoriam † vrijdag 14 september 2012 @ 01:24:01 #249
21636 Feestkabouter
pi_116767346
ik ben puur voor mijzelf geen voorstander van ratingtoernooien.
ik doe graag in 2 (of zelfs 3) enkel-onderdelen mee.
en ik weet dat dat voor veel spelers geldt.

maar op zich vind ik het idee van rating-toernooien wel begrijpelijk, ik denk dat het voor veel spelers wel leuk is. ik denk dat het voorlopig naast elkaar blijft bestaan.
  vrijdag 14 september 2012 @ 12:33:00 #250
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_116775004
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2012 01:24 schreef Feestkabouter het volgende:
ik ben puur voor mijzelf geen voorstander van ratingtoernooien.
ik doe graag in 2 (of zelfs 3) enkel-onderdelen mee.
en ik weet dat dat voor veel spelers geldt.

maar op zich vind ik het idee van rating-toernooien wel begrijpelijk, ik denk dat het voor veel spelers wel leuk is. ik denk dat het voorlopig naast elkaar blijft bestaan.
Logisch.
Het enige wat ze er mee willen bereiken is dat mensen die veel te laag zijn niet in hoge categoriën inschrijven.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')