Waar?Restaurant Seinpost in Scheveningen (Den Haag)
Wanneer?Afgelopen zaterdag, 3 November
Wat ging eraan voorafHeerlijk10Daagse, is heerlijk, maar wel zo ongelovelijk slecht geregeld. Tweede keer dat de oorspronkelijke datum opeens verschoven moest worden. Deze keer naar de zaterdagavond. Wel rot, want alles was al geregeld voor woensdag.
3 Gangen voor ¤35 is de deal bij een 1-ster Restaurant.
SfeerSeinpost is een prachtig half rond restaurant, zodat je uitzicht hebt op zee. Het is helaas iets te donker buiten om er echt van te genieten. Het is netjes en strak ingericht en ik vond zelf dat er net 1 tafeltje te veel stond (geroezemoes), plus dat er een lange houten tafel is waar je dus met meer dan 4 personen kan eten. Daar aten 2 koppels elk aan het uiteinde met elkaar. Daar zou ik dus liever niet hebben gezeten. Niet zo romantisch.
Let op: Voor de deur parkeren met een max. van 1 uur is vrij lastig. Seinpost biedt aan om elk uur geld in de meter voor je te gooien.
Het eten & de wijnWe begonnen met een frisse Chardonnay (spelling?) voor mij een champagne voor mijn tafelgenoot. Hierbij kregen we helaas geen knabbeltjes
We werden wel aangenaam verrast door het feit dat Seinpost geen 3, maar 4 gangen serveert! *yay*. We kregen ook heel lekker brood met boter, olie, zout en... peper! Een apart melange dat erg lekker smaakt bij brood.
Daarna kregen we de amuse: een flan van makreel met mosterdvinaigrette en Amsterdamse ui. Grappig om de makreelsmaak zo tegen te komen in een heel ander soort textuur dan je gewend bent! Alsof je een soort van marshmellow eet. Mooi opgemaakte borden en erg leuk!
Deze keer geen wijnarrangement voor ons, want ik was niet zo lekker en tafelgenoot moest rijden. Prijzen daarvan zijn erg netjes trouwens (zie onder).
Gang 1 begon met mooie geroosterde gamba's, met sap van groene kokosnoot, topinambour, baldselderij, jonge spinazie en kerrie bladeren dressing. Super mooi en heel oosters. Echt lekker en leuk!
Cijfer: 8+, Wijn: geen idee
Daarna kregen we al snel gang twee, gepoeleerde schelvis met wintergroenten, mierikswortel en peterselie saus. Hele mooie heldere groene saus en erg lekkere vis. De groenten waren er op geraspt. De bijpassende Torrontes uit Argentinie maakte het echt af. Een fijne mineraal-achtige wijn.
Cijfer: 7+, Wijn: 9
Al snel kwam gang 3 (hey, geen pauze? dit gaat heel vaak mis, maar was echt netjes!), gebraden filet van runderschouder met witlof, lauwwarme spruitensalade (zegt de kaart, ik vond het meer puree), anna aardappel en pepersaus. Erg lekker en de saus werd aan tafel geschonken. De bijpassende wijn die mijn tafelgenoot dronk (Chianti) vond ik er te wrang bij. Brrr!
Cijfer: 7,5 , Wijn: 5
Daarna namen wij de optionele Nederlandse kaas gang. Je krijgt dan 4 soorten kaas geserveerd op een bord, met bijpassende fruit bereidingen. Erg leuk en origineel. Het waren: Doruvael met panforte, geconfijte tomaat, kruidnagel en mosterd, Zeer oude Goudse met roggebrood, appelcompote, caramel en allspice, Overjarige schapenkaas met zwitserse kaas toast, abrikozenchutney, kummel, olijfolie en Blauwschimmelgeitenkaas met criostini en compote van Agenpruimen.
Heel erg lekker en leuk om kaas zo te serveren. De extra's erbij zijn klein, zeker in vergelijking met het brood wat je normaal krijgt, maar wel heel verfijnd en het pallet van smaken is prachtig. Al vond ik de Agenpruimen erg weinig, slechts een vleug, daar had net wel iets meer van gemogen.
De bijpassende wijn was een Sauternes uit Bordeaux, errrrrug lekker! Goed bijpassend.
Cijfer: 9,5, Wijn: 9
Helaas geen pre-dessert, maar goed, je kan niets alles hebben!
Daarna kregen de laatste gang, gekarameliseerde ananas met yoghurt, limoenblad, amandelcrunch, wortel, kardemom en saffraanijs.
Super lekker en mooi opgemaakt. Ook geen lullige stukjes ananas, maar juist behoorlijk veel. De wortel denk je in de eerste instantie er maar een beetje bij, maar juist de winterse smaak maakte het gerecht af op die gure winderige dag. Alleen dat er bij mij wel iets te veel kardemom op! Ieep! Die van mijn tafelgenoot niet, dus misschien heb ik dubbele lading gehad.
Cijfer: 7,5, Wijn: geen idee
Daarna gingen wij voor thee ipv koffie. Het eten vond ik erg verfijnd en normaal gesproken hou ik juist van wat pittigs erna zoals espresso, maar hier krijgt het eten eigenlijk al zo veel pit, dat ik juist trek had in thee. Helaas serveren ze geen Assam, maar wel First Flush Darjeeling, dus dat was ook top. We kregen helaas alleen 1 thee pot met z'n tweetjes! Vind ik op zich niet erg, maar die thee was dus binnen 8 minuten op, want ik drink altijd sloten met thee. Normaal vind ik de 0,8 L die je bijvoorbeeld bij Niven krijgt in je eentje wel fijn
Erbij kregen we behoorlijk wat friandises: elk 2 madeleines (chocolade en met rozijnen) en elk 3 soorten gevulde chocolade cups. 1x witte chocolade met lichtzure frambozen *yum*, 1x donkere chocolade met caramel, en 1x donkere chocolade met nog iets wat ik nu helaas vergeten ben!
Cijfer: 8, Thee: 7
Totale impressie: Seinpost is erg leuk als je van vis houdt, als je houdt van wat bijzonder/spannend eten, dan weten ze dat zeker met leuke kruiden te serveren. De opmaak van de borden is zeer mooi, het restaurant is erg leuk en de bediening is zeer prettig, maar niet zo spraakzaam. De wijnen waren zeer mooi en voor die prijs echt leuk om te drinken! Minpunten moet je eigenlijk echt *zoeken*. Ons idee is dat als de wijn/spijs nog net wat beter zou zijn... er wel een tweede ster in zou moeten zitten. Ook zouden sommige bereidingen wat uitdagender kunnen qua vorm, maar goed, dat is ook een kwestie van smaak.
Kosten?Voor het 4-gangen menu ¤35 pp, extra gang ¤10 pp, half wijnarrangement ¤13,00, wijnarrangement ¤23. Los glas wijn vanaf ¤6,50. Onze kosten waren iets anders ivm thee + aperitief e.d.
Totale Cijfer:Cijfer: 8
[ Bericht 0% gewijzigd door kahlie op 06-11-2012 13:48:02 (Tikfoutjes enzo) ]