abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 13 juli 2012 @ 23:56:23 #76
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_114179398
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2012 22:52 schreef MaximusTG het volgende:
Jij durft, zo´n vraag aan Piet te stellen :o
naja, goed.. dan heb ik die tomatensaus en pasta ook "zelf gemaakt" ;)
maar die vraag geldt eigenlijk voor alle ovengerechten met kip, zelfgemaakt of niet.
Als een gerecht lang in de oven moet wordt de kip droog en dat wil je natuurlijk liever niet.

quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2012 23:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
Nou, inderdaad. Maar volgens mij bak je de kip aan om een knapperig korstje te krijgen.
Knapperig korstje heb ik over het algemeen alleen bij schnitzels.
Een bruine korst heb ik bij vlees bakken wel altijd maar voor ovenschotels vind ik dat kleurtje verder niet veel uitmaken.
Ook niet bij gerechten die in een saus worden opgediend trouwens.
Ik heb dan liever erg malse kip, hoe het eruit ziet maakt me dan niet uit omdat er toch een saus over zit.

Wat ik bij ik in een pan normaal doe is even snel op hoog vuur aanbraden en dan na 1 minuut ofzo het vuur op de laagste stand (grootste gaspit) aan laten braden.. maar dat gaat niet op voor ovenschotels, vandaar mijn vraag.
pi_114180691
Aanbraden gaat veel verder dan alleen een kleurtje -> http://nl.wikipedia.org/wiki/Maillardreactie
  zaterdag 14 juli 2012 @ 01:19:29 #78
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_114182551
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2012 00:27 schreef tjoptjop het volgende:
Aanbraden gaat veel verder dan alleen een kleurtje -> http://nl.wikipedia.org/wiki/Maillardreactie
Kijk, daar hebebn we wat aan ^O^
maar hoe voorkom ik dan dat m'n kip na dat bakken te droog wordt in de oven?
pi_114182614
Als je malse kip uit de oven wil, zul je 'm met spek moeten larderen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 14 juli 2012 @ 01:39:01 #80
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_114183199
't zijn blokjes kip, dat wordt wat lastig.. spekblokjes erbij en die dan niet uitbakken?
Opzich wordt dat nog als tip op e verpakking aangeraden: spekblokjes erbij.
Niet voor het larderen maar voor de smaak maar als 't m'n kip wat malser houdt is dat natuurlijk mooi :)
  zaterdag 14 juli 2012 @ 01:55:31 #81
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_114183626
Als je malse kip wilt hebben moet je geen kipfilet gebruiken maar kippendijen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 14 juli 2012 @ 02:28:57 #82
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_114184183
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2012 01:55 schreef golfer het volgende:
Als je malse kip wilt hebben moet je geen kipfilet gebruiken maar kippendijen.
Ik ben niet goed opgevoed door m'n ouders ;), ik krijg er helaas kokhalsneigingen van.
Heb ik altijd met wat vetter vlees.
Ik vind het wel lekker maar m'n lichaam reageert er slecht op. vreemd genoeg.

Ik ben wel iemand die dingen eerst probeert voor ik zeg dat ik iets niet lekker vind of er niet tegen kan en gerechten probeer ik zoveel mogelijk zelf vers te koken, soms even iets proberen uit een pakje en daarna zelf namaken/verbeteren.
En af en toe zo'n pakje is soms wel makkelijker dan zelf koken ook al is zelf koken altijd lekkerder.
  zaterdag 14 juli 2012 @ 03:09:19 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_114184613
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2012 01:19 schreef SiGNe het volgende:

[..]
maar hoe voorkom ik dan dat m'n kip na dat bakken te droog wordt in de oven?
De kip wordt toch overgoten met saus? Nou, dat dus, de saus voorkomt dat je kip uitdroogt.
  zaterdag 14 juli 2012 @ 08:45:21 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114186169
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2012 01:19 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Kijk, daar hebebn we wat aan ^O^
maar hoe voorkom ik dan dat m'n kip na dat bakken te droog wordt in de oven?
Zet de kip op eem draaispit, dan blijft ie sappiger omdat het vet er beter aan blijft hangen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 juli 2012 @ 08:46:14 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114186177
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2012 22:50 schreef SiGNe het volgende:
Ik wil morgen lekker simpel koken uit een pakje en wil Kipfilet a la forno maken van Bertolli.
Volgens de verpakking moet ik eerst de kip aanbraden maar aangezien dat gerecht ook nog eens 35-40 minuten in de oven moet op 180 graden zit het met de garing opzich al goed lijkt mij (hele kipfilet is in 25 minuten gaar op 180 graden tenslotte).
Kan ik de kip ook rauw in de ovenschaal doen en de garing aan de oven overlaten?

Ik heb geen zin in droge kipfilet, in een pan krijg ik mijn kipblokjes altijd perfect mals door de blokjes wat groter te snijden en op erg zacht vuur te koken.
Omwikkel de kipfilet met spek
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114314810
Er staat hier een lamsbout van 2,4 kilo die vanavond de oven in gaat. Hoe lang moet deze lamsbout erin om hem mooi zacht, iets rosé uit de oven te krijgen? Eventuele extra tips (tussendoor overgieten etc.) hoor ik graag.
  dinsdag 17 juli 2012 @ 13:58:38 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114314943
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juli 2012 13:55 schreef rhubarb het volgende:
Er staat hier een lamsbout van 2,4 kilo die vanavond de oven in gaat. Hoe lang moet deze lamsbout erin om hem mooi rosé en zacht uit de oven te krijgen? Eventuele extra tips (tussendoor overgieten etc.) hoor ik graag.
Dat is niet zomaar te zeggen, want dat ligt ook aan je oven, heeft ie veel vermogen, een fan, hoe koud is de bout ie als hij de oven ingaat, heeft ie bot etc.
Aanrader, koop voor een paar euro een kerntemperatuur thermometer.
Hou dan ca 65 graden aan voor mooi rose.
Ik doe geen braadstuk zonder, kost weinig en je hebt er veel plezier van.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114315161
We zitten hier in Frankrijk. Verse rozemarijn uit de tuin, maar geen kerntermometer. We laten de lamsbout zo op kamertemperatuur komen, hij heeft bot. We denken er nu aan om dit recept te volgen: http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/lamsbout/texels-lamsbout-rozemarijn. Wat denk jij?
  woensdag 18 juli 2012 @ 12:48:45 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114357332
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 juli 2012 14:03 schreef rhubarb het volgende:
We zitten hier in Frankrijk. Verse rozemarijn uit de tuin, maar geen kerntermometer. We laten de lamsbout zo op kamertemperatuur komen, hij heeft bot. We denken er nu aan om dit recept te volgen: http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/lamsbout/texels-lamsbout-rozemarijn. Wat denk jij?
Lijkt me erg lekker, knoflook en rozemarijn en lam, das een lam gods
Is het goed geworden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 18 juli 2012 @ 13:18:22 #90
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_114358452
Heb je nog een leuk recept voor konijn? Ikzelf maak hem in het zuur, of in de oven/BBQ. Misschein heeft iemand een lekker ander recept.
Siesta & Fiesta!
  woensdag 18 juli 2012 @ 13:42:53 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114359440
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2012 13:18 schreef Bramito het volgende:
Heb je nog een leuk recept voor konijn? Ikzelf maak hem in het zuur, of in de oven/BBQ. Misschein heeft iemand een lekker ander recept.
Zouten en peperen
Aanbraden in boter, ui, peen en knoflook erbij, blussen met een flesje kriekenbier,
Blaadje laurier erbij, wat foelie, lepel grove mosterd
lekker laten stoven.
Serveren met dikke friet of puree met veel boter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 18 juli 2012 @ 14:32:50 #92
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_114361919
Kriekenbier, goed idee! Foelie laat ik weg, dat krijg ik hier helaas niet. Dankjewel!
Siesta & Fiesta!
  woensdag 18 juli 2012 @ 15:38:07 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114365614
Neem dan een beetje nootmuskaat, smaakt bijna hetzelfde
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114515691
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2012 12:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lijkt me erg lekker, knoflook en rozemarijn en lam, das een lam gods
Is het goed geworden?
Heerlijk.
pi_114573219
Hallo Piet (Of iemand anders die tips heeft O+)

Ik ben op zoek naar Lambada aardbeien, maar ik kan niet vinden waar ik die kan kopen, weet iemand dit? En anders, wat is een goede vervanging voor ze? Ik moet ze prakken, door een zeef halen, koken met melk en er dan een cupcaketopping van maken :)
  maandag 23 juli 2012 @ 18:56:49 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114573293
Lambada is een aardbeienras, heb nog nooit het ras op een doosje zien staan? Neem gewoon mooie rijpe aardbeien
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_114573327
Oh... Ik eet nooit aardbeien, dus ik weet het niet :') En oke. Dankje O+
  maandag 23 juli 2012 @ 20:36:33 #98
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_114577470
Lambada aardbeien zijn gewoon hele lekkere aardbeitjes. De rolls royce onder de aardbeien. Eigenlijk een beetje zonde om die met melk te gaan koken. Zoek gewoon een smakelijke, rijpe, zoete aardbei en dan komt het ook goed. Lambada zal niks toevoegen.

Trouwens, als het ras er niet opstaat weet je dat het gewoon een elsantha is. Als het een lambada is zal dat er wel opstaan, want daar betaal je meer voor.
  maandag 23 juli 2012 @ 21:05:18 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_114578762
Lambada is vooral een heel vroeg ras. De smaak is in mijn ervaring ook erg afhankelijk van zon, koude grond, voldoende koemest, etc.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 23 juli 2012 @ 21:34:44 #100
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_114580120
Ik heb geen verstand van aardbei soorten maar wel een tip. Ik gebruik altijd gewone aarbeien van de Turkse winkel hier voor 'mijn' aarbeien taart :9

Die zijn significant beter als die van de supermarkt en zelfs beter dan die van de meeste groenteboeren. En een stuk goedkoper vaak.
Trotse mamma :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')