FOK!forum / Ouder(s) / Als zwanger worden/blijven niet zo makkelijk gaat #117
_NIKKI_maandag 18 juni 2012 @ 18:40
Welkom in het Als zwanger worden/blijven niet zo makkelijk gaat- topic.
Wanneer je net begint met proberen zwanger te worden zonder medische poespas ben je van harte welkom in het "wachten op het 2e streepje" - topic.

Handige Linkjes
Freya
Foliumzuur
KI en IUI
IVF
PCOS

Vitamine info (van Isla)
SPOILER
Er zijn weer onderzoeken geweest en wat ik tegenwoordig lees (vooral op Amerikaanse forums) dat aspirine toch niet de innesteling bevordert. Het zou, vooral als je het niet nodig hebt, juist voor problemen kunnen zorgen. (dat het vruchtje wordt afgestoten) Het wordt nog wel eens geprobeerd met dames die herhaalde miskramen hebben gehad, maar voor het innestelen raad ik je het toch echt af. Ben echt niet bang om iets te proberen hoor, maar je wilt ook niet, dat als het net lukt, het door aspirine mis zou gaan. Ik heb het in ieder geval nooit geprobeerd en anders even aan je arts vragen als je het toch wilt proberen.

Agnus castus is een kruid die je eisprong eerder kan laten komen, maar dan zou je daar wel op de eerste dag van je menstruatie mee moeten beginnen. Begin je halverwege, kun je je cyclus behoorlijk in de war schoppen. Ik was het wachten op een nieuwe ronde de laatste keer zo zat dat ik met dat kruid begon, en ipv een eisprong op dag 16 (wat normaal is voor mij) kreeg ik hem op dag 12 (nog nooit zo vroeg gehad) Dat is wel de cyclus dat ik ben zwanger geraakt trouwens...Het zit wel in de Etos zwanger worden-pilen, maar de dosering is te laag. Als je het wil gaan gebruiken laat ff weten, dan zoek ik de juiste dosering nog even op. Je kunt het kopen bij de Tuinen, het is wel prijzig en je moet behoorlijk wat van die pillen gebruiken. Maar nogmaals, niet later dan de eerste dag van je menstruatie-als je je hier niet aan houdt heb je kans dat je eisprong uitblijft! Of veel later komt. Denk dus goed na of je hier mee wilt beginnen. En stoppen op de dag van de eisprong!! (kan het vruchtje uitdrijven)

Verder schijnt ananas heel goed te helpen bij de innesteling. Ze lagen net weer in de winkel toen ik de cryo deed. Heerlijk! Dus na de dag van de TP, en dag één en twee erna, een hele ananas eten als je dat op kan. Dus drie in totaal. Vind je ananas niet lekker, kun je ook pillen halen, de stof waar het om gaat heet Bromelain. Kun je denk ik bestellen op internet.

Als je het nog aan kunt al die pillen: Tarwekiemolie pillen bevordert ook de doorbloeding voor de baarmoeder. Je kunt een supergoedkoop potje bij Kruidvat halen, (7 euro geloof ik voor 100 pillen) zit genoeg in voor een aantal cyclussen. Je begint hiermee op de dag van je TP. Je moet er drie verdeeld over de dag nemen, en omdat ik drie keer per dag progesteron gebruikte legde ik ze er gewoon naast, dan wist ik dat ik die ook meteen moest nemen. Alleen niet verwisselen haha! Vitamine E werkt ongeveer hetzelfde, voor de doorbloeding, dat nam ik er (ééntje per dag) gewoon bij, zie onder.

Verder geven ze de dames in Amerika valium vlak voor de TP, zodat de baarmoeder relaxt en het vruchtje niet afstoot. Nou krijgen wij dat niet hier in NL, maar ik nam twee grote Valeriaan pillen een halfuur voor de TP om mijn lijf en dus baarmoeder te relaxen. Ik heb dit zelf bedacht hoor, weet niet of het werkt, maar leek me logisch.

Vanaf de TP je voeten blijven warm houden (kruikjes, uggs, sokken) sowieso tot aan NOD. Warme voeten=warme baarmoeder, dus beter om in te nestelen. Veel water drinken en de dag van TP en de dag erna rust houden. Lachfilmpjes kijken, lekker op bed. 2e dag na TP weer rustig huishoudelijk werk doen, of wandelen-ook goed voor de doorbloeding.

Ik heb natuurlijk ook nog dat acupunctuur schema gedaan (op de dag van tp en drie dagen erna) als je daar nog info over wilt stuur ik je de link. Sorry voor de vele info, misschien maak ik je helemaal gek, maar zo heb ik het gedaan...en het is toch een keer gelukt. Natuurlijk ook een kwestie van geluk én een goed embryo, maar maak het maar zo fijn mogelijk voor je embryootje als dat kan!

Verder slikte ik ook die Etos (zwanger worden) pillen, en dan nog wat extra dingen als C, E, D en B. Meer voor algehele gezondheid. Al is D belangrijk voor de hormonenhuishouding en Bcomplex voor het baarmoederslijm (en dat houdt weer verband met het baarmoederbedje wat goed moet zijn voor de innesteling)

Maar laat je niet gek maken, ga iig voor de ananas, tarwekiemolie, warme voeten en rust na de tp....dan ben je al een heel eind!
------------------------------------------------------------------

Wie posten er mee en hoe zit het ook al weer?

Klumsy
Al voor dat er überhaupt een kinderwens was PCOS geconstateerd, daardoor gelijk een doorverwijzing gekregen naar de Gynaecoloog toen we in augustus 2010 voor kindje wilden gaan. Zowel clomid 50, 100 en 150 gaven geen ei. Uiteindelijk half april 2011 begonnen met Puregon injecties. Na 30 dagen spuiten 2 eitjes. Op 26 mei 2011 getest, Zwanger van een tweeling!! In week 19 bevallen van een zoon, Roan en een week later van een dochter Senna . Inmiddels veel onderzoeken gehad, maar geen duidelijke oorzaak kunnen vinden waardoor de zwangerschap zo vroeg geëindigd is. 5 maanden na de bevalling opnieuw begonnen met Puregon injecties. Door miscommunicatie van het ziekenhuis de eerste ronde na 30 dagen spuiten af moeten breken omdat er 2 eitjes waren. De 2e ronde na 22 dagen spuiten een ei van 20mm ( al zaten ze tijdens de echo wel te twijfelen of het nou 20mm of 15mm was ) gelijk Pregnyll moeten zetten. Deze ronde helaas ongesteld geworden. De 3e ronde af moeten breken omdat er 4 eitjes te zien waren. Doordat de communicatie met het ziekenhuis erg stroef verloopt, hebben we besloten over te stappen naar het ziekenhuis waar ik de eerste keer ook zwanger ben geworden. 21 juni heb ik daar een gesprek, ik ben benieuwd! Ik wil dan ook gaan informeren naar de mogelijkheden van IVF.

Dananana
Oktober 2010 de eerste poging maar na een jaar toch maar naar de dokter gegaan. Deze heeft doorverwezen naar het ziekenhuis waar na onderzoek de conclusie is getrokken dat ICSI onze beste optie is. Uit bloedonderzoek en temperatuur overzichtjes is bij mij nog niets ontdekt wat afwijkt, ICSI is geadviseerd op de kwaliteit van de opleveringen van manlief. Eind april is een groeps informatiesessie waarna we (als het goed is) van start gaan.

LadyBlack
In juli 2010 mirenaspiraal verwijderd, na eerste menstruatie begonnen met proberen zwanger te worden. Na 1 jaar onsuccesvol proberen bij de dokter aangeklopt, en na positieve eerste testresultaten doorverwezen naar het ziekenhuis. Het orienterend fertiliteitsonderzoek was al afgesloten, maar op mijn verzoek is ook nog een samenlevingstest gedaan. Hieruit bleek tot grote verbazing van de artsen tweemaal dat er iets niet goed was, na verder kijken bleek dat de ph-waarde van het cervixslijm te zijn. Volgende cyclus (eind juni 2012) starten we met IUI!!

Winterstormpje
Vanaf puberteit problemen rondom de voortplantingsorganen. Operatie eileider cyste - eileider verwijderd. Operatie verklevingen rondom verwijderd. Diagnose PCOS.
Juli 2008 miskraam rond 8 weken. Daarna onderzoeken na uitblijven menstruatie vanaf juli 2008 tot dec 2008/juli 2009 tot heden. Diagnose versterkt PCOS. Eind januari uitslagen onderzoeken en start medicatie waarschijnlijk clomid.

Droomvrouwtje
Januari 2010 en Juni 2011 opgenomen geweest vanwege ernstige buikklachten, men dacht aan een blinde darmontsteking, helaas bleek dit endometriose te zijn. MRI in juni 2010 bleek schoon, dus half jaar geprobeerd, Augustus 2011 weer MRI ernstige vorm van endometriose, beide kanten cysten. Ondertussen lopen we in azM. Sinds oktober 2011 gestart met Lucrin om de endometriose rustig te laten worden, operatie volgde in februari 2012: eileiders verwijderd, alles is nu ivf klaar, nu herstellen en in mei 2012 mogen we starten met IVF.

_NIKKI_
Wij willen niet op de normale manier zwanger worden in verband met het eventuele doorgeven van een erfelijke ziekte. Daarom in 2009 de eerste PGD/ICSI behandeling gedaan met als resultaat een dochter. Sinds 1 juni 2012 bezig met de tweede PGD/ICSI behandeling in Brussel in de hoop een broertje of zusje voor onze dochter te mogen verwelkomen.

[ Bericht 4% gewijzigd door BE op 23-06-2012 18:52:30 ]
LadyBlackmaandag 18 juni 2012 @ 18:46
Nou, ik heb nog heel wat te leren blijkbaar oO<

Gelukkig krijg ik nog meer info als ik me voor de eerste echo kom melden.
_NIKKI_maandag 18 juni 2012 @ 18:49
Zou dit dan 'mijn' topic worden?!

Mijn hubbie is heul zenuwachtig voor morgen. We hebben nog niet eens nagedacht of we 1 of 2 terug willen plaatsen (als er twee of meer embryo's zouden zijn) en ook niet wat we in welke situatie zullen doen. :X ik wil er nog niet over nadenken denk ik, zelfbescherming ofzo. Dat doen we morgen wel als we in de auto zitten en we zeker weten dat er een tp is. Hebben we 2 uur de tijd voor een goed gesprek.

LB, komt vast allemaal goed hoor. Je groeit er gelukkig / helaas vanzelf in mee en wordt steeds een beetje wijzer. Hopelijk hoef jij helemaal niet zoveel wijzer te worden en is het straks heel snel raak. :*
_NIKKI_maandag 18 juni 2012 @ 18:53
Ik heb ook een domme vraag: mag ik zelf de OP aanpassen? Zo ja, ik zag een wijziging in het vorige topic langskomen, maar is er nog meer, dan kan ik dat gelijk meenemen. :)
LadyBlackmaandag 18 juni 2012 @ 18:57
Van mij mag het, maar ik weet niet hoe de dames mods daarover denken :)
_Ophelia_maandag 18 juni 2012 @ 19:00
Volgens mij wordt de OP hier altijd zelf bijgewerkt en doen de modjes het alleen wanneer TS het niet meer kan :Y
LadyBlackmaandag 18 juni 2012 @ 19:02
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2012 19:00 schreef _Ophelia_ het volgende:
Volgens mij wordt de OP hier altijd zelf bijgewerkt en doen de modjes het alleen wanneer TS het niet meer kan :Y
Ah, kijk :)
_NIKKI_maandag 18 juni 2012 @ 19:11
Done voor zover bekend volgens mij.
Ik heb Sorbo en Cathmar eruit gehaald, die zitten alweer een tijdje in Z&G. :)
Jose81maandag 18 juni 2012 @ 21:11
Nikki, succes morgen... spannend! :*
_Ophelia_maandag 18 juni 2012 @ 21:12
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2012 19:11 schreef _NIKKI_ het volgende:
Done voor zover bekend volgens mij.
Ik heb Sorbo en Cathmar eruit gehaald, die zitten alweer een tijdje in Z&G. :)
Ik hoop dat we ook snel goed nieuws van Inca in Z&G mogen lezen!
_NIKKI_maandag 18 juni 2012 @ 21:29
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2012 21:12 schreef _Ophelia_ het volgende:

Ik hoop dat we ook snel goed nieuws van Inca in Z&G mogen lezen!
+1
Chantymaandag 18 juni 2012 @ 21:44
Goed ik kom me hier dan toch maar eens melden... Even korte intro:

Ben in september gestopt met de pil, maar sindsdien was er nog niets gebeurd qua menstruatie. De ovutesten waren elke dag positief en van mijn tempgrafieken viel niets te brouwen dus ben ik naar de HA gestapt die me heeft doorverwezen naar de gyn. Zes weken geleden de diagnose PCOS gehad en vandaag terug geweest voor de bloeduitslagen. Hormoonhuishouding ziet er op zich goed uit, dus dat is positief :)

Heb nu primolut gekregen wat ik tien dagen moet slikken, en daarna op dag 4 moet ik starten met Chlomid. 9 juli weer een echo om te zien hoe de eitjes ervoor staan.

Nu heb ik dus een vraag en misschien dat jullie dit uit ervaring weten :P
Ik moet 2 tabletten primolut per dag slikken. Nu is het mij echter onduidelijk of ik twee tegelijk moet innemen of 1 na het ontbijt en 1 na het avondeten. Ik word niet wijs uit de brochure en bijsluiter en de gyn heeft alleen gezegd twee tabletten per dag.

Weet iemand toevallig of dit uitmaakt?
klumsymaandag 18 juni 2012 @ 21:51
NIKKI zou je mijn openingspost ook willen vervangen?

Klumsy
Al voor dat er überhaupt een kinderwens was PCOS geconstateerd,
daardoor gelijk een doorverwijzing gekregen naar de Gynaecoloog toen we in augustus 2010 voor kindje wilden gaan. Zowel clomid 50, 100 en 150 gaven geen ei. Uiteindelijk half april 2011
begonnen met Puregon injecties. Na 30 dagen spuiten 2 eitjes. Op 26 mei 2011 getest, Zwanger van een tweeling!! In week 19 bevallen van een zoon, Roan en een week later van een dochter Senna . Inmiddels veel onderzoeken gehad, maar geen duidelijke oorzaak kunnen vinden waardoor de zwangerschap zo vroeg geëindigd is. 5 maanden na de bevalling opnieuw begonnen met Puregon injecties. Door miscommunicatie van het ziekenhuis de eerste ronde na 30 dagen spuiten af moeten breken omdat er 2 eitjes waren. De 2e ronde na 22 dagen spuiten een ei van 20mm ( al zaten ze tijdens de echo wel te twijfelen of het nou 20mm of 15mm was ) gelijk Pregnyll moeten zetten. Deze ronde helaas ongesteld geworden. De 3e ronde af moeten breken omdat er 4 eitjes te zien waren. Doordat de communicatie met het ziekenhuis erg stroef verloopt, hebben we besloten over te stappen naar het ziekenhuis waar ik de eerste keer ook zwanger ben geworden. 21 juni heb ik daar een gesprek, ik ben benieuwd! Ik wil dan ook gaan informeren naar de mogelijkheden van IVF.
klumsymaandag 18 juni 2012 @ 21:53
Ik slik Provera, geen ervaring met primolut...
Zelf denk ik dat het niet uit maakt of je ze tergelijktertijd slikt op in de ochten en avond, maar misschien dat iemand anders hier daar ervaring mee heeft :)
klumsymaandag 18 juni 2012 @ 21:54
Spannend NIKKI, hoe laar worden jullie morgen gebeld?
Chantymaandag 18 juni 2012 @ 21:57
Heb zojuist een bijsluiter gevonden online waar staat 1 a 2 maals daags 1 tablet. Dus ik ga gewoon morgenochtend na het ontbijt de eerste innemen en dan 's avonds de tweede. Waarschijnlijk maakt het niet zo gek veel uit nee. Als ik twijfel bel ik morgen gewoon het ziekenhuis nog even :)

Ga me morgen hier maar eens goed inlezen :)
Tallymaandag 18 juni 2012 @ 22:00
Chanty ik moest ze verdelen. 1 's morgens en 1 's avonds.

NIKKI kan je nou wel slapen vanavond? ;)
Chantymaandag 18 juni 2012 @ 22:05
quote:
1s.gif Op maandag 18 juni 2012 22:00 schreef Tally het volgende:
Chanty ik moest ze verdelen. 1 's morgens en 1 's avonds.

NIKKI kan je nou wel slapen vanavond? ;)
Dan volg ik het advies van jouw arts :+
Tallymaandag 18 juni 2012 @ 22:07
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2012 22:05 schreef Chanty het volgende:

[..]

Dan volg ik het advies van jouw arts :+
Het is een schatje en heeft me al wat opgeleverd ;)
_NIKKI_maandag 18 juni 2012 @ 22:11
Klums, ik heb je tekst in de OP vervangen.

En we worden morgen als het goed is rond een uur of 11 gebeld.
Ik kan wel slapen hoor Tally, ik heb de afgelopen dagen alleen maar geslapen. Volgens mij komt dat door de utrogestan bolletjes waar ik er 6 van moet 'indoen' per dag. M'n man is echt heel zenuwachtig, echt al dagen, 't arme ding. Ik ha het wel verwacht, want toen ik zwanger was van Lisa is hij dus tijden misselijk geweest, had eetbuien, buikpijn, zenuwen, slapeloosheid en zulks. Het was echt sneu voor 'm. Bij elke draai die ik maakte zat hij rechtop in bed.
Tallymaandag 18 juni 2012 @ 22:12
Ja dat ken ik :') Mijn man is geloof ik ook 15 kilo aangekomen door mijn zwangerschap :')
Poezebeestmaandag 18 juni 2012 @ 22:56
Chanty; succes!

Nikki; wat spannend morgen, ik ga duinen voor een tp! En je man die zo zenuwachtig is, ik heb wel met hem te doen, wees maar extra lief voor hem!

Moet even mijn hart luchten, hier koudwatervrees, de twijfel slaat toe, wil ik dit wel weer allemaal? Ik maak me nu al zo ontzettend druk om de punctie en wat als ik weer zo'n helse zwangerschap heb, kan ik wel voor mini zorgen, doe ik hem niet tekort en wie zorgt voor hem als ik weer opgenomen zou moeten worden. En mini is zo leuk, lief en geweldig, kan een 2e kindje ook zo lief, leuk en geweldig zijn? Gister kwam de gedachte bij me op dat ik stiekem hoop dat het niet lukt :$ Ben ik er dan wel klaar voor, moeten we niet wachten? Nee, ik weet teveel en heb nu tijd om na te denken, waardoor de piekeraar in mezelf naar voren komt, als ik straks in de flow zit is het goed. Een tweede kindje is zo welkom en mijn mini als grote broer lijkt me helemaal geweldig. Ik zou hetzelfde denken als we een paar maanden of jaar zouden wachten.
Kyaradinsdag 19 juni 2012 @ 06:53
Poezebeest :*
Komt wel goed schatje.
_NIKKI_dinsdag 19 juni 2012 @ 07:08
Poezebeest, ik heb het hier ook. Zelfs na de punctie heb ik nog last van koudwatervrees. Gisteren dacht ik nog, ach als er niets bevrucht en geschikt is ga ik het echt niet nog een keer doen, ik vind het eigenlijk prima zo. Het is misschien gewoon een beetje angst voor wat komen gaat. Ik kan me nu al druk maken over hoe ik straks met 2 mini's het ochtendritueel ga doen. Terwijl ik ook echt echt echt heel graag een broertje of zusje voor mijn mini zou willen is er toch die twijfel. En de gedachte: "het gaat vast niet lukken want je wil niet graag genoeg." Maar dat komt ook doordat alles anders is omdat we onze dame al hebben. Mocht het inderdaad niet lukken dan blijven we niet met lege handen achter en dat maakt in mijn geval de 'wens' denk ik toch iets minder heftig dan toen we voor een eerste kindje in het traject zaten. Maar het komt vast allemaal weer goed en mocht het dit keer niet lukken, nou dan komt er echt wel een tweede ivf. ;)

4 hours tot go tot: telefoontje, spannend!
Sulldinsdag 19 juni 2012 @ 08:08
Nikki spannend!! Toi toi toi!!!
Tallydinsdag 19 juni 2012 @ 08:16
Ik heb ook wel zoiets. Hoe kan een tweede kindje nou zo leuk, lief en geweldig zijn als de eerste O+
Daar is echt niets op aan te merken. Straks krijg je een tegenpool. Vinden ze elkaar niet leuk. Kunnen ze niet met elkaar op schieten.

Dat de wens minder is, heb ik dan weer niet. Misschien zelfs nog wel heftiger dan de vorige. Juist omdat ik nu weet wat er kan komen. Die O+ dikke buik O+ Dat babytje O+ Elkaar weer leren kennen O+
Maar ik denk wel dat ik beter om kan gaan met de teleurstellingen omdat we er al eentje hebben.
Tallydinsdag 19 juni 2012 @ 08:16
En spannend NIKKI! *O*
Tallydinsdag 19 juni 2012 @ 09:08
Owh en nog maar 3,5 kilo te gaan trouwens :+
_NIKKI_dinsdag 19 juni 2012 @ 09:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2012 09:08 schreef Tally het volgende:
Owh en nog maar 3,5 kilo te gaan trouwens :+
Yeey, das al bijna. *O*

Hier net de ananas en tarwekiemoliepilletjes in huis gehaald. Ik ga het simpele 'schema' van Isla doen, dus ananas, tarwekiemolie, zwanger worden tabletjes en warme voeten. We shall see. Eerst maar eens gebeld worden door onze Belgenvriendjes....
LadyBlackdinsdag 19 juni 2012 @ 10:23
Spannend hoor Nikki, en wat een invoelende man heb jij! Heb daar wel eens over gelezen destijds in Z&G. Hopelijk is het deze keer allemaal iets minder nieuw en eng voor jullie ;)

Tally, 3,5 kilo is heel goed te overzien! ^O^

Poezebeest, ik kan me heel goed voorstellen dat je die twijfels nu hebt. Je wilt je zoon niet tekort doen met een zware zwangerschap natuurlijk. Maar je kunt niet op voorhand weten hoe het zal verlopen, je weet alleen dat je graag nog een kindje wilt... dus hou je maar bij die flow :*

Chanty, welkom hier! Ik zag al een ziekenhuisbezoek voorbijkomen in het streepjestopic. PCOS dus, hopen dan dat de primolut en clomid goed hun werk doen!

Droomvrouwtje, hoe is het met jou??
LadyBlackdinsdag 19 juni 2012 @ 10:24
quote:
0s.gif Op maandag 18 juni 2012 21:12 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Ik hoop dat we ook snel goed nieuws van Inca in Z&G mogen lezen!
Dat vroeg ik mij ook nog af, zij heeft zich een tijdje geleden toch weer gemeld daar? Of heb ik dat verkeerd onthouden (dat hoop ik niet!!)? :@
_NIKKI_dinsdag 19 juni 2012 @ 10:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2012 10:24 schreef LadyBlack het volgende:

[..]

Dat vroeg ik mij ook nog af, zij heeft zich een tijdje geleden toch weer gemeld daar? Of heb ik dat verkeerd onthouden (dat hoop ik niet!!)? :@
Ik dacht dat ook,maar kon er niets van terugvinden.
LadyBlackdinsdag 19 juni 2012 @ 10:33
Ik heb ff zitten neuzen in de topics, en kom in het buikentopic op 26 april een 4 wk 4 dagen foto tegen van dr. Dus ik denk dat ze nog even onder een steen zit?

Inca, als je dit leest: wij denken dus iig aan je :*
_NIKKI_dinsdag 19 juni 2012 @ 10:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2012 10:33 schreef LadyBlack het volgende:
Ik heb ff zitten neuzen in de topics, en kom in het buikentopic op 26 april een 4 wk 4 dagen foto tegen van dr. Dus ik denk dat ze nog even onder een steen zit?

Inca, als je dit leest: wij denken dus iig aan je :*
+1
_NIKKI_dinsdag 19 juni 2012 @ 11:09
Net gebeld door het CRG en we mogen ons om kwart voor 3 melden voor de terugplaatsing. Nu op ons gemak tasje pakken en gaan! Meer dan dat er een tp is weten we nog niet, de facts horen we daar. *O*
LadyBlackdinsdag 19 juni 2012 @ 11:09
*O*

Veel plezier op de weg daarheen O+
Tallydinsdag 19 juni 2012 @ 11:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2012 11:09 schreef _NIKKI_ het volgende:
Net gebeld door het CRG en we mogen ons om kwart voor 3 melden voor de terugplaatsing. Nu op ons gemak tasje pakken en gaan! Meer dan dat er een tp is weten we nog niet, de facts horen we daar. *O*
Wiiiiii *O* Super goed nieuws! *O*
_NIKKI_dinsdag 19 juni 2012 @ 11:12
Nog meer freaky datum facts: het is onze trouwdag vandaag en de tp om 3 uur is onze trouw tijd O+
Cathmardinsdag 19 juni 2012 @ 11:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2012 11:09 schreef _NIKKI_ het volgende:
Net gebeld door het CRG en we mogen ons om kwart voor 3 melden voor de terugplaatsing. Nu op ons gemak tasje pakken en gaan! Meer dan dat er een tp is weten we nog niet, de facts horen we daar. *O*
Superrrrr veel succes Nikki!
klumsydinsdag 19 juni 2012 @ 11:22
Wat super fijn NIKKI O+
Dit moet wel gelijk raak zijn *O*
Lijnloosdinsdag 19 juni 2012 @ 11:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2012 11:12 schreef _NIKKI_ het volgende:
Nog meer freaky datum facts: het is onze trouwdag vandaag en de tp om 3 uur is onze trouw tijd O+
WHaa, supercool!!! Dat moet inderdaad gewoon zo zijn O+
Gerberaatjedinsdag 19 juni 2012 @ 11:55
Heee super nieuws!! Pupoooooo straks O+ en van harte met jullie trouwdag!
Chantydinsdag 19 juni 2012 @ 13:11
Zo ik heb even het laatste topic doorgegraven, weet ik ook een beetje wat hier allemaal speelt :)

Nikki heel veel succes met je tp, hopelijk staan de sterren en planeten goed (om de collega van Klumsy maar even te quoten) :+

Tally goed bezig! ^O^
droomvrouwtjedinsdag 19 juni 2012 @ 16:31
Nikki *O* van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag.. En als het goed is ben je nu ook PUPO *O*

LB lief dat je naar me vraagt.. Ik leef een beetje onder een steen, 11 juli lijkt nog zo ver weg, heb het een beetje gehad met die wachtmodus..

Poezebeest :* komt wel goed hoor schatje.

Tally *O* you go girl, je bent er gewoon bijna

Klumsy :*

Chanty welkom.. Ik hoop dat je dit topic ook weer heel snel mag verlaten :*
droomvrouwtjedinsdag 19 juni 2012 @ 17:08
Weten jullie, ik vind het mega bizar, dat er nu een paar dames zwanger zijn die in de zelfde periode als mij waren gestopt met de pil en nu voor een tweede gaan.. Ik gun het ze van harte, maar heb het gevoel of de tijd een beetje stil staat voor mij.. Of ik zie ze nu in het 2e streepjes topic, dezelfde meiden die toen ook poste toen ik daar nog poste..
Chantydinsdag 19 juni 2012 @ 18:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2012 17:08 schreef droomvrouwtje het volgende:
Weten jullie, ik vind het mega bizar, dat er nu een paar dames zwanger zijn die in de zelfde periode als mij waren gestopt met de pil en nu voor een tweede gaan.. Ik gun het ze van harte, maar heb het gevoel of de tijd een beetje stil staat voor mij.. Of ik zie ze nu in het 2e streepjes topic, dezelfde meiden die toen ook poste toen ik daar nog poste..
Pfff kan me voorstellen dat dat erg dubbel voelt :{
Ik hoop ook dat ik hier snel weer weg mag (niets persoonlijks :p), maar zou me ook schuldig voelen omdat velen van jullie hier al zo lang bezig zijn.
_NIKKI_dinsdag 19 juni 2012 @ 20:46
Zo, ik ben weer terug, er was na de PGD-procedure maar 1 embryo over. Er zijn er 13 getest en 11 waren 'besmet'. Van de twee met een goede uitslag is er eentje gestopt met groeien. De enige die over was is van goede kwaliteit, dus er is hoop. Ik moet 1 juli bloedprikken, maar ik zie net dat dat een zondag is, dus ik ga nog even bellen of het ook 2 juli mag (en laat 2 juli nou de startdatum zijn van 'Lisa's' pgd behandeling 3 jaar geleden).
Ik ga nu lekker relaxen in bed. Fingers crossed.

Thanks voor alle lieve berichtjes O+.

DV, :* ik heb het al als ik zie dat er meiden waarmee ik samen in z&g zat nu zwanger zijn. Laat staan hoe jij je dan moet voelen. Op naar 11 juli.
Jose81dinsdag 19 juni 2012 @ 22:20
Fijn dat er in ieder geval 1 embryo over is, Nikki!! ^O^

quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2012 17:08 schreef droomvrouwtje het volgende:
Weten jullie, ik vind het mega bizar, dat er nu een paar dames zwanger zijn die in de zelfde periode als mij waren gestopt met de pil en nu voor een tweede gaan.. Ik gun het ze van harte, maar heb het gevoel of de tijd een beetje stil staat voor mij.. Of ik zie ze nu in het 2e streepjes topic, dezelfde meiden die toen ook poste toen ik daar nog poste..
Weet je, DV... volgens mij went dat nooit... :') ik snap heel goed wat je bedoelt en hoe het voelt... :* zo was er in de tijd dat ik hier fanatiek meepostte iemand in het tweede streepjes topic die na 3 maanden al begon te stressen dat ze 'nog steeds' niet zwanger was. 8)7 Ze heeft maarliefst (ahum) 8 maanden moeten wachten op de eerste en ook op de tweede niet lang. En zo waren er ook meiden, die vrijwel tegelijk met mij stopten met de pil.. en die nu nog steeds wachten en hopen of waarbij het er slecht uitziet. En daar sta ik met twee gezonde jongens... Bas is alweer 3,5 en Luc wordt over twee weken 1 jaar. Het is ook zo dubbel. Je kunt je wel voorstellen hoe ik me voelde toen ik mijn twee vriendinnen moest bellen om te zeggen dat ik (spontaan) zwanger was van Luc... en zij net een paar maanden eerder te horen hadden gekregen dat hun mannen onvruchtbaar zijn en dus geen kans op een biologisch kind van hun samen hadden...een verhaal heeft altijd twee kanten, dat maakt het soms ook zo lastig...
Jose81dinsdag 19 juni 2012 @ 22:21
foutje... dubbel gepost...
LadyBlackdinsdag 19 juni 2012 @ 22:53
Pfoei Nikki, een embryo van zo'n grote opbrengst... maar je zou dus zonder deze behandeling echt een heel grote kans op een ziek (of nouja, hoe zeg je dat) kindje hebben of niet?

Mijn vingers zijn crossed ^O^
LadyBlackdinsdag 19 juni 2012 @ 23:01
DV :*

Wij herkennen denk ik allemaal de 'frustratie' van de hele lijst in Z&G waarvan de meesten waarschijnlijk later zijn begonnen dan wij... Fijn voor hen, naar voor ons. En uiteindelijk gun je iedereen zn geluk natuurlijk.

Ik leef met je mee naar 11 juli!
droomvrouwtjedinsdag 19 juni 2012 @ 23:20
Poeh nikki ik had gehoopt op meer embryo's.. Deze moet het gewoon worden, zeker datum technisch, tp op trouwdag, testen op start pgd dochter.. * droomvrouwtje heeft ook wel wat met datums enzo :* ik ga heel hard voor je duimen

José, lijkt me ook moeilijk vertellen dat je zwanger bent, wetende dat je vriendinnen verdriet hebben omdat het niet lukt. En tuurlijk je ziet niet wat er achter de andere kant van de muur gebeurt. En je weet ook niet of het makkelijk gaat, maar ti's gewoon een raar idee dat de tijd dus al zo snel omvliegt dat ze aan een tweede beginnen.. Maar zo kwam ook deze week het besef dat ik ooit tegen één van mijn vriendinnen riep dat het me leuk leek om samen zwanger te zijn. Ondertussen is het kindje bijna 3 en is dit de 2e en komt er zoals het er nu uitziet geen 3e, dus samen zwangeren zal er niet meer in zitten. Maar het besef dat je dan eigenlijk gewoon al 3 jaar bezig bent :o
LB ti's idd naar voor ons, maar idd ik gun het ze allemaal van harte
_NIKKI_woensdag 20 juni 2012 @ 07:30
DV en LB :*

En de kans op een ziek kindje is hypotetisch gezien 50%, ik kan het stukje gen van m'n vader, of die van m'n moeder doorgeven. Het had dus net zo goed 11 goed en 2 fout kunnen zijn. Dit is 'gewoon' een beetje (of eigenlijk heel erg) een unlucky shot geweest. Mijn man gaf gisteren direct al de hoop op, maar deze embryo is gewoon van goede kwaliteit, dus ik heb hem nog enigszins geprobeerd om uit de put te halen, ondanks dat ik zelf natuurlijk ook baalde. Ik kan op zo'n moment altijd binnen een paar minuten goed de knop omzetten van 'shit that sucks' naar kom op, we gaan ervoor. Hij heeft daar veel meer moeite mee.
Ik snap zijn balen ook wel hoor, want nu moeten we het hele circus weer doen in plaats van alleen een cryo tp. Toen we voor Lisa bezig waren hadden we ook niets over, maar zijn er wel 2 embryo's, een goede en een veel minder goede, teruggeplaatst. Hij ziet dat misschien een beetje als een extra kans die we toen hadden, terwijl die ene niet echt een reële kans om te nestelen had.
Aan de andere kant, voor hem is het maar twee keertjes extra naar Brussel, want die bloedprikken en echo's vind ik niet boeiend genoeg om hem er vrij voor te laten nemen van z'n werk. Gelukkig zijn we nog lang niet zo ver.

We hebben dit keer wel mogen zien hoe de embryo werd teruggezet, de arts nam echt de tijd om alles te laten zien en we hebben dus een ieniemienie wit stipje op de echo gezien. O+
klumsywoensdag 20 juni 2012 @ 07:59
NIKKI, je bent gewoon PUPO O+ *O*

en wat fijn dat de arts de tijd genomen heeft om jullie alles te laten zien!
klumsywoensdag 20 juni 2012 @ 08:02
Morgen afspraak in het ziekenhuis, ik ben echt zo benieuwd!
Beetje jammer dat ik geen medisch dossier heb om te overhandigen, maar die heb ik als het goed is over een week of 3 :)
Hoop eigenlijk wel een beetje op een echo, ben tot op heden nog niet ongesteld...
maar ben wel benieuwd of ze kan zien of het er rustig uitziet en de eitjes weg zijn.
Dit is de eerste keer dat m'n buik nog steeds gevoelig is, vooral als ik moet plassen,
dan is het allemaal wat gevoelliger, dat heb ik tot nu toe nog niet gehad.
en heb af en toe wel krampen, maar dat heb ik al sinds ik begonnen was met Provera.
_NIKKI_woensdag 20 juni 2012 @ 08:08
Klums, ondanks dat je je medisch dossier nog niet kunt overhandigen hoop ik wel dat er morgen concrete plannengemaakt kunnen worden, zodat je in ieder geval weer uit niemandsland bent. Als je graag een echo wilt, is het dan niet mogelijk om er even naar te vragen? Ik kan me voorstellen dat zon echo je weer een beetje geruststelt, dus zo gek is het niet toch?
Toen ik voor het startgesprek ging vroeg ik ook of er geen echo nodig was. Toen zei mijn gyn: als je dat wilt kan ik het wel even doen hoor. Maar ik wilde niet. ;)
Tallywoensdag 20 juni 2012 @ 08:23
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2012 08:02 schreef klumsy het volgende:
Morgen afspraak in het ziekenhuis, ik ben echt zo benieuwd!
Beetje jammer dat ik geen medisch dossier heb om te overhandigen, maar die heb ik als het goed is over een week of 3 :)
Hoop eigenlijk wel een beetje op een echo, ben tot op heden nog niet ongesteld...
maar ben wel benieuwd of ze kan zien of het er rustig uitziet en de eitjes weg zijn.
Dit is de eerste keer dat m'n buik nog steeds gevoelig is, vooral als ik moet plassen,
dan is het allemaal wat gevoelliger, dat heb ik tot nu toe nog niet gehad.
en heb af en toe wel krampen, maar dat heb ik al sinds ik begonnen was met Provera.
Ik heb precies hetzelfde! Niet ongesteld door de provera (terwijl dit wel nodig was zei de dokter) alles gevoelig. En sommige krampen zijn echt niet te houden.
Ik heb het gevoel alsof ik een blaasontsteking heb zo gevoelig is het met plassen.

En tuurlijk maakt ze wel even een echo joh :P Gewoon naar vragen anders ;)
klumsywoensdag 20 juni 2012 @ 08:52
Ik denk dat ze uit zichzelf wel een echo gaat doen, maar zo niet dan vraag ik er inderdaad even naar :) Hoop alleen niet dat ik morgen ongesteld ga worden zo net voor de echo
Als het wel zo is dan is het niet anders, maar liever daarna pas :+ Of nog liever helemaal niet, dat ik al zwanger blijk te zijn ( al is die kans volgens mij echt nihil :P )
klumsywoensdag 20 juni 2012 @ 08:54
Tally heb jij elke keer met Provera daar last van?
Dit is mijn 7e kuur, maar de 1e keer dat ik er last van heb
Tallywoensdag 20 juni 2012 @ 08:54
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2012 08:52 schreef klumsy het volgende:
Ik denk dat ze uit zichzelf wel een echo gaat doen, maar zo niet dan vraag ik er inderdaad even naar :) Hoop alleen niet dat ik morgen ongesteld ga worden zo net voor de echo
Als het wel zo is dan is het niet anders, maar liever daarna pas :+ Of nog liever helemaal niet, dat ik al zwanger blijk te zijn ( al is die kans volgens mij echt nihil :P )
Nou ja. Als je ongesteld word waar ze bij is kan ze wel meteen een echo maken en kan je misschien meteen beginnen met spuiten :+
Tallywoensdag 20 juni 2012 @ 08:55
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2012 08:54 schreef klumsy het volgende:
Tally heb jij elke keer met Provera daar last van?
Dit is mijn 7e kuur, maar de 1e keer dat ik er last van heb
Het is me nooit opgevallen. Nu moet ik zeggen dat de laatste keer dat ik provera heb geslikt ik over gestimuleerd was. En toen had ik dus al een gevoelige buik. Gek he met 32 eitjes :+
Maar daarvoor is het me nooit opgevallen. Niet door bij Provera maar ook niet bij de Primolut.
klumsywoensdag 20 juni 2012 @ 09:06
nee met 32 eitjes is het niet zo gek dat het gevoelig is...
Ik had er nu 1 van ruim 18, 1 van 16, 15 en 14....
Misschien dat dat er wel mee te maken heeft dat het gevoeliger is dan anders :)
Tallywoensdag 20 juni 2012 @ 09:08
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2012 09:06 schreef klumsy het volgende:
nee met 32 eitjes is het niet zo gek dat het gevoelig is...
Ik had er nu 1 van ruim 18, 1 van 16, 15 en 14....
Misschien dat dat er wel mee te maken heeft dat het gevoeliger is dan anders :)
Het kan zeker. Als je meerdere hebt die groter zijn voel je dat zeker wel. Dus misschien is dat je verklaring voor de gevoeligheid. Al zou je denken dat die gevoeligheid dan wel langzaam afneemt.
klumsywoensdag 20 juni 2012 @ 09:15
ja dat is het vreemde, ik heb het gevoel dat het dus alleen maar toeneemt...
niet heel erg ofzo, maar afnemen doet het in ieder geval niet...
Heb er ook pas last van sinds een week, dus eigenlijk een paar dagen nadat ik met Provera ben begonnen :)
Tallywoensdag 20 juni 2012 @ 09:17
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2012 09:15 schreef klumsy het volgende:
ja dat is het vreemde, ik heb het gevoel dat het dus alleen maar toeneemt...
niet heel erg ofzo, maar afnemen doet het in ieder geval niet...
Heb er ook pas last van sinds een week, dus eigenlijk een paar dagen nadat ik met Provera ben begonnen :)
Misschien zijn ze aan het doorgroeien om te springen? :')
Zou morgen even de echo afwachten. Hopelijk heb je er niet al te veel last van.
klumsywoensdag 20 juni 2012 @ 09:22
hahaha, als ze net zo lui zijn als ik ben dan zou dat zo maar eens kunnen :P
Maar heb er niet heel erg veel last van, moet gewoon vaak plassen dan valt de gevoeligheid wel mee :)
Tallywoensdag 20 juni 2012 @ 09:25
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juni 2012 09:22 schreef klumsy het volgende:
hahaha, als ze net zo lui zijn als ik ben dan zou dat zo maar eens kunnen :P
Maar heb er niet heel erg veel last van, moet gewoon vaak plassen dan valt de gevoeligheid wel mee :)
Ik heb het voornamelijk als ik een volle blaas of volle darmen heb. Dan lijkt het er tegen aan te drukken.
LadyBlackwoensdag 20 juni 2012 @ 18:04
Nou, hier zijn de eerste tekenen van menstruatie alweer gespot, en dit is voor het eerst sinds lang dat ik het niet zo erg vind. Volgende maand betere kansen!!

En vanavond gaan lief en ik lekker uit eten en drinken we er een goed glas wijn op O+
_NIKKI_woensdag 20 juni 2012 @ 19:42
LB, have fun vanavond!
Poezebeestwoensdag 20 juni 2012 @ 20:11
Dv; een hele dikke knuffel voor jou! Nog maar even en dan mag jij ook beginnen, dan begint het echt! :*

Klumsy; succes morgen!

Nikki; pupo! En lekker broeden nu, wel balen dat er zo veel embryo's met het gen waren, gelukkig toch een tp. You go girl!

Fijn dat er herkenning is bij mijn gevoel, voel ik me een stuk minder raar.

[ Bericht 28% gewijzigd door Poezebeest op 20-06-2012 20:18:46 ]
klumsywoensdag 20 juni 2012 @ 20:20
dankje Poezebeest :)

dacht vanmiddag in de stad dat ik ongesteld geworden was, dus ik naar de wc...
Maar niet dus, het is dat ik weet dat het geen eisprong kan zijn, maar het leek wel vruchtbaar slijm :?
_NIKKI_donderdag 21 juni 2012 @ 06:45
Klums, heel veel succes vandaag in het ziekenhuis. :*
Tallydonderdag 21 juni 2012 @ 07:32
Succes vandaag klumsy!
droomvrouwtjedonderdag 21 juni 2012 @ 10:27
Klumsy succes vandaag
Lijnloosdonderdag 21 juni 2012 @ 10:34
Klums, succes zo!!!

Nikki, PUPO!!! *O* broeden babe!
klumsydonderdag 21 juni 2012 @ 12:05
O+ een fijn gesprek gehad O+
het liep allemaal wel uit, maargoed dat is meestal in een ziekenhuis :P

Op de echo waren nog wel wat grotere blaasjes te zien, dus zodra ik ongesteld ben om cd 3 langskomen voor een echo om te kijken of het dan een stuk rustiger is...
Het zag er wel naar uit dat ik een eisprong gehad heb, dus als ik maandag nog niet ongesteld ben wil ze toch dat ik een bloedtest laat doen om te kijken of ik niet toch zwanger ben.

Ik mag gaan beginnen op dosis 75 en dan gaan we langzaam ophogen :)
Als er meer dan 1 eitje gaat groeien dan is het een optie om de andere weg te laten prikken,
dit gaat ze ook vast afstemmen met de andere artsen uit het team.
Dus IVF is voorlopig nog niet aan de orde...
_NIKKI_donderdag 21 juni 2012 @ 12:36
Klumsy, wat fijn! O+ En wat goed dat ze de follikels die teveel groeien evt. weg kunnen prikken.

Thanks Lijnloos, ik doe m'n best. *insert broedkip smiley*
droomvrouwtjedonderdag 21 juni 2012 @ 12:40
Klumsy wat fijn dat ze zo meedenken en dan de follikels weg kunnen prikken, dat scheelt denk ik een hoop gedoe.. Ik hoop dat je op deze manier snel zwanger bent :*
Chantydonderdag 21 juni 2012 @ 12:40
Fijn Klumsy, klinkt alsof ze daar wat meer met je meedenken dan in dat andere ziekenhuis :)

Ik heb de laatste twee dagen echt mega veel honger :{ Vraag me af of dat van die primolut komt, normaal eet ik nooit zoveel :+
Cathmardonderdag 21 juni 2012 @ 12:50
Wat fijn Klumsy O+
LadyBlackdonderdag 21 juni 2012 @ 16:45
Ah, toch een echo gehad dus klumsy? Fijn dat je je zo prettig voelt daar! En nu maar hopen dat je snel verder kan (of stiekem al verder bent :o )
danananadonderdag 21 juni 2012 @ 21:12
Wat fijn Klumsy dat je een goed gesprek hebt gehad! pff ineens ook soort en met spannend dat je dan bijna misschien toch moet testen! :D

LB balen van deze ronde maar er is nu wat meer uitzicht! Ik kan me voorstellen dat je er naar uitkijkt dat er wat gaat gebeuren *O*

Lekker broeden NIKKI! :Y Ik hoop idd zo dat dit jouw topic gaat worden! En als het een beetje mee zit gaan we met een heel groepie :P

Ik heb ingeloot voor een onderzoek waardoor ik de terugplaatsing van 2 cryo's in eigen cyclus mag! Hoef maar 1 keer pregnyl te prikken maar verder geen hormonentroep! w/
Ik geloof niet dat we deze 'natuurlijke' ziekenhuisloze ronde optimaal hebben benut.. maarja.. we geloven er ook niet zo enorm in dat het nu ineens spontaan gaat lukken zo tussen de terugplaatsingen in.. zou wel heel erg leuk zijn :Y maarja.. dan moet je er wel hard voor 'werken' :7 wil het maar enigszins kans van slagen hebben :P
droomvrouwtjedonderdag 21 juni 2012 @ 21:14
Oeh spannend, wanneer krijg je de terugplaatsing??
_NIKKI_donderdag 21 juni 2012 @ 21:18
Dananana wat goed. Dat scheelt denk wel. Ben benieuwd hoe je dat gaat ervaren. Wanneer mag je?
LadyBlackdonderdag 21 juni 2012 @ 21:54
Dananana, wat fijn!

En dat vertrouwen, dat had ik deze ronde inderdaad ook niet zo. Zou wel supertoevallig zijn geweest :')

Wanneer krijg je een terugplaatsing?
danananadonderdag 21 juni 2012 @ 22:03
Volgende ronde! Ben nu net voorbij mn eisprong gok ik.. Ik moet geloof ik dag 10 van mn volgende cyclus de eerste echo doen.. dus het duurt nog wel even.
Ik ben ongeduldig, maar eigenlijk kom ik ook wel even tot rust. Ik merkte zo dat ik weer mezelf werd toen ik mocht stoppen met de hormonen. ^O^
Ik hoop natuurlijk dat ik binnenkort 9 maanden lang bol sta van de hormonen :P maarja.. dan levert het ook echt wat op he :Y
LadyBlackdonderdag 21 juni 2012 @ 22:23
Nog 1 maandje dus ^O^

Lekker even tot rust komen dan, en fris de volgende ronde in, laat die hormonen dan maar komen! *O*
klumsyvrijdag 22 juni 2012 @ 07:31
*O* *O* *O*
klumsyvrijdag 22 juni 2012 @ 07:34
omdat de arts gisteren vroeg of ik niet al zwanger was begon het toch te kriebelen thuis en heb ik een test gedaan....
deze is van gisteren:

test21juni2012.jpg

vanmorgen natuurlijk opnieuw een test gedaan en die is al een stuk duidelijker O+

test22juni2012.jpg

Ik ga zo gelijk het ziekenhuis bellen, ben helemaal hyper... maar ook erg onzeker, want heb toch een 10 daagse kuur Provera gehad en er zaten 4 eitjes...
Tallyvrijdag 22 juni 2012 @ 07:36
klumsy!!!!!!!!!! Wat ontzettend goed!!!!!!!! *O*
Spannend ook. Na de provera. Maar wat geweldig O+
En natuurlijk niet alleen na de provera. Maar 4 eitjes :X
"We" gaan natuurlijk van het mooiste uit. En d'r zit gewoon een babytje in je buik O+

Echt wat geweldig O+
mrienvrijdag 22 juni 2012 @ 07:37
Owjee klums! Wat geweldig en wat spannend! Hopelijk mag je snel komen voor een echo
klumsyvrijdag 22 juni 2012 @ 07:39
"gelukkig" waren er sowieso nog 2 ( of 3? ) grote eiblaasjes te zien, dus heb nog hoop dat er maar 1 eitje gesprongen is O+
had 1 ei van ruim 18mm, 1 van 16mm, 1 van 15mm en 1 van 14mm denk dat die van 14 en 15 sowieso niet gesprongen zijn, maar ga straks even bellen en kijken wat we nu verder kunnen doen

weet ook niet vanaf wanneer ze het zouden kunnen zien op een echo,
heb haar er gisteren niet over gehoor, ze vroeg wel toen 'ze m'n baarmoederslijmvlies bekeek of het niet zou kunnen dat ik al zwanger was... misschien had ze wel een vermoedde maar wilde ze me geen valse hoop geven ofzo
mefke79vrijdag 22 juni 2012 @ 07:40
Klums wat doe je nou?! Wat goed! Die tests zijn wel heel duidelijk...gefeliciteerd. En nu maar hopen dat je heeeel snel voor een echo mag.
Tallyvrijdag 22 juni 2012 @ 07:41
Vanaf week 7 kunnen ze een blaasje zien zitten geloof ik. Ik denk dat als je rond dat termijn was geweest dat ze gister al iets had gezien.
Denk dat het echt echt echt heel pril is nu O+ Maar wat geweldig O+
Sonnetje85vrijdag 22 juni 2012 @ 07:49
*O* Klumsy *O*
O+
Chantyvrijdag 22 juni 2012 @ 07:50
Klumsy wat super *O* :D Spannend wat het ziekenhuis gaat zeggen :)
klumsyvrijdag 22 juni 2012 @ 07:52
ja zeker spannend!!! nog 8 minuten en dan kan ik bellen...
Hoezo ik zit de tijd vooruit te kijken :')
_NIKKI_vrijdag 22 juni 2012 @ 07:54
Klums, wauw wat gaaf! Ik heb er gewoon kippevel van. *O*
Nog 6 minuten... ;)
Gerberaatjevrijdag 22 juni 2012 @ 07:55
*O*

En dan zal je zien, hang je 10 minuten in de wacht :') :P
Gerberaatjevrijdag 22 juni 2012 @ 07:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juni 2012 07:41 schreef Tally het volgende:
Vanaf week 7 kunnen ze een blaasje zien zitten geloof ik. Ik denk dat als je rond dat termijn was geweest dat ze gister al iets had gezien.
Denk dat het echt echt echt heel pril is nu O+ Maar wat geweldig O+
Rond 6 weken is met zo'n dildo echo al een hoop te zien ;)
klumsyvrijdag 22 juni 2012 @ 07:57
hahaha ja zal inderdaad wel een tijdje in de wacht staan dan :P

en daar doe je het uiteindelijk toch ook voor? voor die echo :9
klumsyvrijdag 22 juni 2012 @ 07:58
Tsssskkk! de Poli is pas vanaf half 9 open }:|
_NIKKI_vrijdag 22 juni 2012 @ 07:59
Klums... dat zijn minor issues, komt allemaal goed... je hebt een beebje in je buik O+
Susievrijdag 22 juni 2012 @ 08:00
Oh Klumsy! Wat fantastisch! *O*
draculettetjevrijdag 22 juni 2012 @ 08:00
Klumsy geweldig nieuws! Gefeliciteerd! Duimen draaien
Gerberaatjevrijdag 22 juni 2012 @ 08:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juni 2012 07:57 schreef klumsy het volgende:
hahaha ja zal inderdaad wel een tijdje in de wacht staan dan :P

en daar doe je het uiteindelijk toch ook voor? voor die echo :9
Yup, toch nog eens opperen voor een trilstand :P

(gut, 't is net 8 uur jongens :') O-))
Phaidravrijdag 22 juni 2012 @ 08:04
Klumsy wat geweldig *O* O+ *O*
Spannend ook, hopelijk kan je snel terecht voor een echo.
Lijnloosvrijdag 22 juni 2012 @ 08:04
whaaaaa, Klums!!! Geweldig! *O* ben weer plaatsvervangend aan het hyperen... Zo tof!!!
maffemutsvrijdag 22 juni 2012 @ 08:09
*lurker even onder steen wegkruipt*
Klums! mijn duimen gaan volop in draaistand voor jou, al vind ik de testen op de foto wel heul erg duidelijk hoor ;) kortom, hoop dat je gauw duidelijkheid hebt. (vruchtzakjes zijn mits er echt op gelet word, rond de 5 weken met interne echo zichtbaar trouwens, al kiest de gyn er vaal voor om pas bij 6w+ een echo te maken, dit ook ivm hartactie enzo)
:*
*lurker weer terug gaat onder steen*
MeNicole2vrijdag 22 juni 2012 @ 08:10
Klums *O* *O* *O*
klumsyvrijdag 22 juni 2012 @ 08:12
O+
Vickyvrijdag 22 juni 2012 @ 08:12
Wow Klums wat super!
Ticootjevrijdag 22 juni 2012 @ 08:13
Wow klums!!
Cathmarvrijdag 22 juni 2012 @ 08:20
Klumsy *O*
Wat ben ik blij voor jullie!! :*

Echo doen ze hier trouwens met 7 weken want dan is het hartje zichtbaar (knipperende pixel).
Nog 9 minuten wachten.
Kyaravrijdag 22 juni 2012 @ 08:21
Oooh Klums, wat een goed nieuws *O*

ik duim voor jullie :*
Tante_Soesavrijdag 22 juni 2012 @ 08:22
Wauw, Klumsy, wat een super nieuws *O*!
Omentielvovrijdag 22 juni 2012 @ 08:26
Oh Klumsy, wat een geweldig nieuws. Gefeliciteerd.
kahlievrijdag 22 juni 2012 @ 08:28
Klumsy *O*

Mijn duimen draaien ook :)
bitterendvrijdag 22 juni 2012 @ 08:28
Kippenvel Klums!!! ik duim :*
Frupsvrijdag 22 juni 2012 @ 08:28
Congrats Klums!!! Geweldig leuk en goed nieuws_!
_NIKKI_vrijdag 22 juni 2012 @ 08:33
Klums, het is half 9!!!!! *O*
klumsyvrijdag 22 juni 2012 @ 08:36
Ja vertel dat het zieke huis maar... Krijg een bandje dat zeom half 9 open gaan :')
klumsyvrijdag 22 juni 2012 @ 08:37
Ow.... En nu dat de wachttijd langer dan 10 minuten is.....
Cathmarvrijdag 22 juni 2012 @ 08:38
tiktaktiktak... dat ze even doorwerken nu.
Ze zijn vast nog koffie aan het halen.
LadyBlackvrijdag 22 juni 2012 @ 08:38
WHAT the...?? :D *O* klumsy! *O*

Wat ontzettend spannend zeg!!! O+
_NIKKI_vrijdag 22 juni 2012 @ 08:38
Hapffff... zul je net zien!
klumsyvrijdag 22 juni 2012 @ 08:40
Nog 3 wachtende voor me :P
Kuukskevrijdag 22 juni 2012 @ 08:40
Klumsy! Wat supertof. *O*.
Die wachtenden voor je zijn minder tof :+.
Skoapvrijdag 22 juni 2012 @ 08:48
Ooh wat is het toch ook geweldig Klumsy! Ik was gister al hyper en hyper vandaag gewoon lekker door :D wohooooo *O*
klumsyvrijdag 22 juni 2012 @ 08:49
Ze gaat het voorleggen aan de arts en dan word ik vanmiddag terug gebeld

Hyper...hyper...hyper....
DustinHendersonvrijdag 22 juni 2012 @ 08:50
*stuiter* *O* *O* *O* *O* *O* Voor Klumsy!!!
Cathmarvrijdag 22 juni 2012 @ 08:51
Succes met wachten Klums. Maar *O* *O* *O*
Nanukevrijdag 22 juni 2012 @ 08:59
Klumsy! *O* Wat ontzettend mooi zeg! Gefeliciteerd! O+
LadyBlackvrijdag 22 juni 2012 @ 09:00
Mèn wat tof O+
Oognipvrijdag 22 juni 2012 @ 09:05
Oh klumsy wat geweldig! *O* van harte gefeliciteerd! Hopelijk zit alles goed en blijft dat zo'n 37 weken zo :*
becky27vrijdag 22 juni 2012 @ 09:13
Klumsy! *O* *O* *O* gefeliciteerd!
L0t..vrijdag 22 juni 2012 @ 09:15
Ohhh klumsy :o Wat goed! Gefeliciteerd! O+ *O* En spannend!
_aurum_vrijdag 22 juni 2012 @ 09:20
Klumsy! :D ! *O* *O* *O*

@ Kahlie: Hoe gaat het met je zus? Alles ok? :)
Marjolijntjevrijdag 22 juni 2012 @ 09:26
Klumsy, wat fijn! :D O+ *O* *O*
Jipstervrijdag 22 juni 2012 @ 09:26
KLUMSY!!! Wat gaaf! *O* *O* Het is je zo gegund! :*

(Ik heb destijds ook een 10dgse kuur Primolut geslikt, en bleek ook achteraf al zwanger, het resultaat tijgert nu vrolijk door het huis!)

[ Bericht 0% gewijzigd door Jipster op 22-06-2012 09:36:33 ]
Soempievrijdag 22 juni 2012 @ 09:28
Klumsy, wat goed! Gefeliciteerd! :* Spannend ook, natuurlijk. Hier wordt ook geduimd voor je. *O*
miss_slyvrijdag 22 juni 2012 @ 09:30
klumsy :o *O* Wat goed! Gefeliciteerd!!
Ik hoop dat er maar een eitje is gesprongen en bevrucht! Het kan! Ik had ook zes groeiende eitjes en er was er maar eentje bevrucht. Spannend *O*
Pualavrijdag 22 juni 2012 @ 09:30
* Puala komt uit de lurk stand

Klumsy *O* Gefeliciteerd *O* Ik ga duimen voor je O+
truivrijdag 22 juni 2012 @ 09:34
wow klumsy, wat een spannend maar vooral goed nieuws, gefeliciteerd!
Keshetvrijdag 22 juni 2012 @ 09:36
*O* Klumsy! *O*
_evenstar_vrijdag 22 juni 2012 @ 09:44
Klumsy :o :D *O* ( en bij 6,5 had ik een inwendige hele duielijke echo van een boon met stompjes )
Dizzy-Miss-Lizzyvrijdag 22 juni 2012 @ 09:52
Jippie!!!! Wat goed klums *O* *O* *O*
Juud79vrijdag 22 juni 2012 @ 09:58
Wow Klumsy, gefeliciteerd!! *O* *O*
LeNeHevrijdag 22 juni 2012 @ 10:57
Klumsy!!! Tof! Van harte gefeliciteerd *O* :* O+
Ik pink er ff een traantje bij weg, wat bijzonder zeg!
KatyMvrijdag 22 juni 2012 @ 11:00
Oh wat een goed nieuws hier, van harte klumsy! *O*
Elmo76vrijdag 22 juni 2012 @ 11:02
Woehoew! O+ Gefeliciteerd Klumsy! *O*
DaviniaHRvrijdag 22 juni 2012 @ 11:05
Klumsy, wat goed! *O* *O*
Nu hopen dat het er eentje is *O*
Poezebeestvrijdag 22 juni 2012 @ 11:20
Klumsy; wat goed! Ik ga heel hard duimen voor een goede zwangerschap!
Nanukevrijdag 22 juni 2012 @ 11:43
Klumsy, misschien een erg brutale vraag, maar hebben jullie er ook over nagedacht wat je gaat doen als er wel twee eitjes bevrucht zijn? :@ Je hoeft natuurlijk niet te antwoorden, als je dat niet wilt. :)
klumsyvrijdag 22 juni 2012 @ 11:44
Daar hebben we het nog niet over gehad...
Zou ook niet weten wat er voor opties zijn, maar we staan beide niet negatief tegenover een tweelingzwangerschap. Als het er meer dan 2 zijn gaat het een ander verhaal worden, maar daar hebben we het nog niet over gehad en hoop ook niet dat dat nodig zal zijn :)
klumsyvrijdag 22 juni 2012 @ 11:46
van de 4 eitjes die er waren, waren er sowieso nog 2 zichtbaar op de echo gisteren, misschien zelfs wel meer, maar 2 heeft ze echt opgemeten voor zover ik gezien heb, dus dat geeft hoop :)
Troelvrijdag 22 juni 2012 @ 11:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juni 2012 07:55 schreef Gerberaatje het volgende:

[..]

Rond 6 weken is met zo'n dildo echo al een hoop te zien ;)
Mijn beeldscherm :(

Klumsy, gefeliciteerd!
Vlindervrijdag 22 juni 2012 @ 11:58
Klumsy!!! :o

cheerlie-rood.gif cheerlie-rood.gif cheerlie-rood.gif cheerlie-rood.gif cheerlie-rood.gif cheerlie-rood.gif cheerlie-rood.gif

[ Bericht 25% gewijzigd door Vlinder op 22-06-2012 12:10:19 ]
Asyniurvrijdag 22 juni 2012 @ 12:09
klumsy, wauw wat spannend!
_NIKKI_vrijdag 22 juni 2012 @ 12:18
Klumsy,ik heb gewoon plaatsvervangende zenuwen hier. ;)

Ik heb vandaag al een tijdje pijn in / aan / bij m'n baarmoeder. Voelt een beetje als mentruatiepijn. Ik hoop maar dat dat positief is. Ik heb trouwens nog steeds een opgezwollen buik van de punctie. Ik ben benieuwd hoe lang dat nog blijft.
droomvrouwtjevrijdag 22 juni 2012 @ 13:24
*mee stuitert* O+ *O* *O* *O* Klumsy die 2e test is echt super duidelijk!! Ben zo blij voor je :* weet je al meer van het ziekenhuis??
droomvrouwtjevrijdag 22 juni 2012 @ 13:26
Nikki :* ik hoop dat het een goed voorteken is
McLauravrijdag 22 juni 2012 @ 14:28
Klumsy, van harte gefeliciteerd!
Koloniavrijdag 22 juni 2012 @ 15:03
Wow Klumsy. :o
Gefeliciteerd! *O* *O* *O*
ymmevrijdag 22 juni 2012 @ 15:04
Klumsy!!
Gefeliciteerd meid!!
bellelenavrijdag 22 juni 2012 @ 15:07
Klumsy O+ Gefeliciteerd! Wat super spannend, maar ook super leuk!
Aventuravrijdag 22 juni 2012 @ 15:51
Klumsy, wat goed! Van harte!
BEvrijdag 22 juni 2012 @ 16:05
:o Ik mis hier een hele dag ge-*O* wat goed zeg Klums! :o *O*
Muksvrijdag 22 juni 2012 @ 16:27
Klumsy wat gaaf !! *G* *O*
klumsyvrijdag 22 juni 2012 @ 16:38
O+
Maandag om 11 uur echo, hopelijk weten we dan meer :)
_NIKKI_vrijdag 22 juni 2012 @ 16:47
Yeeey Klums! *O*
sproet-jevrijdag 22 juni 2012 @ 16:49
Wat een supernieuws!!! Gefeliciteerd *O* *O*
_Ophelia_vrijdag 22 juni 2012 @ 16:50
Klums wat doe je nou :D *O* O+

quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juni 2012 12:18 schreef _NIKKI_ het volgende:
Ik hoop maar dat dat positief is. Ik heb trouwens nog steeds een opgezwollen buik van de punctie. Ik ben benieuwd hoe lang dat nog blijft.
*hoopt mee!
LadyBlackvrijdag 22 juni 2012 @ 18:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juni 2012 16:38 schreef klumsy het volgende:
O+
Maandag om 11 uur echo, hopelijk weten we dan meer :)
Da's al snel, fijn is dat!! ^O^

En Nikki, ik hoop ook gewoon met je mee bij gebrek aan meer kennis daaromtrent oO<
klumsyvrijdag 22 juni 2012 @ 18:27
Nikki, ik heb ook menstruatie achtige pijn.. Dat had ik vorige zwangerschap in het begin ook

Ik hoop heel erg hard met je mee :*
prinseszondererwtvrijdag 22 juni 2012 @ 18:31
Klums, wat goed! <3
Zoë23vrijdag 22 juni 2012 @ 18:45
klumsy! *O*
Ilskevrijdag 22 juni 2012 @ 18:56
[uit OUD-lurkstand]

wat fantastisch Klumsy, gefeliciteerd! *O*

[/terug in OUD-lurkstand]
Jose81vrijdag 22 juni 2012 @ 19:41
Klumsy, gefeliciteerd joh!! Wat goed!! *O* *O* *O*
Lamb29vrijdag 22 juni 2012 @ 19:53
Klumsy gefeliciteerd!!!! *O*
Poppedeinvrijdag 22 juni 2012 @ 20:10
*O* wow Klumsy!!! Gefeliciteerd en mijn duimen draaien enorm voor je!
danananavrijdag 22 juni 2012 @ 21:40
*O* *O* *O* waaaaaah!! Klumsy!!! wat gaaf dit! oeh.. en wat spannend! ^O^ ^O^ duimerdeduim
kahlievrijdag 22 juni 2012 @ 22:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juni 2012 09:20 schreef _aurum_ het volgende:

@ Kahlie: Hoe gaat het met je zus? Alles ok? :)
Alles ok, al blijft het spannend. Ze heeft vandaag toch weer een kleine bloeding gehad, maar de echo laat zien dat alles ok is. 14wk al. Mijn zwager is bezig aardig over de kook te raken van zulke 'grapjes'. Zij is heerlijk zen, want vandaag hadden we verwenmiddagje samen. Mijn gedachtes gaan ook uit naar Inca, ik hoop dat daar ook alles ok is :Y

@Klumsy, zo fijn dat je maandag een echo mag komen laten maken! :D
Sethiwezaterdag 23 juni 2012 @ 00:31
Klumsy gefeliciteerd *O*
klumsyzaterdag 23 juni 2012 @ 08:27
O+

test23juni2012.jpg

Bedankt voor alle lieve reakties O+
_NIKKI_zaterdag 23 juni 2012 @ 08:31
O+ *O* Klums *O* O+
__Isis__zaterdag 23 juni 2012 @ 08:37
Geweldig!! O+ :*
Oognipzaterdag 23 juni 2012 @ 08:58
Echt geweldig! O+
droomvrouwtjezaterdag 23 juni 2012 @ 09:07
O+ O+ O+ *O* *O* *O*
_Ophelia_zaterdag 23 juni 2012 @ 09:29
Zo mooi om te zien hier! O+ O+
Kyarazaterdag 23 juni 2012 @ 09:31
O+ O+ O+
LadyBlackzaterdag 23 juni 2012 @ 09:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2012 09:29 schreef _Ophelia_ het volgende:
Zo mooi om te zien hier! O+ O+
Nou inderdaad O+
kahliezaterdag 23 juni 2012 @ 10:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2012 08:27 schreef klumsy het volgende:
O+

[ afbeelding ]

Bedankt voor alle lieve reakties O+
*O* Ja, we doen nog ff een extra rondedansje van vreugde *O*
Poezebeestzaterdag 23 juni 2012 @ 10:47
Klumsy; wat een super mooie test!
Incantrixzaterdag 23 juni 2012 @ 11:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juni 2012 10:33 schreef LadyBlack het volgende:
Ik heb ff zitten neuzen in de topics, en kom in het buikentopic op 26 april een 4 wk 4 dagen foto tegen van dr. Dus ik denk dat ze nog even onder een steen zit?

Inca, als je dit leest: wij denken dus iig aan je :*
O+

Wat lief, thnx dames O+

Sorry dat ik zo verzaakt heb, deels doordat ik onder een steen leefde,deels omdat de combinatietest de dag voor we met vakantie gingen gedaan werd. Groetjes vanuit een zompig Duitsland dus :') :W

Hier alles goed, ik ben vandaag al 13 weken en we geloven het nog niet, maar vooralsnog lijkt het erop dat ik eindelijk weer eens de kwaaltjes van het eerste kwartaal mag gaan verruilen voor een heus tweede trimester! De combimatietest hadden we eergisteren de uitslag van: kans op down 1:1000, kans op trisomie 13 en 18 minder als 1:5000!! De vlag mag uit, al zijn we ons érg bewust dat de 20-wekenecho ook nog heel spannend is. We krijgen een geo deze keer, een uitgebreidere versie van de seo. Ik vind het heel spannend allemaal..

Ik heb een stuk teruggelezen maar mijn beperkte internetmogelijkheden maken een nog uitgebreidere reactie even lastig, sorry.. :* voor allen en een dikke *O* voor Klums O+

(ik mag nu wel uit de OP denk ik :))
_Ophelia_zaterdag 23 juni 2012 @ 11:56
Inca super om te lezen dat alles goed gaat O+
LadyBlackzaterdag 23 juni 2012 @ 11:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 juni 2012 11:49 schreef Incantrix het volgende:

[..]

O+

Wat lief, thnx dames O+

Sorry dat ik zo verzaakt heb, deels doordat ik onder een steen leefde,deels omdat de combinatietest de dag voor we met vakantie gingen gedaan werd. Groetjes vanuit een zompig Duitsland dus :') :W

Hier alles goed, ik ben vandaag al 13 weken en we geloven het nog niet, maar vooralsnog lijkt het erop dat ik eindelijk weer eens de kwaaltjes van het eerste kwartaal mag gaan verruilen voor een heus tweede trimester! De combimatietest hadden we eergisteren de uitslag van: kans op down 1:1000, kans op trisomie 13 en 18 minder als 1:5000!! De vlag mag uit, al zijn we ons érg bewust dat de 20-wekenecho ook nog heel spannend is. We krijgen een geo deze keer, een uitgebreidere versie van de seo. Ik vind het heel spannend allemaal..

Ik heb een stuk teruggelezen maar mijn beperkte internetmogelijkheden maken een nog uitgebreidere reactie even lastig, sorry.. :* voor allen en een dikke *O* voor Klums O+

(ik mag nu wel uit de OP denk ik :))
Ahhh wat een goed bericht!!! O+

Hang die vlag maar lekker even uit, en geniet van je vakantie!
droomvrouwtjezaterdag 23 juni 2012 @ 12:13
Inca O+ :* ik ben zo blij voor je :* *O* *O* En nu lekker genieten van je zwangerschap
Poezebeestzaterdag 23 juni 2012 @ 13:14
Inca; wat een goed nieuws allemaal! Ik duim nog even door voor een goede 20 weken echo! Hoop dat je er al een beetje van kunt genieten!
Kyarazaterdag 23 juni 2012 @ 13:37
Inca, klinkt goed! En verder wat Poezebeest ook zegt. :*
Dizzy-Miss-Lizzyzaterdag 23 juni 2012 @ 15:16
Inca het tweede trimester *O* Het is jullie zo gegund. Ik duim nog even voor de 20 weken echo :*
_NIKKI_zaterdag 23 juni 2012 @ 16:28
Inca, wat goehoed! *O*
Met de 20 weken echo komt het vast ook helemaal goed hoor! :*
Fijne vakantie!
BEzaterdag 23 juni 2012 @ 18:52
Inca, ik heb je met zeer veel genoegen uit de OP gehaald. ;) :*
danananazaterdag 23 juni 2012 @ 20:50
*O* we gaan dit hele topic alleen maar blij zijn!

Fijn inca! spannend die 20 weken maar super dat het nu zo goed gaat! *O* ^O^

Who's next met goed nieuws! *O* *O*

maarreh.. wel even een :* voor wie hem nodig heeft
Incantrixzaterdag 23 juni 2012 @ 20:51
Dank jullie wel allemaal O+ :*

BE, nu moet P de la van de box leeg gaan maken, zijn lego had er ondertussen een thuis gevonden :D
BEzaterdag 23 juni 2012 @ 20:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2012 20:51 schreef Incantrix het volgende:
Dank jullie wel allemaal O+ :*

BE, nu moet P de la van de box leeg gaan maken, zijn lego had er ondertussen een thuis gevonden :D
:D Ik bedacht van de week ook helemaal blij dat hij nu eindelijk voor het echie gebruikt gaat worden! :Y
Incantrixzaterdag 23 juni 2012 @ 20:54
Jaaaa O+ gek he? Kan het me bijna niet voorstellen meer :P actiefoto volgt tzt ;)
kahliezaterdag 23 juni 2012 @ 21:50
Inca tweede trimister! *YAY* Zo blij dat het voorspoedig verloopt nu :)
Koloniazaterdag 23 juni 2012 @ 21:52
Geweldig nieuws Inca! :*
klumsyzaterdag 23 juni 2012 @ 22:27
Inca wat fijn O+
klumsyzondag 24 juni 2012 @ 09:34
Nikki hoe voel je je? m'n duimen blijven echt overuren draaien voor je :*
Tallyzondag 24 juni 2012 @ 10:00
Eindelijk eindelijk eindelijk bloed hier.
Hopelijk ben ik er hier na vanaf. Vocht verlies ik langzamerhand ook weer. (was weer aangekomen). O+
klumsyzondag 24 juni 2012 @ 10:01
Wat fijn Tally! heeft best lang geduurd toch?
_NIKKI_zondag 24 juni 2012 @ 16:16
Klums, ik voel eigenlijk niets. Ja een soort van ongesteldheidskramp af en toe, maar meer ook niet. Vorige keer had ik de tp ook op de 19e en op de 29e testte ik positief. Ik moet dus nog een paar daagjes wachten met testen. Die test was wel een gewone kruidvat test en niet zo'n goedkope hcg test van kruidvat. Die heb ik nu wel en die zijn volgens mij gevoeliger. Ik denk dat ik woensdag de 27e ga testen als er dan nog geen ongi is. Het is echt leven tussen hoop en vrees op het moment. Ik ben blij dat ik deze week weer gewoon 4 dagen werk, dan ben ik er toch een stuk minder mee bezig.

Tally, dat is goed nieuws. :)
Jose81zondag 24 juni 2012 @ 19:56
Inca, wat super voor jullie zeg!! Wow! Probeer er lekker van te genieten!! *O*

Tally, gelukkig... kun je weer verder! *O*
LadyBlackzondag 24 juni 2012 @ 22:37
Pffff mijn menstruatie was vanochtend nog steeds niet doorgebroken, dus ik heb er voor de zekerheid ook nog even een testje tegenaan gegooid :D hartstikke negatief (kon ook niet anders natuurlijk met al dagen bruinverlies), en nog geen uur later kwam ook de buikpijn opzetten.

Mindfuck, I tell you :')

Maargoed, ik heb morgenochtend een echo gepland staan die op dag 3 moet plaatsvinden... zou ik die af moeten zeggen en hopen dat ze dinsdag plaats hebben? Of zou het niet zoveel uitmaken?
LadyBlackzondag 24 juni 2012 @ 22:38
quote:
1s.gif Op zondag 24 juni 2012 10:00 schreef Tally het volgende:
Eindelijk eindelijk eindelijk bloed hier.
Hopelijk ben ik er hier na vanaf. Vocht verlies ik langzamerhand ook weer. (was weer aangekomen). O+
Fijn Tally ^O^ En nu maar gauw door!

En klums morgen echo he O+
danananazondag 24 juni 2012 @ 23:06
pfoe LB vervelend he hoe je lichaam je zo voor de gek kan houden! Je weet dat het mis is en toch dat stemmetje..
Geen idee of je de echo moet verplaatsen. Je kunt altijd bellen naar het ziekenhuis en het voorleggen.. dan laat je het aan hen.

Gelukkig maar Tally! Fijn om ook weer dat vocht te verliezen!

Klumsy succes morgen!
Chantyzondag 24 juni 2012 @ 23:11
Klumsy veel succes morgen!!!
RockabeIIazondag 24 juni 2012 @ 23:24
Inca & Klumsy *O*
_NIKKI_maandag 25 juni 2012 @ 06:34
Klumsy, succes vandaag! :*
Kyaramaandag 25 juni 2012 @ 07:09
Klums, veel succes. Hopelijk iets moois te zien op de echo! :*
Poezebeestmaandag 25 juni 2012 @ 07:18
Klums; veel succes vandaag!
Tallymaandag 25 juni 2012 @ 07:30
Succes vandaag klumsy!
Cathmarmaandag 25 juni 2012 @ 07:35
Inca, wat fijn om te lezen O+

Succes vandaag Klums! Kan niet wachten om goed nieuws van je te lezen :*
klumsymaandag 25 juni 2012 @ 07:53
Ben best wel een beetje zenuwachtig voor straks, moet om 11 uur in het ziekenhuis zijn...
Ben de hele dag misselijk dus dat ik een "goed" teken,
hopelijk geeft de echo straks nog meer goed nieuws,
al weet ik dat het erg vroeg zal zijn... maar zou fijn zijn als ze kunnen zien hoeveel het er zijn

laatste echo was op 6 juni, dus zal nu ergens tussen de 4 en 4,5 week zwanger zijn...
Lijnloosmaandag 25 juni 2012 @ 07:58
:* Succes Klums!
Gerberaatjemaandag 25 juni 2012 @ 08:24
Ben benieuwd Klums! Gaan ze ook HCG prikken? Al hoeft dat ook bij een meerling niet veel hoger te zijn nu dan bij een eenling.... Succes vrouw :*
klumsymaandag 25 juni 2012 @ 08:26
Ik heb echt geen idee, zal wel een beetje afhangen van de echo...
kahliemaandag 25 juni 2012 @ 08:44
Succes Klumsy!

En jij natuurlijk ook LB. Ik zou ook ff bellen om te overleggen met het ziekenhuis tenzij je echt heel vroeg er moet zijn. Dan kunnen ze je plek toch aan niemand meer geven. Ik denk dat je niet de enige bent met een dag 3 echo waar de menstruatie iets later of juist eerder doorbreekt.
klumsymaandag 25 juni 2012 @ 12:20
Er was jammer genoeg nog niks te zien op de echo, dus nu volgende week dinsdag terug komen en hopen dat er dan wel wat te zien is :)
LadyBlackmaandag 25 juni 2012 @ 12:23
Jammer klums... -O-

Nog ff in spanning afwachten dus. Maar wel blijde spanning he?

Mijn afspraak kon naar morgen verplaatst ^O^
Jose81maandag 25 juni 2012 @ 15:13
Pfff.. het blijft dus nog even spannend voor je Klums... maar probeer er wel een beetje van te genieten, hoor (makkelijk gezegd natuurlijk). :*
Chantymaandag 25 juni 2012 @ 19:01
Oh hell klumsy, je houdt het nog wel even spannend zeg! :o
Kyaramaandag 25 juni 2012 @ 20:36
spannend Klums :*
_NIKKI_maandag 25 juni 2012 @ 22:00
Klums, nog een weekje spannend. Hopelijk kun je er ook een beetje van genieten. :*

LB wat fijn dat de afspraak verplaatst kon worden naar morgen.

Ik heb vanmorgen het ziekenhuis gemaild, want ik moest officieel op 1 juli bloedprikken, maar dat is op een zondag. Nu mag ik maandag 2 juli. Ik voel/merk tot nu toe nog helemaal niets, behalve dan de menstruatieachtige krampen, maar dat heb ik al vanaf de punctie, dus dat zegt me niet zoveel. Pfff wat heb ik een hekel aan wachten...
danananamaandag 25 juni 2012 @ 22:26
pff NIKKI wat vervelend dat het nog zo lang duurt! Normaal vliegen de weken voorbij maar als je met zoiets bezig bent lijken de dagen veel langer te duren.. :* sterkte met wachten!

Klumsy jammer dat er nog niets te zien was!

Ben ik de enige met last van plaatsvervangende spanning? :P Zet m op meiden! *O*
LadyBlackdinsdag 26 juni 2012 @ 11:38
quote:
0s.gif Op maandag 25 juni 2012 22:00 schreef _NIKKI_ het volgende:
Klums, nog een weekje spannend. Hopelijk kun je er ook een beetje van genieten. :*

LB wat fijn dat de afspraak verplaatst kon worden naar morgen.

Ik heb vanmorgen het ziekenhuis gemaild, want ik moest officieel op 1 juli bloedprikken, maar dat is op een zondag. Nu mag ik maandag 2 juli. Ik voel/merk tot nu toe nog helemaal niets, behalve dan de menstruatieachtige krampen, maar dat heb ik al vanaf de punctie, dus dat zegt me niet zoveel. Pfff wat heb ik een hekel aan wachten...
Nikki, maandag is al heel snel!!! En dan de dag erna klumsy ook weer!!!

En ik heb dinsdag misschien wel een IUI O+ Heb vandaag een gezinsverpakking ovulatietesten meegekregen :') vrijdag moet er een echo gemaakt worden om te kijken of er al een follikel groeit, en zoja, dan moet ik in het weekend gaan testen. Ik verwacht zelf dat het dan omstreeks dinsdag wel eens de juiste tijd kan zijn! :9
Chantydinsdag 26 juni 2012 @ 14:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juni 2012 11:38 schreef LadyBlack het volgende:

[..]

Nikki, maandag is al heel snel!!! En dan de dag erna klumsy ook weer!!!

En ik heb dinsdag misschien wel een IUI O+ Heb vandaag een gezinsverpakking ovulatietesten meegekregen :') vrijdag moet er een echo gemaakt worden om te kijken of er al een follikel groeit, en zoja, dan moet ik in het weekend gaan testen. Ik verwacht zelf dat het dan omstreeks dinsdag wel eens de juiste tijd kan zijn! :9
Spannend *O* Hopelijk krijg je heel snel een reeks positieve testen :Y (ovu en zwanger O+)
_NIKKI_dinsdag 26 juni 2012 @ 19:49
Jeej LB! Dat is al heel snel! O+
klumsywoensdag 27 juni 2012 @ 07:58
LB O+ Dinsdag is al heel snel O+

Nikki, ga je zelf al eerder testen, of wacht je op de bloedtest van maandag? :*
LadyBlackwoensdag 27 juni 2012 @ 11:02
Kan ook woensdag worden, maar omdat mijn cyclus zo kort is, denk ik dat het niet veel later gaat worden. En het is inderdaad al heel snel O+

Hoe voel jij je?
klumsywoensdag 27 juni 2012 @ 11:16
Ik voel me eigenlijk wel zwanger :)
De hele dag door misselijk, maar gelukkig niet zo erg als bij Roan en Senna, toen kreeg ik medicijnen tegen de misselijkheid. Verder ben ik erg moe, heb de hele dag honger :') en ben ik gigantisch opgeblazen :X pas nog maar 1 normale broek en voor de rest heb ik m'n zwangerschapsbroeken maar weer uit de kast gehaald :P

Begin nu ook langzaam aan het idee te wennen, maar durf eigenlijk nog niet zo goed, ben bang dat ik alsnog geen goede echo ga krijgen straks...
droomvrouwtjewoensdag 27 juni 2012 @ 11:20
Ik dacht dat ik al gereageerd had op LB, maar nog niet :@ Dinsdag al IUI wauw wat snel en spannend :*

Klumsy :* dat je nog niet zo durft snap ik wel hoor, maar komt goed schatje echt waar :*

Nikki hou je het wachten nog een beetje vol?? Ga je al eerder testen??

Verder leef ik een beetje onder een steen, hoe dichter we bij 11 juli komen hoe verder ik onder die steen wil kruipen.

Voor alle meiden die het nodig hebben even een dikke knuf :*
LadyBlackwoensdag 27 juni 2012 @ 11:21
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2012 11:16 schreef klumsy het volgende:
Ik voel me eigenlijk wel zwanger :)
De hele dag door misselijk, maar gelukkig niet zo erg als bij Roan en Senna, toen kreeg ik medicijnen tegen de misselijkheid. Verder ben ik erg moe, heb de hele dag honger :') en ben ik gigantisch opgeblazen :X pas nog maar 1 normale broek en voor de rest heb ik m'n zwangerschapsbroeken maar weer uit de kast gehaald :P

Begin nu ook langzaam aan het idee te wennen, maar durf eigenlijk nog niet zo goed, ben bang dat ik alsnog geen goede echo ga krijgen straks...
Ah, wat fijn!

Snap heel goed dat je nog een slag om de arm houdt tot de echo, maar toch heel fijn dat je je wel echt zwanger voelt O+
LadyBlackwoensdag 27 juni 2012 @ 11:24
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2012 11:20 schreef droomvrouwtje het volgende:
Verder leef ik een beetje onder een steen, hoe dichter we bij 11 juli komen hoe verder ik onder die steen wil kruipen.
:*

Eventjes nog veilig onder die steen dan, maar over 2 weekjes kom je er onderuit en ga je beginnen! ^O^
kahliewoensdag 27 juni 2012 @ 11:24
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2012 11:16 schreef klumsy het volgende:
Ik voel me eigenlijk wel zwanger :)
De hele dag door misselijk, maar gelukkig niet zo erg als bij Roan en Senna, toen kreeg ik medicijnen tegen de misselijkheid. Verder ben ik erg moe, heb de hele dag honger :') en ben ik gigantisch opgeblazen :X pas nog maar 1 normale broek en voor de rest heb ik m'n zwangerschapsbroeken maar weer uit de kast gehaald :P

Begin nu ook langzaam aan het idee te wennen, maar durf eigenlijk nog niet zo goed, ben bang dat ik alsnog geen goede echo ga krijgen straks...
Het zou raar zijn als je niet een beetje angstig was hoor Klumsy. Ik hoop dat je net als mijn zus gauw een gevoel krijgt dat het goed zit!
Cathmarwoensdag 27 juni 2012 @ 11:24
Klums ^O^ Het klinkt allemaal hartstikke goed!! Nog even volhouden tot dinsdag en dan hopelijk een hele mooie echo voor jullie!

LB, ooo lekker snel gaat het nu! Ik weet nog goed dat ik met IUI mocht beginnen en ik was zo opgelucht. Want het was voor mijn gevoel mijn eerste echte kans om zwanger te worden.

En Nikki, dat wachten is stom! Ennuh menstruatie achtige krampen dat zegt helemaal niets! Ga je wachten tot maandag?
LadyBlackwoensdag 27 juni 2012 @ 11:29
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2012 11:24 schreef Cathmar het volgende:
LB, ooo lekker snel gaat het nu! Ik weet nog goed dat ik met IUI mocht beginnen en ik was zo opgelucht. Want het was voor mijn gevoel mijn eerste echte kans om zwanger te worden.
Zo voelt het voor mij ook :Y

Ja, ik ben al 2 jaar bezig, maar nu heb ik voor mijn gevoel pas echt kans om zwanger te worden (niet helemaal waar, zei de dokter, maar toch...)

Wat ik trouwens wel shockerend vond, was dat in het IUI-foldertje stond dat ongeveer 1 van de 10 (!!) IUI-behandelingen resulteert in een zwangerschap :o Heeft natuurlijk te maken met de reden waarom ze die behandeling doen (traag / weinig zaad, of een onbekende oorzaak voor subfertiliteit), maar toch! Errrrg lage kans eigenlijk.

Ik stel me dus maar niet in op snel resultaat.
Nanukewoensdag 27 juni 2012 @ 11:34
Mijn duimen draaien hard voor LB en Klumsy en Nikki! :*

Ik heb gisteren een afspraak met de Klinisch Geneticus gehad, en zij heeft me doorgestuurd naar Maastricht voor een intake PGD. Ze schatte dat de intake wel binnen een maand zou plaatsvinden. Vervolgens moet daar beoordeeld worden of ze ermee door willen, en dan moet het nog door een soort 'commissie' die gaan bepalen of het ook wel ethisch verantwoord is en dergelijke. Dat zou ongeveer 3-4 maanden duren omdat die mensen maar enkele keren in het jaar bij elkaar komen. Daarna moet er een test ontwikkeld worden om daadwerkelijk te gaan selecteren op embryo's en dat kan nog eens 9 tot 12 maand gaan duren. Al met al ben ik redelijk blij, een jaar tot anderhalf jaar wachten is niets! Aan de andere kant zijn er nog zoveel stapjes die eerst goedgekeurd en/of ontwikkeld moeten worden dat er ook enorme onzekerheid in schuilt.
Ik hoop in ieder geval dat ik snel de intake kan doen, ik zit met misschien wel een miljoen vragen.

Sorry om zo het topic binnen te komen vallen, ik moest het even ergens kwijt en denk dat het hier het beste past. :@
droomvrouwtjewoensdag 27 juni 2012 @ 11:40
Nanuke wow, wat een traject zeg. Ik hoop dat ze je in Maastricht kunnen helpen. En ja 1-1.5 jaar wachten is lang, maar als je zo risico's kunt verkleinen over het doorgeven van een ziekte is het zeker de moeite waard. En al zijn het kleine stapjes, maar elke stap die genomen word is er eentje vooruit :*
Misschien een rare vraag, maar je hebt toch al een kindje toch?? Heeft zij/hij ook de ziekte?? Of kunnen ze dat nog niet testen?
LadyBlackwoensdag 27 juni 2012 @ 11:43
Nou je zit hier toch ook precies in het goeie topic Nanuke :) er loopt zelfs een ervaringsdeskundige PGD rond!

Spannend hoor, al die stapjes... kan me goed voorstellen dat de vragen zich maar ophopen.
Heb je al op de Freya website gekeken? Die hebben een brochure en een forum over PGD :)
Nanukewoensdag 27 juni 2012 @ 11:47
Ik heb nog geen kinderen en 1 tot anderhalf jaar wachten vind ik op zich nog wel meevallen. Ik had eigenlijk gedacht dat het wel een jaar of 3 zou gaan duren, dus dit is heel positief. Ik ben nog jong (22) dus voor mij had die 3 jaar ook niet erg uitgemaakt, maar mijn vriend is wel 9 jaar ouder en rammelt ongeveer de pan uit. :D Elk stapje is er eentje vooruit inderdaad, en ik ben ook hartstikke blij dat ik op deze manier een 'gezond' (er kan altijd nog wat misgaan) kindje kan krijgen. Maar door alle stapjes zijn er ook heel veel stapjes waarbij mensen kunnen zeggen dat het toch niet ok is om dit traject te gaan doen met mijn ziekte (ik ga er niet van uit, maar het zou kunnen).

LB; dankjewel, ik had het forum nog niet ontdekt de brochure heb ik wel al eens doorgespit. :) Ik heb vooral vragen met wat het lichamelijk/geestelijk met je doet om zo'n traject in te gaan en mbt anticonceptie en zo. :o
droomvrouwtjewoensdag 27 juni 2012 @ 12:02
Ah oke ik dacht dat je al een kindje had, sorry :@
Ja klopt, maar er zullen altijd mensen zijn die vinden dat je te ver kunt gaan, laatst kwam ik een artikel tegen en dat ging over draagmoederschap en een van de reacties was dat iemand zelfs vond dat je met ivf al een grens overgaat, want als de natuur het niet wilt is het niet voor je weggelegd. Zo ook met PGD er zullen altijd mensen zijn die vinden dat je te ver gaat, maar ik denk onder aan de streep, wil iedereen niks liever dan een ''gezond'' kind. Als je de risico's kunt verkleinen waarom niet. Tuurlijk is het goed dat er wel nog steeds een scheidslijn is, het moet ook niet uit de hand lopen zeg maar.
kahliewoensdag 27 juni 2012 @ 12:07
Tja, DV, ik vind het altijd zo bijzonder als mensen het hebben over 'wat de natuur niet wil'. Wij zijn toch ook de natuur? Onze uitvindingen komen toch ook voort uit onze natuur? En als zij iets hebben wat de natuur wil (ziekte, problemen e.d.) dan moet het opgelost worden, maaaar... zodra het om kinderen krijgen gaat "is het wat anders".

Nanuke, ik ben blij dat je de tijd hebt voor het traject en hoop dat je gauw je intake kan hebben. Ook hoop ik dat je weinig last hebt van je eigen ziekte.
droomvrouwtjewoensdag 27 juni 2012 @ 12:24
Nou idd kahlie, maar degene die zo'n reactie gaf was zelf gezegend met 2 kinderen (zoals ze het zelf schreef) dan denk ik, je hebt makkelijk praten met je als de natuur het niet wilt. En idd door dat we als mens groeien en meer te weten te komen zijn er zulke technieken en we zijn er allemaal vrij in of we hier van gebruik willen of niet. Het is niet dat de arts mij gedwongen heeft, nee ik maak die keuze, maar zo bracht zij het wel. Dat je gedwongen word tot een onnatuurlijk iets, als je niet wilt hoef je niet, maar ja schijnbaar snapte die persoon dat niet zo.. Ik moet toch nog eens zoeken naar dat artikel en de reacties
_NIKKI_woensdag 27 juni 2012 @ 17:23
Hier is het voorbij. Vandaag ongesteld geworden, dus testen hoeft niet meer. Het verbaasde me eigenlijk niets, ik voelde gewoon dat het niet goed zat. Ik mag morgen bloedprikken om na te gaan of het echt waar is en dan hoop ik snel verdere stappen de horen vanuit Brussel.
Ja het is klote,maar we hebben nog 2 pogingen tegoed. En aan de andere kant zijn wij al gezegend met Lisa.Het maakt het voor mij serieus een heel stuk makkelijker dat ik dat meisje gewoon al heb. Het maakt het een stuk makkelijker om te relativeren.
Ik heb al wel weer contact gehad met het LUMC en die willen de echo's en bloedafnames een volgende keer ook gewoon weer doen,dus de weg naar een volgende behandeling voor baby 2.0 ligt alweer open.

Nanuke als je vragen hebt over pgd, ik doe het ook, dus laat maar weten dan.

Oh droomvrouwtje,ik lees nu jouw verhaal met daarin het woordje gezegend pas. Haar gezegend geeft vast iets met een streng geloof te maken, mijn gezegend in het stukje hierboven niet, haha ik geloof in mezelf. Ik kon even geen ander woord vinden wat de lading dekt. Maar ik hoop niet dat je het verkeerd opvat, het was niet mijn intentie om dat woord specifiek te gebruiken.

[ Bericht 9% gewijzigd door _NIKKI_ op 27-06-2012 17:29:46 ]
droomvrouwtjewoensdag 27 juni 2012 @ 17:28
:* nikki jammer zeg -O-
Poezebeestwoensdag 27 juni 2012 @ 17:35
Droomvrouwtje; :* voor jou, nog even en dan is het 11 juli!

Nikki; verdorie, niet het nieuws wat ik gehoopt had. Snap dat het feit dat je Lisa al hebt, het wat makkelijker maakt, maar desondanks is het stom en niet leuk. :*

Nanuke; als je wens groot is, dan duurt wachten altijd te lang, leef naar de tussenstapjes toe, dat maakt het draaglijker!

Hier gaat morgen de eerste deca-spuit erin, zit nu 2 weken aan de pil en vind het echt helemaal niks, dus ben blij als ik er weer vanaf ben.
_NIKKI_woensdag 27 juni 2012 @ 18:36
Poezebeest bijna beginnen. :) Fijn hoor actie!

Nanuke, wat poezebeest zegt is inderdaad waar. Leef van ''mijlpaal'' naar mijlpaal. Dat maakt het makkelijker. :*
LadyBlackwoensdag 27 juni 2012 @ 19:27
He Nikki, verdorie... -O-

En dan moet je dus een hele nieuwe poging ook nog :{ Balen!! Laat je maar even goed verwennen, knuffel je meisje nog ff extra, en dan op naar poging 2 :Y
LadyBlackwoensdag 27 juni 2012 @ 19:41
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juni 2012 17:35 schreef Poezebeest het volgende:

Hier gaat morgen de eerste deca-spuit erin, zit nu 2 weken aan de pil en vind het echt helemaal niks, dus ben blij als ik er weer vanaf ben.
Ah, morgen dus pil-af, fijn!

Decapeptyl, is dat een middel om eiblaasjes te laten rijpen?
Soms ben ik echt nog een n00b :')
Poezebeestwoensdag 27 juni 2012 @ 19:49
Lb; moet nog 5 dagen de pil slikken, overlap van 4 dagen, dus nog even doorbijten. Deca is om je eigen cyclus te onderdrukken, over 2 weken ga ik pas spuiten om eitjes te laten groeien.
LadyBlackwoensdag 27 juni 2012 @ 19:52
Ah, kijk, ik had dus geen idee...

Nou, nog maar even verstand op nul en uitkijken naar de pilloze periode! (en daarna hopelijk natuurlijk bol van de hormonen ;) )
klumsywoensdag 27 juni 2012 @ 20:14
Nikki, wat ontzettend jammer :*
Gerberaatjewoensdag 27 juni 2012 @ 20:16
Nikki verdorrie -O- ondanks dat de kans er natuurlijk ook gewoon inzat is het flink verrot. Ook al heb je Lisa al, het is gewoon best een pittig traject. Helemaal met de PGD waardoor zoveel van alle embryo's gewoon afvalt...

:*
flugeltjewoensdag 27 juni 2012 @ 20:23
klums, helemaal jouw mooie nieuws gemist :o Wat fijn!! We gaan er gewoon vanuit dat er volgende week een heel mooi hartje zichtbaar is. *O*

Inca, Inca, Inca... O+ !!!!!

Je bent er doorheen, het vertrouwen blijft vast nog even fragiel maar ow mensch, wat gun ik jou dit!! Ik hoop dat je heel snel onvoorwaardelijk kunt gaan genieten...
flugeltjewoensdag 27 juni 2012 @ 20:24
Nikki, wat jammer... Ik duim voor een beter volgende poging, het is ook allemaal niet niks :*
Chantywoensdag 27 juni 2012 @ 21:32
Nikki wat balen zeg -O-

Nanunke dat is een flink traject zeg, zogezien goed dat je er vroeg mee start en niet pas op het moment dat je zelf de pan uit rammelt.
Incantrixwoensdag 27 juni 2012 @ 21:54
Fluugs O+ :*

en Nikki, wat ontzettend bagger -O-

Nanuke, sterkte!
_NIKKI_woensdag 27 juni 2012 @ 22:05
Thanks voor alle medeleven dames. :* O+

Ik hoop nu alleen dat ik niet voor een evaluatie ofzo naar Brussel moet. Misschien kan dat bijvoorbeeld ook telefonisch.

Mijn man is echt ontzettend teleurgesteld. Hij was niet degene die heel graag een tweede wilde in eerste instantie, maar het viel nu toch even rauw op z'n dak. Gelukkig ben ik miss positiviteit en dus praat ik aardig op hem in dat het vast goed komt en we niet ons hoofdje erbij moeten laten hangen.

Ik kan er ook weer de 'voordelen' van inzien, zoals een zorgeloze zomervakantie voor het eerst in 3 jaar. Drie jaar geleden zaten we namelijk in onze vakantie in de MMM voor Lisa, 2 jaar geleden was m'n moeder overleden, zijn we getrouwd en verhuisd met baby van 3 maanden en dat allemaal in één zomer en vorig jaar kregen we de sleutels van ons nieuwbouwhuis en hebben we alleen maar geklust. Het lijkt me dus heerlijk om na al die jaren gedoe in de zomer gewoon eens te genieten van de vakantie en echt tot rust te komen. Tuurlijk had ik liever baby 2.0 in m'n buik gehad, maar het is zo ook 'goed'.
Poezebeestwoensdag 27 juni 2012 @ 22:18
Nikki; sterke vrouw die je bent! Een dikke knuffel voor jou en natuurlijk ook voor je man :*
LadyBlackwoensdag 27 juni 2012 @ 23:01
Nikki, wat goed om te lezen... maar het klinkt inderdaad als twee roerige zomers. Kan me voorstellen dat je uitkijkt naar even niets aan je hoofd.

Gaan jullie deze zomer dan ook even 'overslaan'? Of is de zomer zorgeloos genoeg als je ondertussen bezig bent met het PGD-traject?
danananawoensdag 27 juni 2012 @ 23:31
NIKKI wat balen! Maar wel fijn dat je zo lekker positief bent ingesteld! Hopelijk heb je idd die ontspannen zomer.. jullie verdienen het zeker!
Sulldonderdag 28 juni 2012 @ 08:11
Ik was een weekje afwezig voor vakantie, lekker lastminute, heerlijk geluierd, niets gedaan (het was dan ook tegen de 40 graden)

NIKKI ondanks je positiviteit toch balen! Geniet dan in elk geval van je verdiende onbezorgde zomer (betekend dat dat je voorlopig nog niet herstart?)

Klumsy, ik had je bijzondere nieuws gemist, maar wauw je maakt het wel spannend! Ik hoop dat er volgende week iets te zien is en dan toch het liefst 1 knipperlichtje of niet? Heb je nog meer testen gedaan of kun je je inhouden?

Inca, het is je zo gegund, laten we hopen dat deze zwangerschap vlekkeloos mag verlopen verder.

LB, op naar de IUI, wat kan het al snel dan bij jou dag 10?), fijn!

Wij hebben morgen een gesprek over de laatste IUI ronde die voor de 4e keer is afgebroken. Ze zijn ons aan het voorbereiden op IVF, maar zover zijn we nog niet. Ik heb het idee dat er nog meer te halen valt uit de IUI, maar dat we gewoon vette pech hebben gehad. Ik wil voorstellen om de Menopur te combineren met Metformine, heeft iemand hier daar ervaring mee toevallig?
Nanukedonderdag 28 juni 2012 @ 09:18
Nikki, wat zonde dat je poging nu alweer voorbij is! Wanneer mag/ga je een nieuwe poging beginnen? :)

Sull, geen ervaring mee, maar als jij denkt dat er nog meer uit te halen is denk ik dat je dat zeker moet proberen. Succes met het gesprek. :*

Dankjulliewel allemaal, voor de lieve en bemoedigende woorden. Ik zal hier vanaf nu wel wat vaker posten denk ik. :)
_NIKKI_donderdag 28 juni 2012 @ 21:06
Vanmorgen heb ik bloed geprikt en daar bleek inderdaad uit dat ik niet zwanger ben.
Ondanks dat ik niet echt patiënt ben bij het lumc toch vanmorgen even een gesprekje met een van de echo dames gehad. Zij hebben tijdens de behandelimg telkens de formulieren naar Brussel gefaxt. Ze was heel medelevend en geïnteresseerd in het hele pgd verhaal. Ze vond het zelf oprecht jammer dat het mislukt was, maar ze gaf ook aan dat 14 van de 19 eitjes bevrucht gewoon goed is en het echt domme pech geweest is dat er niets over was door zoveel besmette embryo's. Ze belde me ook vanmiddag met de uitslag en ze klonk gewoon teleurgesteld. Ze zei dat ze naar aanleiding van mijn verhaal 's morgens nog hoopte dat het wel gelukt was, wat een schat. O+

Maar goed morgen mag ik Brussel bellen over het vervolgtraject. Ik heb gevraagd wanneer we weer zouden mogen en lichamelijk gezien mag het rond september weer. Morgen eerst maar de receptie bellen en dan hoop ik snel een gesprek met de gyn te krijgen, hopelijk kan dat telefonisch, want ik zie het niet helemaal zitten om voor een gesprek van 15 min (of nog minder) helemaal naar Brussel te gaan. Hopelijk mogen we dan in september weer starten, dat is in ieder geval wat ik graag zou willen. Dus lekker 2 maanden rust en er dan weer vol voor gaan.
kahliedonderdag 28 juni 2012 @ 21:30
_NIKKI_ wat jammer dat het niet gelukt is. Ik vind dat je zo positief, sterk en duidelijk klinkt. Je weet gewoon heel duidelijk wat je wil! Ik hoop voor je dat er telefonisch overlegd mag worden en dat je in September dan kan starten. Een fijne rustige zomer heb je wel verdient :Y

Sull, nog nooit gehoord van Menopur gecombineerd met Metformine. Heb het hier in de topics eigenlijk ook niet gezien. Sorry!
Chantydonderdag 28 juni 2012 @ 21:34
Vandaag mijn laatste primolut genomen, benieuwd wat er de komende dagen gaat gebeuren. Kijken of er daadwerkelijk een bloeding komt en dan over vier dagen aan de chlomid :)
_NIKKI_donderdag 28 juni 2012 @ 21:58
Kahlie, ik weet ook heel goed wat ik wil. ;)

Chanty, hopelijk kun je snel beginnen.
kahlievrijdag 29 juni 2012 @ 09:17
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juni 2012 21:58 schreef _NIKKI_ het volgende:
Kahlie, ik weet ook heel goed wat ik wil. ;)
Dat vind ik mooi! ;)

@Chanty Hopelijk doet de primolut goed zijn werk en kan je straks zo beginnen!
Tallyvrijdag 29 juni 2012 @ 11:04
Ik heb een combi van puregon en metformine gehad. Na een jaar zijn we daarmee opgehouden omdat ik er niet goed op reageerde en van de metformine soms zelfs ziek werd.
_NIKKI_vrijdag 29 juni 2012 @ 15:50
Ik heb net het secretariaat gebeld en het evaluatiegesprek mag gewoon telefonisch. Daar ben ik echt heel blij mee! Het gesprek is al op 23 juli. Enige nadeel is dat die kerel dus de hele dag door kan bellen, gelukkig bellen ze naar m'n mobiele nummer dus ik hoef er niet de hele dag rekening mee te houden. Afhankelijk van hun planning is september een optie. In ieder geval mag het lichamelijk dan in principe wel weer. Ik heb er in ieder geval weer zin in. :)
En oeh 23 juli is ook de eerste dag van mijn vakantie, dus die vakantie wordt inderdaad zorgeloos. Heerlijk! *O*

Nanuke, je hebt een mega PM. ;)
Kyaravrijdag 29 juni 2012 @ 21:18
Fijn dat het telefonisch kan Nikki!

Ladyblack, hoe is de echo vandaag gegaan?
LadyBlackvrijdag 29 juni 2012 @ 22:00
Allemaal redelijk kleine follikeltjes nog, maar met wat reken- en gokwerk hebben we besloten dat ik maandagochtend met de ovulatietesten begin, of eerder als ik denk dat het nodig is :)

Nikki, wat fijn dat je niet weer apart naar Brussel hoeft! Lekker uitkijken naar je zorgeloze zomer nu!
Sullzaterdag 30 juni 2012 @ 07:22
Sorry even een lange echo post...

Nou wij hebben gister een evaluatie gesprek gehad. Zoals ze al aangegeven hadden wouden ze het ook hebben over het starten met IVF. Het was dan ook een zwaar gesprek kan ik wel zeggen.
We kregen een vervangende gynaecoloog die het allemaal eens haarfijn (en wel eerlijk) uitlegde. Dat ik nu al 1,5 jaar bezig ben, dat ik zo vaak terugkom in hun wekelijkse overleggen, dat ze alle opbouwschema's al een keer geprobeerd hebben, dat ze het daar ook niet meer goed weten en dat ik bij die zeer kleine groep hoor die moeilijk te stimuleren is ("die keren dat het is gelukt is meer toeval"), dat het voor mij erg zwaar moet zijn met zoveel teleurstellingen, al dat spuiten etc etc. En toen zei hij letterlijk dat zij de handddoek in de ring wouden gooien wat betreft IUI en een olifantenstap wouden zetten naar IVF.
Ik heb aangegeven dat er volgens mij meer te halen valt uit de IUI, dat het eea er misschien mee te maken heeft dat we een aantal keren tussendoor hebben moeten stoppen en weer opstarten en dat wij het eigenlijk nog wou graag wouden proberen en dan met Metformine wil proberen.
Die metformine gaf hij aan dat was allemaal onderzocht en dat zorgde niet voor meer zwangerschappen, hij had het ook wel gebruikt in het verleden en zag wel dat het voor de individuele patient kon werken, maar in een groot onderzoek was het niet gebleken. Nou ja om een lang verhaal kort te maken, ze vinden het goed dat ik nog IUI tot het einde van het jaar probeer en met Metformine (ik ben blijkbaar zo'n individuele patient, bovendien gaat het mij ook niet om de extra kans op zwangerschap, maar om de extra kans op een goede IUI poging (en daarmee de kans op zwangerschap).

Ik ben natuurlijk blij dat we het nog mogen proberen, maar ik voelde me zo'n zeur, zo'n lastige patient die het allemaal wel heeft opgezocht en het beter weet dan de dokter. Gelukkig kennen ze me allemaal in het ziekenhuis als zorgverlener (ik werk er ook) en gaat alles in goed overleg, maar ik vond dit toch wel een moeilijk gesprek...
Sullzaterdag 30 juni 2012 @ 07:23
Ladyblack, het is nog even spannend dus? Waarom moet je eigenlijk ook ovulatietesten doen als je ook follikelmetingen krijgt?

Nikki, fijn dat het telefonisch kan, het is toch wel een eind hé!

Tally, goed om te horen dat je het ook hebt gehad, jammer dat het niet gewerkt heeft.
Tallyzaterdag 30 juni 2012 @ 07:39
Geen sorry daar is dit topic voor :)

Mij is 2 jaar voor wij aan IVF begonnen ook geroepen dat zij de stap al wilde maken, maar wij waren daar gewoon nog niet aan toe. Dat hebben we in een gesprek laten weten en kregen te horen dat we moesten aangeven wanneer we dat wel waren. Je moet er gewoon stevig voor in je schoenen staan (allebei in de relatie). Tot die tijd mochten wij gewoon de IUI blijven proberen.
Dus je bent echt geen zeur :)
Tallyzaterdag 30 juni 2012 @ 07:40
Na weer wat schommelingen nog 3 kilo te gaan *O*
LadyBlackzaterdag 30 juni 2012 @ 11:27
Sull, volgens mij heb je juist een heel goed gesprek gehad!
Dat jij aangeeft waar jij wel of nog niet aan toe bent is alleen maar heel goed. Dat geeft zo'n arts dan ook de kans om op de individuele patiënt in te gaan.

Het gevoel dat je een verwende zeur bent komt me dan wel weer bekend voor, maar kijk wat het ons opgeleverd heeft!
LadyBlackzaterdag 30 juni 2012 @ 11:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juni 2012 07:23 schreef Sull het volgende:
Ladyblack, het is nog even spannend dus? Waarom moet je eigenlijk ook ovulatietesten doen als je ook follikelmetingen krijgt?
Deze follikelmeting was om te kijken wanneer ik met testen moet beginnen :)

Tally, goed bezig!! Land in zicht he *O*
danananazaterdag 30 juni 2012 @ 21:00
Sull, wat maak jij een heftig proces door. Ik kan over iui niet meepraten. Wij zijn eigenlijk na de onderzoeken van mijn man gelijk op icsi gezet. Ik vond het besef dat dit gelijk een soort start en eindstation is wel heftig, maar ik was eigenlijk ook wel erg dankbaar. Mijn gevoel is dat we nu wel de beste kans hebben..
Soms als ik de verhalen over iui hoor en dan zeker zoals bij jou waarin het allemaal niet soepeltjes loopt, ben ik er helemaal niet rouwig om dat we gelijk icsi doen.. gek he want het blijft allemaal een gevoelskwestie.. en met hormonen nog even een paar stappen heftiger.

Fijn dat het nog iig tot het eind van het jaar door mag zoals jullie dat graag willen! Ik hoop het snel raak is!

Tally goed bezig!!

NIKKI wat fijn dat het gesprek telefonisch mag! Nu nog mooi weer en dan hopelijk de heerlijk ontspannen zomer!

Ik ben soort en met weer gestart met gespannen broekloeren :P Ik verwacht deze maand echt helemaal niets positiefs dus ik hoop dat }) snel komt! Dan kan ik eindelijk weer nachtjes gaan tellen voor de volgende terugplaatsing *O* Ik heb een goed voorgevoel :7 of is dat jinxen als je dat zegt?
_NIKKI_zaterdag 30 juni 2012 @ 22:13
Dananana ik snap denk ik jouw gevoel wel. Ik vind het echt verwonderlijk hoe iedereen alles op een andere manier beleefd. Veel dames die eerst IUI doen hebben er heel veel moeite mee om over te stappen naar IVF/ICSI. Omdat ik niet een heel traject met proberen zwanger te worden heb meegemaakt kan ik me niet echt voorstellen waarom de stap zo groot is voor velen. Ikzelf heb de PGD/ICSI die wij doen nooit als heel heftig ervaren tot nu toe. Natuurlijk zal het lichamelijk zwaarder zijn dan bij IUI, maar als ik hier dan vaak lees over afgeblazen IUI's en op m'n werk hoor dat IUI's niet lekker lopen met teveel/geen follikels e.d. dan begin ik bijna te denken dat het 'makkelijker' is om IVF te doen. Maar ik heb dus nooit met IUI's te maken gehad, dus ik heb makkelijk praten.

LB, spannend, hopelijk heb je snel een positieve ovutest in je handen.

Tally, het eind en het begin is in zicht. Die paar kilo gaat ook lukken!

Dananana, hopelijk komt er snel een eind aan het broekloeren een komt de tp een stukje dichterbij. ;)
Tallyzaterdag 30 juni 2012 @ 22:20
De stap is groot omdat er deels op je eigen lichaam word gerekend bij IUI. Ze brengen het zaad voorbij de baarmoedermond en that's it. Bij IVF halen ze je eiblaasjes uit je eierstokken. Weer een grote stap extra vind ik. Je ligt daar toch weer met je benen wijd terwijl ze je eierstokken lek prikken. Maar das mijn persoonlijke mening. O en ook omdat ze nu zo veel mogelijk eiblaasjes willen hebben en bij IUI mogen en maar max 2 zijn.
_NIKKI_zondag 1 juli 2012 @ 07:57
Tally, dat klinkt inderdaad logisch. Het kan natuurlijk best voelen als falen, terwijl je er zelf niets aan kan doen. En daarnaast is het wel weer een stapje dichter bij ieders grootste angst dat het helemaal niet zal lukken. Maar bij deze nog een keertje petje af voor alle dames die al zo lang moeten wachten en die zo lang in onzekerheid zitten, telkens weer grenzen moeten verleggen in de hoop dat hun grootste droom uit mag komen. :*
Sullzondag 1 juli 2012 @ 08:30
Bedankt voor jullie lieve en herkenbare reacties, ik zat er echt even doorheen. lk zie namelijk ook zeker de mogelijkheden met IVF, maar ik bewaar die bonus liever voor het laatst ;-)

Het komt ook allemaal even wat heftiger binnen denk ik, we kwamen deze week terug van vakantie en toen moest ik tussen de regels door via FB lezen dat één van mijn vriendinnen (die ik tot voor kort nog tot mijn betere vriendinnen rekende) zwanger is. (de eerste uit onze vriendengroep)
Dat verklaarde wel waarom ik al bijna 3 maanden niets van haar gehoord en dat terwijl ik in die tijd nog geopereerd ben ook. Zelfs op een berichtje van mijn kant laatst kwam amper reactie.
Ik wist dat ze bezig was om zwanger te worden, ze had namelijk half februari bij mij geklaagd dat het zoveel langer duurde dan ze verwacht had (ze was met kerst gestopt met de pil!!!). Ik had haar toen maar eens haarfijn uitgelegd hoeveel langer en ellendiger het bij ons duurde en toen kwam de boodschap wel aan.
Toen we dinsdag eenmaal thuis waren lag er een kaartje in de bus, dat we nodig wat moesten afspreken omdat dat al zolang geleden was. Ik ben er erg verdrietig van geweest, maar heb besloten me niet te laten kennen. Ik heb een kadootje gekocht en het blije nieuws (11 weken zwangerschap!) aangehoord, ze was nog verrast dat ik nu al een kadootje bij me had ook :') Ze vond het zo moeilijk om het me te vertellen... nou gelukkig was het voor mij een makkie om het aan te horen (en daarvoor te lezen op FB...) :? -O-
Tallyzondag 1 juli 2012 @ 10:05
Och ja :') Zulke verhalen ken ik ook. Maar dan van familie :') Of dat iedereen in de familie weet dat de baby gehaald word met een keizersnede en wanneer en dat wij dat moesten lezen op Hyves :')
Ach ja. Ze doen maar mij boeit dat niet meer. Ben veel te blij dat we er mee gebroken hebben. nou ja mn man dan :P Was zijn zus.
Nanukezondag 1 juli 2012 @ 12:28
NIKKI; bedankt voor de onwijs uitgebreide pm. Het maakt het hele verhaal een stuk 'echter'. Ik ga binnenkort nog wel reageren. ;)

Sull; Ik vind het erg moedig dat je nog niet over wil op de IVF, ondanks dat je daar ook de mogelijkheden ziet. Goed dat je juist bij je gevoel blijft. :*

Ik vind de stap van 7 maanden 'natuurlijk' proberen (tot ik te horen kreeg dat het erfelijk was, zeg maar) naar PGD ook erg groot. Het voelt een beetje alsof iemand ons een kans ontnomen heeft, en ja ik weet dat dat stom is. Ik denk dat het komt omdat ik vanuit school/omgeving altijd het idee meegekregen heb dat je pas de medische molen ingaat op dit gebied, als het allemaal op natuurlijke wijze niet kan. En dat is bij ons niet het geval. Ik ben natuurlijk dankbaar voor de kans op een gezond kindje, maar ik vind het hele idee nogal zwaar. Ik kan me dan ook echt niet voorstellen hoe het voor veel anderen hier moet voelen, echt respect voor jullie. :*

De zus van mijn Lief is ook zwanger en sinds zij weten dat het hier allemaal op een andere manier moet, stuurt ze geen berichtjes meer over goede echo's en dergelijke. Echter als we haar zien moet ze wel continu de nadruk leggen op het feit dat ze zwanger is en daarom 'nu voor twee telt'. Ik vind het erg naar, en heb er ook moeite mee om gewoon nog leuk en aardig te doen dan.

Ik heb vandaag besloten met Lief een lijstje te maken met dingen die we nog graag willen doen/meemaken voordat we daadwerkelijk kunnen beginnen met kinderen. Ook om de tijd wat sneller te laten gaan, en omdat het de wens dan wat makkelijker naar de achtergrond brengt. Denk ik.
Sullzondag 1 juli 2012 @ 12:57
Nanuka wat een goed idee zo'n lijst! Ik ga er ook eens over nadenken of wij alles wel hebben afgestreept ;-)

Wat je zegt over de MMM instappen is helemaal waar, dat gevoel had ik ook. Wij kregen de kans niet om het "gewoon" te proberen, want nadat ik was begonnen met ontpillen, bleek al dat een natuurlijke poging er niet in zou zitten. En dat voelt toch als een ontnomen kans, ik had graag net als anderen (niet te lang natuurlijk, een paar maanden ofzo) gewoon onbevangen willen proberen, maar helaas dat zit er niet meer in. Nou ja de andere kant is, we hebben onze tijd in elk geval goed benut en niet hoeven wachten. :)
leoniekezondag 1 juli 2012 @ 16:06
Dat van natuurlijke kansen ontnomen worden, vond ik toen heel erg herkenbaar en zo frustrerend. De pogingen zijn direct geteld (6 IUI's, 6 IVF's) en ... that's it. Waar andere mensen na een jaar proberen de eerste stappen zetten richting een dokter, zit het er voor ons na 12 pogingen (oké, met veel embryo's heb je er bij IVF wel meer) op.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik hierdoor alleen al in de put heb gezeten :@
LadyBlackmaandag 2 juli 2012 @ 08:33
Ik zal m even dichtgooien!