Hier mijn verse brandnetelsoep. Op ambachtelijke wijze door een vergiet heen gedirigeerd om wat van de lange vezels eruit te houden.
Recept benodigdheden:
* 2 Uien
* 2 Aardappelen
* 2 Flinke handen vol brandnetel toppen ( Ik hield ongeveer de bovenste 10 a 15 cm aan )
* 4 Tenen verse knoflook
* 1 Laurierblad
* 1 Groente bouillonblokje
* 1 a 1,2 liter water
* Peper en zout naar smaak, met eventueel een Spaanse peper erbij !
Werkwijze:
Zet het water met het bouillonblokje op en voeg het laurierblad toe. Ondertussen kun je de aardappelen en brandnetels snijden en wassen. Dan de ui snipperen en met een beetje olijfolie en geperste knoflook licht aanfruiten en bij het water voegen.
Nu het geheel aan de kook brengen met de brandnetels, en koken tot de aardappelen gaar zijn.
Nu deed ik het zo dat ik het geheel door een vergiet heen roerde met een pollepel, zo hou je wat van de vezels uit de stengels uit de soep, maar je kunt het uiteraard gewoon met een blender of staafmixer ook tot een soep pureren.
Het geheel op smaak brengen met peper en zout, a voila, bon appetite !
[ Bericht 68% gewijzigd door Gertje-Plongers op 18-06-2012 19:45:06 ]
Kreeg ooit sprookjes te horen. Zit nu in therapie.