abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 8 juni 2012 @ 22:26:13 #276
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_112638068
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2012 10:56 schreef koekepannekoek het volgende:
Hallo Piet, heb je een goed receptvoor paella?
Wel tien.
Post er binnenkort eentje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_112653597
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 09:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Walnotenolie, Pompoenpitolie?
Thanks!

Weet je toevallig ook of er mosterdzaad te koop is bij een super? (plus had 't niet)
  zaterdag 9 juni 2012 @ 13:24:34 #278
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_112654988
Ja bij de kruiden. Maar het is belachelijk duur bij de supermarkt.
pi_112656729
Bij een Indische of chinese toko hebben ze het meestal ook wel. En veelal nog goedkoper ook.
  zaterdag 9 juni 2012 @ 15:00:21 #280
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112658321
Yup. :Y
En dan ook nog de keus uit bruin en geel mosterdzaad:


Bruin mosterdzaad


Geel mosterdzaad
pi_112660206
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 14:44 schreef Gripper het volgende:
Piet, ik wil graag eens mosterdijs klaarmaken, heb vorige zomer in Italië een goddelijk hertenbief-tartaar met mosterdsorbet op. :9 Als het lukt om dat ooit eens na te maken, ben ik een gelukkig mens :)

Er zijn genoeg recepten te vinden op internet, maar allemaal vragen ze om "afmaken in de ijsmachine" en zo'n ding heb ik niet. Zijn er manieren om met de hand/mixer/keukenmachine/blender ijs te maken?
Een ijsmachine is uiteraard het meest makkelijke, maar er is een truc die je kunt gebruiken als je echt wilt. Je maakt een au-bain-marie, maar dan met ijswater, er is een truc om dat water onder de 0 te krijgen.

Wat je doet is het volgende: je neemt een grote bak met ijsblokjes en voegt daar zoveel water aan toe dat je er een metalen kom in kunt zetten en deze tot het niveau van je ijsmix onder het waterniveau kan staan. Het beste is om veel ijs te hebben en net zoveel water dat de bak omgeven wordt met water. Als je ijswater gemaakt is, gooi je een 500 gram zout (en als je veel water hebt een kilo) in het ijswater. Even roeren met een garde en je zult merken dat het water knetterkoud is. Hoe meer zout, hoe kouder het wordt. -21 is maximaal mogelijk! De bedoeling is dat het ijs niet geheel smelt, zolang er ijs in het water zit is de minimumtemperatuur die van het gezouten ijswater: hoe meer zout, hoe kouder.

Dat onderkoelde ijswater gebruik je dus om een metalen kom (metaal is voor de warmte-overdracht, met een plastic kom heb je teveel isolatie). Nu is het een kwestie van de ijsmix erin doen en met een garde goed roeren (aan alle randjes) tot het ijs stevig is. Dan zet je het zsm in de vriezer.
Whatever...
pi_112675846
Robin!

Mijn moeder had iets in de supermarkt iets zien liggen wat ze nooit eerder gezien had. Een soort kleine, ronde aardappels, per twee verpakt. Ze heeft het niet gekocht en er geen foto van gemaakt :P

Enig idee wat het is?
  zondag 10 juni 2012 @ 00:00:41 #283
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112680320
Pfjieuw, dat is wel een hele vage omschrijving zeg, een soort kleine, ronde aardappels.
Daar ga ik eens een nachtje over slapen.
Ik neem aan dat het een Aziatische supermarkt was? Of gewoon bij Appie of Dirk van de Broek of zo?
  zondag 10 juni 2012 @ 05:41:46 #284
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_112684401
quote:
2s.gif Op zaterdag 9 juni 2012 22:03 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Robin!

Mijn moeder had iets in de supermarkt iets zien liggen wat ze nooit eerder gezien had. Een soort kleine, ronde aardappels, per twee verpakt. Ze heeft het niet gekocht en er geen foto van gemaakt :P

Enig idee wat het is?
vers, vacuüm??
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  zondag 10 juni 2012 @ 15:53:18 #285
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112695106
Ik wil wel eens een keertje sous vide gaan koken maar ik heb geen vacumeerapparaat, is dat echt nodig voor sous vide?
Ik snap dat door het vacuum de smaken naar het centrum van het te bereiden gerecht wordt gezogen en marineren bijv daardoor sneller gaat maar is het ook nodig voor de bereiding zelf?
  zondag 10 juni 2012 @ 17:02:36 #286
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112697938
Ik doe het sinds de kerst al zonder vacuumeerder en dat gaat prima.
Maar je moet wel goeie zakjes scoren. Niet al die zakjes zijn geschikt.
Ik heb de dubbele ziploc dingen en die werken prima.
  zondag 10 juni 2012 @ 17:50:50 #287
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112699848
Ah mooi, dan ga ik die kopen en ga ik het ook eens proberen.
Ik wil het overigens in m'n oven proberen, de laagste stand die die aankan volgens de specificaties is 75 graden maar in de praktijk is die 10 graden kouder en 65 graden is natuurlijk een mooie sous vide temperatuur.
  zondag 10 juni 2012 @ 17:54:46 #288
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112700002
Ik gaar mijn rood vlees op 49C. ;-)
En dat is wat ik meesta klaar maak. Jodenhaas is op het moment favoriet. Zo huppakee, vanuit de vriezer 3 kwartier het warme water in, dan nog even grillen en perfect vlees!

Langer en hoger sudderen van dingen is mij nog niet zo goed bevallen. Dat ik denk "ja, dat is beter dan gewoon in de slowcooker mieteren". Maar goed, daar heb ik dus ook weinig ervaring mee.
  zondag 10 juni 2012 @ 18:06:57 #289
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112700552
Slowcooker heb ik ook niet dus het is wat behelpen en experimenteren maar da's altijd leuk om te doen in de keuken, soms komen er geweldige dingen uit.
laatst had ik bijv zelf een marinade verzonnen met dingen die me lekker leken, achteraf gezien was het gewoon een klassieke chinese marinade (zonder dat ik dat wist) maar 't was wel erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
  zondag 10 juni 2012 @ 18:17:32 #290
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112700945
Maar niet vacuum en niet in een warm water bad? Dan heeft het weinig nog met sous-vide koken te maken he? ;-)
Dat is gewoon op lage temperatuur garen. Misschien eens beginnen met die kip van Heston Blumenthal? Vier uur op 65C?
  zondag 10 juni 2012 @ 18:26:26 #291
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112701268
Ik wilde een bak water in de oven zetten en daar dan het vlees in garen, anders is het geen sous vide meer inderdaad.
De oven is meer om een constante(re) temperatuur van het water te regelen, op gas gaat het denk ik niet lukken.
Die kip van Blumenthal wil ik weleens proberen te maken, de temperatuur lukt in elk geval :)

Overigens is er vanaf 14 Juli een vacumeermachine te koop bij de Lidl voor ¤25:
http://www.lidl.nl/cps/rde/xchg/lidl_nl/hs.xsl/index_31027.htm
  zondag 10 juni 2012 @ 18:37:47 #292
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112701722
Die heb ik ooit gekocht en weer teruggebracht. Kutding.
Even zoeken wat ik er toen elders over schreef....

"Pff, wat een butapparaat. Ik denk dat ik 'm maar gewoon terug ga brengen. Hij vacumeert dus ook geen vochtige dingen, je kunt 'm dan alleen sealen. Dichtmaken dus. Maar omdat je met dat sealen ook automatisch de zak daar afsnijdt ben je mooi de l*l als dat niet meteen goed gaat. Geen tweede kans en dus geen mogelijkheid voor een dubbele sealnaad voor de zekerheid. En als de sealnaad wel gelukt is ziet het er nog krakkemikkig uit. Nee, ik hou het bij mijn Princess Vacuum Sealer 492966.

En oja, als ik zakjes gewoon alleen wil dichtsealen neem ik wel een ziplockzakje. Puh! Werkt nog beter ook, denk ik. Heb nu dus 1 stuk biefstuk met teriyaki waar nog enorm veel lucht bijzit. Gelukkig dat ik daar toevallig net een nieuwe idee over had, hoe die onder water te houden: ik ga er een anker aan vastmaken. :P "

[ Bericht 4% gewijzigd door RobinOok op 10-06-2012 18:42:51 ]
  zondag 10 juni 2012 @ 18:41:35 #293
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112701890
Ah, dat komt goed uit want ik had toch al weinig geld op het moment, hoef ik ook niet te "balen" dat ik er geen geld voor had :D
pi_113160185
Ik wil morgen dit maken (http://www.foodnetwork.co(...)ce-recipe/index.html), en heb het al eens gemaakt, maar even een paar vraagjes.

- Wat is lekker om hierbij te eten? Ik dacht aan iets van aardappels uit de oven, maar wat er dan nog bij aan groente?
- Kan ik beter slagroom of creme fraiche gebruiken? Ik gebruik nu elke keer slagroom, maar vind de saus ietwat dun, maar ook vrij snel koud. Ik ben alleen bang dat het zure van creme fraiche misschien hierbij niet lekker zal zijn?

Merci alvast!
  donderdag 21 juni 2012 @ 06:41:52 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_113175737
Dopperwtjes? Boontjes?
Het licht zurige lijkt mij wel weer lekker, maar als jij de saus te dun vindt dan voeg je toch een bindmiddel toe? Wat aardappelmeel of maizena?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 23 juni 2012 @ 11:41:13 #296
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_113269790
Het is weer zo ver, ik heb weer een kreeft gescoord O+ Morgen gaat ons experiment van de vorige keer in de herhaling. Dit keer met rosevalaardappeltjes gebakken in ganzenvet en een nog nader te bedenken groente.

In februari had je me al de tip gegeven om van het kookvocht een saus te maken. Ik weet nog dat we daar heel weinig van op hadden en dat ik het echt heel zonde vond om het weg te moeten gooien. Dit keer wil ik wat bewaren, ik weet alleen niet zo goed hoe ik dat aan moet pakken. Ik weet ook nog niet wat ik met ingevroren fond of saus wil doen, om het makkelijk te houden :s)

Is het handig om bijvoorbeeld de helft van het, niet ingekookte, kookvocht in te vriezen? Om dan de rest in te koken en aan te vullen met boter/room/ei? Of worden dan beide batches te flauw van smaak?
En kan ik nog iets doen met het karkas na het eten? Het klinkt onhygienisch eigenlijk.
Spoilers!
  zaterdag 23 juni 2012 @ 11:50:08 #297
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_113270029
Oh ja, iemand nog een idee wat ik met eetbare bloemenmix en citroenmelisse kan doen?
Spoilers!
  zaterdag 23 juni 2012 @ 12:09:59 #298
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_113270559
Wat voor bloemen heb je geplukt?
  zaterdag 23 juni 2012 @ 12:19:26 #299
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_113270801
Ik heb een paar maanden geleden een zakje eetbare bloemenmix gekocht en gezaaid. Nu zijn ze erg hard gegroeid en wil ik de bak wat uitdunnen. Ik heb geen idee wat erin zit!

Ik denk dat ik deze twee salades morgen ga combineren voor bij de kreeft. Ik heb ook nog rucola die dringend geoogst moet worden. Zomerse salade met kruiden en bloemen en kruidensalade met walnotensaus
Spoilers!
  zaterdag 23 juni 2012 @ 12:22:00 #300
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_113270865
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2012 12:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb een paar maanden geleden een zakje eetbare bloemenmix gekocht en gezaaid. Nu zijn ze erg hard gegroeid en wil ik de bak wat uitdunnen. Ik heb geen idee wat erin zit!

Ik denk dat ik deze twee salades morgen ga combineren voor bij de kreeft. Ik heb ook nog rucola die dringend geoogst moet worden. Zomerse salade met kruiden en bloemen en kruidensalade met walnotensaus
Ik zou toch eerst uitzoeken wat je precies hebt want bloemen kunnen compleet verschillend smaken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')