Of een gepocheerd eitje erbij.quote:Op dinsdag 20 maart 2012 16:42 schreef Tezz het volgende:
Oe lekker! En inderdaad: gewoon met krieltjes, peterselie, beenham en een gekookt (zacht) eitje. En een klont roomboter natuurlijk....
knap als ze van dit jaar van Nederlandse bodem.quote:Op dinsdag 20 maart 2012 16:23 schreef golfer het volgende:
Zag ze deze week alweer liggen bij de supermarkt: de witte Hollandse asperges.
Nog wel flink geprijsd: 4, 99 voor 500 gram, maar kon het niet laten er weer een bosje mee te nemen.
Morgen dus lekker van de schillen en de afsnijdsels een heerlijk romig aspergesoepje maken en de rest op z'n oud-Hollandsch met krieltjes, (been)ham, ei en botersaus klaarmaken.
Weglaten en gewoon een klassieke zelfgemaakte hollandaise.quote:Op dinsdag 20 maart 2012 20:46 schreef pluissebol het volgende:
Wat zou nou een goede vervanging zijn van de ham? die wel de smaakt vaak maakt!
Geen varkensvlees dus vanwege allergie.
Staat er toch echt op.quote:Op dinsdag 20 maart 2012 21:50 schreef z80 het volgende:
knap als ze van dit jaar van Nederlandse bodem.
voor zover ik weet is er nog niets rijp van de koude grond.
Volgens meerdere aspergekwekers hier in de buurt wordt er vanaf half maart al geoogst.quote:Op dinsdag 20 maart 2012 21:50 schreef z80 het volgende:
[..]
knap als ze van dit jaar van Nederlandse bodem.
voor zover ik weet is er nog niets rijp van de koude grond.
GENETISCH GEMANIPULEERD NIGGAHquote:Op woensdag 21 maart 2012 13:00 schreef Fratz het volgende:
[..]
Volgens meerdere aspergekwekers hier in de buurt wordt er vanaf half maart al geoogst.
Afgelopen weekend konden de eerste asperges worden gekocht.
BLASPHEMY!quote:Op woensdag 21 maart 2012 14:04 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ieder jaar verbaas ik mij weer over het enthousiasme rond asperges. Ik vind het maar een waterige groente met erg weinig smaak. Ik word er niet warm of koud van.
Dan heb je slechte asperges en/of ze zijn niet goed klaargemaakt.quote:Op woensdag 21 maart 2012 14:04 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ieder jaar verbaas ik mij weer over het enthousiasme rond asperges. Ik vind het maar een waterige groente met erg weinig smaak. Ik word er niet warm of koud van.
quote:Op dinsdag 20 maart 2012 16:23 schreef golfer het volgende:
Morgen dus lekker van de schillen en de afsnijdsels een heerlijk romig aspergesoepje maken en de rest op z'n oud-Hollandsch met krieltjes, (been)ham, ei en botersaus klaarmaken.
Hoe doen jullie dat, aangezien wij dat spul altijd weg gooiden of aan de kippen gaven...quote:Op woensdag 21 maart 2012 15:49 schreef golfer het volgende:
Op dit moment wordt er hier van de schillen en de kontjes een soepje gebrouwen.
Ik hanteer altijd dit recept.. En dan gooi ik de schillen en kotjes na het koken nog even door de passeermolen voordat ik de roux maak. Makkelijk en lekker.quote:Op woensdag 21 maart 2012 16:25 schreef Iemand91 het volgende:
Hoe doen jullie dat, aangezien wij dat spul altijd weg gooiden of aan de kippen gaven...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |