abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zaterdag 9 januari 2016 @ 18:25:45 #201
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_158963574
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
quote:
Why did Julian Assange receive an Interpol Red Notice, but Gaddafi only an Orange? Tess Lawrence investigates the murky world of Interpol exclusively for IA, asking some troubling questions and uncovering some startling facts.
quote:
* The paperwork for the Assange Red Notice failed to comply with Interpol's own regulations.

* Sweden revised its requests on several more occasions.

* The documents were incorrectly filed.

* The Assange Red Notice was designed to compromise and damage the personal reputation of Julian Assange and cause him to be held in disrepute.

* That there was a serious internal dispute between Interpol staff and Interpol Executives over the posting of the Assange Red Notice.

* That the Assange Red Notice may, in fact, be defamatory because it breaches Interpol's guidelines.

Further, that the tenuous and spurious requests made by Sweden to Interpol could be used as supportive evidence that Sweden and Interpol (and others) deliberately colluded to inhibit Assange's chances of a fair trial and diminish his international public standing.

* That Interpol has email correspondence, text and communication notes/recordings that confirm such discussion and collusion between Sweden, Australia, the United States and Interpol Executives and these materials attest to political interference by these countries and their representatives, in contravention and violation of Interpol's own regulations.

* That the current Secretary-General of Interpol, Ronald K. Noble is "too close" to US intelligence and remains partisan to preserving and protecting the legacy of the George W. Bush administration and that, despite his formidable qualifications, he has been in the position too long--he is now in his 11th year as Secretary General and his third term. Some of the other 188 member nations understandably want a stint in the high chair.


[ Bericht 30% gewijzigd door Papierversnipperaar op 09-01-2016 18:30:56 ]
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  donderdag 4 februari 2016 @ 15:02:41 #202
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_159652091
quote:
quote:
De Verenigde Naties vinden dat Julian Assange niet moet worden opgepakt als hij de ambassade van Ecuador in Londen verlaat. Er zou sprake zijn van willekeurige gevangenhouding. Dat zal een speciale werkgroep van de VN volgens de BBC bekend gaan maken. Toch ziet het er niet meteen rooskleurig uit voor de WikiLeaks-oprichter.

Wanneer hij zich dit keer wel aan zijn woord houdt, zal Assange vrijdag rond het middaguur na een vrijwillige gevangenschap van ruim 3.5 jaar de Ecuadoriaanse ambassade in Londen verlaten. Bobby's zullen klaarstaan om hem in de boeien te slaan, ongeacht de beslissing, eveneens morgen, van de Verenigde Naties-werkgroep van 'Arbitraire Gevangenhouding'.

Hij zou geestelijk en fysiek uitgeput zijn, de gezochte Wikileaks-oprichter die op 19 juni 2012 de ambassade van binnengetreden om daar met succes politiek asiel te vragen. Vanaf dat moment stond het gebouw nabij Harrods onder toezicht van de politie. Er was geen uitgang voor Assange, temeer alle juridische procedures voorbij waren. Justitie in Zweden wil hem ondervragen met betrekking tot seksueel misbruik van twee vrouwen en het Verenigd Koninkrijk is verplicht om mee te werken aan dit Europese uitleveringsverzoek.
Het artikel gaat verder.
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_159682958
Assange: VN-oordeel zorgt voor lach op mijn gezicht

,,We hebben vandaag een zeer significante overwinning geboekt'', reageerde Wikileaksoprichter Julian Assange vrijdag op het oordeel van een speciale werkgroep van de Verenigde Naties. Het VN-panel concludeerde dat hij zijn vrijheid moet terugkrijgen. ,,En dat heeft voor een lach op mijn gezicht gezorgd.'' Assange sprak de media 's middags toe tijdens een ingelaste persconferentie via een videoverbinding.

Assange noemde het advies van het VN-panel 'rechtvaardig'. ,,Mijn straf wordt door de hoogste organisatie gezien als onwettelijk.'' De uitspraak van de speciale werkgroep heeft wel degelijk rechtskracht, vindt de internetactivist. De Britse en Zweedse regering bestrijden dat het oordeel van de werkgroep bindend is. Londen liet meteen weten formeel protest aan te tekenen. Volgens Assange is er geen beroep mogelijk.

Eerder noemde zijn advocaat Jennifer Robinson het oordeel al 'een klinkende overwinning'. Ze waardeert de conclusie van de werkgroep dat Assange een slachtoffer is van willekeurige hechtenis en dat hij moet worden vrijgelaten. ,,Assange is onderworpen aan een geestelijke marteling.''

De Spaanse ex-rechter Baltasar Garzon zei dat Zweden en het Verenigd Koninkrijk verplicht zijn zich te houden aan de bevindingen van de Verenigde Naties. Garzon, die deel uitmaakt van het juridische team van Assange, zei dat beide landen - als leden van de VN - het oordeel van de VN moeten respecteren. Garzon zei dat beide landen samenwerkten met het panel en dat het 'absurd' is dat zij de VN-beslissing naast zich neerleggen, omdat deze tegen ze pleit. Beide landen zeggen dat de bevindingen niet bindend zijn.

Geen rechtsgrond
Een speciale werkgroep van de Verenigde Naties stelde vrijdag klokkenluider Julian Assange in het gelijk. De Wikileaksoprichter moet niet alleen zijn vrijheid terugkrijgen, maar heeft ook recht op een schadevergoeding voor de 3,5 jaar die hij heeft vastgezeten in de ambassade van Ecuador in Londen, oordeelt het VN-panel. Zowel Zweden als Groot-Brittannië verwerpen echter het oordeel.

Met het oordeel van de VN-werkgroep lijkt een einde te komen aan de voortslepende zaak. Volgens de VN-werkgroep voor willekeurige hechtenis komt het erop neer dat de internetactivist zonder rechtsgrond vastzit in de Ecuadoraanse ambassade. Assange rende in juni 2012 de ambassade van Ecuador in Londen binnen en vroeg er asiel aan.

Het werd hem te heet onder de voeten toen twee vrouwen in Zweden beweerden dat de klokkenluider hen had mishandeld en aangerand. Assange heeft de beschuldigingen altijd ontkend. Hij stelt dat de Britten hem uitleveren aan Zweden en dat hij vandaaruit naar de Verenigde Staten wordt gestuurd. De Amerikanen willen hem berechten voor het lekken.

Formeel is hij niet in staat van beschuldiging gesteld, niet in Zweden en niet in de VS. Justitie in Zweden heeft een aantal aanklachten laten vallen en wil hem alleen verhoren over de mogelijke verkrachting.

Vrijwillig
Assange maakte zijn zaak in 2014 aanhangig bij een werkgroep van de Verenigde Naties die omstreden detenties onderzoekt. Die kijkt uitsluitend naar mensenrechtenschendingen en daarvan zou bij Assange sprake zijn. Hij kan zijn kamer niet uit, heeft er nauwelijks frisse lucht en kampt daarom met gezondheidsklachten.

Wanneer hij namelijk de ambassade zou uitwandelen, wordt hij onmiddellijk gearresteerd door de Londense politie. Tegen Assange is namelijk een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd.

Nu de Verenigde Naties hebben beslist dat hij onterecht vastzit, kan Assange deze uitspraak gebruiken om Groot-Brittannië te overtuigen hem te laten gaan. Echter, zowel de Britten als Zweden ontkennen dat hij beroofd is van zijn vrijheid die 3,5 jaar. De autoriteiten verwerpen dat hij onwettig wordt vastgehouden. Hij is vrijwillig de ambassade van Ecuador binnengelopen, stellen zij.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  dinsdag 23 februari 2016 @ 14:43:28 #204
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_160146965
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
quote:
De Amerikaanse inlichtingendienst NSA heeft in 2008 naar verluidt telefoongesprekken tussen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon afgeluisterd. Dit blijkt uit de meest recente onthullingen op de klokkenluiderwebsite WikiLeaks.
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 3 april 2016 @ 10:00:24 #205
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_161138474
quote:
Tspiras wil opheldering IMF over Wikileaks-lek - rtlz.nl

Griekenland eist tekst en uitleg van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over de door Wikileaks gelekte notulen over het Griekse steunpakket.

Daarin zou staan dat het IMF een Grieks staatsbankroet overweegt om de Europese Unie te bewegen de aan Griekenland voorwaarden voor de noodsteun te versoepelen. Premier Alexis Tsipras vraagt IMF-directeur Christine Lagarde om opheldering, schrijft de Griekse krant Kathimerini.

Discussie tussen topfunctionarissen
In de notulen komen Poul Thomsen, de hoofd van de afdeling Europa van het fonds, en de leider van de IMF-missie in Griekenland, Delia Velculescu, aan het woord. Uit het verslag zou onder meer blijken dat de beide topfunctionarissen gefrustreerd zijn doordat er weinig schot zit in de gesprekken over de hervormingen die de Grieken beloofden door te voeren. Ze hebben het over een 'event', een de default, waardoor Europa wel op dezelfde lijn zou moeten komen als het IMF: soepelere voorwaarden, waaronder schuldverlichting.

Het IMF weigert te reageren op het vermeende lek. De komende week staan nieuwe gesprekken op de agenda tussen Athene en de internationale geldschieters van de Grieken.

Bron: www.rtlz.nl
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  donderdag 19 mei 2016 @ 22:35:38 #206
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_162337941
quote:
Government Docs Reveal White House Efforts To Stop The Next Whistleblower

WASHINGTON — Memos and documents revealed by Freedom of Information Act requests shine light on the extreme lengths the U.S. government took to try to stop whistleblowers in the wake of Chelsea Manning’s massive leak of army reports and diplomatic cables to WikiLeaks.

The documents, released on Sunday by national security journalist Alexa O’Brien on her website and Twitter account, are the results of several FOIA requests pertaining to the U.S. government’s response to WikiLeaks’ publication of classified documents.

Manning, who served as a U.S. Army intelligence officer in Iraq, gave WikiLeaks hundreds of thousands of classified files in 2010, which the website published online. In 2013, she was sentenced to 35 years in prison, which she is currently serving at a military facility at Ft. Leavenworth, Kansas.

O’Brien’s investigation shows that every government agency that handles classified information was directed to form “mitigation teams” to examine any current security risks and try to forestall future whistleblowers.

The 2010 memo that called for these teams, written by Jacob Lew, director of the Executive Office of Management and Budget, claims that “the recent irresponsible disclosure by WikiLeaks has resulted in significant damage to our national security.”

The following year, mitigation teams were gathered under a single umbrella by an executive order which formed the Insider Threat Task Force, an anti-whistleblower team spanning multiple government departments and agencies.

At one point, the administration’s panic over its loss of control of classified material reached such a fever pitch that individual government employees reportedly faced police investigations just for visiting the WikiLeaks website. O’Brien’s FOIA requests revealed a 2012 investigation by the Naval Criminal Investigative Service, a U.S. government law enforcement agency, into the conduct of a linguist stationed at Camp Dwyer, a Marine Corps base in Afghanistan.

— Alexa O'Brien (@carwinb) May 15, 2016In a letter included in the documents, the linguist, whose name has been redacted, pleads for leniency from the investigators: “I am writing this letter to inform you that I have gone through a incident that was not my fault translating classified file in my personal computer.”

Under the heading “Wiki leaks explanation,” the linguist continues, recounting the single visit to the WikiLeaks website which landed them in hot water:

One of the files leaked by Manning, which has come to be known as the “Collateral Murder” video, revealed a series of airstrikes in 2007 by U.S. Army helicopters in Iraq which killed dozens of civilians, including Reuters journalists, Saeed Chmagh and Namir Noor-Eldeen.

After the deaths of Chmagh and Noor-Eldeen, the military repeatedly refused to release key details of the incident to Reuters until Manning blew the whistle on the killings. O’Brien’s FOIA requests revealed repeated attempts by Reuters to obtain information through FOIA requests. In response to one 2007 request, the U.S. government charged Reuters $352 for the privilege of obtaining information on the deaths of the company’s own employees.

Six years after Manning’s leaks and three years after her conviction, the U.S. government’s criminal investigation of WikiLeaks continues. WikiLeaks’ founder, Julian Assange, has spent the last four years living in Ecuador’s Embassy in London on asylum out of fear of extradition to the United States. In March, the U.S. government refused Manning’s FOIA request for details of the Justice Department and FBI investigations into her actions and those of her “alleged civilian co-conspirators” like Assange.

Despite the formation of the Insider Threat Task Force, government leaks have continued, including the 2013 leak of NSA files by Edward Snowden. Although the leak has not been publicly released in full, the Intercept offered expanded access to dozens of these files on Monday.

Bron: www.mintpressnews.com
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_162490381
registreer om deze reclame te verbergen
WikiLeaks releases TiSA documents.
Americans think 100 years is a long time,
Europeans think 100 miles is a long way.
  dinsdag 19 juli 2016 @ 16:36:23 #208
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_163858770
quote:
WikiLeaks belaagd rond publicatie Turkse documenten | NOS

De site van WikiLeaks is gisteravond aangevallen. De organisatie zelf denkt dat het te maken heeft met de aanstaande publicatie van 300.000 e-mails en 500.000 documenten afkomstig van de Turkse AKP, de partij van president Erdogan.

Het is de bedoeling dat de informatie vandaag online komt.

In een Twitter-bericht schrijft de klokkenluidersorganisatie dat zijn "infrastructuur constant wordt aangevallen". WikiLeaks lijkt zelf niet zeker te weten uit welke hoek de aanval komt, maar denkt vanwege de timing dat de Turkse overheid er mogelijk mee te maken heeft.

Het is onduidelijk om wat voor aanval het gaat. Op Twitter wordt gesuggereerd dat het een DDoS-aanval is, waarbij servers worden bestookt met heel veel verkeer waardoor deze tijdelijk offline gaat. WikiLeaks heeft daar zelf nog niets over gezegd.

Het is onduidelijk in hoeverre in de e-mails en documenten informatie staat over de staatsgreep van afgelopen vrijdag. In een tweet zegt de organisatie dat er wel informatie in staat over ontwikkelingen die tot de coup hebben geleid. WikiLeaks zegt daarnaast dat de informatie de AK-partij kan schaden, maar ook kan helpen.

Bron: nos.nl
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  vrijdag 22 juli 2016 @ 22:17:06 #209
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_163941335
quote:
DNC emails: Wasserman Schultz furiously pressured MSNBC after it criticized her “unfair” treatment of Sanders - Salon.com

Debbie Wasserman Schultz, the chair of the Democratic National Committee, was furious when she was criticized by MSNBC host Mika Brzezinski.

Wasserman Schultz called for Brzezinski to “apologize” and told her co-worker Chuck Todd “this must stop.” The DNC chair even complained to MSNBC’s president.

In May, Brzezinski held a segment on the program “Morning Joe” in which she condemned Wasserman Schultz’s “unfair” treatment of Bernie Sanders in the Democratic primary.

“This has been very poorly handled from the start. It has been unfair, and they haven’t taken him seriously, and it starts, quite frankly, with the person that we just heard speaking,” Brzezinski said, referring to Wasserman Schultz.

“She should step down,” Brzezinski added.

dnc-msnbc-email-outrage.png

In a May 18 email, Kate Houghton, the director of the DNC chair’s office, forwarded a report on Brzezinski’s segment to Wasserman Schultz.

“This is the LAST straw,” Wasserman Schultz replied, enraged. “This is outrageous. She needs to apologize.”

Wasserman Schultz asked DNC Communications Director Luis Miranda to call Phil Griffin, the president of MSNBC.

Miranda responded noting that Wasserman Schultz “already went to Chuck,” a reference to MSNBC’s Chuck Todd, moderator of “Meet the Press.”

dnc-msnbc-chuck-todd.png

Wasserman Schultz sent another angry message to Todd titled, “Chuck, this must stop.” She included the link to the report on Brzezinski’s segment and wrote, “I would like to discuss this with you today.”

Todd replied noting he was available to speak with her. She thanked him and said Miranda would schedule a time to talk.

Wasserman Schultz was insistent: “I think we need to speak to both of them,” she wrote, referring to Chuck Todd and Phil Griffin, the MSNBC president.

She added, “I’ve been talking to Phil about this since our breakfast.”

WikiLeaks released approximately 20,000 DNC emails on Friday. Another email shows that Wasserman Schultz called the attempt by the Sanders campaign to moderate the party’s stance on Israel “disturbing.”

The DNC chair has long been criticized for anti-Sanders bias. Wasserman Schultz served as co-chair of Hillary Clinton’s 2008 presidential campaign, and is a longtime Clinton ally.
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  vrijdag 22 juli 2016 @ 23:42:19 #210
371563 Nintex
Rechtsts
pi_163944291
Ah, de Russen hebben de e-mails van Hillary gepubliceerd.

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  vrijdag 22 juli 2016 @ 23:47:53 #211
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_163944446
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 23:42 schreef Nintex het volgende:
Ah, de Russen hebben de e-mails van Hillary gepubliceerd.
Nee, dit komt van de Equadorianen.
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 9 augustus 2016 @ 20:47:56 #212
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_164374664
quote:
Assange belooft nieuwe onthullingen over Clinton | Nieuwsuur

De klokkenluiderssite WikiLeaks zal de komende tijd nog veel meer vertrouwelijke informatie over de campagne van Hillary Clinton naar buiten brengen. Dat zegt WikiLeaks-oprichter Julian Assange in een interview met Nieuwsuur.

"We hebben belangrijke informatie over de campagne van Hillary Clinton, de Clinton Foundation en het Democratisch Nationaal Comité. Dat gaan we de komende weken in delen naar buiten brengen."

Eind vorige maand onthulde de klokkenluiderssite al 19.000 e-mails waaruit bleek dat de partijleiding van de Democratische partij systematisch heeft geprobeerd de campagne van Bernie Sanders te dwarsbomen. Uit de mails van zeven prominente partijleden blijkt dat de leiding van de Democratische Partij de kandidatuur van Clinton steunde.

Volgens Hillary Clinton zitten de Russische inlichtingendiensten achter de hack die bedoeld zou zijn om Donald Trump te steunen. Assange noemt dat onzin. "Het hoofd van de Amerikaanse veiligheidsdiensten zegt niet te weten wie er achter de hack zit."

Met het beschuldigen van de Russen probeert Clinton volgens Assange de aandacht af te leiden van wat er daadwerkelijk is gebeurd; het manipuleren van het kiessysteem. "Ik vind het nogal een serieuze aantijging om Donald Trump een Russische spion te noemen, net als sommige journalisten en WikiLeaks."

"Dat brengt ons terug naar grimmige tijden waarin politieke tegenstanders worden afgeschilderd als buitenlandse spionnen. Clinton is nu de veiligheidskandidaat, en iedereen die tegen haar is een Russische spion."

Assange wil niet onthullen wie de mails heeft gelekt, maar suggereert dat het een staflid van de Democratische partij zou kunnen zijn. "Onze klokkenluiders nemen serieuze risico's om aan materiaal te komen. Er is een 27-jarige man, Seth Rich, die werkte voor de DNC. Hij is twee weken geleden in zijn rug geschoten en vermoord om onbekende redenen."

Er werd in Amerikaanse media gezegd dat het om een overval zou gaan, maar volgens Assange is daar geen bewijs voor. "Wij zijn dat aan het onderzoeken."

Vlak na het interview loofde Wikileaks op Twitter een beloning van 20.000 dollar uit voor informatie over de moord op het staflid Seth Rich.

Bron: nos.nl
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  donderdag 11 augustus 2016 @ 18:06:02 #214
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_164433573
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
  dinsdag 16 augustus 2016 @ 23:53:45 #215
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_164606969
"We aren't people, we are text."
- Japanman Sakyusan -
pi_164607569
Experiencing minor difficulties. Have positive up-angle and attempting to blow. Will keep you informed.
  woensdag 17 augustus 2016 @ 00:16:48 #217
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_164608300
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 00:01 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Cool!
In dat geval (had je wellicht al gevonden) nog een direct link naar de text / plaatjes van de hackers: http://webcache.googleuse(...)OyV8eCNMa-0gTIh5O4Cg
"We aren't people, we are text."
- Japanman Sakyusan -
  maandag 22 augustus 2016 @ 19:27:14 #218
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_164767700
quote:
Renowned lawyer who represented Julian Assange died after being struck by train in West Hampstead - News - Hampstead Highgate Express

One of the UK’s most respected international criminal lawyers who was representing Wikileaks founder Julian Assange has died after being hit by a train in West Hampstead.

Married father of two John Jones, QC, worked at renowned legal chambers, Doughty Street and died last Monday morning. Police say they are not treating the death as suspicious.

The 48-year-old barrister has been described as “a giant in his field” by colleagues, who said that his death is “a monumental loss to the cause of international justice and human rights.”

Oxford graduate Mr Jones, who took silk in 2013, specialised in extradition, war crimes and counter-terrorism, representing clients from around the world in high profile cases.

He was part of a team of lawyers acting to prevent the extradition of Julian Assange - holed up in the Ecuadorian embassy for four years - whose case is currently being heard by the UN Working Group on Arbitrary Detention.

Mr Jones was also working with his colleague Amal Clooney to try and halt the execution of Colonel Gaddafi’s son Saif and Libyan spy chief Abdullah-al Senussi.

Earlier in his career, he helped bring to justice some of those responsible for genocide in the former Yugoslavia as part of the UN’s International Criminal Tribunal, working to establish procedures that were used in the historic trials.

As well as his criminal law work, Mr Jones acted as a human rights lawyer, saving a 19-year old from the death penalty in Singapore, fighting on behalf of journalists for free speech in Africa, and making representations to the UN to prevent torture.

He joined Doughty Street in 2005, where he worked alongside some of the UK’s top barristers, including Keir Starmer, MP for Holborn and St Pancras, who remains an associate tenant there.

Mr Starmer, who knew Mr Jones well, said: “John made a huge contribution to international justice. His loss is felt deeply by all his friends and colleagues, and all our thoughts are with his family and friends.”

Doughty Street Chambers said in a statement: “The passing of John Jones QC is a monumental loss to the cause of international justice and human rights worldwide. He was a pioneer, at the forefront of establishing our modern system of international criminal justice, and a giant in the field.

“John was a good friend, great colleague and a brilliant and creative lawyer.

“John was admired and appreciated for his amazing sense of humour, his professionalism and his deep commitment to justice and the rule of law.

“His death is a huge loss for all of us in Chambers, for the British and international legal profession, but mostly for his family to whom we offer our sincerest and deepest condolences.”

The statement also praised Mr Jones for his wit, eloquence and benevolence. His colleagues said: “John prepared humbler cases with a rigour equal to his higher profile ones. He constantly gave his services for free, and his generous spirit and selfless devotion came at some cost.”

Mr Jones lived in Kentish Town with his wife and two young children.

A statement from British Transport Police said officers attended West Hampstead rail station at 7.07 on Monday morning after a man was struck by a train.

It said: “He was pronounced dead at the scene. The man’s death is not being treated as suspicious. A file will be prepared for the coroner.”

Messages of support can be sent to [email protected]ystreet.co.uk and cards or letters can be sent to Chambers (53-54 Doughty Street, WC1N 2LS) to be forwarded to the family.

A fund has been set up for his family, and donations can be made to the Doughty Street John Jones QC Memorial Fund (sort code 20-77-67, account no. 93017451.

Bron: www.hamhigh.co.uk
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_165744882
Persconferentie gaat zo beginnen. Wie kijken er nog meer?
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 10:09:41 #220
32597 ShaoliN
*BLiNg bLiNG*
pi_165744954
Clinton wilde dus schijnbaar het probleem met een drone oplossen?
pi_165744967
quote:
10s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 10:09 schreef ShaoliN het volgende:
Clinton wilde dus schijnbaar het probleem met een drone oplossen?
Iedereen in de zaal moest er om lachen, maar ze meende het serieus _O- ;(
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 10:11:17 #222
32597 ShaoliN
*BLiNg bLiNG*
pi_165744979
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 10:10 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Iedereen in de zaal moest er om lachen, maar ze meende het serieus _O- ;(
Die vrouw is zo gek als een deur.
pi_165745035
Iemand een live link zonder Alex Jones?
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 10:32:22 #224
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_165745232
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 10:16 schreef Ronald-Koeman het volgende:
Iemand een live link zonder Alex Jones?

Deze is tijdelijk zonder Alex Jones :P Maar komt wel van zijn kanaal.

Deze is niet van zijn kanaal:

  dinsdag 4 oktober 2016 @ 10:34:23 #225
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_165745276
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_165745318
Ik verwacht toch wel iets meer dan een drone-aanval-uitspraak.
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 10:51:22 #228
178214 Zipportal
Marcel van RoosmalenGod
pi_165745439
TrumpGod.
pi_165745509
Is dit de DNC-nuke waar Assange het over had? Tegenvaller.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 11:02:10 #230
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_165745578
quote:
2s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 10:58 schreef Ludachrist het volgende:
Is dit de DNC-nuke waar Assange het over had? Tegenvaller.
Er is nog niet eens wat gebeurd :')
pi_165745601
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 oktober 2016 11:02 schreef BarryOSeven het volgende:

[..]

Er is nog niet eens wat gebeurd :')
Ik kijk dan ook niet, ik ben gewoon benieuwd of er nog meer naar buiten komt dan alleen 'Hillary zei dat ze me wilde dronen :'( '
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_165745679
Slecht geluid zeg.
pi_165745713
Wat je verder ook van het hele Wiki leaks gebeuren vind: Wees blij dat het er is want anders hadden wij nooit kunnen inzien hoe onze regeringen tegenover ons liegen ter faveure van de eigen agenda.
  dinsdag 4 oktober 2016 @ 12:00:23 #234
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_165746383
:')

Nou dat was het dan, weer niets.
  zaterdag 8 oktober 2016 @ 18:53:08 #235
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_165835099
quote:
quote:
In lucrative paid speeches that Hillary Clinton delivered to elite financial firms but refused to disclose to the public, she displayed an easy comfort with titans of business, embraced unfettered international trade and praised a budget-balancing plan that would have required cuts to Social Security, according to documents posted online Friday by WikiLeaks.

The tone and language of the excerpts clash with the fiery liberal approach she used later in her bitter primary battle with Senator Bernie Sanders of Vermont and could have undermined her candidacy had it become public.

Mrs. Clinton comes across less as a firebrand than as a technocrat at home with her powerful audience, willing to be critical of large financial institutions but more inclined to view them as partners in restoring the country’s economic health.

In the excerpts from her paid speeches to financial institutions and corporate audiences, Mrs. Clinton said she dreamed of “open trade and open borders” throughout the Western Hemisphere. Citing the back-room deal-making and arm-twisting used by Abraham Lincoln, she mused on the necessity of having “both a public and a private position” on politically contentious issues. Reflecting in 2014 on the rage against political and economic elites that swept the country after the 2008 financial crash, Mrs. Clinton acknowledged that her family’s rising wealth had made her “kind of far removed” from the struggles of the middle class.

The passages were contained in an internal review of Mrs. Clinton’s paid speeches undertaken by her campaign, which was identifying potential land mines should the speeches become public. They offer a glimpse at one of the most sought-after troves of information in the 2016 presidential race — and an explanation, perhaps, for why Mrs. Clinton has steadfastly refused demands by Mr. Sanders and Donald J. Trump, her Republican rival, to release them.

Mrs. Clinton’s campaign would not confirm the authenticity of the documents. They were released on Friday night by WikiLeaks, the hacker collective founded by the activist Julian Assange, saying that they had come from the email account of John D. Podesta, Mrs. Clinton’s campaign chairman.

In a statement, a Clinton spokesman, Glen Caplin, pointed to the United States government’s findings that Russian officials had used WikiLeaks to hack documents in order to sway the outcome of the presidential election, suggesting that the leak of Mr. Podesta’s emails was also engineered by Russian officials determined to help Mr. Trump. Mr. Caplin noted that a Twitter message from WikiLeaks promoting the documents had incorrectly identified Mr. Podesta as a co-owner of his brother’s lobbying firm.

But Clinton officials did not deny that the email containing the excerpts was real.

The leaked email, dated Jan. 25, does not contain Mrs. Clinton’s full speeches to the financial firms, leaving it unclear what her overall message was to these audiences.

But in the excerpts, Ms. Clinton demonstrates her long and warm ties to some of Wall Street’s most powerful figures. In a discussion in the fall of 2013 with Lloyd Blankfein, a friend who is the chief executive of Goldman Sachs, Mrs. Clinton said that the political climate had made it overly difficult for wealthy people to serve in government.

“There is such a bias against people who have led successful and/or complicated lives,” Mrs. Clinton said. The pressure on officials to sell or divest assets in order to serve, she added, had become “very onerous and unnecessary.”

In a separate speech to Goldman Sachs employees the same month, Mrs. Clinton said it was an “oversimplification” to blame the global financial crisis of 2008 on the U.S. banking system.

“It was conventional wisdom,” Mrs. Clinton said of the tendency to blame the banking system. “And I think that there’s a lot that could have been avoided in terms of both misunderstanding and really politicizing what happened.”
Het artikel gaat verder.
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  maandag 10 oktober 2016 @ 17:08:15 #236
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_165875311
En deel twee van de Podesta leaks!

https://wikileaks.org/pod(...)&sort=6#searchresult

4000 stuks dit keer
  dinsdag 11 oktober 2016 @ 15:34:22 #237
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_165894910
WikiLeaks Podesta files deel 3

Het gaat hard nu!

https://wikileaks.org/pod(...)&sort=6#searchresult
pi_165895045
Zwitser, woont vaak in Amsterdam, rijdt RaR en i8, is arts, woest aantrekkelijk en geeft modellen.
  dinsdag 11 oktober 2016 @ 18:06:58 #239
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_165897361
quote:
quote:
Donald Trump, for reasons I’ve repeatedly pointed out, is an extremist, despicable, and dangerous candidate, and his almost-certain humiliating defeat is less than a month away. So I realize there is little appetite in certain circles for critiques of any of the tawdry and sometimes fraudulent journalistic claims and tactics being deployed to further that goal. In the face of an abusive, misogynistic, bigoted, scary, lawless authoritarian, what’s a little journalistic fraud or constant fearmongering about subversive Kremlin agents between friends if it helps to stop him?

But come January, Democrats will continue to be the dominant political faction in the U.S. — more so than ever — and the tactics they are now embracing will endure past the election, making them worthy of scrutiny. Those tactics now most prominently include dismissing away any facts or documents that reflect negatively on their leaders as fake, and strongly insinuating that anyone who questions or opposes those leaders is a stooge or agent of the Kremlin, tasked with a subversive and dangerously un-American mission on behalf of hostile actors in Moscow.

To see how extreme and damaging this behavior has become, let’s just quickly examine two utterly false claims that Democrats over the past four days — led by party-loyal journalists — have disseminated and induced thousands of people, if not more, to believe. On Friday, WikiLeaks published its first installment of emails obtained from the account of Clinton campaign chair John Podesta. Despite WikiLeaks’ perfect, long-standing record of only publishing authentic documents, MSNBC’s favorite ex-intelligence official, Malcolm Nance, within hours of the archive’s release, posted a tweet claiming — with zero evidence and without citation to a single document in the WikiLeaks archive — that it was compromised with fakes:

Official Warning: #PodestaEmails are already proving to be riddled with obvious forgeries & #blackpropaganda not even professionally done. https://t.co/UuJZrurHAA

— Malcolm Nance (@MalcolmNance) October 7, 2016

As you can see, more than 4,000 people have re-tweeted this “Official Warning.” That includes not only random Clinton fans but also high-profile Clinton-supporting journalists, who by spreading it around gave this claim their stamp of approval, intentionally leading huge numbers of people to assume the WikiLeaks archive must be full of fakes, and its contents should therefore simply be ignored. Clinton’s campaign officials spent the day fueling these insinuations, strongly implying that the documents were unreliable and should thus be ignored. Poof: Just like that, unpleasant facts about Hillary Clinton just disappeared, like a fairy protecting frightened children by waving her magic wand and sprinkling fairy dust over a demon and causing it to scatter away.

Except the only fraud here was Nance’s claim, not any of the documents published by WikiLeaks. Those were all real. Indeed, at Sunday night’s debate, when asked directly about the excerpts of her Wall Street speeches found in the release, Clinton herself confirmed their authenticity. And news outlets such as the New York Times and AP reported — and continue to report — on their contents without any caveat that they may be frauds. No real print journalists or actual newsrooms (as opposed to campaign operatives masquerading as journalists) fell for this scam, so this tactic did not prevent reporting from being done.

But it did signal to Clinton’s most devoted followers to simply ignore the contents of the release. Anyone writing articles about what these documents revealed was instantly barraged with claims from Democrats that they were fakes, by people often pointing to “articles” like this one.

clintone-540x489.png
Het artikel gaat verder.
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 12 oktober 2016 @ 16:08:50 #240
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
  woensdag 12 oktober 2016 @ 20:24:09 #241
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
  donderdag 13 oktober 2016 @ 00:15:33 #242
440653 BarryOSeven
Fiat justitia ruat caelum
pi_165923848
0HOUR1__ twitterde op woensdag 12-10-2016 om 23:26:54 https://t.co/XYJnTJVWOeWE FOUND 33,000 EMAILS THEY WENT TO WIKILEAKSGET READY FUCK YOU NICK MERRILL#ANONYMOUS Y… https://t.co/PnfahFkMur reageer retweet
  vrijdag 30 december 2016 @ 18:27:38 #243
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_167752195
quote:
quote:
Julian Assange is a deeply polarizing figure. Many admire him and many despise him (into which category one falls in any given year typically depends on one’s feelings about the subject of his most recent publication of leaked documents).

But one’s views of Assange are completely irrelevant to this article, which is not about Assange. This article, instead, is about a report published this week by The Guardian that recklessly attributed to Assange comments that he did not make. This article is about how those false claims — fabrications, really — were spread all over the internet by journalists, causing hundreds of thousands of people (if not millions) to consume false news. The purpose of this article is to underscore, yet again, that those who most flamboyantly denounce Fake News, and want Facebook and other tech giants to suppress content in the name of combating it, are often the most aggressive and self-serving perpetrators of it.

One’s views of Assange are completely irrelevant to this article because, presumably, everyone agrees that publication of false claims by a media outlet is very bad, even when it’s designed to malign someone you hate. Journalistic recklessness does not become noble or tolerable if it serves the right agenda or cause. The only way one’s views of Assange are relevant to this article is if one finds journalistic falsehoods and Fake News objectionable only when deployed against figures one likes.The shoddy and misleading Guardian article, written by Ben Jacobs, was published on December 24. It made two primary claims — both of which are demonstrably false. The first false claim was hyped in the article’s headline: “Julian Assange gives guarded praise of Trump and blasts Clinton in interview.” This claim was repeated in the first paragraph of the article: “Julian Assange, the founder of WikiLeaks, has offered guarded praise of Donald Trump. …”

The second claim was an even worse assault on basic journalism. Jacobs set up this claim by asserting that Assange “long had a close relationship with the Putin regime.” The only “evidence” offered for this extraordinary claim was that Assange, in 2012, conducted eight interviews that were broadcast on RT. With the claimed Assange-Putin alliance implanted, Jacobs then wrote: “In his interview with la Repubblica, [Assange] said there was no need for WikiLeaks to undertake a whistleblowing role in Russia because of the open and competitive debate he claimed exists there.”

The reason these two claims are so significant, so certain to attract massive numbers of clicks and shares, is obvious. They play directly into the biases of Clinton supporters and flatter their central narrative about the election: that Clinton lost because the Kremlin used its agents, such as Assange, to boost Trump and sink Clinton. By design, the article makes it seem as though Assange is heralding Russia as such a free, vibrant, and transparent political culture that -- in contrast to the repressive West -- no whistleblowing is needed, all while praising Trump.

But none of that actually happened. Those claims are made up.
Het artikel gaat verder.
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  vrijdag 30 december 2016 @ 19:07:00 #244
463668 MrRatio
Never underestimate ratio
pi_167753686
De Guardian produceert wel vaker fake-nieuws.
Environmentalism and its most extreme version, global warming alarmism, asks for an almost unprecedented expansion of government intrusion and intervention into our lives and of government control over us.
Václav Klaus
pi_167871555
Assange O+ still alive :Y


Was live uitzending :@

(Interview met Hannity van fox, waarschijnlijk op youtube morgen te vinden)

[ Bericht 6% gewijzigd door Peace99 op 04-01-2017 05:10:12 ]
pi_167871559
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 00:15 schreef BarryOSeven het volgende:
0HOUR1__ twitterde op woensdag 12-10-2016 om 23:26:54 https://t.co/XYJnTJVWOeWE FOUND 33,000 EMAILS THEY WENT TO WIKILEAKSGET READY FUCK YOU NICK MERRILL#ANONYMOUS Y… https://t.co/PnfahFkMur reageer retweet
Barry, waar ben jij? :o
pi_167871602
Assange on legal trouble:
“I know what I’m doing. I’m prepared to wear the consequences…but my family’s innocent in that equation.”
:{ _O_
  vrijdag 6 januari 2017 @ 18:05:52 #248
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_167929436
quote:
quote:
WASHINGTON

For an online dating site, toddandclare.com seems really good at cloak-and-dagger stuff. Disconnected phones. Mystery websites. Actions that ricochet around the globe.

But the attention grabber is the Houston-based company’s target: Julian Assange, the founder of WikiLeaks, whose steady dumps of leaked emails from Hillary Clinton’s presidential campaign have given supporters of Donald Trump the only cheering news of the last few weeks.

In some ways, toddandclare.com’s campaign against Assange is as revelatory as the leaked emails themselves, illustrating the powerful, sometimes unseen, forces that oppose WikiLeaks.

Whoever is behind the dating site has marshaled significant resources to target Assange, enough to gain entry into a United Nations body, operate in countries in Europe, North America and the Caribbean, conduct surveillance on Assange’s lawyer in London, obtain the fax number of Canada’s prime minister and seek to prod a police inquiry in the Bahamas.

And they’ve done it at a time when WikiLeaks has become a routine target of Democratic politicians who portray Assange as a stooge of Russian President Vladimir Putin and his reported efforts to disrupt the U.S. election.

One part of toddandclare’s two-pronged campaign put a megaphone to unproven charges that Assange made contact with a young Canadian girl in the Bahamas through the internet with the intention of molesting her. The second part sought to entangle him in a plan to receive $1 million from the Russian government.

WikiLeaks claims the dating site is “a highly suspicious and likely fabricated” company. In turn, the company lashed out at Assange on Thursday and “his despicable activities against American national security,” and warned journalists to “check with your libel lawyers first before printing anything that could impact or endanger innocent people’s lives.”

So why are the parties to the melee coming out with both barrels blazing? That remains a mystery of the kind that might take a WikiLeaks-style document dump to suss out.

What is beyond dispute, though, is that the attacks on WikiLeaks rose as the group released a first batch of leaked Democratic National Committee emails in July, days before the party’s national convention, and again this month, as WikiLeaks began releasing thousands of emails from the account of John Podesta, Clinton’s campaign chairman.

The online company paints itself as all-American. Online material says its founders, Todd and Clare Hammond, “are an average American couple from Michigan, who met in the eighth grade.” In 2011, the company says, the Christian couple started an email dating service, and “have married 3,000 couples to date.” Their online network began in 2015, and a statement it filed to a U.N. body says it has “100,000+ female singles” in six countries.

The company’s operating address is a warehouse loading dock in Houston. Its mail goes to a Houston drop box. Its phone numbers no longer work. WikiLeaks says Texas officials tell it the entity is not registered there either under toddandclare.com or a parent company, T&C Network Solutions.

The person who responds to email sent to the company declined to identify himself or herself or answer further questions.

“We are not required to confirm the information you are requesting to anyone other than our government and tax authorities. So many people (and companies) have now been unfairly libeled by the wikileaks troll machine, we are being advised not to comment,” an unsigned email from the company to a McClatchy reporter said Thursday morning.

The people behind toddandclare.com persuaded a U.N. body known as the Global Compact to give it status as a participant in May, and it submitted an eight-page report to the U.N. group Oct. 4 carefully laying out its allegations against Assange. The firm was delisted by the U.N. body eight days later amid controversy over its claims.
quote:
The global tussle between the online dating company and WikiLeaks went public in mid-October when the anti-secrecy group voiced public doubt on whether toddandclare.com actually existed, or served only as a vehicle to attack Assange.

The announcement opened the gates for a disparate crew of internet sleuths - some motivated by hatred of Clinton and others impelled by support for WikiLeaks - to probe into the history of toddandclare.com, suspicious that the dating site might be an undercover operation with links to the Clinton campaign.

Posting their findings on the discussion websites 8chan.net and Reddit.com, they unearthed some curious coincidences. A perusal into the archives of the internet revealed that the Hammonds had once occupied a San Francisco building later rented to a company, Premise Data, whose co-founder has ties to Clinton and her top supporters.
Het artikel gaat verder.

[ Bericht 9% gewijzigd door Papierversnipperaar op 06-01-2017 18:17:08 ]
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  vrijdag 6 januari 2017 @ 18:06:54 #249
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_167929456
quote:
quote:
CNN issued an apology after one of its paid commentators called WikiLeaks founder Julian Assange "a pedophile" during a live broadcast Wednesday morning.

Phil Mudd, a counterterrorism analyst for the network, slipped out the incorrect accusation while discussing Assange's controversial anti-secrecy site on the network's "New Day" show.

"I think there's an effort to protect WikiLeaks (and) a pedophile who lives in the Ecuadorian embassy in London — this guy is not credible," Mudd said, referring to Assange.

Just hours after the segment aired, WikiLeaks threatened to sue CNN for defamation unless it issued an apology or aired a "one hour expose" on the supposed "plot" against Assange.
Het atikel gaat verder.
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 7 maart 2017 @ 18:51:54 #250
172669 Papierversnipperaar
Cafeďne is ook maar een drug.
pi_169356041
NWS / Afluisterpraktijken CIA, publicatie WikiLeaks

quote:
Klokkenluidersite Wikileaks zegt duizenden documenten van de CIA te hebben gepubliceerd, met daarin uitgebreide informatie over hacksoftware die de inlichtingendienst gebruikt.
In het datalek, dat Wikileaks de naam 'Year Zero' geeft, zitten 8.761 documenten. Het gaat volgens Wikileaks om het eerste deel in een serie met de titel 'Vault 7'.

De documenten zouden afkomstig zijn van een gesloten netwerk binnen het CIA-kantoor in Langley. Volgens de klokkenluiders zou de CIA recent de controle zijn verloren over een groot deel van zijn hack-arsenaal.

Een verzameling van malware, virussen en hacksoftware van de CIA zou sindsdien circuleren onder voormalige overheidshackers en opdrachtnemers. Wikileaks zegt zijn informatie van één van deze personen te hebben ontvangen, maar houdt de identiteit van deze persoon geheim.

De CIA heeft nog niet gereageerd op het lek. De echtheid van de documenten kan niet direct worden geverifieerd.

Afluisteren
De documenten lijken een beeld te geven van de schaal waarop de CIA hacksoftware inzet. Onder de documenten bevinden zich instructies om iOS-, Android- en Windows-apparaten te hacken. Ook is in één document te zien hoe de CIA zich richtte op smart-tv's van Samsung, die zouden worden gebruikt om ongemerkt als afluistermicrofoon te dienen.

Uit de documenten blijkt dat de CIA voor veelgebruikte apparaten software heeft om bijvoorbeeld keyloggers te installeren, zodat er kan worden meegelezen bij het typen van gebruikers. Ook wordt omschreven hoe bekende antiviruspakketten kunnen worden omzeild.

Het Amerikaanse consulaat in Frankfurt zou dienen als hackersbasis van de CIA, voor spionage in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. In één document zijn onder meer instructies te lezen voor medewerkers die daar op bezoek komen.

Autorisatie
Volgens Wikileaks heeft de bron achter de documenten zich gemeld vanwege zorgen over de vele mogelijkheden van de CIA. De bron zou zich afvragen of de inlichtingendienst meer doet dan officieel is toegestaan, en daar een discussie over starten.

Uit de documenten zou onder meer blijken dat de CIA zogenoemde zero-day-lekken heeft opgespaard. Dat zijn kwetsbaarheden die niet bij makers van de betreffende software bekend zijn. De inlichtingendienst zou zulke lekken niet melden bij techbedrijven, terwijl de regering van president Obama juist beloofde dat vaker te zullen doen.

Wikileaks heeft bepaalde informatie in de documenten onleesbaar gemaakt, waaronder namen en e-mailadressen. Ook bijlagen bij de documenten, waaronder mogelijk de hacksoftware zelf, zijn vooralsnog niet gepubliceerd.
Free Assange! Hack the Planet
Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')