Waar? Librije's zusje WijnSpijspaleis Lunch
www.chefsrevolution.comEr werden 5 gerechten geserveerd, ieder gerecht door een andere chef en de wijn uitgekozen en gepresenteerd door de door de sommelier van het betrefffende restaurant
Wanneer? 4 juni
Het voorgerecht was van Martin Kruithof, erg smaakvol, ik vond alleen de langoustines wat te gaar, en een aardig grote portie,verder een goed gerecht, als wijn hadden we hierbij een Sancerre uit 2002 geserveerd uit magnums.
dit gerecht vond ik het minste van de 5, de spareribs waren te zout en ook de smaak van de ganzenlever vond ik niet geweldig, of dit door de zoute spareribs kwam weet ik niet, verder was de sherry wat teveel van het goede, een te grote verandering tov de wijn bij het eerste gerecht en bracht ook de wijn bij het 3e gerecht in de problemen
Leuk gerecht al vond ik de paling erbij overbodig, de geserveerde wijn was al wat licht en mede door de sherry bij het 2e gerecht kwam de smaak er helemaal niet meer uit
Op zich een heel mooi gerecht maar het was flauw, zat te weinig smaak aan terwijl het toch allemaal mooie producten zijn, de wijn erbij was wel goed
Heel mooi dessert, goed van smaak, perfect ware het niet dat er een wijn bij geschonken werd, gemaakt van paardenbloemen.
De neus was te bloemig, beetje schoonmaakmiddel achtig en de smaak wat te zoet, iets te chemisch .
Van te voren overleggen over wie wat maakt en wat voor wijn erbij te serveren had het geheel meer in balans kunnen brengen, nu zaten in twee gerechten ganzenlever en ook in 2 gerechten asperges.
Verder was het gewoon heel leuk, we kwamen vroeg aan (11:30) met het idee om op de boerenmarkt te gaan kijken maar helaas regende het zo hard dat we dat hebben uitgesteld tot na de lunch, toen maar begonnen met een glaasje champagne in de lobby, deze werd na een minuut of 5 omgetoverd tot een wijnproeverij die was oorspronkelijk buiten gepland maar door de regen naar binnen verhuisd.
Wij zijn toen maar een rondje gaan lopen op de overdekte binnenplaats waar diverse wijn importeurs hun wijnen lieten proeven, uitspugen doe ik liever niet dus dat ging aardig.
Na de lunch was het inmiddels droog en zijn we alsnog naar de boerenmarkt gegaan, daar diverse kazen, worsten en bieren geproefd.
Uiteindelijk zijn we weer op de binnenplaats terecht gekomen waar een feestje was voor de mensen die aan het evenement hadden meegewerkt dus eigenlijk niet voor ons maar hebben ook daar nog wat glaasjes gedronken.
Kosten: de lunch was 150euro pp inclusief de drank er is verder niets in rekening gebracht, ook de 2 glazen champagne niet bij aankomst.
Cijfer: 7 voor sec de lunch, als er door zoveel sterren voor je gekookt wordt had het ook wat beter gekund, voor het gehele evenement het proeven en de gezelligheid een 9, als het volgend jaar weer georganiseerd wordt kom ik zeker terug als reserveren weer lukt.