abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 22 december 2011 @ 13:55:02 #251
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_105915206
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 13:47 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ah, fijn om te weten, dat vroeg ik met net af, of ze wel nauwkeurig zijn. Dat is gewoon zo' n prikding toch? Kan je die erin laten zitten in de oven? Of moet je em er af en toe inprikken?
De punt tot halverwege in het vlees steken, dan meet ie daar de temperatuur.
Ook handig om erachter te komen of je oven wel op temperatuur is.
Mijn (magnetron)oven is standaard zo'n 10 graden kouder dan er aangegeven wordt, ik moet 'm dus op 190 graden zetten als het 180 graden moet zijn.
Dus standaard ligt er een (kern)temperatuurmeter bij me in de oven.

De mijne heb ik voor een euro of 15 gekocht bij cook&Co en is eigenlijk een frituurthermometer, gaat dus ook tot 300 graden.
pi_105915213
Zit meestal bij een digitale een hittebestendig kabeltje aan. De "Fantast" van dat grote Zweedse warenhuis is een goedkope en degelijke oplossing. Mijne komt overigens van de Sligro af. En ik heb ook nog een ouderwetse prikthermometer van Weber met een wijzertje.
  donderdag 22 december 2011 @ 19:51:03 #253
1723 zeeuws jongetje
inmiddels ouwe lul
pi_105929627
Piet,

In een recept voor soep staat dat ik moet binden met rijstebloem. Is dat ergens goed voor of kan ik net zo goed gewone bloem gebruiken?

Weet sowieso niet waar ik rijstebloem moet krijgen. Is toch babyvoedsel??
  donderdag 22 december 2011 @ 19:53:09 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105929751
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 19:51 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Piet,

In een recept voor soep staat dat ik moet binden met rijstebloem. Is dat ergens goed voor of kan ik net zo goed gewone bloem gebruiken?

Weet sowieso niet waar ik rijstebloem moet krijgen. Is toch babyvoedsel??
Wat is het voor een soep?
Binden met aardappel is meestal beter dan bloem omdat bloem de smaak onderdrukt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 22 december 2011 @ 19:54:21 #255
91830 MaximusTG
pi_105929835
Rijstebloem kan je trouwens wel bij een toko krijgen als je het per se moet hebben. Wordt volgens mij ook gebruikt om tijgerbrood zn strepen te geven :).
  donderdag 22 december 2011 @ 19:54:46 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105929867
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 19:54 schreef MaximusTG het volgende:
Rijstebloem kan je trouwens wel bij een toko krijgen als je het per se moet hebben. Wordt volgens mij ook gebruikt om tijgerbrood zn strepen te geven :).
Klopt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 22 december 2011 @ 20:57:14 #257
1723 zeeuws jongetje
inmiddels ouwe lul
pi_105933191
quote:
1s.gif Op donderdag 22 december 2011 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat is het voor een soep?
Binden met aardappel is meestal beter dan bloem omdat bloem de smaak onderdrukt.
`
Het is een bisque, van rivierkreeftjes.
  donderdag 22 december 2011 @ 21:02:57 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105933534
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 20:57 schreef zeeuws jongetje het volgende:

[..]

`
Het is een bisque, van rivierkreeftjes.
Dan kan je hem ook binden met een sausbinder, eentje zonder smaakje. Dat is trouwens ook grotendeels rijstebloem
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105934068
Piet,

Ik wil met de kerst (morgenavond ga ik oefenen) gebraden eendenborst gaan serveren op een bedje van en-dente groenten (wortel reepjes en kool) met gebraden blokjes chorizo. Dit recept heb ik eens in een goed restaurant gegeten, alleen denk ik dat er een saus of jus bij moet omdat het geheel anders te droog wordt. Ook denk ik dat er mischien nog 1 extra groente bij moet...

heb je suggesties voor een de saus en het bedje van groente? Op youtube gebruiken de chefs nooit de sappen van de eend voor de saus, is hier een reden voor?
at your service
  donderdag 22 december 2011 @ 21:14:46 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105934338
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 21:11 schreef the_butler het volgende:
Piet,

Ik wil met de kerst (morgenavond ga ik oefenen) gebraden eendenborst gaan serveren op een bedje van en-dente groenten (wortel reepjes en kool) met gebraden blokjes chorizo. Dit recept heb ik eens in een goed restaurant gegeten, alleen denk ik dat er een saus of jus bij moet omdat het geheel anders te droog wordt. Ook denk ik dat er mischien nog 1 extra groente bij moet...

heb je suggesties voor een de saus en het bedje van groente? Op youtube gebruiken de chefs nooit de sappen van de eend voor de saus, is hier een reden voor?
Ik zit mobiel en heb geen zoekfunctie, maar heb hier wel eens een recept voor sinaasappelsaus gepost.
Hebbus, goegel vond hem
paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en boullion (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen).
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje
Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade.
Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus
Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel.
Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is.
Afmonteren met een flinke kluit boter.
Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 22 december 2011 @ 21:16:55 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105934486
Wiebertvormig insnijden op de vette kant met een scherp mes, gebruik eventueel een vers stanleymesje of breekmesje, je kan rustig een beetje vet in de pan doen, niet teveel, en op laag vuur braden en pas op het einde de rode kant dichtschroeien. De spekkant wordt dan heerlijk knapperig.
Laten rusten voor je hem aan plakjes snijdt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105934678
Dank je Piet :) dat was ongeloofelijk snel trouwens
at your service
  donderdag 22 december 2011 @ 21:27:03 #263
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105935164
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 19:51 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Piet,

In een recept voor soep staat dat ik moet binden met rijstebloem. Is dat ergens goed voor of kan ik net zo goed gewone bloem gebruiken?

Weet sowieso niet waar ik rijstebloem moet krijgen. Is toch babyvoedsel??
Rijstmeel is natuurlijk wel lekkerder dan bloem. Je kunt rijstmeel ook zelf maken, zeker als je niet veel nodig hebt. Gewoon wat rijst fijnwrijven.

Gisteren nog gebruikt om turnipcake te maken. :P
  donderdag 22 december 2011 @ 21:28:26 #264
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105935259
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 21:11 schreef the_butler het volgende:
Op youtube gebruiken de chefs nooit de sappen van de eend voor de saus, is hier een reden voor?
Ja, omdat dat puur vet is. Niet lekker/geschikt om jus van te maken.
  donderdag 22 december 2011 @ 21:37:01 #265
1723 zeeuws jongetje
inmiddels ouwe lul
pi_105935838
Oke dank Piet en Robin :Y)
  donderdag 22 december 2011 @ 21:45:52 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105936396
Succes zeeuws jongetje!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 22 december 2011 @ 21:56:43 #267
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105937177
Ben toevallig zelf ook bezig met het recept van eend met sinaasappelsaus uit Mastering the art of french cooking, kan het recept wel overtypen als er behoefte aan is.
  donderdag 22 december 2011 @ 22:00:44 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105937460
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 21:56 schreef Erasmo het volgende:
Ben toevallig zelf ook bezig met het recept van eend met sinaasappelsaus uit Mastering the art of french cooking, kan het recept wel overtypen als er behoefte aan is.
Die is ook lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 22 december 2011 @ 22:16:44 #269
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105938493
Sterspeler is de saus dus het master roasting recept heb ik achterwege gelaten:







pi_105939210
Ik heb voor 1e kerstavond 2 reebiefstukken. Hoe kan ik deze het beste bereiden? Welke saus is hier het lekkerst bij?
  donderdag 22 december 2011 @ 22:32:12 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105939520
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 22:27 schreef tech4u het volgende:
Ik heb voor 1e kerstavond 2 reebiefstukken. Hoe kan ik deze het beste bereiden? Welke saus is hier het lekkerst bij?
Op kamertemperatuur laten komen, zouten en peperen, kort braden als biefstuk.
Saus, fles rode wijn inkoken met knoflook, gesnippert uitje, blaadje laurier, foelie, peperkorrels, jeneverbes tot je ca een kwart over hebt.
Door een zeef halen en fond toevoegen, inkoken, licht binden vuur uitzetten en een kluit boter toevoegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_105940291
quote:
1s.gif Op donderdag 22 december 2011 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Op kamertemperatuur laten komen, zouten en peperen, kort braden als biefstuk.
Saus, fles rode wijn inkoken met knoflook, gesnippert uitje, blaadje laurier, foelie, peperkorrels, jeneverbes tot je ca een kwart over hebt.
Door een zeef halen en fond toevoegen, inkoken, licht binden vuur uitzetten en een kluit boter toevoegen.
Dank!
  donderdag 22 december 2011 @ 22:45:29 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105940376
U zijt wellekome, om maar in de kerstgedachte te blijven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 22 december 2011 @ 23:02:59 #274
139820 mol_air
Jus ex injuria non oritur
pi_105941522
Kan ik eendenleverpate bakken?

Vindt gebakken eendenlever namelijk heerlijk, maar dit verkochten ze alleen per hele lever (700g), dat was me wat teveel en daardoor duur.
  vrijdag 23 december 2011 @ 08:59:52 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_105952437
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2011 23:02 schreef mol_air het volgende:
Kan ik eendenleverpate bakken?

Vindt gebakken eendenlever namelijk heerlijk, maar dit verkochten ze alleen per hele lever (700g), dat was me wat teveel en daardoor duur.
je kan het proberen, maar of het lekker is weet ik niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')