De punt tot halverwege in het vlees steken, dan meet ie daar de temperatuur.quote:Op donderdag 22 december 2011 13:47 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ah, fijn om te weten, dat vroeg ik met net af, of ze wel nauwkeurig zijn. Dat is gewoon zo' n prikding toch? Kan je die erin laten zitten in de oven? Of moet je em er af en toe inprikken?
Wat is het voor een soep?quote:Op donderdag 22 december 2011 19:51 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Piet,
In een recept voor soep staat dat ik moet binden met rijstebloem. Is dat ergens goed voor of kan ik net zo goed gewone bloem gebruiken?
Weet sowieso niet waar ik rijstebloem moet krijgen. Is toch babyvoedsel??
Kloptquote:Op donderdag 22 december 2011 19:54 schreef MaximusTG het volgende:
Rijstebloem kan je trouwens wel bij een toko krijgen als je het per se moet hebben. Wordt volgens mij ook gebruikt om tijgerbrood zn strepen te geven .
`quote:Op donderdag 22 december 2011 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat is het voor een soep?
Binden met aardappel is meestal beter dan bloem omdat bloem de smaak onderdrukt.
Dan kan je hem ook binden met een sausbinder, eentje zonder smaakje. Dat is trouwens ook grotendeels rijstebloemquote:Op donderdag 22 december 2011 20:57 schreef zeeuws jongetje het volgende:
[..]
`
Het is een bisque, van rivierkreeftjes.
Ik zit mobiel en heb geen zoekfunctie, maar heb hier wel eens een recept voor sinaasappelsaus gepost.quote:Op donderdag 22 december 2011 21:11 schreef the_butler het volgende:
Piet,
Ik wil met de kerst (morgenavond ga ik oefenen) gebraden eendenborst gaan serveren op een bedje van en-dente groenten (wortel reepjes en kool) met gebraden blokjes chorizo. Dit recept heb ik eens in een goed restaurant gegeten, alleen denk ik dat er een saus of jus bij moet omdat het geheel anders te droog wordt. Ook denk ik dat er mischien nog 1 extra groente bij moet...
heb je suggesties voor een de saus en het bedje van groente? Op youtube gebruiken de chefs nooit de sappen van de eend voor de saus, is hier een reden voor?
Rijstmeel is natuurlijk wel lekkerder dan bloem. Je kunt rijstmeel ook zelf maken, zeker als je niet veel nodig hebt. Gewoon wat rijst fijnwrijven.quote:Op donderdag 22 december 2011 19:51 schreef zeeuws jongetje het volgende:
Piet,
In een recept voor soep staat dat ik moet binden met rijstebloem. Is dat ergens goed voor of kan ik net zo goed gewone bloem gebruiken?
Weet sowieso niet waar ik rijstebloem moet krijgen. Is toch babyvoedsel??
Ja, omdat dat puur vet is. Niet lekker/geschikt om jus van te maken.quote:Op donderdag 22 december 2011 21:11 schreef the_butler het volgende:
Op youtube gebruiken de chefs nooit de sappen van de eend voor de saus, is hier een reden voor?
Die is ook lekker.quote:Op donderdag 22 december 2011 21:56 schreef Erasmo het volgende:
Ben toevallig zelf ook bezig met het recept van eend met sinaasappelsaus uit Mastering the art of french cooking, kan het recept wel overtypen als er behoefte aan is.
Op kamertemperatuur laten komen, zouten en peperen, kort braden als biefstuk.quote:Op donderdag 22 december 2011 22:27 schreef tech4u het volgende:
Ik heb voor 1e kerstavond 2 reebiefstukken. Hoe kan ik deze het beste bereiden? Welke saus is hier het lekkerst bij?
Dank!quote:Op donderdag 22 december 2011 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Op kamertemperatuur laten komen, zouten en peperen, kort braden als biefstuk.
Saus, fles rode wijn inkoken met knoflook, gesnippert uitje, blaadje laurier, foelie, peperkorrels, jeneverbes tot je ca een kwart over hebt.
Door een zeef halen en fond toevoegen, inkoken, licht binden vuur uitzetten en een kluit boter toevoegen.
je kan het proberen, maar of het lekker is weet ik nietquote:Op donderdag 22 december 2011 23:02 schreef mol_air het volgende:
Kan ik eendenleverpate bakken?
Vindt gebakken eendenlever namelijk heerlijk, maar dit verkochten ze alleen per hele lever (700g), dat was me wat teveel en daardoor duur.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |