Een uitstapje naar De Rekenkamer past ook wel in het rijtje. Het gaat dan misschien niet over voedsel, maar het heeft wel dezelfde stijl.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 21:19 schreef Erasmo het volgende:
Geen KVW maar ik denk dat de gemiddelde KVW-kijker dit wel kan waarderen, aankomende zondag zendt HollandDoc de docu Smakelijk Eten uit.
Klopt. Wilde Keuken, klootwijk aan zee..quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 11:50 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Is de Wilde Keuken ook niet van PO? Zo ja, dan samen met KVW de beste programma's
Ben nog nooit een potjes pesto tegengekomen die te eten was.quote:Op vrijdag 14 oktober 2011 16:08 schreef Erasmo het volgende:
Helaas wel, ik ben bv. nog nooit een potje pesto in de supermarkt tegengekomen zonder cashewnoten.
Ben benieuwd naar de aflevering over spek. Spek
Tja, tomatensoep maak je ook heel makkelijk en veel lekkerder zelf, maar ik wed dat veel Nederlanders het alleen uit blik kennen.quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 12:05 schreef fotostarter het volgende:
Zoiets koop je ook niet uit een potje. Is eenvoudig in 2 tellen zelf te maken.
Gelukkig hier niet.quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 12:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, tomatensoep maak je ook heel makkelijk en veel lekkerder zelf, maar ik wed dat veel Nederlanders het alleen uit blik kennen.
Ja want die komt niet uit blik...quote:Op zaterdag 15 oktober 2011 12:28 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Gelukkig hier niet.
Zelf maken is goedkoper, lekkerder, gezonder.
Maar ja, mensen zijn tegenwoordig te druk, zegt men
Ik gun het ze wel hoor, zo'n lekkere hap zoute rode emulsie.
En het liefst soep uit zak, want dat is NOG beter
quote:Spek
Spek is vet en daarom vet lekker. Door de stamppot, bij de bonen of onder het gebakken eitje. Maar, het mag niet meer: vet spek. Je wordt er dik van en je raakt verstopt. Daarom hebben de spekkopers van de industrie iets bedacht: mager spek.
Echt spek van het varken, met maximaal twintig procent vet. Maar hoe kan dat eigenlijk, vet spek dat mager geworden is? Is dat nauwkeurig snijwerk of krijgt het varken niets te eten? De Keuringsdienst van Waarde gaat op zoek naar het mysterie van mager spek en komt met een spectaculaire onthulling.
De Keuringsdienst van Waarde is het consumentenprogramma met simpele vragen en hilarische antwoorden. Maurice Dekkers, Roland Duong, Marijn Frank, Abel Nienhuis, Teun van de Keuken en Maarten Remmers vragen aan fabrikanten en gaan op onderzoek uit.
Uitzending: donderdag 20 oktober 2011 om 20.30 uur op Nederland 3
Persbericht over deze uitzending:quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Hij is vanavondquote:Op donderdag 20 oktober 2011 13:58 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ik zag de uitzending vanochtend nog niet op uitzendinggemist helaas.
Hij wordt toch pas vanavond uitgezonden?quote:Op donderdag 20 oktober 2011 13:58 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ik zag de uitzending vanochtend nog niet op uitzendinggemist helaas.
Het probleem is dat er mager op staat. Niet dat spek vet is. Mager spek bestaat volgens de fabrikant dan moet je ook aan de eisen voldoen voor mager.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 13:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Aha, dus mager gehakt mag tot 20% vet bevatten.
Ik snap trouwens het probleem niet, waarom zou je spek willen eten als je vet wilt vermijden, dat is zoiets als suiker willen eten zonder dat het zoet is.
Dat snap ik zeker wel, maar de absurde vraag van de consument mager spek te willen, is bespottelijkquote:Op donderdag 20 oktober 2011 14:01 schreef Godtje het volgende:
[..]
Het probleem is dat er mager op staat. Niet dat spek vet is. Mager spek bestaat volgens de fabrikant dan moet je ook aan de eisen voldoen voor mager.
de fabrikanten sturen hier zelf op aan met al hun reclame onzin op verpakkingen. van mij mag het gewoon weer terug naar vroeger, of hoe denemarken het heeft geregeld. Gewoon, merkje, halfvolle melk. Geen gezeur over calcium, toegevoegde marginale hoeveelheden omega 3 vetzuren en onzin uitspraken die schreeuwend op de verpakking staan. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 14:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat snap ik zeker wel, maar de absurde vraag van de consument mager spek te willen, is bespottelijk
Dat ben ik met je eens.quote:Op donderdag 20 oktober 2011 14:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat snap ik zeker wel, maar de absurde vraag van de consument mager spek te willen, is bespottelijk
Ik niet. Er wordt altijd gezegd dat 'de consument dat nou eenmaal wilt'. Ik zeg, onzin. Het zijn de grote consumentenvoedingsbedrijven die marketeers in dienst hebben en denken dat mensen dat willen. Op korte termijn verkoop je misschien wat meer daardoor, op lange termijn heeft iedereen onzin spreuken op zijn product en begrijpt de consument eigenlijk helemaal niet meer waar het om gaat.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |