abonnement Unibet Coolblue
  maandag 15 augustus 2011 @ 22:48:12 #1
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_100783420
Eigenlijk is dit een klaagtopic, dus ik zou het ook in KLB hebben kunnen posten. Maar omdat het ook over boeken gaat kon ik dus kiezen en heb ik het hier geplaatst.

Enfin, ik was op vakantie in Limburg en omdat er in Limburg nog geen internet is verveelde ik mij stierlijk. Daardoor wilde ik eens gek doen en een boek kopen. "De kaart en het gebied", van Houellebeck leek me wel iets. In het dorp waar ik een huisje gehuurd had kon ik zo snel geen boekhandel vinden, dus ging ik navraag doen in de tabakswinkel. (Tevens om Gauloises te kopen natuurlijk). Ze hadden daar wel allerlei grappige kaarten met koeien die je de groeten uit Arcen deden en ook allerlei damesbladen, maar boeken verkochten ze niet. "Boeken? Nee, die worden hier niet verkocht, dan moet u in Maastricht of misschien in Venlo zijn.". Dat was precies wat ik verwachtte.

Toen we een dagje naar Valkenswaard gingen om het Fort en de Grotten te bezoeken (dat doen toch nog veel mensen, viel me op) zag ik daar "The Read Shop". Hier draaide het ook om de verkoop van tabak, loten en kantoorartikelen maar er lagen ook boeken.

Nog nooit heb ik een slechter verzorgd boekenschap gezien. Het was een totale puinhoop, schots en scheef en helemaal niets lag op volgorde. De boeken waren bij binnenkomst gewoon willekeurig op de planken gekwakt en verder had niemand er nooit naar omgekeken. Ik vroeg aan de winkelbediende of er wellicht ook nog een andere plek in de stad was waar boeken verkocht werden, maar die was er dus niet. Van Houellebeck had hij nog nooit gehoord, maar hij wilde hem wel even opzoeken in de computer. Bleek dat dit boek niet werd uitgegeven door hun uitgever, dus hadden ze het niet. Bijna wanhopig ben ik toen toch teruggekeerd naar het schap en vond daar op de grond nog een brievenboek van Reve dat ik niet gelezen had.

Maar wat ik mij nu afvraag is: Als je boeken zo intens haat, waarom begin je dan een boekhandel? Waarom? Wordt dan gewoon Nationaal-Socialist, dan kun je tenminste boeken verbranden! Het is als een vegetariėr die slager wordt of ikzelf in een 'blijf van mijn lijf-huis'.

Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')