abonnement Unibet Coolblue
  maandag 2 mei 2011 @ 23:25:17 #31
34299 davako
-GATGCTGTTGAA-
pi_96277397
Vandaag twee films gekeken

1) Fanboys 2008
Een film over vier star wars "nerds" welke een queste beleven om de het eerste kopie van the phantom menace te stelen. Was een redelijke goede film.
Mijn cijfer : 7.0

2) Rushmore 1998
Is toch wel de beste film sinds tijden! Een film waarbij de meest markantepersoonlijkheid van prive school wordt afgeschopt. Echt een super film waar drama en comedy precies goed samenvallen. Bill Murray vertolkt zijn rol echt super in deze film
Mijn cijfer: 9.0

Echt een soort Wonderboys. Niets meer dan lof voor Rushmore!
All I do, is sit down at the typewriter, and start hittin' the keys. Getting them in the right order, that's the trick. That's the trick.
  dinsdag 3 mei 2011 @ 00:23:24 #32
62679 N-E-R-D
No-one*Ever*Really*Dies
pi_96279955


Vergelijk hem maar met Kick-ass maar dan minder goed. Heerlijk grof geweld en flauwe humor maar er mist toch iets, vond het op één of ander manier wat amateuristisch overkomen. Ellen Page is wel weer supercute O+
Life is a waste of time. Time is a waste of life.
So let's get wasted and have the time of our lives.
pi_96281962
Soldaat van Oranje
Ik snapte er niets van. Rutger Hauer symboliseert de Nederlander in al zijn facetten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij is spion, soldaat, gooit bommen uit een vliegtuig, is loyaal aan zijn vrienden, neukt er op los, vlucht naar Engeland, komt weer terug, vlucht weer naar Engeland, komt nog een keer terug; en is tot slot de beste vriend van de koningin. Opeens is het vrede. Waar gaat het over? In ieder geval was het heel slecht geacteerd. Ik heb er smakelijk om gelachen.

Haevnen
Kijk, tegenwoordig maken ze tenminste echte films, in plaats van die simpele jaren zeventig-pief poef paf-ongein. Deze film kent meerdere hoofdpersonen, van wie er een tussenuit springt; en dat is de vader van het gepeste jongetje. Ik heb zelden zo'n interessant karakter gezien. Deze man staat voor de heetste vuren, maar bewaart altijd zijn kalmte. Van een pauper die hem voor de ogen van zijn kinderen een paar tikken verkoopt, de confrontatie met een Afrikaanse bendeleider die baby's uit zwangere vrouwen snijdt, tot een jongetje dat zijn zoontje bijna opgeblazen heeft; deze vader vertrekt geen spier en probeert het pragmatisch op te lossen. Fantastisch! Niet omdat hij gek is, of naïef; het is een intelligente man. Het ligt domweg niet in zijn aard om boos te worden.

De mooiste scène vond ik de ouderavond op school, waarbij de docenten de situatie van het gepeste zoontje wijten aan de hoeveelheid tijd die de vader in Afrika werkt. Hij kijkt eerst verbaasd, "Zeggen ze dat nou echt?", dan laat hij hen glimlachend de rest van hun relaas doen. Wie mensen met respect behandelt, laat zien dat hij boven ze staat.

  dinsdag 3 mei 2011 @ 08:36:45 #34
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_96283905
Doctors in the Death Zone
Fantastische documentaire van de BBC;

"This two-part special follows a team of doctors conducting a series of groundbreaking experiments as they climb Everest, the world's highest peak. From their laboratory tents, pitched in -25°C conditions, the experts use their own bodies for medical tests. They push themselves to the limit to better understand the human body's behaviour in a low-oxygen environment. The team hopes their work will lead to new, life-saving treatments for intensive care patients suffering from hypoxia, a shortage of oxygen in the body."

Wat een helden, wat een beelden. Geweldig! Met gevaar voor eigen leven de Everest op, met alle moeielijke keuzes van dien. En op de Everest met zijn allen experimenten uitvoeren om data te verzamelen, zodat back home wellicht duizende mensen langer kunnen leven. Helden!! _O_

Ook te zien op Veoh.com als je zoekt op Doctors in the Death Zone.
Een dikke 9! (..maar staat niet op whatiwatch/imdb.com)
  dinsdag 3 mei 2011 @ 09:47:23 #35
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_96285198
The Exorcist.

Ik vond de introductie van de karakters lang duren, hoewel de karakters natuurlijk wel cruciaal zijn. Maar waarom zo langzaam / uitgebreid Von Sydow introduceren? Mis ik iets over het belang van dat stuk?

Het acteerwerk was wel bijzonder sterk, vooral indrukwekkend was het begin van de transformatie van het meisje.

Het einde vond ik echter weer abrupt. Kom maar lekker bij mij, en klaar is het.

Een 8tje.

Als ik iets gemist heb hoor ik dat graag.
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
  dinsdag 3 mei 2011 @ 10:34:24 #36
286575 Roces18
Chef de party
pi_96286411
Max Payne


In het algemeen is het best een goed te pruimen film. De special effects bepalen heel goed de sfeer net zoals in het spel zelf. Ook de actiescenes waar het natuurlijk allemaal om draait zijn ook best goed. Alleen het verhaal tja, die is wel een stuk minder, de ontwikkelingen en diepgang en dergelijke zijn niet echt geweldig maar het draait toch om de actie natuurlijk. Ik heb me er best aardig mee vermaakt en de film krijgt ook een 7. (IMDB 5,4 ofzo :') )

”It’s not minimum pain. It’s not medium pain. It’ s Max Payne.”
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_96286768
Gisteravond een double bill in de plaatselijke bioscoop

Paul

en


Thor

Paul
2 nerds, en het zijn echte nerds, gaan na ComiCon op roadtrip door de US op zoek naar alle bekende alienplekken zoals Area 51. Door stom toeval ontmoeten ze dan de alien Paul en gaat de roadtrip echt los. Het wordt een malle rit waarin ze malle mensen tegenkomen en die bol staat van sf verwijzingen voor de echte nerds onder ons. Af en toe wordt het wel wat erg kolderiek en hoewel je merkt dat Pegg en Frost een goed op elkaar ingespeeld duo zijn blijft het gevoel wel hangen dat ze een hoop al eerder en beter hebben gedaan. Pluspunten zijn de streng gelovige Ruth, Paul zelf natuurlijk en de bij vlagen brilliant geschoten beelden van de Amerikaanse Mid-West. Een 7,5.

Thor in 3D
Thor is de zoon van Odin en kroonprins van Asgard. Dat gecombineerd met het feit dat hij de machtige hamer Mjolnir maakt dat het nogal een arrogant ventje is geworden. Odin besluit na een aantal akkefietjes om hem een lesje te leren en stuurt hem zonder krachten naar de aarde waar hij bijkans bovenop de onwaarschijnlijk sexy wetenschapster Natalie Portman valt. Ondertussen blijkt Thor's broer Loki een achterbakse klootzak te zijn die uit is op de macht.

Oh jee, als dat maar goed komt!

Film moet het hebben van de special effects en het lijf van Chris Hemsworth want er zit nog wel het een en ander aan gaten, onlogische stappen en ongeloofwaardigheid in het verhaal zullen we maar zeggen. Maar wel mooi gemaakt, Asgard is echt schitterend, bijna net zo mooi als Natalie Portman en de sixpack en de pecs van Chris Helmsworth. Of 3D hier iets toevoegd vraag ik me af, het is wel fijn dat de hele film in fatsoenlijk 3D is en dat oogt in elk geval beter dan een aantal van die post production 3D films die ik heb gezien. Oh ja en het is al eerder gezegd maar blijf inderdaad maar even zitten tot na de aftiteling voor de bonusscene.
Een 7+ vooral voor de eye-candy
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  dinsdag 3 mei 2011 @ 11:24:37 #38
286575 Roces18
Chef de party
pi_96288060
@ Karstman

Wat betreft Paul is dat dezelfde soort humor als in Shaun of the Dead en Hot Fuzz? Want die vind ik beide echt saai namelijk..
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
pi_96290049
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 mei 2011 11:24 schreef Roces18 het volgende:
@ Karstman

Wat betreft Paul is dat dezelfde soort humor als in Shaun of the Dead en Hot Fuzz? Want die vind ik beide echt saai namelijk..
Voor een deel wel want het is hetzelfde stel, dus je krijgt hun dynamiek en timing. Maar Shaun en Hot Fuzz zijn wel veel Engelser films dan Paul dat toch echt veel meer een Amerikaanse comedy is en veel van de humor komt ook van Paul zelf af.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_96317503
Ice age



Verenigde Staten
Animatie / Komedie
83 minuten

geregisseerd door Chris Wedge en Carlos Saldanha
met de stemmen van Ray Romano, John Leguizamo en Denis Leary

Twintigduizend jaar geleden strekten gletsjers zich uit over de aarde en overal vluchtten de dieren voor de dreigende ijstijd. In deze periode van gevaar loopt er een vreemde horde dieren rond: de vlotte luiaard Sid, de knorrige mammoet Manny, de duivelse sabeltandtijger Diego en de eekhoorn Scrat. Deze buitenbeentjes werken onverwachts samen om een mensenkind te herenigen met zijn familie. Hiervoor moeten ze lavapoelen, verraderlijke ijsgrotten en de nodige hinderlagen trotseren. Zo worden deze komische, prehistorische vrienden de eerste helden op aarde...

leuke en gezellige animatie film met een aantal erg leuke grappen erin die erg lekker wegkijkt, leuk voor de jongeren en ouderen.
een 7.5 - op naar deel 2 en 3!
  woensdag 4 mei 2011 @ 10:54:18 #41
286575 Roces18
Chef de party
pi_96333065
Cass


Een film die naast het leven van een hooligan ook genoeg andere problemen daarbuiten uitlicht; familie, racisme enz. Het is niet een typische hooligan film dus maar belicht ook genoeg andere aspecten. Ik vond het een best aardige film om gezien te hebben en sowieso Tamer Hassan altijd +.
Het is weer wat anders dan een typische Nick Love hooligan film ...

7
melksommelier en vertrouwenspersoon fok
  woensdag 4 mei 2011 @ 11:19:32 #42
57047 macondo
Macondo weet wel beter, heus
pi_96334063

Dodge City (1939)
Een western zonder Wyatt Earp maar tóch in Dodge City. Gefilmd in technicolor en de grote ster in deze film is uiteraard Errol Flyn. En dat is even schrikken, zijn keurige figuur past voor geen meter bij het rauwe wilde westen. Hij lacht bovendien ontzettend nep. Maar evengoed valt er in deze film veel te genieten. Zo is er een knokpartij in de saloon die historisch is. Echt een icoon wat dat betreft. Ondanks de keurige gedateerde grapjes, de neppe Errol Flynn is het een fijne film. Natuurlijk ook met een romatische side plot met Olivia de Havilland.
7/10
Overal verstand van.
  Moderator woensdag 4 mei 2011 @ 11:27:55 #43
1212 crew  Mike
Excellent!
pi_96334411
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 11:19 schreef macondo het volgende:

Natuurlijk ook met een romatische side plot met Olivia de Havilland.
Ongelofelijk dat die vrouw nog in leven is, eigenlijk. Zoveel sterren zijn er niet meer over van het tijdperk voor 1940.
In some matters there's no reality, only perception. Truth exists, but people have a vested interest in not knowing it.
  woensdag 4 mei 2011 @ 11:42:19 #44
57047 macondo
Macondo weet wel beter, heus
pi_96334980
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 11:27 schreef Mike het volgende:

[..]

Ongelofelijk dat die vrouw nog in leven is, eigenlijk. Zoveel sterren zijn er niet meer over van het tijdperk voor 1940.
Ze heeft Errol Flynn in ieder geval behoorlijk overleefd : die stierf in 1959 op 50 jarige leeftijd. Olivia de Havilland is nu 95 jaar. Wist niet dat ze nog leefde ;)

Overigens was Flynn natuurlijk het prototype filmster. Zwaar aan de drank, drie rechtszaken wegens verkrachting en een lifestyle die een kort leven garandeerde.
Overal verstand van.
pi_96337919
quote:
1. 3 (Tom Tykwer, 2010) - 8.0
Een nieuw kunststukje van de maker van Lola Rennt en Perfume, ditmaal over een Duits (hetero-)echtpaar waarvan beide leden verliefd worden op dezelfde man zonder dat ze dit van elkaar weten. In vergelijking met Perfume weer heel erg terug naar de art-house. Ik kan me voorstellen dat mensen zullen gruwelen van de metaforen en andere kunstzinnige ingrepen die af en toe gebruikt worden, maar ik vond het een hilarische film met een mooi verhaal. Prachtige vrouw ook, zolang ze d'r kleren aanhoudt. Wel iets aan de lange kant.

Damn, die wil ik zien, heb je een linkje voor me? :)

Van de week Fair Game gekeken, het waargebeurde verhaal van CIA agente Valerie Plame. Prachtige rollen van Naomi Watts en Sean Penn. Een dikke 8.
pi_96338237
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 12:57 schreef fliert het volgende:

[..]

Damn, die wil ik zien, heb je een linkje voor me? :)

Van de week Fair Game gekeken, het waargebeurde verhaal van CIA agente Valerie Plame. Prachtige rollen van Naomi Watts en Sean Penn. Een dikke 8.
Nope, was in het filmhuis. Moeilijk te vinden ook met die titel, :P.
pi_96338608
quote:
14s.gif Op woensdag 4 mei 2011 13:04 schreef picodealion het volgende:

[..]

Moeilijk te vinden ook met die titel, :P.
Klopt!

(High Noon vind ik trouwens een topfilm, maar ieder z'n ding)
pi_96338628


Man (Liam Neeson) komt terecht in een bizar ongeluk met een taxi. De vrouwelijke bestuurder redt hem van de verdrinkingsdood waarna ze zich uit de voeten maakt. Hierna ligt hij 4 dagen in een coma. Als hij ontwaakt blijkt al snel dat iemand zijn identiteit heeft gestolen. Zijn vrouw herkent hem niet en iedereen, inclusief hijzelf, denkt dat hij gek aan het worden is door het trauma aan zijn hersenen.

Maar als er plots een man in het ziekenhuis is die hem probeert te vermoorden, wordt het voor hem duidelijk dat hij het zich niet allemaal heeft inbeeld en hij stelt zichzelf de vraag: waarom zou iemand mijn identiteit willen stelen?

Iets traag begin (maar functioneel) en daarna een heel spannende film vond ik zelf. Je denkt mee met de hoofdpersoon over wat er aan de hand kan zijn. Op enkele momenten niet altijd even geloofwaardig, maar niet in zo'n mate dat het storend werd. Als thriller/actiefilm vind ik het een aanrader.

Voor de mensen die denken dat het verhaal wel iets wegheeft van de Bourne trilogy....

SPOILER: lezen op eigen risico
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik: 7,4
IMDB: 7,2
pi_96338629
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 13:13 schreef fliert het volgende:

[..]

Klopt!

(High Noon vind ik trouwens een topfilm, maar ieder z'n ding)
Western blijkt gewoon niet mijn ding. Weerhoudt me er niet van om ze af en toe te kijken, maar ik probeer ze gewoon wat meer te spreiden :P.
pi_96351788
Boy A, echt een goeie film.
Op maandag 21 oktober 2013 22:14 schreef pussycatdoll het volgende:
Karamelkindje meldt zich.
  woensdag 4 mei 2011 @ 18:32:14 #51
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_96351897
quote:
0s.gif Op woensdag 4 mei 2011 11:27 schreef Mike het volgende:

[..]

Ongelofelijk dat die vrouw nog in leven is, eigenlijk. Zoveel sterren zijn er niet meer over van het tijdperk voor 1940.
Blijkbaar genetisch, want Joan Fontaine leeft ook nog.

En ik denk dat ze nog steeds niet tegen elkaar spreken.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
  woensdag 4 mei 2011 @ 20:36:38 #52
102865 One_conundrum
zeg maar Conundrum
pi_96358938
After Hours

Beetje aparte donkere komedie, met bizar maar grappig verhaal. Leuke eighties setting ook. Met relatief onbekende acteurs, maar de regie is van Scorcese, dus in uitstekende handen. Ben het wel eens het imdb cijfer van 7.6, maar wel bijzonder originele film.
"Vanity, definitely my favorite sin. . . ."
pi_96369653
Vanavond in 3d in de bios gezien:

Thor 3D



Verenigde Staten
Actie / Avontuur
114 minuten

geregisseerd door Kenneth Branagh
met Chris Hemsworth, Natalie Portman en Anthony Hopkins

De machtige, maar arrogante krijger Thor (Hemsworth) wakkert met zijn roekeloze acties een eeuwenoude oorlog aan. Thor’s vader Odin (Hopkins) verbant Thor naar de Aarde en hier wordt hij gedwongen tussen de normale bevolking te leven. Hij wordt verliefd op de jonge wetenschapper Jane (Portman). Terwijl zij een relatie ontwikkelen op Aarde beseft Thor wat het vergt om een echte held te zijn wanneer zijn aartsvijand duistere krachten van Asgard naar de Aarde stuurt.

Vond het een gave film, die cool is en lekker wegkijkt vanaf het begin tot het einde. Leuke twists in het verhaal ook. Zaten wel een paar cliches in, maar t blijft gewoon een coole film om te zien.
7.5
  woensdag 4 mei 2011 @ 23:45:56 #54
285613 Verbodsbord
Verwijderd door Admin
pi_96369921
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 mei 2011 01:59 schreef Mainport het volgende:
Soldaat van Oranje
Ik snapte er niets van. Rutger Hauer symboliseert de Nederlander in al zijn facetten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij is spion, soldaat, gooit bommen uit een vliegtuig, is loyaal aan zijn vrienden, neukt er op los, vlucht naar Engeland, komt weer terug, vlucht weer naar Engeland, komt nog een keer terug; en is tot slot de beste vriend van de koningin. Opeens is het vrede. Waar gaat het over? In ieder geval was het heel slecht geacteerd. Ik heb er smakelijk om gelachen.

Haevnen
Kijk, tegenwoordig maken ze tenminste echte films, in plaats van die simpele jaren zeventig-pief poef paf-ongein. Deze film kent meerdere hoofdpersonen, van wie er een tussenuit springt; en dat is de vader van het gepeste jongetje. Ik heb zelden zo'n interessant karakter gezien. Deze man staat voor de heetste vuren, maar bewaart altijd zijn kalmte. Van een pauper die hem voor de ogen van zijn kinderen een paar tikken verkoopt, de confrontatie met een Afrikaanse bendeleider die baby's uit zwangere vrouwen snijdt, tot een jongetje dat zijn zoontje bijna opgeblazen heeft; deze vader vertrekt geen spier en probeert het pragmatisch op te lossen. Fantastisch! Niet omdat hij gek is, of naïef; het is een intelligente man. Het ligt domweg niet in zijn aard om boos te worden.

De mooiste scène vond ik de ouderavond op school, waarbij de docenten de situatie van het gepeste zoontje wijten aan de hoeveelheid tijd die de vader in Afrika werkt. Hij kijkt eerst verbaasd, "Zeggen ze dat nou echt?", dan laat hij hen glimlachend de rest van hun relaas doen. Wie mensen met respect behandelt, laat zien dat hij boven ze staat.

[ afbeelding ]
Soldaat van Oranje een slechte film vinden?
Gast :{ ;(
pi_96370196
Perfume: The Story of a Murderer (2006)
Het boek van Suesskind heb ik ooit voor 3/4 gelezen, maar heb spijt dat ik het toen niet heb uitgelezen. De film geeft het ijzersterke verhaal mooi weer, de sets zijn vet gedaan en Dustin Hoffmann speelt een prima rol.
Het leven in de zware 18e eeuw in Frankrijk wordt mooi neergezet. O+
Dikke dikke aanrader, zeker als je ook Foutainfan bent... ;)
9.2/10 (IMDB: 7.6/10)
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_96377244
quote:
14s.gif Op woensdag 4 mei 2011 23:45 schreef Verbodsbord het volgende:

[..]

Soldaat van Oranje een slechte film vinden?
Gast :{ ;(
Want iedereen moet die verplicht goed vinden?
  donderdag 5 mei 2011 @ 09:53:46 #57
285613 Verbodsbord
Verwijderd door Admin
pi_96377416
quote:
13s.gif Op donderdag 5 mei 2011 09:47 schreef picodealion het volgende:

[..]

Want iedereen moet die verplicht goed vinden?
Nee, maar ik snap niet dat iemand dat geen goede film vind.
  donderdag 5 mei 2011 @ 10:29:19 #58
17283 Cheiron
Ho ho ho...
pi_96378418
quote:
1s.gif Op donderdag 5 mei 2011 09:53 schreef Verbodsbord het volgende:

[..]

Nee, maar ik snap niet dat iemand dat geen goede film vind.
Meningen verschillen nou eenmaal en ik snap het wel
Too lazy to be an evil genius..
PSN ID: Cheironnl
  donderdag 5 mei 2011 @ 10:30:14 #59
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_96378451
quote:
1s.gif Op donderdag 5 mei 2011 09:53 schreef Verbodsbord het volgende:

[..]

Nee, maar ik snap niet dat iemand dat geen goede film vind.
Dan zegt het feit dat je zoiets vind heel wat meer over jou bekrompen geest, dan die van Mainport.
Smaken verschillen. Get used to it.
  donderdag 5 mei 2011 @ 10:53:29 #60
285613 Verbodsbord
Verwijderd door Admin
pi_96379222
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 10:30 schreef SnuggLe het volgende:

[..]

Dan zegt het feit dat je zoiets vind heel wat meer over jou bekrompen geest, dan die van Mainport.
Smaken verschillen. Get used to it.
Bekrompen geest :')
Ik zeg toch dat ik weet dat smaken verschillen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')