abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 5 juli 2011 @ 21:39:07 #151
159867 becky27
Ik gooi een balletje op
pi_99084895
oh f_r, je bedoeld het zo. Sorry ik begreep je verkeerd. Ik dacht dat je bedoelde dat je zus het nu heel moeilijk heeft omdat je bent voor gekropen.
Maar het gaat goed komen met je meisje hoor! En ze is prachtig!
pi_99149576
f_r heeft aan mij gevraagd om het stokje over te nemen. Ik wist niet van het bestaan van dit topic af, maar vind het wel heel leuk om meer over jullie te lezen. Het zijn lekkere lappen tekst, dus daar kan ik mooi verloren uurtjes mee vullen.

Nou, komt ie:
Mijn naam is Nicole en ben 31 jaar geleden op 2 juni geboren in het pittoreske Middelburg. 3,5 jaar later kreeg ik er een zusje bij.
Mijn vader is zeevarende (sinds afgelopen maart gepensioneerd) en is regelmatig voor maanden weg. Er wordt regelmatig aan me gevraagd of ik hem dan niet mis, maar omdat ik niet anders gewend ben, valt dat wel mee.
Mijn moeder is in de schoolpauze en na school altijd thuis voor ons. Ze werkt 's avonds als schoonmaakster in wijkverpleegcentra (thuiszorg gebouwen).
Ik ga naar de basisschool, maar heb daar helaas weinig vriendinnen. Ik heb maar 1 echte vriendin en met sommige meiden mag ik spelen als ze me weer even leuk genoeg vinden. Vaak ben ik lei(ij)dend voorwerp van pesterijen en ben echt het pispaaltje. Gelukkig heb ik school altijd wel heel leuk gevonden en waren er ook jongens in de klas waar ik wel eens mee ging spelen.

Na de basisschool ga ik naar de MAVO. Ik kies bewust voor een andere school dan de meeste kinderen uit mijn klas, zodat ik met een verse start kan beginnen. Door de eerdere ervaringen bouw ik zo'n muur om mij heen dat ik 2 goede vriendinnen krijg, maar de rest af houd. Met zijn drietjes komen we de 4 jaar goed door. De vriendin van de basisschool gaat mee naar dezelfde MAVO, maar we groeien uit elkaar. Helaas heeft ze vorig jaar zomer een einde aan haar leven gemaakt. Ondanks dat ik haar al 15 jaar niet meer had gezien, was dat toch heel heftig om te horen.
Qua verstand had ik ook naar de HAVO gekund, maar ik heb een korte spanningsboog en lang concentreren zit er niet bij voor mij. Daarom was de MAVO een betere keuze. Het laatste jaar liep niet echt lekker voor wat betreft de resultaten, maar ik heb het gehaald. Ik had een examenpakket van wiskunde, scheikunde, natuurkunde en biologie omdat ik naar de laboratoriumopleiding wil. Net voor het eindexamen verander ik van gedachten en kies voor de opleiding SPW.

Hier leer ik dat het ook anders kan. De hele klas is één grote vriendenkring en iedereen kan op elkaar bouwen. Langzaam brokkelt mijn muurtje af en ik heb een geweldige 3 jaar. Ik loop 2 stages, één op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen en één in Engeland op een school voor moeilijk lerende kinderen (verstandelijk gehandicapt). Hierdoor heb ik Engeland in mijn hart gesloten, wat een geweldig land. Alleen jammer van het weer. :')

Ondertussen vergeet ik bijna mijn grootste vrije tijds besteding naast school; scouting. Op mijn achtste ga ik bij de groep en op mijn 12e wordt ik zeeverkenner. De zaterdagen worden vanaf dat moment de hele dag gevuld door zeilen. In de winter werken we aan de boten en de onderdelen. Hier vind ik de vriendengroep die ik op school nooit had.
10 jaar lang heb ik de tijd van mijn leven. Ik ontdek het stappen, het roken (ben allang weer gestopt) en de jongens. Ik vind ze erg leuk en ben er erg op gericht. Het wordt bij ons een sport om met jongens te zoenen. Echt een vriendje heb ik wel eens, maar ik zou willen dat dat serieuzere vormen zou aannemen.

In het tweede jaar van de SPW krijgen we de mogelijkheid om een extra cursus tot recreatie sportleidster te gaan volgen en ik schrijf me in. 2 weken stage horen hierbij en die volg ik op camping de Klepperstee in Ouddorp. Het leven is daar 1 groot feest en twee weken lang heb ik bijna niet geslapen. Geweldig! 5 jaar lang heb ik hier uiteindelijk in de zomermaanden gewerkt, in de weken dat ik vrij kon krijgen van mijn andere bijbaantje naast school. Ik maak kennis met jongeren uit Rotterdam, heel ander volk dan ik gewend ben uit Middelburg. Grove taal, drugs, drank en agressiviteit passeren de revue. En toch verlies ik mijn hart aan deze groep.
Ik krijg daar een relatie met een jongen uit de snackbar. De eerste serieuze relatie die uiteindelijk 9 maanden duurt. We waren net een paar weken samen toen ik op stage naar Engeland ging. Hij is me zelfs nog een week achteraan gekomen.
Helaas is dit niets geworden.

Na dit jaar ben ik op kamers gegaan in Rotterdam voor de studie SPH. Door mijn SPW opleiding mocht in instromen in het tweede jaar en na 3 jaar studeren had ik ook dit papiertje op zak.
Tijdens deze opleiding krijg ik weer contact met één van de jongens die ik op de camping heb leren kennen, Danny. Na een paar maanden gezellig stappen moet ik toegeven dat ik hem meer dan leuk vind en hij wordt mijn vriend (en is dat nog steeds).
Ik ben gaan werken in een tehuis voor uit huis geplaatste zeer moeilijk opvoedbare kinderen in de leeftijd van 5-12 jaar. Heel heftig want deze kinderen wonen hier en mijn uren zijn dus ook onregelmatig. Agressiviteit, vandalisme en grof taalgebruik zijn de dingen die de dag beïnvloeden. Structuur en regelmaat is wat we bieden, maar het gaat teveel op militair niveau wat mij betreft. Na een heel team wat ontslagen werd (en ik als enige overbleef) zijn de kinderen onderverdeeld over andere groepen en ben ik op een andere groep gaan werken. Dit was niet veel beter. Na ook nog eens een brand te hebben geblust op een groep waar 1 van de kinderen de aansteker van een collega te pakken had gekregen, ben ik gestopt.
Het was teveel en ik wilde meer voor deze kinderen dan ik ze kon bieden. Ik ging er zelf aan onderdoor.
Ondertussen trek ik bij Danny in.
Heel veel sollicitaties verder (zo'n 80!) ben ik aangenomen op een kinderdagverblijf. Dit was leuk, maar niet bevredigend genoeg voor me. Omdat ik nog lekker naïef was, gaf ik aan graag meer te willen dan groepsleidster. De teamleidster voelde zich waarschijnlijk aangevallen in haar functie en heeft mijn contract niet verlengd.

Omdat we inmiddels een huis hadden gekocht in Spijkenisse schrijf ik me in bij een uitzendbureau aldaar en geef aan dat als ze iets anders leuks voor me hebben wat niet bij mijn opleiding past, ze vooral moeten bellen. Zo kom ik bij de Rabobank terecht waar ik inmiddels een vast contract heb. Jammer van mijn opleiding, maar ik zit hier helemaal op mijn plek.

In augustus 2009 besluiten we dat ik stop met de pil. Een maand ervoor is mijn beste vriendin ook gestopt en het lijkt ons leuk samen zwanger te zijn. Dat loopt helaas anders, want in augustus 2010 zit ik bij haar op kraamvisite en ben ik nog niet zwanger. 10 dagen later wel :P
Na 3 maanden blijkt mijn opa ziek te zijn en hij krijgt nog een aantal maanden van de artsen. We hopen dat hij mei gaat halen, maar vrezen het ergste. 4 weken later overlijd hij al. We hebben hem de jongensnaam die we hadden uitgekozen, verteld en hij heeft ook nog meegekregen dat ook mijn zusje zwanger is.
Mijn zwangerschap verloopt vloeiend en ik vraag me af waar het addertje onder het gras zit. Dit zit in mijn blaas en ik heb nog een ziekenhuistraject van 2 weken, voordat ik zorgeloos van Eva kan gaan genieten.
In mei van dit jaar is ons meisje geboren en ze is nu inmiddels alweer ruim 8 weken. Mijn zusje is over 3 weken uitgerekend.

Nog even wat algemene dingen: boeken lees ik momenteel weinig, geen tijd of concentratie voor, maar wil binnenkort beginnen in de dikke van Daphne. Hét boek vind ik tot nu toe het Messias Mysterie van Andreas Eschbach.
Je moet me 's nachts niet wakker maken, ook niet voor eten, want dan ben ik niet te genieten.
We hebben 2 katten, Maine Coones. We begonnen in 2008 met een broertje en zusje (Balou en Kaylee), maar het broertje overleed een jaar later aan een haarbal die was vast komen te zitten in zijn darmen en een buikvliesontsteking veroorzaakte. Daarna hebben we een kitten gekocht bij een fokker, Fendi (de enige naam die we zelf hebben verzonnen), maar deze overleed met 6 maanden. Waaraan is niet bekend, maar hij is met een gil dood van de krabpaal gevallen, ik vermoed aan een hartaanval o.i.d. omdat hij erg hard groeide (hij woog al 5 kg). Nu hebben we Beaudine erbij, een poes van 2 jaar.

Hobby's zijn sieraden/zeepkettingen maken. Als de sieradenbeurs in de buurt is help ik een dagje mee met degene waar ik mijn spulletjes koop. Voor interesse staat hieronder de website :P
Oh ja en dan nog de vraag van f_r:
hoe ga je om met de onzekerheden die bij het moederschap horen als nieuwe moeder

Best een moeilijke vraag. Ik put veel informatie en ervaring uit mijn werk op het kdv, maar vraag ook veel aan vriendinnen die kindjes hebben van max een jaar ouder dan Eva. Ook vraag ik aan mijn moeder en/of schoonmoeder, hoewel die informatie soms al verouderd is.
Ik probeer samen met mijn vriend zo veel mogelijk mijn gevoel te volgen en naar Eva te kijken. Doet zij het goed, dan gaat het ook goed is mijn nieuwe motto.
Maar af en toe ff lekker janken omdat ik het niet meer weet hoort er ook bij :')
  donderdag 7 juli 2011 @ 13:27:01 #153
170545 DaviniaHR
Mrs. PhysicsRules
pi_99149924
mooi verhaal danic! O+
*O* Trotse mama van E l i en A v i v a *O*
Insanity is heritable. You get it from your children.
Ik ben wel gek, maar niet achterlijk.
If you can't beat them, confuse them.
pi_99150173
Mooi geschreven Danic.
pi_99150342
Danic, wat leuk om wat meer over je te lezen! En wat leuk dat je zusje binnenkort uitgerekend is, lijkt me leuk om zo kort op elkaar een kindje te krijgen (als de band goed is, that is :))
  donderdag 7 juli 2011 @ 15:05:58 #156
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_99154453
Mooi om te lezen danic.. En wat leuk dat je zusje ook binnenkort mama word, lijkt me best speciaal als kindjes dan zo samen opgroeien..
Be happy with the little things in life
pi_99174012
Dank meiden :@
En Orea, de band is goed hoor (nu wel tenminste, dat is anders geweest). Heel goed zelfs. Helaas wonen we niet in de buurt, dus we moeten wel bewust plannen om elkaar genoeg te zien. Vind het wel belangrijk, ook voor Eva, omdat ze van mijn vriend zijn kant geen ooms/tantes/neefjes/nichtjes zal krijgen. (Vriend is enigst kind).
pi_99174277
Wat een mooi verhaal. Fijn dat je nu een goede band met je zus hebt. Dat lijkt me heel bijzonder O+
*poef* nu is het weg
pi_99174925
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juli 2011 22:25 schreef danic het volgende:
Dank meiden :@
En Orea, de band is goed hoor (nu wel tenminste, dat is anders geweest). Heel goed zelfs. Helaas wonen we niet in de buurt, dus we moeten wel bewust plannen om elkaar genoeg te zien. Vind het wel belangrijk, ook voor Eva, omdat ze van mijn vriend zijn kant geen ooms/tantes/neefjes/nichtjes zal krijgen. (Vriend is enigst kind).
herkenbaar :D
En tis idd heeeel leuk neefjes en nichtjes O+
(mijn zus woont dus wel in de buurt ;) t zijn zowat broertjes en zus, F is er 2 dagen in de week (en de rest :'))

Leuk verhaal om te lezen!
  vrijdag 8 juli 2011 @ 11:55:51 #160
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_99193002
danic, leuk om jouw verhaal te lezen. en je zus is nu dus ook bijna zover, spannend! tante danic! :)
in de haak.
pi_103326430
Een sintersantarotschop.

Welke secretsintersanta wil nog t één en ander over zijn/haar slachtoffer weten?
pi_103337545
Wat leuk dat dit topic weer omhoog wordt geschopt. O+ Heb altijd stilletjes meegelezen.

danic?
In some cases, resentment can result simply from being on the receiving end of good arguments. Collini
How much more precious is a little humanity than all the rules in the world.Piaget
pi_103337890
Ja ik ga es ff kijken naar wie ik em ga sturen.
  donderdag 20 oktober 2011 @ 19:40:23 #164
236546 droomvrouwtje
Lief, klein en schattig
pi_103339171
Altijd leuk als dit topic omhoog komt
Be happy with the little things in life
  donderdag 20 oktober 2011 @ 19:56:57 #165
265732 Keshet
Alle kleuren van de regenboog
pi_103340100
Nou, Soempie biedt zich volgens mij aan. :P
A grand adventure has begun.
pi_103340284
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2011 19:56 schreef Keshet het volgende:
Nou, Soempie biedt zich volgens mij aan. :P
Ik kom nog maar net kijken. :+

Zou het leuk vinden als danic speciaal iemand uitzoekt. Een persoon/ verhaal waar zij nieuwsgierig naar is, zodat ook die vraag aan het eind mooi uitkomt. O+
In some cases, resentment can result simply from being on the receiving end of good arguments. Collini
How much more precious is a little humanity than all the rules in the world.Piaget
pi_103340675
Ik heb iemand gepm't, nu ff afwachten of ze ook wil. Zo niet, ga ik verder zoeken.
  donderdag 20 oktober 2011 @ 21:28:49 #168
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_103345551
Dankje Danic voor de uitnodiging! O+
Hebben jullie een paar dagen geduld? :@
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
pi_103374781
Een paar dagen wel, maar niet langer dan dat hoor ;)
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 07:45:40 #170
30252 Soempie
Procreating
pi_103658421
Ik ben benieuwd. :)
In some cases, resentment can result simply from being on the receiving end of good arguments. Collini
How much more precious is a little humanity than all the rules in the world.Piaget
  woensdag 2 november 2011 @ 22:23:38 #171
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_103896854
Aaah wat is dit eng om te doen! Be gentle :@

Mijn naam is Nancy, en ik woon in Delft (oftewel plat gezegd: Delluft :P). Ik ben daar ook geboren op 31 mei 1985. Mijn moeder was huismoeder, mijn vader was directeur van een aantal videoteken (tot ongeveer 2001). Ik ben de jongste van 4 kinderen, een latertje want mijn zussen zijn 6 en 10 jaar ouder, en mijn broer is 12 jaar ouder dan ik.
Ik was een buitenbeentje vroeger, een heel verlegen meisje.

Ik kon niet zo goed praten, en daardoor werd ik erg gepest toen ik op net op de basisschool zat. Mijn moeder ging met mij naar de logopedist & naar diverse artsen om te kijken wat er met mij aan de hand was.
Niets hielp, en vanaf mijn 6e ging ik naar een school voor speciaal onderwijs in Den Haag.
Daar heb ik een hele fijne tijd gehad,en na 3 jaar zat ik weer op basisschool-niveau, dus ging ik ook weer terug naar een 'normale' basisschool.

Toen ik 12 was, leerde ik iemand kennen op internet, hij was een stuk ouder, precies 9 jaar ouder (ook van 31 mei :P) . We werden goede vrienden, en chatten veel met elkaar.

Een paar jaar later (ik was 14 en zat inmiddels op de middelbare school) hebben we een relatie gekregen.

Mijn ouders en familie flipten totaal natuurlijk, zeker omdat ik stiekem afsprak met hem (wel altijd in het openbaar). Nu ik erover nadenk snap ik waarom ze zo boos waren, en hoe verkeerd dit had kunnen aflopen :P
Ik mocht hem een tijd niet zien, en na een paar maanden is hij uitgenodigd door mijn ouders voor een 'officiële' kennismaking.
Dit ging erg goed, en ik mocht hem onder toezicht vaker zien.

Even de drama van mijn 16e t/m mijn 18e jaar samengevat. gewoon omdat ik er niet teveel aandacht aan wil besteden, maar omdat dit mij wel gedeeltelijk gevormd heeft:

Vanaf mijn 16e werd mijn vriend ziek; hij kreeg de ziekte van Pfeiffer. Hij heeft het flink te pakken: een paar jaar uit de running + een burnout doordat het niet op tijd door zijn huisarts herkend werd.
In het laatste jaar op de HAVO (5 Havo dus) hebben 2 meiden binnen een maand na elkaar zelfmoord gepleegd; de 1 heeft bij mij in de klas gezeten, de ander was een vriendin. Ik had haar de week ervoor nog gezien.
Op 12 Juni in dat zelfde jaar hoorde ik dat ik geslaagd was. Op 15 juni werd kanker bij mijn oma geconstateerd. Op de 25e is ze overleden en op de 26e was mijn diploma uitreiking. Mijn diploma was niet in orde, dus ik kreeg een nieuwe op 3 juli: een dag na de begrafenis van mijn oma.

Gelukkig ging het daarna een stuk beter. Ik ging samenwerken met mijn vader en zus in een nieuw bedrijfje. Ik haalde mijn rijbewijs en ik ging met mijn vriend samenwonen.
Mijn moeder ging ook meehelpen, en sindsdien hebben we een echt familiebedrijfje.

Misschien komt het omdat ik al een tijdje een relatie heb, maar ik wilde eigenlijk al vanaf mijn 16e een kindje hebben. Dat hebben we niet gedaan, want we vonden het allebei erg belangrijk om een goede basis voor de kleine te hebben (geld, huis enz.)
Eigenlijk hadden we alles al toen ik 21 was, maar mijn vriend was er nog niet klaar voor (ondanks dat hij al 30 was inmiddels). Het was achteraf gezien ook beter dat we niet in ons vorige huis zijn begonnen met het beginnen van ons gezin; het huis was oud, tochtig, en ik durfde op een gegeven moment niet alleen over straat i.v.m. hangjongeren voor het huis.

Twee jaar geleden kregen we de kans om met korting een appartement te kopen. Deze kans hebben wij direct gegrepen natuurlijk! Het is dicht bij het centrum en de buurt is ook een heel stuk beter ;)
Mijn eierstokken waren al een tijdje aan het rammelen (lol), maar de angst voor het vaderschap ('Zijn wij dadelijk wel goede ouders?') hield mijn vriend nog steeds tegen.

Onderwijl raakte mijn nichtje (die tevens ook mijn beste vriendin is) zwanger. Het was heel erg moeilijk om haar te feliciteren, omdat ik zelf al zo lang verlangde naar een kind. Ik wilde ook erg graag samen met haar zwanger zijn, en had het idee dat dit niet meer zou lukken.

Op een gegeven moment was ik het zat, hij moest een keuze maken: of kinderen, of ik ga verder met mijn leven (hoe zielsveel ik ook van hem hield). Hij zette zich gelukkig over zijn angst heen, en ik was binnen no-time zwanger :)
Mijn nicht en ik waren toch mooi nog 24 weken samen zwanger :)

Mijn zwangerschap verliep voorspoedig, en op 12 mei 2011 hebben wij een prachtige dochter gekregen! Voor het bevallingsverhaal moet je maar in het daarvoor gemaakte topic kijken :P
Mijn vriend is erg blij dat we de stap toch hebben gezet en niet nog langer hebben gewacht ;) (het is hem geraden ook! :P)

Even de rest van het vragenlijstje afgaan:
Mijn hobbies/passies: internetten (duh), koken, zingen, muziek luisteren en tekenen. Ik verzamel oude homecomputers/spelcomputers zoals commodore, atari, sega en nintendo (hoewel ik er al een flink aantal heb verkocht om de kamer vrij te maken voor Larissa).

Je kan mij wakker maken voor: hachee en chocola :)
Ik ben op dit moment aan het lezen:
Becca Fitzpatrick: Hush (ik heb geen idee welke kant dit verhaal op gaat, het lijkt tot nu toe een beetje op Twilight).
Mijn favoriete film is: Labyrinth (met David Bowie :9)

Wat is de leukste uitspraak die je in tijden hebt gehoord (mag van je kinderen zijn of als je nog geen kinderen hebt van je buurman of buurvrouw etc):
Omdat ik 's avonds ben bevallen van Larissa, konden mijn nichtje en neefje niet gelijk komen kijken, alleen mijn zus kwam. Mijn nichtje (8 jaar) was behooooorlijk boos: “Het is niet eerlijk! Ik heb het meeste recht om haar te zien, want IK keek er het meeste naar uit!” stamp stamp!

En dan de vraag van Danic:
Hoe bevalt het moederschap na 5 maanden?
Wel zwaarder dan dat ik dacht, ondanks dat ik vanaf mijn 16e al een kleintje wilde hebben. Maar voor zo'n prachtige glimlach en adorerende blik van mijn dochter doe ik alles :)

Ik hoop dat ik alles heb gehad qua verhaal. Ben een chaotisch persoontje namelijk..
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
pi_103906732
Wat een bijzonder liefdesverhaal!
en the Labyrint, love it!
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
  donderdag 3 november 2011 @ 09:31:23 #173
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_103907017
wow tankgirl, dat is inderdaad bijzonder, dat je je vriend al zo jong hebt leren kennen! heb je 't er later nog wel eens met hem over gehad, hoe hij er als 21-jarige bij kwam om een vriendschap met een 12-jarige te beginnen? en was 't via Fok! of een andere site? excuses als mijn vragen te impertinent zijn hoor! voel je niet verplicht tot antwoorden.
in de haak.
pi_103907064
ow dit topic moet ik ff terug gaan lezen, wat interessant allemaal om te lezen.
  donderdag 3 november 2011 @ 10:29:16 #175
51684 The_Tankgirl
Kate Bush is the best
pi_103908200
quote:
0s.gif Op donderdag 3 november 2011 09:31 schreef trui het volgende:
wow tankgirl, dat is inderdaad bijzonder, dat je je vriend al zo jong hebt leren kennen! heb je 't er later nog wel eens met hem over gehad, hoe hij er als 21-jarige bij kwam om een vriendschap met een 12-jarige te beginnen? en was 't via Fok! of een andere site? excuses als mijn vragen te impertinent zijn hoor! voel je niet verplicht tot antwoorden.
Ik weet nog geen eens of hij direct al door had hoe oud ik was. Kwam nogal volwassen over namelijk. Ik wist verder ook niet zijn leeftijd of naam. We hebben dit een heeeele tijd geheim gehouden voor elkaar (totdat ik verliefd werd op hem was ik een heel stuk voorzichtiger op het internet).

Daarna dacht ik alleen maar met mijn hormonen blijkbaar :')

Het was niet op Fok! want die site bestond toen nog niet
Alle benodigdheden voor cupcakes, taarten en andere lekkere dingen :-9 www.bakgoed.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')