quote:Op maandag 29 november 2010 22:21 schreef Zwappel het volgende:
Zondag ga ik hem definitief bakken dus
Dat Typo 00 deeg zou gewoon verkrijgbaar moeten zijn bij een AH XL?
En welk type kaas kan dan wel aangeraden worden? (Oude kaas vind ik niet lekker op pizza)
En dan zelf raspen of al voorgeraspte kaas?
En hoe maak je de lekkerste tomatensaus? Ik houd zelf wel van pittig.. Mijn ma gebruikt altijd ketchup maar volgens mij is een goede tomatensaus veel lekkerder.
En verder gooi ik er waarschijnlijk een beetje rode peper op, salami, eventueel wat ham en misschien ook nog gehakt maar dat weet ik niet zeker. En meestal ook italiaanse kruiden en knoflook. Wat kunnen jullie nog meer aanraden?
trouwens over kaas gesproken. Loop met een grote boog om 30+ kaas heen. Die smelt gewoon erg rukquote:
i know, ik ben heel goed in budgetkoken en ik heb ook nog eens 2 koelkasten met een vriesvakje en een vrieskist, heul handigquote:Op maandag 29 november 2010 22:20 schreef Yvesss het volgende:
Je noemt al best veel ingrediënten hoor. Pizza's en budgetkoken gaan zeer goed samen. Een knappe zelfgemaakte pizza zit royaal onder de 1 euro, hoor. Zelfs met wat geraspte parmesan erop..
Dus dat deeg kan ik het beste vrijdag al maken?quote:Op maandag 29 november 2010 22:33 schreef Yvesss het volgende:
Wat MaximusTG al eerder schreef, staar je niet blind op de tipo 00. Voor morgen ben je al te laat, de smaak komt van de 2 of zelfs 3 nachten in de koelkast. Oh, Zondag schrijf je. Dat moet kunnen.
Dan kun je echt je lol op met pizza's. Zo zijn ze ook bedoeld. In feite als armeluiseten. Soort kliekjeshap. Maar oh zo lekker.quote:Op maandag 29 november 2010 22:34 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
i know, ik ben heel goed in budgetkoken en ik heb ook nog eens 2 koelkasten met een vriesvakje en een vrieskist, heul handig
Hoeft niet hoor. Ik zou voor de allereerste keer geen rare fratsen uithalen. Pizza's gemaakt van deeg dezelfde dag gemaakt zijn ook best OK. Het zijn bepaalde freaks hier die de finesse proberen te vinden.quote:Op maandag 29 november 2010 22:38 schreef Zwappel het volgende:
[..]
Dus dat deeg kan ik het beste vrijdag al maken?
Ik denk dat morgen te vroeg is, en vrijdag heb ik pas weer tijd om deeg te maken.
Me pa pleurt het ook altijd dagen van te voren in de koelkast en doet alsof ie heel slim is, maar als het in de oven zit stinkt het naar ei en ziet het er uit als een vervormde baksteenquote:Op maandag 29 november 2010 22:41 schreef Yvesss het volgende:
[..]
Hoeft niet hoor. Ik zou voor de allereerste keer geen rare fratsen uithalen. Pizza's gemaakt van deeg dezelfde dag gemaakt zijn ook best OK. Het zijn bepaalde freaks hier die de finesse proberen te vinden.
Een eitje? voor mij klinkt dat als heiligschennis! Wat ik me kan herinneren, ik was op vakantie in Frankrijk, die pizza was net een stuk karton met sandwich spread erop gesmeer. *kots*. En dan nog een eitje dus.quote:Op maandag 29 november 2010 22:47 schreef Yvesss het volgende:
Ja. Dat is niet helemaal wat we willen. Een pizza als een baksteen? Lijkt me wat aan de dikke kant. Wel lekker is een eitje erop. Met de dooier heel. En zacht. Moet je een beetje timen.
Die pizza rook naar ei terwijl er geen ei op zat.quote:Op maandag 29 november 2010 22:47 schreef Yvesss het volgende:
Ja. Dat is niet helemaal wat we willen. Een pizza als een baksteen? Lijkt me wat aan de dikke kant. Wel lekker is een eitje erop. Met de dooier heel. En zacht. Moet je een beetje timen.
http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=107434 zoiets? Ziet er lekker uit. Ga ik dan ook eens proberen.quote:Op zondag 21 november 2010 12:18 schreef motorbloempje het volgende:
wij zijn helemaal aan de gorgonzola de laatste weken..
door de pasta (met peer en walnoot), door de risotto en ook op de pizza, met spinazie, súper lekker!
zou je niet gewoon beginnen voor de eerste keren in een normale oven. Want als blijkt dat het toch teveel werk enzo is heb je een leuk ding waar je vervolgens niet al te veel meer mee doet.quote:Op dinsdag 30 november 2010 10:20 schreef Susanne81 het volgende:
Na een hele tijd mee te hebben gelezen in dit topic (en continu honger te hebben) ga ik toch ook eens actie ondernemen. Ik zit eraan te denken om een Bestron pizzamaker voor mn verjaardag te vragen. Nu kom ik via de link in de OP bij twee verschillende versies uit. Hoe zijn jullie ervaringen hiermee en raden jullie een specifieke versie aan?
geeft niet, want die kan ik dan weer voor weinig kopen op marktplaatsquote:Op woensdag 1 december 2010 12:08 schreef flying-dutchman het volgende:
[..]
zou je niet gewoon beginnen voor de eerste keren in een normale oven. Want als blijkt dat het toch teveel werk enzo is heb je een leuk ding waar je vervolgens niet al te veel meer mee doet.
Wat zij zegt.quote:Op woensdag 1 december 2010 12:40 schreef motorbloempje het volgende:
sausvraag is al vaker gesteld, en er zijn vele manieren en voorkeuren... blader eens terug voor wat tips zou 'k zeggen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |