abonnement Unibet Coolblue
pi_89321835
Je kunt erop doen wat je wil. De meest rare dingen. Kaas zou ik raspen, dat smelt véél beter. Combi Hollandsche belegen/mozzarella/parmesan voor de smaak? Doe die pepertjes maar in je tomatensaus. Zelf gebruik ik een hete olijfolie om te druppelen nadat de pizza klaar is.
pi_89321864
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 22:21 schreef Zwappel het volgende:
Zondag ga ik hem definitief bakken dus :)

Dat Typo 00 deeg zou gewoon verkrijgbaar moeten zijn bij een AH XL?
En welk type kaas kan dan wel aangeraden worden? (Oude kaas vind ik niet lekker op pizza)
En dan zelf raspen of al voorgeraspte kaas?
En hoe maak je de lekkerste tomatensaus? Ik houd zelf wel van pittig.. Mijn ma gebruikt altijd ketchup maar volgens mij is een goede tomatensaus veel lekkerder.
En verder gooi ik er waarschijnlijk een beetje rode peper op, salami, eventueel wat ham en misschien ook nog gehakt maar dat weet ik niet zeker. En meestal ook italiaanse kruiden en knoflook. Wat kunnen jullie nog meer aanraden?


die hebben ze bij Appie, daarnaast hebben ze ook


Heb zelf alleen de eerste gebruikt met gist van oetker. Al deze produkten staan bij de bakspullen



Werkte best goed :) Geen idee trouwens wat de prijs was van die bloem is, maar die pizza mix is 1 eur per 500gr.
pi_89322078
Bedankt, ik zal eens kijken.
404 - Not Found
pi_89322137
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 22:30 schreef Zwappel het volgende:
Bedankt, ik zal eens kijken.
trouwens over kaas gesproken. Loop met een grote boog om 30+ kaas heen. Die smelt gewoon erg ruk
pi_89322275
Wat MaximusTG al eerder schreef, staar je niet blind op de tipo 00. Voor morgen ben je al te laat, de smaak komt van de 2 of zelfs 3 nachten in de koelkast. Oh, Zondag schrijf je. Dat moet kunnen.
pi_89322335
Afgelopen vrijdag nog kaaspizza gemaakt. Zelf deeg gemaakt van bloem, gist, zout, suiker, olijfolie en gedroogde oregano. Even knoflook en uitje fruiten en afblussen met rode wijn, 2 blikjes tomaten (met van die hele tomaten, tomaten fijn snijden) erbij en tijdje laten pruttelen. Deeg na ongeveer 45 minuten uitrollen, tomatenprut erop, jonge kaas, mozzarella, geitenkaas en klein beetje blauwe kaas.

En daarnaast nog snel een salade gemaakt van ijsbergsla met tomaat en een ei-dressing :)
  maandag 29 november 2010 @ 22:34:40 #157
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_89322347
quote:
Op maandag 29 november 2010 22:20 schreef Yvesss het volgende:
Je noemt al best veel ingrediënten hoor. Pizza's en budgetkoken gaan zeer goed samen. Een knappe zelfgemaakte pizza zit royaal onder de 1 euro, hoor. Zelfs met wat geraspte parmesan erop..
i know, ik ben heel goed in budgetkoken ;) en ik heb ook nog eens 2 koelkasten met een vriesvakje en een vrieskist, heul handig :P
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_89322393
Alle light kazen smelten voor geen ene meter. Hetzelfde gaat op voor uitgeharde kazen. Vandaar dat ik zei "een lekker vers stuk zelf raspen". Net als bij de kaasfondue.
pi_89322649
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 22:33 schreef Yvesss het volgende:
Wat MaximusTG al eerder schreef, staar je niet blind op de tipo 00. Voor morgen ben je al te laat, de smaak komt van de 2 of zelfs 3 nachten in de koelkast. Oh, Zondag schrijf je. Dat moet kunnen.
Dus dat deeg kan ik het beste vrijdag al maken?
Ik denk dat morgen te vroeg is, en vrijdag heb ik pas weer tijd om deeg te maken.
404 - Not Found
pi_89322684
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 22:34 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

i know, ik ben heel goed in budgetkoken ;) en ik heb ook nog eens 2 koelkasten met een vriesvakje en een vrieskist, heul handig :P
Dan kun je echt je lol op met pizza's. Zo zijn ze ook bedoeld. In feite als armeluiseten. Soort kliekjeshap. Maar oh zo lekker.
pi_89322840
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 22:38 schreef Zwappel het volgende:

[..]

Dus dat deeg kan ik het beste vrijdag al maken?
Ik denk dat morgen te vroeg is, en vrijdag heb ik pas weer tijd om deeg te maken.
Hoeft niet hoor. Ik zou voor de allereerste keer geen rare fratsen uithalen. Pizza's gemaakt van deeg dezelfde dag gemaakt zijn ook best OK. Het zijn bepaalde freaks hier die de finesse proberen te vinden.
pi_89322985
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 22:41 schreef Yvesss het volgende:

[..]

Hoeft niet hoor. Ik zou voor de allereerste keer geen rare fratsen uithalen. Pizza's gemaakt van deeg dezelfde dag gemaakt zijn ook best OK. Het zijn bepaalde freaks hier die de finesse proberen te vinden.
Me pa pleurt het ook altijd dagen van te voren in de koelkast en doet alsof ie heel slim is, maar als het in de oven zit stinkt het naar ei en ziet het er uit als een vervormde baksteen :')
404 - Not Found
pi_89323177
Ja. Dat is niet helemaal wat we willen. Een pizza als een baksteen? Lijkt me wat aan de dikke kant. Wel lekker is een eitje erop. Met de dooier heel. En zacht. Moet je een beetje timen.
pi_89324099
quote:
Op maandag 29 november 2010 22:47 schreef Yvesss het volgende:
Ja. Dat is niet helemaal wat we willen. Een pizza als een baksteen? Lijkt me wat aan de dikke kant. Wel lekker is een eitje erop. Met de dooier heel. En zacht. Moet je een beetje timen.
Een eitje? :o voor mij klinkt dat als heiligschennis! :o Wat ik me kan herinneren, ik was op vakantie in Frankrijk, die pizza was net een stuk karton met sandwich spread erop gesmeer. *kots*. En dan nog een eitje dus.
/rant
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_89324196
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 22:47 schreef Yvesss het volgende:
Ja. Dat is niet helemaal wat we willen. Een pizza als een baksteen? Lijkt me wat aan de dikke kant. Wel lekker is een eitje erop. Met de dooier heel. En zacht. Moet je een beetje timen.
Die pizza rook naar ei terwijl er geen ei op zat.
404 - Not Found
pi_89324396
Hou op. Het moet wel subtiel. Zoals op deze voor mij onbekende pizza Bismarck.
Eitje rauw. Net als op de steak tartare.
pi_89329222
quote:
1s.gif Op zondag 21 november 2010 12:18 schreef motorbloempje het volgende:
wij zijn helemaal aan de gorgonzola de laatste weken..

door de pasta (met peer en walnoot), door de risotto en ook op de pizza, met spinazie, súper lekker!
http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=107434 zoiets? Ziet er lekker uit. Ga ik dan ook eens proberen.

En voor de mensen die voor veel man pizza maken, hoe doe je dat? 1-2 pizza's gaan goed in een oven, maar als je voor 4 man pizza moet maken .. Zijn het dan erg dikke pizza's of bakken jullie dan gewoon 2-2 (en dan de eerste 2 op een heet bord met aluminiumfolie leggen oid)
  † In Memoriam † dinsdag 30 november 2010 @ 08:59:56 #168
91830 MaximusTG
pi_89331719
Je kan er een beetje mee spelen he, soms maak ik ze na elkaar, krijgt de langzaamste eter de eerste pizza. Soms delen we dan de pizza's tot het deeg op is. Nadeel is alleen dat veel mensen niet snappen dat mijn pizzarecept er niet voor geschikt is om na vormen te verbergen onder een enorme stapel toppings. Daarbij krijg je het effect dat als je een pizza door meer mensen laat beleggen dat je dan zichtbare stapeltjes krijgt in hoeken op de pizza. Heb ook wel eens gewoon steeds kleinere pizza's gemaakt, maar dan heb je wel meer rand tov midden. Nu vind ik dat zelf erg lekker, maar daar is niet iedereen het mee eens.
pi_89333449
Na een hele tijd mee te hebben gelezen in dit topic (en continu honger te hebben) ga ik toch ook eens actie ondernemen. Ik zit eraan te denken om een Bestron pizzamaker voor mn verjaardag te vragen. Nu kom ik via de link in de OP bij twee verschillende versies uit. Hoe zijn jullie ervaringen hiermee en raden jullie een specifieke versie aan?
pi_89379335
Wat me trouwens opvalt is dat na het rijzen en opnieuw kneden het gewoon weer gaat rijzen als het in de koelkast gaat. Alleen maar fijn voor lekker luchtig resultaat natuurlijk
pi_89379364
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 10:20 schreef Susanne81 het volgende:
Na een hele tijd mee te hebben gelezen in dit topic (en continu honger te hebben) ga ik toch ook eens actie ondernemen. Ik zit eraan te denken om een Bestron pizzamaker voor mn verjaardag te vragen. Nu kom ik via de link in de OP bij twee verschillende versies uit. Hoe zijn jullie ervaringen hiermee en raden jullie een specifieke versie aan?
zou je niet gewoon beginnen voor de eerste keren in een normale oven. Want als blijkt dat het toch teveel werk enzo is heb je een leuk ding waar je vervolgens niet al te veel meer mee doet.
pi_89380150
Jullie zullen het vast schandelijk vinden dat ik het ooit heb durven proberen :) maar de tomatensaus uit dit pakket is echt goddelijk lekker



Iemand die het kent en een idee hoe je het namaakt? Ik wil deeg namelijk wel zelf gaan maken, lijkt me leuk, maar die tomatensaus zou me echt bijna verleiden nog eens zo'n pakket te kopen!

Oh, het plaatje is niet megaduidelijk, het is in elk geval zo'n kant en klare rol deeg uit de koeling van de AH. Mét zo'n potje saus dus.
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_89380758
sausvraag is al vaker gesteld, en er zijn vele manieren en voorkeuren... :) blader eens terug voor wat tips zou 'k zeggen :)
Ja doei.
  woensdag 1 december 2010 @ 16:24:16 #174
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_89390088
quote:
Op woensdag 1 december 2010 12:08 schreef flying-dutchman het volgende:

[..]

zou je niet gewoon beginnen voor de eerste keren in een normale oven. Want als blijkt dat het toch teveel werk enzo is heb je een leuk ding waar je vervolgens niet al te veel meer mee doet.
geeft niet, want die kan ik dan weer voor weinig kopen op marktplaats :7
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_89390722
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 12:40 schreef motorbloempje het volgende:
sausvraag is al vaker gesteld, en er zijn vele manieren en voorkeuren... :) blader eens terug voor wat tips zou 'k zeggen :)
Wat zij zegt.
En er staan vast ingrediënten op het pakje. Ga je daar zelf eens mee experimenteren.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')