abonnement Unibet Coolblue
pi_89106410
:') Je maakt jezelf nu wel onsterfelijk belachelijk door het te vergelijken met voetbalteams op toernooien... Haha, kerel! :D

Hou jij je nou maar gewoon bezig met dingen die je wél snapt. Whatever dat mag zijn.
pi_89106456
Nieuwstopic, eh? Dan maar ff me ouwe bootje promoten:


Hr. Ms. Amsterdam brengt piratenbootjes tot zinken
quote:
6 november 2010, 13.54 uur
Het Fast Combat Support Ship Hr. Ms. Amsterdam heeft vandaag voor de kust van Somalië de skiffs, motorbootjes, vernietigd van een groep piraten die gisteren ontkwam. De piraten werden gisteren onderschept, maar sloegen op de vlucht en wisten met hun 2 bootjes het strand te bereiken.

Gedurende de nacht hebben de mariniers van het boardingteam vanuit 2 RHIBs (Rigid Hull Inflatable Boat), snelle motorboten, de groep ongezien geobserveerd. Toen de 9 kapers vanochtend ongestoord dachten te vertrekken, waarschuwden de mariniers de Amsterdam. Die zette daarop de Lynx-boordhelikopter in. Net als gisteren werd met radio-oproepen en waarschuwingsschoten geprobeerd de piraten tot stoppen te dwingen. Toen dit niet lukte werd gericht op de bootjes geschoten. Hierop sprongen de mannen overboord en probeerden ze zwemmend de kust te bereiken.

Beide skiffs werden vervolgens door de mariniers in de RHIBs en de helikopter tot zinken gebracht. De piraten hebben zwemmend de kust bereikt, maar kunnen door de vernietiging van hun boten, ladders, wapens en vaten brandstof voorlopig geen acties uitvoeren.

Hr. Ms. Amsterdam neemt deel aan de EU-operatie Atalanta ter bestrijding van piraterij voor de kust van Somalië.
Mariniers onderscheppen piraten
quote:
18 november 2010, 11.22 uur
Hr. Ms. Amsterdam heeft gisteren voor de Somalische kust een groep piraten onderschept. Na een nachtelijke observatie om te voorkomen dat ze zouden ontkomen, namen mariniers tijdens een snelle actie onder meer het moederschip in beslag .

De Lynx-boordhelikopter ontdekte de 11 zeerovers in een baai aan boord van een zogenoemde whaler en 2 skiffs die als aanvalsboten fungeerden. De vaartuigen waren beladen met brandstof en ladders.

Weerstand
De piraten probeerden de actie van de mariniers te verhinderen, maar de boordhelikopter hield met waarschuwingsschoten en gericht vuur de skiffs op afstand. Hierbij werd een van de aanvalsboten zwaar beschadigd. De Somaliërs vluchtten hierop richting het binnenland .

Met het moederschip werd de piratenuitrusting in beslag genomen en verplaatst naar de Amsterdam. Na een grondige inspectie door bemanningsleden van het marineschip is de whaler door boordschutters vernietigd.

Antipiraterij-operatie

Fast Combat Support Ship Hr. Ms. Amsterdam vaart onder het commando van kapitein-luitenant-ter-zee Gerrit Nijenhuis. Hij voert tijdens de antipiraterij-operatie Atalanta het bevel over 172 bemanningsleden.
Hr. Ms. Amsterdam schakelt opnieuw piraten uit
quote:
19 november 2010, 16.27 uur
Hr. Ms. Amsterdam heeft, na succesvolle acties eerder deze week, opnieuw een groep piraten uitgeschakeld. De boordhelikopter ontdekte een whaler en 2 skiffs dicht onder de Somalische kust. Hoogstwaarschijnlijk wilden de zeerovers, die al enige dagen werden geobserveerd, op open zee een koopvaardijschip kapen.

De whaler, het moederschip, was beladen met onder meer brandstofvaten en ladders. In de skiffs zat een aantal bewapende mannen. Bij het zien van de helikopter gingen de boten er snel van door, waarbij de inzittenden hun wapens en ladders overboord wierpen.

Vurende helikopter

De Lynx-boordhelikopter stopte de eerste skiff met waarschuwingsschoten naast de boot, terwijl de Amsterdam opstoomde. De mensen in de whaler en de tweede voortvluchtige skiff werden overmeesterd door mariniers in snelle motorboten (RHIBs). De kapersvaartuigen zijn uitvoerig doorzocht. Daarna is het moederschip vernietigd en zijn de skiffs in bewaring genomen.

Eerste dag nieuwe operatie
Vandaag is de eerste dag dat het bevoorradingsschip deel uitmaakt van NATO-operatie Ocean Shield, die zich richt op piraterijbestrijding in de Indische Oceaan bij Somalië en de Golf Van Aden. Gisteren voer het Fast Combat Support Ship Hr. Ms. Amsterdam al ruim 2 maanden onder de vlag van de Europese Unie voor de antipiraterij-operatie Atalanta. Het Nederlandse marineschip heeft afgelopen maanden 37 zeerovers en een groot aantal piratenvaartuigen onderschept.

Bevoorrading
Naast haar antipiraterijtaken levert de Amsterdam brandstof aan een groot aantal schepen van de EU en NAVO in het gebied. Zij kunnen hun taken in het operatiegebied langer uitvoeren door de aanwezigheid van de bevoorrader.
Hr. Ms. Amsterdam stopt wederom piraten
quote:
24 november 2010, 11.38 uur
Hr. Ms. Amsterdam heeft gisteravond voor de vijfde keer in korte tijd succesvol opgetreden tegen piraten. Dit keer ging het om 7 mannen in een skiff met 2 grote 60 pk motoren, ladders en vaten brandstof. Een speciale eenheid van het korps mariniers voerde de snelle actie in het donker uit. De teller van de Amsterdam staat nu op 44 ontwapende zeerovers en hun aanvalsschepen.

De boordhelikopter van het marineschip ontdekte de skiff voor de kust van Somalië. Toen de vermoedelijke piraten de helikopter in de gaten kregen, vluchtten ze naar het strand. De skiff bleef vervolgens onder constante waarneming van het Fast Combat Support Ship.

Gericht vuur

Na zonsondergang vertrok het bootje opnieuw naar zee. Hierop kwamen 2 RHIBs, snelle motorboten, met mariniers en de Amsterdam in actie. Lichtkogels werden afgevuurd om de verdachten tot stoppen te dwingen, maar ze gingen er vandoor. Daarna is met hoge snelheid de achtervolging is ingezet. Nadat de piraten de diverse stoptekens en waarschuwingsschoten bleven negeren is er gericht gevuurd op de motoren van de skiff. Daarop gaven de zeerovers zich over en zijn ze aan boord genomen van de Amsterdam.

Aangehouden
Met deze actie heeft Hr. Ms. Amsterdam nu 20 vermoedelijke zeerovers aan boord. De 13 van piraterij verdachten die afgelopen vrijdag werden aangepakt, zijn in opdracht van de officier van justitie van het Landelijk Parket Rotterdam aangehouden. Deze groep wordt ondermeer verdacht van betrokkenheid bij de kaping van het Zuid-Afrikaanse zeiljacht Choizil en de ontvoering van twee Zuid-Afrikaanse staatsburgers op 7 november. Er wordt door de marechaussee onderzocht of de 7 piraten deel uitmaken van dezelfde groep als de 13 mannnen die vorige week zijn opgepakt. Rechercheurs van de marechaussee reizen vandaag af naar de Hr. Ms. Amsterdam voor nader onderzoek.

Choizil
Het zeilschip Choizil werd ruim 3 weken geleden voor de kust van Tanzania gekaapt. Eenheden van EU-missie Atalanta, waaronder Hr. Ms. Amsterdam, hebben het zeilschip ontzet. De Amsterdam heeft de Zuid-Afrikaanse schipper overgedragen aan de Zuid-Afrikaanse autoriteiten. Diverse gesprekken met hem leveren veel informatie op over de groep piraten die verantwoordelijk is voor deze kaping. Via het ministerie van Buitenlandse zaken is contact gelegd met de betrokken autoriteiten over vervolgstappen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  Moderator woensdag 24 november 2010 @ 19:24:32 #128
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89106483
lol, ok lightning jonge, vraag het anders ff na aan iemand die wel engels kan :') _O-
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_89106527
Jij kan amper fatsoenlijk Nederlands typen, wat jij zegt neem ik allemaal niet zo heel erg serieus.
  woensdag 24 november 2010 @ 19:25:39 #130
88561 Lotusss
Queen of Topic Kill
pi_89106542
Lightning, als jij het potje verpissen wilt winnen: gefeliciteerd, je hebt gewonnen. Waarom hou je je überhaupt bezig met gepeupel als wij? :')
-----------------------------------------------------
So happy to show us, I ate the lotus
... and I feel fine.
  Moderator woensdag 24 november 2010 @ 19:26:45 #131
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89106582
quote:
1s.gif Op woensdag 24 november 2010 19:25 schreef Lightning_NL het volgende:
Jij kan amper fatsoenlijk Nederlands typen, wat jij zegt neem ik allemaal niet zo heel erg serieus.
lekker belangrijk :')

je zit gewoon fout
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_89106607
Hadden wij nu Pim Fortuyn aan de macht gehad dan hadden wij binnenkort een vliegdekschip en konden wij meedoen aan deze strijd om de mensenrechten, humanistiek en invloed in Azie met onze JSF vliegtuigen en gebroederlijk ook onze dure bommen op het compleet verpauperde Noord-Korea gooien
pi_89106626
quote:
14s.gif Op woensdag 24 november 2010 19:24 schreef jankaas020 het volgende:
Nieuwstopic, eh? Dan maar ff me ouwe bootje promoten:
[ afbeelding ]

Hr. Ms. Amsterdam brengt piratenbootjes tot zinken

[..]

Mariniers onderscheppen piraten

[..]

Hr. Ms. Amsterdam schakelt opnieuw piraten uit

[..]

Hr. Ms. Amsterdam stopt wederom piraten

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Reactie op jouw spoiler: Je bent appels met peren aan het vergelijken. Hoop dan ook dat je het als een grap zei. :)

De Marine is op zich wel goed bezig met zichzelf promoten, maar het begint eigenlijk een beetje overdreven te worden. Ik snap dat ze hun bestaansrecht aan het bewijzen zijn, maar ze hoeven toch niet elke poep en scheet in het nieuws te laten verschijnen?
Als de KL en KLu dit zouden doen tijdens ISAF zou je elke dag meerdere van dat soort berichten lezen.
  woensdag 24 november 2010 @ 19:27:34 #134
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_89106630
Klaar nu, serieus.
Hele topic is verneukt

Spec, Lightning... vecht het uit in jullie inbox por favor.

[ Bericht 3% gewijzigd door Pumatje op 24-11-2010 19:37:42 ]
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Moderator woensdag 24 november 2010 @ 19:30:01 #135
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89106726
het was al klaar _O-

en nee ik ga geen Engelse les geven via pm
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator woensdag 24 november 2010 @ 19:32:40 #136
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_89106844
quote:
7s.gif Op woensdag 24 november 2010 19:27 schreef WammesWaggel het volgende:
Hadden wij nu Pim Fortuyn aan de macht gehad dan hadden wij binnenkort een vliegdekschip en konden wij meedoen aan deze strijd om de mensenrechten, humanistiek en invloed in Azie met onze JSF vliegtuigen en gebroederlijk ook onze dure bommen op het compleet verpauperde Noord-Korea gooien
daar heb je geen vliegkampschip voor nodig natuurlijk
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_89107719
quote:
1s.gif Op woensdag 24 november 2010 19:27 schreef Lightning_NL het volgende:

[..]

Reactie op jouw spoiler: Je bent appels met peren aan het vergelijken. Hoop dan ook dat je het als een grap zei. :)

De Marine is op zich wel goed bezig met zichzelf promoten, maar het begint eigenlijk een beetje overdreven te worden. Ik snap dat ze hun bestaansrecht aan het bewijzen zijn, maar ze hoeven toch niet elke poep en scheet in het nieuws te laten verschijnen?
Als de KL en KLu dit zouden doen tijdens ISAF zou je elke dag meerdere van dat soort berichten lezen.
Ik wist niet dat ze op piraten aan het jagen waren tijdens ISAF :D?

Nee, zonder gein ;).
Het is toch niet heel raar dat Defensie.nl dit meldt? Die meldt toch ook als de Marine, KL of KLu oefeningen aan het draaien zijn? Als dat al nieuws is, vind ik dit zeker nieuws. Tijdens ISAF werd toch ook gemeld wanneer er wapens gevonden waren etc. Dit vind ik wel van dezelfde strekking. Ik vind niet dat de Marine zich overdreven aan het profileren eerlijk gezegd..
pi_89108062
Tijdens OEF waren er wel degelijk Nederlandse schepen in precies hetzelfde gebied aan het patrouilleren, maar dan tegen wapen- en mensen(terroristen)smokkel.
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
pi_89108229
quote:
1s.gif Op woensdag 24 november 2010 19:57 schreef jankaas020 het volgende:
Tijdens OEF waren er wel degelijk Nederlandse schepen in precies hetzelfde gebied aan het patrouilleren, maar dan tegen wapen- en mensen(terroristen)smokkel.
OEF is niet hetzelfde als ISAF toch? En wapen- en mensen(terroristen)smokkel niet hetzelfde als piraten jagen?

</mierenneuken ;)>
  woensdag 24 november 2010 @ 20:12:57 #140
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_89108760
Nee, OEF is de officiële naam van de Amerikaanse "War on Terror," die zich in Afrika, Afghanistan en de Filipijnen afspeelt.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
pi_89109658
quote:
1s.gif Op woensdag 24 november 2010 19:51 schreef EllaN het volgende:

[..]

Ik wist niet dat ze op piraten aan het jagen waren tijdens ISAF :D?

Nee, zonder gein ;).
Het is toch niet heel raar dat Defensie.nl dit meldt? Die meldt toch ook als de Marine, KL of KLu oefeningen aan het draaien zijn? Als dat al nieuws is, vind ik dit zeker nieuws. Tijdens ISAF werd toch ook gemeld wanneer er wapens gevonden waren etc. Dit vind ik wel van dezelfde strekking. Ik vind niet dat de Marine zich overdreven aan het profileren eerlijk gezegd..
Tijdens ISAF gebeurde er natuurlijk gruwelijk veel meer dan dat je alleen heel sporadisch in de nieuwsstukjes kon lezen.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 24 november 2010 @ 20:30:07 #142
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89109684
Defensie-auto met chauffeur kost 4,5 miljoen

Het ministerie van Defensie heeft vorig jaar bijna 4,5 miljoen euro besteed aan dienstauto's met chauffeur voor hoge militairen en andere topambtenaren. Dat blijkt uit cijfers die het departement woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

In totaal maakten 147 stafleden gebruik van de 37 grote en elf middelgrote dienstauto's die werden bestuurd door 83 chauffeurs. In de Tweede Kamer ontstond kortgeleden onbegrip over het aantal dienstauto's met chauffeurs bij Defensie, omdat dat ministerie de komende jaren fors moet bezuinigen en de krijgsmacht nu al door geldgebrek een groot tekort heeft aan reserveonderdelen en munitie.

Verantwoordelijk minister Hans Hillen gaf daarop aan niet uit te sluiten dat hij in dat aantal zal snijden.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_89109742
Lekker boeiend wat een paar auto's kosten. Die Hillen kan zich beter met andere dingen bezig houden.
  woensdag 24 november 2010 @ 20:32:09 #144
88561 Lotusss
Queen of Topic Kill
pi_89109818
quote:
1s.gif Op woensdag 24 november 2010 20:31 schreef Lightning_NL het volgende:
Lekker boeiend wat een paar auto's kosten. Die Hillen kan zich beter met andere dingen bezig houden.
Vertel dan eens waar Hillen zich dan wél bezig mee zou moeten houden.
-----------------------------------------------------
So happy to show us, I ate the lotus
... and I feel fine.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 24 november 2010 @ 20:32:25 #145
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_89109832
quote:
Op woensdag 24 november 2010 20:31 schreef Lightning_NL het volgende:
Lekker boeiend wat een paar auto's kosten. Die Hillen kan zich beter met andere dingen bezig houden.
Zeg dat tegen de andere politici die over die auto's struikelen.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_89110240
quote:
1s.gif Op woensdag 24 november 2010 20:32 schreef Lotusss het volgende:

[..]

Vertel dan eens waar Hillen zich dan wél bezig mee zou moeten houden.
Met zaken die er een beetje toe doen. 4,5 Miljoen voor een paar broodnodige auto's met chauffeur voor hooggeplaatsten ter discussie stellen is niets meer dan simpele symboolpolitiek.
pi_89110429
Ik zal de discussie maar even beeindigen, er komt geen oorlog, want de leiding in Noord Korea wil aan de macht blijven, met die voedselvoorziening kunnen ze geen oorlog voeren, op termijn zijn ze dus heel snel hun macht kwijt. De VS en Zuid korea zitten gewoon een beetje te stoken door vla bij die grens een oefening te houden.

'Je kunt beter een vijand hebben dan een vijand waarmee je vecht'
  woensdag 24 november 2010 @ 20:44:14 #148
88561 Lotusss
Queen of Topic Kill
pi_89110500
quote:
1s.gif Op woensdag 24 november 2010 20:39 schreef Lightning_NL het volgende:

[..]

Met zaken die er een beetje toe doen. 4,5 Miljoen voor een paar broodnodige auto's met chauffeur voor hooggeplaatsten ter discussie stellen is niets meer dan simpele symboolpolitiek.
Alle beetjes helpen. En die hotemetoten hebben in de krijgsmacht vast ook wel hun rijbewijs gehaald, dus chauffeurs vind ik ook lichtelijk overbodig. Er kan dus best wat in gesneden worden.

Nogmaals: alle beetjes helpen.
-----------------------------------------------------
So happy to show us, I ate the lotus
... and I feel fine.
pi_89110604
Als je zelf achter het stuur zit is het wel moeilijk dossiers doornemen hè.
pi_89110754
quote:
1s.gif Op woensdag 24 november 2010 20:44 schreef Lotusss het volgende:

[..]

Alle beetjes helpen. En die hotemetoten hebben in de krijgsmacht vast ook wel hun rijbewijs gehaald, dus chauffeurs vind ik ook lichtelijk overbodig. Er kan dus best wat in gesneden worden.

Nogmaals: alle beetjes helpen.
Ok... Mja, de realiteit is dat die generaals nogal drukke baasjes zijn, die vaak hele lange dagen maken, overal aanwezig moeten zijn en zich dus van hot naar her moeten verplaatsen. Het is belachelijk om ze zélf te laten rijden. Laat ze lekker rondrijden met chauffeur, anders rijden ze zich van vermoeidheid nog dood. Kunnen ze op de achterbank nog op hun gemak verder gaan met het werk.
Of je gaat zo kleinschalig denken en mierenneuken en ze die auto's afpakken. Lekker inefficient ben je dan bezig.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')