abonnement Unibet Coolblue
pi_86982010
Wat een heerlijke creaties staan hier!
Ik ben zelf aan het rondkijken voor een pizzasteen. Bij de Cook&Co heb ik deze gezien: http://www.cookandco.nl/nieuws/pizzasteen van Jamie Oliver. Heeft iemand hier ervaringen mee? Het valt me op dat deze zoveel dunner is dan veel andere pizzastenen die ik op internet zie. Ik heb alleen geen idee of dit een negatief (of misschien juist positief?) effect heeft :)
pi_86982550
Ik wil een ferrari pizza-oven ;(
pi_86982634
-knip-
verkeerde topic :@
pi_86983360
quote:
Op woensdag 29 september 2010 15:14 schreef Susanne81 het volgende:
Wat een heerlijke creaties staan hier!
Ik ben zelf aan het rondkijken voor een pizzasteen. Bij de Cook&Co heb ik deze gezien: http://www.cookandco.nl/nieuws/pizzasteen van Jamie Oliver. Heeft iemand hier ervaringen mee? Het valt me op dat deze zoveel dunner is dan veel andere pizzastenen die ik op internet zie. Ik heb alleen geen idee of dit een negatief (of misschien juist positief?) effect heeft :)
Ik heb voor 10 euro bij de lokale stenenboer een heel mooi stuk graniet van 3cm dik gekocht, werkt perfect. Het hoeft echt niet per se een commerciële oplossing te zijn hoor.
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
  † In Memoriam † donderdag 30 september 2010 @ 00:00:33 #230
91830 MaximusTG
pi_87006125
quote:
Op woensdag 29 september 2010 15:14 schreef Susanne81 het volgende:
Wat een heerlijke creaties staan hier!
Ik ben zelf aan het rondkijken voor een pizzasteen. Bij de Cook&Co heb ik deze gezien: http://www.cookandco.nl/nieuws/pizzasteen van Jamie Oliver. Heeft iemand hier ervaringen mee? Het valt me op dat deze zoveel dunner is dan veel andere pizzastenen die ik op internet zie. Ik heb alleen geen idee of dit een negatief (of misschien juist positief?) effect heeft :)
Het is juist; hoe dikker hoe beter. Je gebruikt een steen om het houtoveneffect na te bootsen -> Je pizza wordt gebakken door (onder andere) de radiatie van warmte uit de steen. Dit heeft te maken met de warmtecapaciteit (hoeveel warmte de steen kan opslaan) en de massa van de steen, en dus met de dikte van de steen.
Ik heb deze steen: http://www.pizzastein.com/. Het is een vrij dikke steen van chamotte-klei. Zijn vast tal andere plekken waar je zoiets kan kopen. Bij deze site kun je trouwens pakketten kopen met pizzasnijder, steen en pizzaschep ('broodschieter').
pi_87017211
Het pizzaatje van zonet:

pi_87019216
mooi pizzaatje :)

ik heb zaterdag een bolletje deeg ingevroren en toen ik het dinsdag ontdooide was het veel beter te verwerken?
pi_87019339
Ziet er zeer smakelijk en profi uit :9~

Welke tomaten in blik zijn aanbevelenswaardig? Ik had laatst spaghetti gemaakt met een blik Gustodoro, beviel zeer goed.
  zondag 3 oktober 2010 @ 09:43:49 #234
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_87125152
Ik heb de voorkeur voor gepelde hele.

Gister ook weer een nieuwe lading saus gemaakt. Restje van de vorige saus die net te sterk was genomen, blikje tomaten erbij, uurtje laten pruttelen, fijn snijden, nog een uurtje laten staan en ik heb weer genoeg voor aankomende tijd.
pi_87125178
vanavond gaan we weer bakken :9 en Mr.Mo gaat 't deeg maken omdat ik moet werken :o
Ja doei.
pi_87225171
Maximus zei het al, Wat meer pics. Nog een middagpizza die ik op mijn bed gelegd heb omdat daar iets meer licht was:

pi_87225838
Prachtige pizza, Yvesss!
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_87228104
Haha Dionysius, doe mij niet teveel credit, zo bijzonder was hij niet.
Maar je leest hier veel 'vanavond pizza maken' en daar blijft het dan bij.
weer een sidestep naar de ideale tomatensaus en wat voor bloem wel danwel niet.
Veel te weinig results. Naar wat ik lees kun jij ook best een mean pizza maken :)
pi_87228162
ik was de mozarella vergeten :')!

oh,en omdat we altijd dezelfde pizza maken ( :') ) zijn de foto's ook altijd 't zelfde ^O^ :')!
Ja doei.
pi_87228619
En toch heb ik van jou een aantal zeer smakelijke en goede foto's gezien. (we hebben het over pizza, btw)
Ik maak ook steeds dezelfde, hoor.
pi_87228753
ik zou trouwens wel eens een Calzone willen maken :9 iemand daar nog tips voor?
Ja doei.
pi_87228968
Nee, geen tips. Maar inderdaad een poging waard. Wat doe je daar zoal in? Weet je, ik zal morgen of anders overmorgen een poging wagen. Zo moeilijk kan het toch niet zijn?
pi_87229505
Hier in Utrecht heb je een 'befaamd' stalletje Mario's. Ik was er 5 jaar geleden voor het laatst, maar toen leek
het of ze de Calzone volgestampt hadden met erwten. Of dit wel- of niet waar is, erwten doen niet mee. Die doen we in de soep.
  dinsdag 5 oktober 2010 @ 23:02:41 #244
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_87230098
quote:
Op dinsdag 5 oktober 2010 22:48 schreef Yvesss het volgende:
Hier in Utrecht heb je een 'befaamd' stalletje Mario's. Ik was er 5 jaar geleden voor het laatst, maar toen leek
het of ze de Calzone volgestampt hadden met erwten. Of dit wel- of niet waar is, erwten doen niet mee. Die doen we in de soep.
Broodje Mario _O_
pi_87230491
http://www.lunchroom.nl/nieuws/pizzastrijd-in-de-domstad/

Ik kan het niet 123 terugvinden, maar het schijnt dat degene die er al jaren zit beter is.
Ik kan dit niet staven, ik behoor niet tot de klandiezie. Maar Mario is wel groot geworden, hoor, Mario zelf heeft al jaren geleden de kuierlatten aangedaan. Nu weer on topic.
pi_87234819
Yvesss, je hebt toch ook een alfredo of niet? Je pizza's zien er altijd zo lekker bruin/krokant uit.hoe krijg je het voor elkaar? als ik het deeg te lang laat bakken dan wordt het veel te droog...
pi_87241607
Ja, idd een alfredo. Je weet dat het thermostaatje in elke bestron weer anders is, dus ik kan alleen maar zeggen hoe ik het doe. Normaliter wordt aanbevolen de bestron voor te verwarmen op stand 2 en daarna tijdens het bakken op vol vermogen, stand 3. Probleem dat ik dan heb is dat stand 3 heel snel bereikt wordt waarbij de thermostaat de gloeispiralen uitschakelt. Dan kun je evt. bruining wel vergeten. Daarom verwarm ik nu voor op stand 1 of hooguit 1,5. Dan blijven de gloeispiralen gedurende het hele bakproces heet. Door de relatief lage starttemperatuur duurt het wel ietsje langer, maar wat is lang? Door diezelfde lage starttemperatuur valt het te hard en droog worden van de bodem erg mee, want dat is iets wat je idd niet wil. Ik heb ook zo'n bestron aan mijn ouders gegeven, die reageert weer heel anders. Uiteindelijk doe je het een beetje op gevoel, ik ga er niet met een stopwatch bijstaan. Trouwens, je deeg maken met melk of een deel melk zorgt ook voor iets meer bruining.
pi_87302960
Nog geen calzone vanavond, ik had geen zin in geëxperimenteer. Bovendien moet je stevige trek hebben voor een Calzone, die trek had ik net niet. Dus een eenvoudige pizza met ongezouten ansjovis, foto genomen met flitser, dus wellicht een beetje raar. (ik sla even wat fotoshoots over, anders ben ik de enige)
  donderdag 7 oktober 2010 @ 23:33:33 #249
48288 Mikkie
Mastermind.
pi_87308378
Ik had hier niet moeten kijken. Nu heb ik honger.

}:|.
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
pi_87308608
tvp :9
Nothing to see here, carry on
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')