abonnement Unibet Coolblue
pi_86480248
doodgemaakt >:)
Ja doei.
  vrijdag 17 september 2010 @ 08:26:40 #202
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_86525638
quote:
Op woensdag 15 september 2010 22:38 schreef RobinOok het volgende:
Wat hadden ze met die forel gedaan?
Gevangen, ontdaan van het binnenwerk, gebakken in boter. Forel die zo vers is heeft van zichzelf al een heerlijke smaak, daar moet je niks meer aan doen.
  vrijdag 17 september 2010 @ 12:10:36 #203
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86531644
Jeetje, beetje lang of hard gebakken in boter dan. :o
  vrijdag 17 september 2010 @ 12:16:22 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86531829
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 12:10 schreef RobinOok het volgende:
Jeetje, beetje lang of hard gebakken in boter dan. :o
Zo te zien eerst door de bloem gehaald en dan gebakken in hete boter
"a la meuniere" heet dat

Forelle Müllerin in het Duits
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 september 2010 @ 13:32:55 #205
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86534593
Zien er toch iets anders uit. Maar evengoed niet aantrekkelijk. Ik hou niet van gebakken vis. :N
pi_86538693
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 08:26 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Gevangen, ontdaan van het binnenwerk, gebakken in boter. Forel die zo vers is heeft van zichzelf al een heerlijke smaak, daar moet je niks meer aan doen.
Citroen, peterselie, bloem en amandelen mogen er best bij, honing ook nog.

Maar je hebt gelijk, het is een prachtige vis die niet veel nodig heeft. Ik zie op de markt vaak zalmforel liggen en die is duurder, ik snap daar helemaal niks van. Gewone forel, punt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 17 september 2010 @ 15:38:19 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86539565
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 15:16 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Citroen, peterselie, bloem en amandelen mogen er best bij, honing ook nog.

Maar je hebt gelijk, het is een prachtige vis die niet veel nodig heeft. Ik zie op de markt vaak zalmforel liggen en die is duurder, ik snap daar helemaal niks van. Gewone forel, punt.
Mensen zien zalm nog steeds als luxe, zalmforel klinkt luxer dus is duurder. Lekker is wat anders.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 september 2010 @ 15:39:55 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86539619
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 13:32 schreef RobinOok het volgende:
Zien er toch iets anders uit. Maar evengoed niet aantrekkelijk. Ik hou niet van gebakken vis. :N
Nee?
Hoe eet jij je vis het liefst? van de grill? Au papillot? Gepocheerd? Gestoomd? Rauw?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86539680
Dat dacht ik dus ook een keer, althans, hij zal vetter zijn of een mooiere structuur hebben, en hij was duurder, dus maar eens proberen of het een verbetering is. Maar het haalt het niet bij een gewone.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 17 september 2010 @ 15:45:40 #210
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86539863
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 15:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee?
Hoe eet jij je vis het liefst? van de grill? Au papillot? Gepocheerd? Gestoomd? Rauw?
Ja, eigenlijk alles behalve gebakken. :Y
Ik heb iets tegen die botersmaak. Gebakken botersmaak, welteverstaan, op zich iets met gesmolten boter erbij kan best, maar die boterbaksmaak bij vis, nee.
  vrijdag 17 september 2010 @ 15:47:01 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86539923
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 15:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, eigenlijk alles behalve gebakken. :Y
Ik heb iets tegen die botersmaak. Gebakken botersmaak, welteverstaan, op zich iets met gesmolten boter erbij kan best, maar die boterbaksmaak bij vis, nee.
Die "poffertjes" smaak van verbrande boter?
Ja, je moet boter ook eerst klaren als je er in bakken wil. Maar je kan ook een neutrale olie gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 17 september 2010 @ 17:32:40 #212
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86543534
Ja, nee, ook in sterrenzaken waar ze ongetwijfeld weten wat ze doen vind ik het minder als ze de vis bakken. Heeft niks met verbranden te maken. Laat mij nou maar, iedere gek zijn gebrek, toch? :s)
  zaterdag 18 september 2010 @ 22:56:38 #213
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_86585873
Nadat we de afgelopen 10 dagen in Toscane en Umbrië verwend zijn geweest met allerlei heerlijke Italiaanse gerechten in diverse restaurants gingen we vandaag de vakantie in stijl af te sluiten toch maar weer een keer uit eten. Dit keer gekozen voor Restaurant Westerhout in Beverwijk.

Met name de entourage is leuk en de inrichting is wat 'over the top':





We begonnen met een glaasje Franse Chardonnay en een lekker warm broodje.
Al snel daarna volgde een amuse: een glaasje met pastinaaksoep en zalm.


Als voorgerecht koos Bluezz de salade van rauwe oerbietjes met gefrituurde boerenbrie en een dressing van zoethout en chili.

Van de zoethout en de chili was niet erg veel te proeven.

Golfer koos voor de proeverij van de chef, bestaande uit 3 voorgerechtjes: vegetarisch, vlees en vis. Het bleek te bestaan uit dezelfde biet als Bluezz had, wat rauwe Spaanse ham met in witte port gemarineerde meloen en meloengartiné en als derde voorgerechtje een Oosterse salade van gamba's met kousenband en taugé.

Jammer dat die Oosterse salade niet een beetje curry of soja erbij had. Nu was het allemaal wat aan de droge kant.

Als hoofdgerecht nam Bluezz kalfsoester van Waterland's Moerkalf met een saus van gerookte knoflook.

Goed gebraden stukje kalfsoester, maar van de gerookte knoflook was weinig te proeven.

Golfer had gekozen voor de Zeewolffilet met groene asperges en een botersaus met foelie.

Helaas was de zeewolf iets te ver doorgegaard en vooral was de kok nogal uitgeschoten met het zout. Daarover wel commentaar geleverd aan de verder uiterst correcte bediening, die het meteen aan de kok heeft doorgegeven en diverse keren excuses kwam aanbieden.

De hoofdgerechten werden begeleid door roseval-aardappeltjes en gemengde salade.

Een dessert hebben we overgeslagen. In plaats daarvan eindigden we met cappucino en dubbele espresso, vergezeld van een glaasje Sambuca.
Bij het eten nuttigden we nog een fles Leyda, een Chileense Reserva Chardonnay die prima smaakte.

Al-met-al een wat gemengde ervaring: leuke entourage, prettige en correcte bediening, maar een kok die net iets teveel steekjes laat vallen.

Inclusief alle drank waren we 97,50 euro kwijt.

Entourage: 9
Bediening: 8
Eten: 6,5


[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 18-09-2010 23:03:59 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 18 september 2010 @ 23:02:08 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86586089
Klinkt niet echt naar een tent waar je nog eens heen zou gaan, net als mijn ervaring bij puur in Hellevoetsluis.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 18 september 2010 @ 23:05:45 #215
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_86586179
quote:
Op zaterdag 18 september 2010 23:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Klinkt niet echt naar een tent waar je nog eens heen zou gaan, net als mijn ervaring bij puur in Hellevoetsluis.
Nee. Denk ook dat het bij een eenmalig bezoek blijft.
En het haalt het niet bij waar we een week geleden aten:
http://www.tavernadellupo.it/en/index.php
of een paar dagen geleden:
http://www.todi.net/jacopone/

c_/

[ Bericht 32% gewijzigd door golfer op 18-09-2010 23:14:49 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_86586573
Ik vind die salade er ook niet echt appetijtelijk uitzien, alsof er een fles calve slasaus door is gegaan...
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 19 september 2010 @ 00:00:04 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86587638
quote:
Op zaterdag 18 september 2010 23:05 schreef golfer het volgende:

[..]

Nee. Denk ook dat het bij een eenmalig bezoek blijft.
En het haalt het niet bij waar we een week geleden aten:
http://www.tavernadellupo.it/en/index.php
of een paar dagen geleden:
http://www.todi.net/jacopone/

c_/
waarom schrijf je daar geen recensie over?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 19 september 2010 @ 00:49:00 #218
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_86588989
quote:
Op zondag 19 september 2010 00:00 schreef Pietverdriet het volgende:


waarom schrijf je daar geen recensie over?
Omdat we met vakantie waren en niet alles gefotografeerd hebben en niet alle lekkernijen helemaal weer tevoorschijn kunnen halen.
Ik kan ze alleen maar erg aanraden aan iedereen die in de buurt van Gubbio of Todi in Umbrië is. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_86596954
quote:
Op zaterdag 18 september 2010 23:20 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind die salade er ook niet echt appetijtelijk uitzien, alsof er een fles calve slasaus door is gegaan...
Nu ik de foto's nog eens zie, ik vind eigenlijk alle sauzen wat te rijkelijk aanwezig.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_86600399
quote:
Op zondag 19 september 2010 12:51 schreef Isabeau het volgende:

[..]


Nu ik de foto's nog eens zie, ik vind eigenlijk alle sauzen wat te rijkelijk aanwezig.
vind het wel meevallen behalve bij de sla. maar ik hou dan ook wel van lekkere saus over de sla :9
vind dat beetje azijn wat je meestal krijgt maar erg karig
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_86604771
In Italie deden ze het nog beter, gewoon sla met veel ingredienten geven en een goeie olijfolie en balsamico ernaast. Kan je het lekker zelf doen :9
pi_86604903
quote:
Op zondag 19 september 2010 16:45 schreef Bluezz het volgende:
In Italie deden ze het nog beter, gewoon sla met veel ingredienten geven en een goeie olijfolie en balsamico ernaast. Kan je het lekker zelf doen :9
ooh dat is goed ja! dat had ik helaas niet tijdens mijn Rome en omgeving reis. balsamico vind ik heerlijk door de sla :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_86606613
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 15:41 schreef Weltschmerz het volgende:
Dat dacht ik dus ook een keer, althans, hij zal vetter zijn of een mooiere structuur hebben, en hij was duurder, dus maar eens proberen of het een verbetering is. Maar het haalt het niet bij een gewone.
Redelijk offtopic, maar ik las in mijn "schoolboeken" dat zalmforel gewoon forel is maar dat ze pellets te eten krijgen die het vlees rood kleuren. Verschilt dus verder niet van een rechtdoor forelletje.
Work hard, play harder.
  zondag 19 september 2010 @ 17:48:02 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86606852
quote:
Op zondag 19 september 2010 17:39 schreef pen-guin het volgende:

[..]

Redelijk offtopic, maar ik las in mijn "schoolboeken" dat zalmforel gewoon forel is maar dat ze pellets te eten krijgen die het vlees rood kleuren. Verschilt dus verder niet van een rechtdoor forelletje.
Je hebt meerdere soorten forel,
http://nl.wikipedia.org/wiki/Forel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86607336
quote:
Op zondag 19 september 2010 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je hebt meerdere soorten forel,
http://nl.wikipedia.org/wiki/Forel
Natuurlijk, ik bedoelde ook meer dat zalmforel geen spannende kruising van zalm en forel is, maar gewoon een forelvariant, die behalve de kleur niks met zalm te maken heeft :)
Work hard, play harder.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')