Gevangen, ontdaan van het binnenwerk, gebakken in boter. Forel die zo vers is heeft van zichzelf al een heerlijke smaak, daar moet je niks meer aan doen.quote:Op woensdag 15 september 2010 22:38 schreef RobinOok het volgende:
Wat hadden ze met die forel gedaan?
Zo te zien eerst door de bloem gehaald en dan gebakken in hete boterquote:Op vrijdag 17 september 2010 12:10 schreef RobinOok het volgende:
Jeetje, beetje lang of hard gebakken in boter dan.
Citroen, peterselie, bloem en amandelen mogen er best bij, honing ook nog.quote:Op vrijdag 17 september 2010 08:26 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Gevangen, ontdaan van het binnenwerk, gebakken in boter. Forel die zo vers is heeft van zichzelf al een heerlijke smaak, daar moet je niks meer aan doen.
Mensen zien zalm nog steeds als luxe, zalmforel klinkt luxer dus is duurder. Lekker is wat anders.quote:Op vrijdag 17 september 2010 15:16 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Citroen, peterselie, bloem en amandelen mogen er best bij, honing ook nog.
Maar je hebt gelijk, het is een prachtige vis die niet veel nodig heeft. Ik zie op de markt vaak zalmforel liggen en die is duurder, ik snap daar helemaal niks van. Gewone forel, punt.
Nee?quote:Op vrijdag 17 september 2010 13:32 schreef RobinOok het volgende:
Zien er toch iets anders uit. Maar evengoed niet aantrekkelijk. Ik hou niet van gebakken vis.
Ja, eigenlijk alles behalve gebakken.quote:Op vrijdag 17 september 2010 15:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee?
Hoe eet jij je vis het liefst? van de grill? Au papillot? Gepocheerd? Gestoomd? Rauw?
Die "poffertjes" smaak van verbrande boter?quote:Op vrijdag 17 september 2010 15:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, eigenlijk alles behalve gebakken.
Ik heb iets tegen die botersmaak. Gebakken botersmaak, welteverstaan, op zich iets met gesmolten boter erbij kan best, maar die boterbaksmaak bij vis, nee.
Nee. Denk ook dat het bij een eenmalig bezoek blijft.quote:Op zaterdag 18 september 2010 23:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Klinkt niet echt naar een tent waar je nog eens heen zou gaan, net als mijn ervaring bij puur in Hellevoetsluis.
waarom schrijf je daar geen recensie over?quote:Op zaterdag 18 september 2010 23:05 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee. Denk ook dat het bij een eenmalig bezoek blijft.
En het haalt het niet bij waar we een week geleden aten:
http://www.tavernadellupo.it/en/index.php
of een paar dagen geleden:
http://www.todi.net/jacopone/
Omdat we met vakantie waren en niet alles gefotografeerd hebben en niet alle lekkernijen helemaal weer tevoorschijn kunnen halen.quote:Op zondag 19 september 2010 00:00 schreef Pietverdriet het volgende:
waarom schrijf je daar geen recensie over?
Nu ik de foto's nog eens zie, ik vind eigenlijk alle sauzen wat te rijkelijk aanwezig.quote:Op zaterdag 18 september 2010 23:20 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind die salade er ook niet echt appetijtelijk uitzien, alsof er een fles calve slasaus door is gegaan...
vind het wel meevallen behalve bij de sla. maar ik hou dan ook wel van lekkere saus over de slaquote:Op zondag 19 september 2010 12:51 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nu ik de foto's nog eens zie, ik vind eigenlijk alle sauzen wat te rijkelijk aanwezig.
ooh dat is goed ja! dat had ik helaas niet tijdens mijn Rome en omgeving reis. balsamico vind ik heerlijk door de slaquote:Op zondag 19 september 2010 16:45 schreef Bluezz het volgende:
In Italie deden ze het nog beter, gewoon sla met veel ingredienten geven en een goeie olijfolie en balsamico ernaast. Kan je het lekker zelf doen
Redelijk offtopic, maar ik las in mijn "schoolboeken" dat zalmforel gewoon forel is maar dat ze pellets te eten krijgen die het vlees rood kleuren. Verschilt dus verder niet van een rechtdoor forelletje.quote:Op vrijdag 17 september 2010 15:41 schreef Weltschmerz het volgende:
Dat dacht ik dus ook een keer, althans, hij zal vetter zijn of een mooiere structuur hebben, en hij was duurder, dus maar eens proberen of het een verbetering is. Maar het haalt het niet bij een gewone.
Je hebt meerdere soorten forel,quote:Op zondag 19 september 2010 17:39 schreef pen-guin het volgende:
[..]
Redelijk offtopic, maar ik las in mijn "schoolboeken" dat zalmforel gewoon forel is maar dat ze pellets te eten krijgen die het vlees rood kleuren. Verschilt dus verder niet van een rechtdoor forelletje.
Natuurlijk, ik bedoelde ook meer dat zalmforel geen spannende kruising van zalm en forel is, maar gewoon een forelvariant, die behalve de kleur niks met zalm te maken heeftquote:Op zondag 19 september 2010 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt meerdere soorten forel,
http://nl.wikipedia.org/wiki/Forel
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |