abonnement Unibet Coolblue
pi_86277456
Nou, de website begint op te schieten, en is nu op z'n minst toonbaar. :D www.dunja-and-leroy-down-under.com We konden ook zo'n waarbenjij.nu geval aanmaken, maar die vind ik niet echt fraai utizien en dat systeem dat daarachter zit vind ik lomp. :@

Zodra onze reis volgende maand start, zullen mijn vriendin en ik proberen wekelijks te updaten. :) Ondertussen blijf ik dit topic natuurlijk goed in de gaten houden voor tips and aanraders. ;)
pi_86353105
Leuke site! Ga ik zeker in de gaten houden :)

Pfff, we twijfelen nu ontzettend tussen reizen in april of mei. Met name vanwege het regenseizoen (tm april) in het noord oosten. Zou het veel verschil maken? Ik weet niet het maar durf het risico niet goed te lopen dat we dalijk onze hele camper tour regen hebben...
Maar ja, het weer in Melbourne, Adelaide en Sydney lijkt in april weer beter te zijn....

Wat te doen? Heeft iemand hier ervaring mee?
pi_86364007
Ik was in maart in Cairns, geen regen gezien. Ik zou me meer zorgen maken over slecht weer in mei in Melbourne, daar kun je beter in de zomer zitten. :)
pi_86371646
quote:
Op zondag 12 september 2010 19:31 schreef Susanne81 het volgende:

Maar ja, het weer in Melbourne, Adelaide en Sydney lijkt in april weer beter te zijn....

Wat te doen? Heeft iemand hier ervaring mee?
April is in Melbourne goed te doen. Tussen de 20 en 25 graden, weinig regen (en als het regent is het zo weer over). In mei gaat de temperatuur toch aardig naar beneden, maximaal 20 graden. Als het dan regent of bewolkt is, wat niet hoeft maar de kans is aanzienlijk groter dan in voorgaande maanden, dan is dat denk ik minder fijn als je op vakantie bent. Ik zou Melbourne in mei als het even kan mijden als je het liefst een strakblauwe hemel hebt.

Maar ja, Melbourne he. In 2009 ben ik nog weg geregend en gewaaid op Avalon tijdens de vliegshow... dat was in Maart. En in 2008 geloof ik was mei een prachtmaand. Mei 2010 was dan weer k met p.

Adelaide en Sydney zijn weer heel anders.
pi_86371883
Ben op dit moment ook in Australie, Sydney wel te verstaan. Ben nu twee weken hier en bevalt prima =). Het weertje valt op dit moment nog iets tegen. Het zit rond de 20 graden, maar hier en daar kan er wel een bui vallen. 's avonds koelt het wel erg snel af!
Er zijn heel veel plekjes en dingen die ik wil zien hier in het half jaartje dat ik down under ben! Helaas moet ik wel werken door de weeks, maar zorg er wel voor dat er genoeg tijd over blijft om te reizen.

Voor iedereen die nog naar Australie gaat, of er al is: ENJOY
Soms is het niet erg iets moois te verliezen. Beter verliezen dan dat je het nooit hebt gehad.
pi_89382506
Nou, we zitten inmiddels al zo'n kleine 2 maanden in Sydney en tot nu toe bevalt Australië ons prima. :D We hebben hier voor 3 maanden met een paar andere mensen een huisje gehuurd, en vooralsnog zijn we veel aan het werken. In Januari gaan we namelijk beginnen met daadwerkelijk rondreizen en dan is elke cent die ik niet van mijn Nederlandse spaarrekening hoef te plukken natuurlijk welkom. ;) Je verdient hier met simpele baantjes echt veel overigens. We hebben weken gehad dat we per persoon meer dan 800 dollar netto hadden verdiend. Daar komt ook nog eens de "Superannuation" (soort van pensioenregeling) van de werkgever bovenop (zo'n 8% van je loon), en de 29% loonbelasting die van je brutoloon wordt afgetrokken kun je naderhand schijnbaar ook nog eens grotendeels terugvorderen. :) We hebben nu zelfs een veel groter budget dan toen we in Australië aan waren gekomen, ondanks dat we daadwerkelijk huur betalen en elke vrije dag die we hebben van alles ondernemen. :) Alle verhalen dat alles hier zo duur is vallen achteraf dus wel mee. :P Ligt er natuurlijk helemaal aan wat je allemaal doet. Alcohol is hier bijvoorbeeld wel belachelijk duur, en ik heb een maat die er in één maand maar liefst 3000 euro doorheen heeft gejaagd, alleen al met uitgaan. :D

Voor de rest is alles erg goedkoop en makkelijk te doen hier. Het openbare vervoer is goedkoop en betrouwbaar en als je zelf kookt kun je makkelijk met $5 per persoon per dag overleven; ga wel naar Paddy's Market voor groenten en fruit en NIET de supermarkt!!! Bij Paddy's betaal ik $1.20 voor 4 lekkere, zoete Pink Lady appeltjes terwijl ik er bij Coles meer dan $4 voor betaal! :o Alleen de alcohol (en dus ook bier...) is hier waanzinnig duur. Voor een doos (kratten hebben ze niet) degelijk bier met 24 blikjes / flesjes ben je zo $50 kwijt, en je moet naar speciale winkeltjes voor alcohol daar je het in de supermarkt niet krijgt. :{ Ik ben wel helemaal verzot geworden op Ginger Beer (gemberbier), dat je wel gewoon in de supermarkt krijgt. :P Zit geen alcohol in, maar is een beetje 'pittig'. Erg goed te doen. :9

Onze plannen zijn om vanaf 11 januari (dan loopt ons huurcontractje af) via de Great Pacific Drive richting het Zuiden te reizen met een gehuurde camper van. Afhankelijk van hoe we dan met tijd uitkomen zullen we ook de Great Ocean Road proberen mee te pikken. :) 1 Februari vliegen we van Melbourne naar Hobart, om daar vervolgens 7 dagen met een gehuurde auto Tasmanië te verkennen. :) Maar goed, meer kunnen jullie lezen op ons blogje: www.dunja-and-leroy-down-under.com :)
pi_89383385
quote:
Vakantie naar Australië het populairst
De gemiddelde Nederlander krijgt het liefst een vakantie naar Australië cadeau van Sinterklaas, een reis naar dat land staat bovenaan op de verlanglijst. Daarnaast is New York de meest gevraagde citytrip als geschenk van de Goedheiligman.

Toch verkiest 25 procent een Europese bestemming boven een intercontinentale vakantietrip, zo blijkt uit een enquête van Vakantie.nl, waarin 1.646 bezoekers werd gevraagd welke reis zij het liefst van Sinterklaas cadeau zouden krijgen.
Zonder financiële steun van de Sint bezoekt 27 procent evengoed het land dat bovenaan de wenslijst van reizen staat. Bijna de helft doet dit binnen een jaar en een kwart van de vakantiegangers vertrekt binnen een half jaar.

Australië staat bovenaan menig wenslijst met 45 procent van de ondervraagden. De natuur en de 'no worries-mentaliteit' zijn de voornaamste redenen waarom het land als droombestemming wordt gemarkeerd.
Geschiedenis en cultuur
Voor 25 procent van de ondervraagden is de geschiedenis en cultuur van een land doorslaggevend bij de keuze voor een bestemming, 10 procent kiest voor een bepaald land om een bezoek aan familie, vrienden of een geliefde te brengen.
Naast Australië vullen de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland, Griekenland en Indonesië achtereenvolgens de top vijf aan. Spanje, Thailand, de Malediven, en Curaçao sluiten de top tien vakantielanden af met Argentinië als hekkensluiter.

http://www.nu.nl/lifestyl(...)alie-populairst.html
Upon initial contact with ScareFreak
I had envisioned him to be an ill-mannered and psychologically unstable man
pi_89406931
quote:
Die no worries-mentaliteit altijd :{ Mensen zouden eens moeten weten. Het is af en toe gewoon ontzettend vervelend. Vaak vertaalt de gemiddelde Australier het namelijk in 'niet communiceren', 'niet op tijd of helemaal niet verschijnen, 'niet doen wat afgesproken was' of 'met de pet naar gooien'.
pi_89417828
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 21:55 schreef anarchitect het volgende:

[..]

Die no worries-mentaliteit altijd :{ Mensen zouden eens moeten weten. Het is af en toe gewoon ontzettend vervelend. Vaak vertaalt de gemiddelde Australier het namelijk in 'niet communiceren', 'niet op tijd of helemaal niet verschijnen, 'niet doen wat afgesproken was' of 'met de pet naar gooien'.
Kan inderdaad strontvervelend zijn ja. Van de andere kant, ik ben precies zo, dus ik vond het soms een verademing om in een land zijn te zijn waar het allemaal niet zo strak is als hier in Nederland.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_89419261
Die "no worries"-mentaliteit gaat inderdaad wel wat ver af en toe. ;) Ik word elke keer weer vreemd door de Ozzies aangekeken als ik keurig op tijd op mijn werk verschijn, of ergens 5 minuutjes te vroeg op een afspraak verschijn. Ze zijn er helemaal aan gewend dat alles lekker op het dooie gemakje moet en niet tot op de minuut nauwkeurig nagekomen hoeft te worden. En dat vind ik verder helemaal prima, ik ben immers hierheen gekomen om het lekker rustig aan de toen en géén strikte verplichtingen te hebben. :P

De werkmentaliteit is ook heel anders, en erg divers. Ik heb bij bedrijfjes gewerkt waar men wekenlang 7 dagen aan één stuk doorwerkt, om vervolgens lekker een 'weekend' van een weekje te hebben, maar ook echt bedrijfjes gehad waar echt geen minuutje te vroeg begonnen of te lang gebleven werd. :P

Wat men over de gastvrijheid en vriendelijkheid van Australiërs vertelt, is niets minder van waar. Ik heb echt al heel veel mensen hier leren kennen die je meteen voor een etentje of een "barbie" uit nodigen. Lastig qua vervoer? Prima, dan komen we je toch gewoon halen en blijf je toch slapen? :P Op een chagrijnige Chinese buschaufeur na, zijn de mensen tot nu toe echt erg vriendelijk en sociaal.
pi_90640484
Mijn vriendin en ik zijn voornemens om van october tot begin december 8 weken naar Australie en Nieuw-Zeeland af te reizen. In Australie is mijn eerste plan om naar Sydney te vliegen. Aldaar willen we een camper huren om via Melbourne naar Adelaide te rijden. Dan willen we vliegen naar Alice Springs en vandaaruit weer vliegen naar Cairns. Dit alles zouden we graag in een tijdsbestek van 4 weken willen doen. Wij zijn voornamelijk natuur- en cultuurliefhebbers, daarom willen we grote delen van de oostkust overslaan. Tenslotte willen we via Cairns naar Christchurch vliegen en ook in NZ een camper huren. Via het zuidereiland willen we uiteindelijk na 4 weken eindigen bij Auckland om nog een paar dagen naar de Fiji-eilanden te gaan.

Wat vinden jullie van dit reisplan? Zouden jullie bepaalde dingen anders doen? Is het verstandig om alle vliegtickets apart te boeken? Of bestaat er een combi-ticket dat goedkoper is?
pi_90664323
Tickets kun je gewoon los boeken hier in Australië; die kosten geen drol. Vliegen van één grote stad naar een ander in Australië kost meestal rond de 70 AUD per persoon via Jetstar. Mijn vriendin en ik vliegen zelf over 2 weken van Sydney naar Melbourne voor $150. Voor combi aanbiedingen zou je eens naar bureau's als Oz Experience kunnen kijken. Die hebben heel vaak leuke aanbiedingen waar vervoer bij inbegrepen zit. :) In Sydney stikt het overigens van zulke instanties. Wij zijn al meerdere malen gewoon bij een dergelijk bureau naar binnen gelopen om naar de brochures te kijken en hebben zo al veel leuke aanbiedingen gevonden.
pi_90703170
Let wel op de voorwaarden, bij goedkope tickets kun je vaak nog extra bijlappen voor bagage, credit card betalingen en zit er verder geen eten of drinken bij. En het aantal goedkope stoelen per vlucht is beperkt dus op = op.
pi_90703297
Het weer in October is in het zuiden nou niet bepaald goed te nemen, houd daar rekening mee. Dit jaar was helemaal een uitschieter met heel veel regen en lage temperaturen de laatste drie maanden van het jaar. Echt typisch Nederlands weer. Daar word je als je op vakantie bent toch al gauw erg treurig van lijkt me.
pi_91227465
Zijn jullie bekend met de bouwstenen van AustralieOnline (http://www.australieonline.nl/)? Is het een aanrader om zo vooraf al enkele bouwstenen (bijvoorbeeld bij Alice Springs) te boeken? Weten jullie misschien vergelijkbare firma's?
pi_91303169
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2011 19:49 schreef aeacus45 het volgende:
Zijn jullie bekend met de bouwstenen van AustralieOnline (http://www.australieonline.nl/)? Is het een aanrader om zo vooraf al enkele bouwstenen (bijvoorbeeld bij Alice Springs) te boeken? Weten jullie misschien vergelijkbare firma's?
Er zijn bergen van zulke touroperators te vinden, maar deze jongens zie je overal:
http://www.adventuretours.com.au/ .

Zo reizen is niet helemaal mijn ding maar ik heb er veel positiefs over gehoord.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  vrijdag 14 januari 2011 @ 09:17:17 #92
91039 mstx
2x1/2 = 1/2 x 1/2
pi_91303354
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 januari 2011 09:07 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Er zijn bergen van zulke touroperators te vinden, maar deze jongens zie je overal:
http://www.adventuretours.com.au/ .

Zo reizen is niet helemaal mijn ding maar ik heb er veel positiefs over gehoord.
Ik heb zo'n 7-daagse reis via Adventuretours gedaan van Darwin naar Alice. Dat zijn overigens wel 3 aparte reizen (2 dagen rondom darwin, 3 dagen darwin->alice en dan nog 2 dagen rondom alice), waarbij je zelf per reis nog aan kunt geven hoeveel dagen je dat wilt doen, dus het kan bijv. ook in 9 dagen.
Heb me daar wel prima vermaakt. Hele enthousiaste tour guides en leuke groepen mensen. :)
Op donderdag 2 juli 2009 22:41 schreef RTB het volgende:
als ik elk rap"liedje" een kans moest geven was ik aan het eind van dit millennium nog bezig met het tempo waarin die kotshoop uitgebraakt wordt.
👾
pi_91308671
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2011 19:49 schreef aeacus45 het volgende:
Zijn jullie bekend met de bouwstenen van AustralieOnline (http://www.australieonline.nl/)? Is het een aanrader om zo vooraf al enkele bouwstenen (bijvoorbeeld bij Alice Springs) te boeken? Weten jullie misschien vergelijkbare firma's?
Ik heb al die boekjes van al die aanbieders meegenomen,
op de kaart gekeken waar het lag en dan gewoon zelf heen rijden.
Is het leuk blijf je langer,
is het minder trek weer door naar het volgende punt.

Moet je wel zelf een auto hebben
pi_91450489
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 januari 2011 11:55 schreef Soohr het volgende:

[..]

Ik heb al die boekjes van al die aanbieders meegenomen,
op de kaart gekeken waar het lag en dan gewoon zelf heen rijden.
Is het leuk blijf je langer,
is het minder trek weer door naar het volgende punt.

Moet je wel zelf een auto hebben
Inderdaad, het viel me op dat vrijwel alle tours die ik tegenkwam altijd erg snel weer weg zijn bij de bezienswaarsdigheden. Zo zie je bij bv Wangi Falls in Litchfield NP de bussen af- en aanrijden; na een half uurtje zijn ze ook weer weg. Terwijl ik me daar toch zeker 2 dagen flink vermaakt heb. Voordeel was wel dat al die touroperators om 3 uur smiddags weer vertrokken zijn naar Darwin (in dit geval) en het park weer lekker rustig en uitgestorven is.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_91647483
Mijn vriend en ik gaan van 1 mei tm 5 juni naar Australie! We zitten nu dus midden in de voorbereidingen (en voorpret!) en hebben even een globale planning van onze reis gemaakt. We willen lang niet alles vooraf vastleggen maar wel een beetje in de gaten houden dat we aan het einde geen tijd tekort komen of ineens overhouden. Vandaar dus de planning :) Nu moet ik zeggen dat het voor ons als onervaren Australie-reizigers best een uitdaging was. Ik heb ook geen idee of deze planning nu reeel is. Vandaar mijn vraag aan jullie om er eens op te schieten :) Zijn er stukken waar we langer voor uit moeten trekken of juist sneller doorheen moeten? Sowieso zijn andere aanvullingen ook welkom!

Dag 1: Huis-Frankfurt
Dag 2: Frankfurt- Kuala Lumpur
Dag 3: Kuala Lumpur – Sydney (aankomst 19.55 lokala tijd)
Dag 4: Sydney, stad bekijken
Dag 5: Sydney, excursie naar Blue Mountains
Dag 6: Sydney, stad bekijken
Dag 7: Vliegreis van Sydney naar Melbourne
Dag 8: Melbourne, stad bekijken
Dag 9: Melbourne, huurauto ophalen, Philip Island bezoeken?
Dag 10: Vertrek route Great Ocean Road
Dag 11: Great Ocean Road/route naar Adelaide
Dag 12: Great Ocean Road/aankomst in Adelaide
Dag 13: Adelaide, stad bekijken
Dag 14: Vliegreis Adelaide –Alice Springs
Dag 15: Alice Springs – Excursie Uluru safari
Dag 16: Excursie Uluru
Dag 17: Excursie Uluru
Dag 18: Vliegreis Alice Springs – Cairns
Dag 19: Cairns, stad bekijken
Dag 20: Excursie snorkelen GBR
Dag 21: Excursie Cape Tribulation
Dag 22: Camper ophalen, vertrek richting zuiden
Dag 23: Camper, aankomst Airlie beach?
Dag 24: Exursie zeiltocht Whitsunday
Dag 25: Excursie zeiltocht Whitsunday
Dag 26: Excursie zeiltocht Whitsunday
Dag 27: Camper, reis richting zuiden
Dag 28: Camper, reis richting zuiden
Dag 29: Excursie Fraser Island
Dag 30: Camper, reis richting zuiden
Dag 31: Camper, reis richting zuiden
Dag 32: Camper, reis richting zuiden
Dag 33: Brisbane, Lone Pine Koals Sanctuary
Dag 34: Brisbane, stad bekijken
Dag 35: Brisbane, stad bekijken, ’s avonds vliegreis Kuala Lumpur
Dag 36: Tussenstop van hele dag in Kuala Lumpur, stad bekijken
Dag 37: Vliegreis Kuala Lumpur - Frankfurt
pi_91647676
quote:
Dag 30: Camper, reis richting zuiden
Dag 31: Camper, reis richting zuiden
Dag 32: Camper, reis richting zuiden
Neem in deze dagen een dagje strand zitten in Noosa,
dag 30 is wel het meest geschikt daarvoor,

vanaf fraser island is het niet zover meer naar Brisbane.
pi_91648832
Dag 12: Great Ocean Road/aankomst in Adelaide --> das nog best een eind rijden hoor.. Paar uur ben je er wel aan kwijt
Dag 13: Adelaide, stad bekijken --> kan je overslaan op zich, Adelaide vond ik niet boeiend.
Dag 19: Cairns, stad bekijken --> kan je ook overslaan. Cairns is alleen maar duiken duiken duiken. Dan kan je beter een dag eerder gaan duiken en Cape Trib in 2 dagen doen

Check ook even de afstanden voor je camper-trip. Volgens mij moet je aardig wat km's per dag gaan maken (en de meeste wegen zijn gewoon zoals 80km-wegen hier dus harder dan 100-120 ga je niet denk ik.

Verder wel prima schema denk ik, veel meer kan je er niet uithalen gezien de beschikbare tijd
pi_91652880
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 januari 2011 08:47 schreef Susanne81 het volgende:
sneller doorheen moeten? Sowieso zijn andere aanvullingen ook welkom!

Dag 14: Vliegreis Adelaide –Alice Springs
Dag 15: Alice Springs – Excursie Uluru safari
Dag 16: Excursie Uluru
Dag 17: Excursie Uluru
Dag 18: Vliegreis Alice Springs – Cairns
Ga je zelf naar Uluru rijden of ga je met een georganiseerde excursie mee?

Uluru is best mooi maar het hele park kun je in minder dan een dag wel bekijken, inclusief de Olga's(die ik persoonlijk een stuk indrukwekkender vond). Ik zou in één van die dagen in ieder geval naar Kings Canyon of de MacDonnell ranges gaan. Finke Gorge NP is overigens ook een grote aanrader als je in de buurt van Alice Springs bent alleen is dat wellicht wat moeilijker te bereiken.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_91653000
oops
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_91653005
oops
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')