abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 5 november 2010 @ 23:44:00 #201
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_88387314
Ik moet morgen werken en tijdens het weekeinde is de kantine niet open.

Enig idee, wat ik nog kan meenemen als ingredient, behalve het pakje "Apollo shrimp nudle soup" (wat basic al acceptabel is, maar geen vlees enzo erin of meer groenten.

Ik heb enkel een restje prei, lapje ham (over van ham-prei salade als snack deze avond achter de open haard) maar Tips voor kruiden of ander dingen? (ik neem het wel mee als ik het heb en in een boterhammentrommeltje kan stoppen) voor een speciale wending?

Alternatief is een Subway-broodje (maar ik wil wat warms en een broodje met ouwe sla en nep-kipfilet en wat kruiden kan ik zelf ook wel verzinnen en meenemen) of een broodje SPAR met tonijn/ wederom Southern Fried Chicken of garnalen heb ik ook wel gezien.

Wat kan ik simpel meenemen om nudels lekkerder te maken (of iets compleet anders) wat ik nu of de volgende keer simpel kan toevoegen in de magnetron?
The best firms advertise the least...
  vrijdag 5 november 2010 @ 23:54:28 #202
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_88387779
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 november 2010 09:01 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

ik doe vers brood altijd eerst even in de oven voor ik er wentelteefjes van maak. Met vers brood vind ik het zo'n kleffe zompige zooi worden :)
Vers brood eerst in de allerlaagste stand in de broodrooster gooien (of als je meer tijd hebt in de oven) en halverwege, als het ver voor het uberhaupt bruin kan worden eruit halen ( dus als je het gevoel hebt het wordt nu droog en licht knapperig aan de buitenkant, maar is nog steeds van de binnenkant zompig)

En dan laten afkoelen en voor je wentelteefjes gebruiken.
The best firms advertise the least...
  vrijdag 5 november 2010 @ 23:57:31 #203
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_88387912
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 november 2010 23:54 schreef edcetera het volgende:

[..]



Vers brood eerst in de allerlaagste stand in de broodrooster gooien (of als je meer tijd hebt in de oven) en halverwege, als het ver voor het uberhaupt bruin kan worden eruit halen ( dus als je het gevoel hebt het wordt nu droog en licht knapperig aan de buitenkant, maar is nog steeds van de binnenkant zompig)

En dan laten afkoelen (met een bord erover) en voor je wentelteefjes gebruiken.
The best firms advertise the least...
  zaterdag 6 november 2010 @ 00:00:17 #204
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_88388048
quote:
1.gif Op vrijdag 5 november 2010 23:44 schreef edcetera het volgende:
Ik moet morgen werken en tijdens het weekeinde is de kantine niet open.
Prei aan ringen er door, terwijl het water nog kookt eitje er doorheen roeren.
pi_88399767
Hoi Piet,
Ik heb een beetje een spoedje....

Ik wil hertenrug maken met een eenvoudige saus van kriekbier.
Heb je een goed idee?
Ik weet het ook niet
  zaterdag 6 november 2010 @ 14:03:34 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88399796
quote:
Op zaterdag 6 november 2010 14:02 schreef Dunckie het volgende:
Hoi Piet,
Ik heb een beetje een spoedje....

Ik wil hertenrug maken met een eenvoudige saus van kriekbier.
Heb je een goed idee?
Wat is je vraag?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88422194
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 14:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat is je vraag?
Lama
Ik weet het ook niet
pi_88474566
Piet!

Voor vanavond ligt er 1 kale kipfilet voor me in de koelkast. Mijn vriendin heeft een stuk zalm (lust ik niet....)
Nu gaat die zalm op de gril.
Ik wil mijn kipfilet een keertje in de oven maken. Maar ben eigenlijk beetje inspiratieloos en ik weet niet hoelang dat dan moet.
Kan je me aub helpen??

Thanx!
  maandag 8 november 2010 @ 15:30:01 #209
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_88474605
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 15:28 schreef DrukVout het volgende:
Piet!

Voor vanavond ligt er 1 kale kipfilet voor me in de koelkast. Mijn vriendin heeft een stuk zalm (lust ik niet....)
Nu gaat die zalm op de gril.
Ik wil mijn kipfilet een keertje in de oven maken. Maar ben eigenlijk beetje inspiratieloos en ik weet niet hoelang dat dan moet.
Kan je me aub helpen??

Thanx!
Paar pagina's terug staat iets met kip en ham uit de oven
  maandag 8 november 2010 @ 15:35:15 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88474789
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 15:28 schreef DrukVout het volgende:
Piet!

Voor vanavond ligt er 1 kale kipfilet voor me in de koelkast. Mijn vriendin heeft een stuk zalm (lust ik niet....)
Nu gaat die zalm op de gril.
Ik wil mijn kipfilet een keertje in de oven maken. Maar ben eigenlijk beetje inspiratieloos en ik weet niet hoelang dat dan moet.
Kan je me aub helpen??

Thanx!
Kipfilet kruiden, omwikkelen met spek, coppa of rauwe ham, in de oven tot gaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88477622
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 november 2010 22:26 schreef 2cv het volgende:

[..]



Gekonfijte eend ?
Is heerlijk, een stuk eend, vaak een poot, maar soms een borst langzaam gegaard in eendenvet. Daarna in dat vet in een blik gestopt. Kwestie van uit het blik, vet bewaren voor de aardappels en de bout in de over verwarmen. De eerder genoemde aardappeltjes bakken in het vet, lekkere groente erbij en smullen maar. Franse "specialiteit", krijg je heerlijk malse eendenpoten van.

Mijn vraag, ik heb in de vriezer 1kg longhaas een 1 stuk stijf bevroren. Nu gaan daar natuurlijk twee stukken af om lekker in een pan te bakken en te eten, maar dan hou ik toch zeker 500gr over. Aangezien het een groot stuk is, denk ik niet dat ik die twee biefstukken eraf kan halen zonder de rest te laten ontdooien en opnieuw invriezen kan niet.

Dus de vraag is, wat kan ik met de rest zonder drie dagen achter elkaar "hetzelfde" te eten.

(of kan ik 't zo snijden dat een groot gedeelte wel bevroren blijft of weer kan invriezen?)
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  maandag 8 november 2010 @ 17:43:56 #212
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88479880


Filet Américain maken!
(al zal onze Piet je dat vast niet aanbevelen, veel te ordinair ;) )

Hier is mijn recept voor filet Américain
pi_88480114
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:43 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Filet Américain maken!
(al zal onze Piet je dat vast niet aanbevelen, veel te ordinair ;) )

Hier is mijn recept voor filet Américain
Helaas moet ik zeggen dat ik filet net de (praktisch) enige bereiding is van vlees waarvan ik niet geniet, al doet mijn vriendin dat wel, dus ik kan een kleinere hoeveelheid maken misschien dat zelfgemaakt me doet overtuigen.. (zoals met wel meer dingen die niet te eten zijn uit de supermarkt, maar zelfgemaakt goddelijk)

-edit- merk dat je recept wel praat over een eierdooier, maar deze niet vermeldt in de lijst van ingrediënten.. Neem aan 1 eierdooier?
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  maandag 8 november 2010 @ 17:50:34 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88480158
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:43 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Filet Américain maken!
(al zal onze Piet je dat vast niet aanbevelen, veel te ordinair ;) )

Hier is mijn recept voor filet Américain
Waarom loop je de laatste tijd zo naar me te katten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88480192
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:43 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Filet Américain maken!
(al zal onze Piet je dat vast niet aanbevelen, veel te ordinair ;) )

Hier is mijn recept voor filet Américain
wat voor rundvlees kun je hier (allemaal) voor gebruiken? Er ligt bij onze turk genoeg mooi rundvlees, maar vraag me af waar ik 't beste resultaat mee krijg, wil 't binnenkort 's gaan proberen O+ :9 ik hou van filet americain!
Ja doei.
  maandag 8 november 2010 @ 17:56:00 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88480335
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:49 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Helaas moet ik zeggen dat ik filet net de (praktisch) enige bereiding is van vlees waarvan ik niet geniet, al doet mijn vriendin dat wel, dus ik kan een kleinere hoeveelheid maken misschien dat zelfgemaakt me doet overtuigen.. (zoals met wel meer dingen die niet te eten zijn uit de supermarkt, maar zelfgemaakt goddelijk)
Je snijdt er dunne plakjes van en serveert die op rucola met parmazaanse kaas en pijnboompitten met een dressing van citroen en olijfolie
De rest zou het als braadstuk kunnen klaarmaken (aanbraden en dan garen in de oven) er van eten wat je lekker vind, en dan de rest aan dunne plakjes snijden en op brood eten de volgende dag als beleg? Of tonijnmayonaise maken met kappertjes en ansjovis en het als variant op vitello tonnato maken? Of iemand uit nodigen te komen eten? Volgende keer portioneren voor het invriezen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 8 november 2010 @ 17:56:30 #217
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88480354
Hm, ik kan niet meer kwoten. Ook niet editen trouwens. Mods?
Anyway:

Was me niet bewust dat ik de laatste tijd naar jou loop te katten, Piet! Sorry, ik zal erop letten. *;
(maar het kan wel zijn hoor, want ben beetje moe, drukdrukdruk met mijn nieuwe website en daar slaap ik dan gelijk ook kutslecht door)
  maandag 8 november 2010 @ 17:59:27 #218
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88480442
En Moterbloempje, het belangrijkste bij filet americain is dat het vers vlees is en dat er geen vette stukjes of zeentjes of zo in zitten, want aangezien je het rauw eet is dat echt smerig. Dat gaat dan tussen je tanden zitten. Brrrr.

Maar verder kan het volgens mij in principe van elke stuk rund, als het maar mager, mager, mager is.
  maandag 8 november 2010 @ 18:00:58 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88480481
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:56 schreef RobinOok het volgende:
Hm, ik kan niet meer kwoten. Ook niet editen trouwens. Mods?
Anyway:

Was me niet bewust dat ik de laatste tijd naar jou loop te katten, Piet! Sorry, ik zal erop letten. *;
(maar het kan wel zijn hoor, want ben beetje moe, drukdrukdruk met mijn nieuwe website en daar slaap ik dan gelijk ook kutslecht door)
Wilde sex is prima tegen stress.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 8 november 2010 @ 18:01:33 #220
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88480502
Ja, Stranger, die eierdooier op de foto, dat was van een keer dat ik het met eierdooier (eentje ja) maakt ipv mayo. Maar vind met kewpie mayo toch gewoon lekker, vandaar dat dat in het recept staat . Heb nog overwogen om de foto weg te laten, maar 'k vind het zo'n vrolijke foto. :-)
pi_88480523
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:56 schreef RobinOok het volgende:
Hm, ik kan niet meer kwoten. Ook niet editen trouwens. Mods?

is een bug, paar keer F5-en of CTRL-F5en... wordt aan gewerkt!

quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:59 schreef RobinOok het volgende:
En Moterbloempje, het belangrijkste bij filet americain is dat het vers vlees is en dat er geen vette stukjes of zeentjes of zo in zitten, want aangezien je het rauw eet is dat echt smerig. Dat gaat dan tussen je tanden zitten. Brrrr.

Maar verder kan het volgens mij in principe van elke stuk rund, als het maar mager, mager, mager is.
check, dan ga ik bij het inslaan bij de Turk maar 's wat proberen :9
Ja doei.
  maandag 8 november 2010 @ 18:03:21 #222
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88480566
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 18:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Wilde sex is prima tegen stress.
Is dat een aanbod?
Haha, sorry. Flauw. Maar ik moet er zelf wel erg om lachen.

Bedankt voor de suggestie. :)
pi_88480617
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Je snijdt er dunne plakjes van en serveert die op rucola met parmazaanse kaas en pijnboompitten met een dressing van citroen en olijfolie
De rest zou het als braadstuk kunnen klaarmaken (aanbraden en dan garen in de oven) er van eten wat je lekker vind, en dan de rest aan dunne plakjes snijden en op brood eten de volgende dag als beleg? Of tonijnmayonaise maken met kappertjes en ansjovis en het als variant op vitello tonnato maken? Of iemand uit nodigen te komen eten? Volgende keer portioneren voor het invriezen?
Dank voor de tips, maar heb het stuk binnengekregen als een stuk, al ingevroren, dus moet roeien met de riemen die ik heb...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  maandag 8 november 2010 @ 18:13:51 #224
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88480940
Trouwens, deze "Sichuan water boiled beef" (let niet op de naam, 't is echt heel lekker) kun je ook heel goed van longhaas maken.



Sterker nog, voor heel veel Chinese (roerbak) gerechten is longhaas goed geschikt.
  maandag 8 november 2010 @ 21:12:31 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88489889


Zo is het dus begonnen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')