Vers brood eerst in de allerlaagste stand in de broodrooster gooien (of als je meer tijd hebt in de oven) en halverwege, als het ver voor het uberhaupt bruin kan worden eruit halen ( dus als je het gevoel hebt het wordt nu droog en licht knapperig aan de buitenkant, maar is nog steeds van de binnenkant zompig)quote:Op vrijdag 5 november 2010 09:01 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
ik doe vers brood altijd eerst even in de oven voor ik er wentelteefjes van maak. Met vers brood vind ik het zo'n kleffe zompige zooi worden
quote:Op vrijdag 5 november 2010 23:54 schreef edcetera het volgende:
[..]
Vers brood eerst in de allerlaagste stand in de broodrooster gooien (of als je meer tijd hebt in de oven) en halverwege, als het ver voor het uberhaupt bruin kan worden eruit halen ( dus als je het gevoel hebt het wordt nu droog en licht knapperig aan de buitenkant, maar is nog steeds van de binnenkant zompig)
En dan laten afkoelen (met een bord erover) en voor je wentelteefjes gebruiken.
Prei aan ringen er door, terwijl het water nog kookt eitje er doorheen roeren.quote:Op vrijdag 5 november 2010 23:44 schreef edcetera het volgende:
Ik moet morgen werken en tijdens het weekeinde is de kantine niet open.
Wat is je vraag?quote:Op zaterdag 6 november 2010 14:02 schreef Dunckie het volgende:
Hoi Piet,
Ik heb een beetje een spoedje....
Ik wil hertenrug maken met een eenvoudige saus van kriekbier.
Heb je een goed idee?
Paar pagina's terug staat iets met kip en ham uit de ovenquote:Op maandag 8 november 2010 15:28 schreef DrukVout het volgende:
Piet!
Voor vanavond ligt er 1 kale kipfilet voor me in de koelkast. Mijn vriendin heeft een stuk zalm (lust ik niet....)
Nu gaat die zalm op de gril.
Ik wil mijn kipfilet een keertje in de oven maken. Maar ben eigenlijk beetje inspiratieloos en ik weet niet hoelang dat dan moet.
Kan je me aub helpen??
Thanx!
Kipfilet kruiden, omwikkelen met spek, coppa of rauwe ham, in de oven tot gaar.quote:Op maandag 8 november 2010 15:28 schreef DrukVout het volgende:
Piet!
Voor vanavond ligt er 1 kale kipfilet voor me in de koelkast. Mijn vriendin heeft een stuk zalm (lust ik niet....)
Nu gaat die zalm op de gril.
Ik wil mijn kipfilet een keertje in de oven maken. Maar ben eigenlijk beetje inspiratieloos en ik weet niet hoelang dat dan moet.
Kan je me aub helpen??
Thanx!
Is heerlijk, een stuk eend, vaak een poot, maar soms een borst langzaam gegaard in eendenvet. Daarna in dat vet in een blik gestopt. Kwestie van uit het blik, vet bewaren voor de aardappels en de bout in de over verwarmen. De eerder genoemde aardappeltjes bakken in het vet, lekkere groente erbij en smullen maar. Franse "specialiteit", krijg je heerlijk malse eendenpoten van.quote:
Helaas moet ik zeggen dat ik filet net de (praktisch) enige bereiding is van vlees waarvan ik niet geniet, al doet mijn vriendin dat wel, dus ik kan een kleinere hoeveelheid maken misschien dat zelfgemaakt me doet overtuigen.. (zoals met wel meer dingen die niet te eten zijn uit de supermarkt, maar zelfgemaakt goddelijk)quote:Op maandag 8 november 2010 17:43 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Filet Américain maken!
(al zal onze Piet je dat vast niet aanbevelen, veel te ordinair )
Hier is mijn recept voor filet Américain
Waarom loop je de laatste tijd zo naar me te katten?quote:Op maandag 8 november 2010 17:43 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Filet Américain maken!
(al zal onze Piet je dat vast niet aanbevelen, veel te ordinair )
Hier is mijn recept voor filet Américain
wat voor rundvlees kun je hier (allemaal) voor gebruiken? Er ligt bij onze turk genoeg mooi rundvlees, maar vraag me af waar ik 't beste resultaat mee krijg, wil 't binnenkort 's gaan proberen ik hou van filet americain!quote:Op maandag 8 november 2010 17:43 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Filet Américain maken!
(al zal onze Piet je dat vast niet aanbevelen, veel te ordinair )
Hier is mijn recept voor filet Américain
Je snijdt er dunne plakjes van en serveert die op rucola met parmazaanse kaas en pijnboompitten met een dressing van citroen en olijfoliequote:Op maandag 8 november 2010 17:49 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Helaas moet ik zeggen dat ik filet net de (praktisch) enige bereiding is van vlees waarvan ik niet geniet, al doet mijn vriendin dat wel, dus ik kan een kleinere hoeveelheid maken misschien dat zelfgemaakt me doet overtuigen.. (zoals met wel meer dingen die niet te eten zijn uit de supermarkt, maar zelfgemaakt goddelijk)
Wilde sex is prima tegen stress.quote:Op maandag 8 november 2010 17:56 schreef RobinOok het volgende:
Hm, ik kan niet meer kwoten. Ook niet editen trouwens. Mods?
Anyway:
Was me niet bewust dat ik de laatste tijd naar jou loop te katten, Piet! Sorry, ik zal erop letten.
(maar het kan wel zijn hoor, want ben beetje moe, drukdrukdruk met mijn nieuwe website en daar slaap ik dan gelijk ook kutslecht door)
is een bug, paar keer F5-en of CTRL-F5en... wordt aan gewerkt!quote:Op maandag 8 november 2010 17:56 schreef RobinOok het volgende:
Hm, ik kan niet meer kwoten. Ook niet editen trouwens. Mods?
check, dan ga ik bij het inslaan bij de Turk maar 's wat proberenquote:Op maandag 8 november 2010 17:59 schreef RobinOok het volgende:
En Moterbloempje, het belangrijkste bij filet americain is dat het vers vlees is en dat er geen vette stukjes of zeentjes of zo in zitten, want aangezien je het rauw eet is dat echt smerig. Dat gaat dan tussen je tanden zitten. Brrrr.
Maar verder kan het volgens mij in principe van elke stuk rund, als het maar mager, mager, mager is.
Is dat een aanbod?quote:Op maandag 8 november 2010 18:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wilde sex is prima tegen stress.
Dank voor de tips, maar heb het stuk binnengekregen als een stuk, al ingevroren, dus moet roeien met de riemen die ik heb...quote:Op maandag 8 november 2010 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je snijdt er dunne plakjes van en serveert die op rucola met parmazaanse kaas en pijnboompitten met een dressing van citroen en olijfolie
De rest zou het als braadstuk kunnen klaarmaken (aanbraden en dan garen in de oven) er van eten wat je lekker vind, en dan de rest aan dunne plakjes snijden en op brood eten de volgende dag als beleg? Of tonijnmayonaise maken met kappertjes en ansjovis en het als variant op vitello tonnato maken? Of iemand uit nodigen te komen eten? Volgende keer portioneren voor het invriezen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |