abonnement Unibet Coolblue
  zondag 20 juni 2010 @ 23:57:27 #51
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83082107
die ziet er goddelijk uit
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_83094337
Idd, en die zelfgemaakte frieten ook! Ik ben zelf ook geen fan van de frituurpan,
het kan allemaal zoveel lekkerder .
pi_83094449
Die salade
pi_83097755
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 16:03 schreef Ilse86 het volgende:
Super lekkere Snickerdoodles naar recept van Nigella Lawson (How to Become a Domestic Goddess):

Ik ga nog werken aan mijn food photography kunsten

[ afbeelding ]
Jammieee! Door deze foto heb ik mij ook maar gewaagd aan de snickerdoodles. En ze zijn echt lekker, simpel, maar lekker.

Ze zien er niet zo mooi uit als die van jou, maar ze smaakten goed.

pi_83139823
Ik krijg altijd honger als ik de foto's hier zie.
  dinsdag 22 juni 2010 @ 13:27:13 #57
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83140304
Dat is ook de bedoeling van het topic.
pi_83207564
quote:
Op maandag 21 juni 2010 14:30 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Zien er lekker luchtig uit Morgen misschien toch ook maar weer eens maken
pi_83279336
quote:
Op woensdag 23 juni 2010 19:49 schreef Ilse86 het volgende:

[..]

Zien er lekker luchtig uit Morgen misschien toch ook maar weer eens maken
Ze zijn echt verslavend he!

OT:

Zelfgemaakte pizza

pi_83333648
Voorgerecht 1: Portobello gevuld met geitenkaas/creme fraiche met zalm


Voorgerecht 2: Portobello gevuld met blokjes avocado en surimi met een theelepeltje mayo en wat citroensap


En als hoofdgerecht pasta met een saus van 2 eetlepels creme fraiche, gedroogde tomaten, courgette en champignons:


Was lekker

[ Bericht 0% gewijzigd door motorbloempje op 26-06-2010 21:13:58 ]
Ja doei.
pi_83335379
Ziet er allemaal lekker uit!


Fruitgebakjes.
  zaterdag 26 juni 2010 @ 20:25:28 #62
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83335493
Het ziet er prachtig uit, en de vulling van voorgerecht 1 en 2 lijkt me heerlijk, maar ik weet niet of ik die portobello wel zo lekker zou vinden in die combinatie. Moesten ze op of zo?
pi_83335522
Ooit moesten ze op! Dus de gok genomen toen... Maar sinds ik 't een keer geprobeerd heb, met die vulling, staan ze hier vast op 't menu!
Ja doei.
  zaterdag 26 juni 2010 @ 20:28:52 #64
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_83335624
Jeetje!
pi_83336371
Portobello's als broodje gebruiken voor een hamburger (van lamsvlees ofzo) is ook super ik ben helemaal into de portobello's! Superdingen!
Ja doei.
pi_83342774
Sappige, malse, zoetzure kip met deeg-korstje (niet gefrituurd). Eén van de meer succesvolle recepten van de laatste tijd

pi_83342815
oeh receptje?
Ja doei.
  zondag 27 juni 2010 @ 06:59:09 #68
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_83348726
Dat ziet er lekker uit!! Als het een beetje do-able is ga ik me daar ook maar eens aan wagen
pi_83349199
Het is geen moeilijk recept, en kost ook niet zoveel (actieve) bereidingstijd, wel wat wachttijd, maar het is de moeite waard . Komt 'ie:

Ingrediënten
1 grote ui, in halve ringen (of een paar bosuitjes)
2 paprika's (rood en geel), in grove stukken
500 gr kipfilet, in blokjes
Zout en peper naar smaak
Aardappelzetmeel
1 groot ei, geklutst
Saus ingrediënten
1/2 kopje suiker
4 el ketchup
1/2 kopje azijn
1 el sojasaus
1 tl Lawry's garlic salt (vervangen door knoflookzout of wat knoflookpoeder met zout?)
Chilivlokken naar smaak (optioneel)
Scheutje gembersiroop (optioneel)

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 160 graden;
  • Breng de kipblokjes op smaak met zout en peper, doe ze in een kom, hussel met aardappelzetmeel tot alle stukjes goed bedekt zijn en niet meer aan elkaar plakken en roer tot slot een geklutst ei er doorheen;
  • Verhit wat olie met boter in een koekenpan en bak de kipstukjes in batches op hoog vuur zodat ze goudbruin kleuren. Doe dit zo kort mogelijk, de kip hoeft nog niet gaar te zijn;
  • Leg de kipstukjes in een enkele laag in een ovenschaal en meng de saus ingrediënten. Schenk de saus over de kipstukjes;
  • Zet de schaal in de oven en bak de kipstukjes zo'n 50-60 minuten of totdat de saus is ingedikt en aan de kip blijft kleven. Belangrijk: Draai de kipstukjes ongeveer elke 15 minuten een keer om, dan drogen ze niet uit en dikt de saus beter in;
  • Bak een paar minuten voor het einde van de baktijd op hoog vuur de stukken paprika en ui tot ze iets gaar, maar nog steeds knapperig zijn;
  • Meng de groente met de kip, garneer eventueel met ringetjes bosui en serveer met woknoedels of rijst;
  • Als je extra saus voor bij de noedels/rijst wil, maak je een extra batch van de saus en verhit je deze in een steelpannetje zo'n 6-8 minuten (eventueel indikken met zetmeel).

    [ Bericht 0% gewijzigd door Ilse86 op 27-06-2010 10:02:20 ]
  •   zondag 27 juni 2010 @ 09:53:28 #70
    251095 Purdey
    Better off alone..
    pi_83349691
    @Ilse86: Makkelijk recept wel,en ziet er heerlijk uit! Ga het zeker van de week een keer maken!
    So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
    pi_83353179
    Ik ook! .
      zondag 27 juni 2010 @ 14:16:13 #72
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_83357012
    Wat is het voordeel van nog een uur in de oven zetten in plaats van in een paar minuten bij elkaar wokken?
    pi_83363211
    bleh chinees-nederlands eten
    sorry...
    pi_83363520
    quote:
    Op zondag 27 juni 2010 14:16 schreef RobinOok het volgende:
    Wat is het voordeel van nog een uur in de oven zetten in plaats van in een paar minuten bij elkaar wokken?
    Ik denk dat het een aangepast recept is, dat het eigenlijk voor kippenpoten is bedoeld. En dan zie ik het nut van een uur in de oven wel in!
    pi_83364184
    quote:
    Op zondag 27 juni 2010 14:16 schreef RobinOok het volgende:
    Wat is het voordeel van nog een uur in de oven zetten in plaats van in een paar minuten bij elkaar wokken?
    Basisrecept (met een hoop aanpassingen van mij) komt van iemand anders, maar ik denk dat het de oven in gaat op lage temperatuur omdat de saus dan misschien 'kleveriger' wordt en de kip zachter, omdat de azijn tijd heeft om in te werken. Ik was eerst ook bang dat de kip verschrikkelijk droog zou worden, maar het tegenovergestelde is het geval. Ik weet verder ook niet, heb het nog niet geprobeerd te wokken, dus zou niet weten of dat net zo lekker wordt.

    En Chinees-Nederlands eten... Tja, het is niet bedoeld als authentiek Chinees recept, maar vind het wel gewoon lekker, en de mensen bij mij thuis blijven erom vragen
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')