abonnement Unibet Coolblue
  Redactie Frontpage zaterdag 30 januari 2010 @ 23:29:37 #1
4530 crew  Crazy Harry
pi_77465288

Dit is het [AEX]-topic waarin je de beurzen en de laatste economische nieuws kunt volgen. De OP voor het openen van een nieuw topic staat hier. Voeg onderaan in de Wiki het zojuist gesloten topic toe, sla de pagina op en copy-paste het dan naar je nieuwe topic op Fok.

NB: Het innemen van een bepaalde positie geschiedt geheel op eigen risico, ook het overnemen van een beleggingsstrategie van andere users is dus geheel op eigen risico.


BNR Nieuwsradio
Forex Factory (alle economische data's op een rij)
Bloomberg
CNBC
Briefing.com (incl. economische kalenders)
RTL Z (streaming TV)
[2] (streaming TV)

AEX


Europese Indices




Amerikaanse Indices & Futures
Yahoo! Dow Jones Indices - Streaming
Yahoo! S&P Indices - Streaming
Yahoo! Nasdaq Indices - Streaming
Google Finance - Real-time
IG-Index - Dow Jones-index (fair value) streaming (spread betting)
ProFinance - Streaming S&P-, Dow- en Nasdaq-futures
CNN Money - Delayed S&P-, Dow- en Nasdaq-futures
US Markets - S&P- en Nasdaq-futures Semi-real-time

Federal Funds Futures (indicatie van aankomende rentebesluiten, info)
CBOT - Federal Funds Futures - Semi-real-time

Intraday S&P 500-index


Intraday Dow, S&P, Nasdaq (dagverschil in percentage)


Wereldwijde Indices





Intraday Euro-Dollar


Intraday grondstoffen




Bestens order - Een order om effecten te kopen of te verkopen zonder limiet, dus zonder maximumprijs voor een kooporder of zonder minimumprijs voor een verkooporder. Een bestens order wordt ook wel marktorder genoemd. Een bestens order kan altijd worden uitgevoerd.

Calloptie - Een verhandelbaar recht om op een bepaald moment in de toekomst een afgesproken hoeveelheid onderliggende waarde te kopen tegen een vooraf afgesproken prijs.

Commodities - Engelse term voor (bulk)goederen. Termijncontracten en opties op commodities worden onder andere verhandeld op de optiebeurs van Euronext.

Dividend - Een winstuitkering in de vorm van geld (cashdividend) of aandelen (stockdividend) aan de houder van een aandeel. De hoogte van de dividenduitkering is doorgaans gerelateerd aan de hoogte van de behaalde winst.

Expiratie - Het ophouden te bestaan,'expireren', van een optie of een future. Een optie heeft altijd een beperkte looptijd, na het bereiken van de einddatum (expiratiedatum) bestaat de optie niet meer.

FTI - De future op de AEX-index.

Future - Termijncontract. Er zijn futures op o.a. indices, aandelen, valuta en commodities. Anders dan bij opties hebben bij futures zowel de koper als de verkoper een verplichting en er is geen premiebetaling.

Hedgen - Engelse term voor afdekken. Hedging is het afdekken van risico's door het aangaan van een andere positie. Een belegger die callopties schrijft, kan deze shortpositie afdekken door het kopen van de onderliggende waarde.

In-the-money optie - Een optie is in-the-money als deze intrinsieke waarde heeft. Callopties zijn in-the-money als de uitoefenprijs lager is dan de koers van de onderliggende waarde. Putopties zijn in-the-money als de uitoefenprijs hoger is dan de koers van de onderliggende waarde.

Koers-winstverhouding - Een cijfer waarmee de verhouding tussen de koers van een aandeel en de nettowinst per aandeel wordt uitgedrukt. Als de koers van een aandeel ' 100 bedraagt en de winst per aandeel bedraagt ' 5, dan is de koers-winstverhouding 20.

Liquideren - Het (gedwongen) afbouwen van een effectenpositie. Dit kan door een clearingorganisatie, bank of commissionair worden afgedwongen als een belegger bijvoorbeeld niet aan zijn margin-verplichtingen kan voldoen.

Longpositie - Een ander woord voor een kooppositie.

Looptijd - Opties en futures hebben een beperkte levensduur, de zogeheten looptijd. De meeste optieklassen hebben een maximale looptijd van negen maanden, een aantal maximaal vijf jaar. Futures hebben een maximale looptijd van twaalf maanden.

Margin - De margin is een vereist geldbedrag dat als onderpand fungeert voor eventuele verliezen op de termijn- en optiemarkten.

Onderliggende waarde - Een product waarop een optie of een future wordt verhandeld, bijvoorbeeld aandelen, een index, valuta, (edel)metaal of een bulkgoed (commodity) zoals aardappelen, graan of goud.

Openingsveiling - Alle orders die 's morgens voor de opening zijn binnengekomen worden verzameld in het orderboek. Bij de opening is dus een verhoudingsgewijs grote liquiditeit voorhanden. Direct bij de opening vindt een veiling plaats waarbij orders daar waar mogelijk worden gekoppeld aan de in het orderboek aanwezige tegenorders en zo mogelijk uitgevoerd. Dit gebeurt in het NSC-systeem, het verloopt volgens vaste regels en is volledig geautomatiseerd.

Optiepremie - De prijs van een optie. De optiepremie bestaat uit de intrinsieke waarde plus de tijd- en verwachtingswaarde. De optiepremie is uiteraard variabel.

Out-of-the-money optie - Een optie zonder intrinsieke waarde wordt out-of-the-money genoemd. Een calloptie is out-of-the-money wanneer de uitoefenprijs hoger is dan de koers van de onderliggende waarde. Een putoptie is out-of-the-money als de uitoefenprijs lager is dan de koers van de onderliggende waarde. De premie van een out-of-the-money optie bestaat alleen uit tijd- en verwachtingswaarde. Door een sterke koersbeweging kan een out-of-the-money optie intrinsieke waarde ontwikkelen en dus at-the-money of zelfs in-the-money worden.

Putoptie - Een verhandelbaar recht om op een bepaald moment in de toekomst een afgesproken hoeveelheid onderliggende waarde te verkopen tegen een vooraf afgesproken prijs.

Scheefzitten - Een belegger zit 'scheef' als zijn effectenpositie op (een nog ongerealiseerd) verlies staat.

Schrijven - Het verkrijgen van een shortpositie in een optie door een openingsverkoop.

Shortpositie - Effectenbeurs: indien een belegger effecten heeft verkocht die hij op dat moment niet in bezit heeft. Optiebeurs: een positie aangegaan door een openingsverkoop waarbij schrijver de verplichting neemt de onderliggende waarde te leveren of af te nemen.

Slotveiling - Om de slotkoersen niet af te laten hangen van orders die toevallig de laatste zijn is er voor het slot een korte handelsonderbreking van 5 minuten. Gedurende deze tijd worden de orders verzameld waarna er een slotveiling plaats vindt die een breed gedragen slotkoers oplevert.

Spread - Het verschil tussen de bied- en laatprijs.

Technische analyse - Een methode waarbij met behulp van koersgrafieken en rekenmodellen wordt getracht een trend op de beurs te voorspellen. Er wordt vooral gekeken naar de verhouding tussen kopers en verkopers. In feiten tracht men met technische analyse het (massa)gedrag van de beleggers te doorgronden om daaruit de mogelijke richting van de markt te voorspellen.

Tracker - Een tracker is feitelijk een aandeel op een index. Een tracker volgt nauwkeurig de koersontwikkeling van de index, inclusief de dividenduitkering.

Turbo - Een turbo (ook bekend als sprinter of speeder) is een beleggingsproduct dat beleggers de mogelijkheid geeft met een hefboom te beleggen in verschillende onderliggende waarden zoals aandelen, beursindices of valuta.

Volatility - Engels voor beweeglijkheid of volatiliteit. Met het begrip volatility wordt de beweeglijkheid van de koers van een effect aangeduid. Een hoge volatility betekent dat de koers van een fonds sterk stijgt en daalt binnen een relatief korte periode. Volatility is mede een indicator voor het risico dat een belegger loopt met een bepaald fonds. Volatility is een belangrijke factor bij de waardebepaling van een optie.



Alle oude topics, mét titel, vind je door hier te klikken

De Beursvloer #134: Where money talks, bullshit walks
De Beursvloer #135: Volatility schmolatility!
De Beursvloer #136: 2009 jaar van herstel 2010 van de crash
De Beursvloer #137: Waar 2010 een mooie start heeft
Beursvloer #139: Filosoferen of de AEX naar 25 of 1000 gaat!
De Beursvloer #139: Staat de grote ommekeer voor de deur?
De Beursvloer #140: Lets get down down down!
De Beursvloer #141: Als de Fed van huis is dansen de beren
Beursvloer #142: Remember the VW-squeeze!

Alle oude topics, mét titel, vind je door hier te klikken
De discussie is niet privacy tegenover veiligheid maar vrijheid tegenover controle
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing. ― George Bernard Shaw
  Redactie Frontpage zaterdag 30 januari 2010 @ 23:30:37 #2
4530 crew  Crazy Harry
pi_77465309
Uiteraard is de titel verkeerd gegaan
Kan iemand het woord Heeft even weghalen?

Mijn post die de laatste was in het vorige topic:
quote:
Op vrijdag 29 januari 2010 21:21 schreef sitting_elfling het volgende:
Overigens kun je wel met vrij lage bedragen in CFD's beleggen. Heb het net even opgezocht. Het laagste wat je kunt risceren is iets van 22 euro. En dan is het 100% gegarandeerd dat je niet meer verliest dan die 22 euro.

Maar je verdient maar 1 pond of 2 dollar per index punt op die manier
Die CFD's komen vaker voorbij maar ik blijf er dus niets van snappen, en vooral de vraag, hoe kan ik hierin handelen? blijft hangen.
Tony heeft het ook nog over nul kosten wat al vaker in verband met CFD's voorbij is gekomen.
En wat jij zegt is ook interessant.
Maar hoe vind ik die CFD's? En dan vooral in Binck natuurlijk...

Ik heb eens vernomen dat Sprinters en turbo's CFD's zijn maar die hebben toch echt kosten...
De discussie is niet privacy tegenover veiligheid maar vrijheid tegenover controle
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing. ― George Bernard Shaw
  zaterdag 30 januari 2010 @ 23:31:42 #3
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_77465337
tvp
Bedankt Hans.
pi_77465755
Heb net een verzoek ingediend voor wijziging van de TT
pi_77465874
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 23:30 schreef Crazy Harry het volgende:

Mijn post die de laatste was in het vorige topic:
[..]

Tony heeft het ook nog over nul kosten wat al vaker in verband met CFD's voorbij is gekomen.
En wat jij zegt is ook interessant.

Ik heb eens vernomen dat Sprinters en turbo's CFD's zijn maar die hebben toch echt kosten...
Hey wacht! Ik heb enkel ervaring met aandelen en turbo's, ik doe nooit uitspraken over opties en andere beleggingen!

En idd, turbo's hebben kosten. Buiten de vaste kosten gaan er trouwens nog 'intresten' af daar je eigenlijk met geleende aandelen bezig bent.
pi_77465899
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 23:46 schreef lyolyrc het volgende:
Heb net een verzoek ingediend voor wijziging van de TT
Snelle service hier in AEX.
  Redactie Frontpage zondag 31 januari 2010 @ 00:07:00 #7
4530 crew  Crazy Harry
pi_77466416
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 23:50 schreef tony_clifton- het volgende:

[..]

Hey wacht! Ik heb enkel ervaring met aandelen en turbo's, ik doe nooit uitspraken over opties en andere beleggingen!

En idd, turbo's hebben kosten. Buiten de vaste kosten gaan er trouwens nog 'intresten' af daar je eigenlijk met geleende aandelen bezig bent.
Mijn excuses, dan heb ik je daar verkeerd begrepen. Je had het over de twitter-berichtgeving dan neem ik aan?
De discussie is niet privacy tegenover veiligheid maar vrijheid tegenover controle
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing. ― George Bernard Shaw
pi_77466660
quote:
Op zondag 31 januari 2010 00:07 schreef Crazy Harry het volgende:

[..]

Mijn excuses, dan heb ik je daar verkeerd begrepen. Je had het over de twitter-berichtgeving dan neem ik aan?
Nee, dat stukje ging idd over CFD's, maar ik ken er absoluut niks van . Ik dacht gewoon dat SE zei dat je verlies maximaal 22 euro was, hetgeen best goed is als je bv. 1600 pond per indexpunt kan winnen. Te mooi om waar te zijn natuurlijk. De reply was dat je bij -10 begon, dus dat 't dan ook heel moeilijk is om winst te maken omdat de hefboom dan veel lager is (ofzo).
In ieder geval, ik snap niks van CFD's en gezien 't risico (te hoog voor mij) hou ik dat min of meer zo...
pi_77468396
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 23:30 schreef Crazy Harry het volgende:
Uiteraard is de titel verkeerd gegaan
Kan iemand het woord Heeft even weghalen?

Mijn post die de laatste was in het vorige topic:
[..]

Die CFD's komen vaker voorbij maar ik blijf er dus niets van snappen, en vooral de vraag, hoe kan ik hierin handelen? blijft hangen.
Tony heeft het ook nog over nul kosten wat al vaker in verband met CFD's voorbij is gekomen.
En wat jij zegt is ook interessant.
Maar hoe vind ik die CFD's? En dan vooral in Binck natuurlijk...

Ik heb eens vernomen dat Sprinters en turbo's CFD's zijn maar die hebben toch echt kosten...
Je zult je moeten afvragen of je er in wil handelen gezien het risico profiel. Met een CFD ga je niet direct long of short op de index, maar op een future van de index of een ander derivaat op de index. Het is dus derivaat op derivaat op de index. (onnodig) ingewikkeld allemaal. En zeker niet een transparant product voor een risico averse belegger.

Stel: je wint long op de index, bijv. de FTSE. Dan kom je het volgende koop scherm tegen.

Met CFDs beleg je per indexpunt. Stel je koopt 5 contracten, dan verdien je 50 (5 x 10) pond (pond omdat het een britse markt is) per indexpunt. Stel de FTSE is 5500 punten, en je gaat long en hij stijgt met 2% stijgt de markt dus met 110 punten. Je verdient dan 110 x 50 = 5500 pond terwijl je slechts 500 ponden (floating) had staan. Dat was immers je margin. Ga eens na wat een leverage dat is!

Maar Je werkt met indexpunten! Een index punt van de FTSE is bijv 1/5500. Ongeveer 0.02%!! Dat is dus een hele kleine marge. Je anticipeert dus op hele kleine bewegingen van de markt. Je bent dus erg afhankelijk van de spread die er op dat moment in de markt is. Je ziet dat de spread hier 5 punten is op het plaatje. 5 punten is al een initieel verlies van 250 pond terwijl je nog niet eens hebt belegt! Je hebt dan misschien geen commissie kosten, maar wel interne (spread) kosten die dus regelrecht naar de broker gaan. En hoe groter de contracten hoe groter de kosten! Daarbij verwisselt de spread ook nog eens voor en na market uren. Altijd oppassen geblazen dat je dus niet een positie laat doorlopen want dan ben je direct extra geld kwijt.

Daarbij komt ook nog dat je op het plaatje ziet dat de knop 'guaranteed stop' is ingedrukt. Dat betekent dat je sowieso je order kunt verkopen tegen je maximale verlies van je 500 pond (je margin). Zoals je ziet levert het feit dat je 100% zekerheid wil hebben dat je hem kunt verkopen al 3 extra spread punten op. Dat betekent dus 3 maal de waarde van je contracten in mindering op je winst. Nou, dan denk je.. waarom die guaranteed stop? De reden dat die er is is omdat je geen zicht hebt op de ask/bid van de CFDs en je dus niet zeker weet of je je product kunt verkopen tegen een eventuele prijs. Stel je gaat long, op basis van 5 contracten. En je zet geen guaranteed stop in. Je begin spread is 2 punten, dus je start met -100 pond. Je hebt hoop dat hij vlot omhoog springt. Je hebt het aangeschaft met de hoop dat het omhoog gaat maar plots vliegen er een aantal jongens in het financiele district in Londen. Hel en ellende! Alles vliegt naar beneden en je wilt je CFDs verkopen maar het gaat zo snel naar beneden dat je er niet op kunt anticiperen. Je kunt hem niet voor de prijs verkopen die je wil. Stel met de FTSE van 5500 en hij gaat 10% naar beneden, dat is 550 punten. Doe de volgende berekening (550 punten x 50,- waarde contracten) = 27,500. Je had geen guaranteed stop staan dus dit kon gebeuren. Dus, nu sta je opeens 500 - 27,500 = -27.000 euro rood op je rekening. Want ja, dat kan! Je kunt meer verliezen dan dat je op je rekening hebt staan! En uiteraard volgt er dan binnen een aantal minuten het telefoontje of u even wilt betalen. Want alle CFD aanbieders zijn erg scherp op de transacties van de traders. Moet wel gezegd worden dat de echte beginners niet eens de mogelijkheid krijgen om een CFD account te openen bij zo'n broker waarin je zonder guaranteed stop kunt traden. Je moet je dan eerst bewijzen. Dat betekent dat ze willen zien dat je je account niet binnen een aantal dagen om zeep helpt. Mits je dat niet doet kun je alsnog over op de 'volledige' CFD account na een lange evaluatie periode.

Dus mits je snel je leven naar de klote wil hebben, graag verlangt naar een enkeltje in de gevangenis omdat je de rekeningen niet kunt betalen, je lacht om de risicos in een casino, dan, ja dan kun je CFDs overwegen. (professionals daargelaten) Ik heb echt talloze voorbeelden die allemaal keihard op de bek zijn gegaan met CFDs. Ik ken slechts 2 personen die er echt goed winst uit weten te halen. En ik ken echt veel mensen die beleggen in CFDs die zich na verloop van tijd zich volledig overschat hebben.

Hiermee hopende dat iedereen begrijpt dat men ver van CFDs vandaan moet blijven CFDs zijn rotzooi voor iedereen die ook maar enigszins twijfelt aan zijn beleggingsstrategie of niet in staat is winst te behalen op andere financiële producten.

PS. (Tony, die -22,- gegarandeerde maximale verlies is inderdaad het minste verlies wat je maximaal kunt verliezen. Maar dat geld alleen bij het laagste contract. 1 dus. Waarmee je 10 pond per indexpunt verdient. Maar je hebt dan ook een guaranteed stop van 10 indexpunten. Dat is slechts 0.18% variatie in de markt en die 10 punten zijn doorbroken en je bent die -22 euro al weer kwijt. Dat kan dus letterlijk binnen een minuut gebeuren. En dan mag 22 euro verlies niet veel zijn in zijn totaliteit, 22 verliezen binnen een minuut is best veel want de kans is groot dat je daarna weer opnieuw gaat beleggen om die 22 terug te krijgen)
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_77471965
TVP
pi_77472656
Thx SE! Verhelderend!
  Redactie Frontpage zondag 31 januari 2010 @ 12:06:02 #12
4530 crew  Crazy Harry
pi_77472988
Inderdaad verhelderend. Daar ga ik dus nooit aan beginnen
De discussie is niet privacy tegenover veiligheid maar vrijheid tegenover controle
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
We don't stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing. ― George Bernard Shaw
pi_77472990
@sitting_elfing

Werkt de 'guaranteed stop' hetzelfde als een turbo? Je kan alleen inleg verliezen (geen schuld). En is het niet zo dat je de hefboom zelf kunt kiezen plus je kan bijna 24/7 handelen . Dit is niet een slechte deal in mijn ogen. Kwestie van timing en de guaranteed stop goed plaatsen. Volgens mij te mooi om waar te zijn.

Alleen die spread is niet zo prettig. Maar dit kan je dan toch oplossen door een limiet order te plaatsen?
  zondag 31 januari 2010 @ 12:11:55 #14
136730 PiRANiA
All thinking men are atheists.
pi_77473135
i Wiki geupdate
pi_77474045
http://www.tijd.be/nieuws(...)ert-.8290818-438.art

Ze hadden een slag binnengehaald in een oorlog die ze zouden verliezen, doen ze dat...

Ben eens benieuwd wanneer ze het deksel op de neus krijgen...
pi_77478017
quote:
Op zondag 31 januari 2010 12:06 schreef Zure_Pruim het volgende:
Alleen die spread is niet zo prettig. Maar dit kan je dan toch oplossen door een limiet order te plaatsen?
Dat probeert hij nu juist uit te leggen. De broker verdient aan die spread omdat ze geen transactiekosten vragen. Het is niet zo dat je met een limietorder geen spread meer hebt ofzo.
quote:
Op zaterdag 30 januari 2010 17:04 schreef jaco het volgende:
Waarom zien we hier alleen handel voor de settlement date in maart 2010 en een beetje voor juni 2010 ? Je zou zeggen dat veel partijen een langere periode willen hedgen...
Er zit een tijdswaarde/renteopslag verrekend in de prijs voor de latere maanden. Waarschijnlijk vinden beleggers het niet prettig om meer te betalen voor een product met alleen een cash settlement, dan kun je beter je futures doorrollen naar de volgende maand zodat in alle gevallen de futureprijs de marktprijs het best volgt. Anders heb je te maken met een structureel verlies indien de koersen niet bewegen.
Ain't nothing to it but to do it.
Greece
pi_77479134
quote:
Op zondag 31 januari 2010 12:06 schreef Zure_Pruim het volgende:
@sitting_elfing

Werkt de 'guaranteed stop' hetzelfde als een turbo? Je kan alleen inleg verliezen (geen schuld). En is het niet zo dat je de hefboom zelf kunt kiezen plus je kan bijna 24/7 handelen . Dit is niet een slechte deal in mijn ogen. Kwestie van timing en de guaranteed stop goed plaatsen. Volgens mij te mooi om waar te zijn.

Alleen die spread is niet zo prettig. Maar dit kan je dan toch oplossen door een limiet order te plaatsen?
Guaranteed stop is inwezen de zekerheid dat er een koper is voor jouw product op elk moment op de handelsdag. Dus ook om 3 uur in de ochtend bij wijze van sinds CFDs van zondag 24.00 tot vrijdag 21.15 te verhandelen zijn. De enige overeenkomst met een turbo is de hefboomwerking van het derivaat. Voor de rest is er nul komma nul overeenkomst

Je kunt in wezen wel je eigen hefboom kiezen omdat je namelijk zelf je eigen margin bepaalt per trade. Voorbeeldje; je wilt long op de Dow Jones, je besluit geen stop in te zetten. Je gaat 5 contracten kopen, (50 dollar per indexpunt) en je margin is 2500,- pond.


Dit vind je bij nader inzien toch te gevaarlijk en je bouwt een stop in. Je margin is nu verlaagt naar 1.125 pond maar er is geen 100% zekerheid dat je hem voor die prijs kunt verkopen.


Dit vind je bij nader inzien toch ook nog steeds te gevaarlijk en je bouwt nu een gegarandeerde verkooppunt in. Je margin is verlaagt naar 625 pond. Nu is dit dus je maximale verlies, bij de vorige 2 kan dat nog oplopen!

De stop is overigens bij 20 indexpunten! Dat is slechts 0.19% variatie in de Dow Jones op dat moment. Dat kan binnen luttele minuten gebeuren en dan ben je direct 625 pond kwijt! En het feit dat het ook nog eens een gegarandeerde stop is zorgt ervoor dat je 3 spreadpunten inlevert qua winst. Dat is dus 150 dollar. En je start ook nog eens met 300 dollar in de min. (de spread is immers 6 punten zoals op alle 3 plaatjes te zien valt. ( 6..de spread x 50..waarde van contracten ) = starten met een verlies van 300 dollar. CFDs zijn dus bijna in alle gevallen gewoon erg nadelig! Troep dus.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_77479167
quote:
Op zondag 31 januari 2010 14:54 schreef Mendeljev het volgende:

[..]

Dat probeert hij nu juist uit te leggen. De broker verdient aan die spread omdat ze geen transactiekosten vragen. Het is niet zo dat je met een limietorder geen spread meer hebt ofzo.
[..]

Ah, zit dat zo. Ik dacht dat de Bid Ask spread altijd in rekening kwam voor de market/bestens orders ten gunste voor de verschaffers van liquiditeit. In dit geval de brokers. Dit kunnen dus ook mensen zijn die limietorders plaatsen.

Bijvoorbeeld:
Bid 50
Ask 55

Je wilt kopen, maar je vind deze spread te groot vind voor een market order. Immers je zou 55 moeten betalen met een marktorder. Zou je dan niet kunnen bieden voor 52? Of te wel limiet order om te kopen zetten op 52? Competitie in liquiditeit verschaffing zorgt ervoor dat de spread laag blijft.

Als dit niet zo is bij CFD's zie ik het nut helemaal niet in het plaatsten van limiet orders. Of zelfs het plaatsen van market orders als de spread gigantisch is.

Edit: als ik een beetje rond surf over internet zien heb ik het gevoel dat de meeste CFD brokers best wel louche zijn. @sitting_elfling thnx voor de uitleg. Toch te mooi om waar te zijn.

[ Bericht 1% gewijzigd door Zure_Pruim op 31-01-2010 15:52:30 ]
  zondag 31 januari 2010 @ 20:30:10 #19
74484 flyguy
Full of Dutch Courage
pi_77488073
tvp
The more debt, the better
pi_77489691
quote:
Op zondag 31 januari 2010 15:34 schreef Zure_Pruim het volgende:

[..]
Edit: als ik een beetje rond surf over internet zien heb ik het gevoel dat de meeste CFD brokers best wel louche zijn. @sitting_elfling thnx voor de uitleg. Toch te mooi om waar te zijn.
Naja, als het echt dikke louche was geweest zou ik natuurlijk ook niet handelen in CFDs

Anywayz, 3 uurtjes en dan gaan de markten weer open. Heb nog short posities staan op de futures van de FTSE en Donnie Jones. Hopelijk schieten we in het begin niet direct de lucht in. We zullen het weten binnen 3 uur

yay
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  zondag 31 januari 2010 @ 21:09:24 #21
74484 flyguy
Full of Dutch Courage
pi_77489867
quote:
Op zondag 31 januari 2010 21:06 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Naja, als het echt dikke louche was geweest zou ik natuurlijk ook niet handelen in CFDs

Anywayz, 3 uurtjes en dan gaan de markten weer open. Heb nog short posities staan op de futures van de FTSE en Donnie Jones. Hopelijk schieten we in het begin niet direct de lucht in. We zullen het weten binnen 3 uur

yay
Volgens mij openen ze +12%
The more debt, the better
pi_77490698
quote:
Op zondag 31 januari 2010 21:09 schreef flyguy het volgende:

[..]

Volgens mij openen ze +12%
As if

Ik verwacht overigens gewoon een rode opening morgen ochtend. Maar we zullen meer weten in 2.5 uur tijd. En volgens mij gaan de currencies al open in 2 uur tijd. Ben daar niet helemaal zeker over.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  zondag 31 januari 2010 @ 21:38:20 #23
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_77491516
paktatest
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  zondag 31 januari 2010 @ 21:38:42 #24
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_77491539
Het vorige bericht is enkel voor testdoeleinden bedoeld!
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
pi_77491796
quote:
Op zondag 31 januari 2010 21:38 schreef LXIV het volgende:
Het vorige bericht is enkel voor testdoeleinden bedoeld!
Que?

Het begint weer te kriebelen. Nog 2 uur en een kwartier
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')