abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 5 augustus 2009 @ 12:50:24 #1
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_71620667


Op 24 augustus is het zo ver, dan gaat de zomereditie van de Nationale Restaurant Week van start. De kans voor iedereen om bij alle deelnemende eetgelegenheden voor ¤20,- of ¤25,- voor respectievelijk een drie-gangen-lunch en drie-gangen-diner te eten. Net als in februari kun je voor dit geld bij de culinaire top van Nederland genieten van wat er allemaal op tafel komt, zonder dat je al te diep in je buidel moet tasten. Restaurants als Librije’s Zusje in Zwolle, La Rive in Amsterdam en Ron Blaauw in Ouderkerk a/d Amstel bieden op deze manier een groot publiek de mogelijkheid om te proeven van de gastronomische hoogstandjes die de chefkoks van deze michelintenten kunnen bereiden. Maar ook als je niet voor de top van de voedselketen wil gaan zijn er genoeg mogelijkheden, want bijna 900 restaurants doen mee aan deze editie. Waar je ook woont, er is dus altijd wel een tent in de buurt waar je de vakantie op passende wijze kan afsluiten.

Vanaf vandaag is het mogelijk om via de website, http://www.restaurantweek.nl, te reserveren en dat kunnen we natuurlijk niet onopgemerkt aan jullie voorbij laten gaan. Namens organisator DiningCity mogen we dan ook drie maal een diner voor twee personen weggeven. Dit diner zal uiteraard plaatsvinden tijdens de Restaurant Week op een locatie bij jou in de buurt. Wat je hiervoor moet doen is erg simpel. Plaats in een reactie op dit topic een kort, lang mag natuurlijk ook, verhaaltje over wat voor prak er vanavond, of elke andere willekeurige avond, op jouw bord ligt en waarom je dus wel behoefte hebt om eens echt te genieten. Geef hierbij gelijk aan in welke stad je woont en op welke avonden je beschikbaar bent, zodat we sneller kunnen regelen dat er een leuke plek voor je gereserveerd wordt als je wint. Morthill zal als onafhankelijke jury al jullie verhaaltjes gaan doorlezen en de uiteindelijke drie winnaars kiezen. Deelnemen kan tot woensdag 12 augustus om 23.59u. Winnaars worden vervolgens zo snel mogelijk op de hoogte gesteld per PM, zorg dus dat je die kan ontvangen.




Als je het leuk vindt om te schrijven hebben we nog een speciaal verzoekje. Met al die top restaurants die deelnemen is het natuurlijk leuk om te horen wat jullie vinden van eten dat je normaal niet op je bord krijgt. Als je een duidelijke mening hebt over de tent waar je gegeten hebt tijdens de Restaurant Week, of dat nu positief is of negatief, schrijf er dan een review over en stuur deze als PM naar Morthill. Ze hoeven niet lang te zijn, met een paar honderd woorden zijn we al erg tevreden. Elke dag zullen er een of meerdere geplaatst worden op de frontpage van FOK!. De mogelijkheid dus om een gepubliceerd schrijver te worden en ook nog eens lekker je ongefundeerde mening kwijt te kunnen.



[ Bericht 2% gewijzigd door MissHobje op 24-08-2009 11:38:32 ]
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_71621057
Leuk!
En er staan over de vorige restaurantweek ook nog wat reviews (ik noem het recensies) die via mijn sig te vinden zijn.
De komende restaurantweek zullen we weer minimaal 2 nieuwe schrijven gaan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 5 augustus 2009 @ 13:20:11 #3
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_71621478
Ik heb sinds twee maanden een vriend, en die eet nauwelijks iets, en als hij iets eet is het iets wat reeds lang overleden is met diepvries aardappelschijfjes uit een pan die slechts half gaar zijn. Ook drinkt hij alleen fanta, en af en toe wijn bij gelegenheid..

Mijn pogingen tot hem vitaminen en normaal eten geven zijn tot dusver niet erg succesvol geweest, hij zegt dat hij van lekker eten houd maar dan wel het liefst buiten de deur. Thuis moet het makkelijk en zonder inspiratie. Als het geel en bruin is vind hij het goed genoeg.

Hij heeft geen voorraad, alles wat er te vinden is in dat huis is diepvries, zoals bapao's, pizza's, aardappelschijfjes en schnitzels van hele zielige dieren. Geen uien, geen kruiden, geen olijfolie, geen knoflook, geen rijst, helemaal niets behalve een paar potten mayo en appelmoes.
Thuis heeft hij ook niets geleerd, want zijn vader maakt altijd alleen maar nasi van een groentepakket met een pakje saus en kipfilet..Het is een regelrecht drama.

Ik zou hem dus graag willen laten zien dat eten een beleving van betekenis kan zijn, dat het je kan verassen en inspireren en dat je als je een klein beetje moeite doet een groot resultaat kunt hebben. Ik ben zelf namelijk dol op koken en mijn culi hart breekt als ik hem zie eten

Dus ik hoop dat jullie op Fok! mij de gelegenheid willen geven om hem te laten zien dat er meer te beleven valt op je bord dan een berg halfgare aardappels en een te doorbakken stuk vlees..Hij heeft Frans bloed dus er moet ergens een vonkje zijn dat kan oplichten, zodat hij zijn voorouders met trots kan vervullen..

Help mij! Culinaire heropvoeding is dringend nodig bij dit geval..

Ook omdat ik het geld niet heb om hem eens goed mee uit eten te nemen (ben student) lijkt het me heel fijn als ik in staat ben om naar een wat exclusievere gelegenheid te gaan dan normaal, zodat hij eens kan zien wat écht goed eten is. Ik heb zelf de koksopleiding gedaan dus ik ben erg bedroefd als ik zie hoe hij leeft.

Ik woon in Amersfoort en in principe is iedere avond goed, we doen allebei onregelmatig werk dus er is wel iets in te plannen

[ Bericht 5% gewijzigd door Windigo op 05-08-2009 13:36:45 ]
  woensdag 5 augustus 2009 @ 13:32:16 #4
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_71621775
Dit verhaal is een klaagzang over het eten dat mij in het algemeen wordt voorgeschoteld. Mijn moeder kan niet koken!
En waarom dan wel?
1. Alle groentes zijn altijd kapot gekookt en ontdaan van alle smaak en structuur.
2. Het enige toevoegsel dat ze kent is zout, daar smaakt dus alles naar. Dat gaat snel vervelen en bovendien is veel zout ook niet gezond.
3. Ze gebruikt nauwelijks knoflook!
4. De variatie is ver te zoeken. Doorgaans is het slappe groente met aardappels en gekookt vlees. Of van die macaroni die al koud is wanneer het je bord bereikt.
5. Het vlees bevat nooit een krokant aangebakken laagje, maar is altijd nattig. Dat komt ook omdat ze jus aanmaakt met water, terwijl het vlees nog in de pan ligt.
6. De pasta is vrijwel altijd slap en doorgekookt, waardoor deze op mijn bord uit elkaar valt.

Ik moet er dus echt even uit!

Ik ben me er overigens van bewust dat dit een lullig stukje is, zeker voor mijn moeder. Tevens ben ik een verwend en ondankbaar kreng.

Plaats: Nijmegen, welke avond maakt niet uit.
  woensdag 5 augustus 2009 @ 13:33:04 #5
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_71621800
Dames en heren, dit topic is voor de inzendingen. Gezellig gekeuvel en reacties op de inzendingen zien we graag in het lopende Restaurant Week Topic
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_71621849
Hé. Het is weer 6 uur. Ik als fijne student heb net mijn bankrekening gecheckt en via het 'Fokke en Sukke kookboek' in de categorie 'Blut' kom ik uit bij (natuurlijk) pasta. Pasta is er altijd wel in huis, aangezien dit redelijk lang goed blijft. En ach, als het wat oud is. Kokend water doodt bacteriën toch? Plus het scheelt weer geld aan kruiden!!

Op het lijstje van dingen die je altijd in huis moet hebben volgens Fokke en Sukke kom ik uit bij tomatenpuree. Hé. Pasta bolognese op een studenten manier ; ergo: Gekookte pasta met tomatendrap zonder vlees, groente of andere smaakmakers. Ik denk hé. Als ik nou eens in de vriezer zoek naar een stuk brood maak ik gewoon een soort italiaanse pizza ( alleen dan smerig, goedkoop en jammerlijk mislukt. )

Het is half 8. Ik zit op de bank met een goedkoop blik Hollandia. De keuken staat vol prut en afwas en mijn koude blik bier schreeuwt als het ware 'nee' tegen me. Ik laat de afwas staan. ( Een week of drie. ) Het avondeten is klaar en ik bereid me voor op een avond bankhangen. Wat is het studentenleven toch fijn.

Ik woon in Groningen. Ben vaak in Assen en werk zelf in een restaurant. Ik kan niet winnen want crew, maar toch een verhaaltje.
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
  woensdag 5 augustus 2009 @ 14:11:20 #7
63722 z80
I fink you freaky
pi_71622880
omdat ik alleen ben is het vaak een simpele pot op schoot voor de tv.
mocht ik winnen dan heb ik ook een keertje echt eten wat voor me wordt klaar gemaakt.

edit
kan elke dag.
en omgeving Nijmegen of Arnhem

[ Bericht 18% gewijzigd door z80 op 05-08-2009 19:58:51 (dag + plaats vergeten) ]
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_71623391
Ik eet graag vleesgerechten maar als student en beginnend -op jezelf wonende- kok is meer inspiratie van harte welkom ('standing on the shoulders of giants' zeg maar). En omdat je bij de restaurantweek goed verrast kunt worden en je leuke ideetjes op kunt doen voor je eigen kookkunsten in restaurants die normaliter budgettair lastig binnen te komen zijn zou ik hier graag voor in aanmerking komen! Vorig jaar was het in ieder geval een succes, hopelijk dit jaar mede dankzij Fok!
ma/di/wo. - Leiden / Amsterdam

[ Bericht 3% gewijzigd door Angelgamer op 05-08-2009 14:36:36 ]
pi_71623748
In ons kleine appartementje, met een klein fornuisje, klein keukentje en een klein koelkastje kunnen we ons helaas geen grootse maaltijden veroorloven. Vanavond staat dan ook wéér een roerbakgerechtje met kip op het menu.

Geen bedje van sla, geen sint-jacobsschelpmoes gegarneerd met knoflookaardappeltjes in tijmsaus voor ons, nee, gewoon een pak Albert Heijn roerbakgroente (¤ 1,75) en kip (¤ 2,54), bij elkaar in één pan, zodat het afwas bespaart.

En dat terwijl we dagelijks langs de heerlijkste restaurants moeten rijden naar ons werk in Rotterdam en Den Haag, likkebaardend en dromend van die ene dag dat we onze smaakpapillen mogen verwennen!
Appartement in Leidschendam *te huur* of *te koop*. 20 minuten van Den Haag Centraal, vlak bij A12, A4 en winkelcentrum Leidsenhage!
Meer informatie op Funda ~ ¤ 130.000
  woensdag 5 augustus 2009 @ 14:43:12 #10
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_71623763
Ik zou graag dingen willen proeven, liefst zoveel mogelijk verschillende smaken want ik ben het allemaal kwijtgeraakt..
In november vorig jaar heb ik een epileptische aanval gehad en daarbij heb ik ook een schedelbasisfractuur en een hersenbloeding opgelopen en daardoor ben ik mijn reuk en smaak grotendeels kwijtgeraakt.
In het begin rook ik zelfs steeds een hele vieze geur overal en dat proefde ik ook in mijn eten terug
Gelukkig gaat het steeds beter en ruik ik die geur niet meer maar in sommige etenswaren proef ik het nog wel, varkensvlees bijvoorbeeld en wijn smaakt tegenwoordig ook enorm zuur

Maar waarom wil ik dan winnen als het toch niet lekker smaakt?
Nou, omdat ik nieuwe smaken wil proberen, sommige dingen lust ik niet meer maar andere dingen vind ik nu wel lekker.. rauwe ham en bier bijvoorbeeld vond ik vroeger niet lekker maar tegenwoordig wel.
Alleen zit je vaak met het dillema "koop ik het of niet?", wat als ik het toch niet lekker vind, dan is het zonde van het geld.

Ik woon in zeist en de dag maakt me verder niet uit.. 't is toch vakantie
  woensdag 5 augustus 2009 @ 14:44:44 #11
96925 gunk77
Zo ik iets ben, ben ik ADO fan
pi_71623799
Enkel goedkope kant en klaar maaltijden op mijn bord dus ben benieuwd hoe een echte maaltijd in een restaurant op elke avond in de week in Den Haag en omgeving smaakt. Loop er vaak langs maar een keer een restaurant in gaan......
pi_71624293
quote:
Op woensdag 5 augustus 2009 14:44 schreef gunk77 het volgende:
Enkel goedkope kant en klaar maaltijden op mijn bord dus ben benieuwd hoe een echte maaltijd in een restaurant op elke avond in de week in Den Haag en omgeving smaakt. Loop er vaak langs maar een keer een restaurant in gaan......
Loop is langs de groente- en vleesafdeling in de supermarkt joh, gaat een wereld voor je open

Anyway, ik wil graag uit eten omdat uit eten gaan nou eenmaal tof is. Ga geen zielig overdreven verhaaltje ophangen zoals iedereen hier, dus dat is mijn rede

Oh, Amstelveen/Uithoorn en elke avond is prima
[P]otverdorie
pi_71624310
Elke dag kijk ik er als een berg tegenop; etenstijd. Ik stel het avondeten vaak zo lang mogelijk uit; met een groot hongergevoel smaakt ongekookte witlof namelijk goddelijk zoet en werk ik een goed gevuld bord spinazie à la crème weg zonder te kokken. Eigenlijk is het best treurig nu ik dit zo allemaal opschrijf. Ik snap best wel dat men AVG’tjes beschouwt als een prima maaltijd, maar helaas laat mijn portemonnee het niet toe om supplementen als zoals kruiden toe te voegen. Het maakt daarom niks uit wat ik daarom klaarmaak, alles smaakt hetzelfde. Als je een willekeurig persoon zou blinddoeken en een hapje van mn broccoli en een hapje van mn bloemkool zou laten nemen, zou diegene het verschil niet kunnen maken.
Gelukkig heb ik af en toe ook afwisseling, zoals bij elk ander student staat pasta geregeld bij mij op tafel. Dit is namelijk goedkoop in plaats van lekker en goed af te wisselen met pasta pesto en pasta ketchup..

Gun mij alsjeblieft een feestje voor mijn smaakpapillen, ik ben elke dag beschikbaar in Leiden en omgeving
pi_71625117
Eten, ik hou van eten. Bakken, koken ik doe het met liefde en ik hou ook heel erg veel van uit eten gaan. Nu heb ik met mijn allerliefste partner (die voor geen meter kan koken), de afspraak dat als ik 2x een goed bloedresultaat heb, dat hij me dan eens zou trakteren op zo'n ster restaurant. Elke twee maanden zwijmel ik weer. Ik ben nu al 4!! jaar bezig en zelfs met 2 maandelijks bloedprikken is het me niet gelukt

Vorige maand had ik 1x een goed resultaat, misschien dat eindelijk de hypofyse goed gaat werken... maar goed, zul je zien, zelfs met zo'n super resultaat (van 18 naar 7,4, en hij moet onder de 3), vond hij niet dat hij me weleens uit eten kon nemen.

Vandaag staan dus weer handige hamburgers op het menu waarbij ik dus met moeite wat kan koken, want met de nieuwste medicijnenverhoging wil ik eigenlijk alleen slapen. Gisteren sate gegeten van de snackbar. BLERGH!

Daarom wil ik graag winnen zodat ik mezelf uit eten kan nemen en dan samen met m'n MAMS weg kan! Die kan een lekker etentje namelijk ook wel heel goed gebruiken. Zij heeft glutenallergie, tarwe allergie, verschillende vissoorten, kruiden (peterselie, koriander, curry, kummel etc.) en ook nog wat groenten (selderij). Het blijft altijd super moeilijk om met haar bijzonder te gaan eten. Laatste keer restaurantweek was geen succes, want toen ik haar wilde trakteren wilde de kok in de eerste instantie niet vertellen wat het menu zou zijn. Na eindeloos smeken wilde hij wel luisteren naar wat ze allemaal wel niet kon eten, waarna we nog een boullion kregen met selderij erin Nu heeft ze wel zo'n adreline pen bij zich, maar ik zit dus niet te wachten op het moment dat ze hem kan gaan gebruiken.

Ik woon in Delft, zij in Rijswijk, in bezit van een auto en we kunnen volgens mij alle avonden behalve vrijdagavond! En anders gooit ze het maar om!
pi_71626291
Weten jullie nog hoe het vroeger was? Woensdag gehaktdag, vrijdag visdag. Een duidelijk ritme en elke week hetzelfde te eten op dezelfde dagen. Hoera voor de gezonde afwisseling.

Zo gaat het bij ons nog steeds...
Maandag, een schnitzel met aardappelen en spinazie, rechtstreeks uit het vriesvak
Dinsdag, waar we avontuurlijk doen en iets 'buitenlands' eten. Dat wil zeggen een lekkere pasta en sausje uit pakje AKA wereldgerecht
Woensdag, weer snel terug naar holland met een andijviestamppot met een traditionele worst erbij natuurlijk
Donderdag, de kipkerriemetrijst en ja let op! niet uit de lijn wereldgerechten maar gewoon saus uit pot oja en de toverrijst niet vergeten
Vrijdag, vis (waar hebben we dat eerder gehoord) met aardappelen en brocollie met een heerlijk kaassausje uit zak
Zaterdag, gaan we weer op de buitenlandse culinaire reis naar de......Pizzeria op de hoek voor een lekkere Margarita
Zondag, de nog makkelijkere dag dan zaterdag en dat betekent dat er worstenbroodjes uit het pak worden gehaald en heerlijk in de oven opgewarmd
Maandag..........nouja lees het rijtje hierboven maar

Als de shock door naar een van deze toprestaurants te gaan niet te groot zal zijn zou ik graag naar een restaurant gaan die vlakbij Oss of Dordrecht ligt en alle dagen behalve donderdag en vrijdagavond
pi_71627011
wij zijn helemaal gaar in dit weer. dus een potje voor de koter en magnetronmaaltijden voor ons. we wonen in diever, kunnen bijna altijd mits de koter meemag
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  woensdag 5 augustus 2009 @ 16:55:31 #17
72256 wise
Echoes - KL/B/
pi_71627111
waarom niet?
I had a splitting headache.From which the future's made.
† Ryan Dunn (June 11, 1977 – June 20, 2011)
It's funny. All you have to do is say something nobody understands and they'll do practically anything you want them to.
VIVA LA ASSANGE¡
pi_71628677
Nou vanavond was het weer zover de standaard bij warme dagen :
Sla , met wat gebakken aardappeltjes en een stukje vleesch ! Het is te warm om lang in de keuken te staan in deze tijd van het jaar , en dus ben ik wel toe aan het feit dat een ander lekker voor me kookt
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  woensdag 5 augustus 2009 @ 18:01:20 #19
263468 fokkerspy
Oordelen, is niet begrijpen
pi_71628679
Wat ik nou niet begrijp is dat jullie je aan die AH maaltijden gaan bezigen terwijl elk consumentenboek aangeeft dat al die instantmaaltijden gewoon ongezond is ook al zegt men bij AH anders. Je kan toch ook zelf wat snel in elkaar zetten in plaats van die magnetron elke keer. Het is gewoon duurder als je die AH zooi eet,ook al lijkt het optisch goedkoper vanwege de prijs die je elke keer betaalt. 10 x ¤ 1,75 =...... is ook op termijn duurder dan gewoon in 1 keer ¤ 13,50 en waarmee je langer vooruit kunt. In dit topic weet ik elke dag dat ik thuis kom,ook al benik bekaf een goeie hap neer te zetten zonder mijzelf uren in de keuken te hoeven bezigen. Tis kwestie van een beetje vooraf plannen(in het weekend) en dan e.e.a invriezen en later weer gebruiken en toevoegen met aardappelen,rijst oid. Enige wat je standaard in huis moet hebben is rijst en aardappelen. Nou dat kost ook geen vermogen op termijn.

Over de restaurantweek: Hoe wordt die selectie gedaan m.b.t de recensies van mensen die ergens gegeten hebben? Is het natte vingerwerk en kijken hoe de maan staat of afhankelijk van de gemaakte foto's(dus geen wazige,donkere zooi met je mobiel) of het hele geschreven stuk met bijbehorende foto's.
Ik heb vanaf maandag 24 augustus t/m zaterdag 29 augustus elke dag in een restaurant al geboekt met het vrouwtje. Dus ik weet niet of het wel zinvol is er iets over in te sturen als er geen duidelijkheid hierover is.
Begrip: iets wat je krijgt als je het gegeven hebt.
  woensdag 5 augustus 2009 @ 18:20:04 #20
11803 Vivi
Computer off. Life on.
pi_71629136
Ik kan kort zijn: Spongebobpasta-terreur.



Need I say more? .

(regio 030, ontsnappen moet lukken op elk gewenst tijjdstip).
Ik adem in en kalmeer. Ik adem uit en glimlach.
pi_71630902
quote:
Op woensdag 5 augustus 2009 18:01 schreef fokkerspy het volgende:
Over de restaurantweek: Hoe wordt die selectie gedaan m.b.t de recensies van mensen die ergens gegeten hebben? Is het natte vingerwerk en kijken hoe de maan staat of afhankelijk van de gemaakte foto's(dus geen wazige,donkere zooi met je mobiel) of het hele geschreven stuk met bijbehorende foto's.
Ik heb vanaf maandag 24 augustus t/m zaterdag 29 augustus elke dag in een restaurant al geboekt met het vrouwtje. Dus ik weet niet of het wel zinvol is er iets over in te sturen als er geen duidelijkheid hierover is.
We kijken gewoon of het een beetje leesbaar geschreven is en als je er foto's bij wilt leveren of die inderdaad niet extreem slecht zijn. Er zal geen strenge selectie plaatsvinden of zo, we willen gewoon graag jullie mening horen zonder dat er te ongefundeerd gevloekt en gediscrimineerd wordt
<@Richardfun> top Morthill ^O^
<@Richardfun> goeie HR, 10x beter dan fliepke
Ludo-Schiedam: "Morthill is juist een goede objectieve reviewer."
  † In Memoriam † woensdag 5 augustus 2009 @ 20:05:33 #22
141844 Macka66
Ingewikkeld doekiemonster
pi_71631823
Mijn prak van vanavond is niet zo interessant. Sappige broccoli, goudbruin shoarmavlees met m'n geheime ingrediënt erdoor, mooie droge witte rijst. Kort verhaal. Maar het bord van m'n tafelbuurvrouw, dat levert heel wat meer vertelstof op.

Om te beginnen haar bord. Haar bord is groen. En dat is niet goed. Want mijn bord is blauw en groot. Tafelbuurvrouw geeft op hoge toon aan dat ze ook zo'n bord wil. We wisselen van bord. Ik schep ons beiden wat rijst op. Zij pakt haar vork. Ook niet goed, want de vork is niet groen. Ze krijgt een groene vork. Ik schep ons beiden wat broccoli op. Neeeee, gilt ze panisch. De broccoli ligt te dicht bij de rijst. Ik schuif 'm naar de andere kant van haar bord. Zo goed? Ze knikt. En dan komt het vlees. Te weinig. Ik schep nog wat op. Nu is het teveel. Ze barst in krijsen uit, loopt bij me weg en gaat al snikkend en schokschouderend bij een andere tafelgenoot op schoot zitten. Ze wil niet meer eten.

Gelukkig ken ik haar goed genoeg om te weten dat appelmoes het beste smeermiddel is. Ze eet appelmoes, ze eet wat broccoli, ze eet rijst. Al valt de helft op de grond. Iemand anders eet het vlees op.
Er is nog een klein drama omdat er geen roze toetje is, maar gelukkig neemt ze genoegen met een gele. Goddank, denk ik aan het eind van de maaltijd, er is wat eten in gegaan. Het is een heel gewone driejarige, die tafelbuurvrouw van me. Aan de overkant zit haar zusje van anderhalf, die voortdurend een keel opzet omdat zij juist meer meer meer eten wil. En omdat zij ook appelmoes wil. En yoghurt. En een geel toetje.
Een doorsnee maaltijd in een gezin met twee kleine kinderen. Rijst en groenten op de vloer. Gezichtjes onder de yoghurt, handen onder de appelmoes. Mijn trommelvliezen die geteisterd zijn door protestgehuil. Partner die soms de nagels in zijn handen heeft staan van zelfbeheersing.

Stuur mij en mijn partner daarom uit eten. In een restaurant waar we plezier zullen hebben van een volwassen gesprek en van de rustige ambiance. Desnoods met achtergrondmuziek.
Ik beloof plechtig dat ik ontspannen zal eten van de eerste tot de laatste minuut. Dat ik niet zal klagen over het servies, de schikking van het eten op mijn bord en de grootte van de porties.
Tevens beloof ik dat ik niet zal morsen, niet mijn bord aan mijn mond zal zetten, niet tot mijn ellebogen in de saus zal graaien, en niet na het eten midden op tafel zal klimmen en onder het roepen van “oppe, oppe” gaan staan wachten tot de ober mij er af tilt.
En ik zal de oppas pas bellen op een tijdstip waarvan het aannemelijk is dat mijn kinderen al gegeten hebben en haar verhaal rustig aanhoren. Dát wordt genieten!


[regio Den Haag, en iedere avond is geschikt]
DancingPhoebe op <a href="http://forum.fok.nl/topic/1352192/3/51#73971988" target="_blank" >23/10/09</a>:[/b]
God, wat is het toch een dunne scheidslijn tussen een vrije geest zijn en je plek in het universum niet kennen :')
pi_71632309
Nou vandaag dus een lekkere biefstuk van de AH, krijg ik te horen dat de diepvriesbiefstukjes van de lidl lekkerder zijn. Gebakken aardappeltjes erbij met appelcompote heerlijk maar mevrouw vind die stukjes niet lekker dus dan maar appelmoes, Waarom zo simpel. Iedere dag na 19:00 pas thuis en dan nog koken is gewoon niet leuk want alle goede gerechten duren al gauw een uur of meer om te maken en dan eet je dus pas na 8en Ook ben ik wat verwend na onze amerikareis waar je voor weinig overal kunt uit eten en zelfs de fastfood ketens betere hap presenteren als hier in nederland ! (Regio helmond/eindhoven eigenlijk iedere avond behalve vrijdags ivm werk)
pi_71632825
Ik wil wel een lekker beschuitje met Yvonne eten
Ook te boeken voor feestjes en partijen
pi_71634484
Hoi,

Een verhaaltje over ons ´diner´, zomaar een avondje uit ons drukke leven. Als jong stel met twee kinderen van 3 en een half met beiden een baan schiet even gezellig en romantisch samen tafelen er soms behoorlijk bij in. Eten gebeurd bij ons altijd stipt om 5 uur. Of papalief met zijn wisselende werkuren er is of niet om 5 uur staat er een prak op tafel want nieslief moet wel om 6 uur werken. Als er oppas nodig is eet die ook gezellig mee. Doordeweeks staat snel en makkelijk op het lijstje. Gisteren gevulde groentesoep met witte bolletjes, vandaag een blik witte bonen in tomatensaus, aardappels en een simpele worst. Pasta minimaal een keer per week; gehakt, saus uit een potje, uitje erbij, tomaatje uit de tuin, paar blokjes spinazie en klaar is de saus.

In de weekenden is er meer tijd om te koken. Vooral papalief is daar erg goed in, hij maakt de lekkerste gerechten met een voorkeur voor Grieks of Italiaans. Zijn Wiener Schnitsel wordt gemaakt volgens het recept van oudtantelief uit Wenen met de Brosel uit Wenen want dat is onbetwist het lekkerste. Dat de keuken daarna een slagveld is maakt niet uit. Of het nou de twins zijn die eten in het rond strooien of papalief die iets te enthausiast de eieren klutst.

Zijn droom is dan ook om ooit nog eens een keertje in de Librije te kunnen eten. Romantisch even met zijn tweeen heerlijk eten.

Als verassing voor hem heb ik er al eens aan zitten denken maar tijd, geld, etc het zit er gewoon niet in.
As Admiral Grace Hopper once said, “I believe in having an open mind, but not so open that your brains fall out.”
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')