abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 19 februari 2010 @ 11:30:11 #251
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78177189
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 10:53 schreef marco-h het volgende:
Ik heb nu al trek in een Domino's Pizza. Een heerlijke pan-pizza Americana!!
Ja lekker, met spam!
pi_78177433
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 11:30 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ja lekker, met spam!
een spam-pizza
pi_78177633
Word ik hier aan de schandpaal genageld als ik zeg dat ik de bodem van mijn zelfgemaakte pizza altijd uit een pakje maak?

Binnenkort maar weer eens maken en dan post ik een mooie foto
Het is maar FOK!... Look at it this way: in a hundred years, who's gonna care?
50.000 O+
  vrijdag 19 februari 2010 @ 12:06:32 #254
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78178979
Neuh als ij dat wilt

Maar heb je het al eens zelf geprobeerd? Het is echt heel gemakkelijk
pi_78179529
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 12:06 schreef Erasmo het volgende:
Neuh als ij dat wilt

Maar heb je het al eens zelf geprobeerd? Het is echt heel gemakkelijk
Een pizza maken doe je niet alleen, dat doe je met je gezin en als je tijd hebt. Het maken van een eigen pizza is heerlijk en leuk. Als het mislukt bestel je gewoon

[ Bericht 6% gewijzigd door MissHobje op 20-02-2010 00:42:12 (teveel naam aanhalen) ]
pi_78179568
MissMSX, moet deeg uit een pakje ook rijzen? Zo ja, dan kun je inderdaad net zo goed zelf deeg maken.
pi_78180141
Uit een pakje hoeft het niet te rijzen
Ik wil wel een keertje zelf deeg maken. Dat deed mijn moeder vroeger ook altijd
Maar dan moet ik wel echt een keer zin hebben
Het is maar FOK!... Look at it this way: in a hundred years, who's gonna care?
50.000 O+
pi_78181034
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 12:35 schreef MissMSX het volgende:
Uit een pakje hoeft het niet te rijzen
Ik wil wel een keertje zelf deeg maken. Dat deed mijn moeder vroeger ook altijd
Maar dan moet ik wel echt een keer zin hebben
Nou ja, dan heb je met een pakje iig tijdwinst

Leuk klusje voor een zondagmiddag, misschien?
pi_78181110
Ik heb 1 keer pizza-bodem uit een pak gemaakt (koopmans volgens mij), NOOIT meer. Wat was dat smerig vergeleken met zelf gemaakt.
pi_78181143
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 13:02 schreef NutKees het volgende:
Ik heb 1 keer pizza-bodem uit een pak gemaakt (koopmans volgens mij), NOOIT meer. Wat was dat smerig vergeleken met zelf gemaakt.
dat dus.. het zat in mijn kerstpakket vorig jaar, dus nou ja.. he.. maar eens opgemaakt.. bah!
Ja doei.
pi_78182817
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 12:35 schreef MissMSX het volgende:
Uit een pakje hoeft het niet te rijzen
Ik wil wel een keertje zelf deeg maken. Dat deed mijn moeder vroeger ook altijd
Maar dan moet ik wel echt een keer zin hebben
Wat scheelt: ik maak meteen deeg voor acht pizza's en ik stop de bolletjes deeg dan gewoon in de vriezer. Want het kost net zoveel tijd om veel deeg te maken als om weinig deeg te maken.

Bovendien, aan échte tijd kost het maar tien minuten kneden. Bij het rijzen hoef je natuurlijk niet te blijven. Dus iedereen die wel eens drie uur achtereen thuis is en een kwartiertje aan deeg kan besteden kan voor twee maanden pizzadeeg maken, als je elke zaterdag pizza wilt eten.
Let me see you stripped down to the bone
pi_78182900
Ik wist niet dat het in de vriezer kan
Laten ontdooien op kamertemperatuur en dan nog eens doorkneden?
Het is maar FOK!... Look at it this way: in a hundred years, who's gonna care?
50.000 O+
pi_78183196
Volgens mij mag je het niet laten rijzen voordat je het in de vriezer doet. Dus mengen, kneden en dan direct de vriezer in. Later op kamertemperatuur laten ontdooien en ook laten rijzen. Ik kan er naast zitten want ik vries bijna nooit in...
pi_78183234
Trouwens, even uit het Geniale Pizza-topic van een paar weken geleden gekopieerd.. Begin februari maakte ik de Moroccan Lamb-pizza na van de Australische culinair verantwoorde pizzaketen Crust. Pizza werd niet door mij belegd maar door mijn lief en ziet er dus niet zo hip uit, maar was wel érrrrrg lekker.

Volkoren pizzadeegkorst, zoete tomatensaus, lamsvlees met raz el haout, rode ui, yoghurt met verse munt, jonge bladspinazie, en (niet op de foto) partjes citroen.
Het was qua smaak een bijzonder onorthodoxe pizza, maar vreselijk lekker!



Let me see you stripped down to the bone
pi_78183370
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 13:53 schreef NutKees het volgende:
Volgens mij mag je het niet laten rijzen voordat je het in de vriezer doet. Dus mengen, kneden en dan direct de vriezer in. Later op kamertemperatuur laten ontdooien en ook laten rijzen. Ik kan er naast zitten want ik vries bijna nooit in...
Ik wel, en het is geen enkel probleem!

Wat ik doe is dit:
- Deeg kneden
- Deeg op een warme plek twee uur laten rijzen
- Deeg nog een dag laten narijzen in de koelkast (goed voor de smaak)
- Deeg in bolletjes verdelen en de vriezer in

Als ik pizza wil eten haal ik 's morgens of 's middags alvast het bolletje uit de vriezer. Laat ik op kamertemperatuur ontdooien, 's avonds gewoon uitrollen/uitduwen tot pizzavorm. Perfecte bodems, doet nauwelijks onder voor vers deeg.
Let me see you stripped down to the bone
pi_78183694
Ik vries mijn deeg ook in als het gerezen is en dat gaat helemaal prima.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_78183921
Ik vraag me zelfs af of deeg überhaupt nog wel wil rijzen als je het eerst in de vriezer stopt? Pleeg je daarmee geen moord op de gist?

Ik weet het niet hoor - misschien dat de luitjes in het broodbaktopic er meer verstand van hebben.
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 19 februari 2010 @ 14:16:32 #268
66083 Platina
78th Element
pi_78184100
-20 zullen de meeste gisten denk ik niet overleven. Al kunnen ze volgens mij wel temperaturen van - 15 aan (indien ze psychrofiel zijn).
  vrijdag 19 februari 2010 @ 14:29:09 #269
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_78184552
ik heb de ervaring dat deeg veel minder rijst als het eenmaal in de vriezer is geweest. Het komt nog wel iets omhoog maar je kan inderdaad beter invriezen na het rijzen.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_78207232
hmm nu wil ik ook wel een keer zelf te bodem maken.
Wat is daar het beste recept voor?
En moet het na het rijzen persee in de vriezer?
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  vrijdag 19 februari 2010 @ 23:13:50 #271
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78207324
In de op staat een recept. En het hoeft alleen in de vriezer als je meerdere porties tegelijk maakt.
pi_78341162
Dit weekend eens gaan proberen. Bloem heb ik in huis. Alleen nog wat zakje gist kopen en wie een lekkere topping bedenken.
pi_78341330
Ik maak mijn deeg altijd in de broodmachine.
Ging altijd prima tot afgelopen weekend.
Ik heb exact hetzelfde recept gebruikt als de andere keren maar na afloop van het programma (alleen kneden) lag er een slappe hoop deeg op de bodem terwijl normaal gesproken het een mooie stevige bal was.
Het enige wat er anders was, was dat het vrij "oud" bloem was. Ik keek op de verpakking en de houdbaarheidsdatum was 27-02-2010, aanstaand weekend dus.

Zou het daar aan kunnen liggen?
Het lijkt me stug, maar ja... je weet nooit.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
  dinsdag 23 februari 2010 @ 14:11:07 #274
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_78343030
Kan zijn dat je gist een dag vrij had

Ik maak het hier ook altijd in de broodbakmachine en dat is echt ideaal, meuk erin, anderhalf uur later heb je een perfect basisdeeg.
pi_78346969
quote:
Op vrijdag 19 februari 2010 13:54 schreef minilot het volgende:
Trouwens, even uit het Geniale Pizza-topic van een paar weken geleden gekopieerd.. Begin februari maakte ik de Moroccan Lamb-pizza na van de Australische culinair verantwoorde pizzaketen Crust. Pizza werd niet door mij belegd maar door mijn lief en ziet er dus niet zo hip uit, maar was wel érrrrrg lekker.

Volkoren pizzadeegkorst, zoete tomatensaus, lamsvlees met raz el haout, rode ui, yoghurt met verse munt, jonge bladspinazie, en (niet op de foto) partjes citroen.
Het was qua smaak een bijzonder onorthodoxe pizza, maar vreselijk lekker!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Afgelopen zondag heb ik dit dus ook gemaakt. Lam iets anders gekruid. Geen bladspinazie, maar wel feta en tomatenplakjes erop gedaan.
Alleen wat me dus altijd gebeurd is dat het in het midden veel te nat wordt...
Ik heb de saus 30min laten inkoken. Die was redelijk ingedikt. Alleen toch denk ik dat het door de plakjes tomaat is gekomen.
Dit keer had ik zelfs de bodem los in de oven gedaan voor 5min op 250 graden. Daarna pas belegd en toen weer een 8min op 250graden. Zeker het midden was 1 natte hap...
Iemand een idee waar het door komt en hoe ik dit kan oplossen?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')