abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_243286
quote:
op 01-14-2000 om 02:31 PM schreef Tetman het volgende:

Overigens staat wel de tekst van het lied dat de bewoners zongen, maar zonder toelichting, zodat we als lezers in de waan worden gelaten dat ze het zelf hebben geschreven. Maar dat was toch niet zo?


De eerste versie hebben ze wel zelf geschreven. Een tekstschrijver heeft de tekst daarna bijgeschaafd.


pi_243287
Een laatste uit Het Boek:


Het geheim van de niet uitgepakte wasmachine

In het BB Huis gold zeker in het begin de ijzeren regel back to basics, hetgeen betekent geen luxe in het Huis en dus ook geen elektrische apparaten, als stofzuigers en wasmachines. Er waren geen veilige stopcontacten aangebracht, de bewoners konden nergens stroom aftappen. Er waren alleen contacten voor het licht. Niemand van de bewoners wist dat er wel een wasmachine-aansluiting was voorbereid, compleet met afvoer en kraantje in de sanitaire ruimte.
Het oorspronkelijke plan was om de bewoners tegen het eind van de 106 dagen nog te verrassen met een wasmachine! Het is er niet van gekomen. De wasmachine stond ook na 1 januari 2000 ingepakt achter het Huis.

  vrijdag 14 januari 2000 @ 18:40:00 #28
1991 w.o.r.
don't panic !
pi_243288
Ik heb me stellig voorgenomen niet in de BB merchandizing val te lopen, maar misschien was ik er voor dit boek toch wel ingetrapt - je weet het nooit, misschien toch interessant? Dank zij jouw selectie van hoogtepunten houd ik het idee dat ik op de hoogte ben, maar weet ik ook zeker dat ik het niet hoef te kopen.

* w.o.r. is Tetman dus erg dankbaar.

Kan me trouwens erg ergeren aan het foutieve beeld dat van Fok wordt geschetst. Let's sue them!

[Dit bericht is gewijzigd door w.o.r. (Datum 14 Januari 2000).]

pi_243289
Koop het boek niet: de foto's zijn slecht en het verslag van dag tot dag ook. De meeste foto's zijn z/w en belabberd afgedrukt, in het midden zit een suf kleurenkaterntje met daarop nog wat fotootjes. Het boek ligt over enige tijd wel in de ramsj; koop het dan als je per se moet, kun je voor de rest een lekker koud biertje halen om je teleurstelling te overwinnen
  vrijdag 14 januari 2000 @ 22:31:00 #30
1464 ART
FOK!member
pi_243290
quote:
op 01-14-2000 om 02:39 PM schreef Tetman het volgende:
Hummie's omschrijving van alle bewoners:


Anouk: Niet op haar mondje gevallen. Beetje arrogant. Leuk om te zien. Ondeugend in de goede betekenis van het woord.

Bart: Jongen van deze tijd, avontuurlijk, ondernemend, brutaal, provocerend en innemend tegelijk.

Bianca: Zij verkent haar grenzen, geen gemakkelijk persoon. Recalcitrant. Beschikt over een schat aan levenservaring. Sterk om te zien.

Cyrille: Vulkaan, veel expressie. Artistiek. Uitbundig. Een kruitvat vol leuke dingen.

Karin: Geweldige uitstraling. Moeder, charmant, humor, boeiend verhaal.

Martin: Ontwapenend, veel humor, beetje verlegen en heel ontdeugend.

Maurice: Beetje stil. Heel handig. Een dromer die naar vele horizonten kijkt. Een soap-ster met dat haar.

Mona: Een en al Amsterdamse uitbundigheid. Veel gezien, veel meegemaakt.

Ruud: Uit het zuiden. Gemoedelijk. Knuffelig. Vaderlijk. Ouder dan de rest, zonder ouwelijk te zijn. Heeft humor.

Sabine: Mooi, karakter, pittig, beetje flirterig, zelfbewust, open en lang niet dom.

Tara: Eigentijds, mooi en pittig. Iemand die niet gauw een compromis sluit.

Willem: Uit het noorden. Man van de wereld, met kwetsbare kanten. Echt een vader. Sportief.


Als ik heel eerlijk ben, vind ik dit heel rake typeringen. Goed, het is niet moeilijk, maar desondanks. Aan de andere kant, moet je je afvragen of een 'onafhankelijke' hoofdredacteur zulke duidelijke ideeën moet hebben over de personages die zij/hij op een gecomprimeerde (en daarmee subjectieve) manier in beeld moet brengen.

Bij de weg: Tetman, klasse dat je de meest interessante passages even op het forum hebt gezet. Scheelt weer

Het is het Gesprek waar het om draait
  zaterdag 15 januari 2000 @ 00:01:00 #31
2278 Dodo
Uitgestorven? Echt niet!
pi_243291
Volgens Hummie v.d. T. zou Bianca beschikken over een schat aan levenservaringen. Wat mij betreft is daar nooit iets van gebleken, in ieder geval niet in de uitzendingen.
Is er iemand die dit misschien voor mij nog wat nader kan toelichten, of heb ik gelijk en is Bianca gewoon een onvoorstelbare blaaskaak?
  Redactie Frontpage zaterdag 15 januari 2000 @ 02:16:00 #32
3926 crew  Djeez
Orde van de Paarsgepunte Lans
pi_243292
Is het boek al te koop ? Zo ja, dan koop ik het gelijk! Dan kan dit boek mooi mijn 20jaar ouwe moppenboek van Max Tailleur vervangen...

Gegroet,
Djeez

Op woensdag 10 juli 2013 01:46 schreef Littlerabbit het volgende:
Djeez is een literaire grootheid. Hij weet op een poëtische wijze zelfs de schoonheid in een kinderverkrachting bloot te leggen. Tuinbeeld kopen?
pi_243293
Bianca heeft in ieder geval veel boekjes gelezen. In Het Boek vertelt ze dat ze bij de reclassering zag, een studie aan het Hoger Laboratorium Onderwijs afbrak, in EuroDisney is gaan werken en dat de 10.000 al zowat weer op is. ,,Ik heb er een deel van mijn studiegeld mee betaald, er een mooie jas van gekocht en ik eet, omdat ik het zo druk heb, veel buiten de deur. Omdat ik verder geen inkomsten heb, slinkt het bedrag snel.''
  zaterdag 15 januari 2000 @ 02:38:00 #34
2278 Dodo
Uitgestorven? Echt niet!
pi_243294
quote:
op 01-15-2000 om 02:27 AM schreef Tetman het volgende:
Bianca heeft in ieder geval veel boekjes gelezen. In Het Boek vertelt ze dat ze bij de reclassering zag, een studie aan het Hoger Laboratorium Onderwijs afbrak, in EuroDisney is gaan werken en dat de 10.000 al zowat weer op is. ,,Ik heb er een deel van mijn studiegeld mee betaald, er een mooie jas van gekocht en ik eet, omdat ik het zo druk heb, veel buiten de deur. Omdat ik verder geen inkomsten heb, slinkt het bedrag snel.''

Wow....ik ben erg onder de indruk. Bij de reclassering gezeten, zozo, in welke hoedanigheid?
Ja, het bovenstaande getuigt ontegenzeggelijk van de door Hummie geroemde levenservaring!

pi_243295
recensie uit de Leeuwarder Courant van vrijdag 14 januari (waren er meer recensies?) :

Een terrarium met mensen

KAREL HILLE e.a., Big Brother - Hét boek. Uitgeverij Bzztôh, 160 blz., Fl.25.

,,Teder legt Sabine haar hoofd op de robuuste borstkas van Bart. Bart houdt op zijn beurt de hand van Sabine vast.'' Het proza in 'Big Brother - Hét boek' doet denken aan damesromannetjes en samenvattingen achterop huurvideo's. Niet best dus. Ik heb het ademloos gelezen.

'Big Brother' was prachtige televisie, ondanks alle krampachtige pogingen van de redactie om er een soort soap van te maken. Twaalf mensen waren in een huis opgesloten en werden er dag en nacht door camera's in de gaten gehouden. Af en toe moest er eentje uit. Al heel snel was het er een kalme, volgens sommigen zelfs saaie boel. Want in tegenstelling tot wat doemdenkers beweerden, liep het niet uit op bloedbaden of orgieën, maar op klaverjassen en dutjes doen op de bank.

Waarom mensen die het bijna nergens over hebben, de hele nacht opblijven en 's morgens moeite hebben met opstaan zo fascinerend zijn om te zien, is moeilijk uit te leggen. Misschien was het de herkenbaarheid, misschien was het de onvoorspelbaarheid (want anders dan in een soap was dit volkomen geïmproviseerd), in ieder geval was het de alledaagse interesse in belevenissen van min of meer goede kennissen. Nederland had een tijdje een terrarium met heuse mensen.

Dit boek doet dat allemaal niet echt recht. Allereerst al omdat het zulk slordig haastwerk is. De ene keer staan de nominaties er wel in, een andere keer ontbreken ze. Er staan te weinig foto's in en ze zijn belabberd afgedrukt. Een paar overzichten, van weekopdrachten, nominaties, dagelijkse kijkcijfers waren welkom geweest. Het doorlopend verslag van dag tot dag is even zouteloos als die op de officiële website van het project. Die moest het afleggen tegen het veel informatievere Fokzine (www.fokzine.net), dat nog steeds afkickt van Big Brother. Die Fokzineverslagen had ik ook in dit boek liever gelezen.

Leuk zijn wel de interviews met de bewoners, met kinderfoto's van elk, behalve Maurice. Daaruit maken we op, dat Karin afgelopen dinsdag veertig is geworden, Sabine haar bijnaam ,,matras'' vervelend vond en Willem en Bart het nooit weer zouden doen.
ASING WALTHAUS

  dinsdag 18 januari 2000 @ 18:16:00 #36
3622 Quenda
*Poison for You.
pi_243296
Quote:Over K&M meer in Het Boek, in een verhaal over de redactie:
Het gesprek komt vervolgens op de vermeende erotische scene tussen de bewoners Karin en Maurice. ,,Eerlijk gezegd geloof ik niet dat ze iets hebben gedaan dat het daglicht niet kan verdragen'', zegt beeldredacteur Sander Ligthart. ,,Maar dat is een beetje psychologie van de koude grond. Wij hebben precies dezelfde beelden gezien als de kijkers thuis: die twee lagen samen in bed, het dekbed bewoog en er werd gegiecheld. Dat kun je interpreteren zoals je wilt. Echter, gezien het feit dat K en M zich na het bewuste incident ten opzichte van elkaar precies hetzelfde bleven gedragen, denk ik dat het heel onschuldig was. Als het seks was geweest, had je dat toch aan ze moeten merken de volgende dagen.

(Hieruit is het volgende vast te stellen: voor Sander Ligthart is seks niet onschuldig en hij blijft er nog dagenlang over nazeiken.)

..................

>grin<
Daarna zijn er dus NOOIT meer beelden van Karin en Maurice te zien geweest.Niet op TV en NIET op de streams
(complete slaapkamercensuur van VOO

(en waarom eigenlijk, als er toch nix schokkends te zien was?

  woensdag 19 januari 2000 @ 01:10:00 #37
1829 Jewel
De enige echte!
pi_243297
quote:
op 01-15-2000 om 12:01 AM schreef Dodo het volgende:
Volgens Hummie v.d. T. zou Bianca beschikken over een schat aan levenservaringen. Wat mij betreft is daar nooit iets van gebleken, in ieder geval niet in de uitzendingen.
Is er iemand die dit misschien voor mij nog wat nader kan toelichten, of heb ik gelijk en is Bianca gewoon een onvoorstelbare blaaskaak?

Ja Dodo, je hebt gewoon gelijk.
Bianca heeft een heleboel moeilijke woorden uit haar hoofd geleerd en daar kan ze zelfs hele zinnen van maken! Maar dan heb je het ook wel gehad ook.

Bianca heeft als het ware gewoon twee keer leren praten, 1 keer thuis als kind en 1 keer in d'r opleiding of bij de reclassering of een mengelmoes daarvan(daar wil ik van af zijn). En ze heeft besloten die tweede taal als d'r voertaal te gebruiken.
Bianca spreekt gewoon haar moedertaal niet meer.

abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')