abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_243158
Een week terug in the Big World...

Het leukste van Zwitserland was dat ik mijn oudste broer weer zag. Bij het weerzien hebben wel even staan janken samen. Hij is chef-kok daar, de beste kok die ik ken. Weet je dat hij eigenlijk degene is die gezorgd heeft dat ik in het Big Brotherhuis ben gekomen?

Ik had die aankondiging in de krant gezien en gezegd dat me dat wel leuk leek na mijn diensttijd. Maar ik lag toentertijd in Duitsland dus zag niet elke dag een Nederlandse krant. Mijn broer heeft het formulier uitgeknipt, net voor hij naar Zwitserland ging en op mijn bed gelegd. Met een weekendverlof vond ik het en heb het ingevuld. En toen ging het eigenlijk vrij snel allemaal, wat vragenlijsten invullen, een screentest doen, psychologische test en uiteraard een medische keuring. Maar met dat lijf van mij was het wel in orde na vier jaar dienst.

Loop ik in Hilversum van de week voor opnames, hoor ik iemand zeggen: 'Nou, mijn dag kan niet meer stuk, ik heb Bart gezien." Daar valt mijn bek dan toch wel van open hoor. Bewondering is o.k. maar dan wel als je iets gepresteerd hebt. Wereldkampioen 100 meter of zoiets. Wat heb ik nou eigenlijk gedaan? !06 dagen een beetje gelummeld in dat huis in Almere. Als ik kijk naar andere dingen in mijn leven b.v. vier jaar in dienst, een jaar naar Amerika als joch van 18, dat waren prestaties.

Ik vind het wel leuk natuurlijk, maar ook eng. Zoals hier in het dorp blijft iedereen gewoon doen tegen me, ik ben gewoon Bart die ze al jaren kennen. Ik kan bij iemand binnen lopen om even een bakkie koffie te drinken, net als vroeger.En dat voelt goed. Maar toen we op Schiphol kwamen nadat ik Big Brother had gewonnen, leek het wel of ik een van de Beatles was. Mensen rennen op je af, willen met je op de foto, willen je handtekening. En in Zwitserland was het niet veel beter, daar zaten ook vreselijk veel Nederlanders, en het leek wel of iedereen Big Brother gezien had. Toen ik maandag terugkwam op schiphol was het rustiger gelukkig, een paar handtekeningenvragers.

Je hebt geen idee wat er zich buiten allemaal heeft afgespeeld in die 106 dagen. We kregen een vermoeden nadat we een krant mochten lezen waar allerlei informatie over big Brother in stond. Maar dat het zo'n hype was geworden, dat er zoveel mensen uiteindelijk hebben gekeken, het verbaast me nog steeds.Wat was er nou te zien? Ik heb zelf nog steeds niks teruggezien...

Bart
http://www.big-bart.nl/columns/column3.html


pi_243159
Leuk om te zien hoe Bart - is 't 'm echt? - zonder het te weten toch meewerkt aan 'n stukje afbraak van het 20e-eeuwse-media-sterrendom. Hij is een voorbeeld van iemand, die nét niet genoeg show-allures heeft, om zélf te gaan mee-gelóven in wat het Star-push-systeem van mensen wil maken. "Eng" noemt hij het, maar tegelijk moet het hem ook pissig maken, want het is niet gebaseerd op iets wat hij in z'n eigen ogen geprestéérd heeft... Message is duidelijk: hij heeft het dus niet echt verdiend, kan er ook niet trots op zijn, dus. En dat is dodelijk voor enige mate van voldoening. Vooral bij jonge mensen, wier zelfbeeld en zelf-achting nog in ontwikkeling zijn.

Natuurlijk: geld stinkt niet, zelfs als het van VOO komt, dus die pegels zal hij mettertijd wel kunnen gebruiken om een paar gezichten werkelijk blij te maken. Maar dan altijd nog met zo'n zeurend ondertoontje van een stem in z'n binnenste: dat-ie ze haast 'gestolen' heeft: hij heeft er niks ECHTS (dwz. in eigen ogen echt) voor gedaan.
En iemand die al een stukje oorlog heeft meegemaakt (indirect dan) en juist op zoek is naar normen en waarden over wat echt is en er werkelijk toe doet in het leven,
is extra gevoelig voor 'verneukt te worden' met onechte dingen. Zie zijn protesten tegen Kerstviering, en anderzijds zijn geboeid luisteren naar Karin's ziekte-verhaal.

Kortom: onze hoofdprijswinnaar is niet echt blij - eigenlijk behoorlijk pissig zelfs, maar heeft nog geen tijd gehad om daar bij stil te staan.
Volgende klap zal komen, als ie de video's terugziet, en zichzelf breed uitgemeten ziet 'lummelen', dag in, dag uit. Zou best wel eens tot impulsief, anti-sterren-gedrag kunnen leiden bij onze Bartje... Hoe dat dan eruit gaat zien, is - geheel conform Barts aard - voor hemzelf ook nog een verrassing.

pi_243160
Sterrendom, beroemd zijn, het is eigenlijk van alle eeuwen en hoe je ermee omgaat uiteraard dus ook. Ik had de eerste 2 regels van het onderstaande gedicht even als signature n.a.v. de Big Brother uitzendingen en de daaruitvolgende ster aspiraties van sommige deelnemers. Voor de duidelijkheid hier versta ik jou, Bart niet onder (ik ga uit van de door jou genoemde motivatie)
Het wordt een wat lange post (en, erger nog, niet met eigen woorden) maar ik dacht dit een goede gelegenheid was om Keats wat uigebreider te quoten (mijn excuses alvast voor mogelijke irritaties bij jullie)

ON FAME

FAME, like a wayward girl, will still be coy
To those who woo her with too slavish knees,
But makes surrender to some thoughtless boy,
and dotes the more upon a heart at ease;
She is a Gipsey,--will not speak to those
Who have not learnt to be content without her;
A Jilt, whose ear was never whisper'd close,
Who thinks they scandal her who talk about her;
A very Gipsey is she, Nilus-born,
Sister-in-law to jealous Potiphar;
Ye love-sick Bards! repay her scorn for scorn;
Ye Artists lovelorn! madmen that ye are!
Make your best bow to her and bid adieu,
Then, if she likes it, she will follow you.

(John Keats)

"The mark of immature man is that he wants to die nobly for a cause.
While the mark of mature man is that he wants to live humbly for one."
(uit : The catcher in the Rye ; J.D. Salinger)


  Redactie Frontpage woensdag 12 januari 2000 @ 23:14:00 #4
3926 crew  Djeez
Orde van de Paarsgepunte Lans
pi_243161
Nee, natuurlijk is dit Bart zelf niet! Klik maar es op de link onderaan zijn stukje. Dit is precies hetzelfde als wat in het stukje staat. Dus Klets heeft het gewoon gecopyed en gepasted. Maar thnx anyway.
Gegroet,
Djeez
Op woensdag 10 juli 2013 01:46 schreef Littlerabbit het volgende:
Djeez is een literaire grootheid. Hij weet op een poëtische wijze zelfs de schoonheid in een kinderverkrachting bloot te leggen. Tuinbeeld kopen?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')