FOK!forum / Lifestyle / Mooie haren topic #5
Ang3ldinsdag 12 mei 2009 @ 19:09
Tuttebellen verzamelen!
We gaan het hier over haar hebben.



Mooie kapsels, kort of lang. Kappersangst. De beste shampoos, conditioners en haarmaskers.
Wat zijn goeie borstels en kammen? Haar verven of niet?
Gewoon alles wat met haar te maken heeft dus!

Voorgaande delen:
01 | 02 | 03 | 04


En zie hier, Evil-Cherry haar wijsheid om heel kekke krullen te krijgen. voor het delen en opschrijven
SPOILER
Haarverzorging voor krullen (en misschien wel voor mensen met slag en steil haar, wie weet?

Voordat je kunt beginnen met onderstaande is het belangrijk om je haar voor de laatste maal te wassen met een shampoo die wel een sulfaat bevat, maar geen siliconen of minerale oliën. Dit verwijdert alle siliconen die nu in je haar zitten, maar voegt geen nieuwe toe. Een soort schone lei dus. Overigens is deze shampoo ook handig als je naar de kapper bent geweest en ze hebben je kapsel vol gesmeerd met siliconen! 'Nivea Beauty Care Pure souplesse beschadigd haar zonder glans' is een goede shampoo daarvoor.

De essentie; Gebruik geen sulfaten, siliconen (alles wat eindigt op –cone, -xane en –conol, de enorm ingewikkelde ingrediënten die je tegenkomt en eindigen op –none zijn conserveermiddelen en ok), alcohol en minerale oliën in je haar. Sulfaten (Sodium Lauryl Sulfate (SLS) en Sodium Laureth Sulfate (SLES) voornamelijk) reinigen je haar. Krullend haar is echter droog en zeer delicaat. Daarnaast verspreidt het huidvet wat je hoofdhuid voor je haar maakt, zich niet makkelijk door het haar. Krullen, zwaartekracht, weinig borstelen, ik weet niet wat de precieze oorzaak is, alleen dat steilharigen er geen last van lijken te hebben. Sulfaten vind je in shampoo, dus gebruik je een lichte conditioner om je haar te wassen. Je gebruikt meer conditioner dan je normaal doet met shampoo, omdat het wat lastig verdeelt over je hoofdhuid.

Stappen:
Masseer je hoofdhuid goed met je vingertoppen, zo komt alles los wat je kwijt wilt hebben.

Goed uitspoelen en daarna je haar conditionen zoals je normaal doet, maar dus zonder de siliconen. Conditioner op de lengten van je haar smeren, niet op je hoofdhuid. Eventueel kam je nu je haar met een grove kam. Weer uitwassen.

Uit de douche smeer je een leave-in conditioner in je zeiknatte haar (of je pakt een klein beetje van de was-conditioner en smeer je dat door je haar, voor de arme mensen onder ons).

Vervolgens kneed je wat water met je handen uit je haar; hang je hoofd voorover en ‘schep’ je haar bij de punten op en beweeg je handen naar je hoofd. Ben je bijna boven, dan knijp je. Scrunchen heet dit.

Eventueel kun je wat meer water uit je haar krijgen door heel voorzichtig met een handdoek te scrunchen of met een oud t-shirt (dat laatste is beter).

Om af te maken scrunch je een gel door je haar. Ik gebruik 2 tot 3 flinke dotten (ter grootte van een 1-euromunt) voor mijn schouderlange haar. Nu leg je ook je scheiding een beetje goed.

Eventueel föhn je je haar met een diffuser, maar dan wel op de koudste stand. De beste manier; plaats de diffuser onder de punten van je haar (UIT!), laat je haar in de kom vallen en beweeg de kom naar je hoofdhuid. Zet hem dan pas áán! Ben je klaar of wil je naar een andere plek, dan zet je eerst de föhn uit, daarna haal je hem pas uit je haar.

Je föhnt je haar niet helemaal gortdroog, maar je laat altijd wat vocht achter om natuurlijk op te laten drogen.

Is je haar droog, dan heb je een schitterende bos, keiharde, gel-krullen. Maar je wilt zachte, beweeglijke krullen, dus ga weer voorover staan en scrunch je haar tot het niet meer kraakt. Dat kraken is de gel die kraakt, niet je haar, of je moet stiekem toch nog steeds sulfaten gebruiken…

Eventueel eindig je met een natuurlijke wax of een drupje olie of een dotje mousse.

Voila, glanzende, beweeglijke en vooral gezonde krullen.

Producttips; Was-conditioner; Palmolive naturals (roze of witte fles) of Inecto of Enliven (De Tuinen)Zware conditioner; L’oreal Envive Nutri gloss haarmasker voor lang haar (in een potje), Aubrey Organics (natuurwinkel, wel duur), Freeman papaya + lime, Suave Tropical coconut (internet), Inecto

Leave-in; wat je gebruikt voor je was-conditioner of Kinky Curly Knot Today of Giovanni Leave-in (helaas alleen via internet)

Gel; Moptop anti-frizz gel, Kinky Curly Curling Custard (alleen via internet) of L’oreal studioline extra strong of strong of fructis endurance 24-hours (met de geheel groene tube en oranje dop).

Overige; Jane Carter Nourish & Shine (wax, alleen internet), Nivea Flexible curls styling, Bodyshop Cottonseed curl booster, jojoba olie van De Tuinen, Gliss Kür Extreme Hold + Control mousse nr.5

Valkuilen;
- Sommige mensen reageren slecht op eiwitten in hun producten. Wanneer je haar gaat pluizen, droog aanvoelt, weinig krullen, ook onder douche voelt als stro, dan moet je wat minder eiwitten gebruiken in je haar. Let op ingrediënten waar “protein” of “amino acids” bij staat.

- In droog weer, zoals tijdens de huidige winter, werken ingrediënten als glycerine, honing, pathenol en sorbitol TEGEN je. Dit zijn ingrediënten die vocht aantrekken wanneer de omgeving vochtiger is dan je haar. In de winter doen zij het tegenovergestelde. En dan eindig je de dag met pluis. Gebruik deze ingrediënten in je conditioner met mate en niet in je leave-in en styling producten.

- Ja, er bestaat zoiets als te veel conditioner. Is je haar pluizig, minder krullend, slap, futloos, maar wel zacht? Dan ben je wat doorgeslagen met de conditioner. Twee dingen die je kunt doen; minder conditioner gebruiken (dus minder vaak wassen of een keertje je conditioner overslaan) en/of eiwit aan je routine toevoegen (ik gebruik daarvoor Aubrey Organics GPB en Bodyshop Cottonseed Curl Booster voor de goede dosis eiwit op z’n tijd).

- Je haar/hoofdhuid moet nu eenmaal wennen aan het feit dat het niet meer regelmatig gestript wordt van alles wat nuttig is. Je moet er even doorheen, maar de meeste mensen zijn snel van hun vette hoofd af. Wil het nou echt niet bijtrekken en heb je gewoon officieel een vette hoofdhuid, dan kun je het volgende doen; smeer je haar in met conditioner. Was je hoofdhuid met een milde shampoo. Was de conditioner en de shampoo tegelijkertijd uit en conditioner je haar daarna nogmaals.

- Niet alle alcoholen zijn slecht. Alleen denat. Alcohol moet je schrappen. Stearyl alcohol, cetryl alcohol, ed, zijn vettige alcoholen en zelfs goed voor je haar.

- Borstel/kam je haar alleen onder de douche, wanneer er conditioner in zit.
- Er bestaan verhalen over poly-quats en parabenen en dat deze slecht zijn voor je haar. Tsja, ik heb daar geen last van, maar als je problemen hebt kun je deze ook uit je routine schrappen
- Magnesium sulfaat is geen sulfaat die het haar reinigt, maar is een conserveermiddel. Daarnaast is het ook een 'curlbooster'. Sommige mensen kunnen hier absoluut niet tegen, anderen kunnen het blijven gebruiken.

Heb je dat nou helemaal zelf verzonnen? Nee, er bestaat een boek, genaamd Curly Girl van Lorraine Massey, waarin staat beschreven dat sulfaten voor krullend haar niet kunnen. Siliconen krijg je alleen uit je haar met sulfaten, en zijn daarom ook verboden terrein. Daarnaast is het nogal een hype in Amerika waar de rest over minerale oliën, alcohol, eiwitten en andere zooi in wordt meegenomen.

Helaas is Lorraine met haar eigen producten van haar eigen CurlyGirlBandwagon gevallen, aangezien zij ook siliconen (en dus sulfaten) is gaan gebruiken.!

En dan, het resultaat!

[ afbeelding ]


[ Bericht 48% gewijzigd door Ang3l op 13-05-2009 08:10:33 ]
Salt_Seafooddinsdag 12 mei 2009 @ 19:14
TVP
Evil-Cherrydinsdag 12 mei 2009 @ 19:15
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 19:06 schreef Salt_Seafood het volgende:

[..]

Jij vindt elke shampoo behalve die van KinkyCurly slecht

Dan heb je toch niet goed opgelet
easyphpdinsdag 12 mei 2009 @ 19:19
TVP voor de chicks die hier posten.
Etceteradinsdag 12 mei 2009 @ 20:39
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 19:19 schreef easyphp het volgende:
TVP voor de chicks die hier posten.

Chick meldt
Salt_Seafooddinsdag 12 mei 2009 @ 20:47
Het zou fijn zijn als er in de OP ook zou staan WAAROM siliconen slecht zijn, want dat is me, na 4 delen, nog steeds niet duidelijk!
KingOfMysterydinsdag 12 mei 2009 @ 20:52
tvp
Etceteradinsdag 12 mei 2009 @ 20:53
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 20:47 schreef Salt_Seafood het volgende:
Het zou fijn zijn als er in de OP ook zou staan WAAROM siliconen slecht zijn, want dat is me, na 4 delen, nog steeds niet duidelijk!
quote:
De nadelen van siliconen in haar-producten...
Het silicone-laagje mag je haar dan wel doen glanzen maar... dit laagje sluit ook je haar en je hoofdhuid af van lucht en vocht. Je hoofdhuid kan daardoor niet goed ademen en vormt daardoor een minder goede basis voor de haarvaatjes.
Je zult misschien denken: maar siliconen worden toch gebruikt in huidproducten dus waarom zijn ze dan slecht voor je hoofdhuid? Het verschil is dat je je gezicht (als het goed is) iedere dag wast met een reinigingsproduct, waarmee je de siliconen iedere ochtend/avond verwijdert. Bij je hoofdhuid is dat niet het geval als je siliconen-houdende shampoo gebruikt.

En het haar zelf? Er wordt ook wel gezegd dat het slecht is als je haar zelf door het afsluitende laagje geen vocht meer krijgt maar anderen* beweren weer dat helemaal geen probleem is omdat zo'n afsluitend silicone-laagje juist vochtverlies vanuit het haar tegengaat. Volgens de laatste groep is een restje siliconen in je haar (na gebruik van shampoo) dus geen probleem, zolang het niet gaat om dikke lagen siliconen-houdende stylingproducten (zoals een serum). Dit is dus een nogal omstreden punt waarover de meningen zijn verdeeld.


Bron
Salt_Seafooddinsdag 12 mei 2009 @ 20:57
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 20:53 schreef Etcetera het volgende:

[..]


[..]



Bron
Bedankt chick!

En het is dus helemaal niet zeker dat het een slechte werking heeft op je haar
Etceteradinsdag 12 mei 2009 @ 21:13
Het zal wel voor praktisch alles gelden in het leven: te veel is niet goed

Waarom heb ik nooit van dat haar wat je altijd in reclames ziet Ik heb altijd slierten zeg maar Niet dat het vies is ( ) maar het is geen 'pakket'

Do I make any sense
hierissieweerwoensdag 13 mei 2009 @ 00:00
Tips voor korte koppies bij een man?
BereNDDwoensdag 13 mei 2009 @ 00:54
tvp
Mirjamwoensdag 13 mei 2009 @ 02:06
ik wil m'n haar wat laten groeien, maar ik heb heel dik haar, ik begin nu op het punt te komen dat het e rniet meer uitziet, plat naar beneden valt, en dat je er niks mee kunt.
van mezelf heb ik wel slag/krul, die zie je alleen als het vrij kort is, als het langer is wordt de haardos te dik/zwaar, en zie je er niks meer van.

tips?
Salt_Seafoodwoensdag 13 mei 2009 @ 02:10
heb je een foto van hoe het nu is?
Mirjamwoensdag 13 mei 2009 @ 02:11
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 02:10 schreef Salt_Seafood het volgende:
heb je een foto van hoe het nu is?
nee
als ik een lok aan de voorkant pak en uitstrijk, komt het tot net over m'n ogen
Salt_Seafoodwoensdag 13 mei 2009 @ 02:13
das toch niet zo lang, dat haal ik ook nog wel en ik ben een jongen!
Mirjamwoensdag 13 mei 2009 @ 02:15
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 02:13 schreef Salt_Seafood het volgende:
das toch niet zo lang, dat haal ik ook nog wel en ik ben een jongen!
nee, dat klopt, daarom wil ik het ook wat laten groeien
ern het stadium dat je er echt niks meer mee kan, komt snel, dus daarom tips gevraagd
Evil-Cherrywoensdag 13 mei 2009 @ 06:11
quote:
Op dinsdag 12 mei 2009 20:47 schreef Salt_Seafood het volgende:
Het zou fijn zijn als er in de OP ook zou staan WAAROM siliconen slecht zijn, want dat is me, na 4 delen, nog steeds niet duidelijk!
Helemaal niets, heb ik al eens gezegd. Volgens mij staat er in de OP ook niet letterlijk dat siliconen slecht zijn, anders moet ik wel heel erg van het padje zijn geweest toen ik het schreef. Siliconen zijn zelfs goed tegen bijvoorbeeld hitte van een stijltang of krultang. Alleen moet je een sulfaat gebruiken om ze uit te wassen en dat is wel slecht.
Harajuku.woensdag 13 mei 2009 @ 06:18
Helemaal gemist dat het vorige deel dicht ging
Harajuku.woensdag 13 mei 2009 @ 06:19
En TS, fix dat plaatje eens in de OP
Harajuku.woensdag 13 mei 2009 @ 06:20
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 02:15 schreef Mirjam het volgende:

[..]

nee, dat klopt, daarom wil ik het ook wat laten groeien
ern het stadium dat je er echt niks meer mee kan, komt snel, dus daarom tips gevraagd
Je kunt niets met een tussenlengte, dat is gewoon een feit. Tanden op elkaar en wachten tot je daar voorbij bent
Salt_Seafoodwoensdag 13 mei 2009 @ 06:28
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 06:11 schreef Evil-Cherry het volgende:

[..]

Helemaal niets, heb ik al eens gezegd. Volgens mij staat er in de OP ook niet letterlijk dat siliconen slecht zijn, anders moet ik wel heel erg van het padje zijn geweest toen ik het schreef. Siliconen zijn zelfs goed tegen bijvoorbeeld hitte van een stijltang of krultang. Alleen moet je een sulfaat gebruiken om ze uit te wassen en dat is wel slecht.
Dat dacht ik dus al! Ik wilde het gewoon even zeker weten! En nu wil ik naar huis!
Ang3lwoensdag 13 mei 2009 @ 08:10
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 06:19 schreef Harajuku. het volgende:
En TS, fix dat plaatje eens in de OP
Ja baas. Done.
Ang3lwoensdag 13 mei 2009 @ 08:11
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 06:28 schreef Salt_Seafood het volgende:

[..]

Dat dacht ik dus al! Ik wilde het gewoon even zeker weten! En nu wil ik naar huis!
Je had niet opgelet he?! Ik wist het antwoord wel!
Harajuku.woensdag 13 mei 2009 @ 08:20
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 08:10 schreef Ang3l het volgende:

[..]

Ja baas. Done.
Kissy kissy.
Maesdonderdag 14 mei 2009 @ 22:21
Eerste poging, strik van haar gemaakt. Ziet er nog een beetje slordig uit maar ik word er steeds beter in.

Mirjamdonderdag 14 mei 2009 @ 22:46
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 06:20 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Je kunt niets met een tussenlengte, dat is gewoon een feit. Tanden op elkaar en wachten tot je daar voorbij bent
*knarst*
Ziewoarutvrijdag 15 mei 2009 @ 01:24


Met wat voor een soort product zou hij zijn haar gedaan hebben? Ik heb ook ongeveer die lengte alleen heb ik iets meer krullen en wat dikker haar.
Niaravrijdag 15 mei 2009 @ 01:28
quote:
Op donderdag 14 mei 2009 22:21 schreef Maes het volgende:
Eerste poging, strik van haar gemaakt. Ziet er nog een beetje slordig uit maar ik word er steeds beter in.

[ afbeelding ]

ohh leuk!
heb je een how-to?
Maesvrijdag 15 mei 2009 @ 16:55
quote:
Op vrijdag 15 mei 2009 01:28 schreef Niara het volgende:

[..]

ohh leuk!
heb je een how-to?
Tuurlijk

jakkopvrijdag 15 mei 2009 @ 17:56
Situatie: ontzettend (Lees: heel erg ontzettend) dik haar, half lang. Uit bed komen=onbedwingbaar alle kanten op. Enige remedie is douchen. (Toevalligerwijs doe ik dat ook elke ochtend, dus dat komt goed uit Maar minder als je haast hebt en alleen even van je klits-klats-klonder voor de wastafel wil staan) Het haar zit in een zijschijding, maar toch leuk . Vooraan zeg maar een beetje een "Elvis-kuif", en dan van rechts naar links, voor de kijkers dan.

De vraag: wat voor gel te gebruiken? Ik heb van die sterke gel (titanium-spul, waar iedere maand weer een strongheids-level bij komt) Die heeft als voordeel dat het goed blijft zitten, maar als mn haar droog is komt het er gewoon niet door heen, omdat mn haar zo dik is.

Dan heb ik soms ook wel van die standaard huismerk-gel, daar is het precies andersom: makkelijker stylen, maar blijft minder goed zitten.

Wie heeft de gouden tip?
Evil-Cherryvrijdag 15 mei 2009 @ 18:37
De aller, aller, ALLER hardste gel die ik ken is Biosilk Rock Hard Gelee. Maar die is ook wel redelijk stijf.
jakkopvrijdag 15 mei 2009 @ 18:57
Ja maar wat ik dus zei, is dat ik daarmee niet door mijn haar kom (als het droog is). Dus ik zoek iets anders. Of misschien moet ik het maar blijven gebruiken, maar ik zoek iig de beste gel voor mijn haar.
Salt_Seafoodvrijdag 15 mei 2009 @ 19:01
Weet iemand een lekkere wax, die vochtverlies voorkomt en bovendien makkelijk is uit te wassen? Ik dacht aan het merk Fudge maar weet niet welk van hun wax dan te nemen.

Of zijn er nog andere goede merken, prijs maakt niet uit!
Evil-Cherryvrijdag 15 mei 2009 @ 19:15
quote:
Op vrijdag 15 mei 2009 19:01 schreef Salt_Seafood het volgende:
Weet iemand een lekkere wax, die vochtverlies voorkomt en bovendien makkelijk is uit te wassen? Ik dacht aan het merk Fudge maar weet niet welk van hun wax dan te nemen.

Of zijn er nog andere goede merken, prijs maakt niet uit!
Meld het me ff als je wat vind Parafine en minerale oliën zijn niet wateroplosbaar en ook shampoo kan er moeite mee hebben. ALLE wax bevat paraffine of mineral olie. Drama
Salt_Seafoodvrijdag 15 mei 2009 @ 19:23
Doe ik wat is eigenlijk het verschil tussen een stylingspasta en een modelleerpasta?
Evil-Cherryvrijdag 15 mei 2009 @ 19:24
Twee verschillende marketingteams, één mix-talig geörienteerd en één Nederlandstalig geörienteerd?
Salt_Seafoodvrijdag 15 mei 2009 @ 20:08
quote:
Op vrijdag 15 mei 2009 19:24 schreef Evil-Cherry het volgende:
Twee verschillende marketingteams, één mix-talig geörienteerd en één Nederlandstalig geörienteerd?
Nee, want hier staan op dezelfde site, van hetzelfde merk, 2 potjes met verschillende namen, de één styling- en de ander modelleerpasta
Evil-Cherryzaterdag 16 mei 2009 @ 06:50
Moet je even lezen wat ze er zelf over zeggen?
Harajuku.zaterdag 16 mei 2009 @ 09:26
Evil-Cherryzaterdag 16 mei 2009 @ 10:44
Ja, wat?
Salt_Seafoodzaterdag 16 mei 2009 @ 15:46
quote:
Op zaterdag 16 mei 2009 09:26 schreef Harajuku. het volgende:
[ afbeelding ]
Verschil tussen:

http://kapperskorting.com(...)ad-web-p-737313.html

en

http://kapperskorting.com(...)d-clay-p-737312.html
Salt_Seafoodzaterdag 16 mei 2009 @ 15:49
quote:
Op zaterdag 16 mei 2009 06:50 schreef Evil-Cherry het volgende:
Moet je even lezen wat ze er zelf over zeggen?
Hier bijvoorbeeld:

Stylingpasta:

http://kapperskorting.com(...)fabric-p-749772.html

Modelleerpasta:

http://kapperskorting.com(...)-paste-p-749773.html

Mij is het verschil niet duidelijk hoor, als je een wax zoekt kom je dan direct bij de eerste uit of zou de 2e evengoed volstaan?
Harajuku.zaterdag 16 mei 2009 @ 15:54
quote:
Verschil is dat ik alleen de pasta ken.
Harajuku.zaterdag 16 mei 2009 @ 15:55
De pasta werkt bij mij heel goed, en een vriend met een heel ander soort haar is nu ook verliefd op dat spul
Evil-Cherryzaterdag 16 mei 2009 @ 16:59
quote:
Op zaterdag 16 mei 2009 15:49 schreef Salt_Seafood het volgende:

[..]

Hier bijvoorbeeld:

Stylingpasta:

http://kapperskorting.com(...)fabric-p-749772.html

Modelleerpasta:

http://kapperskorting.com(...)-paste-p-749773.html

Mij is het verschil niet duidelijk hoor, als je een wax zoekt kom je dan direct bij de eerste uit of zou de 2e evengoed volstaan?
Lijkt me dat die eerste echt een wax is zoals we dat kennen (kleurloos, hard) en dat die tweede echt dat fiberachtige heeft.

Lijkt me allebei kut-spul, dus dat scheelt.
Harajuku.zaterdag 16 mei 2009 @ 17:01
Ooooooooohh
Evil-Cherryzaterdag 16 mei 2009 @ 17:14
Ja wat? Kut mag niet meer op fok!?
Salt_Seafoodzaterdag 16 mei 2009 @ 18:40
quote:
Op zaterdag 16 mei 2009 17:14 schreef Evil-Cherry het volgende:
Ja wat? Kut mag niet meer op fok!?
Tuurlijk wel

Ik ben voor Fudge gegaan, destijds wist ik niet of ik beter:
http://kapperskorting.com(...)y-75gr-p-734055.html

kon nemen, of:
http://kapperskorting.com(...)-75-gr-p-734053.html

Maar je krijgt nu bij die eerste die 2e gratis, dus dat is wel even leuk om te proberen!
Evil-Cherryzaterdag 16 mei 2009 @ 18:42
Nou, succes dan maar....
Salt_Seafoodzaterdag 16 mei 2009 @ 18:44
quote:
Op zaterdag 16 mei 2009 18:42 schreef Evil-Cherry het volgende:
Nou, succes dan maar....
Ach het zit ook leuk zonder iets erin, maar met wax pluist het wel minder en als het daarbij ook nog lekker ruikt en er niet vet uit ziet en makkelijk uitwasbaar is ben ik ook weer blij
Evil-Cherryzaterdag 16 mei 2009 @ 18:45
Dat makkelijk uitwasbaar kun je nog steeds vergeten hoor
Salt_Seafoodzaterdag 16 mei 2009 @ 18:59
quote:
Op zaterdag 16 mei 2009 18:45 schreef Evil-Cherry het volgende:
Dat makkelijk uitwasbaar kun je nog steeds vergeten hoor
Hihi ja dat denk ik ook, ach ja ik was toch mijn haar eens per 3/4 dagen
Coilerdinsdag 19 mei 2009 @ 19:06
Hmm, ik zit nog te twijfelen of ik deze week naar de kapper zal gaan

Stiekem lijkt het me wel tof om heel lang haar te hebben, maar ik heb geen zin om maanden met zo'n vies matje rond te lopen Achter is het namelijk al best lang, en dat krult bij mij zo lelijk naar achter

Iemand tips?
Niaradinsdag 19 mei 2009 @ 19:08
misschien een staartje of vlechtje van je matje maken?
Coilerdinsdag 19 mei 2009 @ 19:16
Hmm ja, dat ziet er volgens mij helemaal gay uit... Vooral een vlecht

Een hoofddeksel kan ook niet (op m'n werk)
Etceteradinsdag 19 mei 2009 @ 19:24
Als je echt graag langer haar wilt, moet je doorbijten. En ja, een matje ziet er niet uit. En met een vlecht helemaal niet Maar een staartje moet lukken toch? En hopen dat je haar snel groeit
Ang3ldinsdag 19 mei 2009 @ 19:34
quote:
Op dinsdag 19 mei 2009 19:06 schreef Coiler het volgende:
Hmm, ik zit nog te twijfelen of ik deze week naar de kapper zal gaan

Stiekem lijkt het me wel tof om heel lang haar te hebben, maar ik heb geen zin om maanden met zo'n vies matje rond te lopen Achter is het namelijk al best lang, en dat krult bij mij zo lelijk naar achter

Iemand tips?
Gewoon keihard laten groeien en doorbijten, ben je in 1x van de lelijke tussenlengtes af.
Heb ik ook gedaan. Ruim anderhalf jaar niet naar de kapper geweest.
Harajuku.dinsdag 19 mei 2009 @ 19:39
Yup. Sucks, deal with it of blijf kort
Mirjamdinsdag 19 mei 2009 @ 19:40
ik ben een poging aan het wagen, ben bang dat op gegeven moment toch weer de schaar erin gaat, zoals bij al mijn eerdere pogingen gebeurd is
Salt_Seafooddinsdag 19 mei 2009 @ 23:37
Is het niet gezond voor je haar minstens 1x per 3 maanden naar de kapper te gaan?
Harajuku.dinsdag 19 mei 2009 @ 23:42
Je moet dan ook normaal gesproken niet zo lang wachten met de kapper, maar met een tussenlengte laten groeien heb je weinig andere keus.

Als je het dan weer langer hebt moet je t wel goed laten bijpunten, en dan ben je op een gegeven moment weer net over je tussenlengte heen maar met gezond haar waar je mee verder kunt.
Jessiee89woensdag 20 mei 2009 @ 10:38
Iemand die een goeie kappertip voor me heeft? Ik woon in Rotterdam en ik heb wel gehoord van een nieuwe salon. B heet het geloof ik? Heeft iemand daar ervaring mee?
Sann.woensdag 20 mei 2009 @ 12:21
Jaa, daar ben ik geweest! Het is écht nog helemaal nieuw en heel mooi. Je wordt bijvoorbeeld liggend gewassen en ze geven je haaradvies wat mooi bij de vorm van je hoofd past! Ik ben helemaal blij met m'n boblijn Succes ermee!
Jojoortjevrijdag 22 mei 2009 @ 00:24
Dames! Even jullie mening.

Heb lang krullend haar in laagjes en nu wil ik alleen in de bovenste laag wat highlights laten doen door de kapster.

Leuk of niet leuk?

Wil niet overal highlights, want voordat dat helemaal is uitgegroeid duurt zooo lang
Mirjamvrijdag 22 mei 2009 @ 00:27
ik kwam eergisteren nog wat haarmasker tegen, dacht dat dat wel ok zou zijjn, nu heb ik al 2 dagen een bad hair day
Evil-Cherryvrijdag 22 mei 2009 @ 07:00
@Jojoortje; Highlights kunnen soms wat druk staan in krullen. Als je het heel subtiel houdt, kan het wel.
@Mirjam; hehe, wat voor masker was het dan? Misschien zat er proteďne in en vind je haar dat niet leuk?
Mirjamvrijdag 22 mei 2009 @ 08:37
haarmasker van de etos
Modepopjevrijdag 22 mei 2009 @ 08:41
dat van mij groeit gewoon niet verder. ik wil langer haar, maar lijkt wel of het steeds op hetzelfde punt stopt. beetje jammer.
Evil-Cherryvrijdag 22 mei 2009 @ 09:33
quote:
Op vrijdag 22 mei 2009 08:37 schreef Mirjam het volgende:
haarmasker van de etos

Zegt me niets
Jojoortjevrijdag 22 mei 2009 @ 11:02
quote:
Op vrijdag 22 mei 2009 07:00 schreef Evil-Cherry het volgende:
@Jojoortje; Highlights kunnen soms wat druk staan in krullen. Als je het heel subtiel houdt, kan het wel.
@Mirjam; hehe, wat voor masker was het dan? Misschien zat er proteďne in en vind je haar dat niet leuk?
Ik doe ook heel weinig Vanmiddag naar de kapper

@ Miriam: Ik heb altijd zo'n herstellend masker van de Andrelon en mijn haar wordt er heel zacht van.
Coilervrijdag 22 mei 2009 @ 13:21
quote:
Op dinsdag 19 mei 2009 19:24 schreef Etcetera het volgende:
Als je echt graag langer haar wilt, moet je doorbijten. En ja, een matje ziet er niet uit. En met een vlecht helemaal niet Maar een staartje moet lukken toch? En hopen dat je haar snel groeit
Hmm ik skip de kapper nog maar effe deze week

Kijken hoe lang ik het volhoud
Salt_Seafoodvrijdag 22 mei 2009 @ 13:29
quote:
Op vrijdag 22 mei 2009 00:27 schreef Mirjam het volgende:
ik kwam eergisteren nog wat haarmasker tegen, dacht dat dat wel ok zou zijjn, nu heb ik al 2 dagen een bad hair day
Heb ik ook altijd! Maar na een 3/4 dagen wordt het weer beter hoor!
Etceteravrijdag 22 mei 2009 @ 13:30
Ik ben van lang naar kort haar gegaan, had zelfs stiekeltjes Maar dat was echt niks Heb het weer laten groeien en het is nweer lang. Je moet gewoon geduld hebben, en er niet te veel bij stil staan want dan lijkt het alleen maar langer te duren
Ang3lvrijdag 22 mei 2009 @ 13:30
quote:
Op vrijdag 22 mei 2009 07:00 schreef Evil-Cherry het volgende:
@Jojoortje; Highlights kunnen soms wat druk staan in krullen. Als je het heel subtiel houdt, kan het wel.

Ik heb er ook een paar in, gewoon voor ene ietwat levendiger gemęleerd effect. En in de punten zit gewoon nog witblond van m'n hanenkamstreep. Nog steeeeeeeds Dat ding heb ik deze zomer al 1,5 jaar niet meer!
La_Vitavrijdag 22 mei 2009 @ 13:59
Ik heb uberhaar. Het reageert 0,0 op 2 pakjes ontkleuring met n zooi waterstofperoxide
Jojoortjevrijdag 22 mei 2009 @ 15:51
Highlights zijn mooi geworden!
Evil-Cherryvrijdag 22 mei 2009 @ 17:22
Ja, FOTO!!
Salt_Seafoodvrijdag 22 mei 2009 @ 18:56
Anders spuit je haarspray even lekker in je oog!
Etceteravrijdag 22 mei 2009 @ 20:51
quote:
Op vrijdag 22 mei 2009 18:56 schreef Salt_Seafood het volgende:
Anders spuit je haarspray even lekker in je oog!
Wou je je wimpers doen
Harajuku.zaterdag 13 juni 2009 @ 12:05
Heeft iedereen nog mooi haar
Etceterazaterdag 13 juni 2009 @ 12:07
Ben naar de kapper geweest Minder knopen, stuk handelbaarder. En alleen de dode punten zijn eraf gegaan
Salt_Seafoodzaterdag 13 juni 2009 @ 12:15
quote:
Op zaterdag 13 juni 2009 12:07 schreef Etcetera het volgende:
Ben naar de kapper geweest Minder knopen, stuk handelbaarder. En alleen de dode punten zijn eraf gegaan
Ik ga binnenkort ook maar eens naar de kapper
Evil-Cherryzaterdag 13 juni 2009 @ 12:29
quote:
Op zaterdag 13 juni 2009 12:05 schreef Harajuku. het volgende:
Heeft iedereen nog mooi haar
Tuurlijk. En het wordt zo langzamerhand toch langer.
Ang3lzaterdag 13 juni 2009 @ 12:57
quote:
Op zaterdag 13 juni 2009 12:05 schreef Harajuku. het volgende:
Heeft iedereen nog mooi haar
We hebben 't allemaal afgeschoren!
Ang3lzaterdag 13 juni 2009 @ 12:58
quote:
Op zaterdag 13 juni 2009 12:15 schreef Salt_Seafood het volgende:

[..]

Ik ga binnenkort ook maar eens naar de kapper
Ik ook Wordt nu echt te lang
IJsdraakjezaterdag 13 juni 2009 @ 16:30
Mijn haar is gesnoeid en geblondeerd. Het haat me nu vast enorm.

En ik heb zin om die geltruuk te gaan testen (Erger dan bleken kan ik m'n hoofdhuid toch niet martelen ) Misschien nog tips welke gel ik het beste kan gebruiken bij witblond haar? (Ergo, welke gel is echt kleurloos?)
Mirjamzaterdag 13 juni 2009 @ 16:32
quote:
Op zaterdag 13 juni 2009 16:30 schreef IJsdraakje het volgende:
Mijn haar is gesnoeid en geblondeerd. Het haat me nu vast enorm.

En ik heb zin om die geltruuk te gaan testen (Erger dan bleken kan ik m'n hoofdhuid toch niet martelen ) Misschien nog tips welke gel ik het beste kan gebruiken bij witblond haar? (Ergo, welke gel is echt kleurloos?)
etos heeft kleurloze gel in een tube, gewoon van het huismerk
Evil-Cherryzaterdag 13 juni 2009 @ 16:39
Een goede, kleurloze gel is van L'Oreal Studioline InvisiFX. De gewone is verandert, en ze hebben een nieuwe die MineralFX heet. De MineralFX kan, de oude InvisiFX, maar de vernieuwde InvisiFX heb ik nog niet gevonden, dus ik weet niet of ze er ineens alcohol in hebben gestopt ofzo.
IJsdraakjezaterdag 13 juni 2009 @ 16:49
Merci, ik ga komende week eens rondkijken
Salt_Seafoodzaterdag 13 juni 2009 @ 16:56
quote:
Op zaterdag 13 juni 2009 12:58 schreef Ang3l het volgende:

[..]

Ik ook Wordt nu echt te lang
vorige keer toen jij naar de kapper was geweest was ik al 3 maanden niet geweest en dat is nu 2 maanden geleden ofzo? Maakt zeker 5 maanden voor mij..
Salt_Seafoodzaterdag 13 juni 2009 @ 16:58
Een tip, laat je haren drogen in de zon en ga voorover gebukt zitten, zodat je haren naar de grond gericht opdrogen in de zon. Binnen een half uur is het droog en heb je een prachtige bos krullen!

En als mensen vragen waar je mee bezig bent verzin je maar iets want het staat wel raar!
JaapTrekhaakzaterdag 13 juni 2009 @ 17:06
quote:
Op zaterdag 16 mei 2009 18:40 schreef Salt_Seafood het volgende:

[..]

Tuurlijk wel

Ik ben voor Fudge gegaan, destijds wist ik niet of ik beter:
http://kapperskorting.com(...)y-75gr-p-734055.html

kon nemen, of:
http://kapperskorting.com(...)-75-gr-p-734053.html

Maar je krijgt nu bij die eerste die 2e gratis, dus dat is wel even leuk om te proberen!
Sinds een aantal maanden ben ik overgestapt van die Fructis meuk naar Alterna Hair Concrete. Ik moet zeggen dat het mij zéér goed bevalt. Kost wat, maar dan heb je ook wel wat. Ik wil niets anders meer

Hier heb ik het gekocht:
http://www.haarwebsalon.nl/product_info.php?manufacturers_id=21&products_id=644
Etceterazaterdag 13 juni 2009 @ 17:22
quote:
Op zaterdag 13 juni 2009 16:58 schreef Salt_Seafood het volgende:
Een tip, laat je haren drogen in de zon en ga voorover gebukt zitten, zodat je haren naar de grond gericht opdrogen in de zon. Binnen een half uur is het droog en heb je een prachtige bos krullen!

En als mensen vragen waar je mee bezig bent verzin je maar iets want het staat wel raar!
Ik weet zéker dat dat bij mij niet werkt Heb geen eens slag in m'n haar
Famoussmaandag 15 juni 2009 @ 00:30
Kent iemand mischien een gel dat extreem hard word, want ik heb echt vol haar en meestal valt het weer naar beneden als ik kleine stekeltjes wil doen .. helaas
Harajuku.maandag 15 juni 2009 @ 00:32
quote:
Op zaterdag 13 juni 2009 12:57 schreef Ang3l het volgende:

[..]

We hebben 't allemaal afgeschoren!
Facepalm!
Harajuku.maandag 15 juni 2009 @ 00:32
quote:
Op zaterdag 13 juni 2009 16:58 schreef Salt_Seafood het volgende:
Een tip, laat je haren drogen in de zon en ga voorover gebukt zitten, zodat je haren naar de grond gericht opdrogen in de zon. Binnen een half uur is het droog en heb je een prachtige bos krullen!

En als mensen vragen waar je mee bezig bent verzin je maar iets want het staat wel raar!
JIj gaat een half uur zo zitten? Męn, dan zou ik de hele dag zo moeten blijven zitten
Salt_Seafoodmaandag 15 juni 2009 @ 09:18
quote:
Op maandag 15 juni 2009 00:32 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

JIj gaat een half uur zo zitten? Męn, dan zou ik de hele dag zo moeten blijven zitten
Alleen als de zon schijnt, anders moet ik 2 uur zo zitten en daar begin ik niet aan Maar je kan zo best een boek lezen of muziek luisteren hoor, het ziet er alleen niet uit
Ang3lmaandag 15 juni 2009 @ 09:23
Volgens mij stroomt het bloed te veel naar je hoofd, muts
Harajuku.maandag 15 juni 2009 @ 09:29
Ik ga ook echt geen half uur zo zitten, en dan zou de helft nog niet eens droog izjn
Evil-Cherrymaandag 15 juni 2009 @ 19:00
Ik doe ook zotte dingen voor mijn haar, maar zelfs dit gaat mij te ver hč...
DevilsWhoremaandag 15 juni 2009 @ 19:31
Vorige week voor het eerst sinds bijna anderhalf jaar weer eens naar de kapper geweest, wat ook wel weer moest. Nu heb ik weer een normaal kapsel.

..maarrr! Ik heb van mezelf krullen, en ik heb nu niet echt een model voor krullen, daar is het te kort voor. Dus nu moet ik het elke dag stijlen, of ik moet mijn hoed opdoen, wat ook niet al te practisch is. Hoe kan mijn haar leuk zitten zonder dat ik er een halfuur mee bezig ben, en zonder iets op mijn hoofd te zetten?
Evil-Cherrymaandag 15 juni 2009 @ 19:46
Lang laten groeien? Als een kapsel niet staat met krullen, zou ik voor een ander kapsel gaan, anders ben je echt elke dag bezig met steilen of met verbergen..
Harajuku.maandag 15 juni 2009 @ 19:49
Soms zit je gewoon op kutlengtes waar je niets mee kunt
DevilsWhoremaandag 15 juni 2009 @ 19:52
Ik ben ook bezig met het lang laten groeien, maar dat duurt nog wel even.

Wat voor korte kapsels zijn er die wel kunnen met krullen?
Harajuku.maandag 15 juni 2009 @ 19:58
http://www.kapsels.net/kortekapsels.htm
Harajuku.maandag 15 juni 2009 @ 20:01


En dit natuurlijk
DevilsWhoremaandag 15 juni 2009 @ 20:34
In vergelijking met mijn haar, is dat op de foto;s stijl.

&De korte kapsels van die link zijn vooral stijl, en de kapsels met krullen zijn ňf lelijk ňf langer dan dat van mij, ňf ik moet alsnog een halfuur aan de slag.
Evil-Cherrydinsdag 16 juni 2009 @ 19:53
quote:
Op maandag 15 juni 2009 20:01 schreef Harajuku. het volgende:
[ afbeelding ]

En dit natuurlijk
Haha mens, dat is een foto van mijn verrot uitgegroeide a-line in een pose waarop geen enkel kapsel fatsoenlijk te zien is, doe normaal

Neem dan dit;

Ookal is het te zien dat ik ziekjes ben...


Vandaag geëxperimenteerd; geen conditioner, meer leave-in, minder gel. Hmmz, het zat te plat vandaag, dus volgende keer minder leave-in. Wel vreselijk zacht

En van het weekend had ik echt een vetgoede haardag;


Ik probeer al een week mijn haar weer asbruin te verven, maar het komt er niet van Ik ben dat blond/oranje/paars/bruin/geel (ik weet de kleur niet eens) echt SPUUGZAT.
Overigens ben ik ook een beetje nerveus dat deze rode toon nogal ruzie gaat krijgen met het as in het bruin, maar ja..
Salt_Seafooddinsdag 16 juni 2009 @ 20:25
Ziet er goed uit!

Bij mij pluist het toch wel veel meer, maar dat zal we komen doordat ik er niets in doe
Harajuku.dinsdag 16 juni 2009 @ 20:25
Die laatste is niiiiiice inderdaad
Evil-Cherrywoensdag 17 juni 2009 @ 06:38
Hoe langer het ook wordt, hoe meer krullen erin komen. Ook zeer interessant om te zien
Harajuku.woensdag 17 juni 2009 @ 07:02
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 06:38 schreef Evil-Cherry het volgende:
Hoe langer het ook wordt, hoe meer krullen erin komen. Ook zeer interessant om te zien
Bij mijn permanent zakte het dan altijd juist uit
Ang3lwoensdag 17 juni 2009 @ 08:06
quote:
Op woensdag 17 juni 2009 07:02 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Bij mijn permanent zakte het dan altijd juist uit
Bij mij nu ook, het wordt te zwaar.
Evil-Cherrywoensdag 17 juni 2009 @ 08:15
Ja, permanent
Overigens komt dat hoe langer, hoe krullender veel voor bij krultypes als de mijne. Geen flauw idee hoe zoiets werkt, je zou toch zeggen, als er geen krul ingroeit, dan krul het nooit, lang of kort..

Nu ein-de-lijk mijn haar verven!

Oh trouwens, weet iemand waar ik een gróóóte, platte borstel kan kopen, die niet van die bolletjes op de puntjes heeft en geen "haar" (moet wel echt pinnen hebben)?
Harajuku.woensdag 17 juni 2009 @ 08:47
Geen flauw idee. Ik koop al jaren steeds dezelfde en ik ga janken als ik hem niet meer kan krijgen.

Which reminds me, ik kan mijn herbal essence nergens meer vinden ! Alleen nog een stomme grotere fles? Die ook heel anders is
Evil-Cherrywoensdag 17 juni 2009 @ 15:13
Herbal essences is pas geleden veranderd he? Maar dat is al een tijdje?

Ik zag bij de kruidvat een nieuw merk, met enorme flessen conditioner, zonder siliconen! Gewoon een simpele conditioner. De rest van die lijn moet je niet hebben. Heet Sycoss ofzo? Tevens zitten er in de nieuwe nivea-conditioners; allemaal met siliconen. Zonde, zonde.
Fructis heeft nu een lijn zonder siliconen (staat er ook op...). 1 conditioner ziet er wel ok uit, wel veel fruitzuren, maar als je haar het kan hebben is het leuk. Ruikt ook zo lekker! De andere conditioner bevat palmolie, dat is nogal een lastig ingrediënt voor haar.
Mijn oude, vertrouwde, fijne, Studiolinegel kan ik niet meer vinden Toch maar op zoek naar een nieuwe...

Tot zover mijn ronde drogisterijen.

Oh en;

Nieuwe haarkleur. Donker as goudblond. Jaja Sigh..
pumpkinsoupzaterdag 20 juni 2009 @ 10:26

Mijn haar is gegroeid
GimmeGorezaterdag 20 juni 2009 @ 12:40
quote:
Op woensdag 20 mei 2009 10:38 schreef Jessiee89 het volgende:
Iemand die een goeie kappertip voor me heeft? Ik woon in Rotterdam en ik heb wel gehoord van een nieuwe salon. B heet het geloof ik? Heeft iemand daar ervaring mee?
B is echt geweldig!
het is trouwens niet echt een kapsalon, het is een pand met kappersbenodigdheden waar kappers een stoel kunnen huren.
Denk dat ik voor volgende week maar weer eens een afspraak maak in Amersfoort, want de kapster die ik daar had is echt heel goed, zij won vorig jaar de Rookie of the Year award, en dit jaar heeft ze weer een of andere prijs in de wacht gesleept.
En ze is gewoon heel tof
Salt_Seafoodzaterdag 20 juni 2009 @ 23:06
Even een vraagje, en dan voornamelijk aan E-C:

Ik ben van plan nieuwe shampoo te kopen (oleo curl is bijna op, ben er tevreden over).

Maar ik was tegenwoordig veel vaker mijn haar dan voorheen, één keer in de 3 dagen en dan gelijk 2 keer zodat het goed schoon is.

Maar omdat ik er nooit wat in doe (aan wax of gel) heb ik eigenlijk helemaal geen SLS nodig bedenk ik me nu.. kan ik dan niet veel beter die Kinky Curly shampoo/conditioner gebruiken?

Ik twijfel, omdat ik wel zeer tevreden ben over oleo curl en op het punt stond dit te bestellen:

http://hairloss1.introweb(...)ront/IT/catalog/1017

[ Bericht 0% gewijzigd door Salt_Seafood op 21-06-2009 10:58:19 ]
Salt_Seafoodzondag 21 juni 2009 @ 11:35
Ik heb de shampoo en conditioner van Kinky Curly toch maar gekocht, maar nu heb ik eerst een shampoo nodig om de silliconen enzo die nu in mijn haar zitten er eerst uit te krijgen, zonder nieuwe toe te voegen!

Kan iemand bevestigen of deze shampoo hiervoor geschikt is:



Want die heb ik nog op mijn kamer staan

Ik ben benieuwd hoe mijn haar op Kinky Curly reageert!

Mocht het tegenvallen dan valt mijn uiteindelijke keuze op Oleo Elasto-Curl, dit na een jaar van shampoo's en conditioners testen
Ang3lzondag 21 juni 2009 @ 14:23
Die shampoo gebruik ik ook nog steeds.

Ik heb een heel stuk van m'n haren afgeknipt. Moet er ff aan wennen. Niet dat het ZO enorm drastisch is volgens sommigen, maar tis wel goed te zien (vorige keer waren het alleen puntjes eraf, dat zag niemand). Voor is er meer af (10cm) dan achter (7cm).

En ik weet waarom ik er erg aan moet wennen: voorheen had ik haar, nu heb ik een kapsel.
Ziewoarutzondag 21 juni 2009 @ 14:31
quote:
Op zondag 21 juni 2009 14:23 schreef Ang3l het volgende:
Die shampoo gebruik ik ook nog steeds.

Ik heb een heel stuk van m'n haren afgeknipt. Moet er ff aan wennen. Niet dat het ZO enorm drastisch is volgens sommigen, maar tis wel goed te zien (vorige keer waren het alleen puntjes eraf, dat zag niemand). Voor is er meer af (10cm) dan achter (7cm).

En ik weet waarom ik er erg aan moet wennen: voorheen had ik haar, nu heb ik een kapsel.
Ik keek net in jouw fotoboek maar ben jij serieus uit '78?
Ang3lzondag 21 juni 2009 @ 14:35
quote:
Op zondag 21 juni 2009 14:31 schreef Ziewoarut het volgende:

[..]

Ik keek net in jouw fotoboek maar ben jij serieus uit '78?
Jah
Ziewoarutzondag 21 juni 2009 @ 14:53
quote:
Op zondag 21 juni 2009 14:35 schreef Ang3l het volgende:

[..]

Jah
Als er stond '88 had ik je ook geloofd
Salt_Seafoodzondag 21 juni 2009 @ 20:53
quote:
Op zondag 21 juni 2009 14:23 schreef Ang3l het volgende:
Die shampoo gebruik ik ook nog steeds.

Ik heb een heel stuk van m'n haren afgeknipt. Moet er ff aan wennen. Niet dat het ZO enorm drastisch is volgens sommigen, maar tis wel goed te zien (vorige keer waren het alleen puntjes eraf, dat zag niemand). Voor is er meer af (10cm) dan achter (7cm).

En ik weet waarom ik er erg aan moet wennen: voorheen had ik haar, nu heb ik een kapsel.
Oke, maar nou weet ik nog steeds niet of die shampoo volstaat!



Angel babyface
Ang3lzondag 21 juni 2009 @ 20:55
Zoveel verstand heb ik er ook niet van, dan moet je ff wachten op de experts!

En badderen in maagdenbloed helpt echt. Of het ook voor je haar goed is weet ik niet
Salt_Seafoodzondag 21 juni 2009 @ 21:30
quote:
Op zondag 21 juni 2009 20:55 schreef Ang3l het volgende:
Zoveel verstand heb ik er ook niet van, dan moet je ff wachten op de experts!

En badderen in maagdenbloed helpt echt. Of het ook voor je haar goed is weet ik niet
ach ja het is toch een compliment van die gast ik krijg het ook altijd te horen, maar op mijn leeftijd is dat niet altijd zo goed
Ziewoarutzondag 21 juni 2009 @ 23:37
quote:
Op zondag 21 juni 2009 21:30 schreef Salt_Seafood het volgende:

[..]

ach ja het is toch een compliment van die gast ik krijg het ook altijd te horen, maar op mijn leeftijd is dat niet altijd zo goed
Bij mij is het andersom
edwin999zondag 21 juni 2009 @ 23:42
heel veel meisjes of vrouwen kammen hun haar te ruw...... dan haal je alle fut eruit zeg maar ..... mn zus ook die staat haar haar te kammen en dan doet ze het net alsof ze een heg aan het knippen is met een machine

ook kammen terwijl je haar nat is is taboe

kijk maar naar de cristenmeisjes en van de zwarte kousenkerk ...die hebben altijd van dat super mooie haar

helemaal niet kammen of gewoon zelden dat is veel beter
TheHolyTiamatmaandag 22 juni 2009 @ 02:52
nou vraag ik me af, in de Nivea pure suplesse haar conditioner, zitten daar ook van die siliconen in?

en hoe slecht is shampoo speciaal voor bruin haar nou? (ook van nivea)
want ik merk dat me haar wel ruw en dof aanvoelde na 1 wasbeurt met die brilliant brown dingens..

- Magnesium laureth sulfaat, is dus niet slecht, maar goed voor je haar? heb namelijk een shampoo van Lush met dat spul erin. het maakt mijn haar nl niet schoner maar wel vetter/dikker. weet nou niet of dat aan dat magnesium sulfaat ligt of aan de kokos.
Bilmiyoremmaandag 22 juni 2009 @ 14:43
quote:
Op maandag 22 juni 2009 02:52 schreef TheHolyTiamat het volgende:
nou vraag ik me af, in de Nivea pure suplesse haar conditioner, zitten daar ook van die siliconen in?

en hoe slecht is shampoo speciaal voor bruin haar nou? (ook van nivea)
want ik merk dat me haar wel ruw en dof aanvoelde na 1 wasbeurt met die brilliant brown dingens..

- Magnesium laureth sulfaat, is dus niet slecht, maar goed voor je haar? heb namelijk een shampoo van Lush met dat spul erin. het maakt mijn haar nl niet schoner maar wel vetter/dikker. weet nou niet of dat aan dat magnesium sulfaat ligt of aan de kokos.
http://www.heelnatuurlijk.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=75&Itemid=49
Evil-Cherrymaandag 22 juni 2009 @ 19:08
quote:
Op zondag 21 juni 2009 23:42 schreef edwin999 het volgende:
heel veel meisjes of vrouwen kammen hun haar te ruw...... dan haal je alle fut eruit zeg maar ..... mn zus ook die staat haar haar te kammen en dan doet ze het net alsof ze een heg aan het knippen is met een machine

ook kammen terwijl je haar nat is is taboe
Doet mijn moeder ook, en maar raggen door die knopen heen. *ggggggk* *ggggggk*. En maar jaloers zijn op mijn haar Terwijl ik het toch echt van mijn moeder heb, maar dat gelooft ze niet

Het kan wel, kammen met nat haar, maar enkel met een grove kam en met conditioner in je haar.

En salt_Seafood; nivea is zijn producten aan het ver"beteren" (lees; verkrachten). Die diamondgloss shampoo kan, afgezondert van de sodium lauryl sulfate, maar dat wil je toch niet geloven (edit: ik lees net dat je het ein-de-lijk wel snapt. Jammer dat je me niet gelooft, maar ik ben allang blij voor jouw haar dat je echt voor de KC gaat ). Het valt te proberen, maar vestig je hoop er niet op, want over een paar weken is het niet meer te vinden Jammer, want nivea had supergoede conditioners en shampoos zonder siliconen.
quote:
Op maandag 22 juni 2009 02:52 schreef TheHolyTiamat het volgende:
- Magnesium laureth sulfaat, is dus niet slecht, maar goed voor je haar?
Wie zegt dat? Want dat is niet waar.

Magnesium sulfaat (zonder laureth of lauryl dus) kán krulversterkend werken, maar het is een blijft een zout en droogt je haar uit. Afhankelijk van de staat van je haar gebeurd dat snel of langzaam (of niet, wanneer je alle schade opheft met je conditioner).

[ Bericht 10% gewijzigd door Evil-Cherry op 22-06-2009 19:13:44 ]
Daph_maandag 22 juni 2009 @ 19:29
Ik ga deze week ook proberen Evil-Cherry krullen te krijgen, want ik ben vandaag naar de kapper geweest en er is een heul groot stuk af En nu krult mijn haar weer
Harajuku.maandag 22 juni 2009 @ 19:34
Ik borstel mijn haar altijd nat, en ik rag ook door knopen want anders gaan ze er niet uit. Maar ik heb nooit veel knopen anyway
Jojoortjemaandag 22 juni 2009 @ 19:55
Ik heb me toch een topproduct gekocht voor na het douchen.
Schwarzkopf antiklitspul... Ruikt lekker, haar wordt er TOTAAL niet vet van en opeens supermakkelijk doorkambaar
Evil-Cherrymaandag 22 juni 2009 @ 20:05
quote:
Op maandag 22 juni 2009 19:34 schreef Harajuku. het volgende:
Ik borstel mijn haar altijd nat, en ik rag ook door knopen want anders gaan ze er niet uit. Maar ik heb nooit veel knopen anyway
Wel lief zijn voor je haar he Klitten gaan er heus wel uit, maar soms heb je iets meer geduld nodig.
Salt_Seafoodmaandag 22 juni 2009 @ 20:09
quote:
Op maandag 22 juni 2009 19:08 schreef Evil-Cherry het volgende:

[..]

Doet mijn moeder ook, en maar raggen door die knopen heen. *ggggggk* *ggggggk*. En maar jaloers zijn op mijn haar Terwijl ik het toch echt van mijn moeder heb, maar dat gelooft ze niet

Het kan wel, kammen met nat haar, maar enkel met een grove kam en met conditioner in je haar.

En salt_Seafood; nivea is zijn producten aan het ver"beteren" (lees; verkrachten). Die diamondgloss shampoo kan, afgezondert van de sodium lauryl sulfate, maar dat wil je toch niet geloven (edit: ik lees net dat je het ein-de-lijk wel snapt. Jammer dat je me niet gelooft, maar ik ben allang blij voor jouw haar dat je echt voor de KC gaat ). Het valt te proberen, maar vestig je hoop er niet op, want over een paar weken is het niet meer te vinden Jammer, want nivea had supergoede conditioners en shampoos zonder siliconen.
[..]

Wie zegt dat? Want dat is niet waar.

Magnesium sulfaat (zonder laureth of lauryl dus) kán krulversterkend werken, maar het is een blijft een zout en droogt je haar uit. Afhankelijk van de staat van je haar gebeurd dat snel of langzaam (of niet, wanneer je alle schade opheft met je conditioner).
haha ik heb het altijd gesnapt hoor mevrouw, dat ik het nu pas ga proberen is omdat ik eigenwijs ben!

maar op mijn diamondgloss zit wel een sticker met daarop "New".. nou weet ik dus nog steeds niet of ik deze shampoo kan gebruiken om alles uit mijn haar te krijgen, zonder nieuwe (silliconen) toe te voegen, om zodoende daarna KC een eerlijke kans te geven!
TheHolyTiamatmaandag 22 juni 2009 @ 20:42
evilcherry, thanks.
heb zojuist mijn haar gestijld, maar halverwege gestopt. toch maar niet morgen maar weer eruit wassen.


dat KC geval, dat kan je via internet bestellen? merk je direct al verschil? of heeft het een tijdje nodig..?
Evil-Cherrydinsdag 23 juni 2009 @ 17:21
quote:
Op maandag 22 juni 2009 20:42 schreef TheHolyTiamat het volgende:
evilcherry, thanks.

dat KC geval, dat kan je via internet bestellen? merk je direct al verschil? of heeft het een tijdje nodig..?
Geen probleem.

Geval? Het is een hele lijn Maar je merkt wel meteen verschil met de shampoo en conditioner, en soms raakt je hoofdhuid een beetje in overdrive omdat je het niet meer elke keer stript van zijn oliën. Daar moet je even doorheen.
quote:
Op maandag 22 juni 2009 20:09 schreef Salt_Seafood het volgende:

[..]

maar op mijn diamondgloss zit wel een sticker met daarop "New".. nou weet ik dus nog steeds niet of ik deze shampoo kan gebruiken om alles uit mijn haar te krijgen, zonder nieuwe (silliconen) toe te voegen, om zodoende daarna KC een eerlijke kans te geven!
Ja, dat weet ik ook niet popje, waarom kijk je zelf even niet op het etiket? Alles wat eindigt op -cone, -conol en -xane moet je vermijden.
Isdezenaamalbezetdinsdag 23 juni 2009 @ 17:41
quote:
Op maandag 22 juni 2009 19:55 schreef Jojoortje het volgende:
Ik heb me toch een topproduct gekocht voor na het douchen.
Schwarzkopf antiklitspul... Ruikt lekker, haar wordt er TOTAAL niet vet van en opeens supermakkelijk doorkambaar
Same, en ik heb het idee dat mn haar minder beschadigder is dan eerst.
Salt_Seafooddinsdag 23 juni 2009 @ 18:14
quote:
Op dinsdag 23 juni 2009 17:21 schreef Evil-Cherry het volgende:

[..]

Geen probleem.

Geval? Het is een hele lijn Maar je merkt wel meteen verschil met de shampoo en conditioner, en soms raakt je hoofdhuid een beetje in overdrive omdat je het niet meer elke keer stript van zijn oliën. Daar moet je even doorheen.
[..]

Ja, dat weet ik ook niet popje, waarom kijk je zelf even niet op het etiket? Alles wat eindigt op -cone, -conol en -xane moet je vermijden.
Oke, zo even kijken!
Harajuku.woensdag 24 juni 2009 @ 08:24
Hoe zit het eigenlijk met dode/gespleten punten? Krijg je die geheid, of heb je daar geen last van als je je haar geweeeeeldig behandelt

Ik gebruik vrijwel geen haarproducten, ook geen föhn ed, enkel shampoo maar ik krijg wel eens te maken met die dingen

Also, als ik mijn pony nu voor het licht houd zie ik onderaan witte puntjes, gaan dat nu dode/gespleten punten worden?
Evil-Cherrywoensdag 24 juni 2009 @ 15:57
Ik heb bijna nooit gespleten haarpunten, nooit gehad, ook niet toen ik mijn haar mishandelde. Ok, ok, toen ik mijn dreads uitkamde had ik ze wel
Ligt gewoon aan de structuur van je haar of je ze wel of niet krijgt en hoe snel dan.
Ang3lwoensdag 24 juni 2009 @ 16:12
Ik heb heel vervelend onrustig haar bovenop. Tis ook veel minder gezond dan onderaan en achterop. Veel pluiziger, dunner, droger etc M'n krullen zijn aan de zijkanten en onderin ook mooier dan bovenop. Bovenop zijn ze stommig.
Evil-Cherrywoensdag 24 juni 2009 @ 16:59
Gebruik je producten met proteďnen?
Harajuku.woensdag 24 juni 2009 @ 17:02
't Is toch juist normaal gesproken dat je haar onderaan eerder kapot gaat dan je nieuwe haar
Ang3lwoensdag 24 juni 2009 @ 17:05
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 17:02 schreef Harajuku. het volgende:
't Is toch juist normaal gesproken dat je haar onderaan eerder kapot gaat dan je nieuwe haar
Ik bedoel niete cht dat de wortels mooier zijn dan de punten, maar gewoon mijn haar bovenop m'n hoofd/kapsel meer kapot is dan onderaan/achteraan. De kapper zei dat dat ook meer te lijden had van zon en zo.


En proteinen? Uhm... ik gebruik voortaan alleen nog de niveau diamond gloss shampoo en de schwarzkopf osis loopy, aangevuld met een beetje gele foute cheap-ass DA gel en soms wat shine wax als het TE erg pluist.
Ziewoarutwoensdag 24 juni 2009 @ 17:34
Ik herken me een heeeeel klein beetje in het verhaal van Ang3l.
Ik had een vraagje aan de krul-experts hiero:

Ik heb ook vrij ang krullend haar en moet voordat ik 17 juli op vakantie ga nog even na de kapper want het is alweer iets van 11 weken geleden .
Nu wou ik mijn haar eigenlijk nog een beetje laten groeien maar het moet gewoon even bijgepunt worden vind ik zelf, het voelt niet bepaald zacht meer aan.
Nu heb ik achter echt gigantisch dik haar. Ik heb zwart/donkerbruin haar en welke je scheiding je ook maakt achter, je zult er nooit hoofdhuid zien . Het is ook moeilijk om dit haar een beetje 'liggend' te krijgen want het krult best dik op. Bovenop en voor is het een ander verhaal. Daar is het een stukkje minder dik waardoor het in verhouding wat sneller plat gaat liggen.
Verder zou ik eigenlijk niet veel van deze lengte of willen hebben. Wat zijn jullie sugesties zodat er wat meer verhouding in komt?
Evil-Cherrywoensdag 24 juni 2009 @ 18:58
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 17:05 schreef Ang3l het volgende:

[..]
En proteinen? Uhm... ik gebruik voortaan alleen nog de niveau diamond gloss shampoo en de schwarzkopf osis loopy, aangevuld met een beetje gele foute cheap-ass DA gel en soms wat shine wax als het TE erg pluist.
Lees je etiketten, staat er iets op als "amino acids", "hydrolyzed", "protein", "starch", "cellulose" of iets in die richting erop?
Zo ja; probeer dat eens een keertje te vermijden en gebruik iets zonder proteinen.

Wat je ook nog even kan proberen; pluk een haar uit je hoofd, liefst daar waar je problemen hebt. Trek hem uit elkaar (even beiden uiteindes om je wijsvingers draaien, anders glijdt hij uit je handen ). Rekt hij ongeveer 30%? Breekt hij eerder of later? Als hij meer uitrekt dan 30%, komt hij dan ook weer terug in zijn orginele staat?
Evil-Cherrywoensdag 24 juni 2009 @ 19:06
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 17:34 schreef Ziewoarut het volgende:
Wat zijn jullie sugesties zodat er wat meer verhouding in komt?
Lekker knippen en clipping proberen. http://curllove.blogspot.com/2008/03/styling-videos.html video nummer 2.

Of zo:
Salt_Seafoodwoensdag 24 juni 2009 @ 19:15
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 16:12 schreef Ang3l het volgende:
Ik heb heel vervelend onrustig haar bovenop. Tis ook veel minder gezond dan onderaan en achterop. Veel pluiziger, dunner, droger etc M'n krullen zijn aan de zijkanten en onderin ook mooier dan bovenop. Bovenop zijn ze stommig.
Ja ik heb 1 miljoen krullen aan de zijkant en minder bovenop
Mezmysterdinsdag 30 juni 2009 @ 20:52
Ff snel een account aangemaakt, volg dit topic al een tijdje en kwam zo ook op je blog direct evil-cherry! ik was benieuwd of je manier zou werken (heb zelf ook krullen) dus ben vandaag maar eens aan de slag gegaan, alles op een blaadje geschreven en gehaald alleen weet niet zeker of een aantal dingen kloppen.

Wat ik heb gehaald:
- Nivea Beauty Care Pure Souplesse voor beschadigd haar zonder glans (zover ik heb begrepen; EEN keer gebruiken aan t begin van t hele proces als normale shampoo om alle sulfaten etc. uit je haren te krijgen) hiervan weet ik zeker dat het klopt.

- Palmolive roze, dit is het enige product waarover ik twijfel, ik heb geen palmolive naturals roze kunnen vinden dus ik heb maar een roze palmolive fles gepakt, er staat op Palmolive basics, voedende creme spoeling (normaal-droog haar), Bij de ingredienten staan: Aqua, Behentrimonium, Chloride, Cetearyl Alcohol, Hydroxyethylcellulose, isopropyl Alcohol, Parfum, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Methylchloroisofthiazolinone, Methylisothiazolinone, Tocopherol, Linoleic Acid, PABA, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Linalool
-> geen sulfaten/siliconen gevonden, alleen paar dingen die eindigen op alcohol, is dit erg? zo ja welke lichte conditioner kan ik dan gebruiken en waar kan ik die halen, en zover ik heb begrepen gebruik je 2 conditioners, een lichte en sterke, deze lichte gebruik je alleen om je haren te wassen dus bij iedere douchebeurt en de zware conditioner bij t kammen (2x per week bijv) toch?

- L'Oreal Elvive nutrigloss glansmasker voor lang haar" in de roze pot -> zware conditioner, lees verhaal hierboven, hiervan weet ik vrijwel zeker dat het de goede is

- L'Oreal studioline invisiFX gel , de rode en L'Oreal Studioline Curl Power Krullen mousse voor futloze krullen (L'Oreal Mousse) (voor in de zomer)

- Zo'n soort kam: http://www.selfline.nl/shop/contents/media/t_Kam35.jpg

Heb atm alleen de shampoo + palmolive binnen, rest krijg ik morgen als t goed is, hoop dat je snel reageert evilcherry!
x
TheHolyTiamatdinsdag 30 juni 2009 @ 21:28
Ik was mijn haar nu iets langer dan een week met conditioner, sulfaten/siliconen vrij.

Ik merk dat mijn haar zachter is. geen shampoo's meer, walgelijk, ik haat shampoo. mijn haar heeft altijd als 3 stukken touw gevoeld onder de douche. maar nu piept mijn haar niet, voelt het zacht en vettig aan, zelfs onder de douche. en het glanst meer. het stinkt niet naar vet, (laat ik regelmatig nachecken door m'n ma )
MAAR,
het krult minder

gebruik na de douche nivea curl flesje en voor de rest niks. (heel makkelijk uit te wassen)

volgens mij ben ik doorgeslagen met de conditioner.
logischer lijkt mij dat ik conditioners gebruik met proteinen. zie nu pas waar je het aan kan herkennen op de etiketten, evil-cherry wat ben ik toch zonder jou.

ga maar weer eens op zoek naar conditioners zonder siliconen sulfaten én proteinen.

nog een pluspunt btw is dat ik niet zoveel haar meer verlies onder de douche. voorheen waren het dikke plukken. nu enkele haartjes.

al mijn haarproducten heb ik nu gemarkeerd met een stift. de siliconenvrije producten zijn voorzien van een 'VRIJ'.
Ang3ldinsdag 30 juni 2009 @ 22:44
quote:
Op woensdag 24 juni 2009 18:58 schreef Evil-Cherry het volgende:

[..]

Lees je etiketten, staat er iets op als "amino acids", "hydrolyzed", "protein", "starch", "cellulose" of iets in die richting erop?
Zo ja; probeer dat eens een keertje te vermijden en gebruik iets zonder proteinen.
Ik dacht dat je met dun haar JUIST proteinen moest gebruiken?
quote:
Wat je ook nog even kan proberen; pluk een haar uit je hoofd, liefst daar waar je problemen hebt. Trek hem uit elkaar (even beiden uiteindes om je wijsvingers draaien, anders glijdt hij uit je handen ). Rekt hij ongeveer 30%? Breekt hij eerder of later? Als hij meer uitrekt dan 30%, komt hij dan ook weer terug in zijn orginele staat?
Rekken?
Mijn haar rekt niet hoor
TheHolyTiamatwoensdag 1 juli 2009 @ 00:33
quote:
Op dinsdag 30 juni 2009 22:44 schreef Ang3l het volgende:

[..]

Ik dacht dat je met dun haar JUIST proteinen moest gebruiken?
[..]

Rekken?
Mijn haar rekt niet hoor
wel onder de douche. moet je maar eens proberen. kwam ik laatst ook pas achter.
Salt_Seafoodwoensdag 1 juli 2009 @ 02:56
quote:
Op dinsdag 30 juni 2009 21:28 schreef TheHolyTiamat het volgende:
Ik was mijn haar nu iets langer dan een week met conditioner, sulfaten/siliconen vrij.

Ik merk dat mijn haar zachter is. geen shampoo's meer, walgelijk, ik haat shampoo. mijn haar heeft altijd als 3 stukken touw gevoeld onder de douche. maar nu piept mijn haar niet, voelt het zacht en vettig aan, zelfs onder de douche. en het glanst meer. het stinkt niet naar vet, (laat ik regelmatig nachecken door m'n ma )
MAAR,
het krult minder

gebruik na de douche nivea curl flesje en voor de rest niks. (heel makkelijk uit te wassen)

volgens mij ben ik doorgeslagen met de conditioner.
logischer lijkt mij dat ik conditioners gebruik met proteinen. zie nu pas waar je het aan kan herkennen op de etiketten, evil-cherry wat ben ik toch zonder jou.

ga maar weer eens op zoek naar conditioners zonder siliconen sulfaten én proteinen.

nog een pluspunt btw is dat ik niet zoveel haar meer verlies onder de douche. voorheen waren het dikke plukken. nu enkele haartjes.

al mijn haarproducten heb ik nu gemarkeerd met een stift. de siliconenvrije producten zijn voorzien van een 'VRIJ'.
Weet jij voor mij toevallig een shampoo zonder silliconen maar met SLS?
NoralyZwoensdag 1 juli 2009 @ 11:08
Heel veel shampoos zijn zonder siliconen maar met SLS. De enige shampoos die het allebei hebben (althans die ik heb gezien) zijn van die 2-in-1 shampoos.

Als je dan perse een naam wilt: ik heb een tijdje mn haar gewassen met Inecto pure coconut oil shampoo, die vond ik wel fijn. Kan je kopen bij De Tuinen.
Evil-Cherrywoensdag 1 juli 2009 @ 19:11
quote:
Op dinsdag 30 juni 2009 22:44 schreef Ang3l het volgende:

[..]

Ik dacht dat je met dun haar JUIST proteinen moest gebruiken?
[..]

Rekken?
Mijn haar rekt niet hoor
Ja, ach, en met coarse haar hoor je het te haten en I proteine.

Je haar moet echt wel rekken hoor, 30% is optimaal voordat het breekt. Rekt het minder, dan is het of beschadigt tot de dood erop volgt of heb je te veel proteinen. Rekt het meer, dan ben je aan het fucken geweest met chemicalien of gebruik je te weinig proteine.
Niet testen als je haar nat is, enkel als het droog is.
quote:
Op woensdag 1 juli 2009 02:56 schreef Salt_Seafood het volgende:

[..]

Weet jij voor mij toevallig een shampoo zonder silliconen maar met SLS?
Probeer nivea eens, volgens mijn is ook de nieuwe shampoolijn zonder siliconen en met SLS. Fructis heeft ook een siliconen-vrije lijn, maar daar zit wel SLS in. Of L'Oreal... Het zijn er heel veel.

@Mezmyster: die palmolive is goed hoor en alle alcohol's waar iets met "Tryl" of "tyl" voor staat is uitstekend. Enkel alcohol in zijn eentje of "den. alcohol" is slecht. Die vind je bijna niet in conditioners, enkel in dingen die in je haar horen te blijven (leave-in conditioners, styling producten).

@TheHolyTiamat: ik ben even in de war? Waarom wil je per se zonder proteinen? Als je denkt doorgeslagen te zijn met de conditioner, dan is de enige remedie; minder gebruiken. Als je aan de andere kant ook nog proteinen mist, dan moet je die toevoegen. Het een hangt niet 100% samen met het ander.
Welke producten gebruik je nu? Enkel conditioner en die nivea curl creme?

[ Bericht 13% gewijzigd door Evil-Cherry op 01-07-2009 19:17:56 ]
TheHolyTiamatwoensdag 1 juli 2009 @ 19:42
evil-cherry, dat dacht ik omdat ik voel dat me haar minder krult en meer van die individuele golvende plukken vormt die beneden willen krullen. voelt wel dik,zacht aan maar goed dat zal mijn authentieke structuur van mijn haar wel zijn

inderdaad alleen conditioner en nivea flexible curls. wat het zacht houdt maar niet echt stevig of zo. soms kreeg ik wel dat effect van stevige/meer krullen maar da's alleen als ik Mousse gebruik. maar dat vind ik rotspul want je krijgt het er moeilijk uit en het voelt onnatuurlijk aan.

ik heb net mijn haar gerekt in droge conditie. 30 procent is het wel ongeveer maar bij de 30 breekt het ook meteen af. dus nu: teveel of te weinig proteinen, voordat ik weer conclusies ga trekken die niet waar zijn


@ Seafood ... idd van Nivea. denk dat die diamond gloss die je hebt dat die ook wel goed is hoor. en anders care souplesse. nog een goeie tip voor een goedkope siliconen vrije shampoo is van Olive Line en dat kan je in de action(!!!) kopen. 1.70 euro ongeveer voor een fles. oranje inhoud dacht ik naja en anders lees je de etiket want je hebt ook een groene.

succes
Ang3lwoensdag 1 juli 2009 @ 19:45
Weet je zeker dat het geen 31 is, want dan zit je nog goed hoor
Evil-Cherrywoensdag 1 juli 2009 @ 20:03
quote:
Op woensdag 1 juli 2009 19:42 schreef TheHolyTiamat het volgende:
evil-cherry, dat dacht ik omdat ik voel dat me haar minder krult en meer van die individuele golvende plukken vormt die beneden willen krullen. voelt wel dik,zacht aan maar goed dat zal mijn authentieke structuur van mijn haar wel zijn

inderdaad alleen conditioner en nivea flexible curls. wat het zacht houdt maar niet echt stevig of zo. soms kreeg ik wel dat effect van stevige/meer krullen maar da's alleen als ik Mousse gebruik. maar dat vind ik rotspul want je krijgt het er moeilijk uit en het voelt onnatuurlijk aan.

ik heb net mijn haar gerekt in droge conditie. 30 procent is het wel ongeveer maar bij de 30 breekt het ook meteen af. dus nu: teveel of te weinig proteinen, voordat ik weer conclusies ga trekken die niet waar zijn
Minder krullen kan echt duizend redenen hebben. Enkel door te weten wat je nu gebruikt, hoe je haar nu voelt en er verder uitziet en hoeveel het wil rekken kun je een inschatting maken. Zelfs dan nog is het experimenteren
Hoe lang zit je haar al zo? Die nivea heeft HEEL VEEL glycerine en dat is echt een NO-NO met het huidige weer.

Welke mousse gebruik je? Veel mousses (?) hebben PVP. Ik vind dat echt kutspul. Net plastic barbiehaar wat je ervan krijgt. De hold is geweldig, maar het voelt echt vreselijk aan. Enkel Junior heeft een sterke mousse zonder PVP en alcohol (Got to be heeft ook een mousse zonder PVP en siliconen, maar met alcohol, dus liever niet), voor zover ik in de lokale drogisterij kon vonden. Idee?

30% is goed, krimpt het ook weer zoals het hoort? Dan zit je precies goed en ligt het niet aan de proteinen (waarschijnlijk!! je kunt allicht nog een beetje experimenteren if you feel like it).
Mezmysterwoensdag 1 juli 2009 @ 21:04
Ah mooi dat je reageert! ben er erg blij om haha, heb nog 1 vraagje! wat bedoel je nou met de wasconditioner en zware conditioner? ik heb dus die roze palmolive en die andere roze pot van nivea wat je zei, moet ik ze allebei achter elkaar gebruiken, of eentje alleen om te kammen? en wat bedoel je met een grove kam; zoiets -> http://www.selfline.nl/shop/contents/media/t_Kam35.jpg ? en wat is het beste om nu in de zomer te gebruiken, de l'oreal gel of toch de mousse van loreal? heeeel erg bedank alvast!
Bilmiyoremwoensdag 1 juli 2009 @ 21:56
Mijn haar rekt niet..
en ik had vroeger krullen, die zijn nu weg, weet iemand waardoor dit gebeurd kan zijn?
Breathtakingdonderdag 2 juli 2009 @ 02:17
Weet iemand nog een leuk kapsel voor lang haar voor een feestelijke gebeurtenis? Dat niet kan mislukken ?
Harajuku.donderdag 2 juli 2009 @ 02:29
Mijn haartje rekte prachtig!

Zet je haar vast met schuifjes, leuk!
Harajuku.donderdag 2 juli 2009 @ 02:31


Zoiets, simpel.
Breathtakingdonderdag 2 juli 2009 @ 14:25
quote:
Op donderdag 2 juli 2009 02:31 schreef Harajuku. het volgende:
[ afbeelding ]

Zoiets, simpel.
Dat is heul niet simpel ik doe er wel gewoon een clip in !
Harajuku.donderdag 2 juli 2009 @ 14:36
Gewoon een pluk, vouw m dubbel, schuifje. Nieuwe pluk, vouw m dubbel, schuifje.
Harajuku.donderdag 2 juli 2009 @ 14:37
Vanuit een staart, niet te hoog, beginnen is misschien iets makkelijker
_aurum_donderdag 2 juli 2009 @ 17:16
tvp

ik was al tijden mijn haar niet meer met shampoo maar met conditioner. Ben begonnen met de roze palmolive fles en was 't nu sinds een week met de nivea gloss shampoo.

Echter blijft 't bij mijn hoofdhuid 'vettig' en mijn punten zijn normaal. Ik overweeg om weer over te stappen naar iets anders :/

Ik gebruik op dit moment ook ff geen schuimgel of andere producten.

Iemand een idee?
Evil-Cherrydonderdag 2 juli 2009 @ 19:04
quote:
Op woensdag 1 juli 2009 21:04 schreef Mezmyster het volgende:
Ah mooi dat je reageert! ben er erg blij om haha, heb nog 1 vraagje! wat bedoel je nou met de wasconditioner en zware conditioner? ik heb dus die roze palmolive en die andere roze pot van nivea wat je zei, moet ik ze allebei achter elkaar gebruiken, of eentje alleen om te kammen? en wat bedoel je met een grove kam; zoiets -> http://www.selfline.nl/shop/contents/media/t_Kam35.jpg ? en wat is het beste om nu in de zomer te gebruiken, de l'oreal gel of toch de mousse van loreal? heeeel erg bedank alvast!
Met de wasconditioner was je en met de "zware" conditioner condition je en kam je meteen je haar door. En een grove kam is elke kam waarbij de tanden ruim van elkaar afstaan.

Gel, mousse, als je maar 1 ding wilt kopen zou ik voor de gel gaan. Anders neem je ze allebei. Het is nog maar 1 dag zo benauwd en vochtig, dus daar zou ik geen moeite meer voor doen.
Mezmysterdonderdag 2 juli 2009 @ 19:38
aah ik ben zo blij evil-cherry! heb net je manier geprobeerd met alle producten en heb een supermooie, zachte, glanzende bos krullen! geen pluis niks! zeker een aanrader voor iedereen, enige nadeel is (maar dat ligt niet aan jou) dat ik nu allemaal pijpekrulletjes heb maar dat vind ik zelf niet zo mooi, maar dat heb ik altijd nadat ik ze gekamd heb, dus na een weekje zit t weer normaalkrullend zoals ik wil.

trouwens ik gebruik als leave-in de cremevoeding mild van kruidvat (wit/gele fles) , ingredienten zijn: aqua, cetyl alcohol, behentrimonium chloride, isopropyl alcohol, niacinamide, luteum ovi powder, triethylene glycol, propylene glycol, benzyl alcohol, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone, magnnesium nitrate, magnesium chloride, panthenol, parfum, benzyl benzoate, butylphenyl methylproional, citronellol, geraniol, hexyl cinnamal, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, alpha-isomethyl ionone,, lactic acid, polyquaternium-37, PPG-1 Trideceth-6, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Sorbitan Oleate ( waar ben ik aan begonnen)

hier zitten geen slechte dingen in tochh? en enig idee of het kwaad kan om een beetje l'oreal studio out of bed wax te gebruiken? en hoeveel keer per week is t beste om je haren te kammen, en is t erg om te slapen met de invisifx gel erin of moet je het eerst uitwassen?
Salt_Seafooddonderdag 2 juli 2009 @ 21:19
Gaan er hier meer mensen als ze hun haar met shampoo wassen met hun vingers door het haar (als een kam zeg maar)?

Ik doe dit meestal om al mijn losse haren uit mijn haar (lekkere zin..) te krijgen, maar vraag me af of ik hier niet alleen maar meer haren mee uittrek..
Ang3ldonderdag 2 juli 2009 @ 21:33
quote:
Op donderdag 2 juli 2009 02:31 schreef Harajuku. het volgende:
[ afbeelding ]

Zoiets, simpel.
Maar da's toch ook niet pluisloos?
Harajuku.donderdag 2 juli 2009 @ 21:38
quote:
Op donderdag 2 juli 2009 21:33 schreef Ang3l het volgende:

[..]

Maar da's toch ook niet pluisloos?
Whu? Dit ging gewoon om haar opsteken?
Ang3ldonderdag 2 juli 2009 @ 22:06
quote:
Op donderdag 2 juli 2009 21:38 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Whu? Dit ging gewoon om haar opsteken?
Jah, maar ik dacht dat de meesten hier mooi pluisloos perfecte krul haar had en ik de enige was met een gevecht tegen pluissies You're human after all!
Harajuku.donderdag 2 juli 2009 @ 22:10
quote:
Op donderdag 2 juli 2009 22:06 schreef Ang3l het volgende:

[..]

Jah, maar ik dacht dat de meesten hier mooi pluisloos perfecte krul haar had en ik de enige was met een gevecht tegen pluissies You're human after all!
Oh! Nee sorry, dat is een google plaatje
Harajuku.donderdag 2 juli 2009 @ 22:11
Ik heb geen eens krullen
Harajuku.donderdag 2 juli 2009 @ 22:18




Hoe steil wil je het hebben
Ang3ldonderdag 2 juli 2009 @ 22:27
quote:
Op donderdag 2 juli 2009 22:10 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Oh! Nee sorry, dat is een google plaatje
Damn!
Evil-Cherryvrijdag 3 juli 2009 @ 06:47
quote:
Op donderdag 2 juli 2009 19:38 schreef Mezmyster het volgende:
aah ik ben zo blij evil-cherry! heb net je manier geprobeerd met alle producten en heb een supermooie, zachte, glanzende bos krullen! geen pluis niks! zeker een aanrader voor iedereen, enige nadeel is (maar dat ligt niet aan jou) dat ik nu allemaal pijpekrulletjes heb maar dat vind ik zelf niet zo mooi, maar dat heb ik altijd nadat ik ze gekamd heb, dus na een weekje zit t weer normaalkrullend zoals ik wil.

trouwens ik gebruik als leave-in de cremevoeding mild van kruidvat (wit/gele fles) , ingredienten zijn: aqua, cetyl alcohol, behentrimonium chloride, isopropyl alcohol, niacinamide, luteum ovi powder, triethylene glycol, propylene glycol, benzyl alcohol, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone, magnnesium nitrate, magnesium chloride, panthenol, parfum, benzyl benzoate, butylphenyl methylproional, citronellol, geraniol, hexyl cinnamal, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, alpha-isomethyl ionone,, lactic acid, polyquaternium-37, PPG-1 Trideceth-6, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Sorbitan Oleate ( waar ben ik aan begonnen)

hier zitten geen slechte dingen in tochh? en enig idee of het kwaad kan om een beetje l'oreal studio out of bed wax te gebruiken? en hoeveel keer per week is t beste om je haren te kammen, en is t erg om te slapen met de invisifx gel erin of moet je het eerst uitwassen?
Je kunt ook je product door je haar "raken", dus met je vingers van boven naar beneden door je haar halen, ipv scrunchen (waarbij je het product van beneden naar boven in je haar doet). Dat verlengt krullen altijd wel.
Maar pijpekrullen Niets tegen doen!!!

Die cremevoeding ziet er goed uit. L'Oreal out of bed bevat zogenaamd een wateroplosbare silicone (met peg- ervoor), maar ik krijg dat ook nooit uit mijn haar. Geen siliconen voor mij, ook niet zogenaamd "wateroplosbaar".
Kammen; elke keer als je wast. Dan verlies je een kat aan haar, maar dat is normaal. Is al het haar wat je niet elke dag eruit borstelt. Je zal niet meer haar verliezen omdat je minder kamt.
Je kunt zo je bed in springen hoor en met een beetje mazzel spring je over een tijdje ook wel met mooie krullen uit je bed. Als je niet al te woest 'slaapt'
Mezmystervrijdag 3 juli 2009 @ 09:28
quote:
Die cremevoeding ziet er goed uit. L'Oreal out of bed bevat zogenaamd een wateroplosbare silicone (met peg- ervoor), maar ik krijg dat ook nooit uit mijn haar. Geen siliconen voor mij, ook niet zogenaamd "wateroplosbaar".
Kammen; elke keer als je wast. Dan verlies je een kat aan haar, maar dat is normaal. Is al het haar wat je niet elke dag eruit borstelt. Je zal niet meer haar verliezen omdat je minder kamt.
Je kunt zo je bed in springen hoor en met een beetje mazzel spring je over een tijdje ook wel met mooie krullen uit je bed. Als je niet al te woest 'slaapt'
haha, geen l'oreal wax dan voor mij en ik denk dat die manier die je hier noemt over raken inderdaad goed zal werken, zal dat vanaf nu proberen! maar ik douche me wel bijna iedere dag (soms zelfs 2x) vooral nu in de zomer, dus denk dat ik gewoon m'n oude gewoonte weer aanhoud en dat was 1x per week goed kammen (en dan verlies ik inderdaad een hoop haar:p) want als ik et een paar dagen niet kam krijg ik ongeveer dezelfde krullen als jou, een beetje S-achtig haha en dat vind ik juist t mooist, evil-cherry heul erg bedankt zal maybe ooit eens fotos posten (of ik stuur je ze via pm)
Salt_Seafoodvrijdag 3 juli 2009 @ 17:17
Ik kam echt letterlijk nooit... Ik heb geen eens een kam wanneer kun je je haar het beste kammen, voor, tijdens of na het douchen? Na het douchen lijkt me niet zo'n goed idee voor mij, omdat ik dan geen krul meer overhou! En wat voor kam raden jullie me dan aan?

Ik heb vandaag mijn haar 2 maal achter elkaar gewassen met Nivea Diamond Gloss en heb eindelijk de shampoo en conditioner binnen gekregen van Kinky Curls dus zondag maar eens proberen!

Eergisteren was ik trouwens bij een bruilof, komt er opeens een vrouw naar me toe en zegt: "Zo jij hebt echt mooi haar, wat een krullen!"

Waarschijnlijk krijgen jullie dit regelmatig te horen, maar van een wildvreemde hoor ik het in ieder geval niet zo regelmatig!
_aurum_vrijdag 3 juli 2009 @ 20:36
oh man, volgens mij ben ik er achter waarom mijn haar zo vettig is

Na het verhaal van Evil-Cherry opnieuw gelezen te hebben. Ik was mijn haar, maar ik smeer de cremespoeling ook bij mijn haaraanzet tot mijn punten. En ik lees nu pas dat je 't alleen bij je punten hoort te smeren

Wat is nu wijsheid? Wassen met de 'opstart' shampoo? Of wassen met water en vanaf nu alleen cremespoeling in de punten smeren?

De inecto producten zijn nu trouwens in de aanbieding bij Kruidvat, 2 halen 1 betalen

@Salt_Seafood: Ik kam mijn haar alleen onder de douche als er cremespoeling in mijn haar zit.
Evil-Cherryvrijdag 3 juli 2009 @ 20:52
Als je haast hebt: shampoo, als je geen haast hebt: wasconditioner. Het is allemaal wateroplosbaar wat je gebruikt, dus de conditioner is zo uit je haar. Alleen is je hoofdhuid wat van slag en daar zal de shampoo ook zeker niet tegen helpen.

@Salt_Seafood: ik krijg in het wild nooit complimenten
Mirjamvrijdag 3 juli 2009 @ 21:15
ik ben eruit
morgen ga ik m'n haar weer kortwieken
Harajuku.vrijdag 3 juli 2009 @ 21:17
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEE, DAT WIL JE NIET
Mirjamvrijdag 3 juli 2009 @ 21:21
mjawel
Etceteravrijdag 3 juli 2009 @ 21:21
Je wou het toch laten groeien
Mirjamvrijdag 3 juli 2009 @ 21:22
ben er heul klaar mee
kwam oude foto's tegen, en kort staat me toch wel leuk
Mirjamvrijdag 3 juli 2009 @ 21:22
quote:
Op vrijdag 3 juli 2009 21:21 schreef Etcetera het volgende:
Je wou het toch laten groeien
ja
quote:
Op vrijdag 3 juli 2009 21:22 schreef Mirjam het volgende:
ben er heul klaar mee
Evil-Cherryvrijdag 3 juli 2009 @ 21:25
Haha, hoe kort en hoe lang is het nu?

Lijkt me ook wel eens lekker af en toe. Gewoon heel erg kort. Maar dat staat me toch kut.
Zoiets:
(l)
Harajuku.vrijdag 3 juli 2009 @ 21:25
En morgen huilen hč!
Harajuku.vrijdag 3 juli 2009 @ 21:25
IN de zomer wil ik mijn hoofd altijd kaalscheren, maar laten we dat maar niet doen hč
Etceteravrijdag 3 juli 2009 @ 21:26
Je gaat Spijt krijgen Mirjam. Niet eens spijt maar Spijt. Met een hoofdletter
Mirjamvrijdag 3 juli 2009 @ 21:26
quote:
Op vrijdag 3 juli 2009 21:25 schreef Harajuku. het volgende:
En morgen huilen hč!
ik heb geen bipolaire stoornis, dat zal heul meevallen
Etceteravrijdag 3 juli 2009 @ 21:26
quote:
Op vrijdag 3 juli 2009 21:25 schreef Harajuku. het volgende:
IN de zomer wil ik mijn hoofd altijd kaalscheren, maar laten we dat maar niet doen hč
Oh ja ik ook Te warm, het plakt, het kriebeltje, het jeukt. Maar ik doe het nooit
Mirjamvrijdag 3 juli 2009 @ 21:27
quote:
Op vrijdag 3 juli 2009 21:26 schreef Etcetera het volgende:
Je gaat Spijt krijgen Mirjam. Niet eens spijt maar Spijt. Met een hoofdletter
probably, geen idee
maar ik vind het niks nu, het zit gewoon écht niet

ik had al zo'n vermoeden dat ik het niet lang zou volhouden
Harajuku.vrijdag 3 juli 2009 @ 21:27
Ik zou wel huilen
Etceteravrijdag 3 juli 2009 @ 21:29
quote:
Op vrijdag 3 juli 2009 21:27 schreef Mirjam het volgende:

[..]

probably, geen idee
maar ik vind het niks nu, het zit gewoon écht niet

ik had al zo'n vermoeden dat ik het niet lang zou volhouden
Ik zou foto's plaatsen als ik ze online had staan
Ik had lang haar, heb het afgeknipt omdat me dat een goed idee leek. Heb zelfs stiekeltjes gehad Maar ik ben zó blij dat het weer lang is.

Volhouden Gewoon niet te veel bij nadenken, niet te vaak bij stilstaan. Laat het groeien

Maar je moet het zelf weten
_aurum_maandag 6 juli 2009 @ 11:51
hoevaak in de week wassen jullie je haar? Ik zit een beetje met de pluisfactor

Dag 1 gaat goed, maar nadat ik geslapen heb staat 't alle kanten op
moussymaandag 6 juli 2009 @ 12:41
quote:
Op vrijdag 3 juli 2009 21:27 schreef Harajuku. het volgende:
Ik zou wel huilen
ik heb in november 52 cm af laten knippen, zonder te huilen
TheHolyTiamatzondag 12 juli 2009 @ 01:30
nou ik heb dus als een idioot, op 1 dag, echt alle siliconen en olien voor het haar gebruikt die je je maar kan bedenken.
ik zou en moest er goed uit zien en had geen tijd meer om mijn haar te kneden etc dus nat haar gewassen met sulfaten rijke shampoo en mousse van de kapper er in , wax en nog een creme.
de reden waarom ik dit deed: ik had het idee dat mijn hoofdhuid niet aangenaam geurde want het voelde zacht en me hoofdhuid was vrij vettig.

dit is kut, want: mijn haar begon te wennen aan het gebrek aan sulfaten, en het begon steeds minder vet te worden. eenmaal shampoo te hebben gebruikt, was me hoofdhuid zo ernstig droog en een dag later was het nooit zo vet geweest. dus nou weer een week met vette hoofdhuid gezeten en het begint nu langzaam te helen. volgende keer gewoon doorzetten dus ik schaf shampoos gewoon af, 4 ever!!!
Ang3lzondag 12 juli 2009 @ 13:08
Ik werd gister door overmacht gedwongen (zonder pistool) mijn haren te wassen met een andere shampoo... en nu zitten ze kut en voelen ze stom GROM!
Salt_Seafoodzondag 12 juli 2009 @ 18:39
Harajuku.zondag 12 juli 2009 @ 18:59
quote:
Op maandag 6 juli 2009 12:41 schreef moussy het volgende:

[..]

ik heb in november 52 cm af laten knippen, zonder te huilen
Oh dear, na 40cm heb ik een week zitten janken . De eerste keer laagjes werd ook tranen met tuiten
Breathtakingzondag 12 juli 2009 @ 19:06
quote:
Op zondag 12 juli 2009 18:59 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Oh dear, na 40cm heb ik een week zitten janken . De eerste keer laagjes werd ook tranen met tuiten
Wat ben jij erg ik heb er vorige zomer ook een flink stuk af laten halen, het was tot m'n kont en daarna was het nog net op m'n schouders en ik heb er geen traan om gelaten maar het is wel wennen, ineens zo kort.
Harajuku.zondag 12 juli 2009 @ 19:07
quote:
Op zondag 12 juli 2009 19:06 schreef Breathtaking het volgende:

[..]

Wat ben jij erg ik heb er vorige zomer ook een flink stuk af laten halen, het was tot m'n kont en daarna was het nog net op m'n schouders en ik heb er geen traan om gelaten maar het is wel wennen, ineens zo kort.
Don't touch the hair
Breathtakingzondag 12 juli 2009 @ 19:09
quote:
Op zondag 12 juli 2009 19:07 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Don't touch the hair
Ik ga je een keertje overhalen om ergens wat te gaan drinken met me, en dan neem ik een enorme schaar mee en dan zeg ik dat ik even naar het toilet ga, en als je dan tien seconden niet op let knip ik al je haar eraf!
Evil-Cherryzondag 12 juli 2009 @ 19:10
Harajuku is Samson!
Aventuramaandag 13 juli 2009 @ 10:58
Ik heb mijn haar nu een paar x laten behandelen met laminates van Sebastian. Dat legt een proteinelaagje over je haar, zodat het minder snel beschadigt. Haar gaat er ook mooi van glanzen. Voor mijn fijne droge krulhaar een uitkomst. Nu kan het langer groeien zonder dat het voortijdig kapot gaat door kammen, kussensloop, zon zoals mij altijd gebeurt.
Ang3lmaandag 13 juli 2009 @ 11:10
quote:
Op zondag 12 juli 2009 18:39 schreef Salt_Seafood het volgende:

Inmiddels schoongescrobt met mijn eigen shampoo en nu zit 't weer goed
Ang3lmaandag 13 juli 2009 @ 11:11
quote:
Op maandag 13 juli 2009 10:58 schreef Aventura het volgende:
Ik heb mijn haar nu een paar x laten behandelen met laminates van Sebastian. Dat legt een proteinelaagje over je haar, zodat het minder snel beschadigt. Haar gaat er ook mooi van glanzen. Voor mijn fijne droge krulhaar een uitkomst. Nu kan het langer groeien zonder dat het voortijdig kapot gaat door kammen, kussensloop, zon zoals mij altijd gebeurt.
Hier wil ik de evilcherry mening wel eens over zien. Krijg je dan geen build up etc?
Want mijn haar breekt dus ook snel, en dat pluis is gewoon korter haar wat er tussen groeit.
Dus wellicht is dit wel iets voor mij. Maar ik mag van mezelf niks kopen zonder EC's advies

Harajuku.maandag 13 juli 2009 @ 15:04
quote:
Op zondag 12 juli 2009 19:06 schreef Breathtaking het volgende:

[..]

Wat ben jij erg ik heb er vorige zomer ook een flink stuk af laten halen, het was tot m'n kont en daarna was het nog net op m'n schouders en ik heb er geen traan om gelaten maar het is wel wennen, ineens zo kort.

Om deze laagjes heb ik gehuild

En na deze kapperbeurt was het andere janken .


What's met laminates? En waarom laat je dat doen, kun je dat niet in een potje halen of zo?

[ Bericht 9% gewijzigd door Harajuku. op 13-07-2009 18:21:02 ]
Evil-Cherrymaandag 13 juli 2009 @ 19:18
quote:
Op maandag 13 juli 2009 11:11 schreef Ang3l het volgende:

[..]

Hier wil ik de evilcherry mening wel eens over zien. Krijg je dan geen build up etc?
Want mijn haar breekt dus ook snel, en dat pluis is gewoon korter haar wat er tussen groeit.
Dus wellicht is dit wel iets voor mij. Maar ik mag van mezelf niks kopen zonder EC's advies

Omg, dat is wel heel erg hoor Angel Maar ik ken het verder niet. Proteďnen zijn an sich niet slecht (al kun je een coupe ramp ontwikkelen als je haar het niet leuk vind), maar ik ken het product verder niet.
Ang3lmaandag 13 juli 2009 @ 19:21
quote:
Op maandag 13 juli 2009 19:18 schreef Evil-Cherry het volgende:

[..]

Omg, dat is wel heel erg hoor Angel Maar ik ken het verder niet. Proteďnen zijn an sich niet slecht (al kun je een coupe ramp ontwikkelen als je haar het niet leuk vind), maar ik ken het product verder niet.
Wat hčb ik nou aan jou?!
Ga het kopen en testen en vermeld je bevindingen hier!
HUP! VORT!
Salt_Seafoodmaandag 13 juli 2009 @ 20:24
quote:
Op maandag 13 juli 2009 11:10 schreef Ang3l het volgende:

[..]

Inmiddels schoongescrobt met mijn eigen shampoo en nu zit 't weer goed
Is dat die poep shampoo met die meiden verpakking?

Anyway, ik heb net Kinky Curls shampoo + conditioner geprobeerd (inclusief douche kam van de Kruitvat!!) en mijn haar is nu nog aan het drogen, maar kan al zien dat het leuk gaat zitten!
Ang3lmaandag 13 juli 2009 @ 20:40
quote:
Op maandag 13 juli 2009 20:24 schreef Salt_Seafood het volgende:

[..]

Is dat die poep shampoo met die meiden verpakking?
Eey it works for me en tis een stuk goedkoper dan die uit amerika overgescheepte kaviaarshampoos van jou
Salt_Seafoodmaandag 13 juli 2009 @ 20:47
quote:
Op maandag 13 juli 2009 20:40 schreef Ang3l het volgende:

[..]

Eey it works for me en tis een stuk goedkoper dan die uit amerika overgescheepte kaviaarshampoos van jou
el cheapo

net alsof 15 euro voor een shampoo zo onoverkoombaar is

en je pluis en droog haar kan wel eens minder worden als je een shampoo/conditioner gebruikt met silliconen.

silliconen houden immers vocht vast, en dat je geen silliconen in je shampoo wil maar wel SLS vind ik maar vaag! verder ben je best oke hoor!
Evil-Cherrydinsdag 14 juli 2009 @ 18:29
quote:
Op maandag 13 juli 2009 19:21 schreef Ang3l het volgende:

[..]

Wat hčb ik nou aan jou?!
Ga het kopen en testen en vermeld je bevindingen hier!
HUP! VORT!
Ik kan zoiets toch niet kopen als ik niet eens weet wat het ís

Oh, ik heb toch maar even voor jou de oude vertrouwde haarshop.nl eens open gegooid. 77 (ja ZEVEN-EN-ZEVENTIG) euro voor 1 liter. Haha, ik sla een rondje over, ja? Er zitten toch siliconen in, Sebastian kennende..
Ang3ldinsdag 14 juli 2009 @ 18:39
Bedoel je nou Zevenenzeventig als in 70 + 7 = 77?
Evil-Cherrydinsdag 14 juli 2009 @ 19:16
Ik bedoel zevenenzeventig als zevenenzeventig wat dus gewoon 77 is...? Hoe spreek jij 77 uit dan?
Ang3ldinsdag 14 juli 2009 @ 19:19
quote:
Op dinsdag 14 juli 2009 19:16 schreef Evil-Cherry het volgende:
Ik bedoel zevenenzeventig als zevenenzeventig wat dus gewoon 77 is...? Hoe spreek jij 77 uit dan?
jeumig, 77?!

(ik plaagde je maar omdat je het zelf zo mooi uitspelde)
Evil-Cherrydinsdag 14 juli 2009 @ 19:25
Tsja, even ter overdrijving he Dat 77 geen spastische tiepfaut was maar dat ik het echt zo bedoel.
SPOILER
Kinky Curly Curling Custard doet inmiddels meer dan 80 euro voor krap een kilo, dus echt zeuren mag ik niet natuurlijk
Harajuku.dinsdag 14 juli 2009 @ 19:26
De tering zeg, ben je wel helemaal lekker
Evil-Cherrydinsdag 14 juli 2009 @ 19:28
Hij doet in Amerika 60 dollar voor dezelfde hoeveelheid. Maar ja, dan betaal je wel vreselijk veel verzendkosten.

En ach, die pot (=475 gram) gaat al 8 maanden mee en er is de helft uit. En het is motherfucking goed spul
Salt_Seafooddinsdag 14 juli 2009 @ 20:20
Ik ben nu ook Kinky!
Evil-Cherrywoensdag 15 juli 2009 @ 14:03
Hehe Goed spul is het he? Wat zit er in de conditioner? Care to share?
Ziewoarutwoensdag 15 juli 2009 @ 19:15
Hallo,

Ik heb voor een jongen ook vrij lange donkere krullen. Nu heb ik door de zon, heel veel chloor en wat overmatig gelgebruik ontzettend droog haar gekregen met veel pluis sinds een weekje. Erg vervelend. Ook als ik het was dan blijft het maar vies en niet echt schoon aanvoelen. Normaal kan ik echt na het wassen en eventueel wat conditioner makkelijk met een hand door mijn haren, nu lukt dat echt niet meer.
Iemand wat last minute tips voor deze jongen wat vrijdag naar Spanje gaat?
Ziewoarutwoensdag 15 juli 2009 @ 19:50
En wat is nu over het algemeen het beste stylingproduct voor krullen?
Evil-Cherrywoensdag 15 juli 2009 @ 20:07
Conditioner. Zonder een goede conditioner, geen krullend leven. Zeker niet als je met beschadigd haar in de brandende zon door het zoute water van Spanje gaat zwemmen
Behalve als je Angel heet, want die heeft een prima conditioner-vrij leven. Of als je Evil-Cherry heet, maar zij spoort ook niet. Maar ja, je kan niet alles hebben in het leven he?

En verder; lees de OP. Het is een teringeind tekst, maar ik heb er meer werk aan gehad om het te schrijven, dan dat jij het moet lezen
Salt_Seafoodwoensdag 15 juli 2009 @ 20:16
quote:
Op woensdag 15 juli 2009 14:03 schreef Evil-Cherry het volgende:
Hehe Goed spul is het he? Wat zit er in de conditioner? Care to share?
Ja heerlijk spul en je haar gaat er ook niet suf van liggen op je hoofd!

En morgen maak ik even die lijst op voor je!

Hoe vaak kan ik het denk je gebruiken? Ik ga morgenmiddag weer mijn haar wassen, maar twijfel nog of ik weer die conditioner erbij ga gebruiken.. vandaag zit mn haar trouwens wel weer heerlijk! Echt het enige wat ik hoef te doen is droog deppen en in de zon gaan zitten en alles gaat vanzelf!
Evil-Cherrywoensdag 15 juli 2009 @ 20:23
Shampoo wanneer je wilt. Conditioner; tsja. Het was oorspronkelijk bedoelt voor "kinky curly" haar (goh). Afgaande hoe jij je haar normaal al vond, denk ik niet dat je echt elke keer hoeft te conditionen hoor.
Salt_Seafoodwoensdag 15 juli 2009 @ 20:41
quote:
Op woensdag 15 juli 2009 20:23 schreef Evil-Cherry het volgende:
Shampoo wanneer je wilt. Conditioner; tsja. Het was oorspronkelijk bedoelt voor "kinky curly" haar (goh). Afgaande hoe jij je haar normaal al vond, denk ik niet dat je echt elke keer hoeft te conditionen hoor.
Hihi oké! Morgen maar even wat nieuwe foto's maken, das alweer bijna een half jaar geleden! Zal je zien dat ik morgen een bad hair day heb mjah het gaat om het idee hč!

en dan post ik gelijk de lijst mee! Nu eerst lekker naar bed, ben gebroken!
Ziewoarutwoensdag 15 juli 2009 @ 23:12
quote:
Op woensdag 15 juli 2009 20:07 schreef Evil-Cherry het volgende:
Conditioner. Zonder een goede conditioner, geen krullend leven. Zeker niet als je met beschadigd haar in de brandende zon door het zoute water van Spanje gaat zwemmen
Behalve als je Angel heet, want die heeft een prima conditioner-vrij leven. Of als je Evil-Cherry heet, maar zij spoort ook niet. Maar ja, je kan niet alles hebben in het leven he?

En verder; lees de OP. Het is een teringeind tekst, maar ik heb er meer werk aan gehad om het te schrijven, dan dat jij het moet lezen
Zo ik heb je stuk even gelezen... (goed stuk hoor!)

Here is what I'm gonna do:

Ik ruil mijn andrelon perfecte crul in voor niveau flexibel curls shampoo OF voor nivea beauty care shampoo souplesse (welke van de 2 raad je aan voor mijn droge krullen?)

Ik heb ook gezien dat je een paar conditioners aanraadt maar welke daarvan is nu echt het beste voor droge krullen?

Alvast bedankt!
Evil-Cherrydonderdag 16 juli 2009 @ 06:25
Die shampoo boeit niet zoveel, die gebruik je maar 1 keer en daar alleen voor noodgevallen. Hij hoeft dus niets te doen behalve schoonschobben.

Het L'Oreal glansmasker is het meest voedende en zware.

Overigens zijn alle krullen gevoelig voor uitdroging, dus je "droge krullen" is dubbelop
Salt_Seafooddonderdag 16 juli 2009 @ 09:40






Volgens mij wordt het weer tijd om naar de kapper te gaan

Vanavond post ik de lijst met ingrediënten van de conditioner! Ik zit nu op werk!
Evil-Cherrydonderdag 16 juli 2009 @ 09:52
Zit goed toch zo?
Ziewoarutdonderdag 16 juli 2009 @ 10:16
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 06:25 schreef Evil-Cherry het volgende:
Die shampoo boeit niet zoveel, die gebruik je maar 1 keer en daar alleen voor noodgevallen. Hij hoeft dus niets te doen behalve schoonschobben.

Het L'Oreal glansmasker is het meest voedende en zware.

Overigens zijn alle krullen gevoelig voor uitdroging, dus je "droge krullen" is dubbelop
Is die L'oreal glansmasker ook geschikt voor dagelijks gebruik?
Wat overigens raar is, is dat wanneer ik conditioner gebruik deze bij het beste tot zijn recht komt als ik na het wassen onder de douche een flinke dot erin gooi en het dan direct uitspoel in plaats van het eerst in te laten trekken...
Ziewoarutdonderdag 16 juli 2009 @ 10:31
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 10:16 schreef Ziewoarut het volgende:

[..]

Is die L'oreal glansmasker ook geschikt voor dagelijks gebruik?
Wat overigens raar is, is dat wanneer ik conditioner gebruik deze bij het beste tot zijn recht komt als ik na het wassen onder de douche een flinke dot erin gooi en het dan direct uitspoel in plaats van het eerst in te laten trekken...
Ben net na de winkel geweest maar helaas zijn een hoop conditioners niet echt betaalbaar voor een arme student als mij.
Daarom ben ik gegaan voor Care en repair van andrélon (voor droog en beschadigd haar)

http://www.topdrogist.nl/(...)ONER_CARE_REPAIR.jpg

Zit ook niets van -cone -xane en -conol in als ik naar de achterkant kijk. Iemand ervaring mee ?
Salt_Seafooddonderdag 16 juli 2009 @ 10:45
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 09:52 schreef Evil-Cherry het volgende:
Zit goed toch zo?
Ow jawel hoor, maar het is zo dik! en op sommige plekken wat te lang, bijvoorbeeld bovenop rond mijn kruin, maar wat wil je, ik ben in 2009 nog niet naar de kapper geweest... daarbij moet ik wel zeggen dat ik van een gemillimeterde kop afkom!

Maar pluis/droog valt mee he, en dat terwijl het heel hard waaide en ik niks in mijn haar doe
Salt_Seafooddonderdag 16 juli 2009 @ 10:53
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 10:31 schreef Ziewoarut het volgende:

[..]

Ben net na de winkel geweest maar helaas zijn een hoop conditioners niet echt betaalbaar voor een arme student als mij.
Daarom ben ik gegaan voor Care en repair van andrélon (voor droog en beschadigd haar)

http://www.topdrogist.nl/(...)ONER_CARE_REPAIR.jpg

Zit ook niets van -cone -xane en -conol in als ik naar de achterkant kijk. Iemand ervaring mee ?
een student die ''als mij'' zegt? Dan toch geen student Nederlands mag ik hopen!

Andrélon staat er om bekend heel veel silliconen te gebruiken btw. En dat glansmasker is zeker niet voor dagelijks gebruik, ik gebruik het 1 keer in de maand en dat vind ik al meer dan genoeg.

[ Bericht 0% gewijzigd door Salt_Seafood op 16-07-2009 11:02:10 ]
Ziewoarutdonderdag 16 juli 2009 @ 11:05
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 10:53 schreef Salt_Seafood het volgende:

[..]

een student die ''als mij'' zegt? Dan mag ik toch hopen dan je geen Nederlands studeert!

Andrélon staat er om bekend heel veel silliconen te gebruiken btw. En dat glansmasker is zeker niet voor dagelijks gebruik, ik gebruik het 1 keer in de maand en dat vind ik al meer dan genoeg.
Ach op een morgen als deze op Fok! wil ik inderdaad nog wel eens een taalfoutje maken. Excuses voor de mensen die zich hier aan storen.
Weet je misschien een conditioner die je wel dagelijks kan gebruiken die je krullen een beetje bescherming geeft bij 10 dagen aan het strand liggen en in de zon bakken?
Eentje waar je haar dus niet zo een droge spuiskop wordt
Ang3ldonderdag 16 juli 2009 @ 11:07
quote:
Op woensdag 15 juli 2009 20:07 schreef Evil-Cherry het volgende:

Behalve als je Angel heet, want die heeft een prima conditioner-vrij leven.


Ik gebruik idd geen conditioner meer omdat het leek dat mijn haren daar zwaarder door werden en aangezien mijn haar extreem fijn (als in dun, niet als in prettig) is krult het veeeele malen minder als het iets zwaarder wordt.
Salt_Seafooddonderdag 16 juli 2009 @ 11:09
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 11:07 schreef Ang3l het volgende:

[..]



Ik gebruik idd geen conditioner meer omdat het leek dat mijn haren daar zwaarder door werden en aangezien mijn haar extreem fijn (als in dun, niet als in prettig) is krult het veeeele malen minder als het iets zwaarder wordt.
De één wil dikker haar en de ander dunner
Ang3ldonderdag 16 juli 2009 @ 11:14
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 11:09 schreef Salt_Seafood het volgende:

[..]

De één wil dikker haar en de ander dunner
Ja dat van mij is dus echt extreem windgevoelig, dat waait alle kanten in en is daarne 1 grote pluizebol. Je moet het echt helemaal stijffspuiten en gellen wil dat in model blijven zitten bij een zuchtje wind
Salt_Seafooddonderdag 16 juli 2009 @ 11:54
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 11:14 schreef Ang3l het volgende:

[..]

Ja dat van mij is dus echt extreem windgevoelig, dat waait alle kanten in en is daarne 1 grote pluizebol. Je moet het echt helemaal stijffspuiten en gellen wil dat in model blijven zitten bij een zuchtje wind
Ahhw!

Probeer er eens niks in te doen zoals ik en dan gaan fietsen

Maar ik heb ook wel liever dik dan dun haar hoor, de vorige keer toen ik van de kapper af kwam had ze het aan de voorkant veel te veel uitgedund, wat is dat kut zeg!
Ang3ldonderdag 16 juli 2009 @ 13:09
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 11:54 schreef Salt_Seafood het volgende:


Probeer er eens niks in te doen zoals ik en dan gaan fietsen


En dan wel een papieren zak meenemen
Evil-Cherrydonderdag 16 juli 2009 @ 13:13
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 10:16 schreef Ziewoarut het volgende:

[..]

Is die L'oreal glansmasker ook geschikt voor dagelijks gebruik?
Wat overigens raar is, is dat wanneer ik conditioner gebruik deze bij het beste tot zijn recht komt als ik na het wassen onder de douche een flinke dot erin gooi en het dan direct uitspoel in plaats van het eerst in te laten trekken...
Ik zie niet in waarom je elke dag je haar zou willen wassen, maar ok, als je in het zeewater hebt gelegen.. Bij een normaal leven kun je dat glansmasker niet elke dag gebruiken, maar na een marteling door zon en zee vind je haar zoiets wel fijn hoor.

En dat laatste snap ik, hoe sneller je het uitspoelt, hoe minder siliconen er blijven plakken..
Ang3ldonderdag 16 juli 2009 @ 13:17
Maar doet het bij het snel uitspoelen dan wel zijn helende werking?
Salt_Seafooddonderdag 16 juli 2009 @ 13:18
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 13:13 schreef Evil-Cherry het volgende:

[..]

Ik zie niet in waarom je elke dag je haar zou willen wassen, maar ok, als je in het zeewater hebt gelegen.. Bij een normaal leven kun je dat glansmasker niet elke dag gebruiken, maar na een marteling door zon en zee vind je haar zoiets wel fijn hoor.

En dat laatste snap ik, hoe sneller je het uitspoelt, hoe minder siliconen er blijven plakken..

Silliconen ansich zijn toch helemaal niet slecht, er wordt zelfs gezegd dat ze vocht vasthouden en daarmee droog haar voorkomt.

Ik begrijp jouw houding tegen silliconen niet helemaal schat! SLS oke maar silliconen zorgen er echt niet per facto voor dat je haar minder goed/leuk zit.
Evil-Cherrydonderdag 16 juli 2009 @ 15:14
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 10:31 schreef Ziewoarut het volgende:

[..]

Daarom ben ik gegaan voor Care en repair van andrélon (voor droog en beschadigd haar)

http://www.topdrogist.nl/(...)ONER_CARE_REPAIR.jpg

Zit ook niets van -cone -xane en -conol in als ik naar de achterkant kijk. Iemand ervaring mee ?
Weet je dat zeker, want bij onze drogist staat er Dimethoconol achterop als derde of tweede ingrediënt. Of heb je de shampoo gekocht?
Evil-Cherrydonderdag 16 juli 2009 @ 15:16
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 13:18 schreef Salt_Seafood het volgende:

[..]
maar silliconen zorgen er echt niet per facto voor dat je haar minder goed/leuk zit.
Echt wel Als je mij wilt zien met een bos, plastic achtig stro wat niet krult, moet je me vooral siliconen aansmeren.
Salt_Seafooddonderdag 16 juli 2009 @ 16:43
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 13:17 schreef Ang3l het volgende:
Maar doet het bij het snel uitspoelen dan wel zijn helende werking?
Waarom probeer jij niet KC's shampoo en conditioner? Dan niet elke keer dat je de shampoo gebruikt ook de conditioner erbij gebruiken, maar gewoon 1 maal per 10 dagen oid!

Proberen kan toch geen kwaad? Kijk dik haar krijg je er niet van, daarvoor moet je bij je ouders zijn! Of eigenlijk bij de vader van je moeder, want die heeft de grootste invloed op je haarstruktuur!
Ziewoarutdonderdag 16 juli 2009 @ 18:35
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 15:14 schreef Evil-Cherry het volgende:

[..]

Weet je dat zeker, want bij onze drogist staat er Dimethoconol achterop als derde of tweede ingrediënt. Of heb je de shampoo gekocht?
Ik ben bij nader inzien maar voor deze shampoo gegaan: Nivea diamond gloss http://www.cosmopinie.nl/files/products/325/diaomndshampoo.jpg

En voor deze conditioner: L'oreal ultra ontwarrende cremespoeling
http://www.loreal-paris.nl/img/l10n/products/305x262/HCa9_2.jpg

Goede keuze?
Ang3ldonderdag 16 juli 2009 @ 18:39
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 16:43 schreef Salt_Seafood het volgende:

[..]

Waarom probeer jij niet KC's shampoo en conditioner? Dan niet elke keer dat je de shampoo gebruikt ook de conditioner erbij gebruiken, maar gewoon 1 maal per 10 dagen oid!

Proberen kan toch geen kwaad? Kijk dik haar krijg je er niet van, daarvoor moet je bij je ouders zijn! Of eigenlijk bij de vader van je moeder, want die heeft de grootste invloed op je haarstruktuur!
Dan stata er WEER een nieuwe in de kast terwijl ik best wel tevreden ben over deze zonder al dat extra gedoe.
Maar misschien toch maar 's doen.

O ja, en omdat ik over de andere KC producten niet te spreken was.
Salt_Seafooddonderdag 16 juli 2009 @ 18:47
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 18:39 schreef Ang3l het volgende:

[..]

Dan stata er WEER een nieuwe in de kast terwijl ik best wel tevreden ben over deze zonder al dat extra gedoe.
Maar misschien toch maar 's doen.

O ja, en omdat ik over de andere KC producten niet te spreken was.
Over welke producten van KC was je niet tevreden dan? We hebben het hier niet over Tigi Curls Rock hč!
Ang3ldonderdag 16 juli 2009 @ 18:53
Catwalk Tigi Curls Rock Curl Booster
Catwalk Tigi Curls Rock Hairspray
Evil-Cherrydonderdag 16 juli 2009 @ 19:05
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 18:35 schreef Ziewoarut het volgende:

[..]

Ik ben bij nader inzien maar voor deze shampoo gegaan: Nivea diamond gloss http://www.cosmopinie.nl/files/products/325/diaomndshampoo.jpg

En voor deze conditioner: L'oreal ultra ontwarrende cremespoeling
http://www.loreal-paris.nl/img/l10n/products/305x262/HCa9_2.jpg

Goede keuze?
Noop, die L'Oreal heeft siliconen. Of je moet graag willen shampoo'en. Dat weet ik namelijk nog steeds niet.

@Angel; ik denk niet dat jouw haar echt geschikt is voor KC. Daar is het te fijn voor, als ik je mag geloven.
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 18:53 schreef Ang3l het volgende:
Catwalk Tigi Curls Rock Curl Booster
Catwalk Tigi Curls Rock Hairspray
Ziewoarutdonderdag 16 juli 2009 @ 19:07
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 16:43 schreef Salt_Seafood het volgende:

[..]


Proberen kan toch geen kwaad? Kijk dik haar krijg je er niet van, daarvoor moet je bij je ouders zijn! Of eigenlijk bij de vader van je moeder, want die heeft de grootste invloed op je haarstruktuur!
Dat is een achterhaalde veronderstelling. Er zijn vele tientallen genen die je haarstructuur bepalen en de kans dat je het van je vader, je moeders vader of zelfs je vaders vader meekrijgt is vrijwel gelijk aan elkaar.
Salt_Seafooddonderdag 16 juli 2009 @ 19:07
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 18:53 schreef Ang3l het volgende:
Catwalk Tigi Curls Rock Curl Booster
Catwalk Tigi Curls Rock Hairspray
Ja en?? KC staat voor Kinky Curly en heeft helemaal niets te maken met Tigi's Curls Rock lijn...
Ziewoarutdonderdag 16 juli 2009 @ 19:11
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 19:05 schreef Evil-Cherry het volgende:

[..]

Noop, die L'Oreal heeft siliconen. Of je moet graag willen shampoo'en. Dat weet ik namelijk nog steeds niet.



AARGH!
Ja ik was mijn haar waarschijnlijk elke dag in spanje ja, ik denk niet dat alleen water en conditioner genoeg is om alles schoon te krijgen na een dag aan het strand en in de zee.
Salt_Seafooddonderdag 16 juli 2009 @ 19:12
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 19:07 schreef Ziewoarut het volgende:

[..]

Dat is een achterhaalde veronderstelling. Er zijn vele tientallen genen die je haarstructuur bepalen en de kans dat je het van je vader, je moeders vader of zelfs je vaders vader meekrijgt is vrijwel gelijk aan elkaar.
Bron?

Mij is geleerd dat de vader van je moeder de grootste invloed heeft wat betreft je naaste familieleden! Bij mij klopt het toevallig wel!
Evil-Cherrydonderdag 16 juli 2009 @ 19:13
Ziewoarut: Nee, daar heb je ook wel gelijk in, maar dan had je beter je geld kunnen gebruiken voor een product met een echte UV-filter. Die zijn altijd op basis van siliconen. Geen idee waarom, misschien zijn siliconen met UV-filters? Lijkt me sterk...
Evil-Cherrydonderdag 16 juli 2009 @ 19:14
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 19:12 schreef Salt_Seafood het volgende:

[..]

Bron?

Mij is geleerd dat je vader van je moeder de grootste invloed heeft wat betreft je naaste familieleden!
En jouw bron is? Behalve horen-zeggen?
Ang3ldonderdag 16 juli 2009 @ 19:18
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 19:07 schreef Salt_Seafood het volgende:

[..]

Ja en?? KC staat voor Kinky Curly en heeft helemaal niets te maken met Tigi's Curls Rock lijn...
Ow ja
Ang3ldonderdag 16 juli 2009 @ 19:19
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 19:05 schreef Evil-Cherry het volgende:



Wat?!! Die had ik gratis en voor niks van een collega gekregen, zo van "Jij hebt krullen, bij mij doet 't niks"
Salt_Seafooddonderdag 16 juli 2009 @ 19:25
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 19:14 schreef Evil-Cherry het volgende:

[..]

En jouw bron is? Behalve horen-zeggen?
Hij zegt dat het achterhaald is! Laat hem dus maar met bewijzen komen!
Ziewoarutdonderdag 16 juli 2009 @ 19:32
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 19:25 schreef Salt_Seafood het volgende:

[..]

Hij zegt dat het achterhaald is! Laat hem dus maar met bewijzen komen!
Ga naar www.haarweb.nl en zoek dan via de zoekfuntie op erfelijkheid. Dan komen er een hoop interessante discussies aan bod die gaan over erfelijkheid en de gevolgen ervan op haar. Helaas gaat het voor een groot deel over haarverlies maar dat mag de pret niet drukken.
Vaak worden in deze discussies ook de resultaten van interessante wetenschappelijke onderzoeken gepost met betrekking tot haartjes.
Evil-Cherrydonderdag 16 juli 2009 @ 19:33
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 19:19 schreef Ang3l het volgende:

[..]

Wat?!! Die had ik gratis en voor niks van een collega gekregen, zo van "Jij hebt krullen, bij mij doet 't niks"
Ging over KC en dat jij dan over Tigi begint
Salt_Seafooddonderdag 16 juli 2009 @ 19:35
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 19:33 schreef Evil-Cherry het volgende:

[..]

Ging over KC en dat jij dan over Tigi begint
Ja schattig hč!
Evil-Cherrydonderdag 16 juli 2009 @ 19:43
Haha, is het in je krullen gestegen Salt_Seafood? Je bent zo kattig te laatste tijd
Ziewoarutdonderdag 16 juli 2009 @ 19:48
Godverdomme mijn nieuwe arsenaal lijkt niet te werken.
Na het wassen is het echt nog alsof er een laag slijm inzit en ik heb zo een grijs achtige tint door mijn haar heen.
Evil-Cherrydonderdag 16 juli 2009 @ 20:01
Hmm, had je toch maar beter voor die 3 euro extra het glansmasker kunnen kopen
Ziewoarutdonderdag 16 juli 2009 @ 20:03
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 20:01 schreef Evil-Cherry het volgende:
Hmm, had je toch maar beter voor die 3 euro extra het glansmasker kunnen kopen
Achja misschien is mijn haar gewoon iets te overgeconditionerd de afgelopen dagen. Hopelijk is hij ook in spanje te koop
Evil-Cherrydonderdag 16 juli 2009 @ 20:06
Overconditioned als je een sls-shampoo gebruikt met proteďnen (aka de Nivea)? Ga er maar niet vanuit

Overigens heb je dan totaal andere klachten. Dit klinkt als simpele build-up.
Ziewoarutdonderdag 16 juli 2009 @ 20:09
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 20:06 schreef Evil-Cherry het volgende:
Overconditioned als je shampoo gebruikt met proteďnen (aka de Nivea)? Ga er maar niet vanuit

Overigens heb je dan totaal andere klachten. Dit klinkt als simpele build-up.
Build-up?

Mijn haar zat overigens het beste toen ik andrelon perfecte krul gebruikte met af en toe andrelon care and repair. Toen had ik één bad hair day en ben ik met andere middelen gaan kloten ongeveer een week geleden. Sindsdien heeft het geen dag maar echt goed gezeten
Salt_Seafooddonderdag 16 juli 2009 @ 20:53
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 19:43 schreef Evil-Cherry het volgende:
Haha, is het in je krullen gestegen Salt_Seafood? Je bent zo kattig te laatste tijd
Nee hoor, ik bedoelde die opmerking helemaal niet kattig!

Maar dat weet ie wel hoor! Toch.. Ang3l?
Crientjvrijdag 17 juli 2009 @ 16:35
Tvp! ;o
Qweazaterdag 18 juli 2009 @ 16:15
ha! ha! ha!

Ik had altijd kort haar, ennu heb ik mn haar laten groeien!!! en en en ! staartje!!!!

Ik = trots op mezelf
Harajuku.zaterdag 18 juli 2009 @ 16:18


Ik wil zo'n staart Ooit...
Evil-Cherryzaterdag 18 juli 2009 @ 16:26
Ha-ha, succes
Ang3lzaterdag 18 juli 2009 @ 16:41
quote:
Op donderdag 16 juli 2009 20:53 schreef Salt_Seafood het volgende:

[..]

Nee hoor, ik bedoelde die opmerking helemaal niet kattig!

Maar dat weet ie wel hoor! Toch.. Ang3l?
Je bent een trut
Harajuku.zaterdag 18 juli 2009 @ 16:55
En welkom Qwea
Qweazaterdag 18 juli 2009 @ 16:56
quote:
Op zaterdag 18 juli 2009 16:55 schreef Harajuku. het volgende:
En welkom Qwea


Nou, precies
TheHolyTiamatzaterdag 18 juli 2009 @ 17:48
cherry, mijn haar wordt ook net als jij een plastic strohoop door siliconen.

@ salt seafood, je haar is superleuk nu. geslaagde aankoop hoor die KC.
ziet er ook beter uit dan een foto die je eerder heb gepost. goed hoor


ik ben nu dus van plan om mijn haar donkerbruin te verfen. is het van nature al, maar heb 2 maanden terug highlights erin gedaan. was in een impulsieve bui. dus, dat. ik wil nou weer gewoon 1 kleur hebben en gewoon lekker helemaal donker ipv die kakstrepen erdoorheen die nergens op slaan.
ik weet dat je haar verfen erg slecht is maar goed ik wil het dus thuis doen en niet bij een dure kapper. welke verf raden jullie me aan? wel lekker dekkend graag want heb een tiental aan grijze haren die ik ook wil camoufleren.
tips?
Ang3lzaterdag 18 juli 2009 @ 17:58
http://kinky-curly.com

Is dat 't?
Ziet er erg fout uit, en het is (bijna) allemaal donker krullend afro haar
Iets zegt me dat dat niet op mijn fijne haar gaat werken
Salt_Seafoodzaterdag 18 juli 2009 @ 18:14
quote:
Op zaterdag 18 juli 2009 17:48 schreef TheHolyTiamat het volgende:
cherry, mijn haar wordt ook net als jij een plastic strohoop door siliconen.

@ salt seafood, je haar is superleuk nu. geslaagde aankoop hoor die KC.
ziet er ook beter uit dan een foto die je eerder heb gepost. goed hoor



ik ben nu dus van plan om mijn haar donkerbruin te verfen. is het van nature al, maar heb 2 maanden terug highlights erin gedaan. was in een impulsieve bui. dus, dat. ik wil nou weer gewoon 1 kleur hebben en gewoon lekker helemaal donker ipv die kakstrepen erdoorheen die nergens op slaan.
ik weet dat je haar verfen erg slecht is maar goed ik wil het dus thuis doen en niet bij een dure kapper. welke verf raden jullie me aan? wel lekker dekkend graag want heb een tiental aan grijze haren die ik ook wil camoufleren.
tips?
Thanks

Maar dat heeft niet enkel met KC te maken, ook met de lengte/dikte die nu beter is!

De shampoo en conditioner van Kinky Curly heb ik hier besteld:

http://www.mariposa-import.eu/advanced_search_result.php?keywords=kinky+curly&osCsid=5718eb49fb2a42107e93522d2b6e47cd&x=0&y=0

@Ang3l: je kan het altijd proberen natuurlijk, maar zoals E-C al eerder heeft gezegd werkt het wellicht niet zo goed op dun en fijn haar.

Misschien is dit wat voor je:

http://www.haircareheaven(...)e-pack-for-fine-hair

De shampoo vond ik in ieder geval heel erg fijn!
Evil-Cherryzaterdag 18 juli 2009 @ 18:55
quote:
Op zaterdag 18 juli 2009 17:58 schreef Ang3l het volgende:
http://kinky-curly.com

Is dat 't?
Ziet er erg fout uit, en het is (bijna) allemaal donker krullend afro haar
Iets zegt me dat dat niet op mijn fijne haar gaat werken
Je zou het niet zeggen, maar veel mensen met kroeshaar hebben heel fijn en breukgevoelig haar. En het is heul niet fout. De styling laat wat te wensen over en is nou niet echt zo hip en modern, maar het gaat niet om het uiterlijk he

Maar goed, het is wel ontwikkelt om de krullen wat te ontspannen. Daar is die Curling Custard ook zeker voor gemaakt. Maar door de enorme hold van dat spul gebruiken 3a's het als krul versterker.

Ik zou het overslaan als ik jou was.
quote:
Op zaterdag 18 juli 2009 17:48 schreef TheHolyTiamat het volgende:
cherry, mijn haar wordt ook net als jij een plastic strohoop door siliconen.
Erg is dat he Net Barbie!

Geen echte tips over thuis-verf-haarverf, behalve; laat de conditioner achterwege die erbij zit. Gebruik lekker je eigen conditioner en kies voor een conditioner met extra proteďnen. Of maak je eigen masker met een ei, als je haar zoveel proteďne aankan.
TheHolyTiamatzondag 19 juli 2009 @ 04:20
ja echt barbie inderdaad ! hahah!

die balsem die ze erbij toevoegen zit zeker vol met siliconen ! oh god , ja he? want ik had namelijk zelf een keer me haar geverfd en toen wilde ik het in model brengen maar het lukte gewoon niet het bleef VAST , geen krul helemaal niks. echt erg. wegpleuren dus. ehh hoelang moet ik die ei laten intrekken dan?
vervolgens wel wassen met shampoo neem ik aan anders blijft die ei-lucht er in hangen vrees ik.

laatst ook een meisje die dan eieren in d'r haren had gedaan, net voordat ze een date had. nog net voordat ze vertrok liet ze me aan haar haren ruiken en ik rook een ontbijtje. zij in paniek, en ik van Nou het valt niet heel erg op hoor!

niet dus. bah. maar boeien, alles voor mooi gezond haar daarom zijn we hier.
Evil-Cherryzondag 19 juli 2009 @ 07:17
Jep, daar zitten siliconen in. Ingrediënten van alles staan meestal gewoon op het pakje.

Als ik een eitje tik, dan ruikt het nergens naar?? Niet dat ik het ooit in mijn haar smeer, ik heb een super goede proteďne conditioner staan (aubrey organics GPB-conditioner, is wel te vinden online en in grote biologische supermarkten, is wel HEUL duur), dus ik heb geen eitjes nodig. Maar inderdaad erna even met conditioner nawassen om alles eruit te krijgen, want een ei is ook vet. En niet te heet douchen.
WHATSHESAIDzondag 19 juli 2009 @ 12:55
Iemand nog shampoo- en eventueel conditionertips voor mijn haar dat de komende weken flink mishandeld gaat worden in de Franse zon en zee?
Maria2.0zondag 19 juli 2009 @ 14:01
Dus ik heb van dat probleemhaar he. Als de wereld vergaat overleeft mijn haar het, zo dik is het.
Voor ontkleuren/kleuren/whatever is het onverwoestbaar.
Máár....Het is ook pluishaar met slag. Het is nu tot net iets over mijn schouders, 1 lengte (alleen de punten zijn onregelmatig geknipt).

Wat ik doe: Bijna niks. Ik kleur het met henna. Ik was het 3 keer per week met shampoo (geen vast merk, ik ben een shampoohoer. Ik heb eigen merk Lidl, eigen merk Kruidvat, Fructis, blablaprofessional van de Hema, Gliss Kur). Geen conditioner want daar wordt mijn haar ten eerste baggervet van en ten tweede duurt het dan 24 uur voor het droog is (ik gebruik ook geen fohn).

Ik rag klitten eruit en kam als het nat is. Ik gebruik verder geen gel, geen wax, geen spray want daar wordt het óók vet van. En dan gaat mijn hoofd jeuken enzo.

Dus. Wat doe ik fout? Doe ik uberhaupt wel iets goed? Wat kan ik doen om mijn haar minder te laten pluizen en om het mooi en glanzend te maken? Oh, en is er buiten permanent nog een manier om wat meer krul van mijn slag te maken? Period, dus niet voor 1 dagje?
Mijn dank is groot!!
Jojoortjezondag 19 juli 2009 @ 14:05
@ Maria: Je zou geknipt zijn voor flinke laagjes in het haar. Je krijgt dan minder pluis en minder klitten en MEER krullen.
Maria2.0zondag 19 juli 2009 @ 14:07
Hmmmm.....Ik heb dat wel eerder gehad maar wilde het toen niet meer omdat ik dan geen staart in kon. Dacht ik.
Inmiddels heb ik de wondere wereld van de haarclipjes weer ontdekt. Dus eigenlijk is het best een puik plan....Ik ga deze week maar eens naar de kapper
Evil-Cherryzondag 19 juli 2009 @ 14:11
* Evil-Cherry gaat op d'r handen zitten
Salt_Seafoodzondag 19 juli 2009 @ 14:17
Ik kwam net een foto tegen van een jaar geleden en je kan het aantal krullen gewoon op 1 hand tellen! Onvoorstelbaar waar zo'n topic als dit toe kan leiden!
Maria2.0zondag 19 juli 2009 @ 14:20
quote:
Op zondag 19 juli 2009 14:11 schreef Evil-Cherry het volgende:
* Evil-Cherry gaat op d'r handen zitten
Wieso?
Evil-Cherryzondag 19 juli 2009 @ 14:47
Ik heb dit hele topic al gehaijacked Maar lees de op maar.

@Salt_seafood; posten dat ding!!!
_aurum_zondag 19 juli 2009 @ 14:50
ik denk door de manier waarop je je haar mishandelt