abonnement Unibet Coolblue
  maandag 9 november 2009 @ 20:38:49 #151
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_74553085
tvp ff
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  donderdag 12 november 2009 @ 16:40:42 #152
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_74639150
Stoofpot, heb ik morgen mooi de tijd voor met....

Stoofperen...wat is nou het ultieme recept??
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zondag 15 november 2009 @ 14:15:22 #153
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_74715470
Ik heb er weer een opstaan, de eerste van het seizoen...een klassieke boeuf bourguignon dit keer.
pi_74716818
heb gisteren goulash opgezet, vandaag afmaken met allemaal paprika's erdoorheen.
ben benieuwd het rook al heerlijk gisteren.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zondag 15 november 2009 @ 19:12:03 #155
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_74722561
Stoof was een enorm succes, ondanks dat ik de champignons was vergeten. Lekker stom...maar gewoon niet meer bij nagedacht (komt omdat je die er pas veel later bij moet doen). Ik heb het geserveerd met krieltjes en een glas rode wijn. Ik heb trouwens ook de kruidnagelen achterwege gelaten, en ik denk niet dat ik die er ooit weer bij doe. Ik vind de smaak ervan eigenlijk echt niet lekker.
pi_74722679
quote:
Op zondag 15 november 2009 15:19 schreef DarkElf het volgende:
heb gisteren goulash opgezet, vandaag afmaken met allemaal paprika's erdoorheen.
ben benieuwd het rook al heerlijk gisteren.
was erg lekker, bijna retro
volgende keer alleen wat pittiger maken .. maar goed, eerste keer is altijd ff proberen.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zondag 15 november 2009 @ 19:18:29 #157
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_74722782
Goed bezig dames!

En Aventura, ik vind zelf champignons in stoof geen succes. Ik laat ze er meestal uit. De structuur past wat mij betreft gewoon niet bij stoof. Dat gummi-achtige in een verder zachte en smeuïge emulsie... ik vind het niks!

Maar dat ligt ongetwijfeld aan mij, want ze komen steevast in stoof-recepten voor.
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_74722853
gummi? laat je ze dan niet veel te lang erin?

Ik zelf vind champignons juist heerlijk erin, maar ze gaan er echt pas een uurtje, liefst halfuurtje voor we gaan eten in.. anders worden ze idd gummi-achtig
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zondag 15 november 2009 @ 19:22:37 #159
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_74722941
quote:
Op zondag 15 november 2009 19:20 schreef DarkElf het volgende:
gummi? laat je ze dan niet veel te lang erin?

Ik zelf vind champignons juist heerlijk erin, maar ze gaan er echt pas een uurtje, liefst halfuurtje voor we gaan eten in.. anders worden ze idd gummi-achtig
Gummi, glad, glibberig... ik kan niet zo goed uitleggen wat ik bedoel. En ik vind het pas énigszins eetbaar worden als ze er juist heel lang in zitten.

Nou ja, smaken verschillen.
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_74723086
gelukkig wel
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zondag 15 november 2009 @ 19:36:04 #161
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_74723389
Ik snap het, ik vind champignons ook alleen maar te eten als ze kort zijn gebakken, of uit de oven. In een stoofpot worden ze indd gummi. Daarom voeg ik ze meestal 30 minuten voor het serveren toe...maar nu dus vergeten. Wat mij betreft komen ze er ook nooit meer in, het is zonder minstens zo lekker!
  zondag 15 november 2009 @ 19:37:10 #162
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_74723435
M'n vent loopt nu naar de keuken om nog een hapje te nemen
  zondag 15 november 2009 @ 19:37:31 #163
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_74723449
ik vind champignonnen in de stoof eigenlijk ook niet zo lekker..

Ik ga zo de stoof die sinds vanmiddag 3 uur opstaat opsmikkelen: rundvlees met bokbier, ui, knoflook en wortel..paar laurierblaadjes erin..moet vast heerlijk zijn. En dat eet ik op met zelf gebakken broodjes, die warm uit de oven komen!
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  zondag 15 november 2009 @ 19:41:41 #164
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_74723588
Lekker AKnynke! Stoof in bier is hier ook favoriet. Goed idee om het met bock te doen nu!
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_74723623
met bier is lekker. mijn buurvrouw maakt ook een hele lekkere stoof met vlaams donker tafelbier... heb mooi dat recept ontfutseld van haar
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zondag 15 november 2009 @ 19:45:15 #166
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_74723703
Het is eigenlijk óf bouillon, óf bier óf wijn hè?
Zouden er nog andere vloeistoffen (dat klinkt een beetje vies) het proberen waard zijn?
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_74723831
'■ De soort vloeistof.

Je gebruikt bij het stoven een passende vloeistof zoals een bouillon, fond, wijn, marinade, melk of water.'

bron
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zondag 15 november 2009 @ 19:54:36 #168
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_74724040
Melk!

Bij nader inzien maak ik ook wel eens een (Mexicaanse) stoof met verse sinaasappelsap.
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_74724881
Stoven in melk... Dat klinkt als iets wat ik ooit geprobeerd moet hebben
  zondag 15 november 2009 @ 20:19:37 #170
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_74725102
quote:
Op zondag 15 november 2009 19:54 schreef Duderella het volgende:
Melk!

Bij nader inzien maak ik ook wel eens een (Mexicaanse) stoof met verse sinaasappelsap.
Oeh, dat lijkt me lekker! receptje, please?

D;r zat iets bitters in m'n stoof. Of het was het brood erbij, dat kan ook nog. Heel gek, een hele bittere nasmaak. Dat kan het bier toch niet zijn (heb nog nooit eerder in bier gestoofd)
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  zondag 15 november 2009 @ 20:47:47 #171
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_74726528
champignons er idd pas half uur van te voren bij. en aventura ik vergeet ook vaak de champignons in de bourgignon ben ook geen champignon-fan, alleen rauw met of zonder dip vind ik ze heerlijk.
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_74726959
ik doe er een half uurtje voor het eten gebakken champignons erbij, dan worden ze niet gummi-achtig.
  zondag 15 november 2009 @ 20:57:05 #173
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_74727039
ik ga dinsdag flink stoven btw. ga voor woensdag indische rijsttafel maken en heb er 3 vleesgerechten bij die gestoofd moeten wordn. is natuurlijk niet echt een potje maar met minstens zulke verrukkelijke geuren die vrijkomen Nynke heb nog nooit in bier gestoofd, dus zou t niet weten.
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
  zondag 15 november 2009 @ 21:04:05 #174
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_74727441
Da's rendang zeker. Ook heerlijk
  zondag 15 november 2009 @ 21:14:04 #175
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_74727970
quote:
Op zondag 15 november 2009 20:19 schreef AKnynke het volgende:

[..]

Oeh, dat lijkt me lekker! receptje, please?

D;r zat iets bitters in m'n stoof. Of het was het brood erbij, dat kan ook nog. Heel gek, een hele bittere nasmaak. Dat kan het bier toch niet zijn (heb nog nooit eerder in bier gestoofd)
Men neme:

1 kilo schouderkarbonade, ontdaan van bot en in stukjes (2 bij 2 cm of zoiets)
zout
anderhalve eetlepel verse tijm
halve eetlepel marjolein (marjoraan)
3 laurierblaadjes (in stukjes)
3 tenen knoflook
Dat hussel je en laat je lekker een paar uurtjes tot een nacht staan.

Zet klaar: 300 gram ui, vier tenen knoflook, 2 sinaasappels en 300 ml verse of een derde pak sinaasappelsap (al dan niet met flubbers).
Bereiding:
Pan met dikke bodem op het vuur. Klein beetje olie. Vlees er beetje bij beetje in bruinbakken. Dan vier tenen knoflook (gehakt of uit de pers) en 150 gram ui toevoegen. Even meebakken.
Schrob de sinaasappels schoon en voeg het sap én de schillen bij het vlees. Voeg ook het sap uit het pak toe. Zet het vuur laag en laat de boel 25 minuten stoven (niet langer! Dan eindig je met prut).
Haal de deksel van de pan en voeg de andere helft van de gesnipperde ui toe. Blijf roeren tot er nauwelijks meer vocht in de pan zit. Neem intussen de laurierblaadjes en de sinaasappelschillen uit de pan.
Laai het vuur nu even op en bak het vlees en de uien lekker bruin. Het begint nu heerlijk zoet te ruiken. Maak af met zout en verse peper naar smaak.

Nu alleen nog een paar wraps warm maken, de snoeperij daarin rollen en smullen maar

Met dank aan ons plaatselijke taco-restaurant.
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')