abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 12 december 2009 @ 16:24:58 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75551468
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 15:55 schreef Omnifacer het volgende:

[..]

Beste Piet,

Een stomme vraag pbb maar wat is 'doorregen' vlees?
Dat is geen stomme vraag
Doorregen vlees, of gemarmerd vlees is vlees waar vele fijne vetaders doorheen lopen.

Het vet smelt uit tijdens het bakken en geeft een mooie rijke smaak aan het vlees en een sappige structuur. Bij stoofvlees is dit belangrijk, het vlees is dan heel zacht.
Het vet is verder geen bezwaar, het smelt uit en drijft aan de oppervlakte van je stoofvlees en kan je makkelijk afscheppen, het heeft zijn werk gedaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 december 2009 @ 16:35:46 #227
64479 Omnifacer
Alles geven!11
pi_75551772
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is geen stomme vraag
Doorregen vlees, of gemarmerd vlees is vlees waar vele fijne vetaders doorheen lopen.
[ afbeelding ]
Het vet smelt uit tijdens het bakken en geeft een mooie rijke smaak aan het vlees en een sappige structuur. Bij stoofvlees is dit belangrijk, het vlees is dan heel zacht.
Het vet is verder geen bezwaar, het smelt uit en drijft aan de oppervlakte van je stoofvlees en kan je makkelijk afscheppen, het heeft zijn werk gedaan.
Ah, kijk. Bedankt! Volgende week komen mijn ouders bij mij eten, en ik weet dat ze van lekker stoofvlees houden met gekookte aardappelen. Ik ga ze dit voorschotelen, maar wil natuurlijk wel dat het goed lukt

Ik post bijna nooit in CUL maar ik lees jouw adviezen, recepten en tips altijd met veel genoegen. Thanks
pi_75552379
Ik wil morgen stoofvlees maken voor bij een etentje, maar hoe lang van te voren moet ik het dan opzetten?

Of belangrijker misschien, kan het ook te lang op staan? Of maakt een uurtje meer of minder niet zoveel uit als het heel zacht gaat?
  zaterdag 12 december 2009 @ 17:03:09 #229
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_75552516
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 16:58 schreef LieLie het volgende:
Ik wil morgen stoofvlees maken voor bij een etentje, maar hoe lang van te voren moet ik het dan opzetten?

Of belangrijker misschien, kan het ook te lang op staan? Of maakt een uurtje meer of minder niet zoveel uit als het heel zacht gaat?
's ochtends
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_75552706
Oké, dus beter te lang dan te kort zeg maar

Ik heb trouwens runderriblappen, fond, bouillonblokjes, kruidnagel, laurier, ui, paprika, wortel, foelie in huis.. nog dingen die er wel/niet bij moeten?
  zaterdag 12 december 2009 @ 17:12:02 #231
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_75552784
Ja te lang is als het soep wordt maar dat gebeurt pas na 2 dagen ofzo
Ik denk dat veel mensen azijn/mosterd/tomaatjes aanraden voor het zuur(dat maakt het vlees mals) en een stuk ontbijtkoek voor de binding.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_75552903
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 17:12 schreef Nembrionic het volgende:
Ja te lang is als het soep wordt maar dat gebeurt pas na 2 dagen ofzo
Ik denk dat veel mensen azijn/mosterd/tomaatjes aanraden voor het zuur(dat maakt het vlees mals) en een stuk ontbijtkoek voor de binding.
Mosterd heb ik, azijn.. alleen balsamicoazijn.. is dat ook lekker?
  zaterdag 12 december 2009 @ 17:16:09 #233
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_75552929
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 17:15 schreef LieLie het volgende:

[..]

Mosterd heb ik, azijn.. alleen balsamicoazijn.. is dat ook lekker?
Ik zou OF/OF doen, niet allebei

Balsamico lijkt me persoonlijk niet echt lekker voor zoiets. Maar wellicht dat Piet je een goeie tip kan geven
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_75557491
Als je het 's ochtends opzet heb je niet perse azijn nodig.
Ik zou de wortel met de ui even aanbakken, dat vind ik lekker.
Succes!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_75573443
wordt het vlees eerst een beetje stijvig? Want het staat nog niet zo heel lang op, en het is nu niet heel soepel ofzo.. Het ruikt wel lekker!
  zondag 13 december 2009 @ 12:34:04 #236
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_75573477
quote:
Op zondag 13 december 2009 12:32 schreef LieLie het volgende:
wordt het vlees eerst een beetje stijvig? Want het staat nog niet zo heel lang op, en het is nu niet heel soepel ofzo.. Het ruikt wel lekker!
Het wordt eerst rubber
Na uren valt het uit elkaar als je met een vork prikt
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 13 december 2009 @ 12:51:43 #237
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75574046
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 17:09 schreef LieLie het volgende:
Oké, dus beter te lang dan te kort zeg maar

Ik heb trouwens runderriblappen, fond, bouillonblokjes, kruidnagel, laurier, ui, paprika, wortel, foelie in huis.. nog dingen die er wel/niet bij moeten?
Steranijsje doet het altijd goed om de vleessmaak te verdiepen.
pi_75574535
quote:
Op zondag 13 december 2009 12:34 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Het wordt eerst rubber
Na uren valt het uit elkaar als je met een vork prikt
Oké, gelukkig Het heeft nog wel een uurtje of 7 te gaan..
pi_75574556
quote:
Op zondag 13 december 2009 12:51 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Steranijsje doet het altijd goed om de vleessmaak te verdiepen.
Dieeee.. heb ik niet

Maar voor de volgende keer!
  zondag 13 december 2009 @ 13:29:28 #240
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_75575284
Ik knip/plak dit even uit een email die ik ooit verstuurd heb n.a.v een recept dat bij mijn pan zat:
quote:
Benodigdheden:

- 6 stukken kip (ik heb kipfilet gebruikt, kun je zelf bepalen)
- 20 gr boter
- uitjes
- 250 gr champignons(JIJ NIET DUS )
- 200 gr spekjes
- 1 takje rozemarijn
- 2 dl witte wijn
- zout, peper
- thijm, laurier en peterselie
- 800 gr aardappelen


(mijn toevoeging)
- bleekselderij
- wortel


Braad 6 stukken kip gaar in 20 gr boter. Gooi er de fijngehakte uitjes bij, de champignons, 200 gr. spekjes, 1 takje rozemarijn.

Blussen met 2 dl goede witte wijn, op smaak brengen met zout en peper, thijm, laurier en peterselie en bedek het geheel met 800 gr in schijfjes gesneden aardappelen(kant en klaar van de Appie )

- ca. 45 minuten op een zachte pit laten koken met het deksel op de pan.

Mijn versie bleef iets langer staan.


DAARNA: dag laten staan en de volgende dag de aardappels opbakken, de kip uitpluizen en meebakken, groenten en sap uit de pan erbij.

Lekkerste is met een goede jus erover van draadjesvlees of gehaktballetjes.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_75578510
Het ruikt hier al lekker

Zit nu in: laurier, foelie kruidnagel, peper, zout, suiker, rund fond, bouillonblokje, knoflook, rozemarijn en tijm (vers)..
pi_75583219
Laatst deze gemaakt:
quote:
Goulashsoep
Ingrediënten voor 4 personen

400 g magere runderlappen
2 grote uien
1 rode paprika
40 g boter
1? eetl. paprikapoeder (mild)
2 eetl. bloem
1 klein blikje tomatenpuree
4 eetl. zure room
zout, peper
Voorbereiding

Laat het vlees in circa 15 minuten op temperatuur komen en dep het droog met keukenpapier. Snijd de runderlappen in blokjes.
. Pel en snipper de uien.
. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
Bereidingswijze

. Verhit de boter in een braadpan en wacht tot een groot deel van het schuim is weggetrokken. Bak de vleesblokjes op een hoog vuur, onder regelmatig omscheppen, rondom bruin.
. Draai het vuur laag, voeg de ui, de reepjes paprika en het paprikapoeder toe en bak het geheel 2 minuten al roerende met het vlees mee.
. Roer de bloem, de tomatenpuree en wat zout en peper door het vlees. Voeg al roerende 1 liter warm water bij het vlees en breng het vocht aan de kook. Laat het vlees op een heel laag vuur - met het deksel op de pan - gaar worden (circa 2 uur).
. Breng de soep op smaak met zout, peper en eventueel wat extra paprikapoeder. Schep de soep op soepborden met in het midden een lepel zure room.

Tip: In Hongarije wordt in de goulash meestal geen verse paprika gebruikt, maar gedroogde gemalen paprikapoeder. Het is overigens wel erg lekker om stukjes verse rode paprika in de soep mee te koken.

Bron: http://www.smulweb.nl/983832/koken/recept/Goulashsoep
Heb alleen het vlees langer laten stoven (ca 5 uur totaal) en de groenten ca 2 uur meegekookt.
Erg lekker en laat zich makkelijk invriezen
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_76109798
Hoi, help .

Ik wil een stoofpot maken, maar nog nooit gedaan.

Ik heb 550 gram runderlappen in huis, ui, knoflook, en een hoop kruiden, ontbijtkoek, balsamicoazijn, eventueel rode wijn maar liever niet, en groentebouillon. Welke hoeveelheden zou ik nou aan moeten houden? Enneh, het zijn best magere lappen, dus kan ik dan binnen 2 uur klaar zijn, of is dat ontzettend zonde?
pi_76111193
2 uur red je wel..
Lappen in blokken, even aanbraden (als het kan ze eerst met zout/peper in bloem rollen ivm binding) bouillon er over dat het vlees net onder staat met laurier en kruidnagel. Weet niet of je ui hebt, maar je kan er halvemaantjes ui bij doen (ff mee bakken met het vlees).
2 uur laten stoven en dan eventueel die ontbijtkoek er bij (heb ik zelf nooit gedaan eigenlijk) en je hebt hachee As easy as that!
pi_76111787
Lekker een halve fles rode wijn erdoor om in te koken is ook
pi_76112624
Ik heb die ontbijtkoektip uit dit topic geprobeerd en het was een succes! Zeker doen dus
pi_76117123
En over hoeveel laurier en kruidnagel spreken we dan? .
pi_76117156
2 blaadjes, 4-6 nagels ongeveer..
pi_76295201
Vanmorgen hachee gemaakt, straks aardappelkroketjes in de oven, hmmmm, lekker smullen.
  zondag 3 januari 2010 @ 10:10:52 #250
21082 Paxlie
Ies best bro
pi_76350136
Gister Goulash gemaakt, eerste keer stoven maar dat ga ik echt vaker doen. Het hele huis rook er lekker naar en het smaakte uiteindelijk heerlijk. Vanavond portie 2 eten met rijst. Heb ook een gedeelte aan mijn oma gegeven, hopelijk vind die het ook lekker, maar dat moet haast wel
Wie werd waar wanneer geboren en waarom werd hij door wie hoe genoemd?
Praten over mma? Kom naar #mma
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')