abonnement Unibet Coolblue
pi_86371560
Ik heb nog wel een nuttige bijdrage *O*

http://www.laathetmeweten.nl/index.aspx
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 13:09:02 #202
43493 numero_uno
Dat zei je ja!
pi_87454028
En toen was mijn geld ook weer op :)

Mijn cheap recept:
- Rijst (0,25)
- rode ui (0,05)
- Lente uit (0,20)
- Gele paprika (0,50)
- 2 eieren

- Rijst koken
- Paprika + ui snijden en even wokken met wat kerrie poeder :9
- Omeletje bakken met je eieren!

Super lekker, goedkoop en gezond
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:20:07 #203
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_87456480
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 13:09 schreef numero_uno het volgende:
En toen was mijn geld ook weer op :)

Mijn cheap recept:
- Rijst (0,25)
- rode ui (0,05)
- Lente uit (0,20)
- Gele paprika (0,50)
- 2 eieren

- Rijst koken
- Paprika + ui snijden en even wokken met wat kerrie poeder :9
- Omeletje bakken met je eieren!

Super lekker, goedkoop en gezond
:D Dat klinkt best lekker en die ingredienten heb ik altijd allemaal wel in huis ^O^
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  Moderator donderdag 2 december 2010 @ 21:40:20 #204
45833 crew  Fogel
pi_89450386
quote:
» Er is al 51 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk je of het zinvol is dit topic omhoog te schoppen. Klik hier om tóch te reageren.
Ja, het is zinvol. Mensen die hier om advies vragen om zo goedkoop mogelijk in een eerste levensbehoefte te kunnen voorzien, vinden het vast ook nuttig om van dit initiatief af te weten: FOK!kers Helpen FOK!kers FAQ
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
pi_94291068
Er is weer vraag naar de tips, dus een schopje.

Ik ben blij met de site: http://www.robsbudgetmenus.nl/
pi_94301633
1 blik ratatouille
1 blikje tonijn op water.
In pan verwarmen
Beetje knoflook, beetje italiaanse kruiden naar smaak erin. ( eventueel blikje tomatenpuree als het geheel een beetje te bleek uitziet)
Pasta ( penne) erbij koken.
En hap.

[ Bericht 17% gewijzigd door quirina op 18-03-2011 18:52:27 ]
pi_94319493
Mijn bijdrage:

1 blik Red Kidney Beans (Euroshopper; ~40cent)
1 blik Mais (Euroshopper ~45cent)
1/2 pakje spekjes (Euroshopper ~40cent)
1 ui (Toko ~10cent)
1 teentje knoflook (Toko ~5cent)
1 blikje gepelde tomaten (Euroshopper ~30cent)
1 blikje tomatenpuree (AH cheap merk ~5cent)
paar jalapenopepers (AH ~5cent)
Kruiden (Toko ~10cent)
Rijst (Euroshopper~30cent)

--

Spekjes bakken
Ui en knoflook toevoegen
Bonen en mais toevoegen
Gepelde tomaten snijden en toevoegen
Tomatenpuree toevoegen en geheel goed doorwarmen
Pepers toevoegen
Kruiden toevoegen (vind zelf gerookt paprikapoeder en komijn lekker)

Serveren met rijst. Hier eet je zo'n 2x van en is zeer lekker, zelfs als je eters hebt en je hebt het lekker gekruid krijg ik hier complimenten over :P

Kosten per portie: 1,10 euro :)
pi_94370446
Overmorgen ga ik ook op mezelf wonen (student).
Dit topic komt dus wel erg van pas.. De eerste dag dag ik maar eens lekker wat pastasaus en gehaktballetjes maken voor in de vriezer (gelukkig 2 lades).
Uiteraard komt er ook brood en diepvriesgroenten in de vriezer te liggen..

Verder nog dingen die ALTIJD in de vriezer moet hebben liggen?
Noem me maar Majesteit
  zondag 20 maart 2011 @ 12:43:34 #209
103930 Ewelina
Ik ben ik
pi_94370503
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 12:41 schreef lauwert het volgende:
Overmorgen ga ik ook op mezelf wonen (student).
Dit topic komt dus wel erg van pas.. De eerste dag dag ik maar eens lekker wat pastasaus en gehaktballetjes maken voor in de vriezer (gelukkig 2 lades).
Uiteraard komt er ook brood en diepvriesgroenten in de vriezer te liggen..

Verder nog dingen die ALTIJD in de vriezer moet hebben liggen?
Pizza voor noodgevallen. Daarnaast van die ubercheape satésticks uit de vriezer van de euroshopper, voor 28ct. En evt. diepvriesgroenten.
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_94370600
altijd 1 complete maaltijd in je vriezer voor als je avond geen tijd hebt om naar de winkel te gaan.
iets van pizza idd, restjes, pasta saus enz.
ook handig: diepvries aardappel, iets van vlees/vis(aanbiedingen) en diepvries groente. maar daar moet je maar net ruimte voor hebben.
pi_94417474
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 12:46 schreef loecje het volgende:

ook handig: diepvries aardappel,
dat is naar verhouding een duur product. Een zak aardappelen is goedkoper.
pi_94417720
Of op de markt kopen, dan kun je precies de juiste hoeveelheid kopen die je nodig hebt.
pi_94431759
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 13:45 schreef Oceanonix het volgende:

[..]

dat is naar verhouding een duur product. Een zak aardappelen is goedkoper.
klopt. maar aardappels lopen bij mij altijd uit(geen keuken/koude plaats). die moet ik direct opmaken(max 2dagen laten liggen) en kleine zakjes aardappels zijn ook duur.
verse aardappels invriezen is bah maar wel handig voor een snelle maaltijd.

[ Bericht 2% gewijzigd door loecje op 21-03-2011 19:53:31 ]
  maandag 21 maart 2011 @ 20:08:25 #214
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_94436022
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2011 18:54 schreef loecje het volgende:

[..]

klopt. maar aardappels lopen bij mij altijd uit(geen keuken/koude plaats). die moet ik direct opmaken(max 2dagen laten liggen) en kleine zakjes aardappels zijn ook duur.
verse aardappels invriezen is bah maar wel handig voor een snelle maaltijd.
Dan kun je beter hutspot of zo maken en die invriezen.
Max,2 dagen is wel heel extreem, ik heb ze gewoon in een curverbak in een keukenkastje liggen, gaat weken goed hoor, want ik eet ze amper.
En ik koop dan ook liever zo een grote goedkope zak bij de Aldi en dat ik de helft weggooi uiteindelijk dan dat ik zo een dure kleine zak koop.
Als ze niet meer helemaal hard zijn kun je ze ook nog prima in water leggen en dr dan verse frietjes van snijden , smaken ze weer helemaal prima ^O^
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_94436272
hutspot uit de vriezer vind ik ook niet eetbaar. alles met (verse)aardappels uit de vriezer eigenlijk niet.

ik heb alles in 1(studenten)kamer. die kamer is ongeveer 20graden(nee niet regelbaar), dat vinden aardappels niet leuk.
  maandag 21 maart 2011 @ 20:13:12 #216
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_94436335
Hutspot uit de vriezer opbakken met boter in de pan is heel lekker hoor !
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
  dinsdag 22 maart 2011 @ 13:19:56 #217
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_94464924
Tof topic!

In Engeland heb ik echt heeel vaak linzen-met-rijst-prutje gegeten :P Jeugdsentiment, goed vullend, en goedkoop!

Rijst en linzen koken met wat zout, bij mekaar, in een koekenpannetje een gesnipperd uitje bakken met wat spekjes, en dat bij de linzen en rijst mikken, roeren, klaar. :Y)

Ook lekker: maissoepje. Witte bonen in een pannetje mikken, met wat water en melk, laten pruttelen, na een tijdje mais erbij, pruttel, weer in een koekenpannetje ui+spekjes bakken, dat erdoor, afmaken met wat paprikapoeder en verse basilicum.
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  woensdag 23 maart 2011 @ 14:39:52 #218
3432 Whiteguy
TÜV geprüft
pi_94511149
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 12:41 schreef lauwert het volgende:
Overmorgen ga ik ook op mezelf wonen (student).
Dit topic komt dus wel erg van pas.. De eerste dag dag ik maar eens lekker wat pastasaus en gehaktballetjes maken voor in de vriezer (gelukkig 2 lades).
Uiteraard komt er ook brood en diepvriesgroenten in de vriezer te liggen..

Verder nog dingen die ALTIJD in de vriezer moet hebben liggen?
Maak een pan verse soep en vries wat je over hebt in. Bij voorkeur in van die 1-portie diepvriesbakjes.
pi_94517323
Ooh dit is echt leuk!
Hier ook maar een bijdrage. Dit recept . Je proef bijna geen verschil met de lekker maar veel goedkoper!

Spagetti All'amatriciana, voor zo'n 4 personen.
1 pak spaghetti. 80ct.
1 blik tomatenblokjes ipv verse tomaten, smaakt hetzelfde als verse tomaten na opwarmen. 35 ct.
2 uien in dunne plakjes. 50ct voor zo'n 10 uien.
Pakje Spekreepjes ipv pancetta, 79ct.
ongeveer 2 knoflookteentjes voor extra smaak (te weinig om uit te rekenen)
1 chilipeper, zo'n 30ct
peper en zout heb je altijd wel thuis.

Totaal: 2,74 :D
  woensdag 23 maart 2011 @ 18:58:05 #220
3432 Whiteguy
TÜV geprüft
pi_94521460
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 12:41 schreef lauwert het volgende:
Overmorgen ga ik ook op mezelf wonen (student).
Dit topic komt dus wel erg van pas.. De eerste dag dag ik maar eens lekker wat pastasaus en gehaktballetjes maken voor in de vriezer (gelukkig 2 lades).
Uiteraard komt er ook brood en diepvriesgroenten in de vriezer te liggen..

Verder nog dingen die ALTIJD in de vriezer moet hebben liggen?

Is ook handig. Een kilo diepgevroren paprika reepjes. Hoef je nooit een halve paprika weg te gooien.
pi_94609459
Schaamteloze tvp. Ik wil wat meer op mijn budget letten en ik eet eigenlijk weinig gevarieerd, begin sommige dingen echt spuugzat te worden omdat ik het zo vaak eet :+
I reject reality and substitute my own
  vrijdag 25 maart 2011 @ 20:38:31 #222
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_94613996
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 18:58 schreef Whiteguy het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Is ook handig. Een kilo diepgevroren paprika reepjes. Hoef je nooit een halve paprika weg te gooien.
Of koop gewoon een zak verse op de markt , snij ze zelf en vries ze in, doe ik ook altijd, is nog goedkoper ^O^
Witbroodmix is ook altijd handig om in huis te hebben.
Mbv water en een beetje olie kun je daar een goede pizzabodem van maken, en daaro kun je restjes kwijt als je bv pasta gemaakt hebt maar wat ingredienten over hebt, en broodbeleg en zo ^O^
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_94679202
Ik had afgelopen week nog even iets gemaakt wat ik me uit mijn studententijd herinner als vrij uitgebreid/lekker en niet zozeer heel goedkoop. Ik at toen ook niet zo goedkoop, maar ik ging dit dus weer eens maken en kwam erachter hoe spotgoedkoop het eigenijk is.

Je koopt de goedkoopste witvis uit het vriesvak, koolvis of heek, gewoon zo'n pakje met 4 van die blokjes, een pakje bladerdeeg en een kuipje budget/euroshopper kruidenkaas met knoflook, garlan heet die bij de AH. Vooral bij de kaas is het belangrijk dat je de allergoedkoopste neemt, en niet alleen voor de prijs.

Dan neem je zo'n blokje vis, halveer je die, smeer die goed in met een teen knoflook, letterlijk dus, teen door midden en er mee smeren, andere helft voor de onderkant etc. peper en zout erop, leg die diagonaal op een (opgerekt) bladerddeegje, en daar dan een kwart van het kuipje roomkaas op. Bladerdeeg dichtvouwen, en dan een kleine 25 minuten in de voorverwarmde oven op een dikke 200 graden. 20 mintuen of 225 is net iets te bruin, 25 minuten op 200 is net iets te zacht, maar dat zal per oven verschillen.

Vis is 1,20 meen ik, kaas is 60 ct geloof ik en bladerdeeg 1 euro. Per bladerdeegunit kom ik dan op 120/8+60/4+1/10= 40 cent! Niet duur voor een lekker bladerdeeghapje lijkt me, al weet ik de normen hier niet. Ik doe dan vaak 4 per persoon + salade of peultjes, maar de meeste mensen hebben genoeg aan 3, 2 met aardappels of zo erbij en je zit vol. 1,60 dus en dan hoeft er alleen nog maar iets van groente bij. En voor de echte krentekakkers zou 1 per persoon ook nog kunnen. Vanwege de verpakking van de vis maak ik het in een veelvoud van 4.

Het lijkt een wat rare combi, maar ik eet het echt omdat ik het lekker vind, en het wordt niks lekkerder van duurdere vis en kaas, en de goedkoopste kaas smelt juist het mooist. Citroen kan er nog op, insmeren met verse knoflook is lekkerder, maar dat doet er allemaal neit zoveel toe, het kan allemaal zonder en nog goedkoper en dan is het ook lekker.

Je moet alleen even opletten dat de vis niet te ver ontdooit wanneer je aan het vouwen bent, want dan wordt die overgaar, en dat de kaas mooi koud is zodat je er mooie kwarten bovenop kunt leggen. Meestal komt het perfect uit als ik na het aanzetten van de oven (een kleine 25 minuten voorverwarmen) de vis uit de vriezer haal Hierbij begint de timing van het koken al voordat het in de oven gaat. Ook willen ze nog wel eens lek gaan, dat geeft niet zoveel, maar het is jammer van de 3 ct aan kaas die er dan uitloopt natuurlijk. Ik heb daar wel last van gehad toen de glazen bakplaat was gesneuveld en ik het in een schaal en op zilverpapier probeerde, nu met een metalen bakplaat niet zo. Bakpapier heb ik nooit geprobeerd. Het zal ermee te maken hebben dat het bladerdeeg aan de onderkant nog niet gaar is als de kaas al wel begint te smelten.

Ik ben benieuwd.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_94679321
dat valt best een keer te proberen.
vind die goedkope diepvries vissen vaak zo droog, maar misschien valt het met kruidenboter en bladerdeeg wel mee.
pi_94679727
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2011 17:47 schreef loecje het volgende:
dat valt best een keer te proberen.
vind die goedkope diepvries vissen vaak zo droog, maar misschien valt het met kruidenboter en bladerdeeg wel mee.
Kruidenkaas he, pas op. Ik zou het wat betreft het droge eigenlijk niet weten, ik zou geen andere toepassing voor zo'n blokje diepvries vis weten dan dit. Ik heb het ook wel eens geprobeerd met duurdere vis, en kaas, maar het mooie is dat dat echt niks toevoegt. En die kaas en vis wordt een smeuiig geheel.
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 17:14 schreef _Loki het volgende:
Ooh dit is echt leuk!
Hier ook maar een bijdrage. Dit recept . Je proef bijna geen verschil met de lekker maar veel goedkoper!

Spagetti All'amatriciana, voor zo'n 4 personen.
1 pak spaghetti. 80ct.
1 blik tomatenblokjes ipv verse tomaten, smaakt hetzelfde als verse tomaten na opwarmen. 35 ct.
2 uien in dunne plakjes. 50ct voor zo'n 10 uien.
Pakje Spekreepjes ipv pancetta, 79ct.
ongeveer 2 knoflookteentjes voor extra smaak (te weinig om uit te rekenen)
1 chilipeper, zo'n 30ct
peper en zout heb je altijd wel thuis.

Totaal: 2,74 :D
Wat je ook nog kunt doen is je slager vragen of die kinnenbakspek heeft. Dat ziet er niet uit, en dat gebruikt de slager zelf voor zijn worst en zo, maar is het meest smaakvolle spek, duur kan het niet zijn. Ik ga zelf altijd naar een biologisch/ambachtelijke slager en van goed spek heb je gewoon veel en veel minder nodig. Of het tegen 79 ct op kan weet ik niet, maar ik vind het nooit zo lekker als de tomatensaus van je spaghetti afglijdt omdat je veel spek nodig hebt omdat er zo weinig smaak aan je spek zit.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')