abonnement Unibet Coolblue
pi_62730205
Hoi!

Ik kon hier zosnel geen info over vinden en ik vroeg me af of julie me mischien van meer inzicht kunnen voorzien.

Ik vroeg me af of er hier mensen zijn die mischien ervaring hebben met 'proefdier' zijn.
Dus vrijwillig medicijnen testen voor een vergoeding.

Ik vroeg me af welke bedrijven gebruik maken van testpersonen en welke bedrijven de hoogste vergoedingen betalen.

Zou jij testpersoon willen zijn en wat is een gangbare vergoeding?


Worden testpersonen wettelijk beschermd?

Dat je bv. niet met HIV geinjecteerdt wordt, en dan een experimenteel anti-aids middel mag gaan testen.
Dus, is er een soort van overkoepelende medische organisatie die controleert of je niet aan een buitensporig medisch risico wordt blootgesteld, in verhouding tot de vergoeding die je krijgt?

Iemand info met links of inzichten?

Alvast bedankt en laten we er aub. een volwassen & informatief topic van maken.
  maandag 27 oktober 2008 @ 20:29:32 #2
136730 PiRANiA
All thinking men are atheists.
pi_62730540
Ik zou het NOOIT doen.

je zal er maar wat aan over houden alleen maar voor wat geld..
pi_62731970
Vermijd alles maar waar quarantaine bij staat, rest is te doen.
pi_62732962
--> [WFL]
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy?
pi_62735092
De controle's zijn ontzettend strikt en je zult nooit met iets besmet worden ten behoeve van het testen van een geneesmiddel. Garantie heb je echter nooit want de testen zijn er nu eenmaal niet voor niks, die zijn om onzekerheden uit te sluiten en in gecontroleerde situaties bijwerkingen op te sporen, wat die ook mogen zijn.
Trust me, I know what I'm doing.
pi_62735423
Ik heb zelf 1 keer meegedaan met dit bedrijf. Op hun website kun je wel allerlei informatie vinden over veiligheid enzo.

Ik kreeg toen iets van 100 euro per dag. Het middel dat we toegediend kregen, was toen al eerder aan andere patienten toegediend. Bij ons ging het alleen om de invloed van vet eten op dat medicijn.

Het onderzoek was echt superrelaxed. Studieboeken meenemen en lekker relaxen. Woonkamers, computers, en andere ontspanningsmogelijkheden waren er aanwezig. Je hoefde je niet te vervelen.
...men begint immers altijd te moraliseren als de zaken mislopen en men ergert zich over de moraal zolang men haar comfortabel tegenover het recht van meningsuiting en op pluralisme kan stellen. (Benedictus XVI)
pi_62735568
ik heb het 1 keer gedaan (placebo groep!) en ga het waarschijnlijk binnenkort nog een keer doen. het is behoorlijk relaxed, mij bevalt het prima. ik kijk wel een beetje aan wat voor onderzoek ik mee doe. zal nooit medicijnen voor schizofrenie of zo op me laten testen, dat vind ik iets te lijp. vorige keer meegedaan aan een onderzoek naar een middel tegen schimmelinfecties, deze keer aan een middel tegen diabetis.
pi_62764954
Ik doe mee aan een studie naar een nieuw pneumococcenvaccin van GlaxoKlineSmith. Het is een bestaand geneesmiddel dat gemodifieerd is. De studie wordt uitgevoerd in het Centrum voor Vaccinologie van het UZ Gent.

Ieder geneesmiddel wordt in verschillende fases getest en bij de laatste fases worden pas mensen gebruikt. Het moet ook via de ethische comissie van het ziekenhuis passeren. Mijn vaccin zit in fase 3 wat normaal gezien zonder risico is. Ik krijg 2x een spuitje en moet 9 keer bloed en urine geven. Per bezoek krijg ik 50 euro. Bij de meeste geneesmiddelenstudies in het UZ Gent krijg je meestal 50 euro per bezoek en ik vermoed dat dit iets te maken heeft met belastingvrij zijn.
Studies waarvoor je in het ziekenhuis moet blijven, worden veel meer betaald.
Sex is not the answer. Sex is the question. 'Yes' is the answer.
Nu ook op foto verkrijgbaar
pi_62769225
Op mijn universiteit heb je vaak van die posters hangen voor geneesmiddelenonderzoek. Soms worden alleen rechtshandigen gevraagd. Ik vraag mij af waarom. Is dit bij de meeste onderzoeken zo?
Winnaar van de POL Ton Elias Trofee - Beste nieuwkomer in '08
Atheïst - Conservatief - Republikeins - Realist. Duidelijk?
pi_62790962
Ik heb toch nog nooit gezien dat ze alleen rechtshandigen vragen. Rokers worden meestal geweigerd en de studies zijn meestal leeftijdsgebonden. Bv: nu loopt bij ons een onderzoek naar een nieuw griepvaccin maar alleen voor 65+

Voor de geInteresseerden uit de buurt van Gent: www.cevac.be
Sex is not the answer. Sex is the question. 'Yes' is the answer.
Nu ook op foto verkrijgbaar
pi_62798023
quote:
Op dinsdag 28 oktober 2008 23:36 schreef Scaurus het volgende:
Op mijn universiteit heb je vaak van die posters hangen voor geneesmiddelenonderzoek. Soms worden alleen rechtshandigen gevraagd. Ik vraag mij af waarom. Is dit bij de meeste onderzoeken zo?

Bij ons op de uni lopen iets van 12 onderzoeken, waarvoor allemaal rechtshandigen worden gevraagd. Deze onderzoeken draaien dan ook allemaal om gedrag dus dan is het begrijpelijk. De link rechtshandigheid-medicijn kan ik even niet bedenken..
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_67094243
Naast goede ervaringen, goede en kwalificeerde medewerker en zeer positieve punten het volgende.

Men probeert tot vier keer succesloos verblijfcanules in je aderen te prikken met proberen en drukken, onaangenaam.

Bij aanbrengen van de EEG elektroden op uw hoofd word ge scrupt. In enkele gevallen word het houtstokje in dit hout geboord zodat daadwerkelijke wonden ontstaan.

Een prikdag kan om de 15 min handelingen hebben en tot naar middernacht uitlopen. Tot twaalf mensen continu in de kamer, 5 proefp. /7 medew, naast elkaar lopende onderzoeken, continue gepiep en gesprek.

Slechte nachtrust mogelijk,activiteiten beweging, geluid en onrust van anderen soms tot na middernacht en voor 6.

Enkele Personeel misbruik positie,vooral als zij alleen zijn, minder vriendelijk tot aanmatigend, vermindert het vertrouwen op een goede behandeling. Vrees voor grof uitgevoerde handelingen gerechtvaardigd. Met aan en opmerkingen, intimideerden en dreigend met waarschuwing of boete. De macht van de kleine man/vrouw

Apparaten die niet goed functioneren uitvallen tijdens metingen. Kabel verkeert aanbrengen. Niet iedereen weet direct of is zeker hoe machines bedient moeten.

Toilet afgesloten, men moet soms lang wachten op de sleutel en vaker navragen en het lijkt soms dat je iemand lastig valt.

Men wijkt onaangemeld af van de daglijsten af zodat men onnodig veel te vroeg opstaat of lang ergens wacht

Het kan zijn dat en kamer heeft slechte lucht niveau, geur en hygiëne van andere. Badkamer waar men snel voetschimmel kan krijgen.

Bij inlichtingen voor het onderzoek word aangeven dat men veel bespreken kan en hierdoor een gerechtwaardig vertrouwen aan de patiënt geeft dat er flexibiliteit zijn die er misschien niet is. Alles schriftelijk geven laten

Verpleegsters, arts, administratie of ander die toegang hadden of kunnen je informatie en versleutelde of zogenaamde anonieme gegevens wel samenvoegen.

Slechts 1 op de 10.000 nieuwe stoffen bereikt uiteindelijk de markt dus wel veel uitzonderlijke risicoloos zijn.

Je mag niet zomaar naar buiten, ook niet in de tuin of binnenplaats. Je moet altijd vragen en als je mag dan mag je niet alleen gaan.
  maandag 16 maart 2009 @ 10:46:15 #13
36971 Invictus_
Religieuze Minderheid
pi_67095197
quote:
Op maandag 16 maart 2009 10:11 schreef PeterJensen het volgende:

Welke crappy vertaalservice heb je gebruikt?

Het was flink om puzzelen de betekenis achterhaald te hebben van sommige zinnen.
Now I'm walking on the sunnyside of the street
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')