Furikakequote:Op vrijdag 12 september 2008 10:25 schreef Tokay het volgende:
Goedemorgen. Vraagje aan huuphuup: wat zit er in die plastic zakjes met Shin Chan-afbeelding?
1 keer zelf gemaakt en kon prima in de vriezer. Geloof dat het wel een beetje de standaard bewaar methode is voor als je een hoop hebt. Bij de toko van mijn tante lagen de zelf gemaakte lempers ook in de vriezer. Vanuit de vriezer magnetronnen en klaar.quote:Op vrijdag 12 september 2008 10:21 schreef huuphuup het volgende:
wat doe je! Ik heb echt schreeuwende honger nu...
kun je die lempers nou een beetje behoorlijk invriezen? Ik ben er altijd een beetje huiverig voor; Onigiri vries ik heel soms in, maar ik merk dat ik dan toch de rijst-textuur achteruit vind gaan. Even 5 seconden in de magnetron lost een hoop op, maar nie alles...
ja ik denk dat je het wel zo kunt zien ja, seroendeng beetje de indische furikake. Je strooit het gewoon over je plain rijst heen als smaakmaker voor de rijst. Of je kunt het ook door de rijst heen mengen. Net wat je zelf liever hebt.quote:Op vrijdag 12 september 2008 10:34 schreef Tokay het volgende:
Furikake?! Ik spreek geen Japans. Is dat een smaakmaker?
Ik ga wel even Googlen...
Aha!
Is dat een beetje te vergelijken met hoe je seroendeng gebruikt, of zo?
Ik weet niet meer precies waar ik het ben tegen gekomen, maar onigiri invriezen is ook wel goed mogelijk zonder kwaliteits verlies. Ik herinner met iets over ze individueel in plastic wrap in te vriezen en ze zo ook te laten ontdooiten, zodat de rijst niet uitdroogt.quote:Op vrijdag 12 september 2008 10:21 schreef huuphuup het volgende:
kun je die lempers nou een beetje behoorlijk invriezen? Ik ben er altijd een beetje huiverig voor; Onigiri vries ik heel soms in, maar ik merk dat ik dan toch de rijst-textuur achteruit vind gaan. Even 5 seconden in de magnetron lost een hoop op, maar nie alles...
Ah okay, bedankt.quote:Op vrijdag 12 september 2008 10:40 schreef n0a het volgende:
[..]
1 keer zelf gemaakt en kon prima in de vriezer. Geloof dat het wel een beetje de standaard bewaar methode is voor als je een hoop hebt. Bij de toko van mijn tante lagen de zelf gemaakte lempers ook in de vriezer. Vanuit de vriezer magnetronnen en klaar.
Ja dat deed ik ook regelmatig, toen ik nog een grotere vriezer had. Maar ik moet zeggen dat ik toch wel iets verschil in kwaliteit merk. Maakt niet zoveel uit of ik het op kamertemperatuur liet ontdooien of even in de magnetron popte. Het smaakte gewoon ik weet niet... niet vers I guess.quote:Op vrijdag 12 september 2008 10:54 schreef Zwaalie het volgende:
[..]
Ik weet niet meer precies waar ik het ben tegen gekomen, maar onigiri invriezen is ook wel goed mogelijk zonder kwaliteits verlies. Ik herinner met iets over ze individueel in plastic wrap in te vriezen en ze zo ook te laten ontdooiten, zodat de rijst niet uitdroogt.
Nee hoor, je bent helemaal geen zeikerd. Ik heb het alleen online gelezen en ik hou zelf ook het meeste van verse sushi en onigiri. Ik heb zelf van die plasticjes gekocht van iemand in Japan, speciaal om driehoekige onigiri in te verpakken waarbij je de nori apart mee kan nemen en die er pas om doet als je hem opeet.quote:Op vrijdag 12 september 2008 10:56 schreef huuphuup het volgende:
Maar ik ben ook wel een rijst-junkie die waarde hecht aan lekkere rijst enzo hoor, dus ik ben een zeikerd
Het is iets ingewikkelder dan dat, maar je hebt verder helemaal gelijk. Het is een koreaans gerecht, en koreaanse keuken is verre van speciaal, eigenlijks helemaal niet speciaal.quote:Op vrijdag 12 september 2008 18:19 schreef BBQ-kip het volgende:
Wat is er nou zo "bijzonder"aan bibimpap? Als ik een beetje op google kijk is het rijst met gemengde groenten en vlees/vis, toch? Wat is het precies en hoe kun je het maken?
Vertel, vertel! Nu ben ik echt benieuwd! Wat is het ingewikkelde eraan?quote:Op vrijdag 12 september 2008 18:23 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
Het is iets ingewikkelder dan dat, maar je hebt verder helemaal gelijk. Het is een koreaans gerecht, en koreaanse keuken is verre van speciaal, eigenlijks helemaal niet speciaal.
Zo, dat klinkt lekker genuanceerd.quote:Op vrijdag 12 september 2008 18:23 schreef DarkerThanBlack het volgende:
koreaanse keuken is verre van speciaal, eigenlijks helemaal niet speciaal.
Hoe ingewikkeld is risotto maken? Rijst even in de olie bakken, daarna langzaam bouillon toevoegen. Zo simpel is het!quote:Op vrijdag 12 september 2008 18:37 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
Vertel, vertel! Nu ben ik echt benieuwd! Wat is het ingewikkelde eraan?
Woops! Je hebt nog gelijk ook! De reden waarom het op verschillende manier wordt gespeld is omdat er in Korea geen onderscheid wordt gemaakt tussen de b en de p. Zo wordt de stad Pusan ook wel Busan genoemd.quote:Op vrijdag 12 september 2008 19:04 schreef Beelzebufo het volgende:
En zoiets zal het ook wel met bibimpbap zijn.
Belangrijk ingredient is de red pepper paste (op de foto is het het potje links onder) wat natuurlijk een vrij dominante smaak heeft. Veel eraan verknallen kan je dus niet, behalve als je niet van heet houdt. Die red pepper paste is vaak wel te krijgen in de Aziatische toko. Dun Yong in Amsterdam verkoopt het en Shilla in Buitenveldert ook.quote:Op vrijdag 12 september 2008 19:14 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik vind het alleen soms een beetje lastig om goed de kruiding voor elkaar te krijgen.
kimchi!quote:Op vrijdag 12 september 2008 21:43 schreef Zwaalie het volgende:
[..]
Woops! Je hebt nog gelijk ook! De reden waarom het op verschillende manier wordt gespeld is omdat er in Korea geen onderscheid wordt gemaakt tussen de b en de p. Zo wordt de stad Pusan ook wel Busan genoemd.
[..]
Belangrijk ingredient is de red pepper paste (op de foto is het het potje links onder) wat natuurlijk een vrij dominante smaak heeft. Veel eraan verknallen kan je dus niet, behalve als je niet van heet houdt. Die red pepper paste is vaak wel te krijgen in de Aziatische toko. Dun Yong in Amsterdam verkoopt het en Shilla in Buitenveldert ook.
Helemaal vergeten om te noemen als ingredient bij de bibimbap is kimchi. De meest bekende kimchi bestaat uit gefermenteerde kool. Het is zowel ready made te krijgen als zelf te maken. Smaak is lastig te beschrijven, maar is zeker wel apart. Je houdt er van of niet.
Dank voor de verbetering. Maar is het nou Pusan of Busan?quote:Op vrijdag 12 september 2008 22:24 schreef huuphuup het volgende:
[..]
En dat van busan/pusan klopt niet helemaal. Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen een b-klank en een p-klank en zelfs een aangeblazen p klank ㅂ ㅃ en ㅍ namelijk. Het verschil zit hem in de verschillende transcriptie methoden die jammer genoeg door elkaar heen gebruikt worden overal.
hangt er vanaf welke stijl je aan houdt dus voor romanization. In McCune-Reischauer (heeft mijn persoonlijke voorkeur) is het Pusan. In de Revised Romanization is het Busan. Omdat de Revised Romanization door de overheid aangehouden wordt ga ik er vanuit dat het officieel Busan is.quote:Op zaterdag 13 september 2008 14:48 schreef Zwaalie het volgende:
[..]
Dank voor de verbetering. Maar is het nou Pusan of Busan?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |