abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 12 september 2008 @ 10:25:11 #76
71048 Tokay
makes your day!
pi_61571063
Goedemorgen. Vraagje aan huuphuup: wat zit er in die plastic zakjes met Shin Chan-afbeelding?
"Are we going to be friends forever?", asked Piglet. "Even longer", Pooh answered.
- A.A. Milne, Winnie the Pooh
pi_61571123
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 10:25 schreef Tokay het volgende:
Goedemorgen. Vraagje aan huuphuup: wat zit er in die plastic zakjes met Shin Chan-afbeelding?
Furikake
Ik vind het wel prettig die kleine zakjes, lekker makkelijk hoewel milieutechnisch niet helemaal verantwoord
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
  vrijdag 12 september 2008 @ 10:34:06 #78
71048 Tokay
makes your day!
pi_61571256
Furikake?! Ik spreek geen Japans. Is dat een smaakmaker?
Ik ga wel even Googlen...

Aha!
Is dat een beetje te vergelijken met hoe je seroendeng gebruikt, of zo?
"Are we going to be friends forever?", asked Piglet. "Even longer", Pooh answered.
- A.A. Milne, Winnie the Pooh
pi_61571412
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 10:21 schreef huuphuup het volgende:

wat doe je! Ik heb echt schreeuwende honger nu...

kun je die lempers nou een beetje behoorlijk invriezen? Ik ben er altijd een beetje huiverig voor; Onigiri vries ik heel soms in, maar ik merk dat ik dan toch de rijst-textuur achteruit vind gaan. Even 5 seconden in de magnetron lost een hoop op, maar nie alles...
1 keer zelf gemaakt en kon prima in de vriezer. Geloof dat het wel een beetje de standaard bewaar methode is voor als je een hoop hebt. Bij de toko van mijn tante lagen de zelf gemaakte lempers ook in de vriezer. Vanuit de vriezer magnetronnen en klaar.
pi_61571703
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 10:34 schreef Tokay het volgende:
Furikake?! Ik spreek geen Japans. Is dat een smaakmaker?
Ik ga wel even Googlen...

Aha!
Is dat een beetje te vergelijken met hoe je seroendeng gebruikt, of zo?
ja ik denk dat je het wel zo kunt zien ja, seroendeng beetje de indische furikake. Je strooit het gewoon over je plain rijst heen als smaakmaker voor de rijst. Of je kunt het ook door de rijst heen mengen. Net wat je zelf liever hebt.
Warm, koud maakt niet uit. Ik eet soms als lunch ook wel eens gewoon een kommetje hete rijst met furikake eroverheen. Lekker
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_61571760
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 10:21 schreef huuphuup het volgende:
kun je die lempers nou een beetje behoorlijk invriezen? Ik ben er altijd een beetje huiverig voor; Onigiri vries ik heel soms in, maar ik merk dat ik dan toch de rijst-textuur achteruit vind gaan. Even 5 seconden in de magnetron lost een hoop op, maar nie alles...
Ik weet niet meer precies waar ik het ben tegen gekomen, maar onigiri invriezen is ook wel goed mogelijk zonder kwaliteits verlies. Ik herinner met iets over ze individueel in plastic wrap in te vriezen en ze zo ook te laten ontdooiten, zodat de rijst niet uitdroogt.
pi_61571765
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 10:40 schreef n0a het volgende:

[..]

1 keer zelf gemaakt en kon prima in de vriezer. Geloof dat het wel een beetje de standaard bewaar methode is voor als je een hoop hebt. Bij de toko van mijn tante lagen de zelf gemaakte lempers ook in de vriezer. Vanuit de vriezer magnetronnen en klaar.
Ah okay, bedankt.
Ja, ik ben altijd beetje huiverig voor grote hoeveelheden maken want wij hebben maar een heel klein vriesvakje en die ligt al best wel vol dus als het stiekem dan ook nog eens niet zo heel lekker is dan bespaar ik me die vriezer-ruimte liever. Maar dit wordt dus van het weekend lemper maken zodat ik ze ook komende week nog in mn bento mee kan nemen!!
Mensen nog persoonlijke tips voor vulling die lekker is? Ik hou op zich wel van beetje pedis, maar zoet of kokos is ook lekker
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_61571811
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 10:54 schreef Zwaalie het volgende:

[..]

Ik weet niet meer precies waar ik het ben tegen gekomen, maar onigiri invriezen is ook wel goed mogelijk zonder kwaliteits verlies. Ik herinner met iets over ze individueel in plastic wrap in te vriezen en ze zo ook te laten ontdooiten, zodat de rijst niet uitdroogt.
Ja dat deed ik ook regelmatig, toen ik nog een grotere vriezer had. Maar ik moet zeggen dat ik toch wel iets verschil in kwaliteit merk. Maakt niet zoveel uit of ik het op kamertemperatuur liet ontdooien of even in de magnetron popte. Het smaakte gewoon ik weet niet... niet vers I guess.
Maar ik ben ook wel een rijst-junkie die waarde hecht aan lekkere rijst enzo hoor, dus ik ben een zeikerd
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_61571867
Kip met kokos, kemirienoten, djinten en palmsuiker
pi_61573061
En weer een pakketje gekregen met vormpjes
pi_61575286
Ooh, elke keer als ik dit topic open denk ik , en dan ga ik lezen, en dan doet mijn maag . En dat ligt NIET aan de prachtige bento's, maar aan dat dwarse kind-to-be van mij.
Hopelijk gaat het nu snel over en kan ik mijn bento-gear gaan gebruiken!
Eva en Maria
pi_61580015
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 10:56 schreef huuphuup het volgende:
Maar ik ben ook wel een rijst-junkie die waarde hecht aan lekkere rijst enzo hoor, dus ik ben een zeikerd
Nee hoor, je bent helemaal geen zeikerd. Ik heb het alleen online gelezen en ik hou zelf ook het meeste van verse sushi en onigiri. Ik heb zelf van die plasticjes gekocht van iemand in Japan, speciaal om driehoekige onigiri in te verpakken waarbij je de nori apart mee kan nemen en die er pas om doet als je hem opeet.

Ik heb wel voor bibimpap rijst ingevroren en die ontdooit wanneer ik heb nodig had, maar bij een gerecht als bibimpap maakt het toch minder uit.
  vrijdag 12 september 2008 @ 18:19:25 #88
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_61582158
Wat is er nou zo "bijzonder"aan bibimpap? Als ik een beetje op google kijk is het rijst met gemengde groenten en vlees/vis, toch? Wat is het precies en hoe kun je het maken?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_61582256
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 18:19 schreef BBQ-kip het volgende:
Wat is er nou zo "bijzonder"aan bibimpap? Als ik een beetje op google kijk is het rijst met gemengde groenten en vlees/vis, toch? Wat is het precies en hoe kun je het maken?
Het is iets ingewikkelder dan dat, maar je hebt verder helemaal gelijk. Het is een koreaans gerecht, en koreaanse keuken is verre van speciaal, eigenlijks helemaal niet speciaal.
  vrijdag 12 september 2008 @ 18:35:09 #90
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_61582496
Ik heb zojuist bij de boodschapjes gerookte kip meegenomen omdat ik dat ergens in een bento zag zitten in dit topic en ik had er meteen zin in! Morgen dus in mijn bento!
Ik ben nog even langs de Halfords geweest, maar ik vond die niet zo mooi, bovendien eet ik 's middags meestal liever koud (kamertemperatuur). Bij de Xenos heb ik wel nog siliconen-cakevormpjes en 3 lunchbakjes gekocht die je kunt stapelen (E. 3,79 ofzo voor 3) en die lijken me heel leuk voor bento, ga ik morgen eens proberen. Riep meneer BBQ-kip dat hij ook die bakjes wilde, gevuld met lekkere dingen
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 12 september 2008 @ 18:37:02 #91
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_61582536
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 18:23 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

Het is iets ingewikkelder dan dat, maar je hebt verder helemaal gelijk. Het is een koreaans gerecht, en koreaanse keuken is verre van speciaal, eigenlijks helemaal niet speciaal.
Vertel, vertel! Nu ben ik echt benieuwd! Wat is het ingewikkelde eraan?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_61583089
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 18:23 schreef DarkerThanBlack het volgende:
koreaanse keuken is verre van speciaal, eigenlijks helemaal niet speciaal.
Zo, dat klinkt lekker genuanceerd.

Bibimpap is een simpel gerecht, aangezien makkelijk kunt varieren met de spullen die je in huis hebt. De basis is rijst met groente en vlees erop. Traditioneel wordt het klaargemaakt in een dolsot, een aardewerken pot die mee verwarmd wordt. Verder doe je er een lepel rode peperpasta (lekker pittig) op, sesamzaad en tot slot een rauw ei. De bedoeling is dat je het ei stolt door de warmte van de rijst en de dolsot. Bij gebrek aan een dolsot kan je of de bibimpap in de koekenpan maken of een gebakken ei gebruiken.
  vrijdag 12 september 2008 @ 19:04:07 #93
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_61583147
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 18:37 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Vertel, vertel! Nu ben ik echt benieuwd! Wat is het ingewikkelde eraan?
Hoe ingewikkeld is risotto maken? Rijst even in de olie bakken, daarna langzaam bouillon toevoegen. Zo simpel is het!

En zoiets zal het ook wel met bibimpbap zijn.

[ Bericht 1% gewijzigd door Beelzebufo op 12-09-2008 19:09:24 ]
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  vrijdag 12 september 2008 @ 19:14:41 #94
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_61583443
Lekker hoor, ik houd wel van dat soort gerechten! Ik vind het alleen soms een beetje lastig om goed de kruiding voor elkaar te krijgen.
Ben dol op rijst- en noodlesgerechten met lekker veel groente en wat vlees en/of zeevruchten. De Kantonese keuken is hier ook erg goed in vind ik.

Hmmmm, rijst!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_61587801
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 19:04 schreef Beelzebufo het volgende:
En zoiets zal het ook wel met bibimpbap zijn.
Woops! Je hebt nog gelijk ook! De reden waarom het op verschillende manier wordt gespeld is omdat er in Korea geen onderscheid wordt gemaakt tussen de b en de p. Zo wordt de stad Pusan ook wel Busan genoemd.
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 19:14 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik vind het alleen soms een beetje lastig om goed de kruiding voor elkaar te krijgen.
Belangrijk ingredient is de red pepper paste (op de foto is het het potje links onder) wat natuurlijk een vrij dominante smaak heeft. Veel eraan verknallen kan je dus niet, behalve als je niet van heet houdt. Die red pepper paste is vaak wel te krijgen in de Aziatische toko. Dun Yong in Amsterdam verkoopt het en Shilla in Buitenveldert ook.

Helemaal vergeten om te noemen als ingredient bij de bibimbap is kimchi. De meest bekende kimchi bestaat uit gefermenteerde kool. Het is zowel ready made te krijgen als zelf te maken. Smaak is lastig te beschrijven, maar is zeker wel apart. Je houdt er van of niet.
pi_61589127
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 21:43 schreef Zwaalie het volgende:

[..]

Woops! Je hebt nog gelijk ook! De reden waarom het op verschillende manier wordt gespeld is omdat er in Korea geen onderscheid wordt gemaakt tussen de b en de p. Zo wordt de stad Pusan ook wel Busan genoemd.
[..]

Belangrijk ingredient is de red pepper paste (op de foto is het het potje links onder) wat natuurlijk een vrij dominante smaak heeft. Veel eraan verknallen kan je dus niet, behalve als je niet van heet houdt. Die red pepper paste is vaak wel te krijgen in de Aziatische toko. Dun Yong in Amsterdam verkoopt het en Shilla in Buitenveldert ook.

Helemaal vergeten om te noemen als ingredient bij de bibimbap is kimchi. De meest bekende kimchi bestaat uit gefermenteerde kool. Het is zowel ready made te krijgen als zelf te maken. Smaak is lastig te beschrijven, maar is zeker wel apart. Je houdt er van of niet.
kimchi!
die red pepper paste heet gochuchang. En dat van busan/pusan klopt niet helemaal. Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen een b-klank en een p-klank en zelfs een aangeblazen p klank ㅂ ㅃ en ㅍ namelijk. Het verschil zit hem in de verschillende transcriptie methoden die jammer genoeg door elkaar heen gebruikt worden overal. McCune-Reischauer enerzijds (meest gebruikt in academische wereld) en de Revised Romanization (aangehouden door de koreaanse overheid, en daarnaast zit het ook in of het na een klinker komt enzo. koreaans gestudeerd heeft
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_61597668
De spulletjes uit London zijn gisteren bij mij binnengekomen, ik ga morgen leuk knutselen in de keuken.
Vanavond kikkererwten in de week voor de mini-falafel.
Please don't sit on my imaginary friend
pi_61600329
quote:
Op vrijdag 12 september 2008 22:24 schreef huuphuup het volgende:

[..]
En dat van busan/pusan klopt niet helemaal. Er wordt wel onderscheid gemaakt tussen een b-klank en een p-klank en zelfs een aangeblazen p klank ㅂ ㅃ en ㅍ namelijk. Het verschil zit hem in de verschillende transcriptie methoden die jammer genoeg door elkaar heen gebruikt worden overal.
Dank voor de verbetering. Maar is het nou Pusan of Busan?
pi_61600545
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 14:48 schreef Zwaalie het volgende:

[..]

Dank voor de verbetering. Maar is het nou Pusan of Busan?
hangt er vanaf welke stijl je aan houdt dus voor romanization. In McCune-Reischauer (heeft mijn persoonlijke voorkeur) is het Pusan. In de Revised Romanization is het Busan. Omdat de Revised Romanization door de overheid aangehouden wordt ga ik er vanuit dat het officieel Busan is.

Maar ach, 15 jaar geleden moest iedereen ook omschakelen van Peking naar Beijing en men schrijft nog steeds (sporadisch) Sjanghai. Zolang iedereen weet over welke stad het gaat maakt het niet zoveel verschil denk ik

Conclusie: Jouw feestje
Zomerkind <3 & Winterkind <3
Polkadotflying
Want zo is het ook!
初戀的香味就這樣被我們尋回
pi_61601594
Ik onderbreek deze taalles even voor een praktische tip aan alle nieuwe bento-enthousiastelingen:
Kijk uit met lichtgekleurd plastic en rode sauzen.
Ik heb een lichtgroen bakje en wit deksel verpest door er iets te lang tomatenchili in te laten zitten. Geeft vlekken die er haast niet uit te krijgen zijn..
Bakje en deksel voordat je er iets tomaterigs indoet eerst even inwrijven met olie schijnt te helpen.

In Groningen trouwens niks bentogerelateerds kunnen vinden. Wél drie dagen gelunched bij het knusse Taco's en daardoor zoveel zin in Mexicaans gekregen dat mijn bento's de komende dagen vol zullen zitten met guacemole, salsa, geroosterde kippetjes in chipotlesaus en jalapeno-kaaskoekjes! Dat worden vast vrolijke foto's!
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')