abonnement Unibet Coolblue
pi_62501787
quote:
Op zondag 19 oktober 2008 13:34 schreef nokwanda het volgende:
Of een heel klein beetje olijfolie over zijn brokjes gieten.
Yup, dat kan lekker doorspoelen.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  zondag 19 oktober 2008 @ 22:05:04 #177
55098 Laurabeest
Zachte G korte EI dikke L
pi_62514575
quote:
Op vrijdag 17 oktober 2008 22:53 schreef Burdie het volgende:
Kan de nieuwe kat bij jullie niet naar buiten? Anders is het misschien een optie om wat te varieren in de kattenbakkorrels, misschien vindt ze houtkorrels niet fijn en heeft ze liever fijn zand of kleine steentjes.
Nee we wonen in een flat. Wel een dakterras met wat plantenbakken, maar het is ook niet echt de bedoeling dat ze die overhoop gaat gooien. En bovendien kan ze daar ook niet de hele dag vrij naartoe lopen en willen we haar daar eigenlijk alleen onder toezicht laten spelen, omdat ze anders naar de buren ontsnapt.

Ik heb nu wel een andere kattenbakvulling gekocht (even wachten tot we weer moeten verschonen), maar eerst ging het gewoon wel op houtkorrels. En ik ben echt bang dat het vooral is omdat ze eerst een maand ofzo in de tuin heeft gewoond. We hebben overigens ook een soort spray gekocht voor de plantenbakken, en ik geloof dat het niet meer mis is gegaan. Maar ze is ook alleen maar onder toezicht in de buurt van de planten geweest. En weet niet of ze niet uberhaupt aan het ophouden is nu.
quote:
En ja, mijn lieve katje is zo zielig . Gelukkig vind ze het helemaal niet erg dat we haar tot op het bot verwennen en dat ik een dagtaak heb gemaakt van het knuffelen met haar . Ze is zo lief .
Ze boft maar met haar baasjes
Hoop dat het herstel snel zal gaan.
Op dinsdag 4 mei 2010 14:00 schreef Yorrit het volgende:
laten we het er maar op houden dat het komt doordat je in de bieb altijd zo drug bezig bent ;)
pi_62515339
Mn kitten heeft gepoept!
Kreeg de tip om gewoon met je vingers van het buikje naar de anus te wrijven, zoals de mama ze dus zou likken. En toen was er een poepje.

Hoera.
pi_62515361
Hoe jong is je kitten eigenlijk?
Umuntu Ngumuntu Ngabantu
"Those who look before they leap, never leap".
http://www.dierenthuis-naar-almere.nl
pi_62533583
Afgelopen woensdag zijn we met Gomez naar de DA gegaan omdat hij nogal veel deed niezen de laatste tijd. Ze hebben hier even naar zijn tandvlees gekeken (blijkbaar een goede indicatie) en dat was ook nogal rood enzo. Nu hebben ze ons dus verteld dat er meerdere katten binnen waren gebracht met dezelfde problemen, het is schijnbaar een soort van virus. Gomez heeft een kuurtje van 10 dagen meegekregen. We mengen het mee in zijn natvoer anders lukt t absoluut niet. Trix is blijkbaar een beetje aangestoken en zit sinds vandaag ook aan een kuurtje. Gelukkig eet zij t pilletje op alsof t snoep is!
Bij Gomez is t genies al stukken minder (hoor t eigenlijk bijna niet meer) dus het kuurtje werkt gelukkig wel.

Nu is mijn vraag of er hier nog meer mensen zijn die katten hebben die hier last van hebben, bij de DA konden ze me verder namelijk ook weinig vertellen over dat virus, behalve dan dat ze er last van aan de luchtwegen krijgen.
Emancipate yourselves from mental slavery, none but ourselves can free our minds
pi_62535086
quote:
Op zondag 19 oktober 2008 22:28 schreef skadhd het volgende:
Mn kitten heeft gepoept!
Kreeg de tip om gewoon met je vingers van het buikje naar de anus te wrijven, zoals de mama ze dus zou likken. En toen was er een poepje.

Hoera.
Hoera voor het poepje!

En voor het kitten natuurlijk.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  dinsdag 21 oktober 2008 @ 18:28:47 #182
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_62560400
quote:
Op maandag 20 oktober 2008 18:58 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Hoera voor het poepje!

En voor het kitten natuurlijk.
Wat hou ik toch van dit soort posts !
KuikenGuppy
pi_62578057
Mijn kitten van ong. 4,5 maand plast af en toe in huis (niet dagelijks, maar toch zeker wel wekelijks). We hebben twee katten, maar aangezien de oudste dat nog nooit heeft gedaan, denk ik dat het 't kitten is (Stroevel).
Zelf denk ik dat het gebeurt in de vroege ochtend, als ze heel druk aan het spelen is (ze is mega actief rond 4 - 5 uur 's ochtends) en dan 'vergeet' om naar de kattenbak te gaan. Ik vind de plasjes ook iedere keer in de buurt van speelmateriaal. Bijvoorbeeld naast de krabpaal, of naast de plantenbak. Maar ook niet echt op een vaste plek ofzo, dus ik kan die plek ook niet plasproof maken.
Ik heb geen idee hoe ik het af kan leren. Want ik heb haar het nooit zien doen overdag, ze gaat verder netjes op de kattenbak, etc. Iemand tips?

De vermoedelijke boosdoener: Stroevel
Kleur buiten de lijntjes.
  woensdag 22 oktober 2008 @ 12:00:46 #184
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_62578188
Poeh, da's best lastig.

Bij zo'n jong beestje zou ik de zindelijkheidstraining nog eens oppakken. Dus regelmatig naar de bak brengen, prijzen na het doen van een plas. Ook zou ik de kat, zeker als je er niet bij bent, zo veel mogelijk in één ruimte met de bak houden.

Daarnaast zou ik ervoor zorgen om de plaatsen waar ze het doet, heel goed schoon te maken, zodat ze die plekken niet aan de geur kan 'herkennen' als plekken waar ze mag plassen.
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 22 oktober 2008 @ 13:34:29 #185
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_62580861
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 12:00 schreef Lienekien het volgende:
Ook zou ik de kat, zeker als je er niet bij bent, zo veel mogelijk in één ruimte met de bak houden.
Dat lijkt me het beste advies, bij ons gaan de katten ook de woonkamer uit als wij niet thuis zijn. Ze hebben hun 'eigen' (lees: toegeëigend ) kamertje op zolder waar ze altijd slapen, en als we niet thuis zijn dan kunnen ze daar naar hartelust spelen of slapen en er staat natuurlijk eten, water en een kattenbak.
Sinds wij het zo aanpakken is het niet meer mis gegaan.
KuikenGuppy
pi_62587182
Ik heb een huis met een woonkamer met open keuken, en de kattenbak staat in die keuken (verder heb ik er op de benedenverdieping geen plaats voor). Ook staat er eentje op zolder.
De poezen kunnen door het hele huis, alleen boven zijn een aantal kamers dicht.

Ik maak de plasplaatsjes wel goed schoon, met van die hygiënische doekjes... dus 't ruikt dan naar schoonmaakmiddel ipv pies.

Maar ik zal haar nog 's een paar keer op de bak zetten. En er gewoon goed op letten.
Kleur buiten de lijntjes.
  woensdag 22 oktober 2008 @ 18:01:06 #187
92409 Twinky
Little star.
pi_62588595
ik ben trots op mijn Mozes


Ik kom net thuis, ligt er een dood koolmeesje in de woonkamer! Met heel weinig veertjes! Dus of hij is tegen het raam geknald en toen door het raam naar binnen gekropen óf mijn lieve poezebeest heeft 'm heel snel uit de lucht geplukt stoer he!
  woensdag 22 oktober 2008 @ 18:05:07 #188
92409 Twinky
Little star.
pi_62588670
zo ongeveer, maar dan met een vogel:

pi_62617104
Mijn kater van 3 heeft voor de 2e keer in 3 maanden blaasontsteking. Ik ben maandag met hem naar de dierenarts geweest omdat ik bloed in zijn urine zag. Het vaak plassen was niet aan de orde. Hij heeft pijnstillers en een antibioticashot gekregen en blaasontspanners en blaasgruisvoer mee voor thuis.
Tot gister ging het best redelijk maar vandaag is hij begonnen met het overal in huis plassen (zonder bloed gelukkig). Erg leuk natuurlijk dat de blaasontspanners hun ding lijken te doen maar ik vind dit toch minder prettig. Als ik hem op de bak zet, blijft hij daar zitten maar een volgende keer (10 minuten later) zoekt hij toch weer een ander plekje op.
tips anyone? Terug naar de DA heeft denk ik weinig zin aangezien hij zijn medicatie al heeft.
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
pi_62633566
Zorg dat hij eten binnenkrijgt met veel vocht. Bij voorkeur geen brokjes dus. Katten drinken bijna altijd te weinig uit zichzelf, en tegen blaas en nierproblemen is veel drinken heel goed. Een tijdje blikjes geven bijvoorbeeld. Als dat niet kan, stimuleer drinken dan op zo veel mogelijk manieren. Bijvoorbeeld met een katten drinkfontein. Dan heeft je kater altijd stromend water in de buurt. Dat vinden ze vaak lekker.

Als je vers voer geeft kan je aanvullen met cranberry in kleine hoeveelheden. Ook bij dieren heeft dit een positief effect op de blaas. Als de ontsteking weg is, maar hij nog wel last heeft van gruis kan je zelf verder helpen verzuren dan, bijvoorbeeld met appelazijn en vitamine C. Maar daarvoor kan je je beter aanmelden op een versvoer forum.

Heeft de DA eigenlijk uitgezocht wat precies de oorzaak is? Heeft hij ook gruis, of word hij nu preventief op blaasgruisvoer gezet? Dit is niet helemaal duidelijk in je verhaal.


Heeel veel beterschap voor je kater!
pi_62634127
Wat ik zo verwarrend vind, is dat onze poes (+10 jaar) te zwaar en te dik is, en onze dierenarts dan zegt: zet haar maar op een dieet van alleen brokjes. Terwijl iedereen hier altijd zegt, dat blikvoer beter is zodat ze dan meer vocht binnenkrijgen.. Gelukkig drinkt onze poes behoorlijk, en heeft ze geen blaasgruis, maar het lijkt me dat je het er ook redelijk mee kunt voorkomen, of niet?
I 21-5-10 ♥ T 1-11-12 ♥ K 4-11-18 ♥
  † In Memoriam † vrijdag 24 oktober 2008 @ 10:05:55 #192
21290 NorthernStar
Insurgent
pi_62634596
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 09:43 schreef Morretje het volgende:
Wat ik zo verwarrend vind, is dat onze poes (+10 jaar) te zwaar en te dik is, en onze dierenarts dan zegt: zet haar maar op een dieet van alleen brokjes. Terwijl iedereen hier altijd zegt, dat blikvoer beter is zodat ze dan meer vocht binnenkrijgen.. Gelukkig drinkt onze poes behoorlijk, en heeft ze geen blaasgruis, maar het lijkt me dat je het er ook redelijk mee kunt voorkomen, of niet?
Blikvoer is over het algemeen minder goed voor katten dan brokjes. Vooral voor oudere katten is zout erg slecht. Oudere katten krijgen vaak last van verminderde nierfunctie en zout versneld dat. Aan blikvoer wordt vaak smaakmakers toegevoegd om het aantrekkelijk te maken voor de dieren en zout is een erg goedkope smaakmaker. Het extra vocht dat ze eventueel via blikvoer binnenkrijgen wordt absoluut tenietgedaan door het zout en de andere stoffen.

Het zout en andere toevoegingen in het blikvoer is ook een grote oorzaak van blaasgruis.

Aan de andere kant heeft blikvoer het voordeel dat het zacht is en gemakkelijker te verteren. Dat is wel prettig voor oudere dieren.

Afwisseling is imo het beste. Een keer per dag wat blikvoer en voor de rest harde brokjes. En als je het beste voor je kat wil neem je niet het blikvoer uit de supermarkt maar haal je wat beter spul bij de dierenwinkel. Zonder al die toevoegingen (en vaak met extra vitamines en eiwitten).
pi_62636248
*zet de versvoer fundi pet toch maar wel weer even op*

Of je geeft voer waar veel vocht in zit en geen zout...

Een van de oorzaken van blaas, nier en darm problemen bij katten is dat ze dingen te eten krijgen waar hun stofwisseling niet voor gemaakt is; granen. Voor het verteren van granen is een heel andere stofwisseling vereist dan degene die een kat heeft. Een kat is van nature een vlees eter. In hun pogingen om blik en brokken met granen te kunnen verteren (en 80% zo niet meer van brokken bestaat uit granen) word onderandere het maagzuur van een kat minder zuur. Dat werkt weer door in de zuurgraad van de urine. En als de urine niet zuur genoeg is kan er gruis ontstaan.

Er zijn een heleboel kwalen die katten hebben die te voorkomen zijn, en te genezen met goed voer. Voer zonder granen, voer zonder zout en voer met veel vocht!

En ja, ik weet ook wel dat je binnen de blik en brokken grote verschillen hebt in kwaliteit. Maar mijns inziens halen ze het geen van allen bij vers voer. Of wel zelf samengsteld voer met de juiste percentages bot, orgaan en spiervlees. Of kant en klaar vers voer.
  † In Memoriam † vrijdag 24 oktober 2008 @ 23:03:46 #194
21290 NorthernStar
Insurgent
pi_62656007
Je hebt helemaal gelijk Hekates. Een kat is een carnivoor en tegen zelf bereid vers vleesvoer kan niks op, dat is absoluut het beste. Alleen zal het voor veel mensen te veel moeite zijn. Je moet er dan wat meer tijd en energie in steken dan de meesten gewend zijn.

Het beste alternatief is dan om relatief goed blik en of droog voer bij de dierenwinkel te halen. Of bij de DA als die zelf verkoopt. Dan krijgt de kat in ieder geval niet al die toevoegingen binnen die in het gros van het "supermarktvoer" zit.

Maar kuddos voor de baasjes die versvoer geven.
pi_62657530
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 23:03 schreef NorthernStar het volgende:
Je hebt helemaal gelijk Hekates. Een kat is een carnivoor en tegen zelf bereid vers vleesvoer kan niks op, dat is absoluut het beste. Alleen zal het voor veel mensen te veel moeite zijn. Je moet er dan wat meer tijd en energie in steken dan de meesten gewend zijn.

Het beste alternatief is dan om relatief goed blik en of droog voer bij de dierenwinkel te halen. Of bij de DA als die zelf verkoopt. Dan krijgt de kat in ieder geval niet al die toevoegingen binnen die in het gros van het "supermarktvoer" zit.

Maar kuddos voor de baasjes die versvoer geven.
Mijn da sprak dat dan weer tegen. Maar goed, die is ook maar in een bepaalde traditie opgevoed, laten we maar zeggen. Sterker nog, die verdiend er zijn geld mee.
Umuntu Ngumuntu Ngabantu
"Those who look before they leap, never leap".
http://www.dierenthuis-naar-almere.nl
pi_62710019
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 23:03 schreef NorthernStar het volgende:
Je hebt helemaal gelijk Hekates. Een kat is een carnivoor en tegen zelf bereid vers vleesvoer kan niks op, dat is absoluut het beste. Alleen zal het voor veel mensen te veel moeite zijn. Je moet er dan wat meer tijd en energie in steken dan de meesten gewend zijn.

Het beste alternatief is dan om relatief goed blik en of droog voer bij de dierenwinkel te halen. Of bij de DA als die zelf verkoopt. Dan krijgt de kat in ieder geval niet al die toevoegingen binnen die in het gros van het "supermarktvoer" zit.

Maar kuddos voor de baasjes die versvoer geven.
Er zijn dus ook alternatieven op zelf samenstellen. Kant en klaar versvoer. (oa: Bibi, Bandit, Carnibest, Haaksbarf, Prins) Dat hoeft alleen nog maar in porties verdeeld te worden. Je haalt het een avond of ochtend van te voren uit de vriezer en dan gooi je het later ontdooit en wel in het etensbakje.

Dat is echt nauwelijks meer moeite hoor.
pi_62711723
Mijn kat kotst de laatste tijd steeds vaker.

Hij deed dat eerst nauwelijks, als hij dat deed gaf hij wat gruis en een beetje haar over. Dat gebeurde1 keer per maand, en dat begon na ongeveer een half jaar (we hebben hem nu anderhalf jaar).
Het is een gecastreerd mannetje van 6 jr oud, sinds kort mag hij ook naar buiten. 's ochtends krijgt hij brokjes en 's avonds zo'n maaltijdzakje (en van dat pure vlees in vriesverpakkingen van de dierenarts, als ik weer eens tijd heb om dat te halen).
Ik had altijd een plantje kattengras staan waar hij graag van smikkelde, maar die heb ik nu weggehaald omdat ik de indruk krijg dat hij daar nog meer van gaat kotsen. Toen dat plantje er stond, gaf hij soms wel vijf keer per week over. Nu het plantje buiten zijn bereik is zo'n 2-3 keer per week.
Hij kotst nooit vlak na zijn maaltijd. Altijd zit er minimaal wel zo'n 4 uur tussen. De ene keer is het doorzichtig, de andere keer is het brokjespulp. Als hij van het plantje had gegeten zaten er allemaal van die sprietjes in.
Wat opmerkelijk is, is dat hij nooit haarballen uitkotst. Ik heb het idee dat hij hier last van zou kunnen hebben, dat hij die eruit moet, maar ze er niet uit krijgt.
Heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn? Ik weet niet of het schadelijk is en volgens mij heeft poes er geen last van, maar ik wel, ik moet het opruimen en wordt 's nachts wakker ervan.
pi_62713058
Mijn kitten van bijna 6 maanden oud heeft volgens mij last van z'n maag...
Hij drinkt heel erg veel en heeft al een aantal dagen diarree. Echt plakkaten in de bak, en ook heel erg veel. Volgens mij komen mijn andere 2 katten nieteens meer in de kattenbak. In ieder geval amper, en zij poepen gewoon netjes. Maar de kitten maakt er dus echt een zooitje van (hij harkt geen grind over z'n poep heen).
Vanochtend heeft ie ook een beetje overgegeven. Oh, en hij zit echt heel erg vaak bij zn poepertje te likken.

Hij eet brokjes... gaat de diarree over of moet ik toch even naar een da?
Tralalalaaa
  maandag 27 oktober 2008 @ 11:26:44 #199
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_62713280
Kitten + aantal dagen diarree = DA
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
  maandag 27 oktober 2008 @ 11:31:24 #200
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_62713438
quote:
Op vrijdag 24 oktober 2008 09:43 schreef Morretje het volgende:
Wat ik zo verwarrend vind, is dat onze poes (+10 jaar) te zwaar en te dik is, en onze dierenarts dan zegt: zet haar maar op een dieet van alleen brokjes. Terwijl iedereen hier altijd zegt, dat blikvoer beter is zodat ze dan meer vocht binnenkrijgen.. Gelukkig drinkt onze poes behoorlijk, en heeft ze geen blaasgruis, maar het lijkt me dat je het er ook redelijk mee kunt voorkomen, of niet?
Onze poezen gaan af en toe op dieet. Dieet is bij ons niet veel meer dan dat ze gedurende een aantal weken iets andere brokken krijgen (wij noemen ze 'gezondheidsbrokken; meer lucht dan brok). De brokken komen overigens altijd van de DA.

En nu komt de clou: ze gaan vanzelf meer drinken
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')