abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
  donderdag 7 mei 2009 @ 23:20:30 #26
188686 keienlegger
Hey, ik ben Sinterklaas niet!
pi_68792540
Als ik snel wat eten wil hebben en geen zin heb om de keuken (die in ons studentenhuis behoorlijk smerig is) te gebruiken maak ik een soort Turkse herdersalade. Lekker fris en makkelijk te maken (ook voor meer mensen).

- 1/3 komkommer (brunoise gesneden)
- handvol cherrytomaatjes (in parten gesneden)
- paar stengels lente-ui of bos-ui (klein gesneden)
- tuinkers (heb het meestal vers staan op het balkon, je kunt kunt het bijna overal wel kopen)
- scheutje extra virgine
- gedroogd citroengras, gemalen
- peper/zout
- paar drupjes chilisaus OF gemalen munt (hangt van m'n stemming af)

Om vervolgens een simpele crustini te maken wrijf ik wat oud brood met olijfolie in en (in mijn geval) strooi ik er knoflook en peterselie over, vervolgens in de broodrooster tot het geheel bruin is.

tijdens het schrijven heb ik meteen honger gekregen. binnenkort post ik dus wel een fotootje.
pi_70039267
Oatmeal Cookies




  • 1 cup roomboter
  • halve cup bruine suiker
  • halve cup kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille
  • 1,5 cup bloem
  • kwart cup zemelen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • halve theelepel zout
  • 1,5 theelepel kaneel
  • kwart theelepel nootmuskaat
  • 3 cups haver
  • 2 cups gewelde rozijnen

    Suiker en boter kloppen totdat het romig is. Ei en vanille toevoegen en kloppen. Voeg alle droge ingrediŽnten toe en mix. Voeg haver en rozijnen toe. Bak ongeveer 20 minuten op 180 graden (afhankelijk van het gewicht van het koekje).
  • When he shall die, take him and cut him out in little stars and he will make the face of heaven so fine that all the world will be in love with night and pay no worship to the garish sun.
    Woeiii - Blog
    PdeHoog says: je bent tof O+
    pi_71710846
    Kunnen de recepten die gepost zijn IN het kookboek? Dan blijft het mooi overzichtelijk
    pi_71717562
    ze zitten al in de update die achter de schermen klaarstaat.
    (]__/)
    (='.'=)
    (")_(")
    1000 dagen
    pi_71732067
    quote:
    Op zaterdag 8 augustus 2009 22:13 schreef Muck het volgende:
    ze zitten al in de update die achter de schermen klaarstaat.
      donderdag 8 oktober 2009 @ 21:08:11 #31
    57571 -Mellow-
    Hobo on the loose
    pi_73500563
    Net "per ongeluk" iets heel lekkers gemaakt.

    Groentetajine

    nodig:
    -pompoen
    -kikkererwten
    -puntpaprika
    -cherrytomaten
    -rozijnen
    -sjalotjes
    -gember
    -knoflook
    -1 tl gerookte paprikapoeder
    -2 tl komijn
    -1 tl gedroogde koriander
    -verse koriander
    -1/2 tl kaneel
    -spaanse peper

    Doe een beetje olijfolie in tajine, sjalotjes fruiten, fijngehakte spaanse peper, gember, koriander en knoflook erbij, daarna de kruiden tot de geuren vrijkomen. Grofgesneden pompoen en paprika erbij, daarna de cherrytomaten en een handje rozijnen. Beetje zout en glaasje water, deksel erop en 20 minuutjes laten pruttelen. Kikkererwten erdoor en verse koriander eroverheen strooien en even doorwarmen.

    Kan ook prima in een braadpan.

    Stuk brood erbij en smikkelen

    [ Bericht 1% gewijzigd door -Mellow- op 09-10-2009 11:06:48 ]
    'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
      zondag 11 oktober 2009 @ 15:28:01 #32
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_73576347
    Neem een mooi groot stuk ham of rug met zwoerd (vers, niet de vleeswaar)
    Kook een liter water met een kopje zout, doe daar een blad laurier in, mosterdzaad, peperkorrels, kummelzaad.
    Laat dit afkoelen.
    Snij de zwoerd in wiebertjesvorm in
    Die het vlees in een afsluitbare plastic bak en giet de pekel die je gemaakt heb er op en zet het een aantal dagen in de koeling. Het moet onder staan.
    Dep het vlees droog met een schone doek
    Leg dikke plakken winterpeen op een ovenschaal, en leg hier het vlees met de zwoerd naar boven op.
    Doe het in de oven op 150 graden tot de kerntemperatuur van het varkensvlees ca 85 graden is.

    Serveren met bloemige aardappels of puree, spruitjes, rode kool ofzo.
    De zwoert met de daaronder liggende speklaag worden heerlijk krokant.
    In frankrijk, Engeland en Duitsland eet men dit graag, maar waarom is dit in NL zo onbekend? Het is goddelijk lekker


    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
    pi_74547561
    De enige echte kapsalon alleen nu ook thuis te maken.

    Bereidingstijd: 10-20 minuten
    Hoofdgerecht
    Kapsalon
    IngrediŽnten voor 4 personen
    800 gram shoarmavlees
    1kg patat
    2 zakjes sla of een krop
    2 tomaten
    1/2 komkommer
    4 tot 6 plakken jong belegen kaas
    knoflooksaus
    evt. sambal naar smaak

    Hulpmiddelen
    Frituurpan
    koekenpan
    snijplank
    een grote ovenschaal (of 4 alluminiumschaaltjes.)
    een oven met grillstand

    Voorbereiding
    Snij de komkommer en de tomaat in plakjes.
    en snij eventueel de sla.
    Voorverwarm de frituurpan.
    Voorverwarm je oven op grillstand.
    Vet de ovenschaal licht in.

    Bereidingswijze
    Bak het shoarmavlees in 5 a 10 minuten in een beetje olie mooi bruin.
    Bak ondertussen de patat.
    Leg dan eerst de patat in de ovenschaal ( of in vier alluminiumschaaltjes) en dan de shoarma.
    Leg hierop de plakken kas tot het helemaal bedekt is.
    En zet het onder de grill tot de kaas goed gesmolten is.
    Haal het dan eruit en verdeel het over 4 diepe borden.
    Leg daar wat sla.tomaat komkommer op.
    En doe er naar smaak knoflooksaus en sambal op.
    Eet smakelijk!!

    Serveertips
    Evt. lekker met stokbrood en kruidenboter

    Ovengerecht, geschikt voor

    Dit recept is dus voor 4 personen of 1 Toek!
    pi_74548297
    quote:
    Op zaterdag 8 augustus 2009 22:13 schreef Muck het volgende:
    ze zitten al in de update die achter de schermen klaarstaat.
    Ik ben toch zů benieuwd
      woensdag 11 november 2009 @ 19:12:45 #35
    57571 -Mellow-
    Hobo on the loose
    pi_74613016
    Succesvol experimentje:

    Groentenpotje met gorgonzola en witte wijn

    nodig:
    -ui
    -veel knoflook
    -winterpeen
    -witte wijn
    -2 eetlepels zelfgemaakte tomatensaus (als je toevallig een restje over hebt)
    -aubergine
    -rode paprika
    -sperziebonen
    -kastanjechampignons
    -courgette
    -gorgonzola
    -2 blaadjes salie

    Snijd de ui heel fijn en rasp de winterwortel. Fruit dit aan in olijfolie, daarna een paar fijngehakte tenen knoflook erbij, beetje aanfruiten, vuur hoog en een scheut witte wijn erbij. Evt. nog 2 blaadjes salie erin, maar is niet noodzakelijk.
    Aubergine schillen en in stukjes in de pan doen, daarna de rode paprika en de tomatensaus. Stoom ondertussen de sperzieboontjes gaar in een stoommandje want sperzieboontjes zijn gestoomd het lekkerst
    De champs erbij, en als laatste de courgette.
    Als de boontjes gaar zijn doe je die bij de rest, samen met een klomp verkruimelde gorgonzola en wat zout en versgemalen zwarte peper. Roer de bende door elkaar, zet het vuur uit en laat het nog even staan met de deksel op de pan.
    'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
    pi_74632010
    quote:
    Op maandag 9 maart 2009 17:11 schreef Muck het volgende:

    Even tussendoor trouwens: Er staat een massive update klaar, dus de recepten hier worden wel degelijk bekeken, al zien jullie dat (nog) niet terug in het kookboek
    Hoe staat het met de update?
    Life is too short not to have fun
      woensdag 18 november 2009 @ 11:14:44 #37
    16266 MissHobje
    Dat zou ik ook zeggen!
    pi_74809493
    quote:
    Op donderdag 12 november 2009 13:08 schreef vaagsel het volgende:

    [..]

    Hoe staat het met de update?
    Hier even wat info: Foodback CUL - Beetje aangebrand? Meld het hier!
    Niet dat er info is maar dat je nog even geduld moet hebben
    [b]Hobbelicious is back!
    [/b]
    pi_75186152
    modmatige tvp
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    pi_75494760
    Zo, de recepten uit het vorige deel van dit topic staan erin, op de hete kip na, want er stond al een hete kip recept in.
    Nu de recepten van Thalassa en de recepten uit dit deel nog, dus het schiet lekker op
    (]__/)
    (='.'=)
    (")_(")
    1000 dagen
    pi_75494899
    dat wordt alles koken voor mij dan Muck
    pi_75498372
    quote:
    Op donderdag 30 oktober 2008 09:11 schreef Maringo het volgende:
    Ik was net ook ff in het kookboek aan het kijken bij de dieetrecepten. Is het misschien een idee om erbij te zetten voor welk dieet of welke allergie het is?
    Dat is inderdaad een goed idee, ik zal binnenkort eens kijken wat voor welk dieet geschikt is
    (]__/)
    (='.'=)
    (")_(")
    1000 dagen
    pi_75500363
    quote:
    Op vrijdag 20 maart 2009 09:02 schreef SadKingBilly het volgende:
    SOTO <- die hadden we al *klik*
    de rest van de recepten staat erin.
    (]__/)
    (='.'=)
    (")_(")
    1000 dagen
      vrijdag 11 december 2009 @ 00:01:39 #43
    6990 golfer
    Ouwe jongere
    pi_75503423
    quote:
    Op donderdag 10 december 2009 20:21 schreef Muck het volgende:
    Zo, de recepten uit het vorige deel van dit topic staan erin, op de hete kip na, want er stond al een hete kip recept in.
    Nu de recepten van Thalassa en de recepten uit dit deel nog, dus het schiet lekker op
    Poef.....gone! ©golfer
      vrijdag 29 januari 2010 @ 12:33:59 #44
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_77411861
    Surimiwrapje met wasabi-limoenmayonaise

    Ingredienten
    8 surimisticks uiteen gehaald
    2 theelepels limoenrasp
    4 kleine tortillawraps
    6 eetlepels magere mayonaise
    1 theelepel wasabipasta
    2 theelepels limoensap
    1 krop sla

    Bereiding
    1.Meng de mayonaise, wasabipasta, limoensap en limoenrasp door elkaar.
    2.Smeer deze wasabimayonaise op de wraps en leg er wat sla en surimi op.
    3.Schep er nog wat wasabimayonaise op en rol stevig dicht.
    4.Snijd de wraps schuin in drie stukken.
    5.Prik ze aan een cocktailprikkers zodat ze niet opengaan.

    Ik gebruik meer wasabipasta daar ik dat lekkerder vind, een beetje uitproberen zou ik zeggen.

    Kersteditie Jumbo.
    Het is daar genoemd als een voorgerecht maar ik maak het vaak voor de lunch.
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
      vrijdag 29 januari 2010 @ 12:39:32 #45
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_77412041
    Wraps met surimi

    surimisticks
    alfafa
    lente-ui
    chilli saus
    wraps

    Neem een koude wrap en smeer hier chilli saus op.
    Leg hier stukjes losgehaalde surimisticks op.
    Als laatste alfafa en gesneden lente-ui toevoegen en oprollen.
    Door de helft snijden of in kleinere stukjes als je het als hapje wilt serveren.
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
    pi_77952957
    Voor hoeveel personen is het?
    En hoe moeilijk is het? , of
    (]__/)
    (='.'=)
    (")_(")
    1000 dagen
    pi_77954678
    quote:
    Op zaterdag 13 februari 2010 14:01 schreef Muck het volgende:
    Voor hoeveel personen is het?
    En hoe moeilijk is het? [ afbeelding ], [ afbeelding ] of [ afbeelding ]
    zo te zien is het
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    pi_77954905
    quote:
    Op zaterdag 13 februari 2010 15:06 schreef Mirjam het volgende:

    [..]

    zo te zien is het [ afbeelding ]
    Dat denk ik ook, maar ik wacht op het antwoord van Curiosity.
    (]__/)
    (='.'=)
    (")_(")
    1000 dagen
      zaterdag 13 februari 2010 @ 22:57:40 #49
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_77969674
    quote:
    Op vrijdag 29 januari 2010 12:33 schreef Curiosity het volgende:
    Surimiwrapje met wasabi-limoenmayonaise

    Ingredienten
    8 surimisticks uiteen gehaald
    2 theelepels limoenrasp
    4 kleine tortillawraps
    6 eetlepels magere mayonaise
    1 theelepel wasabipasta
    2 theelepels limoensap
    1 krop sla

    Bereiding
    1.Meng de mayonaise, wasabipasta, limoensap en limoenrasp door elkaar.
    2.Smeer deze wasabimayonaise op de wraps en leg er wat sla en surimi op.
    3.Schep er nog wat wasabimayonaise op en rol stevig dicht.
    4.Snijd de wraps schuin in drie stukken.
    5.Prik ze aan een cocktailprikkers zodat ze niet opengaan.

    Ik gebruik meer wasabipasta daar ik dat lekkerder vind, een beetje uitproberen zou ik zeggen.

    Kersteditie Jumbo.
    Het is daar genoemd als een voorgerecht maar ik maak het vaak voor de lunch.
    voor 4 personen, 1 kokmuts, echt te simpel dit.
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
      zaterdag 13 februari 2010 @ 22:59:04 #50
    139677 Curiosity
    In the devil's playground
    pi_77969777
    quote:
    Op vrijdag 29 januari 2010 12:39 schreef Curiosity het volgende:
    Wraps met surimi

    surimisticks
    alfafa
    lente-ui
    chilli saus
    wraps

    Neem een koude wrap en smeer hier chilli saus op.
    Leg hier stukjes losgehaalde surimisticks op.
    Als laatste alfafa en gesneden lente-ui toevoegen en oprollen.
    Door de helft snijden of in kleinere stukjes als je het als hapje wilt serveren.
    1 koksmuts ook, en het aantal personen is niet echt een vast gegeven in deze, het kan als hapje,als lunch.
    “Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
    abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')