abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 24 januari 2008 @ 07:50:52 #1
50546 Ippon
Correctief instituut
pi_56267960
quote:
Telegraaf

AMSTERDAM - De omstreden Amsterdamse moskee El Tawheed wil ook in Nederland een islamitische staat vestigen. Dat blijkt de moskee duidelijk te hebben gemaakt aan de Amsterdamse politie na een rel over haatzaaiende literatuur.

Ex-commissaris Peter Slort, nu werkzaam op de Nederlandse ambassade in de VS als verbindingsofficier voor de politie, heeft dat onthuld bij een conferentie over de radicale islam in Washington. Slort sprak over een besloten sessie die hij in 2004 had met de moskeetop na de commotie over een boek met de oproep homo's van hoge gebouwen te gooien.

De leiding van El Tawheed weigerde daar afstand van te nemen. Slort: " Ze vertelden mij: uiteindelijk is ons ideaal een islamitische maatschappij, ook in Nederland."
Het gekke in dit land is dat men zich meer druk maakt over de uitspraken van Wilders dan over die van de geheim agenten uit Mekka.
  FOK!fotograaf donderdag 24 januari 2008 @ 07:57:08 #2
18921 freud
Who's John Galt?
pi_56268002
Maar dit is toch geen geheim? De koran geeft duidelijk aan dat die het algehele doel is van een goeie moslim. De uitspraken van de profeet in de vroege periode zijn redelijk tolerant naar anderen, maar dat radicaliseert naamate hij meer invloed kreeg. Aangezien latere uitspraken in de koran eerder gedane uitspraken nietig kunnen verklaren als ze elkaar tegenspreken, komt het er op neer dat de meer radicale en intolerante uitspraken en geboden de overhand hebben. Met een strikte letterlijke interpretatie kan je dus imo niet verbaasd zijn over deze uitspraken.
Ik nuf je seuk!
Ik hier?
If it's free, you're the product!
  donderdag 24 januari 2008 @ 07:57:54 #3
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_56268004
Ik maak me niet druk hier over. Want wat ze willen gebeurt gewoon niet.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  donderdag 24 januari 2008 @ 07:59:03 #4
50546 Ippon
Correctief instituut
pi_56268014
quote:
Op donderdag 24 januari 2008 07:57 schreef Megumi het volgende:
Ik maak me niet druk hier over. Want wat ze willen gebeurt gewoon niet.
Ondertussen willen zij nog steeds homo's van gebouwen afgooien. Je zou verwachten dat Doekle Terpstra een landelijke campagne gaat organiseren om "Het Kwaad" uit gelederen van de Islam te bestrijden. Maar nee hoor, een blonde autochtoon met een uitgesproken mening aanpakken is voor die HBO-kwiebus veel leuker.

[ Bericht 12% gewijzigd door Ippon op 24-01-2008 08:06:17 ]
pi_56268175
Fuck El Tawheed
Death Makes Angels of us all
And gives us wings where we had shoulders
Smooth as raven' s claws...
pi_56268231
Behalve dat deze uitspraak van 2004 is vind ik hem nogal gematigd. Denk je dat het ideaal van CDA en CU bijvoorbeeld anders is?
pi_56268264
quote:
Op donderdag 24 januari 2008 07:59 schreef Ippon het volgende:
Ondertussen willen zij nog steeds homo's van gebouwen afgooien.
Dat zijn dus de uitspraken waarop je ze moet proberen te pakken en ook evt. haatzaaiende preken maar dat ze een staat nastreven die op hun ideologie is gestoeld dat is toch niet zo heel raar Ik leef ook het liefst in een staat waar kerk en staat gescheiden zijn omdat ik niet geloof, dat is dan mijn ideologie.
Eerste beste voetbalkenner binnen BoF!
[b]Winnaar van de Band of FOK!kers Michael Rasmussen Award[/b]
Alpe d'Huez (1:16), Col du Telegraphe (0:56) & Col du Galibier (1:20)
pi_56268381
Hier wat meer achtergrond.
quote:
Bron
AIVD’ers openhartig tijdens conferentie Washington

Ronselaars kind aan huis in moskee

’Ons ideaal is islamitische maatschappij; ook in Nederland’

door JOOST DE HAAS


AMSTERDAM, donderdag
De bolwerken van de ultraorthodoxe islam in ons land blijken nog steeds het jachtterrein te zijn van ronselaars voor de heilige oorlog. De jihadisten onderhouden achter de schermen zelfs goede banden met religieuze leiders, die worden aangestuurd vanuit vier bekende moskeeën.
Deze verontrustende ontwikkeling is waargenomen door de inlichtingendienst AIVD. In recente openbare rapporten wordt er niet over gerept, maar tijdens een conferentie in de Amerikaanse hoofdstad Washington bleken twee medewerkers van de geheime dienst vorige week opmerkelijk openhartig.
Het tweetal, slechts aangeduid als ’Martin’ en ’Paul’, verzorgde op 16 januari een briefing bij het Center for Strategic & International Studies (CSIS).
De AIVD’ers gaven uitleg over het onderzoek naar de opkomst van het zogeheten islamitisch neoradicalisme in Nederland. De dienst schreef daarover een rapport, dat in oktober vorig jaar verscheen. In de conferentiezaal van CSIS was het muisstil toen Martin en Paul een boekje opendeden, zo blijkt uit een geluidsopname.
Opvallend is dat Martin uitgebreid inging op de contacten tussen de omstreden moskeeen en terreurronselaars.
Terwijl de AIVD in 2006 bekendmaakte dat de rekrutering ’ondergronds’ was gegaan, stelde Martin dat jihadisten nog altijd kind aan huis zijn in de gebedshuizen.
Het gaat om de moskeeën El Tawheed (Amsterdam), Al Fourkaan (Eindhoven), AsSoennah (Den Haag) en de Islamitische Stichting voor Opvoeding en Overdracht van Kennis (Tilburg).
De vier moskeeën zijn de aanvoerders van het zogeheten ’salafisme’, de stroming die de orthodoxe islam aanhangt en pleit voor invoering van de strenge shariawetgeving. De gebedshuizen kwamen regelmatig in opspraak; sommige Tweede Kamerleden drongen aan op sluiting. De leiding is afkomstig uit Egypte, Syrië en Saoedi-Arabië.
El Tawheed en Al Fourkaan zijn beide opgericht met Saoedische steun. El Tawheed bleek banden te hebben met de terroristische stichting AlHaramain en Al Fourkaan verwierf bekendheid als pleisterplaats voor radicale predikers.
De Haagse As-Soennah is de moskee van de fanatieke imam Fawaz die Theo van Gogh, Ayaan Hirsi Ali en Ehsan Jami verketterde. En het Tilburgse gebedshuis is de uitvalsbasis van Ahmad Salam die in 2004 weigerde toenmalig minister Verdonk de hand te schudden. Zijn zoon Suhayb is één van de 25 jongerenpredikers die vanuit de vier moskeeën het land rondreizen en lezingen verzorgen in het kader van de radicale ’dawa’ (oproep tot de islam).

De banden met de jihadnetwerken zijn overduidelijk, blijkt uit de woorden van AIVD’er Martin in Washington: „Wij weten dat enkele bekende rekruteurs reguliere bezoekers zijn van de salafistische moskeeën en dat zij tot op zekere hoogte banden hebben met het leiderschap. In het algemeen kan gezegd worden dat de instigatoren van de radicale dawa een geweldloze boodschap hebben, maar dat zij op het persoonlijke vlak betrekkingen onderhouden met jihadisten.”

Vrouwenrechten
Volgens Martin profileren de salafisten zich tegenover gemeenten en het rijk als gematigde moslims en weten zij zo subsidies in de wacht te slepen. „Ze gaan naar gemeenten en zeggen: ’Wij zijn voor vrouwenrechten’ of: ’Wij willen jongeren helpen’. En soms, zoals in Eindhoven, betrekken de autoriteiten ze bij allerlei projecten.” Via huiswerkklassen worden moslimjongeren in de armen van extremisten gedreven, aldus de AIVD.
’Operationele informatie’ van de AIVD wijst volgens Martin uit dat binnen de muren van de moskeeën een heel ander geluid klinkt. „In vertrouwde kring dragen zij een sterk radicale boodschap uit, ook tegen andere etnische groepen.”
Soms wordt in contacten met de overheid het ware gezicht van de salafisten getoond, blijkt uit een relaas van de eveneens op de conferentie aanwezige Nederlander Peter Slort. De voormalig politiecommissaris uit Amsterdam is nu op onze ambassade in Washington verbindingsman voor de politie. Hij bezocht in 2004 de El Tawheedmoskee na de rel over haatboeken waarin staat dat homo’s gedood moeten worden.
Slort over zijn ontmoeting met de moskeeleiding: „Men weigerde afstand te nemen van die oproepen. Wie zijn wij om wijze mannen tegen te spreken, zeiden ze. En ze vertelden mij: uiteindelijk is ons ideaal een islamitische maatschappij, ook in Nederland.”

pi_56268411
Van mij mag het:neem ameland, flikker er een moskee op, flikker al die moslimfreaks er bij, glazen koepel er overheen, hoge muur er omheen, landmijnen en zeemijnen plaatsen.. opgelost..
  donderdag 24 januari 2008 @ 08:47:29 #10
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_56268415
quote:
Op donderdag 24 januari 2008 08:30 schreef santax het volgende:
Behalve dat deze uitspraak van 2004 is vind ik hem nogal gematigd. Denk je dat het ideaal van CDA en CU bijvoorbeeld anders is?
En die zijn al veel verder.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_56268527
En politiek Den Haag slaapt rustig verder.
Sportieve inbreng
pi_56268594
He grappig. Dit zijn dezelfde geluiden die je hoorde in Bosnie voordat de autochtonen aldaar de Moslims begonnen uit te roeien.
pi_56268607
quote:
Op donderdag 24 januari 2008 09:05 schreef LaTiNo het volgende:
He grappig. Dit zijn dezelfde geluiden die je hoorde in Bosnie voordat de autochtonen aldaar de Moslims begonnen uit te roeien.
  donderdag 24 januari 2008 @ 09:07:33 #14
65394 Montov
Dogmaticus Irritantus
pi_56268636
quote:
Op donderdag 24 januari 2008 07:50 schreef Ippon het volgende:

[..]

Het gekke in dit land is dat men zich meer druk maakt over de uitspraken van Wilders dan over die van de geheim agenten uit Mekka.
Nogal logisch, een politieke partij met veel aanhang heeft wat meer impact dan Ali Benali en Manke Ismael van moskee El-Lutjebroek. Hoewel ook bij Wilders steeds meer mensen hun schouders ophalen bij het horen van onrealistisch geleuter, dus het verschil is aan het minderen.
Géén kloon van tvlxd!
  donderdag 24 januari 2008 @ 09:11:18 #15
65394 Montov
Dogmaticus Irritantus
pi_56268687
quote:
Op donderdag 24 januari 2008 09:05 schreef LaTiNo het volgende:
He grappig. Dit zijn dezelfde geluiden die je hoorde in Bosnie voordat de autochtonen aldaar de Moslims begonnen uit te roeien.
En ook dezelfde geluiden van enkele moslims in Nederland 5 jaar geleden waarna iedereen doorging met zijn leventje. Ook grappig.
Géén kloon van tvlxd!
  donderdag 24 januari 2008 @ 09:14:49 #16
2964 Armageddon
Oldbies Automatisering BV.
pi_56268741
note++

[ Bericht 98% gewijzigd door Drugshond op 24-01-2008 11:09:14 ]
pi_56268816
quote:
Op donderdag 24 januari 2008 08:30 schreef santax het volgende:
Behalve dat deze uitspraak van 2004 is vind ik hem nogal gematigd. Denk je dat het ideaal van CDA en CU bijvoorbeeld anders is?
Ja, behoorlijk anders zelfs!

Onwetendheid en onnozelheid is trouwens geen excuus om het kind met het vergiftigde badwater weg te gooien.
Sic transit gloria mundi
--- --- --- --- --- --- ---
I drink, therefore I am!
pi_56268861
Altijd links gestemd, maar dat wordt nu noodgedwongen toch echt Wilders.
Sportieve inbreng
pi_56268901
quote:
Op donderdag 24 januari 2008 09:11 schreef Montov het volgende:

[..]

En ook dezelfde geluiden van enkele moslims in Nederland 5 jaar geleden waarna iedereen doorging met zijn leventje. Ook grappig.
Iedereen behalve Geert Wilders, volgens mij.
If my answers frighten you then you should cease asking scary questions.
pi_56268914
In Nederland zijn kerk en staat gescheiden, en dat moet zo blijven.

'God has no place in politics'.
The past is what made you, but the future is what you're gonna make!
  donderdag 24 januari 2008 @ 09:29:37 #21
50546 Ippon
Correctief instituut
pi_56268930
quote:
Op donderdag 24 januari 2008 09:07 schreef Montov het volgende:

[..]

Nogal logisch, een politieke partij met veel aanhang heeft wat meer impact dan Ali Benali en Manke Ismael van moskee El-Lutjebroek.
Dus jij haalt je schouders op als geestelijke leiders vergif in de breinen van duizenden gelovigen spuiten?
pi_56268939
quote:
Op donderdag 24 januari 2008 09:24 schreef Gijsbrecht2 het volgende:
Altijd links gestemd, maar dat wordt nu noodgedwongen toch echt Wilders.
Want?

Iedereen wil natuurlijk weleens wat, de SP wil een socialistische heilstaat, de SGP een theocratie op bijbelse grondslag en ik wil de jackpot in de staatsloterij winnen. Dat je iets wil betekend nog niet dat het gebeurt.

Trouwens, de kans dat ik de staatloterij win is groter is groter dan de kans dat het hele nederlandse sociale en politieke model op de kop gaat.
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
pi_56268998
Wilders is de dader!!!!
Wilders de haatzaaier / racisst moet aangepakt word!!!!!!

Volgens mij moeten we de focus leggen op de figuren van El Tahwed

Maar nee... links Nederland bestrijd liever het gevolg (Wilders) niet de oorzaak (Moslims)
  donderdag 24 januari 2008 @ 09:35:22 #24
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_56269011
quote:
Op donderdag 24 januari 2008 07:59 schreef Ippon het volgende:

[..]

Ondertussen willen zij nog steeds homo's van gebouwen afgooien. Je zou verwachten dat Doekle Terpstra een landelijke campagne gaat organiseren om "Het Kwaad" uit gelederen van de Islam te bestrijden. Maar nee hoor, een blonde autochtoon met een uitgesproken mening aanpakken is voor die HBO-kwiebus veel leuker.
Klopt. En men zou er wat aan moeten doen. Maar godsdienstvrijheid is nou een maal een grondrecht. Maar zal er een moslim staat komen in Nederland ik weet zeker van niet.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
pi_56269051
Godsdienstvrijheid houdt op waar de vrijheid van anderen in het geding komt.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')