Tja dan kun je de uitkomst wel raden.quote:Op zondag 20 januari 2008 18:08 schreef KinkyGiraf het volgende:
[..]
No way, dan is één van de twee dus vet gedupeerd voor 250 euro. Schuld = schuld en er komt echt wel een schuldige bovendrijven uit het onderzoek/ de regels van de verzekering hoor.
ZLM schijnt erg goedkoop te zijn, dus die kun je bij all risk in overweging nemenquote:Op zondag 20 januari 2008 18:48 schreef Terrorbita het volgende:
Ben zelf erg benieuwd, ik ga morgen met Unive bellen en kijken wat ze hier op zeggen. De auto word deze week sowieso gerepareerd ongeacht schuld of geen schuld en dan zie ik het wel.
Ook overweeg ik dus serieus om me alsnog all risk te verzekeren. Het "grappige" aan dit verhaal is dat ik al jaren in rammelbakken rond rij waar ik nooit iets mee gehad heb qua aanrijdingen. Koop een nieuwe auto en tsjakka!
Precies wat ik ook dacht. Een geparkeerde auto neemt namelijk niet deel aan het verkeer. Als jij daar als verkeersdeelnemer tegenaan rijdt dan ben je fout.quote:Op zondag 20 januari 2008 21:07 schreef Rewimo het volgende:
Aangezien hij tegen een stilstaand object is gereden, is hij fout. Geparkeerd staan is geen bijzondere verrichting (het parkeren zelf natuurlijk wèl).
Het was donker maar jouw auto had de lichten aan. In zo'n geval rijd je ten eerste voorzichtig omdat er wel iemand naast de auto kan staan, en ten tweede neem je er een veilige afstand van, om dezelfde reden. Bij een auto met licht op kun je per definitie mensen in de buurt verwachten.
quote:Op zondag 20 januari 2008 17:26 schreef Marijkezwolle het volgende:
In en uitstappen wordt gezien als een bijzondere verrichting. Ik gok dan ook dat jij aansprakelijk gehouden wordt, omdat jij de bijzondere verrichting deed. Maar dat is mijn inschatting
Maar TS was niet aan het uitstappen. Hij stond op het moment van de aanrijding geparkeerd. Weliswaar met de deur open, maar dat is geen bijzondere verrichting op zich (alleen een niet zo slimmequote:In- en uitstappen
Denk erom dat in- en uitstappen ook telt als bijzondere verrichting en dat dit veilig moet gebeuren. In- en uitstappen doe je altijd tegen het verkeer in, zodat je altijd zicht hebt op het aankomend verkeer. Let er vóór het uitstappen op dat je goed in je spiegels kijkt en over je linker schouder én dat je de deurgreep goed vasthoudt (harde wind e.d.) De deur open je met je rechterhand, hierdoor verplicht je jezelf al enigszins naar links te draaien, zodat het kijken over je schouder haast automatisch verloopt
Je kunt ook redeneren dat TS bezig was met uitstappen zolang de deur niet gesloten was....quote:Op maandag 21 januari 2008 11:00 schreef Rewimo het volgende:
In- en uitstappen is een bijzondere verrichting ja:
[..]
Maar TS was niet aan het uitstappen. Hij stond op het moment van de aanrijding geparkeerd. Weliswaar met de deur open, maar dat is geen bijzondere verrichting op zich (alleen een niet zo slimme).
Blijft nog altijd het feit dat de andere bestuurder tegen een stilstaand object is geknald.quote:Op maandag 21 januari 2008 11:04 schreef sanger het volgende:
Je kunt ook redeneren dat TS bezig was met uitstappen zolang de deur niet gesloten was....
koekebakkerquote:Op maandag 21 januari 2008 11:14 schreef Mikkie het volgende:
Lijkt me vreemd dat de andere bestuurder schuldig is. Ik vind dat je er bij een stilstaande auto niet op hoeft te rekenen dat de deur open is. Je ziet de koplampen, welke meteen zo'n beetje het formaat van de auto afbakenen. Dan reken je er niet op dat zo'n koekebakker zijn deur nog open heeft staan. Ik zou me als ik jouw tegenpartij was en schuldig werd bevonden knap genaaid voelen.
Bij mij viel dat erg mee toen, bel rechtsbijstand op, vertel wat er gebeurd is, schadeformulier erachteraan gestuurd, en zij regelden de rest.quote:Op zondag 20 januari 2008 18:34 schreef Adfundum het volgende:
[..]
Tja dan kun je de uitkomst wel raden.
-Verzekering van de topicstarter is geen partij omdat de ts niet allrisk verzekerd is.
-Verzekering van de tegenpartij probeert er in eerste instantie onderuit te komen en zegt dat ts de schuldige is.
Aangezien de andere inzittenden de open deur wel gezien hebben maar de bestuurder niet en ts dus geld wil zien omdat de bestuurder niet opgelet heeft moet hij straks eindeloos brieven schrijven naar de verzekering (eventueel met rechtshulp) in de hoop over 10 jaar eindelijk eens een paar honderd euro te zien.
Ik heb een beetje minder vertrouwen in verzekeringsmaatschappijen nadat die van een tegenpartij mij de schuld in de schoenen wilde schuiven nadat hij een aanrijding had veroorzaakt. (gelukkig was er een politierapport opgemaakt, maar dat heeft ook de nodige tijd geduurd voor ze toegaven.)
Maar dan is het wel de fout van TS, omdat deze bezig was met een bijzondere verrichting.quote:Op maandag 21 januari 2008 11:05 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Blijft nog altijd het feit dat de andere bestuurder tegen een stilstaand object is geknald.
maar als je als vrachtwagen een onverlichte laadklep over de weg laat uitsteken, dan is die chauffeur (of zn bedrijf dan..) toch ook gewoon aansprakelijk als een automobilist daarop gespleten wordt?quote:Op maandag 21 januari 2008 11:47 schreef RSie het volgende:
fout van de meneer in de andere auto.
had ie maar moeten opletten.
hij rijdt tegen een stilstaande wagen op, hij had gewoon uit zijn doppen moeten kijken en op tijd remmen.!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |