abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_55967676
quote:
DE KOMENDE ANTI-KORANFILM van Geert Wilders leidt tot grote onrust en dreigende taal in de islamitische gemeenschap. De voorhoede van het verzet wordt gevormd door Hizb ut-Tahrir, een heimelijk opererende beweging met een bijna militaire hiërarchie. Een leger aanhangers verspreidde in diverse steden pamfletten met de oproep tot verdediging van de ’Edele Koran’. Op felle toon eisen volgelingen een eind aan het beledigen van moslims: „Als deze film wordt uitgebracht, dan is het OORLOG!” Hoe ver willen de militanten gaan?

MILITANTE MOSLIMS SLIJPEN MESSEN VOOR ANTI-KORANFILM GEERT WILDERS

’DE HEL ZAL LOSBARSTEN’

’Wat jullie nodig hebben is een zware bomaanslag’

door JOOST DE HAAS


ROTTERDAM, zaterdag
De Turk Okay Pala geldt in Nederland als de feitelijk leider van de Hizb ut-Tahrir, de islamitische Bevrijdingspartij. Hij is in alle staten over de voortdurende hetze die in zijn ogen wordt gevoerd tegen de islam, binnenkort uitmondend in de anti-Koranfilm van Geert Wilders. „Wie weet wat er straks gaat gebeuren”, zegt hij deze week. „De mensen pikken dit niet meer!”
Pala en zijn partijgenoten lanceerden onlangs de campagne ’Halt het lasteren van de islam’ en verzamelden op internet duizenden steunbetuigingen. Als het aan Pala ligt, neemt minister Ter Horst (Binnenlandse Zaken) de petitie binnenkort in ontvangst. Dan krijgt zij namens het kabinet ook deze tekst van een ondertekenaar onder ogen: „Wat jullie nodig hebben is een zware bomaanslag.”
De emoties lopen hoog op bij aanhangers van Hizb ut-Tahrir (HUT). Zo laat Mehmet in de petitie weten: „Eens zal de hel losbarsten. Wees gewaarschuwd.” Nassira schrijft: „Moge Allah Geert Wilders en de mensen die hem helpen hun nekken breken.” En Hayat vraagt zich af: „Hebben zij geen lering kunnen trekken uit hetgeen er met Theo van Gogh is gebeurd?”

Gevaar
De veiligheidsdienst AIVD, die ressorteert onder Ter Horst, volgt de HUT op de voet omdat de beweging een gevaar kan vormen voor de democratische rechtsorde. Wilders riep eerder op tot een verbod, maar het kabinet liet hem in september 2005 weten dat de HUT voor zover bekend in Nederland geen antidemocratische of gewelddadige activiteiten ontplooit.
Intussen is de aanhang alleen maar groeiende en neemt de woede toe. Onlangs is op grote schaal door de jongeren van HUT in diverse steden een pamflet verspreid om ’het kwaad terecht te wijzen’. In het geschrift worden moslims herinnerd aan hun heilige plicht om de ’Edele Koran’ te verdedigen.
Onder de aanroep ’O, moslims in Nederland!’ staat onder meer de Korantekst: „Voorzeker, Allah zal de huichelaars en de ongelovigen allen tezamen in de Hel bijeenbrengen.” Dit betekent volgens de HUT-jongeren dat „wij niet stilzwijgend toe zullen kijken bij de bespotting van onze religie”.
Aan een demonstratie denkt Pala voorlopig niet. „Ik ben bang dat we een protestmars niet in de hand kunnen houden, zo veel boze en gefrustreerde mensen zijn er. Het gaat niet alleen om Wilders, maar ook om andere lasteraars.”
Pala doelt op Ehsan Jami, die het comité van ex-moslims oprichtte en met zijn eigen film over de profeet Mohammed bezig zou zijn. Ook een expositie van de Iraanse kunstenares Sooreh Hera zette kwaad bloed. De afbeelding van twee Iraanse homo’s met maskers van Mohammed en zijn schoonzoon Ali leidde tot ernstige bedreigingen. De directeur van het Haags Gemeentemuseum weigerde vanwege alle commotie de expositie.

’Hebben zij geen lering kunnen trekken uit hetgeen er met Theo van Gogh is gebeurd?’

„Dergelijke provocaties kunnen inderdaad niet worden getolereerd”, aldus Okay Pala, die met zijn petitie voor minister Ter Horst ’meer harmonie’ in de samenleving’ zegt te willen bereiken.
Maar tegelijkertijd laat hij in een gesprek met ons het ware gezicht van HUT zien: „Al die types die ons beledigen, verschuilen zich achter de vrijheid van meningsuiting. Dat is juist het probleem. Wij zijn het niet eens met de vrijheid van meningsuiting, want we verwerpen de democratie! Ons alternatief is de islam. Er is geen tussenweg: wij kiezen voor de absolute waarheid, het woord van Allah.”
Hizb ut-Tahrir strijdt sinds 1953 voor heroprichting van het kalifaat: een islamitische eenheidsstaat onder de strenge, orthodoxe shariawetgeving. Om dat doel te bereiken zal eventueel geweld worden gebruikt als dat nodig is. „Maar dat wordt nu nog niet opportuun geacht. De beweging moet daarvoor eerst krachtiger worden”, aldus de AIVD in een recent rapport.
De HUT is uitgegroeid tot een multinational, die actief is in zeker veertig landen. Het ’zenuwcentrum’ bevindt zich in Londen; het hoofdkwartier in Jordanië.
In de moslimwereld wordt gestreefd naar omverwerping van regeringen, in het Westen poogt HUT de moslims te verenigen om assimilatie te voorkomen. Kapitalisme en democratie zijn goddeloos en moeten fel worden bestreden.
De beweging opereert volgens de AIVD bijzonder heimelijk en kent een cellenstructuur met een bijna militaire hiërarchie. „De ideologie kenmerkt zich door een virulent antizionisme, een intense afkeer van seculiere regeringen en ideologieën, het volledig mijden van andersdenkenden en het voorschrijven van een confronterende en sterk polariserende boodschap”, aldus de veiligheidsdienst.
Duitsland verbood in 2003 de activiteiten van de beweging, wegens de verspreiding van antisemitische propaganda waarbij werd opgeroepen tot de vernietiging van Israël en de moord op joden.
In Nederland richt de partij zich met name op de grootste moslimgemeenschap, de Turken. Maar, zo liet HUT in 2005 in een boze brief aan Wilders weten: „Onder ons bevinden zich ook Arabieren, Nederlanders, Sri Lankanen, Rwandezen en een nog zeer lange lijst andere etniciteiten.”
Het kader staat bekend als hoger opgeleid. Een van de redacteuren van de HUT-website expliciet.nl is drs. Abdullah as Siddiq. Hij is ook auteur van het boekje ’Het Samenleven’, waarin stelling wordt genomen tegen de scheiding tussen kerk en staat. De Nederlandse HUT publiceert ook het blad Expliciet, dat bol staat van de partijretoriek.

• OKAY PALA, ’het gezicht’ van de HUT in Nederland: „Wij kiezen voor het woord van Allah.”

• GEERT WILDERS wordt intens gehaat door aanhangers van de HUT: „Moge Allah degene die de Koran belachelijk maakt vervloeken.”

De activiteiten van HUT concentreren zich rond Rotterdam, waar in 2004 een rel uitbrak over een geplande conferentie in De Kuip. Nadat deze krant berichtte dat voorstanders van de vernietiging van Israël bijeen zouden komen in het Feyenoord-stadion, werd de reservering door de Kuipdirectie onmiddellijk opgezegd.
Kort daarna presenteerde HUT zich voor het eerst openlijk op een chaotische persconferentie in Rotterdam. Alle aanwezige journalisten werden nauwkeurig op video vastgelegd. Okay Pala trok fel van leer tegen critici. Ook present waren ’partijideoloog’ Ercan Tekin en ’organisator’ Ibrahim Tahtali. Deze laatste staat te boek als voorzitter van een stichting in Breda, die naar verluidt bijeenkomsten belegt met radicale predikers. Tahtali is inmiddels van het toneel verdwenen en heeft geen bekende woon- of verblijfplaats meer in Nederland.
Pala wil niet zeggen waar Tahtali uithangt en weigert in te gaan op vragen over de omvang van zijn partij. Zelf trad hij toe na een roerige jeugd met foute vrienden uit de drugswereld. „In Nederland raak je heel snel op het verkeerde pad.”
Bij toetreding tot een van de cellen moest Pala de eed van trouw afleggen. Elke cel telt drie tot zeven leden. Rekrutering vindt onder andere plaats op hogescholen en universiteiten. Een van de tactieken van de beweging is het heimelijk plaatsen van zo veel mogelijk aanhangers op strategische posities in een samenleving, aldus de AIVD. De strak geleide, geheimzinnige cellenstructuur maakt infiltratie van de beweging door inlichtingendiensten extreem moeilijk.
Sinds het aantreden in 2003 van een nieuwe wereldwijde leider, de Palestijn Abu Yassin, stelt HUT zich steeds radicaler op. Dat meent de Amerikaanse onderzoekster Zeyno Baran, directeur internationale veiligheid van het Nixon Center in Washington.
Onder leiding van ’Amir’ Abu Yassin bepleit HUT actief de botsing van beschavingen en de vernietiging van wat gezien wordt als de Amerikaanse hegemonie. Baran omschrijft de beweging als de voorhoede van de radicaalislamitische ideologie die zijn volgelingen aanmoedigt om terreurdaden te plegen.

Geweld
De onderzoekster spreekt van ’een lopende band voor terroristen’, waarbij na jarenlange indoctrinatie fanatieke moslimextremisten worden afgeleverd die in een ander verband overgaan tot het plegen van geweld. „HUT is een inspiratiebron voor potentiële terroristen”, aldus Baran.

’Wij zijn het niet eens met de vrijheid van meningsuiting, want we verwerpen de democratie’

Als afsplitsingen van HUT gelden de Palestijnse Islamitische Jihad en de groep Al-Muhajiroun, die jarenlang onder leiding stond van Osama bin Laden-aanhanger Omar Bakri Mohammed. In Indonesië heeft de beweging naar verluidt banden met Jemaah Islamiyah, verantwoordelijk voor het Bali-bloedbad in 2002. Ook wordt HUT direct in verband gebracht met de Islamic Movement of Uzbekistan, volgens de AIVD een bij AlQaeda aangesloten Oezbeekse terroristische organisatie.
Onlangs werden in Italië bij een grootscheepse antiterreuractie twee leden van HUT gearresteerd. Zij zouden deel uitmaken van een cel die zich bezighield met het ronselen van jihadstrijders voor Irak en Afghanistan.
„Allemaal onzin van de inlichtingendiensten”, beweert Okay Pala. „Het Westen is twee oorlogen begonnen met een enorm aantal doden tot gevolg op basis van dat soort foute inlichtingen. Ik bedoel Irak en Afghanistan. Dat laatste land is aangevallen omdat de Twin Towers waren verwoest, zogenaamd door Al-Qaeda. Ik geloof er niks van dat Bin Laden en Al-Qaeda schuldig zijn. Ook dat is een grote leugen.”

Bron: papieren Telegraaf
Nogal ferme taal.

Moeten we buigen voor terreur en de democratische vrijheid opgeven om sektarisch geweld te ontlopen?

Mijn mening niet, vroeg of laat komt het anders toch tot een cultuuroorlog.
pi_55967756
En zo'n fascistische organisatie wordt dus overal, maar niet in dhimmitude Nederland verboden.
Sportieve inbreng
  zaterdag 12 januari 2008 @ 08:43:32 #3
93076 BaajGuardian
De echte BG, die tof is.
pi_55967775
haha
Vraag yvonne maar hoe tof ik ben, die gaf mij er ooit een tagje voor.
pi_55967798
Ik wil graag een bron zien. Ik kan de bron namelijk nergens ontdekken. Heb het ook nog niet in de nieuwsdagbladen van vandaag zien staan
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
pi_55967828
quote:
Op zaterdag 12 januari 2008 08:49 schreef paddy het volgende:
Ik wil graag een bron zien. Ik kan de bron namelijk nergens ontdekken. Heb het ook nog niet in de nieuwsdagbladen van vandaag zien staan
Bron staat er bij mits je kan lezen.
pi_55967835
quote:
Op zaterdag 12 januari 2008 08:57 schreef Dr.Nikita het volgende:

[..]

Bron staat er bij mits je kan lezen.
Je weet dondersgoed wat we bedoelen. Maar heb het achter al aangegeven. Ik moet weg nu.
I Ask for so Little. Just Fear Me, Love Me, Do as I Say, and I Will Be Your Slave.
User van NWS zei: Maak van internet een schoner riool! YES WE CAN!
pi_55967855
quote:
Op zaterdag 12 januari 2008 08:59 schreef paddy het volgende:

[..]

Je weet dondersgoed wat we bedoelen. Maar heb het achter al aangegeven. Ik moet weg nu.
Log dan in bij de telegraaf.

oh wacht, je ken er niet bij want je bent geen abonnee van de meest verfoeilijke krant?
  zaterdag 12 januari 2008 @ 09:08:36 #8
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_55967869
quote:
Op zaterdag 12 januari 2008 09:03 schreef Dr.Nikita het volgende:

[..]

Log dan in bij de telegraaf.

oh wacht, je ken er niet bij want je bent geen abonnee van de meest verfoeilijke krant?
De Telegraaf. Dat was toch die foute krant uit de 2de w.o. waar alle nazi's en NSB-ers lid van waren!?
pi_55967899
quote:
Op zaterdag 12 januari 2008 09:08 schreef Yi-Long het volgende:

[..]

De Telegraaf. Dat was toch die foute krant uit de 2de w.o. waar alle nazi's en NSB-ers lid van waren!?
Want?
pi_55967958
Kunnen we alvast Femke Halsema sturen om te bemiddelen?
Minister Cramer: "Milieuvervuiling mag zolang je maar betaalt."
Minister Cramer: "Mensheid in 2100 grotendeels verdwenen."
Minister Cramer: "In 2050 40% van alle dier- en plantensoorten uitgestorven."
pi_55967960
quote:
Op zaterdag 12 januari 2008 08:49 schreef paddy het volgende:
Ik wil graag een bron zien. Ik kan de bron namelijk nergens ontdekken. Heb het ook nog niet in de nieuwsdagbladen van vandaag zien staan
http://telegraaf-i.telegr(...)0080112_5/pagina.php



[ Bericht 5% gewijzigd door AchJa op 12-01-2008 09:35:06 ]
pi_55967999
dit is toch een lachertje? Sorry hoor, maar moeten we zoiets nou serieus nemen? Wat denken die lui wel niet Veel geschreeuw maar weinig wol
pi_55968004
Trouwens, ze zouden blij moeten zijn dat er iemand energie steekt om een film te maken over hun heilige boek Ik vind het woordje 'anti' ook niet passen, hoezo anti? Het gaat toch gewoon over de inhoud?
pi_55968081
Bomaanslag, Theo van Gogh, Oorlog, Hel... Een hoop stoere taal, dit laat weer prima de ware aard van het beestje zien. DIe "hetze" hebben ze zelf in de hand, maar dat zien die kortzichtige knuppels weer niet. Vooral niet verder kijken dan de Koran dik is.
pi_55968148
En nu maar afwachten wanneer de eerste islamcriticaster word omgelegd
If everything isn't black and white, I say, 'Why the hell not?'
pi_55968167
quote:
’Hebben zij geen lering kunnen trekken uit hetgeen er met Theo van Gogh is gebeurd?
Als ze het niet met onze normen en warden eens zijn, wat doen ze hier dan nog.
opzouten en nooit meer terug komen.
Vergeef mij de spelfouten, maar ik fok op een mobieltje
pi_55968242
quote:
Op zaterdag 12 januari 2008 10:01 schreef gebruikersnaam het volgende:

[..]

Als ze het niet met onze normen en warden eens zijn, wat doen ze hier dan nog.
opzouten en nooit meer terug komen.
En dan dit........ wel profiteren van de westerse vrijheden maar anderen willen onderwerpen.
quote:
’Wij zijn het niet eens met de vrijheid van meningsuiting, want we verwerpen de democratie’
Wat mij betreft, de vrijheid van godsdienst zoals het er nu staat in het WB mag wel eens flink kritisch bekeken worden want velen menen daarin "carte blanche" te zien.
pi_55968276
quote:
Op zaterdag 12 januari 2008 10:11 schreef Dr.Nikita het volgende:

[..]

En dan dit........ wel profiteren van de westerse vrijheden maar anderen willen onderwerpen.
[..]

Wat mij betreft, de vrijheid van godsdienst zoals het er nu staat in het WB mag wel eens flink kritisch bekeken worden want velen menen daarin "carte blanche" te zien.
Gisteren bij NOVA was iemand die het gedrag van moslims kritisch tegen het licht hield
Polak vond dat minder tof

[ Bericht 0% gewijzigd door Het_hupt op 12-01-2008 10:45:01 ]
If everything isn't black and white, I say, 'Why the hell not?'
  zaterdag 12 januari 2008 @ 10:40:13 #20
66714 YuckFou
Nu niet, nooit niet...
pi_55968507
Ik zou me onderhand kapot lachen als Wilders helemaal geen film maakt....
Dan heeft t halve land voor niks moord&brand lopen schreeuwen, het is echt ongelofelijk, sinds die man iets heeft laten vallen over een film stuiteren ze over elkaar heen om te schreeuwen dat t niet kan, mag,verboden moet worden, zouden we niet eerst eens afwachten wat voor film, als die er ooit echt komt, het is geworden??
Are we not savages, innately destined to maim and kill?
Blame it on the environment, heredity or evolution: we're still responsible
Our intelligence may progress at geometric rates
Yet socially we remain belligerent neonates
  zaterdag 12 januari 2008 @ 10:40:31 #21
54884 Yi-Long
Snorloze Zeiksnor
pi_55968513
-edit- PM ofzo.

En volgens mij vond ze dat minder tof, omdat de discussie er over moest gaan of de publieke omroepen tijd zouden moeten maken om zo'n film van een politicus, en dus met een politiek doel, wel in zijn geheel zouden moeten uitzenden en of er wel aandacht aan besteedt moest worden.

Als de discussie zou gaan om 'het gedrag van moslims', dan zou ze er denk ik minder problemen mee hebben.

[ Bericht 3% gewijzigd door paddy op 13-01-2008 14:17:08 ]
pi_55968521
quote:
Op zaterdag 12 januari 2008 10:40 schreef Yi-Long het volgende:
vondt met dt?

En volgens mij vond ze dat minder tof, omdat de discussie er over moest gaan of de publieke omroepen tijd zouden moeten maken om zo'n film van een politicus, en dus met een politiek doel, wel in zijn geheel zouden moeten uitzenden en of er wel aandacht aan besteedt moest worden.

Als de discussie zou gaan om 'het gedrag van moslims', dan zou ze er denk ik minder problemen mee hebben.
sry
If everything isn't black and white, I say, 'Why the hell not?'
pi_55968526
Dubbel
If everything isn't black and white, I say, 'Why the hell not?'
pi_55968575
'Jullie vinden ons niet lief, dus wij maken jullie dood. Groetjes vredelievende Moslims.'

Heb gewoon medelijden met mensen die dit soort suffe shock-filmpjes willen maken, mensen die er aanstoot aan nemen en helemaal de mensen die er niets mee te maken hebben maar toch de dupe worden (lees: de normale huis-tuin-en-keuken Moslim bij je in de straat).
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')