Thanks voor je reactie, klinkt aannemelijk beide. Zal het eens met andere koffie proberen.quote:Op maandag 7 januari 2008 21:18 schreef Mark_V het volgende:
[..]
Mjah, de rancilio-bakjes worden niet zo blij van overdoseren (omdat de douche vrij diep in de portafilter komt). Maar 14 gram moet er altijd wel in te krijgen zijn, op dat plaatje lijkt het me wat weinig. Er wordt altijd gezegd dat er eigenlijk geen afdruk van de schroef van de douche in de puck te zien mag zijn, maar bij een Silvia is dat nauwelijks mogelijk. Wat W1ZZ al zei, de Synesso-bakjes die we in de states hebben gekocht, zijn net wat groter en werken perfect. Je moet deze alleen wel met wat mensen tegelijk bestellen, anders zijn de verzendkosten te hoog (ong 40 euro, en dat voor een bakje van 5 euro).
Ik heb mijn eerste shots ook met levelt-koffie gemaakt, en ja, op stand 1 (geloof ik, standaard "espresso" is stand 2 dacht ik en "turkse koffie" is 0) liep hij bij mij in 15 sec door. Verder nooit meer iets gekocht, maar de bevinding kan dus kloppen. Op zich was de koffie niet onaardig, ondanks de relatief korte doorlooptijd.
Hehe, gelukkig niet, heb het plaatje van de geniale pagina cheating Miss Silvia gehaald.quote:Offtopic: zijn die harige armen van jou?
Bijna iedereen die 'moeite' heeft met espresso heeft dat omdat ze alleen de smerige espresso uit de horeca gewend zijn. Sinds ik thuisbarista'tje speel en zeker sinds ik zelf brand heb ik iedereen kunnen overtuigenquote:Op woensdag 9 januari 2008 18:11 schreef faberic het volgende:
Als je bezoek hebt dat moeite heeft met espresso (te sterk of te bitter of dat soort onzin) dan is het ook een prima koffie.
da's ook waar natuurlijk.quote:Op woensdag 9 januari 2008 19:12 schreef W1ZZ het volgende:
[..]
Bijna iedereen die 'moeite' heeft met espresso heeft dat omdat ze alleen de smerige espresso uit de horeca gewend zijn. Sinds ik thuisbarista'tje speel en zeker sinds ik zelf brand heb ik iedereen kunnen overtuigen
Dit is imho precies de bedoeling. De crema van de espresso mengen met het schuim van de cappuccino zorgt ervoor dat dat schuim ook smaak heeft. übercrema ontstaat er dan dus.quote:Op zondag 13 januari 2008 15:15 schreef Underdoggy het volgende:
De Miss Silvia is nu al de beste aankoop van het jaar. Alleen nog 1 vraagje.
In principe ben ik een espresso drinker maar soms als ik 's ochtends brakjes ben heb ik toch wel zin in een capuchino. Het opschuimen van melk kostte wat moeite maar na wat oefening krijg ik toch al redelijk goed microfoam tegenwoordig. Het probleem is alleen als ik in het glas schenk dat het crema van de espresso boven blijft `drijven´ De schuimlaag is erg mooi maar zo bruin van het crema. Is hier een simpele oplossing voor?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |