koffie-ijstaart met bokkenpootjesNijnaIngredienten:1,5 liter vanilleroomijs
400 gr kleine bokkenpootjes
100 ml koffielikeur
5 el (eetlepel) sterke koffie
250 ml slagroom
1 el donkere basterdsuiker
1 zakje slagroomversteviger
75 gr. koude pure chocolade
Benodigdheden:springvorm (doosnede 20 cm), mixer
Bereidingswijze:IJs in ca 30 minuten iets laten ontdooien.
Helft van de koekjes in kleine stukjes breken.
Koffielikeur en 1 el koffie erover schenken en 15 min. laten intrekken, af en toe omscheppen.
In kom slagroom stijfkloppen met suiker, slagroomversteviger en rest van de koffie.
Van ijs 1 liter zacht roeren.
Met mixer koffie-slagroommengsel door ijs kloppen.
Koekjesmengsel erdoor scheppen.
Springvorm met bakpapier bekleden.
Helft van koffieijs in springvorm scheppen en in vriezer 10 minuten iets laten opstijven.
Rest van koffieijs in koelkast zetten.
Rest van vanilleijs over koffieijs in de springvorm (uit de vriezer) verdelen en gladstrijken.
Opnieuw in 10 min. iets stijf laten worden.
Rest van koffieijs (uit koelkast) over ijs in springvorm verdelen en gladstrijken.
Vorm afdekken en ijstaart in minstens 4 uur in de vriezer hard laten worden.
Rest van de koekjes voorzichtig in de lengte halveren.
Chocolade met kaasschaaf in "spaanders" schaven.
IJstaart uit vriezer nemen en met mes ijs van springvormrand lossnijden.
Rand verwijderen.
Platte ronde schaal op ijstaart leggen en samen keren.
Springvormbodem en bakpapier verwijderen.
Halve bokkenpootjes langs zijkant van taart in ijs drukken.
Garneren met chocoladespaanders.
[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 07-08-2010 17:16:21 ]